R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
12-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cactussen

Een deel van mijn cactus-verzameling.



12-06-2011 om 10:44 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
11-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV kijken
TV kijken.

We kijken allemaal veel naar TV en dat geldt zeker ook voor kinderen.  

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die wekelijks twaalf uur of langer naar televisie kijken op school lager scoren en wat motorische ontwikkeling betreft, het minder goed doen dan leeftijdsgenoten waar de ouders de TV wel geregeld uitschakelen.

Dit bewijst niet dat TV de hersenen zou schaden, maar eerder dat de kinderen minder tijd besteden aan leren en bewegen.
                                                                                            
          
                                                                                            

Wel zou er een verband zijn tussen TV kijken en een verminderd concentratievermogen.  De hersenen ontwikkelen snel in de eerste levensjaren en er wordt aangenomen dat een stimulerende omgeving, zoals het snelle wisselen van dikwijls hevig gekleurde TV-beelden, veranderingen in de hersenen kan veroorzaken met mogelije permanente schade.  Hoe meer kleine kinderen naar TV kijken, hoe groter het risico op ADHD.

         

Veel voor TV zitten verhoogt ook de kans op overgewicht en slaapstoornissen. 

         

Gemiddeld wordt er per persoon 4,5 uur per dag naar TV gekeken.

Een ander onderzoek heeft aangetoond dat mensen die meer dan zeven uur per dag voor de televisie zitten 50% meer kans hebben om vergeetachtig te worden. 
         

Daarom: houdt uw geheugen scherp met lezen, spelletjes spelen, puzzelen, knutselen, computeren of braintrainingprogramma's.


11-06-2011 om 14:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planten en stress
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook planten hebben stress.

Door de schommelingen en de veranderingen van het klimaat krijgen onze planten soms te veel zon of hebben ze soms te veel water, waardoor ze te kampen krijgen met stress.

Maar planten blijven hier niet passief bij.  Net als dieren beschikken ze over systemen om op die stress te reageren.

Enkele wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie ontrafelden een heel genetisch arsenaal dat planten inzetten om stress te bestrijden.

Als een plant met ongunstige omstandigheden geconfronteerd wordt gaat deze meteen in het defensief door zich gedeeltelijk af te sluiten van de buitenwereld en gaat op zijn reserves teren.
Dit is niet gunstig voor de groei, maar wel om te overleven.  

Het systeem wordt gestuurd door kinasen (kinase is een verzamelnaam voor een groep enzymen die een fosfaatgroep kan aanbrengen op een ander eiwit of een ander molecuul) die reageren op energietekort als gevolg van de ongunstige omstandigheden zoals te veel of te weinig water of licht.  Ze mobiliseren een reeks genen die die energie gaan halen uit reserves en die de aanmaak van nieuwe energie afremmen.

Wanneer een plant gestresseerd is, vertoont hij gewoonlijk bepaalde zichtbare symptomen, maar ook een aantal die voor het menselijk oog niet te zien zijn. Stresssymptomen kunnen voorkomen bij alle planten van de akker of in sommige delen van de akker, afhankelijk van de oorzaak.

Ook zoogdieren en de mens beschikken over dezelfde kinasen.

10-06-2011 om 23:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
09-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junkfood
  Junkfood. 



Al jaren wordt er ons langs alle kanten op gewezen dat junkfood ongezond is.  Dit omdat we er te dik van zouden worden. 

Junk food is eigenlijk een algemene term voor elk soort voedsel dat verondersteld wordt ongezond te zijn en een zeer lage voedingswaarde heeft.  Bekende voorbeelden van junk food zijn o.a. hamburgers, snoep, soda’s en zoute snacks zoals chips. 
                   

De officiële fast food term - de snelle hap - zou wel eens geïmpliceerd kunnen gaan worden met fast van: snel overgewicht krijgen of fast van: een snelle dood tegemoet gaan, als je de alarmerende cijfers tenminste ziet van de toename van overgewicht en daardoor de toename van hart- en vaatziekten.

              Nogal dik.  

Junk food bevat zeer veel vet, suikers, toxische chemicaliën en weinig proteïnen en vitaminen. Daarnaast is het bijzonder rijk aan lege calorieën en bevat vele 'voedingsverrijkingen' die er voor zorgen dat de smaak, textuur/uiterlijk en kleur sterk aangepast worden zodat het er allemaal nog mooier uitziet, teminste het plaatje van het eten, niet van de gezondheid.

Maar de zogezegde 'ongezonde hap' heeft ook een positief effect:
junkfood is een stresskiller!

Tot deze ontdekking kwamen wetenschappers bij een onderzoek met ratten.  De éne helft kreeg een dieet van junkfood, de andere helft kreeg normale 'gezonde' kost voorgeschoteld.
De ratten die enkel junkfood kregen hadden twee keer minder stress en waren heel wat minder angstig dan de andere groep.

Nu zeggen dokters dat ze eigenlijk niet verbaasd zijn over deze resultaten want het is immers al langer geweten dat lekkernijen zoals chocolade en snoep een relaxerend hormoon activeren.  Vandaar ook bij junkfood: het is lekker en het ontspant.

En vergeten we niet: enkel overdaad schaadt.

09-06-2011 om 12:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
08-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress bij kinderen

 Stress bij kinderen.

Uit een studie gevoerd door stress-specialist dokter Luc Swinnen  blijkt dat bijna 33%, of 1 op de 3 kinderen tussen 10 en 14 jaar kampen met stress en angst.

Kinderen zijn min of meer een vergeten groep bij onderzoek naar stress, terwijl het bij hen ook vaak voorkomt.

Net zoals bij volwassenen manifesteert stress bij kinderen zich in verschillende gradaties.

De lichtere vormen komen even tevoorschijn en verdwijnen weer vanzelf.  Dat zijn meestal reacties op een plotse verandering.

Andere gevallen, waarbij men spreekt van langdurige stress, kunnen leiden tot gedragsveranderingen.  Maar omdat het niet als een stressprobleem wordt erkend blijft aangepaste hulp dikwijls uit.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meisjes stressgevoeliger zijn dan jongens.

Er is ook een verband tussen het stressniveau en de gezinssituatie waarin kinderen opgroeien. Kinderen uit éénoudergezinnen krijgen er meer mee af te rekenen dan leeftijdgenoten die bij beide ouders leven.  De stress ligt het hoogst bij jongeren die bij hun moeder wonen.  Dat is mogelijk te verklaren door de financiële problemen waarmee heel wat alleenstaande moeders te kampen hebben.  Bovendien kampen deze moeders vaker zelf met stress.

Kleuters kunnen reeds in een vroeg stadium met stress geconfronteerd worden .
Ouders moeten zich meer bewust zijn van hun invloed.  Kinderen kopiëren het gedrag van hun ouders.  Als ma of pa onder stress leven zal dat op termijn invloed hebben op het gedrag van hun kinderen.  Kinderen nemen de stress van hun ouders over.  Stress is bijna besmettelijk.

Vanaf 3 maanden begint voor velen ’s morgens de rush naar de kinderopvang.  ’s Avonds dan weer ophalen, nog boodschappen doen, eten maken en nog wat andere huishoudelijke taken.  De kinderen zijn moe en lastig en zelf zijt ge ook moe.  Vanaf de kleuterklas zijn er nabewaking, nevenactiviteiten, enz..  Ge zou van minder stress krijgen.

           

Een halftijdse job met glijdende uren voor één van de ouders zou al een hele oplossing zijn.

Al van jongs af aan wordt de baby, de peuter, de kleuter overal mee naartoe gesleurd en wordt er dikwijls geen rekening mee gehouden dat een kind op tijd naar bed moet.  Een kind heeft regelmaat en rust nodig. 
Slaaptekort bij kinderen kan leiden tot gedragsproblemen.

Een aantal stappen die je als ouder kan nemen om de nachtrust van je kinderen te garanderen:
1: Zorg ervoor dat je kind op tijd gaat slapen!
Kinderen van 1 tot 3 jaar hebben zo'n 12 à 14 uur slaap nodig per nacht, voor kleuters tussen 3 en 5 is dat 11 à 13 uur. Vanaf 6 jaar zou 10 à 11 uur moeten volstaan.

2: Zorg ervoor dat de slaapkamer van je kinderen bevorderlijk is voor hun nachtrust. Vermijd televisies en ander afleidend speelgoed en zorg voor een koele, donkere en stille kamer.

3: Als je denkt dat je kind een slaapprobleem heeft, aarzel dan niet om een kinderarts te raadplegen. Het is niet normaal als kinderen snurken, stoppen met ademhalen, wandelen of praten in hun slaap. Je mag dus niet denken dat ze 'er wel uit zullen groeien'.
 

Kinderen hebben een stabiele situatie nodig om goed te kunnen opgroeien.  Zij maken al een zekere toename van angst en spanning door eigen aan de leeftijd Het negeren van stresssignalen kan kwalijke gevolgen hebben op lange termijn. 

Wanneer kinderen slaapstoornissen of angst vertonen of een aantal lichamelijke klachten, of wanneer de schoolresultaten op een onverklaarbare manier achteruitgaan, dan is zeker professioneel advies aangewezen.

De stressonderzoeker pleit voor gerichte acties bij zowel de kinderen, de ouders als de leerkrachten om het fenomeen aan te pakken en te leren omgaan met stress.

Herkennen van stress bij kinderen:
- aanhoudende lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, huilbuien
- moeilijk slapen
- inefficiënt leren of studeren

08-06-2011 om 22:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
07-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelezen: Duizend schitterende zonnen,
               van Khaled Hossini.
na ‘De vliegeraar’, 2de roman van deze Afghaans-Amerikaanse schrijver.


De ongeschoolde Mariam is de bastaard-dochter van de rijke handelaar Jalil in Herat (Afghanistan) met één van zijn dienstmeisjes. Als hij merkt dat deze zwanger van hem is wordt ze uit het huis gezet en laat Jalil voor haar een hutje bouwen op een afgelegen plek, waar ze met haar dochtertje in afzondering leeft. Het enige contact dat Mariam met de buitenwereld heeft is het regelmatige bezoek van de islamitische geestelijke Mullah Faizullah en een bejaarde vrouw die hen de laatste nieuwsjes uit de stad komt vertellen. Ook haar vader houdt eraan om elke week een paar uurtjes op bezoek te komen.

Als Mariam 15 wordt is het haar vurigste wens om kennis te maken met haar halfbroers en –zussen, wat niet naar de zin is van haar beide ouders.  Na de dood van haar moeder wordt zij door haar vader nu toch in zijn gezin opgenomen, maar wordt al vlug uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenenverkoper Rasheed uit Kabul.

Mariam past zich langzaam aan zijn strenge regels aan. Ook moet ze vanaf zeker moment een burka dragen.

Nadat ze een miskraam heeft gehad kan ze voor Rasheed niets goed meer doen.

Het tweede deel van het boek vertelt het verhaal van een ander gezin met hun dochtertje Laila. De twee oudere zoons hebben zich aangesloten bij het verzet tegen de Russische bezetter en komen hierbij om het leven waardoor de moeder zware depressies ondergaat.
Bij het opgroeien wordt Laila verliefd op een schoolkameraad welke al vroeg een been verloren heeft ten gevolge van de steeds woedende strijd van de bezetters van het land.

Nadat de Russen verdreven werden en nu de Moesjahedin aan de macht is, ontstaat onenigheid tussen de verschillende groepen van de nieuwe heersers, wat uitmondt in een regelrechte onderlinge strijd en waarbij de stad regelmatig bestookt wordt met raketten.

Juist als de familie van Laila op de vlucht wil vertrekken voor het geweld, komt er een raket neer op hun huis.

Laila wordt door Rasheed nog levend vanonder het puin gehaald en hij neemt haar in huis om te verzorgen. Het valt Mariam op dat haar man het 14-jarig meisje het hof maakt. In de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kon geven, vraagt Rasheed Laila om met hem te trouwen. Deze moet hierover niet lang nadenken. Dit beter dan hier als wees te moeten vertrekken want intussen heeft Laila ontdekt dat ze 6 weken zwanger is van haar vroegere jeugdvriend.

Het huwelijk zorgt voor spanning tussen de twee vrouwen.

De geboorte van een meisje leidt tot constante ruzies tussen de jonge moeder en haar man.

Als de Taliban in Afghanistan de macht overneemt wordt meteen de sharia ingevoerd met zijn zeer strenge regels ten opzichte van de vrouwen.

Rasheed wordt ook steeds geweldadiger tegenover Mariam en Laila.

Het tweede kind van Laila is een jongen, welke door Rasheed aanbeden wordt.

Door de tirannieke houding van de man tegenover zijn twee vrouwen ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap tussen Mariam en Laila die samen alles op alles zetten om de escalerende brutaliteiten van Rasheed te overleven.

Een aangrijpende en onvergetelijke roman waarin het oorlogsgeweld en de onderdrukking van de vrouwen steeds pertinent aanwezig zijn.

Voor andere boekbesprekingen: tik 'Gelezen' (met hoofdletter)
                                                     in 'Zoeken in blog'.

07-06-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
06-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formateur-overzomeraar

 Formateur Elio Di Rupo heeft nu veel tijd gehad om na te denken over zijn formateursnota die hij binnenkort op tafel zal leggen.

Bij zijn aanstelling door de Koning als formateur, waarbij noch het Paleis, noch de PS-voorzitter zelf N-VA-voorzitter Bart De Wever over de aanstelling had geraadpleegd, heeft Di Rupo de nota van Wouter Beke doodgewoon in de papiermand gegooid en de zogenaamde bouwstenen naar het containerpark afgevoerd. 

         

De communaitaire vraagstukken zijn in dit land onlosmakelijk verbonden met de sociaaleconomische. Zonder oplossingen voor het ene komen er geen oplossingen voor het andere.

De belangrijkste knelpunten blijven de financieringswet, B-H-V en Brussel.  Om er maar enkele te noemen, want Vlaanderen en Wallonië raken het er eigenlijk in niets meer over eens.

Alle verklaringen en de zogezegde ‘5 minuten politieke moed’ (*) van de Vlaamse politici ten spijt is tot op vandaag B-H-V nog altijd niet gesplitst. 

         

(*)"5 minuten politieke moed zijn voldoende om BHV te splitsen"
verklaarde Yves Leterme op 15 juni 2004.
Zo simpel zou dat zijn!  Intussen zijn we bijna 7 jaar verder en is dit nog altijd niet gerealiseerd.

B-H-V moet zonder enige toegeving gesplitst worden door een democratische stemming in het parlement. Dit zou niet meer dan logisch zijn vermits het zuiver de toepassing van de wet is. Toch wordt er steeds naar een onderhandelende oplossing gezocht. In ruil voor een splitsing blijven de Franstaligen allerhande verregaande toegevingen en compensaties eisen en zou het ons nog een massa geld kosten ook.

Bij de bespreking van de begroting zei Hendrik Bogaert  van CD&V nog: “Er komt geen herfinanciering van Brussel zolang er geen globaal communautair akkoord is voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Wij gaan geen regio herfinancieren die onze grenzen ter discussie stelt.”

Brussel vraagt op jaarbasis 500 miljoen euro extra.

Voor de PS zijn de Brusselse problemen op de eerste plaats het gevolg van onderfinanciering en moet er zeker extra geld komen. Doch was het ook een PS’er die echter verklaarde: “Maar zonder diepgaande hervorming van de Brusselse instellingen hebben extra middelen geen zin. Zelfs al kreeg Picqué er jaarlijks één miljard euro bij, dan zou dat toch verdwijnen in de zakken van de burgemeesters, wier bestuurlijke kwaliteiten over het algemeen beneden alle peil zijn. Je kunt het geld evengoed door de ramen naar buiten gooien.”

Wij gingen de geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië terugschroeven, maar nu zeggen we dat het niet onze bedoeling is om onze Waalse landgenoten armer te maken.

Staatshervorming? Als het Wallonië maar niets kost!

Het enige wat Elio Di Rupo en de Franstaligen willen is dat er een breuk komt tussen de N-VA en de CD&V en dat er een regering komt zonder de N-VA. Vlaanderen zal dan weer voor de zoveelste maal met een kluitje in het riet gestuurd worden.

De Franstaligen zouden eigenlijk liever een Leterme III laten verder werken, want Di Rupo weet dat hij zal moeten bezuinigen, men spreekt zelfs al van bijna 2 miljard euro, wat zijn imago bij het thuisfront wel eens zou kunnen schaden.

 

06-06-2011 om 23:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vetplanten
Klik op de afbeelding om de link te volgen   Vetplanten in bloei. 

(klik op foto om te vergroten)

05-06-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (3)
03-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspaken
                                                                     Uitspraken.                                                                    

Als nieuwkomer bij de N-VA deed strafpleiter Vic Van Aelst  meteen al straffe uitspraken en haalde hierbij scherp uit naar de Franstalige politici.
Het Nederlands werd in België nooit gerespecteerd en de Vlamingen zijn te braaf , vindt hij.

"De Vlamingen zijn 180 jaar misbruikt en geprostitueerd. Ik heb nooit geloofd in de goede wil van de Walen en ik zal er ook nooit in geloven. De Walen zullen niet rusten eer de kabeljauw voor de kust in Oostende Frans spreekt," zei Van Aelst nog voordat hij in het Brussels parlement een vurig pleidooi hield voor een onafhankelijk Vlaanderen. "Ik zal dansen op het graf van België."

"Bij diegenen die in Franstalig België het voor het zeggen hebben heerst een ongelooflijk meerwaardigheidsgevoel”

“Blijkbaar heeft men nog niet veel geleerd. In 1972 was Edmond Leburton (PS) premier en hij sprak geen woord Nederlands. Als Di Rupo nu aan de macht zal komen, welk Nederlands zal hij spreken?"
“Luister maar naar hoe topfiguren als Di Rupo, Onkelinx en Milquet onze taal verkrachten.  Dat doet mij pijn aan het hart.”
"Een 'gebrek aan respect' naar de Vlamingen toe."

“De Franstaligen respecteren de taalwetgeving niet,” zei Van Aelst verder. “Ze doen er alles aan om de taalwetgeving te omzeilen.  Aan de balie en in ziekenhuizen bijvoorbeeld worden eentalige mensen op tweetalige diensten ingeschakeld.  Ze kunnen mij niet in mijn eigen taal te woord staan.  Dat is gruwelijk.  En het gebeurt systematisch.”

"Dat wij Frans spreken wordt door de Franstaligen gebruikt om geen Nederlands te leren."

"Er moet gevochten worden voor bepaalde rechten.  Brussel-Halle-Vilvoorde is een typevoorbeeld: wij moeten betalen voor iets dat ons grondwettelijk toebehoort".  


"Na 180 jaar gepluimd te zijn door de Walen, moet het nu gedaan zijn," zei Vic Van Aelst in één van de commissiezalen van het Brusselse parlement.
"Ik wil perfect solidair zijn met de Turken, maar niet meer met de Walen. De Franstalige partijen zijn het eens op één punt: als het erom gaat de Vlamingen te pluimen. Ze zien ons als hun kolonie."

"Het Belgisch compromis heeft nooit bestaan, het is een aaneenschakeling van Vlaamse toegevingen."

"Ik ben bij N-VA gegaan omdat ik voor de eerste maal een partij zie die weerstand biedt aan de Franstalige partijen."

De bekende strafpleiter benadrukte in het programma 'De ochtend' op Radio1 in eigen naam te spreken en baseert zich op 40 jaar wonen in en rond Brussel en op zijn ervaringen in de Brusselse advocatuur.

Waals minister-president Rudy Demotte (PS) heeft om excuses van Van Aelst gevraagd voor de uitspraken en Joëlle Milquet (CDH)  weigerde deze week om op vragen van journalisten te antwoorden in het Nederlands.

          'De waarheid kwetst' zeker!          

Bart De Wever en N-VA lijken het nu helemaal te hebben verkorven in Wallonië door zich niet te distantiëren van de uitspraken van strafpleiter Vic Van Aelst.  Charles Michel,  voorzitter van MR, en Philippe Moureaux, ondervoorzitter van de PS, zijn bijzonder scherp voor de grootste partij van Vlaanderen.

Michel is van mening dat N-VA nu eindelijk het ware gelaat toont. "De N-VA bewijst dat ze een nationalistische partij is die denkt in karikaturen en haat zaait", zegt hij.   "De woorden van Vic Van Aelst balanceren op de rand van het racisme."

Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA)  (die nota bene vorig jaar september in Wallonië (Wezet) nog aangevallen werd en enkele rake klappen kreeg omdat hij als 'voorzitter van het Vlaams parlement niets te zoeken had in Wallonië') distantiëert zich van de recente uitlatingen van Vic Van Aelst en ergert zich blauw aan zijn 'bittere beledigingen' aan het adres van de Franstaligen.



03-06-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe piramides ontdekt
17 nieuwe piramides ontdekt.
Piramides van Gizeh
 


De geheimen van het oude Egypte blijven tot de verbeelding spreken. 
Dankzij de moderne technologie slagen archeologen er steeds vaker in om stukjes van het verleden bloot te leggen.

Het was eind mei volop in het nieuws:
Amerikaanse archeologen hebben in Egypte aan de hand van satellietfoto's 17 nieuwe piramides, zo'n duizend graftombes en drieduizend nederzettingen ontdekt die zijn bedolven onder het woestijnzand. 

De Egyptologe Sarah Parcak bestudeerde samen met haar team gedurende een jaar de infraroodbeelden van diverse satellieten van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA die 700 km boven de aarde cirkelen en waarmee een hele reeks high definition (HD) en infraroodfoto's werden genomen in het noordoosten Egypte. 

De satellieten zijn uitgerust met dermate krachtige camera's dat ze zowat alle objecten kleiner dan 1 meter diameter kunnen lokaliseren. Dankzij de infraroodtechnologie kan ook het type materiaal onderscheiden worden.

De oude Egyptenaren bouwden hun huizen en andere gebouwen in klei of althans in een smurrie die een stuk geconcentreerder is dan de aarde eromheen. Op de infraroodbeelden tekenen zich daardoor heel duidelijk de contouren van huizen, tempels en graftomben af.
Over de exactheid van de beelden bestaat weinig twijfel.

          
          

De eerste opgravingen aan de hand van de beelden hebben de interpretatie bevestigd. Op de plek van twee van de 17 vermoedelijke piramides zijn inderdaad resten opgegraven en in Tanis is ondertussen een huis van ruim 3.000 jaar oud opgegraven. "Het is opmerkelijk hoe de contouren vrijwel perfect overeenkomen met wat de infraroodbeelden aangaven."

Dr. Parcak denkt dat er met deze methode nog veel meer schatten uit de oudheid ontdekt kunnen worden. "Dit zijn alleen nog maar de ondiepe plekken. Er zijn nog veel meer diepere vindplaatsen die door de Nijl zijn bedekt met een laag slib."

         

 

De schrijver van het boek  ‘Erfenis der Goden’  waarvan sprake in mijn voorlaatste artikel over '2012, het einde van de wereld', kan dus nog gelijk krijgen als hij spreekt over een nog niet ontdekt ondergronds complex onder het Egyptische plateau van Gizeh.  
Ondergrondse ruimtes of een soort tempel misschien wel, maar wat er zich daarin bevindt, dat blijft de grote vraag.

02-06-2011 om 23:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computertijdperk
Het computertijdperk is slecht voor de algemene ontwikkeling van de kinderen.

Uit een internetonderzoek wereldwijd blijkt dat 58% van de kinderen tussen twee en vijf jaar eenvoudige computergames kan spelen. 

                 

Maar simpele basisvaardigheden kunnen de jonge kinderen veel minder.  Zelfstandig schoenveters knopen kan slechts 9% van deze leeftijdsgroep en 43% kan met een fiets rijden.

Ook met de conditie is het slecht gesteld.
Uit een onderzoek bij tienjarigen blijkt dat deze zwakker zijn dan tien jaar geleden, minder spiermassa hebben en minder fysieke inspanningen aankunnen.  Hangend aan een klimrek kon slechts de helft zijn eigen gewicht houden, 27,1% kon minder sit-ups aan en de armsterkte verminderde met 26%.  dit allemaal in één generatie tijd.

Meer vermoeide kinderen in de klas.
78 procent
van de tien- tot elfjarigen speelt elke avond op de spelconsole of op de computer. 
         
Meer dan een derde doet dit zelfs tot in de late uurtjes. Daarbij zijn 42 procent van de spelletjes uiterst gewelddadig. 
Kinderen raken verslaafd aan dergelijke games waardoor ze op school moeite hebben om zich te concentreren.

                                                         

01-06-2011 om 11:53 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
31-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de wereld-slot

 Laatste vervolg._ - 2012 - Het einde van de wereld.

Wij kunnen slechts alleen maar veronderstellen wat een dergelijke plotselinge omkering van de polen zal kunnen betekenen voor het leven op aarde.
De voorspellingen gaan uit van een verhoging van vulkanische activiteiten en aardbevingen tot een wereldwijde ramp van Bijbelse proporties.

Verwijst De Bijbel in 'Openbaringen' (Nieuw Testament)
daar naar met
‘dat de hemel oprolt als een boekrol’?

We weten het niet.

Openbaringen 6 : 12-14
12. Ik bleef toezien toen het Lam het zesde zegel opende: een hevige aardbeving brak los; de zon werd zwart als een haren zak, de maan geheel als bloed;

13. de sterren des hemels vielen neer op de aarde, zoals een vijgeboom zijn onrijpe vijgen laat vallen, als hij door een sterke wind wordt geschud;

14. de hemel kromp samen als een boek, die zich oprolt; alle bergen en eilanden vloden weg van hun plaats.

Openbaringen 8 : 7-13
De vier eerste bazuinen. De komende rampen.
7. De eerste blies: Hagel en vuur braken los, met bloed gemengd, en ze werden op de aarde geworpen. En het derde deel van de aarde verbrandde, het derde deel der bomen verbrandde, en al het groene gras werd verbrand.

8. De tweede engel blies: Een grote berg, laaiend van vuur, werd in de zee geworpen. En het derde deel der zee werd bloed,

9. het derde deel van de levende schepsels der zee kwam om, en het derde deel van de schepen verging.

10. De derde engel blies: Een grote ster viel neer uit de hemel, brandend als een fakkel; ze viel neer op het derde deel der rivieren en op de warerbronnen;

11. en de naam der ster heet: ‘Alsem’. En het derde deel van het water werd alsem, en vele mensen stierven van het water, omdat het bitter was geworden.

12. De vierde engel blies: Het derde deel van de zon werd getroffen, het derde deel van de maan, en het derde deel van de sterren. Zo werd hun derde deel verduisterd; de dag richtte niet meer voor een derde deel, en evenmin de nacht.

Nog groter rampen komen.
13. Ik zag toe. Daar hoorde ik een adelaar, vliegend hoog tegen de hemel, roepen met machtige stem: Wee! Wee! Wee! De bewoners der aarde, om de laatste stoten van de bazuin der drie engelen, die thans gaan blazen….

 ----- ----- ----- ----- ----- ----- 

Op 21 dec. 2012 zal de zon in het centrum van de Melkweg staan , zoals de Maya’s voorspelden , met alle planeten die op één lijn komen. Sommige wetenschappers denken dat daardoor een gravitatietrekkracht van de zon op deze wereld zal veroorzaakt worden en dit een verhoogde instabiliteit in de binnenkern van de aarde tot gevolg zal hebben. Ze sluiten een tweede poolomkering dan niet uit en dat samen met de verhoogde straling, de kern van de wereld nog heter zal maken waardoor de aarde sneller om zijn as zal gaan draaien.
Dit kan allerlei gevolgen hebben zoals frequentere en krachtigere aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, grotere tsunamis en zelfs het verplaatsen van de aardkorst.

(Bron: weeswaakzaam.com)

31-05-2011 om 15:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de wereld

 Vervolg._ - 2012 - Het einde van de wereld.

Zoals ik in het eerste vervolg van deze reeks beloofde, kom ik nog eens terug op het magnetisch veld van de zon en dat van de aarde. Hier met een meer wetenschappelijke benadering.

In de afgelopen jaren is de magnetische pool van onze aarde welke in Canada ligt, afgeweken en is nu dichtbij Siberië.

               

Voor een interessante uitleg over de beweging van de magnetische polen: 
http://hervetavernier.blogspot.com/2011/01/over-dwalende-magnetische-polen.html

Wetenschappers melden ook dat vanaf het moment dat ze begonnen te meten in 1845, het magnetische veld van de aarde zienderogen en zelfs versneld verzwakt is.

Gebaseerd op deze gegevens , zijn sommige wetenschappers er nu van overtuigd dat een omkering van de magnetische polen van de aarde in gang is gezet.
Zij voorspellen dat in 2012 het aardmagnetische veld op z’n zwakst zal zijn of het nulpunt zal bereiken en een polaire omkering zal geven , die plotseling zal plaats vinden en de noordpool zuidpool word en omgekeerd, met alle heftige gevolgen van dien.

         

In 2012 zal de zon ook een polaire omkering veroorzaken met heftige straling-uitbarstingen. De sterkste wat in 50 jaar ervaren werd.
Hoewel de magnetische polen van de zon elke 11 jaar omkeren, zullen we sinds mensenheugenis dit nog nooit zo erg hebben meegemaakt.
Terwijl niemand het resultaat van deze dubbele omkering kan voorspellen, kan het tot aardbevingen en vulkanische uitbarstingen leiden waarbij zelfs het verplaatsen van contineten mogelijk is.

Studies die door de Nationale Academie van Wetenschappen begin 2009 werden vrijgegeven wijzen er op dat een ‘zonnekering” als deze, catastrofale schade aan stroomvoorzieningen kunnen veroorzaken en satellieten en telefoons en computers verwoesten.
Ze stellen dat de gebeurtenis van 2012 vele malen erger zal zijn dan alle anderen die we ooit hebben gezien.

Volgens sommige berekeningen, kan de elektromagnetische energie die van de zon wordt afgegeven de omkering van de polen op aarde veroorzaken en de aardse bovenste atmosferen zelfs in vuur en vlam zetten als ons magnetisch veld niet het zelfde gaat doen.

Er komt toch nog een extra vervolg.

30-05-2011 om 22:56 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
29-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke spelletjes

Politieke spelletjes blijven voortduren.



29-05-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de wereld

 Vervolg._ - 2012 - Het einde van de wereld.

Of het allemaal nog niet genoeg is zijn er ook nog schrijvers die komen aandraven met archeologische bewijzen à la Erich von Däniken.

In het boek ‘Erfenis der Goden’  
heeft de schrijver het over een nog niet ontdekt ondergronds complex onder het Egyptische plateau van Gizeh, bestaanda uit twaalf kamers rond een dertiende centrale kamer waarin zich het Bnnt-embryo, het zaad van de schepping bevind.

Met dit verhaal werd dan weer de link gelegd naar legenden van Midden-Amerikaanse indianen en kwam men tot de vaststelling dat in beide tradities de sterrengroepen Orion en Sirius centraal stonden. Volgens berekeningen komt men er op uit dat de mensheid al vier cruciale periodes achter de rug heeft en zich tegen 2012 moet voorbereiden op een vijfde tijdperk.

Die overgang zou gepaard gaan met enorme aardbevingen, spectaculaire vulkaanuitbarstingen en woedend uit hun voegen barstende zeeën.
                    

Hier ook: exit mensheid.

Vergaat de wereld in 2012?
Niemand weet het.

Toch worden er in alle culturen sporen van teruggevonden en alle lijnen schijnen samen te vallen in 2012.

Na 2012 zal deze datum ongetwijfeld weer vervangen worden door een andere ultieme datum waarop de mensheid zogezegd aan haar einde komt….

Maandag het laatste vervolg.

28-05-2011 om 11:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
27-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de wereld

 Vervolg._ - 2012 - Het einde van de wereld.

Naast de allerhande theorieën over het einde van de wereld in 2012 is er een astroloog die onze aandacht erop vestigt dat in dat jaar een aantal ongebruikelijke astronomische verschijnselen zullen plaatsvinden, waaronder de bijzondere positie die de planeet Venus zal innemen ten opzichte van de sterrengroep Plejaden. Volgens deze astroloog zijn de Plejaden ‘een soort galactische katalysator van energie en informatie uit het galactische centrum’ dat in die constellatie rechtstreeks naar de aarde zal worden doorgestuurd. Zo’n gebeurtenis vindt maar om de 6.500 jaar plaats en heeft altijd enorme gevolgen voor de evolutie op aarde. Het was op zo’n moment dat de mens op aarde verscheen. En zoals ge al kunt raden: de volgende cyclus voltrekt zich in 2012.

Over de stand van de planeten, de bewegingen van sterrengroepen aan de hemel en de koers van een aantal al dan niet nog onbekende kometen wordt veel gediscussieerd en heel wat op het eerste zicht wetenschappelijk ogende argumenten worden daarbij ook gestaafd met citaten uit de Bijbel en andere religieuze of mystieke geschriften.

Hoewel, niet alle wetenschapslui houden zich afzijdig.

In zijn boek ‘Earth under Fire’ 
van astrofysicus Paul LaViolette combineert de schrijver recente wetenschappelijke gegevens met mythen en legenden om te ontdekken waarom oude beschavingen ons voor een dreigende ramp trachten te waarschuwen. Deze wetenschapper beweert ook dat de kern van ons melkwegstelsel geen zwart gat is maar een massief iets dat ongeveer elke 26.000 jaar explodeert, waardoor een galactische supergolf van kosmische straling wordt uitgezonden, een soort ruimtetsunami die, in botsing met de aarde het effect zou hebben van een reeks zware atoomontploffingen op grote hoogte. 
         
Gevolg: exit mensheid en zowat zijn hele leefwereld. 
26.000 jaar is, toevallig of niet, toch ook de periode waarop de stand van de aardas een volledige omwenteling maakt.

Wordt vervolgd.

27-05-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de wereld

 Vervolg._ - 2012 - Het einde van de wereld.

Eén van de theorieën in het boek ‘De voorspellingen van de Maya’s ontsluierd’  
(van Adrian Gilbert en Maurice Cotterell) luidt dat het einde van de in de Mayakalender gebruikte cyclus het hoogtepunt is van een reeks zonnevlekkencycli over een lange periode, die het magnetisch veld van de zon zullen laten omkeren en daarmee ook dat van de aarde, waardoor wereldwijd aardbevingen en immense overstromingen zullen volgen.

Hierover kom ik in een later vervolg nog terug.

Het einde van de wereld zou niet enkel in de Mayacultuur voorspeld zijn, maar ook in tal van andere overleveringen.

In het boek ‘The Invisable Landscape’  
(van Terence en Dennis McKenna) uit de jaren ’70 wordt beweerd dat het Chinese orakel I Tjing aanvankelijk gebruikt werd als een maankalender waarmee alle complexe veranderingen van het universum via een golfstructuur konden worden voorspeld. Op die golfstructuur zijn belangrijke momenten zoals de zondvloed of de ontploffing van de eerste atoombommen duidelijk aanwijsbaar en staat er ons in 2012 een enorme piek van alle referentiegolven te wachten…. Waarna er niets meer volgt.

De samenloop van al die omstandigheden zette dan weer een zekere Geoff Stray aan de website
www.diagnosis2012.co.uk
te starten waaraan iedereen zijn bijdrage kan leveren en informatie uitwisselen.

De meest uiteenlopende verhalen en theorieën werden gebundeld in het boek ‘Voorbij 2012’
              
Daarin worden zowel de oude kalendersystemen, profetieën, de aanwijzingen dat oude culturen iets wisten over een gebeurtenis in de verre toekomst en waarvoor ze ons wilden waarschuwen, evenals de diverse theorieën en recentere bronnen van Nostradamus tot hedendaagse visioneurs en profeten.

Wordt vervolgd.

26-05-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de wereld

 Het einde van de wereld.

In heel wat culturen overal ter wereld is er sprake van een dag waarop de wereld zal vergaan.

Zo’n dag des oordeels wordt al verwacht van in het begin der tijden en komt ter sprake in tal van religieuze en spirituele geschriften en werd ook in onze tijd al talloze keren voorspeld.

Wij zongen vroeger toch ook het liedje:

“De 30ste mei zal de wereld vergaan
Dan is het met ons allemaal gedaan.”

Al verschillende religieuze sekteleiders waarschuwden voor het naderende einde der tijden met soms de dramatische gevolgen waarbij de secteleden al dan niet gezamenlijk kozen voor zelfmoord. We herinneren ons hierbij de massamoord van de People’s Temple secte van Jim Jones en de Heaven’s Gate secte waarvan 39 leden collectief zelfmoord pleegden.

Hoe dan ook: nu staat het jaar 2012 voor de deur. 
                                      

Volgens sommigen zal dit jaar gepaard gaan met enorme rampen. Hiervoor baseert men zich o.a. op de kalender van de Zuid-Amerikaanse Maya’s en op diverse Oosterse filosofieën.

De mythe van het jaar 2012 begon bij het boek van José Argüelles ‘The Mayan Factor’  
uit 1987. Daarin ontrafelt deze de Mayakalender.  Deze bestaat in feite uit drie in elkaar roterende tijdsindelingen die rekening houden met kosmische cycli. Hij stelt ook vast dat de Mayakalender abrupt ophoudt op 21 december 2012 en dat dit wordt gekoppeld aan alles behalve leuke voorspellingen die er op wijzen dat de aarde drastische veranderingen zal ondergaan.

          Bestand:Calendario maya.jpg           

Over wat dat einde betekent en in welke zin de voorspellingen moeten worden geïnterpreteerd, daarover is niet iedereen het eens, maar dat het een ingrijpende verandering zal betekenen, daarover bestaat binnen de wereld van de ‘2012-believers’, wel een overeenkomst.

           Wordt vervolgd.            



De 89-jarige Amerikaanse predikant Camping had voor afgelopen zaterdag  21 mei het einde der tijden voorspeld. Ten onrechte blijkt. Hij heeft nu een nieuwe datum voor de Dag des Oordeels: 21 oktober 2011 en geeft toe dat hij een 'rekenfout' heeft gemaakt.

                             

Volgens hem was 21 oktober altijd al het beoogde eindpunt van de ondergang van de wereld.  Hij excuseert zich voor de fout en meent nu dat 21 mei een 'spirituele Dag Des Oordeels' was.  Dat de apocalyps later begint wijdt Camping aan de menslievendheid van God, maar het zal dan versneld verlopen.

25-05-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  

- 28     In de periode 2006-2010 werden 28 postbodes betrapt op diefstal, waarvan 6 vorig jaar.

- 130   Ieder jaar stijgt het aantal treinmachinisten die een rood stoplicht negeren.  Vorig jaar werden er 130 incidenten geregistreerd.  In 2006 waren dat er 'amper' 48.
Vorige week maandagavond nog negeerde de machinist van een passigierstrein aan het station van Ottignies een rood sein.  De bestuurder van de trein die uit Waver kwam had nog geclaxonneerd om de bestuurder van de andere trein te verwittigen, maar deze reed toch door.  Een aanrijding werd maar nipt vermeden. Tien jaar geleden gebeurde in dezelfde buurt door het negeren van een stoplicht een zwaar treinongeval waarbij 8 passagiers omkwamen en tientallen anderen gewond raakten.
En vrijdagochtend rond 11 uur reed in Mechelen een Thalis-trein voorbij een rood stoplicht.  De machinist was zich vlug van zijn fout bewust en kon de trein al vlug tot stilstand brengen.  Er zou op geen enkel moment gevaar geweest zijn voor de reizigers of voor andere treinen.

- 5.606.129   in 2010 werd door Lotto-winnaars 5.606.129 euro niet binnen de gestelde termijn opgehaald.  Dit bedrag zal waarschijnlijk nog oplopen vermits een aantal winnaars nog tijd hebben tot het einde van deze maand.

- 137.100.000  Vorig jaar ontving de vervoersmaatschappij De Lijn 137,1 miljoen aan vervoersinkomsten, zijnde slechts 15% van de werkingskosten.  Verder blijft zij volledig afhankelijk van overheidsdotaties en -subsidies.  Zo ontving De Lijn in 2010 een dotatie van 825 miljoen euro van de Vlaamse regering. 
De vroegere minister Johan Sauwens (CD&V) en tegenwoordig Vlaams parlementslid, de man van 'alles gratis', zingt nu een andere toon en vindt dat het hoog tijd wordt dat De Lijn meer eigen inkomsten genereerd.  "Zelfs TEC in Wallonië en MIVB in Brussel halen 30 to 40% uit eigen inkomsten" zegt Sauwens.  Eén van de oorzaken zijn de gratis abonnementen.  Van de 2 miljoen abonnementen van De lijn zijn 1,6 miljoen (80%) gratis.


24-05-2011 om 12:26 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
23-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                           Cijfers                                                                  

- In de Europese luchtvaart werden er in 2010 zo’n 160.000 vluchten geannuleerd.  De belangrijkste oorzaak hiervan was de uitbarsting in april van de Ijslandse vulkaan Eyjafjallajökull, waardoor grote delen van het Europese luchtruim gesloten werden.
                                         

                      

-  Tweemaal in de geschiedenis van de luchtvaart is een groot passagiersvliegtuig bijna verongelukt door vulkaanas.
In 1982 vloog een Boeing 747 van British Airways boven Indonesië in een wolk vulkanische as, waardoor alle vier de motoren uitvielen. Op lagere hoogte lukte het de bemanning de motoren te herstarten.
Zeven jaar geleden overkwam een Boeing 747 van KLM hetzelfde boven Alaska, maar het toestel kon een geslaagde noodlanding maken.

- In 2010 zijn er wereldwijd 816 mensen omgekomen door vliegtuigongevallen. Dat is iets minder dan het jaarlijks gemiddelde, dat op 830 doden ligt.

- Alle natuurrampen samen hebben het afgelopen jaar 295.000 mensenlevens geëist en voor 98 miljard euro schade veroorzaakt.
De dodelijkste natuurramp was de aardbeving in Haïti in januari. Die eiste 222.570 doden. De bosbranden en de hittegolf in Rusland zorgden voor 56.000 overlijdens en de aardbeving in China, in april, voor 2.700.

Verder waren er o.a. nog de aardbeving in Chili in januari waarbij 520 doden te betreuren waren en de doortocht van de storm Xynthia in Europa waarbij 65 doden vielen. 

In totaal werden er in 2010 950 natuurrampen geregistreerd. De voorbije dertig jaar was dat gemiddeld slechts 615. Het aantal slachtoffers ligt zelfs vier keer zo hoog.

 
- In de Oostenrijkse bergen zijn vorig jaar 170 mensen om het leven gekomen.  Het hoogste aantal in vijf jaar.  Ook waren er  meer interventies en meer gewonden.  De meeste doden - 124 - moesten geborgen worden op gemakkelijk begaanbare plaatsen doordat mensen door overschatting dikwijls lichtzinnig fatale beslissingen nemen.

23-05-2011 om 12:55 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!