Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Luxemburg - België

    .
    Pol Lannoo

    Vandaag is de Ronde van Luxemburg (België) gestart met de rit Freux-Rondeux over een afstand van 137km. Pol Lannoo won in een tijd van 3.45’. Plaats twee was voor Frans Van Looy op 47”, derde werd Etienne Van Braeckel op 48”. Plaats vier ging naar Bernard Bourguignon hij volgde op 52” en Guy Minsart als 5de had 53” achterstand. De Nederlander Jo Van Pol als zesde volgde op 1’12”.

    29-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Te Jonkershove-Woumen werd Ronald Rosseel na 108km winnaar. Plaats twee was voor Eric Serlet en werd Bertil Cael derde.

    Koers in Oostende dan is de winnaar al op voorhand gekend. Voor de derde maal wint Eddy Ronquetti in zijn eigen stad. Plaats twee was voor Robert De Guchtenaere en werd Jozef Van Ransbeeck derde.

    Van de 56 die vertrokken in Otegem was na 105km Lucien De Brauwere de beste voor Willy Verschueren, Armand Fayt, Luc Leman, Georges Windels, Johny Soenens, Pierre Buslot, Frankie Franssen en werden op plaats negen 15 renners gelijk geplaatst.

    In Seraing mocht men 31 renners inschrijven en moest men maar 90km koersen. Het was Georges Bortels die er zijn vijfde zege behaalde. Hij versloeg 4 medevluchters,Jacques Mean werd tweede dan volgdentwee Duitsers, Erwin Derlick en Dieter Koslar. 7” later was Joseph Borguet de snelste voor plaats 6 voor de Nederlander Frits Sluper, André Coppers e.a.

    29-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden - Limburg Liefhebbers en Juniores

    .
    Louis Verreydt

    Ook de liefhebbers waren van de partij in Heusden, liefst 116 renners namen de start. Na de grote ronde door de Kempen, waren ze nog met 70 in gesloten groep om aan de drieplaatselijke ronden te beginnen. Toen me aan de tweede ronde bezig was kwam het bericht dat de profs al in aantocht waren. Er werd vlug beslist om 1 ronde minder te rijden. Met luidsprekers en rode vlaggen werd de renners diets gemaakt dat men moest spurten voor de zege. Louis Verreydt die met 50meter die zogeheten laatste ronde was ingegaan had die voorsprong nog toen hij over de meet kwam. De groepsspurt werd gewonnen door Roger Luchtenberg voor Marc Lepers, Jos Meynzer, Robert Van Engelandt, Staf Hermans, Frans Fierens, Robert Reeckmans, Gustaaf Verboven en sluit Marc verbeeck de top10. Ondertussen bleven de de profs maar weg. De man die het seintje kwam geven, had inderdaad een groep van 30 liefhebbers, die tussen Opglabbeek en Bocholt uit de wielen waren gereden, zien terugkomen naar Heusden.

    107 Juniores kwamen te Heusden aan de start en werd er met een 80-tal voor de zege gespurt. Het was Benny Schepmans die er zijn25ste zege behaalde. Op een halve lengte werd Emiel Gijsemans broer van liefhebber Jos tweede, dan volgden Ludo Vercammen, Johan Bollaert, André Lieckens, Dominique Rottiers, Guy Duchamps, Yvo Deroy, de Duitser Robert Friederich, Eric Van Dormael, René Wuyckens zoon van oud-prof Staf, Johny Vanderveken, Frans Van Vlierberghe de jongere broer van prof Albert,Harry Sentjens, Rik Meyhi e.a.

    29-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden - Limburg

    .
    Swerts en Van Roosbroeck

    In Heusden Limburg had men alles gedaan om het plaatselijk idool Roger Swerts aan de start te krijgen. Er was zelfs afgesproken dat Roger, toen nog niet vaststond dat Merkx met zijn ploeg pas morgen naar Angers zou afzakken, zijn ploegmaats later zou vervoegen. De renners moesten 1 grote ronde door de Kempen, en 10 plaatselijke ronden afleggen. Reeds in de grote ronde trok Roger ten aanval, in het gezelschap van Staf Van Roosbroeck, die echter weinig hulp bood. Zij bereikten een voorsprong van 20” maar in het zog van een bestelwagen kwam de groep opnieuw aansluiten. In de 5de plaatselijke ronde is Roger dan nog een gaan aanvallen en kreeg en vijf renners mee. Op en klein stukje bergop, enkele kilometers van het einde heeft Roger Swerts zijn kompanen achter gelaten en won met 20” voorsprong op Jos Van Beers (Ned), Alfons Debal, Tony Gakens, Raf Hooyberghs en Lucien Willekens. Voor plaats 7 was Roger Jochmans op 1’18” de snelste van een groep van 54 renners.

    29-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Opnieuw een zege voor José Antonio Gonzales-Linares, nu was hij de beste in rit 2 verreden tussen Ampuero en Los Corrales de Buelna over een afstand van 169km. Voor Andres Oliva was er plaats twee, dan volgden Domingo Perurena, Luis-Pedro Santamarina en Juan Zurano.

    29-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Vic Van Schil

    Na zijn val gisteren te Peer had de dokter Eddy Merckx aangeraden om in beweging te blijven, om niet alleen te moeten gaan trainen heeft hij besloten in Waver te starten. Er waren liefst 90 deelnemers om 11 ronden af te leggen. Hooyberghs reed van bij de start weg, nam 1’ voorsprong op Crapez en 1’30” op het peloton, maar in de vierde ronde kwam alles opnieuw samen. In de vijfde ronde is Vanden Daele even voorop gaan rijden. In ronde zeven is van Schil met Ward Janssens ten aanval getrokken en kwamen even later nog 14 renners aansluiten. In de laatste ronde is Vic Van Schil alleen naar de zege gereden. Achter hem heeft Merckx die 2de werd op 45” gewacht tot de voorsprong groot genoeg was en is dan met Ward Janssens 3de ook uit hetgroepje ontsnapt. Voor plaats 4 op 55” was Frans Verbeeck de snelste voor Fons Debal, Fernand Van Rijmenant, Noël Vantyghem, Maurice Dury, Michaël Wright (Gb), Ferdinand Bracke, Roger Rosiers, Willy Van Malderghem, Staf Van Roosbroeck, Jos Huysmans, Paul Aerts en Jos Spruyt. Een volgend groepje waarvan André Poppe de snelste was voor plaats 17 volgde op 2’.

    Voor de liefhebbers was er enkel een wedstrijd te Anzegem, deze werd gewonnen door Rino Vandromme die 15” voorsprong had op Marc Van De Putte en 20” op Georges Bortels.

    28-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    José Antonio Gonzales-Linares

    De Vuelta a Cantabria is van start gegaan met een rit in lijn en een tijdrit. Solares-Laredo was 142km en werd gewonnen door Domingo Perurena voor Andres Oliva, Agustin Tamames, Jesus Esperanza en Pedro Torrès. De tijdrit na de middag Laredo-Ampuero over een afstand van 28km kreeg José Antonio Gonzales-Linares als winnaar, zijn tijd was 40’16”. Dit is 14” beter dan Luis-Pedro Santamarina, Agustin Tamames als derde volgde op 31”, de nummer vier Antonio Martos had 50” achterstand en Gonzalo Aja op plaats vijf volgde op 57”.

    28-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Nieuwpoort was Freddy Maertens nogmaals de beste nu voor Eddy Ronquetti en Eric Delanghe.

    In Rollegem was de zege voor Eric Rosseel die na 105km een voorsprong had van 45” op Lucien Dewilde en Ghislain Cael.

    Het criterium te Staden werd gewonnen door Roger Verschaeve hij had na 85km een voorsprong van 35” op Ronald Rosseel en Patrick Geldhof.

    René Dillen kwam als winnaar over de streep te Zulte voor Jean-Paul Spileers en Abel Holvoet.

    27-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnen en Buitenland

    .
     Merckx aan de leiding even voor zijn val.

    In Kruishoutem is de wedstrijd pas half koers begonnen toen 17 renners gingen voorop rijden. Het peloton heeft nog getracht om terug te komen wat nietlukte. Op 20km van het einde reden de Willy’s Planckaert en Van Neste in gezelschap van Roger Rosiers weg. Al kwamen de anderen nog tot op hun hielen was het enkel Frans Maes die kon aansluiten. Op 1km van de streep heeft Willy Planckaert nochtans de snelste, zijn kompanen achtergelaten en won met 20” voorsprong. Roger Rosiers werd tweede voor Willy Van Neste en Frans Maes. Op 1’30” werd Hermans Vrijders vijfde voor André Hendryckx, Fernand Hermie, Ronny Van Marcke, de Nederlander Evert Dolman en werd Jean-Pierre Berckmans tiende.

    In Peer heeft de regen die even voor de start viel, het de renners niet gemakkelijk gemaakt, en was het oppassen op het geasfalteerde parkoers van 1’3km dat 70 maal moest worden afgelegd. Bij het ingaan van de elfde ronde is Eddy Merckx zwaar gevallen. De wereldkampioen raakte de boordsteen en sloeg tegen de grond. Vooral de rechterschouder en zijn rechtervoet waren bijzonder pijnlijk getroffen. Op 12 ronden van het einde waren het Swerts en Houbrechts die voor de beslissing zorgden, en vlug tot 15” uitliepen. Iedereen dacht dat de beslissing was gevallen, behalve Roger De Vlaeminck die met Verstraeten, Willekens en Nassen op 2 ronden van het einde vooraan kwamen aansluiten. Maar Swerts zag het anders en reed direkt weg en zou met 10” voorsprongen winnen. Roger De Vlaeminck werd tweede voor Lucien Willekens, Pieter Nassen,Eddy Verstraeten en Tony Houbrechts.

    Noël Vanclooster was de beste te Sin-le-Noble in Frankrijk waar het ganse podium Belgisch was. Plaats twee was voor Willy Teirlinck en werd Frans Verbeeck derde.

    27-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    Hans Preiskeit

    Te Rosenheim in Duitsland is Hans Preiskeit geboren te Breslau 26/9/1920 op 51 jarige leeftijd overleden. Hans werd prof in september 1946 en was 1956 zijn laatste seizoen.

    Als liefhebber werd hij in 1940 tweede in het natioanaal kampioenschap, won hij In 1941 de Rund um Köln, en werd opnieuw tweede in het nationaal kampioenschap.

    Als prof won hij in 1947 de Rund um Berlin en werd op de piste nationaal kampioen ploegkoers met Rudi Mirke. 1948 bracht een zege in Berlin-Cottbus-Berlin. In 1953 won hij de 6daagse van Hannover met Oscar Plattner. Voor 1954 waren er overwinningen in de 6daagse van München en Münster waar hij ook natioanaal kampioen ploegkoers telkens met driemaal Ludwig Hörmann. Hij won ook rit 5 deel b in de Ronde van Nederland. Voor 1955 waren er overwinningen te Krefeld, Rund um Köln, 8ste rit in de Ronde van Duitsland en werd kampioen op de weg.

    26-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    John Soenens was na 105km de beste te Estaimbourg waar hij in een spurt met twee Paul Lannoo versloeg. Op 1’50” werd Luc Demets derde.

    Te Gooik was na 110km Theo Dockx de beste voor John Van Horenbeeck en Eddy Van Hoof.

    Zijn derde zege behaalde Guido Verheyden te Waver voor Omer Meeus en Alex Robberechts.

    26-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    André Defoort

    Te Beveren-Leie werd de eerste Grote Prijs André Defoort (overleden 14/1/72) ingericht en kreeg men 40 renners aan de start. Reeds kort na de start reden vier renners weg, Whetters (Aus), Christiaens, Bruggeman en Bellemans, haalden 30” voorsprong maar werden na 30km opnieuw gegrepen. Even later reed Romain Maes weg en liep tot 2’ uit. Na 80km ging Van Impe op zoek naar de leider en kwam 30km verder aansluiten. Zij kregen nog het gezelschap van een groepje, waaruit op 12km van het einde Dirk Baert wegreed en met 25” voorsprong won op José Van Ackere sinds 14/6 prof, en werd Raymond Steegmans op 30” derde voor Romain Maes, Leon Thomas, Lucien Van Impe, Roger Jochmans, Etienne Sonck, Fernand Bruggeman en werd Willy Donie tiende.

    Te Beveren-Waas kreeg men 47 renners aan de start. In de tweede van de negentien af te leggen ronden ging Theo Verschueren ten aanval, De Bosschere en Hellemans waren mee. Even later kwamen ook Van Roosbroeck en Peelman aansluiten. Deze groep zou het 80km volhouden. Wanneer Van Beers (Ned) ten aanval trok kon enkel Verstraeten mee, Bukacki ging toen de leiders 1’ voorsprong in de achtervolging maar mislukte. Met 100meter voorsprong begonnen de twee leiders aan de laatste ronde, Ronny Vande Vijver kon de kloof overbruggen, maar was de aankomst al in zicht. Jos Van Beers won met een halve lengte voor Eddy Verstraten en werd Vande Vijver derde. Richard Bukacki (Ned) won de spurt van het peloton voor Guido Van Sweevelt, Alfons Scheys, Gilbert Wuytack, Staf Van Roosbroeck, Fons Debal en was Martin Vanden Bossche 10de.

    26-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands kampioenschap op de Cauberg

    .
    Tino Tabak

    Het is dank zijn konditie van de Ronde van Zwitserland dat Tino Tabak de nationale titel behaald. Op 45km van het einde valt hij aan, krijgt Wagtmans en De Koning mee, maar moesten vlug Tabak laten rijden. Een reaktie komt er van Zoetemelk op het ogenblik dat Tabak reeds 3’ voorsprong heeft. Aan de meet heeft Tino Tabak nog 1’06” over op Joop Zoetemelk. Rinus Wagtmans op 2’29” werd derde. Voor plaats vier is er op 4’09” een spurtje tussen Jan Krekels die het haalt van Gert Harings. Van de 37 die de start namen zijn er 20 die de wedstrijd hebben uitgereden.

    25-06-2012 om 04:45 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    Te Gelsenkirchen in West-Duitsland won Wilfried Trott een wedstrijd over 115km. Plaats twee was voor de Nederlander Theo vander Leeuw en werd onze landgenoot Eddy Nijs uit Muizen bij Mechelen derde.

    Op de zomerbaan van Zurich won de Zwitserse liefhebber Benni Herger de 1/2 fond voor zijn landgenoot Ruedi Frank, en de Nederlander Nico Been. Onze landgenoot Raymond Persyn moest met een vijfde plaats tevreden zijn.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal kampioenchap - liefhebbers Nederland

    .

    De 21-jarige Limburger Ben Koken is op de Cauberg te Valkenburg Nederlands kampioen geworden. In een spurt met twee moest hij de duimen leggen tegen Jan Spetgens de kampioen van verleden jaar. Na de wedstrijd heeft Koken een klacht ingediend, daar hij werd gehinderd door de winnaar. De uitslag werd 1. Ben Koken de 165km in 4.01’53”. 2. Jan Spetgens en dan volgde op 41” Frits Sluper, Hennie Kuiper en Jan Raas. Als 6de kwam op 53” Jacob Langen over de meet. Plaats 7 op 1’05” was voor Aad vanden Hoek, Cor Boersma werd 8ste op 1’10” en op 1’22” werden Jo van Pol negende en Cees Van Dongen tiende.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    André Coppers
    Te Glabbeek behaalde André Coppers zijn zesde overwinning. Nochtans zag het er naar uit dat Leonard Engelen zou zegevieren. In de laatste 500 meter reed Engelen naar de twee Nederlanders die voorop reden, kwam er bij en over. Maar in de laatste 100 meter kwam een sterke André Coppers hem voorbij en won nog met 15 meter. Na Coppers en Engelen werd op 4” Jean Maris derde. Op 8” werd de Nederlander H. Gelders vierde voor Robert Smeulders, Jos Vonckx en de Nederlander Gerard Oosterhofs.

    Luc Dhont behaalde zijn eerste overwinning te Petegem in een spurt met twee was hij sneller dan Yvan Ronsse. Op 20” werd Luc Dhaese derde.

    In Egem mocht men 32 renners inschrijven en won na 100km Eric Serlet met 1’05” voorsprong. Voor plaats twee versloeg Rudy Heyns, Marc Stofferis, Lieven Malfait en Jacky De Clerck. Plaats zes was op 1’15” voor Frans Ligneel.

    Het criterium te Hoeilaart werd gewonnen door Staf Hermans voor Paul Collaer en Jean-Pierre Nicolas.

    Te Jupille-sur-Meuse is men met 54 van start gegaan en vind men liefst acht Nederlanders in de top10. Na 95km ging de zege naar Harry Beurskens voor Louis Meyers en onze landgenoot Dieudonné Depireux. Verder volgden, H.Hamels, de tweede Belg Roger Loysch en dan, J. Tabak, W. Meyers, Henk Smits, Jo Van Pol en Robert Kroep.

    Te Kaprijke was de zege voor Alex Claeys wat zijn tweede zege van het seizoen is. In zijn spoor volgden, Frans Dhaenens en Etienne Bundervoet.

    In Meldert kwamen 55 renners aan de start en was Frans Lemmens de snelste van vijf, verder volgden Etienne Van Braeckel, Willy Michiels, Gustaaf De Proft en Yvan De Vriendt. De spurt voor plaats zes op 45” werd gewonnen door René Dillen voor Jean Van Hoorebeeck, Pierre Buslot, August Van Laethem en als 10de Wilfried Wesemael.

    Zijn tweede zege behaalde José De Cauwer te Nederhasselt in een hard betwiste wedstrijd. Hij versloeg er zijn twee medevluchters Antoine Bauwens en Jos Meynzer. Op 35” kwam Daniel Pauwels als vierde over de meet. Even later won Martin De Clercq de spurt voor plaats vijf voor Jean-Paul Spileers, Hilaire De Cocker en William Meganck.

    Te Pottes gelegen in de provincie Henegouwen ging de zege naar Willy Van Elsuwe voor Remy Ramaut en Jean-Pierre Baert.

    Voor de kermiswedstrijd te Schakkebroek kwamen 49 renners afgezakt, zij hebben er voor gezorgd dat het een snelle wedstrijd werd. Op twee ronden van het einde toen nog 39 renners in koers waren zijn Verbeeck, Jacobs en Verschueren weggereden en is enkel Verboven nog tot bij dit drietal gekomen. Staf Verboven zette van ver de spurt in en maakte het ook af. Tweede werd Jos Jacobs voor Marc Verbeeck en Willy verschueren. Een drietal volgde op 45” en hiervan was Ludo Noels de snelste voor Jos Saenen en Frans Dirickx.

    Snellegem mocht 28 renners inschrijven die 100km moesten afleggen. De zege was voor Raf Coene die 20” voorsprong had op Noël Pottier en Etienne Mattheus e.a.

    Ook Freddy Maertens doet er nog een overwinning bij. De Trofee Karel Van Wijnendaele te Torhout kreeg 70 renners aan de start. Karel Sels moest het in de spurt afleggen tegen Freddy. Op 20” volgde Patrick Geldhof en nog eens 10” later was plaats vier voor Daniël Moenaert. Verder in de top15, Rino Vandromme, Willy Govaerts, Willy Van De Wouwer, Daniël Desloovere, Achiel Deputter, Ludo Delcroix, Willy Rommes, Willy Jonckheere, Theo Dockx, Michel Pollentier en Luc Leman.

    Met 36 is men te Ukkel vertrokken om 105km te koersen. Het was Pierre Deneys die het haalde voor Luc D’Hoekers, Jos Vandermeulen, Pierre Van Ransbeeck, Roland Vandenberghe, Viktor Demesmaecker, André De Bilde, François Lamoline, Marc Claeys en Paul Teugels e.a.

    Wanze kreeg 84 renners aan de start zij moesten 105km afleggen. Met 70 werd er voor de zege gespurt. Joseph Henikenne haalde het voor Jean-Luc Yansenne, Jean Swinnen, Bruno Jaremko, José Clabots e.a.

    Zijn eerste zege behaalde Joseph Borguet uit Saive te Zertrud-Lumay, hij had na 110km een voorsprong van 1’25” op Bernard Bourguignon en werd W.Flebus derde.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal kampioenschap vrouwen

    .
    Beryl Burton
    In Groot-Brittannië verlengde Beryl Burton haar titel, te Essex had zij na 54,7km liefst 6’10” voorsprong op Ann Bailey en Pat Pepper. Voor Burton is het haar twaalfde titel.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Kampioenschappen - Buitenland

    Nationale kampioenschappen:

    Duitsland: Te Pulheim in de nabijheid van Keulen kwamen door het forfait van titelverdediger Jürgen Tschan slechts 14 renners aan de start. Na 183km was de zege voor Wilfried Peffgen die in de finale was ontsnapt met Karl-Heinz Müddemann die echter lek reed en met 30” achterstand tweede werd. Op 1’33” werd Klaus Bughdal derde voor Rolf Wolfshohl e.a. Eén renner heeft de wedstrijd verlaten.

    Frankrijk: Het kampioenschap vond plaats te Censeau, 61 renners waren geselekteerd waarvan er 56 de start namen. Op 30km van het einde rijden Berland, Périn en Guyot weguit een kopgroep van acht, waarbij geen enkele favoriet aanwezig was. Het was Roland Berland die het haalde voor Bernard Guyot. Op 18” volgdr Michel Périn die zijn kompanen had moeten laten rijden. Op 3’02 volgde de rest van de kopgroep en was André Mollet sneller dan Jean-Pierre Genet, Désiré Letort, José Catieau en Guy Maingon. Slechts 31 renners hebben het kampioenschap uitgereden.

    Groot-Brittannië: Ashdown Forest was de plaats waar men voor de titel streed. Na 193,1 km had Gary Crewe 3’28” voorsprong op Leslie West en Derek Harrison.

    Italië: In Italië was de Ronde van de Apennijnen te Pontedecimo tevens het nationaal kampioenschap. Op de Passo del Giovi is het Dancelli die aanvalt. Gimondi reageert en zal met 54” voorsprong winnen voor Franco Bitossi de kampioen van 70&71, en volgt Michele Dancelli in diens spoor.

    Luxemburg: Te Differdange was Roger Gilson al van bij de start zeker dat hij kampioen werd. Hij was de enige deelnemer maar heeft er wel moeten voor werken. Het werd een tijdrit over 53,7km die hij aflegde in 1.24’37”.

    Portugal: Vandaag werd te Malveira de tijdrit verreden over een afstand van 60km. De zege was voor Joaquim Agostinho met een tijd van 1.35’16”. Plaats twee op 2’01” was voor Joaquim Andrade en werd op 2’38” Fernando Mendes derde.

    De titel was voor Joaquim Agostinho die met de tijdrit en de rit in lijn aan een totaal van 7.46’40” kwam wat 2’01” minder is dan Joaquim Andrade en 2’38” minder dan Fernando Mendes.

    Spanje: Met 60 zijn ze vertrokken te Segovia en moesten 226km afleggen. De in Frankrijk wonende Luis Ocana kwam met liefst 2’33” voorsprong winnen. De snelle Domingo Perurena moest met plaats twee tevreden zijn en was Agustin Tamames der derde man op het podium. Slechts 22 renners hebben het kampioenschap uitgereden.

    In Zwitserland moesten de 6 renners een klimtijdrit van 15,560km en een tijdrit op de weg van 61,4 afleggen. Louis Pfenninger was de beste in de klimtijdrit zijn tijd was 29’45”6 op 33”4 werd Josef Fuchs tweede en was plaats drie voor Erich Spahn op 45”5. Jürg Schneider gaf op. De tijdrit werd gewonnen door Josef Füchs 1.28’29”8 en werd Louis Pfenninger op 2’37”8 tweede en Erich Spahn opnieuw derde. In de eindstand heeft Josef Füchs 2’04”4 voorsprong op Louis Pfenninger en werd Erich Spahn op 3’18”9 derde.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampioenschap te Bornem

    .
    Walter Godefroot kampioen
    Bornem mocht 50.000 toeschouwers begroeten, de renners waren met 148 om 271km te strijden voor de nationale trui. Merckx en Verbeeck reden reeds kort na de start weg, namen 20” maar nog voor de eerste ronde van 13,5km was afgelopen lieten zij zich opnieuw inlopen. Iets voorbij halfkoers viel de wedstrijd in zijn definitieve plooi toen zeven renners wegreden: Merckx, Verbeeck, Godefroot, De Vlaeminck, De Muynck en de broers Willy en Walter Planckaert. De rest van het peloton leek verslagen. Vier ronden van het einde is De Muynck in den aanval getrokken en hield het een ronde vol. In de voorlaatste ronde is het Eddy die wegreed en kon enkel Godefroot nog aansluiten. Op een ronde van het einde hadden de twee al 1’45” voorsprong. Een tegenreaktie kwam er nog van acht renners, kwamen tot 1’ terug, maar aangezien Vanspringel en De Witte wiens kopman vooraan zat niet meewerkten mochten de twee leiders voor de trui spurten. Net als in Vilvoorde won Walter Godefroot voor Eddy Merckx. Op 45” werd Albert Van Vlierberghe derde voor Tony Gakens en Willy Teirlinck. 10” later kwam Ronald De Witte over de meet. Een volgend groepje op 1’02” mocht voor plaats zeven spurten,Roger Rosiers haalde het voor Herman Vanspringel, Tony Houbrechts en Ward Janssens. Slechts 28 renners hebben de wedstrijd uitgereden.

    25-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Martin De Clercq wint te St.Niklaas

    Te Sint-Niklaas kwamen voor Dwars door het Waasland 47 renners afgezakt om 147km te koersen. Met vier raakten men voorop en zouden voor de zege strijden. In de laatste kilometer pakte Martin De Clercq uit met een demarrage en hield van de maximum 100meter voorsprong die hij had nog 1 meter over aan de meet. Daniël Pauwels werd tweede Franky De Gendt derde en de Nederlander Wim de Wilde vierde. Op 1’10” won André De Mol de spurt voor plaats vijf voor Ribert Ferket, Daniel Heyns, Louis Verreydt, Leon Daelemans, Walter Schoepen e.a.

    In Berchem kwamen 70 renners aan de start en was de zege voor Theo Hermans die zijn twee medevluchters versloeg. Luc pels werd tweede en André Vermaelen derde. Als vierde volgde Freddy Coeck op 20 meter. Op 150 meter volgden twee Nederlanders, Jaspar Kroonen en Joost Voesenek.

    Her kampioenschap van Henegouwen waaraan 45 renners deelnamen werd betwist te Dampremy en mocht na 126km Albert Delrue de kampioenentrui aantrekken. Hij had 3’ voorsprong op Michel Degrin, Jean-Claude Buffet, Lucien Pratte en Jean-Marie Slagmeulder e.a.

    Patrick Geldhof was de beste van 34 te Elverdinge waar hij solo over de streep kwam. Op 45” werd Daniël Moenaert tweede door zijn twee kompanen Frans Ligneel en Michel Pollentier te verslaan. Nog een trio volgde op 1’45”, Roger Vanhoecke, Gery Oreel en Mark Deseyne.

    Met 1’50” voorsprong behaalde Rino Vandromme te Kachtem zijn zesde overwinning dit met liefst 1’50” voorsprong op Daniël Desloovere. De Nederlander Guido Paridaen volgde als derde op 1’55”en ging Luc Demets, Alain Desaever, Georges Windels e.a. vooraf.

    Een overrompeling werd het te Lommel waar men 107 renners mocht inschrijven waaronder een 40-tal Nederlanders. Men moest om aan 106km te komen vier grote en vier kleine ronden afleggen. Buiten twee kortstondige ontsnappingen is er weinig gebeurd en werd het een eentonige koers. Met een uitgerekt peloton werd er voor de zege gespurt en was het Gustaaf Verboven die het haalde voor Raymond Vanstraelen, Pieter Vanvlaanderen, Hendrik Breuren, Paul Wellens, Albert Seghers, Ludo Noels e.a.

    Te Polleur werd het p.k. van Luik betwist waar men begon met een tijdrit over 24,1km die werd gewonnen door Robert Michot met een tijd van 38’29”5. Plaats twee was voor Guy Minsart op 2” derde werd Joseph Borguet met een tijd van 38’44”. Verder vind ik enkel dat Robert Michot kampioen werd met een tijd van 3.40’29”. Wat er op wijst dat er ook een rit in lijn was.

    In St.Denijs-Westrem was de zege voor Antoine Bauwens voor Romain Vercauter en Willy Jonckheere.

    Naar Strombeek-Bever kwamen 105 renners afgezakt waarvan André Coppers de beste was. Jean-Marie Coenen werd tweede en Joseph Henikenne derde. Nog in de top10 eindigden, August Van Laethem, Paul Teugels, Paul Van Elderen, Jos Van Ransbeeck, Pierre Deneys, Lucien Zelck en Pierre Van Ransbeeck.

    Het criterium van Zulte met 23 renners aan de start werd gewonnen door Marcel Vanden Bossche voor Lucien De Volder, Yvan Ronsse, Albert Decuyper, Antoon Demeyer, Alfons Van Parijs, Jackie Desmaet, Jean-Marie Cortvriendt, Patrick Van Renterghem en is Boudewijn Lagasse de laatste in de top10.

    24-06-2012 om 06:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!