Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    In Ieper had na 110km afgelegd in 2.52’ Eddy Vantieghem 15” voorsprong op Henri Gekiere, Eddy Furnière, Norbert Dujardin en Raoul Lecluse. Plaats 6 op 45” was voor Willy Vandemoortel. Op plaats 7 eindigde Ronny De Meyere die al op 2’25” volgde, en nr 8 Serge Vandaele moest 3’30” prijsgeven. Op 9 volgde Guido Donck 4’45” en sluit Roger David de top10 hij had een achterstand van 5’40”.

    21-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Claude Tollet

    In Frankrijk werd er gekoerst te Henin-Beaumont waar slechts 68km mpest worden gekoerst. De zege was voor Claude Tollet die na 1.38’16” een voorsprong van 31” had op Robert Mintkiewicz en werd onze landgenoot Walter Planckaert derde op 40”.

    21-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Rit 3 Karstens wint maar wordt gedeclasseerd
    Rit 3 van Luxemburg naar Strasbourg is een rit voor niets geworden, de renners reden aan een wandeltempo en haalden op het einde van de rit amper 34km per uur. Op de bochtige wegen naar de aankomstlijn gebeurde wat altijd gebeurt als een groep van meer dan 100 renners naar de meet vliegt met alle gevolgen vandien. Voor de laatste rechte lijn bereikt werd, lagen al vijftig renners tegen het asfalt. De Italiaan Walter Riccomi, moest bewusteloos uit het kluwen getrokken en ter plaatse verbonden, en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Vooraan ging het gevecht verder, tussen Karstens,Basso,Van Roosbroeck en Van Linden. Karstens kwam plots als door een katapult weggeschoten vooruit. Hij won voor Van Roosbroeck en een vloekende Basso. Toen de groep uitgebold was, vlogen 50 meter na de streep Aldo Moser en Ole Ritter op mekaar en heeft men beiden kemphanen moeten scheiden. Ook een woeste Basso ging op zoek naar Karstens die zich echter niet liet pakken. Volgens Roger De Vlaeminck trok Karstens zich af aan Van Linden en maakte Basso het even bont. Ook Eddy Merckx zei dat het ongelooflijk was wat hier gebeurde. Terwijl men Karstens tot winnaar uitriep geraakten ook Dierickx en Dominoni met elkaar slaags. Ook Rik Van Linden had zijn zegje over Karstens. Laat me gaan, brulde hij achter mijn rug toen ik naar de leiding spurtte. Plots voelde ik zijn hand aan mijn trui, hij schoof naar voren en ik bleef ter plaatse hangen. Uiteindelijk werden Karstens en Van Linden gedeclasseerd. De zege ging nu naar Staf Van Roosbroeck en bleef dus in het kamp van Rokado. Verder volgden Marino Basso (It), Gavazzi (It), Parecchini (It), Roger De Vlaeminck, Franco Ongarato (It), Marcello Osler (It),Daniel Ducreux (Fr), Franco Bitossi (It) en is met Arnaldo Caverzasi (It) de top10 volledig. Eddy Merckx blijft leider. Na de rit mochten de renners nog een verplaatsing maken van Strasbourg naar Genève wat toch een 400km is. De renners deden het wel per vliegtuig waarvan een eerste groep reeds iets na 18uur vertrok. Daarna kwam het vliegtuig terug, en kwam o.m. Eddy Merckx en zijn ploeg rond 21uur ophalen.

    21-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In Frankrijk werd er op twee plaatsen gekoerst. Bordeaux-Bergerac over een afstand van 160km werd gewonnen door Pierre-Raymond Villemiane zijn tijd was 4.17’50”, hij versloeg in een spurt met twee Guy Mazet. Op 1.05” werd plaats drie ingenomen door Alain Cigana.

    In Evreux bestond na 168km afgelegd in 4.13’ het podium uit op 1.Michel Le Denmat, Mauduit en Bouguennec.

    In Nederland werd de Omloop van de Kempen betwist, eerste aanvaller was Bram van der Stelt, daarna was het de beurt aan Gerrit Mohlmann, Gerard Tabak, Ton Jansen en Frist Schur maar werden reeds vlug opnieuw ingelopen. Er volgden nog verschillende pogingen, maar was bij het binnenrijden van Bladel alles opnieuw samen. Op een 30tal kilometers van het einde valt de beslissing, Schur rammelt alles uiteen en zijn enkel zijn ploegmaat Aling en van Katwijk en Groen zijn mee. Het is vooral Schur die van Katwijk en Groen wil murw rijden met zijn verwoede uithalen, wat echter niet lukt en dan maar de spurt aantrekt voor zijn ploegmaat. Jan Aling wint voor Alfons van Katwijk, Frits Schur en Dick Groen. Op 54” is Jan de Groot voor plaats 5 sneller dan Jaak Schuitemaker. In de uitslag zijn twee landgenoten te vinden, Paul Wellens werd 17e en Clement Cuypers op plaats 27.

    In Italië kon men kiezen uit drie wedstrijden. Te Trento was er de Trofeo De Gasperi. Na 142km was Giampaolo Flamini sneller dan de Zwitser Fausto Stiz. Op 10” volgde Armando Lora (It).

    Te Moncigoli was er de Omloop der 2 provincies. Het was de Brit Phil Edwards die won voor 2 Italianen, Cesare Sartini en Remo Rocchia.

    De derde wedstrijd werd ook door een buitenlander gewonnen. Te Galluzzo won na 154km de Nieuw-Zeelander Bruce Biddle met 2’20” voorsprong. Plaats twee was voor de Deen Jurgen Marcussen en werd Alfredo Chinetti (It) op 2’30” derde.

    In Zwitserland was er de Belchen Rundfhart over een afstand van 145km. Na 3.47’51” had Hans Wuthrich 10” voorsprong op Ruedi Frank en volgde Ernst Nyffeler als derde op 55”.

    Te Zurich was er een tijdrit van 69km, Roland Salm deed er 1.36’33” en had 10” voorsprong op Meinrad Vögele en volgde de derde Albert Knobel op 2’11”.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    Rit 11 in de vredeskoers werd verreden tussen Torun en Poznan over een afstand van 150km. Na 3.00’48” werd het een vierde zege voor de Rus Valeri Lichatchev, na hem volgden 2 Polen, de leider Ryszard Szurkowski en Stanislas Szozda. Deze 3 renners hebben samen al negen ritten gewonnen. Op 4 eindigde Jean-Louis Danguillaume (Fr) en werd de Roemeen vijfde Teodor Vasile. Eerste landgenoot werd René Dillen op plaats 12 in dezelfde tijd als de winnaar. Op 18 volgde Victor Devalckeneer op 1’46”, Alex Robberecht werd 21e, Ludo Noels 34e,Edmond Verbruggen 47e en Theo Dockx 59e allen met 6’16” achterstand. In de rangschikking van onze landgenoten staat enkel René Dillen met plaats 6 in de top10. Ludo Noels is gezakt naar plaats 15. Verbruggen is 34e, Robberecht 42e, Dockx 45e en Devalckeneer 77e.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Gustaaf Verboven wint
    In Alken was het in de Schaal Theelen mooi verdeeld van de 38 renners aan de start waren er 19 Belgen en 19 Nederlanders. Zodat men mag spreken van een “derby der Lage Landen”. In de derde ronde reden Deckers (Ned) en Reeckmans uit de groep weg, onmiddellijk kwam er een reactie in de groep en kwamen nog 7 renners aansluiten, 5 Nederlanders en 2 Belgen. Vooraan bleef de verstandhouding uitstekend en bouwden zij hun voorsprong stelselmatig op. Van heel ver begon men aan de voorbereiding van de spurt, en bleven er uiteindelijk 3 over voor de zege. Het was Gustaaf Verboven die won voor Louis Meyers (Ned) en Robert Reeckmans. Verder volgden, Jacobus Deckers (Ned), Wilhelmus De Ruyter (Ned),Mathieu Buckx (Ned), Bruno Jaremko, Michel Smeets (Ned) en Jo Peeters (Ned). Op 1’30” won de plaatselijke renner Guy Duchamps de groepsspurt voor plaats 10. In de stand voor de Schaal Theelen heeft Gustaaf Verboven nu 255 punten en volgt de afwezige Raymond Vanstraelen op 18 punten en heeft de 3e Roger Loysch al 61 punten achterstand. In deze stand vind men 1 Waaltje, Jean-Marie Bonfond die op plaats 8 staat. Jean-Marie woont in My een dorpje op 5km van Durbuy. Dit brengt mee dat hij ieder weekend een verplaatsing van ongeveer 300km maakt.

    In Elversele stonden 2 Nederlanders en 1 Belg op het podium. 1.Hans Pronk (Ned), 2.Frank Ouwerkerk (Ned) en 3.Ferdinand Dewael.

    Te Gijzegem werd er na 109km met twee voor de zege gespurt. Ribert Ferket haalde het van Marnix Stevens. Op 15” werd Aimé Van Avermaet derde.

    Herk-de-Stad mocht 49 renners inschrijven en werd er een duel verwacht tussen de plaatselijke renner Raymond Vanstraelen die zijn leidersplaats in de Schaal Theelen niet kon verdedigen en Benny Schepmans uit het naburige Wijer. Geen van beiden hebben de aankomst bereikt, Vanstraelen staakte de strijd en Schepmans volgde zijn voorbeeld toen hij plat reed. Reeds vrij vroeg viel de beslissing, 8 renners reden reeds in de tweede van de 15 af te leggen ronden weg. Hiervan hebben er 7 voor de zege mogen spurten vermits Marc Van Ouytsel plat reed en alzo 8e werd op 45”. Winst was er voor Jean-Marie Coenen die op het einde wegreed en het met 20” haalde. Op2 volgde Romain Bellis, 3.Jos vandermeulen, 4.Florent Vos, 5.Benny Pauwels, 6.Pol Petit en 7.Guy Marquet.

    Hombourg kreeg na 110km wedstrijd Léon Remont als winnaar voor de Nederlander Willie Wilms en Giovanni Malarama die op 3’ volgde.

    Marc Meernhout kwam te Leke na 3.20’ met 35” voorsprong op Willy Dejonckheere over de meet. Plaats drie op 45” was voor Dirk Vandenberghe.

    Na 108km wedstrijd was de overwinning te Loncée voor Jacques Martin die 30” voorsprong had op Freddy Libouton en volgde José Thirriaen op 2’.

    In Lubbeek mocht Marcel Pauwels na 120km afgelegd in 3.06’ de zegebloemen in ontvangst nemen. Plaats 2&3 waren voor Willem Peeters en Gommaar Van Calster.

    Nederhasselt kreeg Etienne Vandenhouwe na 110km afgelegd in 2’50’ als winnaar. Hier waren plaats 2&3 voor Johan Van Huffel en Gilbert Gijselinck.

    In Niel won Walter Dingemans voor Alex Van Linden en Eddy Cools, de 110km werden ook hier afgelegd in 2.50’

    In Overijse waren de zegebloemen voor Jean Maris die Leopold Verboven en Marcel Laurens vooraf ging.

    Retie kreeg 35 renners aan de start en kwam na 100km Willy Govaerts solo over de streep. Op 25” werd Eddy Geens tweede voor Guido Bellens, Albert Segers en Jos Jacobs die de top5 volledig maakt.

    Rollegem zag Ronny Demeyere na 105km winnen, hij had 2’40” voorsprong op Eric Rosseel en werd Eric Van Hoecke derde.

    Saint-Georges-sur-Meuse mocht de zegebloemen geven aan André Hendrickx die in een spurt met twee René Vrancken versloeg. Op 1’35” werd Jean Weber derde.

    Zijn derde sizoenszege behaalde Lieven Malfait te Sint Lodewijk-Deerlijk waar hij na 105km een voorsprong had van 30” op zijn eerste achtervolgers waarvan Luc Demets sneller was dan Eric Serlet

    Thulin kreeg de Italiaan Francesco Italia als winnaar die zijn medevluchter Willy Van Elsuwé geen schijn van kans gaf. Op 30” bolde Albert De Cuyper over de streep.

    Wolvertem mocht Karel Rottiers als winnaar begroeten, na 108km afgelegd in 2.47’ verwees hij Jan Zuidweg (Ned) en Joseph Meynzer naar plaats 2&3.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster van Henegouwen - liefhebbers

    .
    Georges Bortels

    In de Ster van Henegouwen moesten de renners vandaag te Wanfercée-Baulet tweemaal de fiets op. Men begon met een ploegentijdrit van 9,2km. Lierse B.C. won in een tijd van 12’24” wat 20” beter was dan Sport&Steun Leopoldsburg. Derde werden de Dijlespurters uit Mechelen zij reden 30” trager.

    De rit in lijn was 108km en werd in een spurt met drie beslecht. Winnaar werd Christian Despierre voor Georges Bortels en Josph Borguet. Op 19” won Luc De Croock de spurt van de eerste achtervolgers voor plaats 3, voor Romain Vercauter, Karel Sels, Benoni Michiels en Albert Delrue. Plaats 9 was voor Roger Loysch die op 20” volgde, een drietal op 45” mocht voor plaats 10 spurten, Luc Valentijn haalde het voor Yvan Ronsse en Antoon Agten. In de stand heeft Georges Bortels 2” voorsprong op Joseph Borguet en 17” op Albert Delrue.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In Nederland werd de Ronde van Simpelveld verreden en waar heel wat landgenoten van de partij. Reeds na 15km vertrok de goede ontsnapping met de Nederlanders van der Vleuten en Wim Schepers alsook onze landgenoot Freddy Maertens. Eerste pechvogel vooraan was van der Vleuten die na een lekke band opgaf. Tien km verder was het de beurt aan Schepers om lek te rijden, hij kon bij het peloton aansluiten. Met nog 70km voor de boeg bleef Maertens lustig verder doen. Alhoewel achter hem men met 9 jacht maakte won Freddy met 1’11. Voor plaats 2 was Willy Planckaert sneller dan Ben Janbroers (Ned), Frans Verbeeck,de Nederlanders Leo Duyndam, Joop Zoetemelk, Harrie Jansen, Wim Schepers die opnieuw mee was na zijn bandbreuk, Kees Bal en de Duitser Erwin Tischler. Op 1’33 werd Marc Demeyer 11e. Englebert Opdebeeck kwam als 24e over de streep.

    Concelhos de Lisboa een wedstrijd in Portugal over 225km werd gewonnen door Firmino Bernardino die er 6.23’37” over deed. Hij had maar liefts 10’09” voorsprong op JoaoPinhal, Vitor Rocha, Joao Curto en het ganse peloton.

    Luis Ocana (Sp) had in Frankrijk te Henon een voorsprong van 3”op de Fransen Bernard Thevenet en Régis Ovion.

    In Groot-Brittannië werd het Golden Wheel verreden een wedstrijd van 135,1km. Danny Horton had 30” voorsprong op Sid Barras en Geoff Dutton.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Eddy Peelman

    34 Renners namen de start te Betekom waar, gezien het prachtige weder, een groot aantal toeschouwers was opgekomen. De wedstrijd zelf is tijdens de eerste helft een saaie bedoening geworden, en maakten de renners er een wandelingetje van door het Hageland. Toen vonden Benaets en Huysmans het welletjes en liepen vlug tot 3’ uit. Naar het einde toe is het vooral onder impuls van Houbrechts dat de leiders 1’ moesten inboeten. In de laatste ronde reed Adolf Huysmans nog weg van Yvan Benaets en won met 10” voorsprong zijn tweede wedstrijd. Op 2’10” was Tony Houbrechts nog sterk genoeg om plaats drie te veroveren voor Paul Collaer, Ludo Vander Linden, Alfons Scheys, August Herijgers, Georges Claes,Michaël Wright (Gb) e.a.

    Tweede wedstrijd van de dag was te Deinze waar de omloop van Midden-Vlaanderen werd betwist. Ook hier werd er 90km gefietst als toeristen en waren Eddy Goossens en André De Mol de enigen die een uitval waagden, en het 40km volhielden. Plots kwam er beweging in de groep, de snelheid werd opgedreven en weldra lag het peloton in drie groepen verspreid. Juist dan reed Alfons De Bal lek en kon na een kranige achtervolging bij het laatse groepje opnieuw aansluiten. Tijdens de eerste van de vier plaatselijke ronden ging Eddy Peelman en kwamen Willy Van Malderghem en de lokale renner Romain Maes , sinds vrijdag gehuwd aansluiten. Uit de achtergrond kon enkel Lucien De Brauwere, pas sinds enkele weken prof nog vooraan aansluiten. In de eindspurt had Eddy Peelman geen enkel probleem om zijn zevende overwinning te behalen. Tweede werd Romain Maes voor Willy Van Malderghem en Lucien De Brauwere. Op 20” was Ronny Christiaens de snelste van de eerste achtervolgers voor Robert De Guchtenaere, Raf Van Bruwaene, Theo Verschueren, Jacky Coene en Jos Schoeters. Op 1’30” was Leopold Vanden Neste de snelste van de groep voor plaats 11, waar vanaf plaats 19 men 25 renners gelijk plaatste.

    Ook de liefhebbers waren in Deinze van de partij, zij moesten in afwachting dat de grote jongens kwamen 83km afleggen. Winst was er voor Hilaire Decocker voor Etienne Bundervoet en Frans Lambert.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .

    Vandaag eindigde de Vuelta a Aragon met de rit Tarazona-Zaragoza over 115km. Ritwinst was er voor de Portugees Custodio Gomes voor de Spanjaarden Agustin Tamames, Javier-Francisco Elorriaga en werden de Portugezen José Sousa en José Martins 4&5.

    Eindwinnaar is de Spanjaard Jesus Manzaneque voor zijn landgenoten Vicente Lopez-Carril z.t., Javier Elorriaga die op 52” volgt, de Portugees Fernando Mendes 2’32”, Antonio Martos (Sp) 5’37”, en op 6. De Portugees Venceslau Fernandes

    Ook de Ronde van de Oise eindigde vandaag, maar moesten er 2 ritten worden afgewerkt,en kreeg men telkens een landgenoot als winnaar.

    In de voormiddagrit van Compiègne naar Beauvais over een afstand van 116,5km versloeg na een eentonige rit Guido Reybrouck het volledige peloton. Onze landgenoot Etienne Antheunis gaf onderweg er de brui aan. Na Guido Reybrouck volgden Alain Van Lancker (Fr), Walter Godefroot, Daniël Vanryckeghem, Michel Coroller (Fr), de Nederlander Jan Krekels en werd de rest van het peloton op plaats 7 gelijk geplaatst.

    Beauvais-Creil was de afsluitende rit en werd het een tweede zege voor Dirk Baert die na 111,5km afgelegd in 2.51’51” het haalde voor Cyriel Guimard (Fr), Gérard Vianen (Ned), Raymond Riotte (Fr) en Gérard Moneyron (Fr) als vijfde en 15” straftijd kreeg waardoor hij de eindzege mist.

    Eindwinnaar werd nu de Fransman Alain Santy die 5 landgenoten vooraf gaat. Op 2. Michel Perin 1”, 3. Daniel Rebillard 4”, 4. Gérard Moneyron 9”, 5. Jacques Boyherel 33” 6. Claude Tollet 33”, en is onze landgenoot Aimé Delaere eerste buitenlander op plaat 7 met 37” achterstand, op 8. Jacques Esclassan (Fr) 38”, 9. José Catieau (Fr) 40” en is met onze landgenoot Ronald Dewitte op 42” de top 10 volledig.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Roger wint vrij vlot

    Vandaag reden de renners van Keulen naar Luxemburg- stad en mochten 227km overbruggen. Echt gekoerst werd er niet gedaan soms haalde men nog geen 30km per uur, na 180km had men al 1.15’ achterstand op het voorziene aankomstuur, en waren er nog meer dan 100 renners samen. Een eerste prik gaf Eddy op de helling van Vianden, alle favorieten behalve de jonge Moser waren mee. Eerst waren ze met 14, daarna kwamen er nog 13 aansluiten, maar kwam er even later een volledige hergroepering. Op minder dan 10km van het einde op een sterk stijgende kasseiweg sloeg Eddy nogmaals toe en waren er slechts 3 die meekonden. In de eindspurt nam Roger De Vlaeminck weerwraak voor gisteren en won vrij vlot voor Franco Bitossi (It), leider Eddy Merckx, en Wladimir Panizza (It). Op 37” werd Italo Zilioli vijfde en won op 42” Patrick Sercu de spurt voor plaats zes voor Gerben Karstens (Ned), Giovanni Calvacanti (It), Marcello Bergamo (It), Ole Ritter (Den) e.a.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Jos Kieftenburg
    De Route de France eindigde met een tijrit verreden tussen St. Remy-en-Rollat en Vichy. De winnaar Patrick Cluzaud reed 41’48” over de 28km en volgde Jean-Marie Vasseur op 11” en plaatste Jean- Paul Richard zich derde op 12”.

    In de eindstand heeft Bernard Bourreau 46” voorsprong op Michel Charlier en Jean-Claude Jacquier. Op 4 eindigde Jean Chassang met 49” achterstand en is plaats vijf op 51” voor Henri Berthillot allen Fransen.

    In Nederland werd de Ronde van het Haarlemmermeer verreden, na 148,5km versloeg in een spurt met twee Peter Kuys zijn medevluchter Jos Kieftenburg. Op 18” werd Gerrie Fens derde voor Rink Cornelisse en was plaats vijf voor Nico Vermeulen.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    Rit 9 Nieporet-Wloclaweck bracht eindelijk een Belgische zege, hiervoor zorgde René Dillen. In een spurt met 4 versloeg hij, de Pool Andrzej Kaczmarek, de Fransman Claude Behue en de Nederlander Henk Smits. Leider Ryszard Szurkowski werd op 3” vijfde en kon nog een landgenoot zich in de top10 plaatsen, Alex Robberecht werd negende.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Florimond Van Hooydonck
    Vandaag ging de Ster van Henegouwen van start te Wanfercée-Baulet met een rit van 152km. Het was Florimond Van Hooydonck die in een spurt met 10 sneller was dan Bernard Draux, Georges Bortels, Michel Willems, Gaston Louwet, Joseph Borguet, Theo Heremans, Albert Delrue en Rudi Rijpens en Christian Moreaux.

    Te Antoing werd er met 18 renners een tijdrit van 1,1km en een rit in lijn van 55km verreden. De tijdrit werd gewonnen door Antoine De Meyer uit Poeke in een tijd van 1’28” en werd Benny Schepmans op 1” tweede en Eric Rosseel derde. De rit in lijn werd in 1’29’ afgehaspeld en was het Benny Schepmans die won met 15” voorsprong op Benny Paulissen en werd Eric Rosseel op 1’40” opnieuw derde.

    Het criterium van Bellem werd na 70km gewonnen door Gilbert Eeckhout die er 1.32’ over deed. Plaats 2&3 waren voor Eddy Cackaert en Wilfried Vyncke.

    Nederlandse zege te Buggenhout met Jan Aling die de beste was van 77. Op 20” werd Sylvain Van Gyseghem tweede voor Johan Cooremans (Ned), Ludo Bellens, Jan Zuydweg (Ned), raf Nobels, Jean Blommaert Arnold Roskam, Rudi Heyns, François Caethoven en sluit de Nederlander Johan Adriaens de top 10 af.

    Roger Vanden Eede won te Evergem voor Marc Stofferis en Raoul Lampaert.

    Ieper kreeg 39 renners aan de start en was na 110km Valeer Vande Casteele die met 30” voorsprong won. Geert Malfait werd tweede voor Eric Jacques, Wim Schroyen, Jozef Kerkhof, Norbert Dujardin, Carlos Cuyle e.a.

    Te Itegem namen 73 renners de start en won Leopold Verboven voor Marcel Laurens, André Delcroix,Van Camp, Jean Maris e.a.

    Het provinciaal kampioenschap van Brabant werd te Liedekerke betwist en kwamen 92 renners hun kans wagen. Na 148 km mocht Willem Peeters de trui in ontvangst nemen. Zijn 6 medevluchters waren, Omer Meeus, Florent Vos, Luc D’Hoeckers, Pierre Van Ransbeeck, Herman De Nijs en Willem Van Eeckhout. Op 2’ was Eddy Nijs de vlugste voor plaats 8.

    Mesnil-St.Blaise kreeg na 90km Alex Prophete als winnaar voor Alex Clausse en P.Stenico

    Te Oudenaarde was er een Sterrit en kwam na 125km Jean-Pierre Spileers met 15” voorsprong op Ghisleen Declercq over de streep. Plaats 3 op 45” was voor Jean-Pierre Baert gevolgd door Jacques Mean, Albert Segers, Marc Steels, Serge Van Daele, André Verbraeken, Marc Meernhout en is met Eddy Vantieghem de top10 volledig.

    Spa waar 56 renners de start namen behaalde Alain Kaye zijn tweede seizoenszege voor Jan Ubachs (Ned) die 4 lengten aan zijn broek kreeg. Op 30” volgde nog twee Nederlanders Harry Crijns en Hub Geilenkirchen e.a.

    Te Stambruge-Grandglise bestond na 110km afgelegd in 3.05’ het podium uit:1.Christian Lecluyse, 2.Noël De Backer en3. Rudi Bauwens

    In Wervik werd de 3e proef van de Westvlaamse trofee verreden, maar kreeg niet de kwantiteit die ze verdienden. Slechts 37 deelnemers kwamen opdagen en dienden 145km af te haspelen. Trouwe klant Martin De Clercq kon het al vergeten na 1km wegens een lekke band. Het Westvlaams onderonsje werd gewonnen door Bertil Cael met 20 meter voorsprong op Lieven Malfait. Voor plaats 3 op 50” was Willy Jonckheere sneller dan Daniël Desloovere, Jean-Pierre Baert en EricSerlet.

    Na 104km kreeg Willy Sprangers te Wilrijk de Nederlander Nico van Hest en Jozef Meynzer mee op het podium.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Groot-Brittannië was er te Hillington een tijdrit over 25 miles of 40,225km. De zege was voor Phil Bayton met een tijd van 54’17” voor Danny Horton 8”, Sid Barras 43”, Nigel Dean 1’13”, Phil Marrows 1’22” en werd Colin Lewis 6e op 1’29”.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Goed gedaan Jos

    Te Herenthout heeft Jos Abelshausen de sinds gisteren kersverse vader van een dochter de eerste bloementuil voor haar gewonnen. Reeds na 20km koers in de grote ronde viel de beslissing. Vier Nederlanders, van der Vleuten, van Katwijk, Schepers en Van Beers reden weg met Herijgers, Hendrickx en Van Rymenant en kwamen even later Abelshausen, Van Vlierden en Collaer aansluiten. Vooraan ging het zo snel dat men een half uur voor het voorziene uur opnieuw te Herenthout was, om aan de 15 plaatselijke ronden te beginnen. Het waren vooral de renners van de ploeg Van Looy (IJsboerke) die probeerden weg te geraken, enkel Abelshausen lukte het, hij kreeg wel van Katwijk en Collaer mee. In de voorlaatste ronde is het Jos dan toch gelukt alleen voorop te komen en met 200meter voorsprong te winnen. Voor plaats twee was Paul Collaer sneller dan Jan van Katwijk (Ned). Op 50” won Fernand Van Rymenant de spurt voor plaats 4 voor Jos Van Beers (Ned), Michel Van Vlierden, Johan Hendrickx, Jos van der Vleuten (Ned), Wim Schepers (Ned), August Herijgers e.a.

    Te Melle kwamen 56 renners aan de start en was er reeds vrij vlug een ontsnapping van twee renners, De Groote en De Buysschere en sloot even later ook Callens aan. Om beurt kwamen vooraan aansluiten, Van Landeghem, Bukacki, Jimenez (Col), De Temmerman, Ritserveldt, De Guchtenaere en de Fransman Bernard Masson, zodat dan uiteindelijk en groepje van tien renners aan de leiding reed. In de voorlaatste ronde viel de beslissing. Reeds menigmaal waren pogingen ondernomen die vrij vlug werden verijdeld. Bukacki en Goossens zouden het aan de streep uitvechten voor de bloemen. Het was Richard Bukacki (Ned) die geen moeite had en zijn medevluchter Eddy Goossens met 3 lengten klopte. De groep viel nog op de nek van de vluchters en was Robert De Guchtenaere op 15” de snelste voor de 3e plek voor Daniël Verplancke, Hervé Vermeeren, Giovanni Jimenez (Col), Bernard Masson (Fr), Willy De temmerman, Jean-Marie Ritserveldt, Ghislain Van Landeghem Tony Gakens e.a.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .

    Vandaag werden er twee ritten afgewerkt in de Vuelta a Aragon. Rit 4a werd verreden tussen Teruel en Brea de Aragon over een afstand van 128km. Winst was er na 2.54’05” voor Javier Elorriaga voor Jesus Manzaneque, Vicente Lopez-Carril, Segundo Goiecoechea en Agustin Tamamas sluit de top5.

    Vervolgens was er Brea de Aragon-Tarazona nu moest er 72km gekoerst worden. Het was opnieuw Javier Elorriaga die won nu in een tijd van 1.45’16”. Verder in de top5, Antonio Martos, Jesus Manzaneque die leider blijft, Miguel Bengoa en Vicent Lopez-Carril

    In de 1e rit van de Ronde van de Oise heeft proloogwinnaar Dirk Baert een slechte dag beleefd. Na 140km pikte hij met een paar andere gelosten opnieuw aan bij de groep, maar verzeilde opnieuw in een slechte groep op het ogenblik dat de strijd vooraan losbrak en zou op ongeveer 6’ eindigen. Op 64km van het einde viel de beslissing toen een kopgroep van 12 wegreed, zonder Cyrille Guimard die zich ook had laten verrassen. Hij ging nog wel in de achtervolging met nog een vijftal anderen waarbij Willy Teirlinck echter zonder succes. Ritwinst was er voor de Fransman Jacques Esclassan voor zijn landgenoot Michel Perin, onze landgenoot Ronald Dewitte, Daniel Rebillard (Fr), de Duitser Jurgen Tschan, Jacques Botherel (Fr), Gérard Moneyron (Fr), Jean-Claude Blocher (Fr), onze landgenoot Aimé Delaere, Claude Tollet (Fr), Alain Santy (Fr) en José Catieu (Fr). Op 1’02” won Willy Teirlinck de spurt voor plaats 13.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro

    .
    Eddy wint met een straat voorsprong

    De eerste rit in de Giro werd verreden tussen Verviers en Keulen over een afstand van 137km. Reeds voor de start had o.a. de ploegleider van Sercu de heer Cribiori er op gewezen dat de laatste bocht op 800meter van de streep lag. Maar Eddy Merckx ging reeds aan op 1km van de streep, kwam als eerste door de binnenkant van de bocht de rechte lijn op. De eerste achtervolger week meer rechts uit, de tweede nog meer, de vijfde, de Italiaan Guazzalini, moest al afremmen om niet in de toeschouwers te rijden. Hij deed het te brutaal en viel, Sercu kon hem nog ontwijken, maar De Vlaeminck, Basso, Galdos en nog anderen niet. Zo werd het een spurt met Dancelli, die als eerste na Merckx uit de bocht kwam,Van Linden en Karstens. Maar Eddy liet ze niet meer terugkomen. Na Eddy werd Gerben Karstens (Ned) tweede voor zijn ploegmaat Rik Van Linden, Michele Dancelli (It) en Patrick Sercu. Op 5” werd de Italiaan Aldo Parecchini 6e gevolgde door Roger Swerts, Roberto Poggiali (It), Daniel Ducreux (Fr) en is met Franco Bitossi (It) de top10 volledig. Eddy blijft uiteraard leider.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Rittenwedstrijden

    .
    Stanislas Szozda

    Vandaag stonden er in de Vredeskoers 2 ritten op het programma, eerts een tijdrit over 40km en daarna een rit in lijn van 128km.

    In de tijdrit van Starachowice naar Radom over 40km heeft leider Ryszard Szurkowski die 54’04” reed zijn voorsprong in het algemeen klassement nog vergroot. Op 31” werd de Hongaar Imre Gera tweede en werd de Rus Nikolay Gorelov op 47” derde.

    De rit in lijn van Radom naar Varsovie was 128km ook hier werd het een Poolse zege, Stanislas Szozda behaalde zijn tweede ritzege. Plaats twee was voor de Nederlander Cor Hoogedoorn verder volgden, de Tsjech Jaroslav Poslusny, de Oost-Duitser Michael Schiffner en was met zijn zevende plaats Victor De Valckeneer de enige landgenoot in de top10.

    Voorlaatste dag in de Route de France waar er 170km werd gekoerst te Vichy en was na 170km de Fransman Gérard Simonnot de snelste. Stonden mee op het podium,zijn landgenoten Alain Germain en Hubert Linard en blijft Michel Charlier leider.

    18-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Dirk Baert

    In de Vuelta a Aragon werd de derde rit verreden, tussen Alcaniz en Teruel moesten de renners 157km overbruggen. De winnaar Vicente Lopez-Carril deed dat in 4.49’43”. In een spurt met twee versloeg hij Jesus Manzaneque die de nieuwe leider is. Op 52” werd Javier Elorriaga derde, verder bestond de top 5 uit, Fernando Mendes die 2’32” achterstand had en Antonio Martos die op 5’31” volgde.

    In de Ronde van de Oise werd er te Creil ook gestart met een proloog. Het was onze landgenoot Dirk Baert die met een tijd van 3’48” over de 2,7km de eerste leider werd. Verder in de top5 de Fransmannen Alain Santy 3’48”3, Cyrille Guimard 3’49”8, Gérard Moneyron 3’50” en Jean- Jacques Fussien 3’51”4.

    18-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!