Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    03-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eric Van Lent

    Seraing kreeg 82 renners aan de start waaronder een pak Nederlanders. Na 100km koers afgelegd in 2.41’ had men welgeteld drie Belgen in de top10. De zege was voor Henk Prinsen die 1’10” voorsprong had. Plaats 2-3 en 10 waren voor onze landgenoten Ludo Noels, Roger Loysch en André Verbraeken. 4 werd Alfons van Katwijk, 5.Bennie Ceulen, 6.Mathieu Maesen, 7.Henk Mutsaars, 8.C ees den Hartog, 9.Cor Boersma en 11.Gérard Oosterbosch.

    Zijn vijfde zege behaalde Eric Van Lent te Sirault waar hij 5uur nodig had om de 176km te overbruggen en met 35” voorsprong over de streep kwam. Verder bestond de top5 uit, Etienne Van Braeckel Luc De Croock, Pol Lannoo en Al.Lallez.

    03-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Dirk Baert

    Met 95 werd er gestart te Bredene en mocht al na 2km Alfons Leenen met een lekke band op zijn stappen terugkeren. Na 50km wedstrijd reed een kopgroep van 25 voorop en hadden na 80km bijna 2 minuten voorsprong op een groepje van twaalf, en dit was alles wat nog in wedstrijd was. Bij de aanvang de eerste van de vijf nog af te leggen ronden ging Wilfried David aan de haal, en moest Marcel Omloop wegens pech afhaken. Wilfried hield het vol tot 15km van het einde en had men opnieuw 24 leiders. Tenslotte geraakten toch 14 man voorop waarbij nog enkele achervolgers aansloten. Uiteindelijk heeft men met vier voor de zege gespurt en was het Dirk Baert die het haalde voor Alfons De Bal, Lucien Van Impe en Louis Verreydt. Voor plaats vijf was Raf Hooyberghs de snelste voor Jos Schoeters, Jan van Katwijk (Ned), Frans Van Looy, Daniël Verplancke, José Van Ackere, Julien Stevens, Ludo Van Staeyen, Michel Pollentier, Willy Van Neste en Leopold Vanden Neste.

    03-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Derde maal Gerben Karstens

    De stunt van de dag in de 7e rit Playa de Farnals-Castellon kwam van onze landgenoot Paul Collaer. De Neerijsenaar wilde naar huis omdat zijn kamergenoot Jean-Pierre Berckmans de wedstrijd had verlaten. Tijdens de eerste klim ging hij naast de weg zitten. Emmers water zorgden voor een goede verfrissing en met minuten achterstand begon hij aan een remonte, die hem uiteindelijk een vijfde plaats opleverde. Onderweg werden 3cols aangedaan, op de Marionet 3e cat. kwam Castello als eerste door. Op de twee anderen de Eslida 2e cat. en La Basa 3e cat. was het telkens Eddy Merckx die als eerste over de top reed.

    Voor de derde maal lag de aankomststreep op een sintelbaan. En voor de derde maal was het de Nederlander Gerben Karstens die won. Verder in de top10 volgden, Roger Swerts, Jacques Esclassan (Fr), Domingo Perurena (Sp), Paul Collaer, Andres Oliva (Sp), Juan Zurano (Sp), Jaime Huelamo (Sp), Javier Elorriaga (Sp) en Segundo Goicoechea. De Spanjaard José Pesarrodona blijft leider.

    03-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclubs

    .
    Ludo Loos

    Te Oostakker vonden de nationale interclubkampioenschappen plaats. Bij de liefhebbers was de zege voor Lierse B.C. met Manuel Santos-Castillo, Willy Govaerts, Bierebeeck, Gery Verlinden, Baeten, Theo Dockx en Gery Verlinden. Zij reden 45’14”2 over de 35,6km. Plaats twee op 15” was voor de Dijlespurters uit Mechelen met Eric Van Lent, Ludo Bruylands, Ludo Loos en Paul Van Houdt. De Stoempers Leuven als derde volgden op 34” met, Jean-Claude Van Hoof, Willem Peeters, Jean Vanderstappen en Omer Meeus. Op vier eindigde WSC Merelbeke-Scheldestreek hun tijd was 46’07”08 hiervoor zorgden Wilfried Wesemael, Eric Van de Wiele, Etienne Van Braeckel en Karel Rottiers. Pedale St. Martin-Doornik met Albert Delrue, Jean-Luc Vandenbroucke, Christian Despierre en Christian Moreau werd vijfde in een tijd van 46’13”3. Er zijn 33 clubs gerangschikt.

    In de categorie gemengd was er winst voor Merelbeke-Scheldestreek, hiervoor zorgden André Dierickx, Emiel Lambrecht, Willy Van Malderghem, Willy De Temmerman, Jaak Zwaenepoel en Maurice Dury. Lierse werd tweede en de Dijlespurters derde.

    De formaties Deerlijk en Brugge die eerste en derde eindigden werden gedeklasseerd omdat ze in het zog van een vrachtwagen hadden gereden.

    02-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Roger Swerts wint

    In de Vuelta moesten de renners twee ritten afwerken, eerst was er de rit in lijn Teruel-Puebla de Farnals 150km en daarna een ploegentijdrit van 5km. In de ochtendrit won Eddy de spurt bij het eerste knelpunt maar werd bij het tweede geklopt door Fussien. Dan heeft hij gewacht tot een kleine 30km van het einde om opnieuw toe te slaan. Tijdens de klim naar de top van de Alto de Oronet hield hij er een strak tempo op na kwam als eerste boven maar nam in de gevaarlijke afdaling geen risico’s zodat een voltallige groep naar Puebla reed. Het was Roger Swerts die op het einde wegreed en met 1” voorsprong won van Bernard Labourdette (Fr). Voor plaats drie op 2” was de nederlander Gerben Karstens de snelste voor Domingo Perurena (Sp), Eddy Merckx, Jacques Esclassan (Fr), Vic Van Schil, Javier Elorriaga (Sp), Frans Mintjens en sluit Manuel Blanco de top10 af. Drie landgenoten, Jaak De Boever buiten tijd, Jean-Pierre Berckmans en Robert Van Lancker opgegeven moeten de Vuelta verlaten.

    In de ploegentijdrit reed Molteni 26’32” over de 5km. Kas volgde op 48” en Bic op 56”. De Spanjaard José Pesarrodona blijft met 1’03” leider voor Eddy Merckx en staat Domingo Perurena als derde op 1’24”.

    02-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    01-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Mathieu Dohmen
    In de Rund um den Hennigerturm voor liefhebbers ging de overwinning naar de Nederlander Mathieu Dohmen die 5.18’05” deed over de 189km.Verder bestond de top5 uit de Duitser Jürgen Kraft, de Zwitsers Roland Salm en Robert Thalmann en de Nederlander Cor Boersma.

    In Frankrijk werd onze landgenoot Yvan Ronsse eindwinnaar van een 3daagse rittenwedstrijd te Sedan. Ritwinnaars waren Patrick Perret (Fr), Ronsse en Philippe Denié (Fr).

    Milaan-Asti een wedstrijd over 134km werd gewonnen door Gianfranco Pala die er 3.08” over deed. Plaats 2&3 waren voor Gianbattista Baronchelli en Gabriele Mirri.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Zelem Verbeeck wint nipt

    Bredene kreeg 32 renners aan de start en was na 106km Eddy Ronquetti sneller dan zijn drie medevluchters.

    Duffel waar 106 renners aan de start stonden was het Tony Huizen die won voor zijn landgenoot Godfried Pieraerd en onze landgenoot Frans Van Steenwinckel.

    In Eeklo kwamen 61 renners opdagen. Zes daarvan speelden de hoofdrol. Jean-Pierre Spileers uit Ronse kon de sterke Nederlanders Wim De Waal en Toine Van Den Bunder na 110km. achter zich houden. Willy Van Den Ouweland werd 4e de Brit Grant Thomas 5e en op 6 de Nederlander Aad Van Den Hoecke. Op 1’ was Jean De baets de snelste voor plaats 7. De Meetjeslandse renners kwamen maar zwak voor de dag.

    Essen-Diksmuide bracht een tweede seizoenszege voor Alain Desaever na 110km had hij 15” voorsprong op Gilbert Vancompernolle en 25” op Ignas Hovaere.

    Mariakerke kreeg na 110km de Nederlander Leon Strobbe als winnaar voor Eric Vande Wiele en Jos Van de Poele.

    In Ninove behaalde Wilfried Wesemael al zijn derde overwinning, na 106km was hij sneller dan Albert Decuyper en werd Christian Despierre derde.

    Seraing-Aachen-Seraing kreeg 85 renners aan de start zij moesten 152km afleggen. Na 4.12’ was het Bernard Bourguignon die met 30” voorsprong won. Tweede werd Ludo Noels en volgde de 3e Hugo Serin op 44”. Op 4 eindigde Joseph Borguet 47” en vijfde Henri Smeets (Ned) 1’05” die de groepsspurt won.

    Luc Demets behaalde zijn eerste zege te Tielt waar hij 10” voorsprong had op Willy Baert en werd Eric Serlet derde.

    Te Zelem kwamen voor de Schaal Frans Theelen 106 renners aan de start. De wedstrijd werd aan een hoog tempo verreden wat er voor zorgde dat na de zesde ronde reeds een 40-tal renners naar de achtergrond waren verwezen. Met 9 leiders werd de laatste ronde aangevangen en gaf in de eindspurt Vanstraelen lang de indruk het te halen. Het was tenslotte Marc Verbeeck uit Vosselaar die het haalde voor Raymond Vanstraelen, Staf Van Bouwel, Flebus Winoc, Hubert Janssens, Willem Bellemaekers, Jozef Janssens en de Nederlanders Johan Peels en Cor Tuit. Van de eerste achtervolgers was op 40” Leo Van Thielen sneller dan Benny Schepmans e.a.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Italië was er de Giro di Romagna te Lugo over een afstand van 272km. De top10 bestond uit 9 Italianen en 1 Columbiaan. Winst was er voor Wladimiro Panizza die er 7.37’ over deed. Verder volgden, Michele Dancelli, de Columbiaan “Cochise” Martin Rodriguez, Ottavio Crepaldi, Felice Gimondi, Franco Bitossi, Ercole Gualazzini, Aldo Parecchini, Marcello Osler en Giuliano Dominoni.

    In Frankrijk waren er 3 wedstrijden. Te Auray had na 100km Gilbert Bellone 7” voorsprong op Michel Perin en werd Joop Zoetemelk (Ned) derde.

    Lucien Aimar was de beste te Garancières hij legde de 126km af in 3.27’. Op 14” werd Régis Ovion tweede en Barry Hoban (Gb) eindigde derde op 18”.

    Te Nantes (Baujoire) moest onze landgenoot Theo Verschueren het in een dernywedstrijd afleggen tegen Cyrille Guimard (Fr) en werd Jean-Claude Largeau (Fr) derde.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 Mei prijs

    .

    Michel Pollentier vorig week-end nog groot laureaat te Kemmel bij de liefhebbers, heeft een niet onopgemerkte debuut gedaan bij de beroepsrenners. Michel won wel niet maar maakte voor een groot gedeelte de wedstrijd in de 3 grote ronden van de 1mei prijs te Hoboken. In de 1e van de 3 ronden was Daelemans de eerste aanvaller, maar werd vlug afgelost door Pollentier en Schoeters, ze reden een slordige 40km voor de groep uit, maar werden dan gevat onder druk van Verhaegen. Een 2e maal probeerde Michel het en kreeg het gezelschap van een 7tal echter ook zonder succes. dan bleef het rustig tot de 3e van de 8 kleine ronden. Abelshausen en Verplancke trokken ten aanval en kwam ook Van Vlierden aansluiten, zij liepen tot 45" uit. Een viertal ging nog op zoek naar de leiders waar Van Vlierden met pech moest achterblijven. De tegenreactie kwam echter te laat en Jos Abelshausen won met 4" van Daniël Verplancke en kon ook pechvogel Michel Van Vlierden op 8" zijn derde plaats vrijwaren. Op 40" was Eddy Verstraeten de sneste voor plaats 4 voor Fernand Hermie, Ronny Vande Vijver en Paul Aerts. Op 1'10" volgde Frans Verhaegen werd Herman Vrijders 9e en op 10 Robert De Guchtenaere. Michel Pollentier werd 20e.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    In de Vuelta was er rit 5 van Cuenca naar Teruel over een afstand van 191km. Ook poogde Eddy Merckx weer revanche te nemen voor het feit dat hij voorlopig de wedstrijd niet naar zijn hand kan plooien zoals hij dat wil, en dat hij nog geen ritzege heeft kunnen afdwingen. Hij werd goed door zijn ploegmaats naar het stadion van Teruel gepiloteerd. Even voor de inrit slaagde Karstens er nog maar eens in een circusnummertje ten beste te geven. Hij reed met Eddy in het wiel de aarden baan op, won gemakkelijk van een tegenstander die niet meer ging aandringen. Plaats drie was voor Pieter Nassen voor de Fransen Jacques Esclassan en Jean-Jacques Fussien. Op plaats 9 was Roger Swerts de derde landgenoot in de top10. Onderweg was de Spanjaard Luis Balague als eerste doorgekomen op de Sierra de Cuenca 2e cat. De Spanjaard José Pesarrodona blijft leider. De Fransman Roger Pingeon gaf op.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rund um den Henniger Turm

    .
    Georges Pintens

    In de Rund um den Henniger Turm trok de Duitser Alfred Gaida na 5km er al vandoor in het gezelschap van zijn landgenoot Karl-Heinz Muddemann, na 82km wedstrijd hadden zij 3'35" voorsprong. Voor Muddemann ging het echter te snel en moest na 100km afhaken. Een tegenreactie kwam er van onze landgenoten Jacques Zwaenepoel en Julien Van Geerbergen te Wiesbaden na 120km en zouden na amper 10km achtervolgen vooraan aansluiten. Lang hebben onze twee landgenoten het vooraan niet volgehouden zodat de Duitser er opnieuw alleen voorstond en het tot 50km van de streep voorop bleef. Toen ging onze landgenoot Georges Pintens en kreeg het gezelschap van de Duitser Jürgen Tschan. Toen Frankfurt voor de eerste maal bereikt werd en nog drie rondjes van 5km dienden afgelegd moest Tschan afhaken. Georges Pintens won na 228km met 59" voor Jürgen Tschan. Voor plaats drie op 2'57" was onze landgenoot Freddy Maertens de snelste voor de nederlander Wim Schepers die op 2" volgde, vijfde werd Ronald Dewitte, 6e André Dierickx en op Roger Gilson (Lux). Op 3'30" won Walter Godefroot de spurt voor plaats 8, dan volgden 9.Willy De Geest, 10.Frans Verbeeck, 11.Roger De Vlaeminck, 12.Aimé Delaere, 13.Hennie Kuyper(Ned), 14.Harry Jansen(Ned) en maakt Albert Van Vlierberghe de top15 vol.

    01-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Wim de waal

    Ekeren kreeg na 105km Roger De Beuckelaer als winnaar die in een spurt met twee Nederlander Ad van den Hoek versloeg. Op 2’ werd Urbain Vander Flaas derde. Van een 5tal was op 3’ Leo Huysmans de snelste voor plaats vier.

    Marcel Laurens ging te Grez-Doiceau winnen, na 105km had hij 2’50” voorsprong op Bernard Tilmant, Alex Prophete, Jos Van der Meulen, Gommaar Van Calster, Felix Vrancken, Eddy Nijs e.a.

    Te Heppen waar 60 renners van start gingen voor 19 ronden is er van bij het begin aanvallend gekoerst. Het was een slagvaardige Verheyden die de wedstrijd controleerde. Half koers sloeg hij dan zelf toe en kreeg het gezelschap van Romain Bellis die echter leek reed en uit de wedstrijd verdween. Verheyden hield tot in de 17de ronde alleen vol en schommelde zijn voorsprong tussen de 30” en 45”. Louwet en Schuer kwamen tot bij de leider en kwam de groep tot op 50 meter. Met een krachtige pedaalslag schoot Verheyden opnieuw weg en werden de 2 opnieuw ingelopen. Guido Verheyden won met 15” voorsprong op Jos Hensen die nog uit het peloton was weggereden. Voor plaats 3 op 20” was Leonard Engelen de snelste voor Jos Swinnen, André Verbraecken, Winnoc Flebus, Antoine Agten, en werden de anderen op plaats 8 gelijk geplaatst.

    Lembeke 44 deelnemers kwamen opdagen voor deze wedstrijd. Zeven daarvan legden de race in een definitieve plooi.

    Na verschillende demarrages waar niemand het verschil kon maken werd er gespurt. West Vlaming Eric Serlet haalde het voor Jozef Kerkhof, Johan Neyrinck,Luc Demedts, Jean De Baets, Kamiel Dhooghe en Martin De Clercq. De sprint van de achtervolgers was voor Carlos De Clercq.

    Alain Desaever kwam solo over de meet in Oostende, hij had 1’35” voorsprong op Norbert Dedeckere en 1’50” op Eric Van Hoecke. Dan volgde een 3tal op 4’20” waarvan Noël Pottier de snelste was.

    Luc D’Hoekers was na 105km de snelste te Outer voor Manuel Santos-Castillo (Sp), Paul Van Houdt, Rudy Rijpens, Yvan De Vriendt e.a.

    Te Sint-Gillis-Waas reden twee Nederlanders met 8” voorsprong over de meet. Wim de Waal liet Fedor Den Hertog achter zich. Plaats 3 was voor August Van Looy voor Ghisleen De Clercq, Ferdinand De Wael, Paul Theugels Marc Streel e.a.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Nederland werd de tweede Ronde van Geleen betwist, hier stonden 40 Nederlanders en 15 Belgen aan de start. Reeds in de allereerste kilometers gaf van der Leeuw het sein voor de beslissende ontsnapping. Zij die hem volgden waren de Nederlanders Kelleneers, Balk, Spetgens en onze landgenoten Bens, Abbeloos en Planckaert. Tien km voor het einde demarreerde Wim Kelleneers, hij kreeg 5km verder het gezelschap van Walter Planckaert die hem in de eindsprint gemakkelijk versloeg. Op 13” werd Klaas Balk derde voor Ernest Bens, Willy Abbeloos, Jan Spetgens (Ned) en Theo van der Leeuw (Ned). Dan volgden 3 Nederlanders op 8 Harry van Leeuwen 1’38”, en op 1’45” als negende Jan Serpenti en maakt Evert Dolman de top10 volledig.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binche - beroepsrenners & liefhebbers

    .
    Albert Delrue won bij de liefhebbers

    Te Binche werd de eerste Grote Prijs van Wallonië voor beroepsrenners verreden. Het was tevens het provinciaal kampioenschap van Henegouwen. De inrichters kregen welgeteld 11 renners aan de start om 208km af te leggen. De zege was na 5.40’ wedstrijd voor Adolf Huysmans voor Marc Sohet, Gérard Hendrickx die kampioen werd. Verder volgden, 4.Leon Thomas, 5.August Herijgers op 1’35” en 6.Christian De Buysschere. Op 7 volgde op 3’ Robert Fontaine. Plaats 8 op 3’10” was voor Bernard Delchambre en volgden op 15’ Jean-Marie Ritserveldt en Alfons Scheys.

    Ook de liefhebbers waren te Binche van de partij en behaalde Albert Delrue zijn eerste overwinning. Plaats twee was voor Michel Leclercq en werd Claude Rogge derde.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Jos Deschoenmaecker wint

    Rit 4 in de Vuelta Alcazar de San Juan naar Cuenca over 169km bezorgde onze landgenoten een vierde zege. Toen Jos Deschoenmaecker met de Spanjaard José Pesarrodona op kop reed heeft het niet veel gescheeld of een fantasietje van de inrichter had de hele karavaan in rep en roer gezet. Inrichter Albinez die de tijden naar de politiewagen moet doorsturen had op 20km van het einde toen Jos en de Spanjaard nog geen minuut voorsprong hadden de wedstrijd verlaten. En was 5km verder hun bonus tot bij de 5’ aangedikt, zonder dat nog iemand van de positiewijziging op de hoogte was gebracht. Het verwekte heel wat beroering, vooral in het peloton waarin uiteindelijk Merckx nog poogde te redden wat er te redden viel. Alhoewel het uiteindelijk niet allemaal mis afliep. Deschoenmaecker die gedurende de ganse vlucht geen meter aan de leiding had gereden, won immers gemakkelijk de rit. Zijn kompaan Pesarrodona werd de nieuwe leider met 1’15” op Merckx, die derde was geworden voor Domingo Perurena (Sp). Deze laatste heeft een probleem, hij zou na de tweede rit betrapt zijn op stimulerende middelen, feit waarvoor hij ook verleden jaar was gestraft geworden.

    30-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Henk van Kilsdonk

    Onze landgenoot Jan Lauwereyns won in Duitsland te Ramscheid een wedstrijd over 75km voor nog een landgenoot Callebaut en de Duitser Beheng.

    In Berlijn was er een tijdrit van 39,1km Ditrich Thurau deed er 54’18”3 over wat 57” beter is dan de nummer twee Rainer Podlesch en volgde Gunter Haritz als derde op 1’29”.

    De laatste rit van G.P. Greenalls Whitley in Groot-Brittannië werd gewonnen door de Brit Ian Hallam. Eindwinst was er voor de Noor Knut Knudsen en volgde de Nederlander Frits Slüper op 12”, nog een Noor Thorl Andresen werd derde op 14”. Onze landgenoot René Dillen werd vierde op 37” en werd Sandy Gilchrist eerste Brit op plaats 5 met 1’13” achterstand.

    In Italië won Gianbattista Baronchelli de Trofeo Perona te Cuorgné na 144km met 1’55” voorsprong op zijn 1 jaar oudere broer Gaetano en werd Franco Baroni derde.

    In Luxemburg werd de G.P. Pierre Clemens te Bettembourg verreden en was na 104km de winst voor de Nederlander Henk van Kilsdonk voor de Luxemburger Jürgen Siegel en werd de Nederlander H. Rossen derde. Plaats 4&5 waren voor de Luxemburgers Ferdy Reuland en Robert Treis.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Alken: zoek de winnaar

    Voor de Schaal Frans Theelen te Alken kwamen 92 renners aan de start, 65 Belgen, 11 Nederlanders, 10 Duitsers, 3 Italianen, 2 Joegoslaven en 1 Pool. Reeds van bij de start sprongen zes renners weg namen tot 20” en vond dan de groep het welletjes en bij het ingaan van de derde ronde was alles opnieuw samen. Tijdens de 15e ronde vormde zich een kopgroep van 6 die in de laatste ronde tot 38 zou aandikken. Met drie op één lijn ging het de laatste 50 meter in hier toonde Benny Schepmans (verleden jaar 50 zeges bij de juniores) zijn spurttalent en won zijn eerste wedstrijd bij de liefhebbers. Verder volgden Gustaaf Verboven, Robert Reekmans, Guy Duchamps, Gaston Louwet, Raymond Vanstraelen, Roger Loysch en werden op 8 31 renners gelijk geplaatst.

    Jean Weber was na 107km de beste van 29 te Antheit voor Roland Hofmans, Tony Daenen, Joseph Civatone (It), Oscar Paquet, Jean-Luc Yansenne en Alain Kaye e.a.

    Ardooie kreeg na 101km Carlos Cuyle als winnaar voor Jozef Kerhof en Frans Lambert.

    Te Ellignies Ste Anne moesten de renners 109km afleggen wat Jean-Pierre Baert deed in 2.45’. Plaats 2&3 waren voor Michel Legat en Albert De Cuyper.

    Te Godarville mocht Henri Vandenbrande na 100km de zegebloemen in ontvangst nemen. Frans Lamoline werd tweede en Raymond Devos derde.

    Karel Rottiers won te Hekelgem met 15” voorsprong op Paul Lannoo en volgde de Nederlander Herman Nak als derde op 21”.

    In Hofstade was de zege voor Wilfried Wesemael die na 110km met 4” Johan Van Huffel en André Vandevoorde voor bleef.

    Te Kemmel werd er een rit in lijn en een tijdrit betwist en kreeg men telkens Michel Pollentier als winnaar. In de rit in lijn werd de Nederlander Toune van den Bunder tweede op 10” en Bertil Cael derde.

    Ook in de tijdrit werd de Nederlander tweede op een gedeelte plaats met Bernard Draux.

    Meer kreeg gebuur Flory Van Hooydonck als winnaar voor Frans Van Beeck en de Nederlander Ad van Overveld.

    Racour kreeg 42 renners aan de start en won na 104km Bernard Bourguignon voor Freddy Libouton, Jos Gijsemans, André Verbraecken, Richard Lagasse, Erni Blommaert, Leo Van Thielen, Maurice Vanelderen, de Deen Fleming Wever, Louis Van Rompaye e.a.

    Reet kreeg de Nederlander Wim de Waal als winnaar voor Paul Huygelen en P. Van Houdt.

    In een spurt met twee haalde Willy Govaerts het van Gustaaf Van Looy te St.Joris-Weert. Op 1’ werd Jean-Pierre Sterckx derde.

    In Waanrode was er winst voor Hugo Serin voor Jos Jacobs en Jan Maris.

    Te Waret-la-Chaussée was er de G.P.Dochain over een afstand van 108km. Winnaar werd Roland Hellebaut die Roger Vanderavero versloeg in een spurt met twee. Op 3’20” werd Georges Clausse derde.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België 2 wedstrijden

    .
    Gerry Catteeuw

    Een grote wedstrijd is het te Bavikhove niet geworden. Nochtans met Verbeeck, De Vlaeminck, Godefroot, Dierickx, Maertens en broers Planckaert mocht men zich aan een denderend vertoon verwachten. Maar al die toprenners hielden zich schuil. Wel kwamen er ontzaglijk veel ontsnappingen, die echter niet de minste aarde aan de dijk brachten. Zelfs op de Kwaremont en de Kruisberg viel er niets opmerkelijks te noteren. Het is pas aan km 144 vlak voor het Vossenhol dat Pauwels en Dewitte gingen voorop rijden en vlug 45” bonus haalden. Na 177km kwamen Delcroix, De Bal en Vande Vijver aansluiten. Zes km verder kwamen de Nederlander Schepers en De Brauwere aansluiten. In de laatste km heeft laatstgenoemde nog 3 maal een aanval geplaatst maar was het telkens de Nederlander die hem ging terughalen. In de spurt was Alfons De Bal de snelste voor Ronny Vande Vijver, Wim Schepers (Ned), Lucien De Brauwere, Ludo Delcroix en werden de aanstokers van deze vlucht Daniël Pauwels en Ronald Dewitte 6&7. Voor plaats 8 op 35” bleef Herman Vrijders 5” voor de spurtende groep waarvan Isidoor Weemaes sneller was dan André Dierickx, Walter Godefroot, Daniël Vanryckeghem, Christian Callens, Willy Planckaert e.a.

    De tweede wedstrijd van de dag Brussel-Bever die werd verreden in bar slecht weer kreeg slechts 45 renners aan de start. Hier viel de beslissing al na 40km. Immers na 30km waren De Buysschere en Moreels gaan voorop rijden en kwamen 10km later Catteeuw en Van Olmen aansluiten en zouden 4’30” voorsprong bijeen fietsen. Vooraan moesten 30km voor het einde Moreels en Van Olmen de rol lossen. In een prangende zij aan zij was het Gerry Catteeuw die het haalde van Christian De Buysschere. Plaats 3 op 20” was voor Jos Van Olmen voor Eddy Moreels. Op 1’ was de Columbiaan Giovanni Jimenez de snelste van de groep voor Jos Schoeters, Tony Daelemans, Pol Vanden Neste e.a. Op plaats 25 staat Emil Merckx (Duitsland) of dit juist is weet ik ook niet.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joop Zoetemelk

    In Italië werd te Fabriano de Giro delle Marche verreden, na 219km was de zege voor Sigfrido Fontanelli voor Enrico Maggioni, Michel Dancelli, Pierino Gavazzi, Luciano Borgognoni, Italo Zilioli, Franco Bitossi, Francesco Moser, Antonio Salutini en werd Marcello Bergamo tiende.

    In Frankrijk was er de klimmerstrofee te Serinac en had de Nederlander Joop Zoetemelk na 112km een voorsprong van 6” op de Fransman Raymond Delisle. Op 8” volgden de Fransen Raymond Martin, Ferdinand Julien, Regis Ovion, Roland Berland, Francis Campaner, Lucien Aimar, Christian Blain en legde Raymond Poulidor beslag op plaats 10.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indre-et-Loire

    .
    Yves hézard

    In de Ronde van Indre-et-Loire werden op de laatste dag twee ritten afgewerkt. In de voormiddag reed men van Chateaurenault naar Tours over een afstand van 130km. Het was een voltallige groep die naar de meet reed. De Fransman Cyrille Guimard haalde met 1” het voor Georges Vanconingsloo, Jean-Pierre Danguillaume (Fr), onze landgenoot Lucien Zelck, Guy Sibille (Fra), de Nederlander Hennie Kuiper e.a.

    De tijdrit was 17km wat voor Yves Hézard genoeg was om de ritzege en ook de eindwinst naar zich te toe te trekken. Guimard werd tweede en Danguillaume derde. Eerste landgenoot werd Eddy Verstraeten op plaats zes. Vanconingsloo werd pas 22ste. In de eindstand heeft Guimard 5” achterstand op Hézard en werd de Duitser Jürgen Tschan derde op 23”. Eerste landgenoot werd Eddy Verstraeten op plaats 7 met 50” achterstand en is Georges Vanconingsloo naar plaats 10 gezakt op 1’05”.

    29-04-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!