Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Rik klopt nogmaals Eddy

    In de Ronde van Sardinië moesten de renners twee ritten afwerken. Rit 4a was een klimtijdrit van 10km te Campu Omu. Onmiddellijk na de start moest Eddy al van de fiets. Hij was met zulke kracht vertrokken dat hij zijn voorwiel had los gereden en het zelf opnieuw moest aanspannen, dit heeft 12” geduurd. Leider Eddy Merckx deed er 19’56” over wat 1” beter is dan Herman Vanspringel en gaf de Spanjaard Santiago Lazcano 18” prijs, derde landgenoot in de top10 is Tony Houbrechts op de tiende plaats met 57” achterstand.

    Rit 4b werd verreden tussen Cagliari en Lanusel over een afstand van 140km. Door de zware klimtijdrit in de voormiddag hebben de renners na de middag het kalm aan gedaan. De laatste 10km ging het steeds lichtjes bergop waardoor op 1km van het einde Merckx aan de spurt begon met Van Linden en De Vlaeminck in zijn wiel. Roger viel aan en kreeg een minieme voorsprong, maar werd er nadien afgereden en zou op plaats 28 eindigen met 37” achterstand. Rik Van Linden won afgetekend voor Eddy Merckx, Herman Vanspringel, Marcelo Bergamo (It), en kregen 5&6 Roberto Poggiali (It) en Wladimiro Panizza (It) 3” aangerekend. Op 9” eindigde Willy De Geest als zevende en bestond de top10 verder uit, Ole Ritter (Den), Davide Boifava (It) en Gösta Petterson (Zwed). Eddy blijft uiteraard leider.

    27-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neo-prof wint

    .
    Yvan Benaets

    De 21jarige neo-prof Yvan Benaets heeft reeds zijn eerste overwinning beet. De eerste rit van de Ronde van Levante verreden tussens Gandia en Murcia was 196km. Eerste aanvaller was de Spanjaard Zurano en liep tot 30” uit, een kleine tegenreactie uit de groep volstond om de vluchter tot de orde te roepen. De mannen van ploegleider Florent Van Vaerenbergh hielden nu de groep onder controle. In de eindspurt plaatsten zich liefst vier Belgische Rokado renners in de top5. Op 1. Yvan Benaets dan volgden, 2. Eddy Peelman, 3. Javier-Francisco Elorriaga (Sp), 4.Emile Cambré en vijf Gustaaf Van Roosbroeck. Yvan Benaets neemt ook de leiderstrui over van de Spanjaard Torrès.

    27-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint voor Herman en Eddy

    In de derde rit in de Ronde van Sardinië tussen Macomer en San Antioco over een afstand van 193km kregen de renners het hard te verduren. Men moest in slechte weersomstandigheden rijden, hagel, sneeuw en regen alles hebben de renners gekregen. Na 104km kwam de eerste hindernis van een bijzonder moeilijk tweede wedstrijdgedeelte. Eddy Merckx trok al op de eerste klim er op uit met de steun van vier ploegmaats, en volgden tien tegenstrevers. Deze vijftien bleven niet samen, Deschoenmaecker werd gelost, Bruyère en De Vlaeminck haakten in elkaar en schoven in een ravijn. Roger vlug geholpen door zijn sportbestuurder kon opnieuw aansluiten, Jos die moest de strijd staken. Als klap op de vuurpijl won Roger De Vlaeminck ook nog de rit voor Herman Vanspringel,Eddy Merckx, Wladimiro Pannizza (It), Albert Van Vlierberghe e.a. Eddy Merckx neemt de leiderstrui over van Rik Van Linden, en komt Herman Vanspringel tweede te staan op 10”.

    In Spanje begon de Ronde van Levante met de gebruikelijke proloog, deze werd per ploeg gereden. De winnende ploeg was La Casera en mocht Pedro Torrès de leiderstrui aantrekken. Plaats 2 &3 was voor Kas en Rokado.

    26-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-profs & liefhebbers

    .
    Staf Van Roosbroeck

    De rit van vandaag in de Ronde van Sardinië werd aan een ontzettend snel tempo verreden, dit door de wind die meestal in het voordeel blies. Hierdoor ontstonden verschillende waaiers met de mannen met de beste konditie vooraan. Op een eerder smalle weg raakte de eerste waaier lichtjes voorop en was de beslissing gevallen. Twee renners uit de tweede waaier, Simonetti en Pettersson konden nog aansluiten bij Fuchs, Van Linden, Merckx, Poggiali, Vanspringel en De Geest. Het was Eddy Merckx die van heel ver de spurt begon maar door Rik Van Linden naar plaats twee werd verwezen. Verder eindigden: 3.Roberto Poggiali (It), 4. Herman Vanspringel,5. Willy De Geest, en kregen vanaf plaats 6 met Josef Fuchs (Zwits) 3” bijgerekend, 7. Mauro Simonetti (It), 8. Gösta Pettersson (Zw). Op 2’08” won Roger De Vlaeminck de spurt van de geklopten voor plaats 9 voor Michele Dancelli (It). Plaatsen van andere landgenoten: 19. Joseph Bruyère, 20. Julien Stevens, 23. Georges Pintens, 25. Tony Houbrechts, 26. Albert Van Vlierberghe allen z.t. Op 5’21” eindigden Jos Huysmans, Frans Mintjens, Jos Deschoenmaecker en Willy In’t Ven.

    In Spanje werd de Grote Prijs van Valencia die geld als inleiding van de Ronde van Levante gewonnen door onze landgenoot Staf Van Roosbroeck die de snelste was van een 7koppige leidersgroep bestaande uit 6 Spanjaarden en 1 Belg. Na 195km afgelegd in 5.34’51” versloeg hij Domingo Perurena, Andrès Olivia, Juan Cuevas, Ventura Diaz, Luis Balagué en José-Antonio Gonzales-Linarès. Ook plaats 7 op 1’43” ging naar een landgenoot, Daniël Van Ryckeghem voor Jaime Huelamo, José-Luis Abilleira e.a. Het gros van het peloton had ruim acht minuten achterstand.

    Ook de Nederlander Tino Tabak dit jaar uitkomende voor het Franse Sonolor, is reeds goed op dreef, na eergisteren te Menton was het vandaag opnieuw prijs te Cannes. De eerste aanvallers waren onze landgenoot Robert Van Lancker en de Nederlander Gerben Karstens. Twintig kilometer verder kregen zij het gezelschap van Tabak, Delcroix, Delisle, Tollet, Ocana, Genty en Doyen. Aan de voet van de Gourdon (km60) gaf Van Lancker er de brui aan,toen de voorsprong van de leiders 2’45” was en reed Tabak tijdens de klim van de anderen weg. De achtervolgers kregen nog het gezelschap van Mortensen en Rebillard. Tijdens het laatste klimmetje moesten Rebillard, Genty, Doyen en Karstens lossen. Tino Tabak won met 2’30” voorsprong op de Deen Leif Mortensen, Claude Tollet (Fr), Raymond Delisle (Fr), Ludo Delcroix (Bel) en Luis Ocana (Sp). Op 3’10” werd onze landgenoot André Doyen zevende. Acht werd Frans Campaner (Fr) op 3’35” voor Michel Perin (Fr) en sluit Roland Berland de top10 af.

    In Portugal te Lissabon won Firmino Bernardino een wedstrijd over 160km met maar liefst 5’15” voorsprong op de tweede Emiliano Dionisio en werd 3” later Vitor Rocha derde.

    In Italië zijn ook de liefhebbers van start gegaan en had men de keuze uit twee wedstrijden. Te Lissone was er de Coppa San Geo en werd gewonnen door Alfiero Di Lorenzo die na 139km zijn medevluchter Livio Mazzola vloerde. Plaats drie was voor Adriano Brocardi op 7”.

    Montecarlo-Alassio over 126km werd gewonnen door Pietro Algeri voor de Brit Phil Edwards, de Zwitsers Roland Salm en Fausto Stiz werden 3&4. Plaats vijf was voor de Spanjaard Fernando Plaza.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    August badts

    In de A-cross van Bellem was André Geirland de beste na 25km afgelegd in 1.02’ had hij maar liefst 1’25” voorsprong op Marc De Block en 1’40” op Eric De Bruyne.

    Ottenburg kreeg voor zijn A-cross 22 renners aan de start zij moesten 25km in het veld rijden. Na 52’ kwam August Badts als eerste over de streep en had 58’ voorsprong op Leo Arnouts en Henri (Rik) Arnouts. Net als gisteren te Erpe eindigde Maurits Engels op plaats 4 nu met 1’40” achterstand en edward Lievens op 1’49” vijfde. Lucien Goossens op 2’50” werd zesde voor Leon Scheirs 3’19” en was plaats 8 voor Jan Teugels op 2’30”.

    Rebecq had de C-renners uitgenodigd en ging de zege na 14,5km naar Jan Knors voor Ronny De Vos en L. Orlans.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden - WK profs

    .
    Wolfshohl-De Vlaeminck-Van Damme

    Voor Rolf Wolfshohl werd het zijn laatste WK, en heeft er waardig afscheid van genomen. Reeds na één van de acht ronden was het duidelijk dat de winnaar moest gezocht worden bij de vier leiders, Van Damme, De Vlaeminck, Wilhelm (Fr) en de Duitser Wolfshohl. De Fransman had het meeste last om het tempo te volgen maar gaf nooit meer dan 20” prijs. Wanneer Wolfshohl in de vijfde ronde lek rijd lijkt de wedstrijd gereden met de 2 Belgen op kop. De Duitser met de Fransman in zijn wiel vliegt naar voor, Van Damme moet Eric laten rijden die alzo alleen aan de leiding komt. In de voorlaatste ronde kwamen de Duitser en de Fransman vooraan aansluiten. Het was Eric die van ver de spurt aantrok en het ook volhield, de Fransman André Wilhelm werd tweede en Rolf Wolfshohl derde. Op 38” werd Albert van Damme vierde en werd Michel Baele op 2’37” vijfde. Voor onze vierde landgenoot Julien Vanden Haesevelde was er op 3’56” plaats 9. België won ook het landenklassement.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-WK Liefhebbers

    .
    Vermeire & Thaler

    Twee landgenoten, Vermeire en Dedeckere, vier Duitsers, Thaler, Teichreber, Uebing en Jördens, de Zwitser Zweifel en de Tsjech Fisera zijn de renners die de titelstrijd bij de liefhebbers hebben beheerst. Reeds in de tweede ronde joeg Vermeire het tempo zodanig hoog op dat enkel Thaler in zijn wiel kon blijven. Zeven ronden heeft Bertje geknokt met steeds Thaler in zijn wiel. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Dedeckere tot 12” terug maar moest dan passen. In de spurt gaf crosser Vermeire tot 20meter van de streep de indruk het te halen tegen de wegrenner Thaler. Het werd 1. Klaus-Peter Thaler de 21km in 54’04”. Op 2. Bertje Vermeire op 1 wiel. 3. Ekkehardt Teichreber (D) 22”, 4. Norbert Dedeckere 32”, 5.Albert Zwefel (Zwit) 43”, 6. Milos Fisera (Tsech) 1’08”. Voor Eric Desruelle was er plaats 12 op 2’24”. Enige Nederlander in de uitslag is Gerrit Scheffer op 10 met 1’37” achterstand.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Rik voor Patrick
    Het seizoen is nog maar pas begonnen en Rik Van Linden behaald vandaag al zijn vijfde zege. De eerste rit in de Ronde van Sardinië Firenzo-Livorno was 124km. Er werd van bij het begin een stevig tempo op nagehouden, een noemenswaardige hindernis kreeg men niet voorgeschoteld. Er werd wel onderling veel gesproken, heel wat renners zagen elkaar voor eerst dit seizoen. Het is pas tijdens het laatste halfuur dat de sprinters geleidelijk vooraan kwamen postvatten. Reeds op 3km van het einde zat Rik in het wiel van Sercu, deze begon al op 300meter van de streep de spurt en kwam Van Linden er gemakkelijk over en haalde het met meer dan een lengte. De top10 bestond uit 4 Belgen en 6 Italianen: 1.Rik Van Linden, 2.Patrick Sercu, 3.Marino Basso, 4.Franco Ongarato, 5.Michele Dancelli, 6.Frans Mintjens, 7.Alessio Antonini, 8.Roger De Vlaeminck, Pierino Gavazzi en 10. Wilmo Francioni.

    In Frankrijk konden de renners kiezen tussen Aix-en-Provence en Saint-Tropez. Te Aix was er slechts 1 ernstige uitval, die van de Colombiaan “Cochise” Rodriguez maar deze moest alras ondervinden dat in de mistral het niet te doen was. De ganse groep mocht voor de zege spurten en was het Cyrille Guimard die het haalde. Verder bestond de top10 uit: 2. Robert Mintkiewicz, 3.Francis Ducreux, 4.Bernard Thevenet, en werd onze landgenoot Willy Teirlinck met zijn vijfde plaats de eerste niet Fransman. Plaats 6 was voor Charly Grosskost, 7. Guy Sibille, 8. Lucien Aimar, 9. Régis Ovion en was Leif Mortensen op plaats 10 de tweede buitenlander.

    Te Saint-Tropez behaalde Frans Verbeeck al zijn derde zege sinds hij dit jaar aan de Azurenkust verblijft. Frans plaatste een eerste aanval rond km 60 waardoor een 14 tal renners vooraan kwamen. Bij een tweede versnelling van Frans kon enkel Pijnen reageren en viel de groep in 3 delen. Aangezien in de eerste groep 3 ploegmakkers van Frans zaten besloot hij te wachten. Daar Pijnen maar aan het wiel van Frans bleef plakken stuurde deze laatste Planckaert voorop die kreeg het gezelschap van Lapebie en Meunier en liepen al vlug 1’ uit. Om Pijnen de duivel aan te doen liet Frans zich uit het groepje afzakken en bleef op 1’25” hangen. Op de laatste helling was het weer Frans die aanviel, enkelen waaronder weer Pijnen konden hem volgen en kwamen vooraan aansluiten. In de spurt won Frans voor René Pijnen (Ned), Charles Rouxel (Fr), Ludo Van Staeyen, Walter Planckaert, Serge Lapebie (Fr), Jean-Claude Meunier (Fr), Jean-Jacques Fussien (Fr), Jean-Pierre Parenteau (Fr) en sluit Guy Maingon (Fr) de top10 af. Voor Ernest Bens en Marcel Omloop twee ploegmaten van Frans waren er plaats 14&15.

    24-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Leo Arnouts

    Te Erpe-Mere werd de B-cross waar 30 renners de start namen, gewonnen door Leo Arnouts die 51’ deed over de 22km. Plaats twee op 30” was voor André Geirland en werd Henri Arnouts als derde op 1’05” gereden, in zijn spoor volgden, Maurice Engels, Edward Lievens, Jan Teugels, Eric De Bruyne, Kamiel Dedeckere en was plaats 10 voor Kamiel d’Hooghe.

    24-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Domenico De Lillo

    In Italië vonden de nationale kampioenschappen indoor plaats. In de 1/2 fond was de zege voor Domenico De Lillo hij legde de 20km af in 19’35” voor Alberto Della Torre, Ettore Castoldi en Carlo Rancati.

    De snelheid werd gewonnen door Giordano Turrini de voor Ezio Cardi, Luigi Borghetti en Giovanni Pettenella.

    En tenslotte het omnium daar werd Giorgio Morbiato kampioen met 15 punten en had de tweede Piero Gambarotto 11 punten. Op 3 eindigde Claudio Bonacina 8p, plaats 4 was voor Giancarlo Polidori 7p. en met 3punten werd Giuseppe Rosolen vijfde.

    Luciano Borgognoni was de beste achtervolger voor Giacomo Bazzan, Sigfrido Fontanelli en Fausto Bertoglio.

    24-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    In Italië start morgen te Florence de Ronde van Sardinië en eindigt op 1/3 te Sassari. De deelnemende ploegen zijn: Bianchi (Gimondi), Molteni (Merckx), Dreher (Zilioli), Sammontana (Bitossi), Rokado (Vanspringel), Brooklyn (R.De Vlaeminck), Filotex (Bergamo), Kas (Galdos), GBC (Francioni), Scic (Dancelli), Magniflex (Boifava) en Jolly Ceramica (Tumellero).

    23-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tino Tabak

    Te Menton kwamen bij een zonnig weertje 147 renners aan de start, zij mochten 150km afleggen. Grote man van de wedstrijd werd de Nederlandse kampioen Tino Tabak die nu voor het Franse Sonolor uitkomt. Hij was reeds betrokken bij een ontsnapping met 5 die het ongeveer 100km volhielden. Op de col des Chiens liet hij ze achter, reed lek toen hij 1’ voorlag, en werd opnieuw bijgebeend. Op 15km van het einde liet hij ze opnieuw achter en won met 1’15” voorsprong. De Franman Claude Tollet werd tweede voor zijn landgenoten Francis Campaner en Pierre Parenteau. Onze landgenoot Gustaaf Van Cauter moest met de vijfde plaats vrede nemen. De Spanjaard Luis Ocana als zesde volgde op 2’ en bleef het peloton 5” voor, hiervan was de Fransman Jean-Pierre Guitard sneller dan Frans Verbeeck en de groep.

    23-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertekamp 73

    .
    Lucien Willekens-Tony Gakens-Jean Swinnen-Gustaaf Van Gossum -Georges Claes

    Vandaag is de ploeg Hertekamp ( fietsen Plume Vainquer) van Ritten De Wolf voorgesteld en heeft 19 renners in dienst. Richard Bukacki (Ned), Georges Claes, Alfons De Bal, Marc De Block (veldrijder), Christian De Buysschere, José De Cauwer, Tony Gakens, Giovanni Jimenez (Col), Marcel en Romain Maes, Eddy Moreels, André Peirsman, Jean Swinnen, Gustaaf Van Gossum, Ghislain Van Landeghem, Hervé Vermeeren, Isidoor Weemaes, Lucien Willekens en Jaak Zwaenepoel. De groepstrainingen gaan telkens over de Kwaremont, Kluisberg, Kruisberg en de Volkegemberg. Men zal dit jaar deelnemen aan alle Belgische klassiekers, Parijs-Roubaix en de Amstel Goldrace. De rittenwedstrijden zijn: de Ronde van België en Luxemburg, 4Daagse van Duinkerken en de Ronde van het Noorden, en de kermiskoersen in ons land.

    22-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland - Roger De Vlaeminck wint

    .
    Roger De Vlaeminck

    Na twee nederlagen tegen Verbeeck 14/2 en Merckx 18/2 heeft Roger De Vlaeminck vandaag de puntjes op de i gezet. Toen Verbeeck op de Côte du Chateua brutaal zijn troeven op tafel gooide, kreeg hij onmiddellijk repliek van Merckx, Delisle, Bitossi en Roger. Het was de Fransman die met 100meter voorsprong de top bereikte. Na 2km jagen kwamen Agostinho, Harrison en Roger aansluiten. Een drietal ging nog in de achtervolging echter zonder succes. In de spurt was Roger De Vlaeminck de snelste voor Raymond Delisle (Fr), Derek Harrison (Gb) en Joaquim Agostinho (Por). Op 52” werd Jean-Luc Molineris (Fr) vijfde voor Franco Bitossi (It) en volgde de derde renner Jean-Pierre Danguillaume op 1’05”. Hij bleef daarmee nog net uit de greep van het peloton waarvan Eric Leman op 1’08” de snelste was, voor Jacques Esclasan, Frans Verbeeck e.a.

    21-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Valère Vansweevelt

    Valère Vansweevelt de eens zo beloftevolle renner gaat opnieuw koersen. In 1967 werd hij nationaal kampioen bij de liefhebbers te Nieuwerkerken bij Aalst, voor de betreurde Jean-Pierre Monseré en Roger De Vlaeminck. Werd prof in 1968 bij Smith’s en won onmiddellijk Luik-Bastenaken-Luik en zou dat seizoen nog er nog negen bijdoen. In 1969 reed hij voor Faema bij Eddy Merckx en behaalde 4 overwinningen. De laatste werd behaald te Soumagne en dit voor zijn kopman Eddy Merckx die zelf nog 1 overwinning nodig had om het in één jaar behaalde recordaantal overwinningen van Rik Van Looy te verbeteren. Valère die toch Eddy verliet voor Peugeot gunde het Eddy niet. 1970 bracht nog amper 1 zege op dit te Kotem a/d Maas. Het jaar 1971 werd aangevangen als individueel maar hield het niet lang vol. Anderhalf jaar geleden is Valère naar Aarschot afgezakt om er cafébaas te worden. Hij kwam terug in de wielersport door een job van bierhandelaar aan te nemen. Eenmaal per week moet hij op klantenbezoek, de rest van de tijd kan hij opnieuw aan de wielersport besteden. Nu gaat hij rijden voor Goldor-Hercka met Edgard De Maere als ploegleider. Valère die 18kg was bijgekomen heeft door 3x per week 200km te trainen er al 11 afgekregen.

    20-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Herman Beysens

    In Frankrijk waren de renners aan de slag in Nice en voor de tweede maal te Beausoleil. In Nice klopte de rekening van de Belgen niet. Herman Beysens reed met de Fransman Delisle voorop zodat zijn kopman Verbeeck die in het achtervolgend groepje volgde in een zetel zat. Deze laatste dacht dat Herman het in de spurt zou halen, maar Herman moest in het zicht van de streep Raymond Delisle laten gaan. De Fransman won uiteindelijk met 51” voor Frans Verbeeck en was er voor Leif Mortensen (Den) net als gisteren opnieuw een derde plaats. Verder bestond de top10 uit. 4. André Mollet (Fr), 5. Christian Blain (Fr), 6. Derek Harrison (Gb), 7. Herman Beysens. Op 56” won Jacques Esclassan (Fr) de spurt voor plaats acht, 9. Walter Planckaert (Bel) en 10. Christian Palka (Fr). De Nederlander Tino Tabak gisteren tweede werd nu dertiende.

    Te Beausoleil won de Italiaan Michele Dancelli, hij legde de 105km af in 2.40’. Plaats 2 was voor de Fransman Alain Nogues en werd de Italiaan Marcello Bergamo derde.

    19-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy wint van Roger

    In Italië stond men met 127 aan de start van de 10de prijs van Laigueglia, het is niet bepaald een grote wedstrijd geworden 101 renners hebben de wedstrijd uitgereden. Eerste aanvaller van de dag was Giuliani van km 43 tot 63. Dan namen Marchetti, Simonetti en Crepaldi over en namen tot1’. Tijdens de beklimming van een colletje te Testico werden zij opnieuw gegrepen, in de afdaling kwam Guimard ten val. De beslissing viel tenslotte in de plaatselijke ronde van 22km. Zes renners zouden voor de zege spurten, op 300 meter van de streep was het Vianelli die aanviel, Eddy remonteerde en weerstond aan de fel aandringende Roger. De uitslag: 1.Eddy Merckx de 167km in 4.27’. 2. Op een halve lengte Roger De Vlaeminck. 3. Leif Mortensen(Den). 4. Marcello Bergamo (It). 5. Pietro Mingardi (It) en 6. Pierfranco Vianelli. Op 7 eindige op 26” Francesco Moser (It), die net niet vooraan had kunnen aansluiten, en bleef nog juist uit de greep van het peloton. Op 8 eindigde in de zelfde tijd wereldkampioen Marino Basso voor Franco Bitossi (Ita) en sluit Eddy’s ploegmaat Willy In ’t Ven de top10 af.

    De grote prijs van La Creu in Frankrijk kreeg 122 renners aan de start, en konden de renners genieten van een lenteweertje zonder enige wind. Enige hindernis was de col de Serre, het was hier dat de enige ontsnapping van de dag ontstond. Het was Lucien Aimar die met vier anderen tijdens de klim wegreed, 7km verder was alles opnieuw samen. In de groepsspurt was het de Fransman Daniël Ducreux die het na 125km haalde voor de Nederlander Tino Tabak, Régis Ovion (Fr), Staf Hermans (Bel), Jean-Claude Genty (Fr), Jean-Pierre Berckmans (Bel), Alain Nogues (Fr), René Savary (Fr), Jean-Claude Blocher (Fr) en werd de Zwitser Bruno Hubschmid tiende. Nog een landgenoot Eric Leman kon zich 12de plaatsten.

    In Portugal waren er vandaag twee wedstrijden. Te Porto won Custodio Gomes voor Manuel De Sousa en Antonio Castro.

    En in Lissabon was de zege voor Venceslau Fernandes hij had 1’07” voorsprong op Vitor Rocha en 1’47” op Fernando Vieira. In beide wedstrijden zijn het enkel Portugezen die op het podium staan.

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden-Buitenland

    .
    Rolf Wolfshohl

    De afsluitende veldrit in Zwitserland vond plaats te Herzogenbuchsee. Winnaar werd de Duitser Rolf Wolfshohl hij had 50” voorsprong op Hermann Gretener en 1’ op diens landgenoot Peter Frischknecht. Voor onze landgenoot André Geirland was er op 2’19” plaats vier. Op vijf volgde Fritz Schaerer (Zw) met 2’47” achterstand, zijn landgenoot Willy Lienhard als zesde volgde op 2’51”. Onze landgenoot Eric Desruelle als tiende had 5’23” achterstand.

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    Winnaar Jozef Thielemans

    Te Heusden bij Gent waar 35 renners aan de A-cross deelnamen, werd het nog maar eens een zege voor Albert Van Damme. Van in de eerste ronde reden Eric De Vlaeminck en Albert Van Damme aan de leiding. Van Dammee kwam in aanraking met een overlopend kind, waardoor hij 50meter moest prijsgeven. Maar Berten was al na een ronde terug bij Eric en liet hem ter plaatse. Nadat Dedeckere, Baele, Badts en Vanden Haesevelde bij Eric kwamen aansluiten verliet deze de wedstrijd. Bert legde de 12km af in 1’08’. De tweede Norbert Dedeckere moest 25” prijsgeven. Marc De Block als derde volgde al op 2’35”. Verder bestond de top10 uit: 4. Michel Baele, 5. August Badts, 6. Julien Vanden Haesevelde, 7. Maurice Engels, 8. Cees Zoontjens (Ned), 9. Luc D’Hondt en 10. Daniël Van Damme.

    Bij de B’s te Heusden was de zege voor Jozef Thielemans die zich opzettelijk de ganse cross had gespaard, het WK indachtig. Jos deed 1.04’ over de 19km. In een spurt met twee versloeg hij Willy Vermaercke en eindigde op 40’ Rik “Hendrik” Arnouts derde. Voor Jos Lievens was er plaats vier, op 5. Lode Van Den Bosch, 6. Luc Naudts en 7. Sylvain Engels.

    Lobbes kreeg voor zijn A-cross Leo Arnouts als winnaar, hij had na 25km 1’30” voorsprong op Jan Teugels en volgde Jozef De Bruyne als derde op 2’05”.

    Westkapelle had de B&C crossers uitgenodigd. Willy De Vos legde bij de B’s de 25km af in 1’04’ voor Robert Van De Sompel en Kamiel Dedeckere.

    Bij de C’s ging de overwinning naar Freddy De Schacht hij had na 17km afgelegd in 46’ een voorsprong van 10” op Jean Knors en Ronny De Vos .

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.K. veldrijden - Spanje

    .
    J.M. Basualdo

    In Spanje heeft José-Maria Basualdo op de “Puig Terra” omloop te Manresa nabij Barcelona, zijn Spaanse titel veldrijden met succes verdedigd. Basualdo legde de 22,4km af in 50’39” en had 48” voorsprong op José-Maria Gonzalez plaats drie op 1’26” was voor Juan Gorostidi, deze drie renners mogen volgende week naar het WK te Londen. Plaats 4 t/m 10 werd bezet door liefhebbers. Op 4. José-Antonio Martinez Albeniz* in dezelfde tijd als Gorostidi. 5. Pedro Moreno* 2’10”, 6.Rafael Gonzalez* 2’28”, 7. Alberto Iturriaga 4’03”, 8. José Astals 4’04”, 9. Ignacio Mayora* 4’36”, 10.J. Septiem. De 4 renners met * achter hun naam mogen naar het WK-liefhebbers.

    18-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!