Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Aubel kwamen 84 renners aan de start en was na 100km Jean-Marie Coenen sneller dan Ludo Noels, de Spanjaard Pedro Padro, de Nederlander Frits Sluper, Jean Maris e.a.

    Marc Steels heeft in Denderleeuw er voor gezorgd dat het geen Nederlandse overwinning werd. Op plaats twee eindigde Fr. Hogerheide en werd Martin Venix derde.

    Derde wedstrijd van de dag vond plaats te Peruwelz en werd gewonnen door Georges Windels voor Michel Degrin en Eric Rosseel.

    12-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Vande Vijver
    De inrichters van Zele hadden alles mee, 92 renners aan de start, veel volk, was de weermaker ook met hen en hebben de renners er een mooie wedstrijd van gemaakt. Reeds in de eerste ronde lieten Christiaens en Van Sweevelt de groep achter zich. Stelselmatig kwamen renners aansluiten zodat men in de vijfde ronde met 30 vooraan reed. Amper 1 ronde later kwamen nog een 30 renners mee vooraan. Deze waren nog maar pas samen als een nieuwe ontsnapping met 15 een feit werd. Op 1 ronde van het einde was hun voorsprong al 5 minuten. In de laatste km is Ronny Vande Vijver solo gegaan en won met een kleine voorsprong op Alfons Debal, Raymond Steegmans, Staf Van Roosbroeck, Herman Vrijders, Marcel Omloop, Jos Van Olmen, Willy De Geest, Ronny Van Marcke en sluit de vluchter van het eerste uur Ronny Christiaens de top10.

    12-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De Ronde van Luxemburg eindigde met twee ritten, eerst was er de rit in lijn Diekirch-Esch sur Alzette over 155,9km, daarna volgde te Esch nog een tijdrit van 7,5km. In de rit in lijn heeft de ploeg van leider Rosiers de wedstrijd gekontroleerd. Een poging van Wilfried David om de bergprijs alsnog te winnen mislukte en moest deze aan Désiré Letort. Ontsnappingspogingen van o.a. Bracke, Vanden Eynde en Loysch brachten geen resultaat. Het is Gilbert Bellone op 20km van het einde wel gelukt, Antheunis en Genet gingen in de achtervolging maar bleven op 17” hangen. Na ritwinnaar Gilbert Bellone (Fr) werd Jean-Pierre Genet(Fr) tweede en Etienne Antheunis derde. De spurt van de groep op 2’55” werd gewonnen door onze landgenoot Eddy Peelman voor Cyrille Guimard (Fr), Frans Verbeeck, Wim Schepers (Ned), Pieter Nassen, Barry Hoban (Gb) en als 10de Dirk Baert. Vier renners hebben de wedstrijd verlaten, drie landgenoten Demeyer, Van Goidsenhoven, David en de Fransman Palka.

    In de afsluitende tijdrit was het Dirk Baert die het haalde voor Cyrille Guimard (Fr), Ferdinand Bracke, Eddy Verstraeten, de Nederlander Wim Schepers en was de zesde plaats voor eindwinnaar Roger Rosiers. In de eindstand had Roger slechts 16” voorsprong op Paul Aerts en 45” op de Brit Barry Hoban.

    Bernard Labourdette was in het criterium van Pommerit-le-Vicomte (Frankrijk) sneller dan Claude Mazeaud en Jean- Paul Ménard.

    In Italië won Eddy Merckx op de omloop van Castelfranco Veneto een wedstrijd van 103km. Het was op 2 ronden van het einde, men moest er 80 afleggen, dat Eddy er vandoor ging. Zeven renners zouden nog kunnen aansluiten. Tweede werd Franco Bitossi op 1” dan volgden, Davide Boifava, José-Manuel Fuente, Pietro Guerra, Attilio Benfatto, Giuseppe Rosolen en Silvano Schiavon. Op 6” volgde de groep.

    12-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Eindzege is binnen
    In de laatste rit in de Giro, Arco-Milano over 185km hebben zeven renners de vrijheid gekregen en zouden ook voor de zege spurten. Het was Enrico Paolini die won voor Jos Huysmans, Ole Ritter, Mauro Simonetti, Tony Houbrechts, Ugo Colombo en Giancarlo Bellini. Op 44” won Roger De Vlaeminck van een groeje van dertien, voor Michele Dancelli en Eddy Merckx. Nog twee landgenoten zaten ook in dit groepje, Albert Van Vlierberghe als 11de en Ludo Van Staeyen op plaats 16. Het peloton volgde op 11’59”.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx 5’30” op José-Manuel Fuente en 10’39” op Francisco Galdos. Ook Roger De Vlaeminck eindigde in de top10, hij werd zevende op 13’52”.

    Het puntenklassement was voor Roger De Vlaeminck 264 punten en werd Eddy Maerck tweede met 244punten.

    In het bergklassement was Fuente met 490 punten de beste en volgde Eddy als tweede met 350p.

    De combiné was voor Eddy Merckx, in de Vliegende spurten (Traguardi tricolore) ging Polidori  220p. Eddy 90p. vooraf.

    11-06-2012 om 03:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Erich Spahn
    In Luxemburg was men met Echternach-Diekirch aan de 3de rit. Met 42 renners is men gestart om 204km te koersen. Maar veel strijdlust hebben de renners niet getoond, zodat men bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn een achterstand van 20minuten had. Met 35 werd er voor de zege gespurt en scheen Verbeeck het te halen maar kwam Cyrille Guimard hem in de laatste meters voorbij. Eddy Peelman werd derde, de nederlander Wim Schepers vierde en Eddy Verstraeten vijfde. De zes die na het peloton toekwamen waren: 36. Dirk Baert op 36” en 1” later als 37ste Maurice Eyers. Op bijna 5’ werd Roger Loysch 38ste voor Gérard David, Marc Demeyer en de Fransman Christian Palka. De Duitser Dieter Kemper gaf er de brui aan. Roger Rosiers blijft leider.

    Tweede dag in de Vuelta a los Valles Mineros waar twee ritjes van een 70tal kilometers op het programma stonden. Rit 2a) Laviana- Col de Cuena was voor Andrès Oliva en rit 2b werd gewonnen door Domingo Perurena. In de eindstand heeft Luis-Pedro Santamaria 2” voorsprong op Eufronio-Enrique Sahagun en werd Andrèa Oliva derde op 49”, deze won ook de bergprijs.

    In Zwitserland werd de Ronde van Noord-West verreden welke plaatsvond te Biel. In deze wedstrijd reden de liefhebbers en profs samen. Na 223,5km had Erich Spahn, die vroegtijdig de Giro had verlaten een voorsprong van 32” op de Nederlander Harry Jansen. Met vier heeft men op 2’36” voor plaats drie gespurt de Duitser Jürgen Tschan haalde het voor de Fransman Joël Miljard de Brit Derek - Harrison en de Zwitser Erwin Thalmann. Voor onze landgenoot Jean-Pierre Berckmans was er een elfde plaats op 8’40”.

    In Frankrijk te Saint Just had na 105km Charles Rouxel 25” voorsprong op Gérard Besnard en volgde Bernard Thevenet op 33”.

    Voor Leo Duyndam was er winst in Sint Willebrord-Nederland na 120km stonden Jan Serpenti en Tino Tabak mee op het podium.

    11-06-2012 om 03:13 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jos Swinnen

    Aartselaar kreeg na 108km een gans Nederlands podium. 1 werd Ton Zuiker voor Ad van Overveld en Fr. Hogerheide.

    Ook in Balen moesten de renners 108km afleggen. De in Nederland geboren Belg Jos Swinnen haalde het voor de Duitser Rolf Wibfeld en de Nederlander H. Van Pierre.

    Het criterium van Daknam over 60km werd gewonnen door Fernand Dewael die 20 voorsprong had op Marc Van De Putte en volgde Alex Robberecht op 1’05”. Ghislain De Clercq als 4de volgde op 1’05”.

    Marcel Laurens won te Devant-le-Pont (Visé) waar men met 48 was vertrokken. In een spurt met drie versloeg hij Yvan Thomanne en de Nederlander Michel Vander heyden. Op 50” won Marc Lepers de spurt van de groep voor plaats vier.

    Wielerclub “De Demer” uit Diest kreeg 34 renners aan de start, en was het door een uitval van Florent Vos in de eerste ronde dat de groep werd uiteen geslagen. Vos reed een tweetal ronden alleen en kreeg dan het gezelschap van Coppers en Similon, enkele ronden later kwamen Hermans en Van Goidsenhoven aansluiten. Vooraan viel het wat stil zodat een vijftal vooraan kwam aansluiten. Bij een premiespurt ging Hermans door en konden enkel Coppers en Van Goidsenhoven tot bij Staf rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen de leiders tot bij een groepje achterblijvers en profiteerde André Coppers van de chaos om zijn twee kompanen te verschalken en won met 18” voorsprong op Staf Hermans en Dany Van Goidsenhoven de ex-prof. Op 3’34” was Ludo Bruylandts voor plaats vier sneller dan Robert Smeulders.

    In Emines was er een tijdrit van 11km en moest men daarna nog een rit in lijn van 90km afwerken. Tegen het uurwerk was Freddy Renson de beste met een tijd van 16’13”4. De rit in lijn werd gewonnen door Jacques Coppieters die er 2.30’ over deed. Eindwinnaar werd Francis van Rompeay met 7punten voor Freddy Renson 10p. en Jacques Martin 11 punten.

    Het Kampioenschap van Vlaanderen te Gits kreeg een spannend verloop, de vele premies speelden daar een grote rol in. Na 130km was het Marc Renier die zich de leeuwentrui heeft toegeëigend, door in de spurt zijn metgezellen Lucien De Brauwer en Theo Dockx te verslaan. Voor Robert De Guchtenaere was er plaats vier en werd Willy Jonckheere vijfde.

    Haasrode kreeg Freddy Missotten als winnaar voor Jean-Marie Coenen en Willy Vande Wouwer.

    Kalmthout-Nieuwmoer kreeg 49 renners aan het vertrek zij mochten 109km afleggen. Na Brussel-Opwijk (5/3) werd het voor Ludo Delcroix zijn tweede zege. Plaats twee was voor Victor De Valckeneer en werd de Nederlander Piet Maas derde. Voor Jos Meynzer was er de vierde plaats en was de laatste Belg in de toptien die verder uit Nederlanders bestond.

    In Kluisbergen hebben de 30 tegenstanders niet kunnen verhinderen dat de Nederlander Jan Zuydweg hen de zege kwam afsnoepen. Yvan Ronsse bood het meeste weerstand maar moest het in de spurt met twee afleggen.

    Op de tweede dag in Kuringen passeerden 22 renners aan de inschrijvingstafel, waaronder de plaatselijke renners Bortels en Clabots. Het regende aanvallen maar een afscheiding kwam er niet. De groepsspurt werd gewonnen met een half wiel door Ludo Noels voor een onregelmatig spurtende Robert van Engeland, Gustaaf Put, Luc Pels, Frans Van Den Dries, Roger Lochtenbergs, José Clabots e.a.

    Te Oostnieuwkerke moesten de 39 renners 105km afleggen wat in 2.45’ werd gedaan door Raf Coene. Voor Frans Ligneel was er plaats twee en werd D.Vanden Bergh derde.

    Voor Guy Minsart werd het een eerste zege te St.Georges sur Meuse waar men met 33 renners vertrok. Op 2’15” was Joseph Henikenne voor plaats twee de snelste van zes achtervolgers, verder volgden, Bernard Bourguignon, Freddy Libouton, Paul Vanelderen, Jean Swinnen en de Luxemburger Lucien Didier.

    Te Saint Leger werd het provinciaal kampioenschap van de provincie Luxemburg betwist. Slechts 18 renners zijn aan de start gekomen en won Jos Hensen na 108km met 1’50”, en werd ook provinciaal kampioen. Plaats twee was voor R. Michot. Voor de twee volgende renners, Jacques Charlier (Fr) en Nico Crommen was het 6’30” wachten. Op plaats vijf eindigde Serge Stouvenacker deze had reeds 13’45” achterstand.

    De Nederlander Bas Hordijk kwam te St. Pieters-Leeuw onze landgenoten afdrogen. Nogmaals een tweede plaats voor Henri Michiels en werd Roger De Beuckelaer derde.

    De Wielerclub Strijd en Zege uit Tessenderlo-Deurne kreeg 39 renners aan de start waaronder de plaatselijke renner Gustaaf Verboven, die de ganse wedstrijd vooraan was te vinden. In de laatste ronde was het Verboven zelf die ten aanval trok maar moest nog zeven anderen naast zich dulden. In de spurt stonde er geen maat op de snelle Jozef Gijsemans. In zijn spoor volgden, Jean Maris, Frans Lemmens, Gustaaf Verboven, Wim Schroyen, Bruno Jaremko, André Verbraeken en Raymond Vanstraelen.

    Op de tweede dag te Zwijnaarde was het Eddy Moreels die de bloemen kreeg, stonden mee op het podium Abel Holvoet en Dirk Van Speybroeck die als derde op 20” volgde.

    11-06-2012 om 03:08 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Lucien Pratte

    In de tweede rit van de Ronde van Roussilon was de zege voor de Italiaan Aldo Cecci. In de eindstand had onze landgenoot Lucien Pratte 5” over op de Fransman Alain Chabran. De ritwinnaar van vandaag eindigde op de derde plaats met een achterstand van 54”.

    In Nederland werden nog drie Provinciale kampioenschappen afgewerkt.

    Te Geffen werd het kampioenschap van Noord Brabant verreden. Wil Van Helvoirt haalde het voor Harry Van Groezen en Wim De Louw.

    Voor Limburg werd te Venlo Theo van der Leeuw de nieuwe kampioen voor Cor Boersma en Louis Meijers.

    Het provinciaal kampioenschap van Utrecht werd te Overvecht betwist en won Arie Bakker voor Jos Schipper en Gijs Nederlof.

    In Italië ging de Giro delle Regioni van start, de eerste rit vond plaats te Lido di Savio waar 139km moest worden afgelegd. Met vier werd er voor de zege gespurt en haalde Guido Lussignoli het voor de Nieuw-Zeelander White Bennett, Giuliano Dominoni en Giovanni Battaglin. Op 24” werd Vittorio Algeri vijfde.

    11-06-2012 om 03:06 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK voor veteranen

    .
    Vanderaerden verslaat Kumps

    Te Berbroek mochten de veteranen voor de nationale trui strijden, van de 102 renners die zich hadden ingeschreven kwamen er 70 aan de start, om 95km af te leggen. Na 8 van de 15 ronden reden vier reeners uit de groep weg. Bonnaventure, Hardy, Clerckx en Verresen en dreven hun voorsprong in de 10de ronde op tot 1 minuut op twee achtervolgers, Van Belle en de man uit Zemst-Laar Lucien Huybrechts, en volgde het peloton al op 1’30”. Verresen moest in de 12de ronde vooraan de rol lossen. Iets voor het ingaan van de laatste ronde moesten de overige drie leiders zich gewonnen geven en waren ook Van Belle en Huybrechts en Verresen al ingelopen door Beullens, Kumps, Asselbergs en Vanderaerden. Uit deze tien was het Kumps die op enkele kilometers van de streep wegreed, enkel Lucien Vanderaerden kon nog tot bij Pierre Kumps geraken en won vrij vlot de spurt en volgde zichzelf op als kampioen. Op 15” werd René Buelens ut Keerbergen derde voor Karel Clerckx, Leon Hardy met zijn 53 de ouste deelnemer, Arthur Bonnaventure, Louis Asselbergs, Leon Van Belle, Lucien Huybrechts en Jan Verresen. De groepsspurt voor de 11de plaats op 1’05” werd gewonnen door Jan Straetmans.

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Van Neste

    In Evergem heeft Willy Van Neste een werkelijk huzarenstukje opgevoerd. Toen aan km 85 Fernand Bruggeman uit de slaperige groep wegreed was het enkel Willy die reageerde. Bij het uitvallen van Bruggeman is Willy dan maar aan een lange solorit begonnen. Bij het aanvatten van de elf plaatselijke ronden had hij het peloton zelfs in ’t zicht. Na 201km had hij 2’30” voorsprong op Gilbert Wuytack die de pelotonsspurt won voor Willy Planckaert, Noël Vanclooster, Richard Bukacki (Ned), Giovanni Jimenez (Col), Etienne Sonck, Tony Gaekens, André Peirsman en sluit André Dierickx de top10 af.

    Ook de liefhebbers waren van de partij in Evergem en was het de Brit Graham Thomas 4punten die het haalde voor de Nederlander Toine Van Den Bunder 6p. en Etienne Bundervoet met 14 punten.

    Sirault kreeg 34 renners aan de start die 186km moesten afleggen. Christian De Buysschere was aan km 35 de eerste aanvaller en kreeg het gezelschap van, Ronsmans, Vandenberghe en Vanconingsloo, deze bleef maar 5’ bij het drietal en ging dan solo en had op zeker ogenblik een voorsprong van 4’30”. Het was vooral Coulon die er voor zorgde dat Georges opnieuw werd ingelopen. De beslissing viel 50km voor het einde, het was opnieuw Ronsmans die wegreed met Cambré zij kregen even later het gezelschap van Debal en Vander Linden en zou tenslotte nog een zevental aansluiten. In de laatste kilometers reden Emiel Cambré en Ludo Vander Linden weg, Emiel zou nog afstand nemen van Ludo en won met een kleine voorsprong. Voor plaats drie was Fonske Debal de snelste voor Frans Staes, Raf Van Bruwaene, Jean Ronsmans, Julien Van Lint, Julien Verboven, Gérard Hendrickx, Willy Scheers en Paul Crapez. Op 1’45” was Jaak Zwaenepoel de snelste van het peloton voor plaats 12.

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale kampioenschappen - Nederland

    .
    Anne Koster

    Vandaag en morgen worden in Nederland de Provinciale kampioenschappen betwist, vandaag werden er acht afgewerkt alle wedstrijden hebben ongeveer een afstand van 120km,en gaven volgende uitslagen:

    Noord-Holland te Midden-Beemster: 1. Jos Kieftenburg. 2. Dick Groen. 3. Peter Nieuwenhuis.

    Groningen te Alteveer: 1. Bert Bathoorn. 2. Trynko Buurmeijer. 3. Bé Duit.

    Zeeland te Sas van Gent: 1. Jan Raas. 2. Wim Evertse. 3. Toine Van den Bunder.

    Zuid Holland te Waddinxveen: 1. Cees van der Meijden. 2. Jan Breur. 3. Janus Van Tol.

    Drenthe te Westerbork: 1. Tjalling Udding. 2. Roel Groen. 3. Dirk Middelveld.

    Gelderland te Zoelen: 1. Wim Holstege. 2. Hans Van Bavel. 3. Ton Welling.

    Oveijssel te Oldenzaal: 1. Fred Niemeijer. 2. Johan Lieferink. 3. Jan Nijhoff.

    Friesland te Leeuwaarden: 1. Anne Koster. 2. Eddy Koster. 3. Dick Lolkema.

    10-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .


    In Frankrijk begon te Fourmies de Ronde van Roussilon een tweedaagse rittenwedstrijd. Onze landgenoot Lucien Pratte was er vandaag de beste.

    In de Ronde van Groot-Brittannië bracht de laatste rit Morcecambe-Blackpool nog een verrassing. De Zweed Tord Filipsson won met 1’23” voorsprong de rit. Maar de Nederlander Hennie Kuyper die als tweede over de meet kwam stak ook de eindzege op zak. Leif Hansson landgenoot van de ritwinnaar werd derde. In de eindstand heeft Kuyper 34” voorsprong op de vorige leider, de Fransman Marcel Duchemin, plaats drie was voor de Pool Jerzy Zwirko die 1’52” achterstand had. De Brit Phil Edwards werd 4de op 2’09” en de Nederlander Cees Priem als vijfde volgde op 3’14”. De bergprijs was voor de Nederlander Ben Koken. De puntentrui ging naar de Fransman Bernard Bourreau. Nederland was de beste ploeg. Voor Hennie Kuyper was er buiten de eindzege ook winst in de Combiné en werd hij derde in de strijd voor de punten en het bergklassement.

    Op de wielerbaan van Birmingham in Groot-Brittannië wonnen de Brit Hugh Porter-Gordon Johnson (Aus) met 36punten het omnium voorTim Mountford (Usa)-Reg Barnett (Gbr) 28,5 p. en werd onze landgenoot Robert Van Lancker met de Brit Reg Smith derde zij hadden 28 punten.

    10-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    Zij die niet aan de Ardeense Pijl deelnamen konden nog uit 12 wedstrijden kiezen.

    In Belsele kwamen 52 renners aan de start, de Nederlander Antonius Damen kwam de Belgen aftroeven, hij won met 30” voorsprong op Paul Van Houdt en werd op 35” Rydy Heyns derde.

    Jos Van Ransbeeck uit Hekelgem was te Denderleeuw de beste van 47. Plaats twee was voor August Van Laethem en mocht Franky Franssen ook op het podium.

    In Fleurus waar er 60 zijn gestart was plaats 1&2 voor Nederland. Met drie ging men naar de meet en won Theo Vander Leeuw voor Mathieu Buckx en Henri Wats.

    Zijn vierde zege behaalde Bertil Cael te Geluwe waar hij met 15” voorsprong op Ronald Rosseel en Frans Ligneel over de streep kwam.

    Te Gooreind-Wuustwezel was Jos Jacobs de beste van 47, voor Frans Eliaerts en Flory Van Hooydonck, van de tweeling Van Ouytsel was Marc 6de en Luc 10de.

    De wieler- en supportersklub “Rap Terug” uit Kuringen kreeg voor hun eerste organisatie 64 renners aan de start. Na 3 van de 30 ronden viel de beslissing, 14 renners waaronder de plaatselijke renner Georges Bortels voor wie deze wedstrijd was ingericht reden uit het peloton weg. Vier renners vielen vooraan weg, Bortels en Bellis reden lek, Leo Coeck door een val en voor de Brit John Redwood ging het te snel. In de laatste liet Leonard Engelen zijn kompanen achter en won met 12” voor Gusaaf Verboven, Jozef Swinnen en Albert Segers die ook nog van de anderen waren weggereden.

    Derde Nederlandse zege te Mortsel waar 46 renners de start namen,kwam Cees Swinkels winnen voor Mark Michiels, Gustaaf Wens en zijn landgenoot Mick Kloot.

    Voor eigen volk te Oostende waar slechts 24 renners aan de start kwamen behaalde Eddy Ronquetti zijn zesde overwinning. Hugo Vermeersch werd tweede en G. Boutry derde.

    In Schellebelle was de overwinning voor Ludo Bruylandts voor Lucien Tavernier en Roger Vanden Eede.

    In het criterium van Ursel moesten de renners slechts 66km afleggen, Antoine De Meyer won er zijn tweede wedstrijd. Daniel Van de Walle werd tweede en plaats drie was voor Patrick Van Renterghem.

    Wielsbeke kreeg John Soenens als winnaar die zijn medevluchter Valère Vande Casteele versloeg. Op 10” werd Yvan Minne derde.

    En in Zwijnaarde bracht Eddy Moreels zijn zegestand op twee. Lucien De Volder werd er tweede voor André de Mol.

    10-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardeense Pijl

    .
    Staf Hermans

    In Verviers vertrokken 97 liefhebbers voor de Ardeense Pijl een zware koers over de ongewone afstand van 177km. Het was Theo Dockx die op 60km van het einde de eerste ernstige en beslissende aanval op gang bracht. Reaktie kwam er van Hermans, Geldhof en Maertens maar de nationale kampioen werd door een lekke band afgeremd. Uit de achtergrond kwam Verreydt opzetten, kwam tot bij Geldhof en Hermans, dit trio kwam dan Dockx op de hals vallen. In de achtergrond was Maertens aan een spektakulaire terugkeer begonnen, samen met Pauwels, Bauwens en De Brauwere, maar Freddy kreeg enkel steun van Pauwels, vooraan bleven de leiders goed samenwerken zodat Freddy tot op 25” kwam maar zich toch moest gewonnen geven. Op 3km van de finish heeft Staf Hermans zijn kompanen achtergelaten en won met 32” op Louis Verreydt, Theo Dockx en Patrick Geldhof. Freddy Maertens, die de anderen had achtergelaten kwam als vijfde op 1’40” over de streep. Op 2’10” volgden als 6de Antoine Bauwens,met in zijn spoor Lucien De Brauwere, Daniel Pauwels, André Coppers en als 10de Ludo Noels.

    10-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    79 renners kwamen aan de start te Mariekerke waar men eerst mooi weder had maar naar het einde toe kreeg men donder en een stortvlaag. De renners hebben er wel een levendige wedstrijd van gemaakt met talloze onstsnappingen. De beslissing viel in de voorlaatste ronde, Staes en Wyckaert waren de aanstokers, enkel Hendryckx en Debal konden hun wagonnetje nog aanpikken. Zij mochten ook voor de zege spurten en was het Fonske Debal die het haalde voor Frans Staes, Eric Wyckaert en André Hendryckx. De groep mocht 20” later voor plaats vijf spurten, Georges Claes uit Zonhoven was sneller dan Raymond Steegmans, Staf Van Roosbroeck, Willy Abbeloos, Frans Kerremans en sloot Jos Abelshausen de top10 af.

    In Onkerzele (Geraardsbergen) moest men het met een pak renners minder stellen, slechts 39 kwamen opdagen. Reeds na 10km reden Vande Wiele en Bellemans weg, even later kwamen Janssens en Hermie aansluiten. Deze vier kregen nog het gezelschap van een zevental waarbij Van Rijmenant door pech zou wegvallen. Deze tien liepen spoedig tot 4’ uit, op 30km van het einde is Janssens ten aanval getrokken en was het enkel Vanclooster die mee kon en zouden er nog een een 4tal minuten bijdoen. Op een lichte helling liet Noël Vanclooster zijn kompaan Wardje Janssens achter en zou met 40” voorsprong winnen. Voor plaats 3 op 4’45” was Maurice Dury sneller dan Luc Vanden Daele, Julien Van Lint, Fernand Hermie, Pierre Bellemans, Jan Vande Wiele, Marc Lievens en Daniel Verplancke. Roger Kindt als elfde volgde op 10’ en won 10” later Camille Sohier de pelotonsspurt voor Georges Vanconingsloo e.a.

    10-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland 2

    .
    Leider Rosiers & ritwinnaar Janssen

    Wat er in de Ronde van Luxemburg voor de start van de 2de rit is gebeurd komt men niet alle dagen tegen. Het begon bij de Fransman Gérard Moneyron die in de eerste rit geranschikt werd, en nu langs zijn neus weg vroeg of hij mocht vertrekken, aangezien hij door een wegvergissing gistren niet van start was gegaan. Ook Eric De Vlaeminck zorgde voor een amusante noot. Toen Briek Schotte Eric wou gaan wakker maken vond hij een lege kamer, zonder dat iemand iets gezien had was Eric vertrokken. Met 44 werd er uiteindelijk gestart om tussen Bettemberg en Echternach 189km te koersen. Maar na 700meter stond het peloton al opnieuw stil, hiervoor zorgde een gesloten overweg. Frans Verbeeck heeft daarvan dankbaar gebruik gemaakt om met enkele plaatselijke schonen een reeks danspasjes ten tonele te brengen. De wedstrijd is pas op gang gekomen op de helling van Berdorf ( waar het hotel – restaurant Kinnen is, U kan er zeer leker eten, ik spreek uit ervaring). Het was de man uit Winksele-Delle Vanden Eynde die er ten aanval trok en het gezelschap kreeg van de Nederlanders Janssen en Schepers, de Fransman Julien alsook de Deen Mortensen. Op 2km van het einde is Jan Janssen van zijn kompanen weggereden en won met 3” op zijn landgenoot Wim Schepers, Leif Mortensen, Willy Vanden Eynde en Ferdinand Julien. Op 57” voor plaats zes versloeg Barry Hoban, Dirk Baert, Frans Verbeeck, Roger Rosiers en sluit de Fransman Désiré Letort de top 10. Rosiers blijft leider.

    In Spanje ging de Vuelta a los Valles Mineros van start, met Mieres- Col Pajares een rit van 42km. Winnaar werd Luis-Pedro Santamarina op 2” volgde Eufronio-Enrique Sahagun en werd op 16” Francisco Galdeano derde.

    Na de middag was er Pola de Lena-Lavania, 158km en won Juan Zubero voor José-Manuel Lopez-Rodriguez en Ventura Diaz.

    In Portugal werd Porto-Lisboa verreden een wedstrijd van maar liefst 348km. Fernando Mendes klaarde de klus in 8.47’02” en versloeg Leonel Miranda in een spurt met twee. Op 5” volgde Emiliano Dionisio, Pedro Moreira, Cosme Oliveira, Venesclau Fernandès, Francisco Valada, de Spanjaard José Galdamez, Valdemiro Cardoso, Joaquim Andrade, Firmino Bernardino en was Antonio Castro twaalfde en laatste van het groepje achtervolgers.

    In Frankrijk te Saintes won Raymond Poulidor voor Raymond Riotte en Robert Bouloux.

    10-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland 1

    .
    Nog een ritwinst voor Roger
    In de Giro zijn de renners aan de voorlaatste dag, waarin 2 ritten op het programma staan. Asiago-Arco een rit in lijn is rit 19a en dan volgt rit 19b op het circuit van Arco een tijdrit van 18km.

    De rit in lijn was met twee beklimmingen nog bijzonder zwaar. Op de Fugazze 1159meter kwam Schiavon als eerste door en op de Bondone 970meter reed Panizza voor Merckx over de top. In de eindspurt ging Roger van zeer ver aanvallen en hield ook stand. Plaats twee was voor Michele Dancelli en werd Miguel-Maria Lasa derde. Deze laatste had gisteren een klacht ingediend tegen Roger voor onregelmatig spurten. De jury had de klacht verworpen en had Roger gezworen vandaag Lasa met een straat te kloppen. In de top10 was Ludo Van Staeyen op plaats vijf de tweede Belg. Twee Italianen hebben de Giro verlaten: Aldo Moser en Ottavio Crepaldi.

    Wat betreft de rit tegen het uurwerk deze was ook behoorlijk zwaar. Aan km 7 was er een eerste hindernis en de klim tussen Torbole (km9) enNago (km11) was ook een kuitenbijter. Het podium was gans Belgisch. Eddy Merckx won met een tijd van 22’42” en was de enige renner die onder de 23’ bleef. Zijn ploegmaat Roger Swerts werd tweede op 33” en een verrassende Roger De Vlaeminck eindigde als derde op 47” en bleef met 1” Felice Gimondi voor. En moest Ole Ritter op 49” het met een vijfde plaats stellen.

    10-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .

    Voorlaatse rit in de Ronde van Groot-Brittannië, Gateshead-Morecambe over 165km werd gewonnen door de Zweed Hardy Jörgensen voor twee Tsjechen Jiri Konecny en Jan Havelka. De Fransman Duchemin blijft leider.

    09-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Raf Hooyberghs

    Na 35km koers te Aartrijke reden zes renners weg, Planckaert, Hooyberghs, Krekels (Ned), Van Landeghem, Lievens en de in Assenede geboren Nederlander Jan Pagé en hadden vlug 1’50” voorsprong. Vooraan viel door bandbreuk Jan Pagé weg en kwam er pas een drietal ronden van het einde men moest er 20 afleggen een bijna hergroepering. Alleen Hooyberghs wou niet begeven, al kwam er een tegenreactie van Delaere, Van Roosbroeck, Ongenae en Van Malderghem hij behield 15” voorsprong en was Staf Van Roosbroeck voor plaats twee sneller dan Aimé Delaere, Flory Ongenae en Ronny Van Marcke. Op 25” was voor plaats zes de Nederlander Adri Duycker sneller dan Robert Whetters (Aus). Willy Planckaert was 5” later voor plaats acht sneller dan Cees Koeken (Ned), Roger Jochmans, Daniel Vanryckeghem, Georges Claes (Kerkom), Hervé Vermeeren, Gerben Kartsens (Ned) en Emiel Lambrechts sluit de top 15.

    09-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint overtuigend
    In de 18de rit Solda-Asiago over 223km moest in de laatste 50km nog twee bergjes beklommen worden, de Fricca 1710meter en de Vezzana 1402meter. Het is een vrij rustige rit geworden en waren het Eddy’s ploegmaats die de wedstrijd controleerden. Zij lieten te Trento toe dat voor eigen volk Michelotto en Moser er voor een premie mochten spurten, en was het de ouderdomsdeken uit de Giro (Aldo Moser/38jaar) die hem op zak stak. Bij aanvang van de eerste col hebben de Spanjaarden nog een poging ondernomen, maar bracht Eddy vrij vlug het peloton opnieuw bij. Lazcano kwam als eerste door voor Bergamo en versloeg Eddy zijn belager Fuente voor de derde plaats. Hetzelfde herhaalde zich op de tweede col, Merckx reageerde en ging zelf door en kwam als eerste door op de top, en zou enkele kilometers verder nog een premie winnen voor de neus van De Vlaeminck. Dit maakte Roger wat zenuwachtig en liet zijn ploegmaats Ritter en Pasuello er voor zorgen dat de groep samen bleef. In de laatste kilometers heeft Roger dan toegeslagen en won voor Liguel-Maria Lasa en Roger Swerts. Op 2” werd Marcello Bergamo vierde voor Felice Gimondi, Kurt Rub, Albert Van Vlierberghe, Georges Pintens, Vic Van Schil en sluitDonato Giuliani de top10 af. Roger kon zijn vrouw Marleen de bloemen geven vermits zij met haar schoonvader reeds op de Stelvio Roger was komen aanmoedigen. Door zijn derde ritzege neemt Roger voor de derde maal de puntentrui over van Eddy die wel zijn leiderstrui behoud.

    In de Ronde van Luxemburg is de eerste rit Luxemburg-Bettemburg over 196km. Door een zeer lange ontsnapping opgang gebracht door de Brit Barry Hoban is deze Ronde wellicht al in een beslissend stadium getreden. Liefst achttien renners van de 48 die zijn gestart hebben in deze rit bijna 20’ voorsprong genomen. De zege was voor Roger Rosiers die er 4.52’ 03” over deed voor Paul Aerts. Deze twee hadden 33” voorsprong op Barry Hoban en 43” op Evert Dolman, Johan Demuynck, Guy Maignon, Hans Junkermann, Désiré Letort en Pierre Martelozzo. Plaats 10 was voor Wilfried David op 1’58”. Frans Verbeeck was op 2’34” de snelste voor plaats elf, in zijn zog volgden Leif Mortensen, Roger Gilson, Ferdinand Bracke, Michel Perin, André Mollet en Johny Schleck. Als laatste van de kopgroep volgde op 3’25” Guy Santy. Roger Rosiers is ook de nieuwe leider.

    09-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Louis Mottiat

    Vandaag werd Louis Mottiat onder grote publieke belangstelling te Baisy-Thy ten grave gedragen. Onder de aanwezigen waren verschillende oud- renners. Ondermeer Emile Joly, Leon Louyet, Maurice Depauw, Pino Cerami en Raymond Englebert.

    08-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!