Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Louis Mottiat

    Vandaag werd Louis Mottiat onder grote publieke belangstelling te Baisy-Thy ten grave gedragen. Onder de aanwezigen waren verschillende oud- renners. Ondermeer Emile Joly, Leon Louyet, Maurice Depauw, Pino Cerami en Raymond Englebert.

    08-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland


    .
    Willy Jonkheere uit Moerkerke won te Blaton zijn derde wedstrijd voor Michel Pollentier en Freddy Maertens.

    Voor Jacques Martin werd het een eerste zege te Hevillers waar hij 45” voorsprong had op de Nederlander Herman Nak en werd op 1’10” Marcel Louyet derde.

    In Jodoigne was de zege voor Frans Van Looy wat zijn stand op 4 brengt, Jean-Marie Coenen moest het met plaats twee stellen en de Nederlander Bas Hordijk werd derde.

    In de Ronde van Groot-Brittannië zijn de renners aan rit 10 toe. Scarborough-South Shields was 175km en ging de zege naar de Tsjech Jindrich Marek die zijn medevluchter de Brit Doug Dailey versloeg. Op 1’23” werd Cees Priem derde. De Fransman Marcel Duchemin blijft leider.

    08-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Verbeeck leider na de proloog

    In de Giro werd vandaag de 17de rit verreden tussen Livigno en de top van de Stelvio waar de winnaar de Cima Coppi kreeg, een trofee ter nagedachtenis van de betreurde campionisissimo Faust Coppi, die in 1953 toen voor het eerst de Stelvio werd beklommen als eerste doorkwam. Tijdens de aanloop van deze rit had Fuente de spurt op de top van de Passo di Fuorn 2149m. gewonnen voor Farisato en Merckx. In deze rit van 88km heeft Fuente, samen met zijn ploegmaats de finale beheerst. Op 13kmvan de top van de Stelvio was het Lazcano die ten aanval trok, zowel Pettersson als Gimondi behoorden tot de renners die het tempo niet konden volgen, dit omdat Merckx onmiddellijk reageerde. Een km verder spurtte Fuente weg werd opnieuw gegrepen, en ging even later nogmaals aanvallen en kon nu in 2km meer dan 1’ uitlopen op het groepje Merckx. Op 4km van de top is Galdos op zoek gegaan naar zijn ploegmaat, en verloor Merckx nog meer terrein. Op de top won José-Manuel Fuente met 32” op Francisco Galdos en kwam Merckx als derde met 2’05” achterstand boven met in zijn wiel de weer verrassende Wladimiro Panizza en Vicente Lopez-Carill. Als 6de op 2’14” volgde Giuseppe Perletto, 5” later kwam Santiago Lazcano boven, een verrassende André Poppe werd achtste op 2’41”, Josef Fuchs werd op 2’50” negende en Tony Houbrechts als 10de had 3’26” achterstand. In de stand brengt Fuente zijn achterstand op Eddy terug tot 3’44”. Na de rit was er nog een klacht van Lasa die beweerde dat Roger van zijn lijn was afgeweken, deze werd echter verworpen. Drie renners hebben de wedstrijd verlaten: Gonzales-Linares, Favaro en Armani.

    De Ronde van Luxemburg begon met een proloog die als ploegentijdrit over 7,5km werd verreden.De tijden telden echter niet mee voor het algemeen klassement. Het was Watney die het haalde en Frans Verbeeck die als eerste over de streep kwam met een tijd van 10’55”21 de leiderstrui mocht omgorden. Op 1” werd Marc Demeyer tweede, Roger Loysch op 2” derde en werd thuisrijder Roger Gilson 4de op 3”.

    08-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbesteding

    Vandaag is het Belgisch kampioenschap veldrijden voor 1973 toegekend. Op 4/2 zal het plaatsvinden te Sint-Maria-Horebeke. De club V.C.Broekstraat lag 415.555frank op tafel. W.C. Strijdlust uit Berlaar hadden met 377.851 fr. het tweede hoogste bod. W.C. Sportvriend uit Overijse had 365.395 fr. geboden en Sport en Nering uit Wetteren wou 300.000 frank spenderen. De parcoursverkenning zal plaatsvinden op 4/7 e.k. om 14h.

    Ook werden de prijzen voor komend seizoen 1972-’73 vastgelegd: Formule C: 5.250 fr. (met 25 prijzen), Formule B: 8.500fr. (met 25 prijzen) en Formule A 20.000fr. met 30 prijzen.

    07-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers


    .
    In de Ronde van Groot-Brittannië stonden er te Scarborough twee ritten op het programma, eerst een rit in lijn en vervolgens een klimtijdrit. Het waren nogmaals de Nederlanders die in de voormiddag mochten juichen. Jan Aling was na 115km de snelste en stonden mee op het podium, de Pool Jerzy Zwirko en de Zweed Junker Jorgensen. De Fransman Marcel Duchemin won de 5,5km bergtijdrit en werd tevens leider. Plaats twee op 9” was voor de Brit Dave Lloyd en John Clewarth nog een Brit werd op 13” derde.

    07-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Herman Vrijders

    Naar Sint Amandsberg kwamen 106 renners afgezakt voor de Grote Prijs Tom Simpson. Het is een levendige wedstrijd geworden waarin bij momenten zeer hard gefietst werd. Het gevolg darvan was een gans pak renners wegviel en de anderen uiteengeslagen werden. De beslissende ontsnapping was uitgelokt door de goed rijdende Australiër Robert Wetthers, de lokale man Willy De Geest ging in de reaktie, viel en gaf op, vier anderen konden wel aansluiten. Toen men aan een spurt met vijf dacht is in de laatste kilometer Herman Vrijders er vandoor gereden en won met 20” op Frans Kerremans. Op 35” won Alfons Debal de spurt voor plaats drie voor André Dierickx die op het einde nog was komen aansluiten, Robert Whetters en Ghislain Van Landeghem. Op 1’10” was Theo Verschueren voor plaats 7 sneller dan Staf Van Roosbroeck en Leon Thomas. De groepsspurt op 1’30” werd gewonnen door Frans Verhaegen.

    07-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy op weg naar ritzege drie
    Een derde zege voor Eddy Merckx in de Giro waar hij de 16de rit Parabiajo-Livigno van 256km met twee cols wint. In de eerste 230km is er buiten dat Dancelli te Bornoi een spurt won welke hem een vakantietrip naar dit wintersportoord opleverde niets gebeurd. In de laatste 25km moest men wel over 2 cols van eerste categorie. De Foscagno lag op 15km van het einde, hier was het Lasa die de boel wou doen ontploffen, werd echter gecounterd door Deschoenmaecker en Vandenbossche. Toen er een gedeeltelijke groepering tot stand kwam was het Fuente die aanviel en vlug 30” bonus had. Hij kwam zowel op de Foscagno (2291m.) als op de Eira (2210m.) als eerste boven, maar was Merckx met Galdos al tot 15” teruggekomen. In de afzink is Eddy met Galdos tot bij Fuente gekomen die dan de pech had om plat te rijden. Galdos werd door Eddy achtergelaten en zou tweede worden op 18”. Voor Marcello Bergamo was er op 1’ plaats drie en werd Wladimiro Panizza vierde. De ongelukkige José-Manuel Fuente werd op 1’03” vijfde. In de stand heeft Eddy nu 5’49” voorsprong op Fuente die Gösta Pettersson met 3” van plaats twee verdrong. Roger De Vlaeminck is met zijn 9de plaats de tweede landgenoot in de toptien van het klassement.

    07-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal kampioenchap - Nederland

    .
    Piet de Wit

    De 26-jarige Piet de Wit uit Wormer is op de wielerbaan van Alkmaar Nederlands kampioen 50km achter zware motoren geworden. Zijn tijd was 1.06’6”8 op 1 ronde volgde Gérard Koel, Gerben Karstens, Cees Stam, Jaap Oudkerk en Harry Jansen. Op 2 ronden werd Ben Janbroers zevende en dan volgden Harry van Leeuwen, Harm Ottenbros en Albert Van Midden.

    06-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .

    In Peer kwamen 53 renners aan de start van het criterium en moesten 69km afleggen. De zege was voor Yvan Benaets die er zijn achtste zege behaalde. Plaats twee was voor de Nederlander Mari Van Venrooy voor Ludo Noels en Jean Swinnen e.a.

    In Schellebelle won Rino Vandromme zijn vijfde wedstrijd voor Marc Steels en Patrick Geldhof.

    Tweede ritzege voor Piet van Katwijk in de Ronde van Oostenrijk waar hij de 4de rit Ellmau-Innsbrück over een afstand van 182km wint in een tijd van 4.34’30”. Plaats twee en drie zijn voor de Oostenrijkers Herbert Fuzi en Heinz Csenar. Hun landgenoot Steinmayr blijft leider.

    06-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In België stonden vandaag twee wedstrijden op de kalender, Gullegem en Stabroek. Aan de 28e Ommegangsprijs te Gullegem namen 71 renners deel. Van bij de start reden twaalf renners weg en heeft men hen pas na de meet teruggezien. In de laatste van de 16 ronden was het vooral Van Neste die graag alleen wou toekomen, maar kreeg de vlugge Eddy Peelman mee die Willy in de spurt geen schijn van kans gaf. Plaats drieop 8” was voor Richard Bukacki (Ned), Tony Gaekens was op 45” de snelste voor plaats vier en ging volgende renners vooraf, Willy Donnie, Fernand Bruggeman, Dirk Baert, Hubert Hutsebaut, Ronny Van Marcke en Jaak Zwaenepoel. Willy Abbeloos die wegens pech vooraan was weggevallen werd op 2’25” toch nog twaalfde.

    Stabroek moest het met minder renners stellen, 48 kwamen een rugnummer afhalen. Hier reden in de zesde van de achttien ronden zes renners weg maar werden door toedoen van Peeters en VanLint opnieuw ingelopen. Pas in de twaalfde ronde kwam er weer een reactie van Kindt, Aerts en Hooyberghs zij hielden het tot in de 16de ronde vol. Dan was het Jos Abelshausen die er aan begon en zichzelf een mooi verjaardagsgeschenk schonk. Voor plaats twee op 1’40” was Jos Van Beers (Ned) sneller dan Eddy Verstraten, Staf Van Roosbroeck, Alfons Scheys, Gilbert Wuytack, Herman Vanspringel e.a.

    06-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Zege voor Roger De Vlaeminck
    De 15de rit in de Giro vond plaats te Parabiajo een industriële vestiging op 30km van Milaan. Het is Piero Belloni vethouder en eigenaar van een fabriek in elektrische toestellen die om publicitaire redenen de Giro wou naar hier krijgen. In dit dorp werd Libero Ferrario geboren wereldkampioen bij de liefhebbers in 1923. Op het circuit van 28km moesten de renners 4 rondjes afleggen om aan 168km te geraken. De rit is in een aanhoudende stortregen verreden. Het is bij het einde van de vierde ronde tijdens de bevoorrading dat Bruyère ten aanval trok en kreeg het gezelschap van Van Vlierberghe en werden pas op 10km van het einde gegrepen. Dan heeft Houbrechts nog een uitval gedaan echter zonder sukses. Nu hebben de ploegmaats van Roger wel voor hem gewerkt, en is hij even voor de laatste bocht op 200 meter van de streep uit volle macht gaan aanvallen. De Vlaeminck wint voor Michele Dancelli, Arnaldo Caverzasi, Kurt Rub, Attilio Benfatto, Wilmo Francioni, Tosello, Jos Spruyt, Roger Swerts en op plaats 10 Vittorio Cumino. Eddy Merckx blijft leider. De Zwitser Erich Spahn heeft de wedstrijd verlaten.

    06-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Louis Mottiat

    In Gilly is vandaag de 82 jarige Louis Mottiat overleden, hij werd geboren te Bouffioulx op 6/7/1889. Hij was prof vanaf juni 1912 t/m 1926 en heeft hiervan 10 jaar bij Alcyon gereden.

    Als liefhebber won hij in 1910 Parijs-Roubaix-Brussel een tweedaagse van 485km die hij aflegde in 17.22’.

    Voor 1911 waren er overwinningen in Paris-Calais en twee ritten in les Huit Jours d’Alcyon.

    In 1912 is hij prof geworden om in de Ronde van Frankrijk te starten, won er rit 10 maar is de dag daarna niet meer gestart.

    Bordeaux-Parijs waar het ganse podium Belgisch was werd gewonnen in 1913 voor Cyrille Van Hauwaert en René Vandenberghe. In Milaan-San Remo was er een tweede plaats achter Odiel Defraeye.

    1914 bracht 6 overwinningen: Parijs-Brussel, De Ronde van België waarin hij vier van de zeven ritten wint. Nam opnieuw deel aan de Ronde van Frankrijk maar hield het voor bekeken tijdens rit 9.

    Na de oorlogsjaren is er voor 1919 een derde plaats in het BK te La Hulpe achter Jean Rossius en Jozef Vandaele. De Ronde van Frankrijk verlaat hij in de 7de rit.

    In 1920 wint hij voor de tweede maal de Ronde van België alsook rit 2 en 5. In Frankrijk werd hij winnaar van Bordeaux-Paris-Bordeaux 1208km die werden afgelegd in een tijd van 56.46’31 tweede werd Fransman Edouard Léonard op 1.40’39” zijn landgenoot Honoré Barthélémy als 3de volgde op 3.23’32”. Plaats vier was voor onze landgenoot Urbain Anseeuw op 11.13’55”. Negen renners van de 38 die zijn gestart hebben de wedstrijd beïndigd, al deed de laatste er 29.28’ meer over. Bij de doortocht in Parijs (Longchamp) om 1.37’ in de morgend zijn onze twee landgenoten mee in de kopgroep van zes. Deze wedstrijd is eigenlijk het eerste Criterium des As en had de bijnaam criterium van de weerstand. De Ronde van Frankrijk verliet hij in de 9de rit, had wel de eerste gewonnen.

    1921 bracht zeges in Luik-Bastenaken-Luik, Paris-Brest-Paris 1.180km met 23’ voorsprong en Marche-en-Famenne. Wat betreft de Ronde van Frankrijk is het de eerste maal dat hij Parijs bereikt en zevende eindigd,winst is er in vier ritten.

    Luik-Bastenaken-Luik, Circuit de la Meuse en Gembloux zijn de overwinningen in 1922, een tweede plaats is er in Bordeaux-Parijs, Parijs-Lyon (met Felix Sellier), Criterium des As en Circuit du Midi.

    Geen overwinning voor 1923, wel derde in Bordeaux-Parijs, eindigd vijfmaal in de top 5 van een rit in de Ronde van Frankrijk waarin hij 28ste werd.

    Parijs-Tours werd gewonnen in 1924 alsook de 8ste rit in de Tour waar hij 18de werd in de eindstand.

    In 1925 wint hij de derde rit in den Tour en werd 31ste in de eindstand.

    05-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de Ronde van Oostenrijk werd rit 3 Lienz-Ellmau over een afstand van 157km gewonnen door de Oostenrijker Rudolf “Rudi” Mitteregger in een tijd van 4.46’13” voor zijn landgenoot Wolfgang Steinmayr deze beiden hadden liefst 7’26” voorsprong. Plaats drie was voor de Italiaan Carlo Clementi. In de stand leid Steinmayer voor Mitteregger.

    Opnieuw een Nederlandse zege dit voor de derde dag op rij in de Ronde van Groot-Britannië. Het is Jo De Boer die zijn tweede ritzege behaald in de 8ste rit Scheffield-Bridlington over een afstand van 153km. Op 8” werd de Zweed Ley Hansson die zijn waakhond de nederlander Jan Aling versloeg. De Tsjech Alex Svoboda blijft leider.

    05-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Slechts 22 renners kwamen afgezakt naar Fléron waar er slechts 88km diende gekoerst. In een tijd van 2.22’ werd Georges Bortels winnaar voor Ludo Noels, Theo Dockx, Jean Maris zijn drie medevluchters. De Nederlander Harry Van Groezen won 4” later de spurt van de groep voor Alain Buckinx e.a.

    De pas 19 jaar geworden Willem Peeters (20/5/’53) behaalde zijn eerste overwinning bij de liefhebbers. Te Jumet had hij na 112km 8” voorsprong op Marc Kaiser en Lucien Nogara.

    Roger Van Den Eede was van Meldert (O.Vl) afgezakt naar Pommeroeul en won met 30” voorsprong op Gérard Braillon en was er voor de plaatstelijke renner Michel Dagrin een derde plaats op 1’10”.

    In Stabroek waren plaats 1&2 voor Nederlanders. Cees Swinkels won voor Anton Damen en Frans Van Beek.

    Zijn vierde zege behaalde Marc Van De Putte te Zaffelare voor Daniel Pauwels en Jacky De Smet.

    05-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijnaarde

    .

    In de Grote Prijs van Zwijnaarde zagen de toeschouwers de renners, die met 59 waren vertrokken, vijfentwintig keren over een totale afstand van 125km voorbijstormen. Reeds kort na de start waren het Vandenbossche en Vander Slagmolen die wegreden, maar vlug tot de orde werden geroepen. Iets langer hebben, Crapez, Sonck, Vrijders, Van Bruwaene en Loysch het vol gehouden, op 10 ronden van het einde was het voor hen ook gedaan. Even hebben Stevens en Walter Planckaert het geprobeerd. De beslissing viel drie ronden van het einde toen zes renners wegreden en ook voor de zege mochten spurten. Roger Loysch haalde het van de Australiër Robert Whetters, Maurice Eyers, Marian Polansky, Urbain De Brauwer en Eddy Goossens. Het peloton kwam slechts 50 meter te kort en was het Georges Claes die daarvan de snelste was voor Alfons Debal, Raf Van Bruwaene en met Georges Vanconingsloo is de top10 volledig.

    05-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meldert - Oost-Vlaanderen

    .
    Winst voor Martin De Clercq

    Een groep van 12 bepaalde het verloop van de wedstrijd waaraan 58 renners deelnamen. Te veel volk redeneerde Martin De Clercq en hij trok de laatste ronde ten aanval met Hilaire De Cocker. Geen van beide is snel aan de meet en de spannende spurt werd gewonnen door de Assenedenaar Martin De Clercq. Op 20” won August Van Laethem uit Ass e de spurt voor plaars 3 voor Jean Van Horebeek, Yvan De Vriendt, Gustaaf De Proft, Alex Claeys, Lucien De Milde, de plaatselijke renner Roger Van den Eede, Herman De Nijs, Marc De Poorter, Robert De Guchtenaere, Wilfried Wesemael, Raymond Engelen en als 15de Raf Nobels.

    04-06-2012 om 10:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Merckx en Fuente

    In de Giro was er vandaag een zware bergrit van Savona naar de Bardonecchia Jafferau die maar liefst 256km bedroeg en samen met die van overmorgen de langste rit in deze Giro is. het eerste wedstrijduur reed men amper een gemiddelde van 25km, daarna hebben Eddy zijn helpers het tempo opgedreven. Op de Cadibona 436m kwam Piero Dallai (Ita) als eerste boven.Bij aanvang van de beklimming van de Sestrière 2033m ging Lazcano (Spa) aanvallen , en scheurde groep meteen. Het waren Lopez-Caril en Galdos die in het gezelschap van Deschoenmaecker naar de leider reden. Nadat Merckx tweemaal een aanval van Fuente had gecounterd moest hij deze bij de derde poging laten rijden, dit op 5km van de top van de Sestrière waar Galdos als eerste doorkwam voor Fuente en Lopez-Caril. Een groepje met Eddy aan de leiding volgde op 15”, in de afdaling reed Eddy lek en viel tot 1’35” terug, en vormde er zich een groep van een 30tal renners. Aan de voet van de Bardonecchia Jafferau was zijn achterstand nog 1’20” en is Eddy alleen op zoek gegaan naar Fuente die ook zijn metgezellen had achtergelaten. Op 1km van de top kwam Eddy bij Fuente, liet hem terplaatse en won met 26” voorsprong op een verrassende Wladimir Panizza die Fuente was voorbij gereden. Als derde had Fuente 47” achterstand, wat er op neerkomt dat de Spanjaard in de 7km-lange klim van 1’20” voorsprong naar 47” achterstand werd gereden. Eddy blijft uiteraard leider. Vijf renners werden uit koers genomen wegens het vasthouden aan de volgwagen, Willy De Geest, Gianni Motta, Franco Bitossi, Italo Zilioli en Giovanni Varini.

    In de Dauphiné-Libéré was men aan de laatste dag met in de voormiddag een tijdrit en daarna de rit in lijn. De tijdrit van Valence naar Crest over 31,5km bracht nogmaals een zege voor Luis Ocana die 37” voorsprong had op Yves Hézard, 1’31” op Bernard Thevenet, Raymond Poulidor moest 1’47” toegeven en de nr 5 Luis-Pedro Santamaria volgde al op 2’06”. Plaats 6 was voor Ferdinand Bracke op 2’09”, tweede landgenoot in de top10 is Lucien Van Impe als 8e op 3’02”.

    De afsluitende rit Crest-Avignon over 157km werd gewonnen door Régis Delepine die negen medevluchters versloeg, waarbij drie Belgen: 3e Willy Van Neste, 5e Etienne Antheunis en 6de Ronny Van Marcke. De pelotonsspurt op 27” werd gewonnen door Ansré Dierickx.

    In de eindstand heeft Luis Ocana 3’05” voorsprong op Bernard Thevenet en 5’25” op Lucien Van Impe. De puntentrui was voor Cyrille Guimard, de bergtrui voor Luis Ocana en Peugeot was de beste ploeg.

    In Zwitserland kreeg men te Zurich voor de “Omloop van de 4 Kantons amper 18 renners aan de start waarvan er zeven de wedstrijd hebben uitgereden. De zege was voor Jean-Pierre Berckmans die in een spurt met twee de Zwitser Erwin Thalmann versloeg. Op 3’39” werd Jürgen Tschan derde. De overigen hebben voor plaats 4 gespurt dit op 4’11” na de winnaar. Fritz Wehrli haalde het voor Georges Vandenberghe, Hans Junkermann en Siegfried Müller. Jean-Pierre is de derde Belg die deze wedstrijd wint na Rik Van Steenbergen 1946 en Pol Mahieu 1969. Nederland won 4X, Jan Lambrichs in 1953, Wout Wagtmans 1960 en Jan Hugens in 1962 & 1964.

    In Nederland te Gilze-Rijen was na 110km Gérard Vianen in een spurt met twee sneller dan Cees Stam. Op 4” werd Willy De Bosschere derde voor de Nederlanders Harry Van Leeuwen, Tino Tabak, Harm Ottenbros, Jos Van Beers, Karel Delnoy, Wim Schepers en onze landenoot Willy Planckaert.

    04-06-2012 om 02:41 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Rob Kroep wint in Luxemburg
    Op de tweede dag in de Ronde van Oostenrijk moesten de renners twee ritten afwerken. Rit 2a was een klimtijdrit van Ramingstein naar Karneralm en was 10,2km lang. De zege was voor de Oostenrijker Wolfgang Steinmayr met een tijd van 34’34” zijn landgenoot Rudolf Mitteregger deed er 53” langer over. Voor de Nederlander Cees Van Dongen was er een derde plaats op 1’38. Plaats 4 was voor Claudio Morelli uit Italië die op 1’59” volgde. Plaats 5&6 waren voor onze Noorderburen: Jacob Langen op 2’14” en Jan Spetgens op 2’24”. Willy Rommens 18de met een tijd van 39’18” was onze eerste landgenoot.

    In de namiddagrit Tamsweg-Lienz over 156km werd het een tweede Nederlandse zege. Piet Van Katwijk won in een tijd van 3.22’32” voor de Oostenrijkers Heinz Csenar en Kurt Schattelbauer. Onze landgenoten hadden een achterstand van 43” en was hun plaats: 11. Marc Verbeeck, 12. Willy Rommens en 14. Urbain Van Der Flaas.

    In Frankrijk won Jacques Esclassan te Lezignan de “Route du Vin” een wedstrijd over 165km. Voor Joseph Kerner en Aussenac.

    Opnieuw een Nederlandse zege in de Ronde van Groot-Brittannië, Cees Bal wint rit 7 Southport-Sheffield, na 146km heeft hij 6” voorsprong op de Pool Jan Backowski en 10” op de Fransman Bernard Bourreau. Leider blijft Alex Svoboda.

    In de G.P. Melchior te Mondercange – Luxemburg werd de tweede rit gewonnen door de Nederlander Rob Kroep na 156km had hij 8” voorsprong op de Brit Grant Thomas en de Luxemburger Johny Back.

    Winnaar van de 2daagse werd Lucien Didier (Lux) zijn tijd was 7.33’33” wat slechts 2” beter was dan die van onze landgenoot Joseph Borguet en werd Ernie Kirchen (Lux) op 58” derde, zijn landgenoot Johny Back als vierde had 1’20” achterstand en op plaats vijf nog een Belg René Michot op 1’50”.

    04-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Baelen-sur-Vesdre kwamen slechts 22 renners opdagen. Na 108km kwam Jacques Mean solo over de streep en behaalde zijn 5de overwinning. Voor plaats twee op 1’30” was Jean-Luc Yansenne sneller dan de Duitser Alfred back en Maurice Belet.

    Eindelijk nog eens een zege voor Henri Michiels die te Bosvoorde met 2’05” voorsprong won. Voor plaats twee was Michel Nicaise sneller dan Noël De Backer.

    Voor zijn zesde zege heeft Eric Van Lent uit Rumst geen verre verplaatsing naar Boom moeten doen, waar 40 renners aan de start kwamen. In de spurt was zijn felste belager de Nederlander Bas Hordijk met in zijn spoor René Dillen, Leon Daelemans, Frankie Franssen, Roger Lemmens, Grégoire Van Moer, Paul Van Put, Mark Michiels en is de top10 volledig met Rudy Rijpens.

    Slechts 18 renners aan de start van de vierde Grote Prijs Heidebloem Dilsen. Het was de lokale renner Guido Cuypers die met Francis Martens in de 4de ronde er van onder trok, maar meer dan 30” voorsprong kregen zij niet. In de 13de ronde werden de twee vluchters gegrepen en namen 4 anderen hun plaats in. Deze zouden na 40 ronden van 2,5km voor de zege spurten. Georges Van Cleurenberge haalde het voor Karel Beckers, Willem Pannemaekers en Leonard Daemen.

    Te Daknam was er een eerste zege voor Etienne D’Hollander voor Julien Heerweghe en Ribert Firket.

    Fize-Fontaine kreeg 31 renners aan de start om 100km te koersen wat in 2.29’ gebeurde. Het was André Coppers van Cureghem-Sportif die de snelste was voor Pedro Pardo (Spa), Jean-Marie Flohimont, Louis Jeunhomme e.a.

    Te Haccourt waren 38 renners die de start namen en was na 110km Pascale Sciadone de snelste voor Walter Bellemans, Alain Buckinx, Marc Lepers, Joseph Civatone (Ita), Jos Hennekinne e.a.

    Hodister-Laroche kreeg amper 19 renners ingeschreven om 92km af te leggen. In een spurt met twee was het Jos Hensen die het haalde voor Willy Day. Op 30” was voor plaats drie Freddy Libouton sneller dan Guy Minsart.

    Nog een zege voor Cureghem-Sportif met Staf Hermans te Kessel-Lo waar hij voor Willem Peeters en Jos Gijsemans eindigde.

    In Leefdaal was de zege voor Louis Verreydt voor Guido Verheyden en Winnock Flebus.

    Yvan Raveydts was na 110km de beste in Meux waar hij voor Jean Swinnen en Serge Del Amore eindigde.

    Jacques Martin won zijn zesde wedstrijd te Nil- St. Vincent met 7” voorsprong op Gustaaf Van Gossum en Jean-Pierre Nicolas.

    In Otegem was Georges Windels de beste hij versloeg er zijn medevluchter Marc Meernhout en werd op 15” Ronald Rosseel derde.

    In St.Pieters-Leeuw ging de zege naar Freddy Missotten hij had 1’30” voorsprong op Luc D’Hoekers en André De Bilde.

    Zijn negende zege behaalde Freddy Maertens te Vlissegem waar men met 41 aan het vertrek stond. Voor plaats twee op 35” was Eddy Ronquetti sneller dan Noël Pottier, Michel Pollentier, Georges Rogiers e.a.

    In Wespelaar waren de bloemen voor Willy Van De Wouwer stonden mee op het podium Willy Verschueren en Jozef Vaes.

    Te Wiers is het de tiende zege voor José Van Ackere hij heeft 20” voorsprong op Willy Van Elsuwé en Michel Legat. José zal deze maand nog prof worden bij de ploeg Novy-Dubble Bubble.

    04-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Limburg

    .
    Antoine Bauwens wint

    De afsluitende rit Oostham-Peer in de Ronde van Limburg werd bij zeer warm weder verreden. De zeven die gisteren met voorsprong toekwamen maakten de meeste kans op de eindzege. Aan km 56 was er een lekke band voor leider Rosseel werd opgewacht door twee ploegmaats maar zou in de achtergrond verzeilen. Het volgend slachtoffer werd Leonard Engelen die door kettingbreuk wegviel zodat er nog 5 overbleven voor de eindzege. Aan km 125 begon Spileers aan de finale, ging op zoek naar drie leiders maar kwam ook Clabots met de hulp van zijn ploeg aansluiten. Na km 141 was het nogmaals Spileers die wegreed, en te Peer waar men nog 2 rondjes van 7km volgden werd hij bijgehaald door van Pol (Ned), Jacobs en Govaerts. Op dat ogenblik scheen voor Clabots virtuele leider alles verloren, maar kon dank zijn ploeg 1 ronde voor het einde weer aansluiten. Direct ging Bauwens ploegmaat van Spileers in den aanval met Bortels, Hendrickx en Coenen, Clabots ging in de tegenaanval maar kreeg pech. Dit was het sein van de twee kandidaat eindwinnaars Spileers en Meeus om met Clabots af te rekenen. De zege was voor Antoine Bauwens voor Jean-Marie Coenen, Johan Hendrickx en Georges Bortels. Op 29” werd Omer Meeus 5de voor Jean-Paul Spileers, Raymond Vanstraelen, Frans Dierckx, Luc Leman en Nico Koot (Ned). Het peloton met José Clabots die 35ste werd volgde op 39”. De eindzege was voor Jean-Paul Spileers die 3” voorsprong had op Omer Meeus en werd José Clabots derde op 6”. Bij de ploegen was er winst voor de Stoempers uit Leuven, die met 19.325 fr. ook het best verdiende in deze ronde, gevolgd door Merelbeke met 16.150 frank. Sport en Steun 2 daarentegen moest het met een schamele 525 frank stellen.

    04-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!