Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    02-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale kampioenen 1972

    Antwerpen: Liefhebbers: Alex Robberecht - Junioren: Michel Peeters - Nieuwelingen: Raymond Smeyers.

    Brabant: Liefhebbers: Gustaaf Van Gossum - Junioren: Adrien De Leeuw - Nieuwelingen: Freddy Moermans.

    West-Vlaanderen: Liefhebbers: Freddy Maertens - Junioren: Willy Dossche - Nieuwelingen: Yvan Quartier.

    Oost-Vlaanderen: Liefhebbers: Karel Rottiers - Junioren: Ronan De Meyer - Nieuwelingen: Frank Hoste.

    Henegouwen: Liefhebbers: Albert Delrue - Junioren: Juilio Tezza - Nieuwelingen: Bernard Lecocq.

    Luik: Liefhebbers: Robert Michot - Junioren: Dominique De Aegitis - Nieuwelingen: Christian Paenhuys.

    Limburg: Liefhebbers: Luc Pels - Junioren: Benny Schepmans - Nieuwelingen: Patrick Meynen.

    Luxemburg: Liefhebbers: Joseph Hensen - Junioren: Yvan Gonthy - Nieuwelingen: Jean Moraux.

    Namen: Liefhebbers: Pierre Stenico - Junioren: Jean Weber - Nieuwelingen: Michel Frippiat.

    02-11-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In de 6daagse van Frankfurt staat het Duitse duo Wolfgang Schulze-Sigi Rens 205punten aan de leiding. Nog vier ploegen staan in dezelfde ronde: Albert Fritz-Wilfried Peffgen 191p., Patrick Sercu-Graeme Gilmore 168p., Léo Duyndam Jürgen Tschan 136p. en Klaus Bugdahl-Dieter Kemper 74p. Onze landgenoten Theo Verschueren-Robert Van Lancker 106punten volgen al op 10 ronden. De 6daagse eindigt op 4/11.

    02-11-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Flory Ongenae

    Te Kortenberg had na 25km Norbert Dedeckere 25" voorsprong op August Badts en 55" op Flory Ongenae.

    Te Lochristi is men voor de B-cross maar liefst met 57 vertrokken en had na 25km Leo Arnouts 45" voorsprong op Daniël Van Damme en most nr 3 Freddy Naert 1'55" toegeven, in zijn spoor volgden, Willy Devos, Alfons Van Parijs, Gilbert Peynaert e.a.

    Te Meeuwen kreeg de club "Rap en Knap" 45 crossers aan de start. Onmiddellijk na de start voor 15 ronden reden Mertens, Lemmens en Agten van de anderen weg en hadden weldra 20" voorsprong. Tijdens de vierde verdapperde Mertens, Achten moest achterblijven en kon Lemmens nog even bij de leider blijven. Frans Mertens behaalde zijn zesde overwinning met 30" op Frans Lemmens. Op 1'40" werd Jos Schepers derde voor Jozef Renwardt. Op 2' was plaats vijf voor Alfons Van Houdt. Plaats zes op 2'10" ging naar Roger Van Hove voor Lucien Vanderaerden, Hubert Agten e.a. Vanaf plaats 16 had men 1 ronde achterstand.

    Te Merksplas was in de B-cross Nederland boven. Gerrit Scheffer haalde het met 12" op Chris Looyen. Eerste landgenoot werd Louis Vanden Bosch als derde volgde hij op 2'51". Eddy Lievens werd vierde voor Herman Arnouts, Ludo van Ginhoven, Flory Van Hooydonck, Jos Lievens e.a.

    St Joris-ten-Distel kreeg 50 crossers aan de start. Na 25km afgelegd in 1.10’ had Robert Vermeire 20” voorsprong op Eric Desruelle en volgde nr 3 Eric De Bruyne op 1’30”. Libert Mahieu als vierde had al 3’50” achterstand. Op vijf met volgde Emiel Vergote, Eric Windels, Lucien Beheydt, Georges Desruelle, Frans Sierens, Kamiel Dhooghe e.a. zij volgden op 5’15”.

    St Maria-Horebeke kreeg in de A-cross Marc De Block als winnaar voor Albert Van Damme en Julien Vanden Haesevelde. Luc Naudts won met 40” voorsprong op Gérard De Vos en Wim Albrecht

    01-11-2012 om 01:32 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Santiago Lazcano

    In Spanje was er nog een wedstrijd te San Sebastian en was de zege voor de Spanjaard Santiago Lazcano 11punten en werd Raymond Poulidor (Fr) tweede met 9punten. Plaats drie was voor Antonio Menendez (Sp)met 5punten.

    01-11-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De technische directeur van Eddy Merckx, Gorgio Albani heeft te Milaan gezegd dat Eddy niet zal trachten zijn wereldrecord nog scherper te stellen. Hij wou op de erelijst komen en dat is hem ook gelukt. De superlichte fiets die door Eddy werd gebruikt staat thans te Monza tentoongesteld. Over een paar weken gaat dit gebeuren in België en Frankrijk.

    31-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse

    Vandaag starten er twee zesdagen, in Duitsland te Frankfurt waar Patrick Sercu met de Australiër Graeme Gilmore aantreed, en Theo Verschueren ploeg vormt met Robert Van Lancker. Van Nederlandse zijde heeft Léo Duyndam de Duitser Jürgen Tschan als ploegmaat. Gérard Koel vormt ploeg met de Duitser Dieter Puschel en Piet De Wit met Karl-Heinz Küster eveneens uit Duitsland.

    In die van Grenoble heeft Norbert Seeuws als ploegmaat Felice Gimondi. Julien Stevens vormt ploeg met de Nederlander Jan Janssen en Ferdinand Bracke met de Fransman Régis Ovion. Van Nederlandse zijde is René Pijnen ploegmaat van Charly Grosskost, Cees Stam heeft Jacky Mourioux als ploegmaat en Gerben Karstens zijn ploegmaat is Jean-Pierre Danguillaume.

    30-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .

    In Frankrijk is te Tourriers Julien Maitron op 91 jarige leeftijd overleden. Hij werd geboren te Dompierre-sur-Nièvre op 20/02/1881. Werd prof in 1904 en was 1912 zijn laatste jaar. Maitron heeft zesmaal aan de Tour deelgenomen en behaalde er 1 ritzege.

    29-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden


    .
    Hendrik "Henri Arnouts
    Te Aartselaar won Hendrik “Henri” Arnouts na 24km met 20” voorsprong op de Nederlanders Chris Looyen en Ben Meyer.

    Frans Mertens blijft maar winnen, nu was hij de beste te Gruitrode. Zijn naaste achtervolger Frans Lemmens moest 1’45” prijsgeven en volgde nr 3 Gilbert Billen op 2’20”.

    Te Maria-Aalter won Freddy Naert de B-cross met 45” voorsprong op Gilbert Peijnaert die Marnix Lannoo voor bleef.

    Julien Vanden Haesevelde won de A-cross van Massemen, na 25km afgelegd in 1.02’ volgde August Badts op 35” en had René De Clercq 1’20” achterstand.

    Te Oostkamp mochten de A en C-crossers aantreden. Bij de A’s liet Eric Desruelle de Fransman André Wilhelm 15” achter zich. Plaats drie op 30” was voor Robert Vermeire, met in zijn spoor Walter Planckaert, Emiel Vergote, Libert Mahieu, Kamile D’Hooghe, Michel Baele e.a.

    Freddy De Schacht was de beste bij de C’s waar hij Ronny en Gérard De Vos naar plaats 2&3 verwees.

    Zijn tweede zege van het week-end behaalde Lucien Goossens in de B’cross te Vonêche, hij reed er Edward Lievens op 35” en volgde Armand Pintens op 1’05”. De Luxemburger Lucien Zeimes werd op 1’25” vierde.

    29-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan- binnen en buitenland

    .
    Godefroot-Sercu-Merckx

    In het “Kuipke” te Gent was er een reuzegrote belangstelling om Eddy na zijn knalprestatie in Mexico, in eigen land aan het werk te zien. Van het aangekondigde internationaal omnium tussen België en Italië kwam niets in huis. Marino Basso (zou ziek zijn) stuurde zijn kat. Men heeft dan maar een omnium België (Eddy Merckx-Walter Godefroot-Patrick Sercu) – Nederland (Klaas Balk, LéoDuyndam, Tino Tabak) laten doorgaan. Men begon met de snelheid die alle drie door onze landgenoten werden gewonnen. Godefroot won met 10cm van Balk, laatste ronde in 10”3, Sercu had 1 wiel over op Duyndam 10”4 en Eddy klopte Tabak 10”5.

    In de puntenkoers werden de spurten gewonnen door Sercu (3), Merck (2), en Godefroot. België staat aan de leiding met 49punten tegen 22 voor Nederland.

    De 1km met aanloop, België 1’00”7 en Nederland 1’02”5.

    In de achtervolging over 5km loopt België na 15 ronden en 140 meter de Nederlanders in.

    De afvalling bracht de enige Nederlandse zege, Duyndam won voor Merckx, Balk, Sercu, Tabak en Godefroot.

    In de eindstand heeft België 6punten en Nederland 9p.

    De trofee der wegrenners, een wedstrijd op eigen kracht over 50km, werd gewonnen door Staf Van Roosbroeck 9punten die 1.08’51” over de 50km deed. Plaats 2 was voor de Italiaan Giorgio Morbiato, Julien Vermote werd derde. Op 1 ronde werd Georges Barras vierde en de Italiaan Alberto Della Torre vijfde. Op 2 ronden werd Robert De Guchtenaere zesde. Op 3 ronden werden Hilton Clarke (Aus) en Jaak Zwaenepoel 7&8. Dan volgden op 4ronden zeven renners, Rik Van Linden, Eddy Demedts, Willy De Bosscher, de Italianen Luigi Borghetti en Ezio Cardi, en onze landgenoten Marc Lievens en Roger Kindt. Als 16e op 5ronden eindigde Willy Van Malderghem en werd Noël Vanclooster 17e. Voor Eddy Peelman was er plaats 18 op 6 ronden.

    De ploegkoers voor liefhebbers over 25km werd gewonnen door Leon Daelemans-Ernie Blommaert voor Raf Constant-Albert Van Laethem. Plaats drie was voor Roy Schuiten (Ned)-Marc Meernhout en op vier eindigden Roland Boulard-Lucien Zelck.

    In Zurich won de ploeg Fritz Pfenninger (Zwit)-Alain Van Lancker (Fr) een ploegkoers over 60’ zij legden 50km250 af. Tweede werden de Zwitsers Louis Pfenninger- Erich Spahn. Op 1 ronde werden de Nederlanders Gérard Koel-Leijn Loevesijn derde.

    Voor de Blauwe Band werd er 30’ individueel gereden en was het de Zwitser René Savary die won, hij had 24km130 afgelegd tweede werd de Duitser Horst Schütz en eindigde Roman Hermann uit Liechtenstein derde op 1 ronde.

    29-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Miguel Maria Lasa

    In Spanje werd er nog gekoerst te Oyarzun waar na 120km Miguel Maria Lasa 2” voorsprong had op José Pesarrodona en volgde Santiago Lazcano als derde op 1’23”.

    Voor de liefhebbers waren er in Frankrijk twee wedstrijden, te Longjumeau werd het criterium der Overwinnaars betwist over een afstand van 150,1km. Christian Seznec had 8” voorsprong op Michel Demore, 10” op Patrick Béon, 15” op Georges Talbourdet en werd Contenseaux vijfde.

    Te Chablis had de koppeltijdrit “Fléche d’Or” plaats. Winnaars werden na 73km met een tijd van 1.45’14” Jean-Claude Misac-Christian Poissenot voor Henry-Paul Fin- Patrick Perret die op 2’11” volgden en werden Noël Geneste-Jean Lamon op 3’30” derde.

    Ook in Italië hadden de liefhebbers twee wedstrijden, te Castelfidardo werd er 23,2km tegen het uurwerk gefietst. Na 35’49”2 werd Francesco Moser winnaar, hij had 16” voorsprong op Giampaola Flamin en 1’24” op Fausto Bertoglio

    De wedstrijd Nice-Genua over een afstand van 202km werd gewonnen door de Italiaan Alfiero Di Lorenzo, hij deed er 5.03’ over, voor de Pool Ryszard Szurkowski, Pierino Gavazzi (It) wiens echte voornaam Piermattia is, onze landgenoot Michel Pollentier en werd Massimo Tremolada (It) vijfde.

    29-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Roger Swerts

    Cheratte waar een B-cross werd verreden kreeg 29 renners aan de start waarvan na 24km Jos Renwart de beste was. Op 20” volgde Alfons Van Houdt de en werd Roger van Hove op 55” derde, in zijn spoor volgden, Jean-Pierre Cuypers, Victor Maes e.a.

    Erps-Kwerps kreeg voor zijn B-cross Lucien Goossens als winnaar en mochten Edward Lievens en de Nederlander Chris Looyen mee op het podium.

    Hamme waar 52 crossers het veld indoken was na 24km de overwinning voor Willy Vermaercke, hij had 20” voorsprong op Leo Aernouts en volgde Willy Devos op 30”.

    Roger Swerts is te Heusden-Berkenbos de start komen geven. Roger die last heeft van een pijnlijke rug, opgelopen door het wachten op zijn onmiddellijke tegenstander bij aankomst van de Landenprijs, gaat zich na de wedstrijd normaal gezien onmiddellijk omkleden maar heeft dit nu niet gedaan. Hij zal ook niet deelnemen aan de meeting morgen op de piste van Gent. Grote afwezige te Heusden is Eric De Vlaeminck dit ondanks een ondertekend contract met een heel “fatsoenlijke” startpremie. Wie er wel was zijn Albert Van Damme en Norbert Dedeckere, van bij de start lieten zij het hele deelnemersveld in de steek. Slechts vier renners zijn door het leidende duo niet gedubbeld. Winst was er voor Albert Van Damme die met 100meter Norbert Dedeckere achter zich liet. Op 3’ werd Frans Mertens derde, plaats 4 op 3’15” was voor de Nederlander Gerrit Scheffer. Op vijf volgde Leon Scheirs met 4’15” achterstand. En op zes en de laatste die niet gedubbeld werd Theo Verlinden met 5’05” achterstand.

    Jos Schepers was in de C-cross van Mol 5” vlugger over de streep dan Martin De Cock en Marcel Peeters.

    Te Sint-Jan-in-Eremo waren de A en C-crossers van de partij. Bij de A’s vertrok men met 45. Na 25km had Roger De Vlaeminck 30” voorsprong op Marc De Block en volgde Eric Desruelle als derde op 45”. In dezelfde tijd volgden René De Clercq, August Badts, Eric De Bruyne, Alfons Van Parijs, Guido Paridaen, Freddy Naert e.a.

    Bij de C’s was er winst voor Gérard De Vos gevolgd door Ronny Devos, Freddy De Schacht, Luc Naudts en Wim Albrecht.

    Te Sint-Michiels Brugge had men 40 crossers aan de start die 25km moesten afleggen. Het was Robert Vermeire die na 1 uur het met 45” voorsprong haalde op de Duitser Rolf Wolfshohl en volgde Julien Vanden Haesevelde als derde op 1’40”. Plaats vier op 2’ was voor de Zwitser Herman Gretener, 5” later werd de Nederlander Gert Wildeboer vijfde. Op zes Libert Mahieu met 2’30” achterstand.De Fransman André Wilhelm werd zevende op 3’15”, Germain De Keyser als achtste had al 3’35” achterstand. De Brit John Atkins op 4’ werd negende in zijn spoor volgden Raymond Talloen, de Duitser Dieter Uebing, de Nederlander Toon Vander Valck e.a. waaronder Walter Planckaert die 17e werd.

    28-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand - terugkomst Eddy

    .
    Terugkomst Eddy

    Een indrukwekkend leger fotografen, ruim het dubbel van bij het slot van de Tour heeft deze voormiddag te Zaventem Eddy Merckx ontvangen, samen met een hele staf radio-, T.V.- en persreporters en met enkele honderden sympathisanten die op het balkon van de grote hal hadden plaatsgenomen. Wij hadden meer volk verwacht, werd er geopperd. Dan had U hier gisteren moeten zijn, repliceerde een Sabena agent . Toen was hier evenveel volk als vandaag en ook fotografen en kineasten, mensen die slecht ingelicht werden. Frans Ceulaers, sportvoorzitter, en Pol Vandevelde, ondervoorzitter BWB waren Eddy namens de Bond komen verwelkomen. (Voorzitter Moyson was naar Parijs geroepen). Jean Van Buggenhout, Lucien Acou en Guillaume Michiels kwamen achteraan. Om drie uur riep Eddy ter afscheid tot Michiels. Om 3 uur voor een massage en om de fiets klaar te maken voor het optreden te Gent, zondag, voor Eddy is elk optreden belangrijk, aldus de vertrouwensman.

    28-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nabeschouwingen Uurrecord

    .
    Eddy tijdens het testen van zijn fiets
    Enkele nabeschouwingen door collega-renners van Eddy Merckx betreffende zijn uurrecord. De Deen Ole Ritter vond het jammer dat Eddy op één na (5km) hem alle records heeft ontfutseld, maar ik doe mijn pet af en wil hem graag gelukwensen met zijn exploot.

    Luis Ocana, die momenteel in een ziekenhuis verblijft te Bordeaux, waar hij een lichte heelkundige ingreep onderging, heeft de uurrecordpoging van Eddy op de voet gevolgd. Luis zei, ik wist wel dat Eddy als hij het in zijn hoofd had het record te verbeteren, ook alle kansen had om te slagen.

    In Italië verklaarde Vittorio Adorni, gewezen ploegmaat van Eddy, de prestatie van Eddy is net zoals zijn persoon: fenomenaal.

    Gianni Motte was volledig eens met Adorni maar had Eddy dichter bij de 50km verwacht.

    En tenslotte Felice Gimondi die was één en al bewondering voor Eddy. En gaf nog mee: de mensen hebben de mond vol van 49 en 50km per uur, maar realiseren zij zich wel wat het betekent, met een fiets tegen dergelijke snelheid rond te toeren.

    27-10-2012 om 06:15 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse - Dortmund

    Gisteren zijn door een valpartij op de laatste avond de Duitsers Klaus Bugdahl (Kemper)en Sigi Renz (Schulze)uit de wedstrijd gestapt. De zege te Dortmund was voor onze landgenoot Patrick Sercu met zijn Franse ploegmaat Alain Van Lancker die 591 punten vergaarden. Plaats twee was voor de nieuw gevormde Duitse ploeg Dieter Kemper-Wolfgang Schulze met 552punten. Plaats drie was voor de Nederlanders Leo Duyndam-René Pijnen 194p. allen in dezelfde ronde. Plaats vier op 1 ronde was voor de Duitsers Albert Fritz-Wilfred Peffgen 333punten. De Nederlanders Gerben Karstens-Cees Stam 282p. en onze landgenoten Walter Godefroot-Theo Verschueren 110p. eindigden op 5&6 met 3 ronden achterstand. De Nederlander Piet De Wit met de Duitser Karl-Hein Küster 126p. werden op 15 ronden achtste.

    Bij de liefhebbers was de eindzege met 4 ronden voorsprong voor de Duitsers Udo Hempel-Günther Schumacher.

    In Italië werd er te Sant’Antonio 124km gekoerst en was de zege voor Luciano Borgognoni die er 2.47’ over deed. Plaats 2&3 waren voor Guido Lussignoli en Marino Fusar- Poli.

    26-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uurrecord

    .

    Eddy Merckx is de vijfde renner die op het Olympisch wielerhout van Mexico een wereldrecord verbeterd. Tot hiertoe hadden drie liefhebbers en 1 prof er lauweren geoogst. Als amateur waren het de Mexicaan Radames Trevino die op 16/3/’69 na 1 uur 46km955 had afgelegd. Op 12/4/1970 is deze renner overleden. Op 5/10/’69 bracht de Deen Mogens Frey het op 47km513,69 en werd op 1/12 prof bij Ferretti. Twee dagen en een jaar later 7/10/’70 bracht de Columbiaan “Cochise” Martin Emilio Rodriguez Gutierrez het op 47km,553,24.

    Bij de profs reed de Deen Ole Ritter op 10/10’68 48km653,92 en onttroonde daarmee onze landgenoot Ferdinand Bracke die in Rome 30/10/’67, 48km,093,40 had gereden. Vandaag was het dan de tweede prof die het waarmaakte, Eddy zijn tijd na 1 uur was 49km408,68. Na afloop mocht Eddy uit handen van de h. Octavio enties, burgemeester van Mexco, de gouden medaille van de stad ontvangen. Hij werd eveneens gefelicteerd door koning Leopold en zijn echtgenote, evenals door de Belgische ambassadeur in Mexico de heer G. d’Hestroy.

    25-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse

    In de 6daagse van Dortmund zijn de renners aan de laatste dag bezig en staat de Belgische-Franse ploeg Patrick Sercu-Alain Van Lancker met 307 punten aan de leiding, en staan Duitsers Klaus Bugdahl-Wolfgang Schulze tweede in dezelfde ronde met 113punten. Op 1 ronde volgen vier ploegen.

    25-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    Volgend jaar zal het Bk zowel voor de beroepsrenners als voor de liefhebbers in Wallonië plaatsvinden. Wat betreft de beroepsrenners deed Soumagne met 3.401.111 fr. het hoogste bod. Yvoir bood 3.275.001 fr. en Olne 3.003.001 fr. Van Vlaamse zijde had Kluisbergen met 1.900.000 fr. het hoogste bod en wou Wetteren 1.552.552 fr. spenderen en Aartrijke bood 510.000fr.

    Voor de liefhebbers had Yvoir met 820.001 fr. het hoogste bod en wou Wetteren 661.230 fr. spenderen en hield Mettet het bij 601.400 frank.

    24-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    "Cochise" Martin Emilio Rodriguez Gutierrez

    Eddy Merckx die zaterdag naar Mexico vertrok om er het werelduurrecord te gaan verbeteren, heeft een uitnodiging ontvangen voor een bezoek, op het einde van deze maand, aan het instituut voor jeugd en sport van Colombia. Naar verluid zou tussen de heer Giorgio Albani en vertegenwoordigers van het instituut reeds een overeenkomst zijn gesloten. Onze Belgische kampioen zou een demonstratie geven te Bogota, en vervolgens te Cali, waar hij een duel zou aangaan met de plaatselijke vedette “Cochise” Martin Emilio Rodriguez Gutierrez werelduurrecordhouder bij de amateurs (47km553 – Mexico 7/10/70). Na al deze inspanningen zou Eddy dan, aan de Columbiaanse kust, genieten van een welverdiende vierdaagse rust, in gezelschap van zijn echtgenote.

    23-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden

    .
    Jan Teugels, Jos Thielemans en Leon Scheirs

    Te Breendonk kwamen voor de Grote Prijs Jan Teugels 53 crossers aan de start, waaronder verschillende wegrenners, waarvan Rik Van Linden kon beslag leggen op plaats 16 en Herman Vrijders op 19 nog juist in de top20 bleef. Winst was er voor August Badts die 1’20” voorsprong had op Jos Thielemans. Plaats drie op 1’40” was voor Julien Vanden Haesevelde verder volgden, Leon Scheirs, Leo Aernouts, Daniël Van Damme, Chris Looyen (Ned), Jos De Block, Raymond Buyle, Ludo Van Ginhoven en werd de plaatselijke renner Jan Teugels pas elfde.

    De C-cross van Aartselaar werd gewonnen door Jan Knors die de 17km aflegde in 49’. Plaats 2&3 waren voor Bruno Vrancken en Freddy De Schacht.

    In Daknam werd de C-cross na 12km gewonnen door Ronny De Vos die 20” voorsprong had op Gaston De Vos en Luc Assez.

    Te Kortemark werd het provinciaal kampioenschap betwist en mocht met zijn tweede plaats Eric Desruelles de trui aantrekken, Marc De Block was 10” voor hem over de streep gebold. Plaats drie op 2’30” was voor Bertje Vermeire en volgde Norbert Dedeckere al op 3’40” met in zijn spoor, Eric De Bruyne, Freddy Naert, Michel Pollentier, Raymond Talloen, Kamiel Dedeckere en was plaats 10 voor Emiel Vergote.

    Wielerclub “Hand in Hand” heeft te Lanaken een A en C-cross ingericht. Het parkoers lag aan de rand van het zwembad Sanlanako. Ondanks het slechte weer waren er een 600tal toeschouwers. De 20 juniores moesten 6 ronden van 2,36km afleggen, en was de zege voor Jos Schepers die 55” voorsprong had op Jos Lievens en 2’ op W.Bijens. Om 15uur waren de A’s van de partij en was er onmiddellijk een vijftal dat wegreed, Eric De Vlaeminck, René De Clercq, Albert Van Damme en de Nederlanders Gertie Wildeboer en Gerrit Scheffer die in de tweede ronde hun 3 kompanen moesten laten rijden. In de laatste ronde heeft Van Damme nog getracht alleen weg te rijden wat echter mislukte. In de spurt met drie won Eric De Vlaeminck voor Albert Van Damme en René De Clercq. Voor plaats vier was Gertie Wildeboer (Ned) sneller dan Leo Leo Aernouts, Theo Verlinden, Gerrit en Albert Scheffer (Ned), Edward Lievens en op 10 Willy De Vos. Twee wegrenners Cees Zoontjens en Marian Polansky werden 11&12.

    In Lembeke werd de B-cross gewonnen door Julien De Clercq voor Willy Vermaercke en volgde Gilbert Pijnaert als derde op 45”.

    Te Tongerlo (Limb) sinds de fusie van verleden jaar toegevoegd aan de gemeente Opitter, kreeg 26 crossers aan de start, waaronder Frans Mertens en dan rijden de anderen voor de tweede plaats. Nu trok hij al van de eerste ronde ten aanval en had spoedig 15” voorsprong op een drietal achtervolgers, Lemmens, Van Hove en Billen. Half koers had hij al 50” voorsprong en die werden aan de aankomst 1’45” op Frans Lemmens die van de andere twee was weggereden. Op 2’50” werd Roger Van Hove derde en volgde Gilbert Billen al op 3’20”. Plaats vijf op 3’45” was voor Lucien Vanderaerden en kwam nr 6 Viktor Maes op 5’ binnen, gevolgd door Roger Engelen, Clement Van Hove e.a.

    22-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse

    .
    Norbert Seeuws
    Onze landgenoten Norbert Seeuws en Julien Stevens 602 punten zijn gisterenavond eindwinnaar geworden van de 6daagse van Montreal met 1 ronde voorsprong op de Nederlanders Jan Janssen-Gérard Koel 616punten. Plaats drie eveneens op 1 ronde was voor de Amerikanen Jack Simes en John Vandevelde 569punten. Met 321 punten en op 7 ronden werd de ploeg Gianni Motta (It)-Bernd Rasing (Duit) vierde. Plaats vijf met 444p. en op 8 ronden was voor het Italiaanse duo Franco Bitossi-Alberto della Tore. De tweede Belgische ploeg Georges Barras-Robert van Lancker werd met 461punten op 9 ronden 6e. Plaats 7 met 404p. en op 10 ronden was voor de Amerikanen Douglas Downen-Tim Mountford. En als achtste en laatste eindigden de Italianen Luigi Borghetti-carlo Rancati met 372 punten en op 15 ronden.
    .
    Julien Stevens

    22-10-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!