Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eddy Ronquetti

    In Hooglede was er na 110km een eerste seizoenszege voor Franky De Gendt die 15” voorsprong had op Eddy Ronquetti en was Jean Maris de derde renner op het podium.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olsene

    .
    Roger De Vlaeminck

    De 20e Nijverheidsprijs te Olsene kreeg 107 renners aan de start. In een koers over elf ronden werd bij een daverend tempo een vroegtijdige schifting voltrokken. Niet minder dan 30 renners mochten reeds in de derde ronde alle hoop laten varen op een ereplaats. Bij aanvang van de vierde ronde viel de beslissing, 10 renners reden weg en zouden niet meer bijgehaald worden. Vooraan viel Alfons De Bal door een bandbreuk weg. Delaere kon op zeker ogenblik tot 400 meter voorsprong nemen en kwamen enkel De Vlaeminck en Van Vlierberghe nog aansluiten. Roger De Vlaeminck liet zijn metgezellen nog achter en won met 20” voor Albert Van Vlierberghe en Aimé Delaere. Op 45” werd Lucien Willekens vierde voor Louis Verreydt, Ghislain Van Landeghem, Bernard Delchambre, Wim Prinsen (Ned) en Jaak Deboever. De ongelukkige Alfons De Bal werd op 1’10” nog tiende. De groepsspurt voor plaats 11 op 2’05” werd verrassend gewonnen door Theo Verschueren voor Patrick Sercu e.a.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie rittenwedstrijden

    De vijfdaagse van Duinkerken is vandaag van start gegaan met een proloog en moeten de renners van 9/5 t/m 13/5 zes ritten afwerken zodat men 6 dagen koerst. Winnaar van de proloog werd de Nederlander René Pijnen hij deed er 6’05”4 over. De Fransman Yves Hézard werd op 1” tweede. De Nederlander Joop Zoetemelk als derde volgde op 3”. Eerste landgenoot werd Freddy Maertens op plaats vijf op 4”. Morgen mag Pijnen met de leiderstrui van start gaan.

    In Groot-Brittannië begon de vijfdaagse rittenwedstrijd G.P. Wills. De eerste rit Bristol-Barnstaple over 158km werd gewonnen door Sid Barras in een tijd van 4.31’15”. Verder bestond het podium uit John Kerr en Colin Lewis.

    In Zwitserland begon de Ronde van Romandië, te Genève (Balexert) met een ploegenproloog over 4,4km. Het was Bianchi met Felice Gimondi die wonnen voor Scic en Kas.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    4de plaats voor Leider Merckx

    Vandaag werd de langste rit in de Vuelta verreden, Manresa – Zaragoza gaat over een afstand van 259km. Manresa werd een vermaard bedevaartoord omdat de stichter van de Jezuïeten, Ignatius van Loyola er heeft geleefd. Zaragoza is al even bekend om zijn beroemde kathedraal Laseo en de even oude moskee waar volgens de legende Maria aan Jacobus zou zijn verschenen. Tussen deze twee toeristische pleisterplaatsen wordt immers de klassieke marathonrit in de Vuelta verreden. De ganse dag hebben de renners tegen een echte stormwind moeten vechten. Met ruim twee uur achterstand werd de eindeloos wachtende mensenzee beloond voor haar geduld. In de eindspurt werd Eddy Merckx door zijn ploegmaats in een ideale positie gebracht, zodat hij als eerste de bocht kon nemen op 200 meter van de streep. Eddy nam echter minder risico’s en kwam Karstens goed gepiloteerd door Nassen hem langs links voorbij. De Rokado’s Gerben Karstens en Pieter Nassen namen plaats 1&2 voor hun rekening. Verder bestond de top10 uit Javier Elorriaga (Sp), Eddy Merckx, Jacques Esclassan (Fr), Andres Oliva (Sp), Roger Swerts, Félix Gonzales (Sp), Frans Mintjens en Segundo Coicoechea (Sp). De 259km warden afgelegd in 8.46’08” wat een gemiddelde is van 29,536km. Eddy Merckx blijft uiteraard leider.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Alken en Bocholt twee gemeenten in Limburg wat heel wat Nederlanders aan de start bracht. Tweemaal verhuisden de bloemen naar Nederland.

    Alken kreeg 78 renners aan de start zij dienden 25 ronden af te leggen op een gesloten omloop. Omstreeks half koers trok Coppers ten aanval en kreeg het gezelschap van Louwet en Aling (Ned). Een ronde later gingen Vanstraelen, Claessens en Slüper op zoek naar de leiders. Vooraan kreeg men 6 leiders en kwam er nog een reactie van een viertal echter zonder succes. De spurt werd van ver ingezet door Louwet, Vanstraelen ging gepast over hem doch werd op de meet geklopt door Jan Aling (Ned). Op een ½ wiel sneuvelde Raymond Vanstraelen, verder volgden, André Coppers, Frits Slüper (Ned), Gaston Louwet en E. Claessens. Van de achtervolgers op 1’35” was voor plaats 7 Staf Verboven de snelste voor Wilfried Wesemael, Karel Sels e.a.

    Bocholt kreeg 63 renners aan de start waaronder maar liefst 44 Nederlanders. De wedstrijd werd dan ook gedomineerd door de Nederlanders. Van bij het begin reden 7 noorderburen weg, Loysch, Verbraeken en Rommens gingen om de beurt in de tegenaanval waardoor na 12 ronden alles opnieuw samenkwam. Rommens kwam ten val en brak zijn sleutelbeen. Er ontstond een nieuwe kopgroep 25 man sterk, waaruit uiteindelijk 6 renners wegreden waaronder 1 landgenoot. In de spurt was het Piet van Katwijk die het haalde voor onze enige landgenoot Marc Verbeeck, Wim de Vlam, Piet van der Kruys, Bas van Lamoen en Cees van Bragt. Op 20” was onze landgenoot Gustaaf Van Looy de snelste van het peloton.

    07-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy geklopt door Thevenet

    Met Ampuriabrava – Manresa zitten de renners in de Vuelta aan rit 11. Onderweg moest men drie cols van 1e categorie overwinnen. Aanvankelijk leek het dat Ocana de wedstrijd in een bepaalde richting wilde sturen. Zijn ploegmaten Palka en Rosiers gingen van bij de eerste kilometers aanvallen. Na 60km kwam het trio In’t Ven, Catieau en Esclassan aan de leiding. Aan km 100 kwam de Piedralarga waar onze landgenoot Willy In’t Ven als eerste doorkwam. Na een voorsprong van circa 4’ bij elkaar te hebben gereden werden ze in de afzink aan de voet van de Formic gegrepen. Het was een verrassende Thévenet die met 20” voorsprong op Merckx e.a.de top bereikte. Het groepje Merckx kwam vrij vlug tot bij de leider en op 30km van het einde kwam de derde beklimming, de Pullosa waar Eddy als eerste doorkwam, en door de bonificatiepunten opnieuw leider werd, en even later nog de beste was bij een knelpunt en verhoogde alzo nog zijn voorsprong. In de spurt voor de zege moest hij verrassend de duimen leggen tegen Bernard Thévenet (Fr). Verder volgden, Agustin Tamames (Sp), Luis Ocana (Sp), Joaquim Agostinho (Por), Pedro Torres (Sp), José Pesarrodona (Sp) en Luis Balague (Sp). Op 6’03” volgde als negende Antonio Martos (Sp). De pelotonsspurt op 6’30”voor plaats elf van een 40tal renners werd gewonnen door de Nederlander Gerben Karstens. Het volgende groepje had 15’19” achterstand. Onze landgenoot Ferdinand Peersman volgde als laatste op 30’48”. Eddy Merckx heeft nu 17” voorsprong op de vorige leider Pesarrodona.

    07-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De Duitser Hermann Jungbluth heeft in eigen land de Rund um Köln gewonnen na 170km afgelegd in 4.22’ had hij 1’15” voorsprong op Fenner en werd Rudi Michalsky derde.

    In Italië won te Frascati Daniele Mazziero de Giro del Lazio een wedstrijd over 153km. Na 4.03’ versloeg hij in een spurt Salvatore Ghisellini en volgde de derde Giampaolo Flamini op 4”.

    In Zweden won Jörgen Johansson te Tidaholm en wedstrijd over 190km waarvoor hij 4.32’15” nodig had. Op 2” werden Leif Hansson, en Bernt Johansson 2&3.

    Het kampioenschap van Zürich werd gewonnen door Roland Salm hij had na 175km afgelegd in 4.29’13” en voorsprong van 10” op Beat Greub en Werner Fretz. Als vierde op 1’17” eindigde Martin Bitterli. Op 5 & 6 kwamen met 1’22” achterstand Bruno Schöni en René Ravasi over de streep.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rosmeer, Nederlanders aan het feest
    Voor Leo Van Thielen werd het te Averbode zijn eerste zege van het seizoen waar hij 3” voorsprong had op August Van Hoof, Luc Van Ouytsel, Luc Vreys, Marcel Pauwels, Freddy Mees, Ortaire Goossens en August Vloemans. Voor plaats 9 op 15” was August Van Bouwel van de groep.

    Bossuit kreeg na 100km wedstrijd Luc Demets als winnaar met 55” voorsprong op Eric Jonckheere en was voor plaats 3 op 1’15” Eddy Ronquetti de snelste.

    Tweede overwinning dit weekeinde voor Freddy Libouton, nu was hij de beste van 57 deelnemers te Grand-Rechain. Na 110km afgelegd in 2.50’ bestond de top5 verder uit, 2.Jean-Luc Yansenne, 3. Alain Kaye, 4. Paul Petit en 5. De Italiaan Joseph Civatone.

    Herchies kreeg na 110km Paul Van Nieuwenhuyse als winnaar en volgde Jean-Claude Hannot op 1’ en was de derde man op het podium de Italiaan Luigi Delbergiolo.

    De vijfde sterrit vond plaats te Hombeek, winnaar na 139km werd Edmond Verbruggen die er 3.32’ over deed. Op 2” volgde, Karel Sels, Jan Raas (Ned), Luc D’Hont en had Paul Teughels als vijfde 8” achterstand.

    Te Korbeek-Lo behaalde Jozef Gijsemans zijn eerste zege van dit seizoen, plaats 2&3 waren voor Ernie Blommaert en André Dewolf.

    Mal gelegen aan de Jeker kreeg 32 renners aan de start die 17 rondjes mochten draaien. De beslissing viel reeds in de vierde ronde toen 7 renners wegreden, waarvan er vijf voor de zege zouden spurten. Benny Paulissen haalde het voor Albert Segers, Jackie Frijns, Hendrik Broosen en Lambert Zegers. Op 1’30” werden de twee vooraan geloste renners Hugo Gevers en Jean Joorissen 6&7.

    Nandrin kreeg 35 renners aan de start en mochten 145km afleggen. Bernard Bourguignon had daarvoor 4.5’ nodig.De nummers 2&3 Michel Willems en Jacques Main deden er 20” langer over. De groepsspurt voor plaats 4 op 1’35” werd gewonnen door Gilles Bodson voor Robert Michotte, Jean-Claude Buffet e.a.

    In Overijse bestond het podium na 120km uit 1.Hilaire Decocker, 2.Willem Peeters en 3.Jean Vander Stappen.

    Pollare kreeg na 96km Benoni Michiels als winnaar voor Arthur Vanden Neucker en Gerard De Clerck.

    In Ronse reed men een criterium en een tijdrit. De rit in lijn werd gewonnen door Yvan Ronsse hij had 1’05” voorsprong op Jean-Pierre Spileers en Luc Valepijn.

    Tegen het uurwerk was Raf Constant de snelste hij reed 3’40”8 over de 2km. Yvan Ronsse deed er 3’44”2 over en de derde Antoine De Meyer 3’44”9.

    Schaal Frans Theelen te Rosmeer kreeg slechts 35 renners aan de start, waarschijnlijk zit het PK van gisteren bij enkele renners in de benen. Het is wel een levendige wedstrijd geworden en hebben 22 renners het einde gehaald. Een kopgroep van 13 begon aan de laatste ronde en was het Jean-Marie Bonfond met Staf Verboven die nog een uitval waagden, echter zonder succes. Waar iedereen een spurt verwachtte was het eerst de Nederlander Smeets en even later zijn landgenoot Maessen die met lichte voorsprong over de meet kwamen. Michel Smeets hield Mathijs Maessen op 30 meter en was op 100meter Ludo Noels de snelste voor plaats drie. Verder volgden, Gustaaf Verboven, Raymond Vanstraelen, Jan Ubachs (Ned), Pierre Sonnet, Jos Schuer, Roger Loysch, Jean-Marie Bonfond, Tonny Daenen, Frans Van Vlierberghe en op 13 Jean Bemong.

    Ruisbroek kreeg na 112km de Italiaan Lorenzo Alaimo als winnaar voor Roland Hellebaut en Adrien De Leeuw.

    Te Schelle zat René Dillen in de tang van twee Nederlanders. Het werd nogmaals een zege voor Wim de Waal en werd Gerrie van Gerwen derde.

    Te Zonnegem was Etienne Van Braekel na 110km sneller dan Alain Desaever en Yvan Devriendt.

    Te Zoutleeuw bestond het podium uit, 1.Romain Bellis, 2.August Van Looy en 3.Jean-Marie Coenen.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Frankrijk waren er twee wedstrijden, Règis Ovion won te Pogny een criterium van 67,5km voor de Nederlander Joop Zoetemelk die op 43” volgde en Raymond Poulidor.

    Te Saint Just moest er 100km gekoerst worden en was na 2.51’ wedstrijd Cyrille Guimard sneller dan zijn vluchtgezel Michel Perin. Op 45” werd Raymond Riotte derde.

    In Italië won Davide Boifava na 102km wedstrijd te Gavardo met 16” voorsprong op Franco Bitossi en Michele Dancelli.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulebeke

    .

    Vandaag is Meulebeke het mekka van de wielersport. De beroepsrenners zijn er aan de slag voor de wedstrijd Ganshoren-Meulebeke achter derny’s en is er ook Mandel-Leie-Schelde. En ook de liefhebbers beëindigen er hun 3 daagse met Roubaix-Meulebeke.

    Het eerste gedeelte van Ganshoren-Meulebeke 96km dat zonder gangmaking verliep, was meer een gevecht tegen de wind dan tegen elkaar van de 25 renners die waren gestart. Bij het aantikken achter de derny’s ging Dirk Baert in de aanval, maar counterde Freddy Maertens onmiddellijk. Dirk Baert probeerde het een tweede maal maar ook nu weer tevergeefs. Het was Freddy Maertens die met een kleine voorsprong te Meulebeke doorkwam waar men nog 10 ronden van 6km moest afleggen. Ludo Vander Linden was tot in het wiel van Freddy geraakt, wat de Nederlander Bal niet lukte. Een tempoversnelling van Freddy Maertens volstond om met 30” voorsprong te winnen van Ludo Vander Linden. Voor plaats drie op 3’15” was Willy Teirlinck sneller dan Dirk Baert, Frans Verhaegen, Daniël Rebillard (Fr) en Tino Tabak (Ned). Plaats 8 op 3’50” was voor Robert Bouloux (Fr) die Willy Van Malderghem achter zich liet. Voor plaats 10 op 6’15” was Robert Mintkiewicz (Fr) sneller dan Marc Demeyer, Tony Gakens e.a.

    In de tweede wedstrijd te Meulebeke werd er onmiddellijk de pees opgelegd. Met nog 130km voor de boeg kwam de beslissende ontsnapping op gang. Vier renners Abbeloos, Reyniers, Van Sweevelt en de Nederlander Kelleners reden tijdens de beklimming van de Tiegemberg weg. Toen er een tegenreactie kwam van Verbeeck, Willy Planckaert, Dury, Vanclooster, Vande Vijver en Vanden Bossche (die nog zou wegvallen) hadden de koplopers reeds 4’ voorsprong. Vooraan is na enkele pogingen het Willy Abbeloos met steun van zijn ploegmaat Van Sweevelt gelukt van solo naar de streep te rijden. Op 35” werd zijn ploegmaat Guido Van Sweevelt tweede voor Wim Kelleners (Ned) en Eddy Reyniers. Plaats 5 op 2’20” was voor Noël Vanclooster die 10” voorsprong had op zijn medemaats in de achtervolging. Willy Planckaert werd zesde voor Ronny Vande Vijver, Maurice Dury en Frans Verbeeck. Het peloton op 3’30” mocht voor plaats 10 spurten, Richard Bukacki (Ned) haalde het voor Jan van Katwijk (Ned), Daniël Pauwels, Jos Vander Vleuten (Ned), Jaak Zwaenepoel en maakt Raf Van Bruwaene de top15 volledig. Kenmerkend voor de zwaarte van de wedstrijd is dat amper 26 renners van de 67 die aan de start stonden de wedstrijd hebben uitgereden.

    Bij de liefhebbers werd Roubaix-Meulebeke na 105km gewonnen door Roger De Beukelaer voor Theo Dockx en Lieven Malfait. Op 27” werd Marcel Laurens vierde en Marc Meernhout als vijfde had 1’18” achterstand.

    De driedaagse werd gewonnen door Theo Dockx in 11.13’01” voor Lieven Malfait op 31”, Roger De Beukelaer op 34” Willy Govaerts op 2’02” en Bertil Cael als vijfde volgde op 3’02”.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    In rit 10 van de Vuelta Barcelona – Ampuriabrava moesten de renners over 3 cols van 3e categorie. Op de Canyelles kwam Torrès als eerste door, Abilleira nam de Tossa voor zijn rekening en op de Sierra Gabarra kwam Galdamez als eerste boven. Wat betreft de ritzege van Eddy Merckx, hij werd bijzonder goed geholpen door zijn ploegmaats, Swerts reed tot bij het ingaan van de laatste kilometers aan een ongenadig tempo. Nadien werd hij afgelost door Huysmans, die op zijn beurt, enkele honderden meters van de meet Eddy doorliet. Merckx ging zo sterk door dat een remonte van wie ook niet meer mogelijk was. Plaats 2 was voor Jacques Esclassan (Fr), verder volgden, Javier Elorriaga (Sp), Roger Swerts, Gerben Karstens (Bel), Pieter Nassen, Eric Leman, José Luis Viejo, Eddy Peelman en José Luis Abilleira Sp).Onze landgenoot Paul Collaer die klachten had aan de knie mocht van de Rondedokter niet verder rijden. De Spanjaard Pesarrodona heeft nog 6” voorsprong op Eddy Merckx.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Zurich

    .

    Zurich kreeg slechts 68 renners aan de start, op het laatste ogenblik hebben Watney en Filotex forfait gegeven. Na 10km trok de Spanjaard Galdos ten aanval en had na 68km reeds 5’20” voorsprong, en werd na 126km opnieuw ingelopen. Aan km 140 ging Wilfried David even aan de leiding rijden, en was het daarna de beurt aan Lucien De Brauwere. Aan km 170 had hij 32” op een groepje achtervolgers met Delcroix, Dierickx, Houbrechts, De Geest, Kuiper (Ned) en Baud (Fr), die aan km 201 kwamen aansluiten. Uiteindelijk reed men met vier naar de streep waar André Dierickx won voor Hennie Kuiper, Lucien De Brauwere en Tony Houbrechts. Op 28” volgde Ludo delcroix als 5e. Willy De Geest als 6e had al 5’29” achterstand, verder bestond de top10 uit Georges Pintens, Roger Gilson (Lux), Hervé Vermeeren en Wim Schepers (Ned). Voor België is het de vijfde opeenvolgende zege. (Roger Swerts ’69, Walter Godefroot ’70, Herman Vanspringel ’71 en Willy Van Neste verleden jaar.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Roger Loysch

    Auvelais kreeg 34 renners aan de start en werd na 110km met 7 voor de zege gespurt. Het was André Coppers die het haalde voor Francis Deminne, Bennie Ceulen (Ned), Jean Weber, Guy Lemploy, Jean-Claude Rogge en François Lamolinne.

    Beloeil mocht 72 rugnummers uitreiken en moest er 110km gekoerst worden. De zege was voor Christian Dubois voor Eric Rosseel de Fransman Jean Bouche, Yvan Raveydts, Romain Vercouter, Wilfried Wesemael, Marcel Van der Slagmolen, Michel Delfosse en op 9 werden 31 renners gelijk geplaatst.

    Eric Van Lent behaalde in Blaasveld al zijn zesde seizoenszege. Stonden mee op het podium Edmond Verbruggen en Rudi Rijpens.

    Freddy Libouton was de beste te Hevillers waar 36 renners de start hadden genomen. Na 100km was hij sneller dan de Deen Kofod Tirben de Nederlander Matheu Buckx, Louis Van Rompaye, Aldo Cecci (It), Henri Buckx (Ned), Florent Van Kerckhoven, Guy Minsart e.a.

    Kortenberg kreeg na110km afgelegd in 3.02’ Leopold Verboven als winnaar voor Willem Peeters en Jean Vander Stappen.

    Onder de 57 die te Kozen-Wijer de start namen voor het provinciaal kampioenschap was tot eenieders verrassing ook Luc Pels aan de start die verleden week was gestopt en zelfs zijn materiaal te koop had gezet. Tot half wedstrijd ging hij goed mee om dan te verdwijnen. Ook André Verbraecken gisteren gehuwd heeft niet lang meegereden. De erste aanval kwam er van het duo Lindekens en Paulissen maar het niet lang volhielden. Na nog enkele pogingen waren het Bortels, Noels, Ward Pels,Schuer, Wellens en Loysch die de beslissende vlucht op gang brachten. Op 2 ronden van het einde viel de beslissing, Roger Loysch ging solo hield stand en won met 25” voorsprong op Ludo Noels, Ward Pels, georges Bortels Paul Wellens en Jos Schuer. Guido Verheyden als zevende en Antoon Agten als achtste volgden op 45”. Ludo Palmers werd op 50” negende en was voor plaats 10 op 1’ Benny Schepmans de snelste voor Raymond Vanstraelen, Leonard Engelen e.a. Voor provinciaal kampioen Roger Loysch was het de eerste overwinning van het nieuwe seizoen.

    Karel Sels heeft te Meerhout na 106km afgelegd in 2.25’ in een spurt met zeven de broers Jos en Emiel Gijsemans achter zich gelaten. Op 4 eindigde de Nederlander Piet van der Kruys (in 1970 was hij prof), verder Gustaaf Van Looy, en de Nederlanders Godfried Pirard en John Cornelissen.

    Voor het criterium van Oudenaarde kwamen 67 renners opdagen, zij moesten slechts 70km afleggen. Er werd met zes voor de zege gespurt en was Raf Constant sneller dan Jean-Pierre Baert, Frans Van Vlierberghe, de Brit Malcolm Foster, Abel Holvoet en Julien De Waele

    Te Pepinster moest er 100km gekoerst worden en zijn ze er met 49 aan begonnen. Met vier werd er voor de zege gespurt, Alain Kaye haalde het voor de Nederlanders Hub Geilenkirchen, Jan Nijhoff en onze landgenoot Joseph Borguet.

    Quaregnon-Roubaix over 126km en tweede rit in de 3daagse werd gewonnen door Alex Van Linden hij had 47” voorsprong op Theo Dockx, Roger De Beukelaer, Lieven Malfait en was plaats vijf voor Jos Jacobs.

    Winnaar Joahan Van Uffel had te Silly –St. marcoult slechts 25 tegenstrevers waarvan hij er 6 in de spurt versloeg. Op 2 Benoni Michiels, 3.Eric Vande Wiele, 4.Alain Deleeuw, 5.Luc D’Hondt, 6.Arthur Van den Neucker en 7.Michel Leclercq.

    Sint Amands kreeg 72 renners aan de start met daarbij een pak Nederlanders. De zege was voor Rudi Heyns voor Ribert Ferket de Nederlanders Theo Joore, Hennie Gijsel, onze landgenoten Willy Sprangers en André Delcroix. Plaats 7 was voor de Nederlander Jan Raas op 8. Rudy Brusselmans op 9 nog een Nederlander Jacobus Tolhoek, en op 10.Noël Pottier.

    05-05-2013 om 07:27 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Luxemburg was er de G.P. Bel Air een wedstrijd over 100km. Na 2.44’45” koers was de zege voor Lucien Didier hij had 1’09” voorsprong op Johny Michely, Norbert Fischer, Erny Kirchen en is met Robert Treis de top5 volledig.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Winst voor Roger

    Roger De Vlaminck heeft in Italië de Giro di Toscana gewonnen. Na 229km afgelegd in 6.04’ had hij 15” voorsprong op Roberto Poggiali,Frabrizio Fabbri, Enrico Maggioni, Giovanni Battaglin, Giuseppe Perletto en Mario Lanzafame. Op 1’ kwam Marcello Bergamo over de streep. Met 1’20” achterstand volgden, Valerio Lualdi, Sigfrido Fontanelli en Tino Conti. De groep volgde op 1’30” en was Franco Bitossi de snelste voor Michele Dancelli e.a. Met Roger waren ook Gosta Pettersson (Zwed) en de Columbiaan Martin Rodriguez de enige buitenlanders die bij de 53 aangekomen renners staan.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    In België kon men kiezen tussen Knokke-Heist en Momignies. Voor de Kustpijl te Knokke-Heist kwamen 53 renners opdagen om 190km te koersen verdeeld over 1 grote en 6 lokale ronden. Het was aan km 50 dat een kopgroep van 19 wegreed en na 75km het gezelschap kreeg van nog 14 anderen. Dat was het moment dat Vanden Neste en Wyckaert wegreden en het 17km volhielden. Na nog enkele pogingen met o.a. Patrick Sercu kwam er na 125km een hergroepering van een 30tal renners. Toen is Noël Vantyghem voor de eerste maal op de voorgrond getreden, maar werd na 1km opnieuw bijgebeend. Tweemaal heeft hij een vlucht teniet gedaan, maar toen in de 4e lokale ronde er 17 wegreden was hij er niet bij. Tien km heeft hij achtervolgd om aansluiting te krijgen. En wanneer op 7km van het einde Delaere wegreed was Noël de enige die mee was en liet in het zicht van de meet André achter. Noël Vantyghem won met 4” voor André Delaere. Achter hen was de kopgroep nog in brokken en stukken gevallen. Op 12” werd Jos Abelshausen derde voor Patrick Sercu, Daniël Verplancke en Guido Reybrouck. Voor plaats 7 op 25” was Maurice Dury sneller dan Leopold Vanden Neste,Johny Soenens, Leo Duyndam (Ned) en Jaak De Boever.

    Momignies kreeg 47 renners aan de start zij moesten 177km afleggen. Onmiddellijk gingen Sohet en Barras er vandoor en hadden na 15km reeds 1’30” voorsprong. Het is pas na 105km dat een groep van 12 tot bij de leiders kwam, maar 54km van het einde liep alles opnieuw samen. Even later viel wel de beslissing toen een groep van 15 wegreed. Hieruit reed op 13km van het einde de Fransman Santy weg en had vlug een mooie voorsprong. Verbeeck is nog in de achtervolging gegaan maar kwam Alain Santy met 1’30” voorsprong op Frans Verbeeck over de streep. Op 2’05” werd er voor plaats drie gespurt, Georges Vanconingsloo haalde het voor Léon Thomas, Raf Hooyberghs en drie Fransen Jacques Cadiou, Raymond Poulidor en Jean-Pierre Genet. Louis Verreydt werd op 2’45” negende voor Ludo Van Staeyen en Gustaaf Van Cauter. Den Engel Opdebeeck als twaalfde kwam op 3’ over de streep.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Karstens-Esclassan- Nassen
    In de Vuelta werden twee rittenafgewerkt. In de voormiddag was er Calafell-Barcelona een ritje van 80km. Na de middag werd er te Montjuich een criterium over 37,9km verreden. De Spanjaard Juan-Manuel Santisteban toonde zich van bij de start te Calafell zeer bedreivig in het eerste gedeelte en kreeg uiteindelijk de vrijheid. Hij won de rit met 1’36” voorsprong op zijn landgenoot Pedro Torres, die Vic Van Schil met 1” vorraf ging. De groepsspurt voor plaats 4 op 1’43” werd gewonnen door Gerben Karstens (Ned) voor Pieter Nassen, Jaime Huelamo (Sp), Roger Swerts, Jacques Esclassan (Fr), Eddy Merckx en sluit Domingo Perurena (Sp) de top10 af.

    De eindspurt in het criterium te Montjuich heeft heel wat deining teweeg gebracht. Het was Gerben Karstens die het zegegebaar maakte, en alle honheur in ontvangst nam. Naderhand werd de uitslag herzien en werd de overwinning toegekend aan de Fransman Jacques Esclassan en werd Gerben naar plaats twee verwezen. Plaats drie was voor Pieter Nassen verder volgden, José Luis Abilleira (Sp), Vic Van Schil, Roger Swerts, José Luis Viejo (Sp), Joaquim Agostinho (Por), Javier Elorriaga (Sp) en Fernando Mendes (Por). Vanaf plaats 11 werd het peloton gelijk geplaatst. Vijf renners kwamen later binnen waaronderonze landgenoot Jan Van de Wiele. José Pesarrodona blijft leider.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland
    Meulebeke-Quaregnon eerste wedstrijd van een 3daagse werd vandaag verreden, morgen is er Quaregnon-Roubaix en overmorgen rijd men Roubaix-Meulebeke. Na 153km afgelegd in 2.58’53” had Theo Dockx 31” voorsprong op Lieven Malfait. Op drie volgde Roger De Beukelaer met 34” achterstand plaats 4&5 waren voor Franky Franssen en Roger Verschaeve

    04-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Wondelgem kwamen 90 renners aan de start. Voor eerstejaars prof Ludo Delcroix werd het een eerste zege in deze categorie. Ludo die reeds naast de zege greep in ritten van Parijs-Nice en de Ronde van België won nu met 20” voorsprong. Verder bestond het podium uit Walter Godefroot en de Nederlander Harm Ottenbros. Verder bestond de top10uit, Richard Bukacki (Ned), Robert De Guchtenaere, Jos Van Beers (Ned), Tony Houbrechts, Staf Van Roosbroeck, Leo Duyndam (Ned) en Johan Demuynck.

    04-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    In de achtste rit van de Vuelta die 245km lang was reden de renners van Castellon naar Calafell. Onderweg moest men over twee cols. De Spanjaard José Luis Abilleira kwam op de Los Camineros 3e categorie als eerste door. Op de Sante Cristina eveneens 3e categorie was het Eddy Merckx die voor Abilleira en leider Pesarrodona doorkwam. In aanloop naar de meet was Swerts met Eddy in zijn wiel gaan aanvallen. De sterke tegenwind was er evenwel oorzaak van dat Roger iets te vroeg tempo verloor en Eddy even aarzelde om van ver door te gaan. Vijftig meter voor de streep werd Merckx geremonteerd door Eddy Peelman. Deze laatste werd echter na klacht van Albani (Merckx) en Plaud (Leman) werd Peelman gedeclasseerd. Eddy Merckx werd winnaar voor Eric Leman, Frans Mintjens, José Gomez Lucas (Sp), Gerben Karstens (Ned), Vic Van Schil, Roger Swerts, Andres Oliva (Sp), Domingo Perurena (Esp) en is met Roger Rosiers de top10 volledig. Eddy Peelman werd naar plaats 72 verwezen. In de stand heeft Pesarrodona nog 29” voorsprong op Eddy Merckx.

    04-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!