Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Vandaag begon Parijs-Nice met een proloog. Het is voor de eerste maal dat Merckx als wereldkampioen tegen Ocana zal strijden in een rittenkoers. Ook had Eddy al vroeger aangekondigd dat deze Parijs-Nice zijn eerste grote wedstrijd zou worden. In Dourdan op de beruchte helling van Bordaux-Parijs moesten de renners een tijdrit van 1,7km rijden. Eddy won met een tijd van 2’41”3, wat nog 8” sneller was dan verleden jaar. Op 6” werd de Franse veteraan Raymond Poulidor tweede, voor de Nederlander Gerben Karstens op 8” die lange tijd aan de leiding stond. Vierde werd Yves Hézard op 9” en voor Luis Ocana was er de 5e plaats op 10”. Tweede landgenoot was André Doyen met zijn 35e plaats op 23”.

    In Catignola heeft Bitossi in tegenstelling met gisteren wel tot het einde zijn handen aan het stuur gehouden. Na 105km was Franco sneller dan Enrico Paolini en de Zweed Tomas Pettersson.

    09-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint Milaan-Turijn

    De eindstreep van Milaan – Turijn lag niet op de wielerbaan zoals gewoonlijk. De organisatoren hadden uit vrees voor de regen de meet getrokken op de lange rechte baan in de omgeving van de wielerbaan. Met 118 zijn ze vertrokken en hebben er onderweg een boeiend spektakel gebracht. De eerste aanvaller was Ole Ritter die echter nooit uit de greep van het peloton geraakte. Daarna was het de beurt aan Paolini die er hard vandoor ging, nam tot 5’ voorsprong maar moest na een vlucht van 60km zijn plaats in het peloton opnieuw innemen. De beslissende ontsnapping werd op gang gebracht een 15tal kilomters voor het einde Roger De Vlaeminck was de aanstoker en kreeg in 2 fases nog 8 renners mee. In de eindspurt was Roger de snelste voor 3 Italianen Franco Bitossi die te vroeg het zege gebaar maakte– Gianni Motta – Italo Zilioli de Fransman Francis Campaner – opnieuw 2 Italianen Giancarlo Polidori en Michele Dancelli. De Zweed Gösta Pettersson werd 8e en als 9e bolde Marcelo Bergamo over de streep. Van een volgend viertal was Tony Houbrechts op 27” de snelste voor plaats 10. Nadien verklaarde Roger De Vlaeminck dat hij alleen kon toekomen maar niet voldoende parcourskennis had.

    08-03-2012 om 06:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doornik

    .
    Frans Verbeeck

    Net geen 200 renners aan de start te Doornik voor de “Trèfle à 4 feuilles” waar de renners 10 rondjes van 15km moesten afleggen. Bij Watney werd Walter Planckaert als winnaar uitgespeeld, maar verliep het enigszins anders. Reeds van bij de start werd er voortdurend aangevallen, uiteindelijk kwam een groep van 22 vooraan. Deze ontsnappng was op gang gekomen na 30km door de Fransman J.C. Genty die Antheunis, Vermeeren, Verstraeten en Van Landeghem meekreeg. Nadat 5km verder Cael en de Fransman Raymond aansloten, kwamen nog 2 groepjes aansluiten waarvan als laatste man Frans Verbeeck. Een goede verstandhouding is er vooraan nooit geweest, er werd aangevallen er kwamen bressen, en heel wat renners moesten afhaken. Het peloton reageerde, Verbeeck voelde de bedreiging aan en sprong op 25km van de streep weg. Het was Vanspringel die naar Verbeeck reed, ook De Buysschere probeerde maar faalde. Al reden de 2 weldra een bonus van 40” bijeen kwam het voorste gedeelte van de groep op het einde nog geweldig opzetten, maar Verbeeck begon al vanop 500 meters de spurt en won met 10meter van Herman Vanspringel. Voor plaats 3 had ook Romain Maes een kleine voorsprong genomen en had 5” achterstand. Op 20” werd de Nederlander Cornelis Koeken 4e voor X, Gustaaf Van Roosbroeck, Ferand Hermie, Luc Van Goidsenhoven, Hervé Vermeeren, Marcel Omloop, Eddy Cael en de Nederlander Adrianus Duycker. Het tweede gedeelte van de groep volgde op 50” en mocht voor plaats 13 spurten, hier was de Ronny Christiaens de snelste.

    08-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Links Manu Snellinx.
    Rechts Lucien Zelck

    Manu Snellinx en Raf Constant zullen op 10, 11 en 12/3 deel te nemen aan een internationaal wielerfeest op de Barbuda-eilanden, waaraan ook Amerikaanse, Canadese, Britse, Zuid-Amerikaanse en Deense wielrenners werden uitgenodigd.

    07-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Klaus Bugdahl
    De 6daagse van Groeningen werd net als verleden jaar gewonnen door het Duitse koppel Klaus Bugdahl – Dieter Kemper. Het was 10’ voor het einde dat zij een ronde konden nemen op het Belgisch-Australisch koppel Theo Verschueren – Graeme Gilmore. Op 2 ronden werd de Nederlandse – Belgische ploeg René Pijnen – Norbert Seeuws derde. Op plaats acht eindigde onze landgenoot Willy Debosscher met de Nederlander Harm Ottenbros zij hadden 11 ronden achterstand.


    .
       Dieter Kemper

    06-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne

    .

    In de Omloop van Beide Vlaanderen kwam een koortsige Walter Godefroot aan de start, maar aan de voet van de Rodenberg liet hij het afweten. Het waren vooral Walter zijn ploegmaats van Peugeot die het initiatief namen, en was het enkel Van Roosbroeck die volledig meewerkte. Na de Kemmel kwam er een hergroepering, en was het Bernard nog een Peugeotrenner die ten aanval trok, en later het gezelschap van 3 anderen kreeg, zij zouden tot 2’ uitlopen. Iets na de Kluisberg op 40km van het einde en na 65km in de aanval te zijn geweest werden de vluchters gegrepen. Uiteindelijk reed men met een gesloten peloton naar de streep, waar werd gespurt op een nat wegdek. Het was Noël Vanclooster die de spurt van ver aanzat, een zij aan zij met Willy Planckaert uitvocht, maar toen kwam binnenkant van de gevaarlijke bocht Staf van Roosbroeck, die Noël wat hinderde en won voor zijn ploegmaat. Willy Planckaert werd 3e, Daniel Vanryckegem 4e en Daniel Ducreux (Fr) 5e. Twee jaar geleden was Staf hier ook al winnaar maar bij de liefhebbers.

    05-03-2012 om 06:33 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    Brussel-Opwijk kreeg na 141km Ludo Delcroix als winnaar, hij had 18” voorsprong en werd de Nederlander Cees Swinkels 2e voor Henri Michiels, Theo Dockx en was Gustaaf Van Cauter 5e.

    Gent-Staden zag Eic Serlet winnen met 1’ voorsprong op Ronald Rosseel, die zelf 10” overhield op Michel Vereecke, Daniel Moenaert, Johan Neyrinck e.a.

    De wedstrijd te Villers-le-Temple werd volledig beheerst door de Nederlanders, Jo Van Pol won voor Jan Spetgens, Jos Corvers, Cees Koeken en Ben Ceulen.

    Voor eigen volk won Marc Verbeek te Vosselaar voor Luc De Wilde en Roger De Backer.

    05-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Het gaat goed met de Belgen in het buitenland. In Spanje werd onder een pletsende regen de internationale cross van Archanda verreden. Het was nogmaals de wereldkampioen Eric De Vlaeminck die van begin tot einde aan de leiding reed. Aan de meet had hij 16” voorsprong op Hermann Frischknecht en 45” op René De Clercq. Vierde werd J.M. Gonzalez(Sp)op 2’15”, 5e Pierre Bernet (Fr) op 2’39”en 6e Rafael Gonzales op 6’0” (Sp). De overige deelnemers staakten de strijd of werden nadat ze gedubbeld werden uit koers genomen.

    De laatste rit in de Ronde van Levante bracht een tweede ritzege op rij voor Guido Reybroeck. De Ronde van Levant werd te Paseo de Valencia-al Mar afgesloten met een criterium over 62,5km. In de massaspurt werd na Guido nog een landgenoot Eric Leman tweede, stond mee op het podium de Spanjaard J.M.Lopez-Rodriguez. De eindzege gaat naar Domingo Perurena voor Santiago Laczano in dezelfde tijd. Op 8” is de Nederlander Tino Tabak 3e.

    In Groot-Brittannië wint Sid Barras de St.Johns’ Benefit voor Trevor Bull en Graham Moore.

    In Nederland nam het nieuwe wegseizoen een start te Galder met een wedstrijd over 95km, de zege was voor Jos Van Beers, die samen met Van der Vleuten lange tijd de koers heeft gedirigeerd, op 20km van het einde liet Van Beers zijn medevluchter achter en won met 35” voorsprong op Jos Van der Vleuten en op 1’ werd Cees Koeken 3e. Verder volgden Jan van Katwijk 4e , Joop Zoetemelk 5e , Wim Kelleneers 6e, Ben Janbroers 7e en was er een 8e plaats voor onze landgenoot Hendrik Mariën,een 10e voor Victor Peeters en een 13e voor Frans Staes.

    05-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg

    .
    Jos Abelshausen

    Jos Abelshausen wint de Ronde van Limburg dank zij de steun van zijn kopman Frans Verbeeck, en onder het oog van zjn baas de heer Lacroix. Onmiddellijk na de start was het Swerts die ten aanval trok met zijn ploegmaat Mintjens, Scheers en Verbeeck, zij zouden het 50km volhouden. Toen was het de beurt aan de Nederlander De Koning en Eyers even later sloot ook hun ploegmaat bij Flandria Knockaert aan, met Preziosi als waakhond van Watney. Deze vier werden opnieuw gegrepen bij het ingaan van de 3 plaatselijke ronden. Het was bij het begin van de laatste plaatselijke ronde dat Abelshausen wegreed, werd 5km voor het einde nog bijgehaald door Lievens, die even later opnieuw door Jos werd achtergelaten. De spurt voor plaats 2 op 10” werd gewonnen door Verbeeck voor Raf Hooyberghs zodat het podium gans Watney was.

    Ter gelegenheid van de Ronde van Limburg waren ook de liefhebbers en juniores te St. Truiden aan het werk, zodat die dag meer dan 300 renners aan de sart kwamen. Met 92 vertrokken de juniores, maar reeds kort na de start was er een valpartij waardoor heel wat renners de strijd moesten staken. De beslissende ontsnapping gebeurde al na 10km, 2 renners reden weg en zouden nog vervoegd worden door 7 anderen. Het waren deze 9 die voor de zege mochten spurten en was het Emiel Gijsemans die het haalde.

    Bij de liefhebbers werden 116 renners de baan opgestuurd voor 1 ronde van 96km en 3 lokale ronden. Ook hier werden een 15 tal door een vroege val uitgeschakeld, en zouden later ernog enkele door die val opgeven. Het was in de laatste ronde dat Gustaaf Van Gossum uit Zichem wegreed en won ondanks een tegenreactie van de Nederlander Peter Van Den Donck die op 50 meter bleef hangen, nog een Nederlander Nico van Hest werd 3e op 75 meter. De spurt van de groep op 100 meter werd gewonnen door Karel Sels.

    05-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Dirk De Poorter

    Ook de liefhebbers zijn aan het wegseizoen begonnen. De Omloop “Het Volk” werd gewonnen door Freddy Maertens die na 120km 4” voorsprong had op Daniel Moenaert, de Nederlander Cees Swinkels, onze landgenoot José De Cauwer,de Nederlander Jan Raas en als 6e José Van Ackere. De wedstrijd Gent-Gent voor renners uit Brabant, Limburg en Antwerpen kreeg maar liefst 118 renners aan de start. Net als bij de profs viel de beslissing op de Volkegemberg, waar 16 renners wegreden, grote favoriet Louis Verreyt miste de trein en was gezien. In de spurt was Jean-Claude Van Hoof van de Stoempers Leuven de snelste voor Eric Van Lent, Theo Heremans, Jean Van Der Stappen, Isidoor Weemaes en werd werd Omer Meeus 6e. De derde wedstrijd in Gent voor individuele liefhebbers kreeg 86 renners aan de start. Hier was de zege voor de Nederlander Gerrie Knetemann voor Willy Vande Wouwer en Dirk De Poorter. Het was De Poorter die van ver de spurt begon, maar door de zijn kompanen werd voorbijgestoken. Op 45” werd Luc Pels 4e en Raf Declercq 5e en Lucien Pratte 6e.

    Het Waaltje Jacques Mean uit Jupille was in Nijlen de beste van 62 renners. Plaats 2 was voor Willy Govaerts en Alfons Van Camp werd 3e.

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Albert Van Vlierberghe

    De Belgen blijven het goed doen op Sardinië, net als verleden jaar wint Albert Van Vlierberghe Sassari-Cagliari, en bezorgde zijn ploeg een eerste seizoenszege. Albert was de enige spurter die zich niet liet verrassen, nadat er 200km praktisch niets was gebeurd, en mee was toen op 20km van de meet 5 anderen wegreden. In de eindspurt haalt Albert het vrij gemakellijk voor de Italianen Giancarlo Polidori, Romano Tumellero, Arnaldo Caverzasi, Pietro Guerra en de Zwitser Joseph Fuchs. Op 52” wint Marino Basso de spurt van de groep voor Georges Barras, is Roger De Vlaeminck 10e, Gerben Karstens 11e, Ward Janssens 12e, Roger Kindt 19e, Tony Houbrechts 24e, Patrick Sercu 30e, Martin Vandenbossche52e, Jos Huysmans 53e, Ludo Vander Linden 57e en de Nederlander Harry Jansen 61e.

    In de Ronde van Levant zorgt Guido Reybroeck voor een Belgische zege. In de 4e rit Benidorm-Cullera over 176km was hij sneller dan, Miguel Maria Lasa, José Manuel Lopez-Rodriguez, Ramon Saez en is de top5 met José Gomez-Lucas compleet. Perurana blijft leider.

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Volk

    .
    Merckx en Dierickx verliezers van den dag

    Net als verleden jaar is de Volkegemberg (toen voor de eerste maal in het parcours) en waar Eddy Merckx toen aan zijn solo van 40km begon, nu opnieuw beslissend geweest. Opnieuw was Eddy present in een groep van een 20tal renners, stuurde even voor de voet van de helling Bruyère voorop, maar Frans Verbeeck nam de handschoen op, reed naar Bruyère, die op dat ogenblik lek reed. Slechts drie renners, Merckx, Dierickx en De Geest konden Frans volgen, moesten de rol lossen o.a.Godefroot en Pintens,aangezien laatstgenoemde niet mee was liet Lomme ook De Geest niet meer meewerken. Het is pas tijdens de allerlaatste kilometers dat het taktisch steekspel begon. Merckx deed het meeste werk aan de leiding, wou Verbeeck wegrijden dan ging Dierickx erachter, na 3 maal vond Frans het welletjes en rekende op zijn spurt. Frans Verbeeck won voor André Dierickx, Eddy Merckx en Willy De Geest. Op 16” was Jos Abelshausen voor plaats 4 sneller dan Rolf Wolfshohl. Een achttal volgde op 28” en hiervan was Walter Godefroot de snelste, voor Walter Planckaert, Noël Vantyghem, Jacky Mourioux, Georges Claes, Willy Vekemans, Emile Cambré en Frans Mintjens.

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    In Denderbelle werd er een B-cross betwist en was de zege voor André Geirland die Rik en Leo Arnouts achter zich liet.

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maurice Diot

    .

    In Frankrijk te Migennes overleed op 49 jarige leeftijd voor zijn huis oud-renner Maurice Diot. Na een woordenwisseling met een automobilist stak hij de straat over en werd gegrepen door een auto.Maurice Diot werd geboren op 13/6/1922 te Parijs XIIIe arrondissement. Was liefhebber van 1941 t/m 1945. Werd prof in 1946 t/m 1958. Zijn bijzonderste overwinningen zijn: 1949 Parijs-Brussel, 1950 Boucles de la Seine, 1951 Paris-Brest-Paris, 1952 G.P.du Pneumatique, 1954 Tour du Loiret.

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Domingo Perrena
    Na een 3e en een 2e plaats eindelijk een ritzege voor leider Domingo Perurena hij wint de 3e rit in de Ronde van Levante, de renners reden van Novelda naar Benidorm. De Nederlander Tino Tabak werd 2e, de Deen Leif Mortensen 3e, plaats 4 en 5 waren voor de Spanjaarden: Andrès Gandarias en J.L. Gonzales-Linares. Perurena blijft uiteraard leider.

    03-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Patrick Sercu wint laatste rit voor Roger De Vlaeminck

    Na de proloog wint Leif Mortensen ook de tweede rit Alicante – Novelda in de Ronde van Levante, deze werd echter ontsierd door een valpartij van een 20tal renners even voor de streep. Voornaamste slachtoffers waren, Guido Reybroeck, Eric Leman, Jaak De Boever, Felice Gimondi en en Santiago Lazcano die hierdoor zijn leidersplaats verloor. Onderweg hadden de renners 2 cols beklommen, de Carasqueta waar Zurano als 1e doorkwam, en de Alto del Salt hier was Lasa de beste klimmer. Domingo Perurena die in de eindsprint 2e werd mocht ook de leiderstrui aantrekken.

    De laatste rit in de Ronde van Sardinië , Sassari- S.Teresa di Gallura was 145,6km. Op het einde van de rit is onze landgenoot Tony Houbrechts nog even virtuele leider geworden. Een uitval van Ludo Vander Linden die meekreeg Cavalcanti, Colombo en Tony Houbrechts tweede in de rangschikking achter zijn kopman Basso. Het is pas op 1km van de meet dat deze leiders opnieuw gegrepen werden. Toen heeft Herman Vanspringel het geprobeerd maar was het Roger De Vlaeminck met Sercu in zijn wiel die de kloof dichtreed. Patrick won voor Roger, Gerben Karstens, Albert Van Vlierberghe, Franco Bitossi, Eddy Merckx, Ole Ritter, Michel Dancelli en het gros van de groep met Basso. In de eindstand heeft Marino Basso 38” voorsprong op Tony Houbrechts en 46” op Patrick, voor Eddy Merckx was er de 33e plaats op 7’26”.Voor winnaar Sercu was er na zijn spurtzege nog een mooie verrassing, een landgenoot die de ronde had gevolgd schonk Patrick 200.000 lires. Wat Merckx betreft die is na de rit onmiddellijk per vliegtuig naar België gevlogen, de inrichters hadden daarvoor speciaal de laatste rit een half uur vroeger laten vertrekken. Georges Vandenberghe heeft een gebroken vinger overgehouden, nadat hij daarmee gekneld was geraakt tussen de deur van de volgwagen.

    02-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De eerste rit in de Ronde van Levante tussen Orihuela en Alicante over een afstand van 153 werd gewonnen door Santiago Lazcano die acht medevluchters versloeg. Tweede werd José-Antonio Ponton, 3e Domingo Perurena, onze landgenoot Roger Rosiers werd 4e. De Nederlander Wim Prinsen werdd laatste van het kopgroepje. De spurt van het peloton op 3” werd gewonnen door Alain Vasseur.

    In de Ronde van Sardinië werd vandaag de 4e rit Nouro – Porto Torres over een afstand van 170km gereden. De rit werd gekenmerkt door een ontsnapping van negen, Eddy Merckx met zijn ploegmaat Jos Huysmans, verder Simonetti die zou lossen, Roger De Vlaeminck die plat reed, Tony Houbrechts in dienst van leider Basso, Willy De Geest, Wim Schepers, Diego Moser deze drie mochten van hun sportbestuurder niet meewerken en Gosta Pettersson de enige die onze 2 landgenoten steun gaf. Op 30km van het einde hadden de 7 overgebleven koplopers 1’30” voorsprong, maar toen zijn Gerben Karstens en zijn ploegmaat J.P. Berckmans in de tegenaanval gegaan, heeft vooraan hun ploegmaat Schepers zich laten afzakken, met het gevolg dat wanneer Karstens en co aansloot het vooraan stilviel, en 20km van het einde er een hergroepering was. In de eindspurt koos Sercu het wiel van Dancelli, maar reed met de Italiaan uit de bocht, en was het Karstens die het haalde voor Roger De Vlaeminck, Marino Basso, Jos Huysmans, Tony Houbrechts, Albert Van Vlierberghe, Giancarlo Polidori, Willy De Geest, Michel Dancelli en sluit Patrick Sercu de toptien af. Eddy eindigde 45e. Basso blijft leider.

    01-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memoriamwedstrijd - Roger Bijn

    .

    Voor de memoriamwedstrijd Roger Bijn te Laarne, werden vijf van de acht Belgische renners die deelnamen aan het WK in het gemeentehuis in de bloemen gezet. Waren afwezig, Michel Baele (ongeval) en André Geirland en Jef Thielemans beiden weerhouden door hun werk. Daarna begaven de 5 WK-renners, het gemeentebestuur onder leiding van dokter Albin Dierickx, voorzitter André Van de Sande van supportersclub “De Bijntjesvrienden” en E.H. De Wilde van Sporta nog voor de start naar de begraafplaats om hun bloemen neer te leggen op het graf van hun diep betreurde vriend en colllega. De wedstrijd werd gewonnen door Albert Van Damme die 35” voorsprong had op Bertje Vermeire en was plaats drie voor Leo Arnouts die op 55” volgde. Op 1’10” werd Julien Vanden Haesevelde 4e en voor Rik Arnouts was er plaats 5.

                                .

    01-03-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Basso en Houbrechts

    In Spanje is met een proloog de Ronde van Levante van start gegaan, de zege was voor de Deen Leif Mortensen die de 4km aflegde in 4’47”, verder in de top5 niets anders dan Spanjaarden. 2e werd José-Antonio Gonzales-Linares op 1”, 3e Juan Zurano eveneens op 1”, 4e Miguel-Maria Lasa op 2” en eveens op 2” als 5e Luis Ocana.

    Derde dag in de Ronde van Sardinië en een tweede Belgische zege, maar werd de eindzege nu al verloren, dankzij Roger De Vlaeminck en Eddy Merckx. Beide renners bleven steeds in elkaars buurt, op de duur werd het zo erg dat zij gans achteraan gingen rijden. Toen aan kilometer 60 Ludo Van Der Linden ging jacht maken achter Polidori en Francioni die 1’ voorop reden, ging er een groepje mee met o.a. leider Basso, zelfs als een tweede groepje in de achtervolging ging kwam er geen reaktie van Eddy en Roger. De twee groepjes kwamen samen, en na 110km had de groep met Eddy en Roger reeds 3’ achterstand, en ging vooraan de Italiaan Perletto in de aanval en kreeg Tony Houbrechts als waakhond voor Basso mee. Houbrechts die steeds in het wiel van de Italiaan bleef, haalde het vrij gemakkelijk in de spurt met twee. Derde op 18” werd Patrick Sercu, Willy De Geest werd 4e op 21” en won Albert Van Vlierberghe op 22” de spurt voor plaats 5,van de rest van de kopgroep waarbij ook leider Basso. De groep Eddy & Roger kreeg 6’18” aan hun been.

    Aan de Azurenkust werd de vorige week uitgestelde G.P.van Roquebrunne verreden, spijtig voor de inrichters kwamen er niet te veel renners opdagen. De Belgen waren maandag al terug naar huis en van de 50 renners die waren ingeschreven namen er slechts 37 de start. De wedstrijd kende een lange ontsnapping van het duo Lebourhis en Rochat, zij werden echter tijdens de laatste klim op 20km van het einde ingelopen. De later winnaar Jean-Pierre Danguillaume sloeg daar toe, kreeg nog het gezelschap van 4 renners, in de afdaling kwam Campaner aansluiten maar moest Chappe de anderen laten rijden. Tweede werd de Zwitser Kurth Rub en voor Lucien Aimar was er plaats 3. Op plaats 4 eindigde Francis Campaner, 5e Joël Millard en 6e Jean Jourden. De geloste Georges Chappe werd toch nog 7e op 25”.

    Te Groningen in Nederland gaat vandaag de 6daagse van start, die in 1970 voor het eerst werd ingericht, en werd gewonnen door Jan Janssen en Peter Post en verleden jaar ging de zege naar her Duitse koppel Klaus Bugdahl-Dieter Kempen.

    29-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winst voor Basso

    Tweede dag in de Ronde van Sardinië met twee halve ritten en tweemaal Basso als winnaar. In het eerste gedeelte van de tweede rit Cagliari-Sant’Antioco over 109km versloeg hij Albert Van Vlierberghe, Gerben Karstens; Patrick Sercu, Roger De Vlaeminck, Italo Zililoi, Eddy Merckx, Arnoldo Caverzasi, Michel Dancelli en met Jos Huysmans is de toptien compleet. In de tweede halve rit van Sant’Antioco naar Oristona was hij weer de beste nu voor Roger De Vlaeminck, Gerben Karstens, Patrick Sercu en Franco Bitossi. Nochtans was Basso mee betrokken in een ontsnapping die pas enkele kilometers voor het einde onder impuls van Merckx strandde. Eddy was na de rit niet mals voor De Vlaeminck die volgens hem door Tumellero werd afgelost. Volgens Roger heeft hij zich afgeduwd om een val te vermijden, en zei ook toen Merckx op het einde wegreed heb ik diep moeten gaan om een kloof van 20meter te dichten, en dat heeft mij de ritzege gekost. Na de ochtendrit nam Basso leiderstrui over van Roger.

    Frans Verbeeck behaald met Nice-Seillans al zijn 4e overwinning aan de Azurenkust. Pas gestart kregen de renners een onweer met regen en hagel te verduren zodat heel wat renners afstapten, waaronder alle Belgen behalve Verbeeck. Na 20km reden Jourden, Genty en Rivory weg en liepen tot 3’ uit. Half koers vond Verbeeck het wel en ging in de achtervolging en kreeg enkel Delisle mee, maar deze gaf Frans geen steun, zodat 50km voor de streep het peloton terug bij hen kwam. Maar Frans begon er nog eens aan en reed op zijn eentje naar de leiders, en versloeg hen nog in de spurt ook. Tweede werd Jean-Claude Genty, 3e Pierre Rivory en 4e Jean Jourden. De groepsspurt werd gewonnen door René Grelin.

    28-02-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!