Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Tweede plaats in de G.P. Orchies

    In de Ronde van Katalonië moesten de renners twee ritten afwerken.

    Men begon met Manresa-Badalona over een afstand van 88,7km. De Spanjaard Agustin Tamames won in een tijd van 2.32’38”. Hij klopte in de sprint de Italianen Wilmo Francioni en Pierino Gavazzi en werden zijn landgenoten Francisco Esclapès en Miguel-Maria Lasa 4&5. Onze landgenoot Frans Verbeeck heeft de strijd gestaakt.

    Het tweede gedeelte was een tijdrit over 11,4km op de omloop van Montjuich en was met een tijd van 15’38”2 de winst voor Luis Ocana die tevens de leiding neemt. Plaats 2 op 22” was voor de Portugees Joaquim Agostinho gevolgd door Andrès Martos (Sp) op 25”, Jesus Manzaneque (Sp) op 30” en werd Herman Vanspringel vijfde op 31”.

    In Denemarken werd er te Kopenhagen 74km tegen het uur gereden. Het was een openwedstrijd. De zege ging naar Ole Ritter die er 1.44’23” over deed. Op 47” werd Leif Mortensen tweede. Vanaf plaats 3 waren het liefhebbers, Tord Filipsson volgde op 1’56” verder bestond de top6 uit, Ivar Jakobsen 2’46”, Per Sandahl 2’52” en Jörgen-Emil Hansen 3’05”.

    Ook in Zwitserland was er een open wedstrijd, hier betrof het een klimkoers.

    Malters-Schwarzenberg was 4,3km. De liefhebber Xaver Kurmann had er 12’05”6 voor nodig. Op 7” werd Paul Ackermann tweede en op 3. Carlo Lafranchi die op 11” volgde. Dan volgden twee profs, Eric Spahn als 4e op 12” en werd Albert Zweifel 5e op 14”.

    In de G.P. van Orchies (Frankrijk) was de Nederlander Tino Tabak de eerste aanvaller, en naargelang de kilometers afgemaald werden, vormden zich kleine groepjes met een koppeloton dat op een gegeven ogenblik uit 21 renners bestond. Op 40km van de meet begonnen dan van alle kanten ontsnappingen los te breken, wat de leidersgroep terugbracht tot zeven. In de laatste kilometers dan slaagden Teirlinck en Opdebeeck er in om zich los te fietsen van deze kopgroep, het was uiteindelijk Willy Teirlinck die afgetekend de spurt won van Englebert Opdebeeck. Op 55” werd Robert Mintckiewicz 3e voor Cees Bal (Ned), Jacky Mourioux (Fr) de Duitser Jürgen Tschan, Jacques Botherel (Fr), Yves Hézard (Fr) en Joël Miljard (Fr). Voor plaats 10 was de Brit Brian Jolly sneller dan onze landgenoot Daniël Pauwels e.a.

    In Nederland werd het Azenkriterium betwist op het recreatieoord de Beekse Bergen, dat gelegen is tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Het is voor de eerste maal dat het criterium der Azen buiten Frankrijk plaats vind. Er waren naar schatting 3.500 toeschouwers.

    Twee ronden voor het einde plaatste Eddy Merckx, die vanaf de eerste van de 24 af te leggen ronden in de voorste gelederen te vinden was geweest een schijnbaar beslissende ontsnapping. Enkel Gimondi en Roger De Vlaeminck konden de aansluiting maken. Gerben Karstens en Joop Zoetemelk, die tot op dat moment met Merckx, Gimondi en De Vlaeminck deel uitmaakten van de kopgroep, moesten afhaken.

    Voor Zoetemelk was toen het pleit beslecht. Niet voor Karstens die op imponerende wijze de vluchters achterhaalde en in de laatste rechte lijn duidelijk kon profiteren van de rivaliteit tussen Eddy en Felice.

    Gerben Karstens legde de 102,96km af in 1.54’49”5, Felice Gimondi werd tweede voor Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Op 35” volgde Joop Zoetemelk. Voor Rik Van Linden was er plaats 6 op 4’14” gevolgd door Bernard Thèvenet. Raymond Poulidor die met 1 ronde achterstand tot drie ronden van het einde zich in de kopgroep kon nestelen werd 8e op 7’55”.

     

    15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Deschoenmaecker

    De 61 renners aan de start te Nazareth waar 12 ronden dienden afgelegd te worden hebben er geen boeiend spektakel van gemaakt.

    In de vierde ronde trok De Buysschere ten aanval en kreeg Dolf Huysmans,  Jimenez (Col) en Hordijk (Ned) mee. Een ronde later kwamen 12 renners aansluiten, deze 16 liepen tot 1’ uit. Na een puike jacht kwamen Dierickx en Peersman eveneens aansluiten. Even viel het vooraan stil en konden ook Claes, De Bosschere, Priem (Ned), Gakens en Verhaegen de aansluiting bewerken en viel De Block door pech weg. Er kwam een hergroepering en won na een spannende strijd Willy De Bosscher voor André Dierickx, Frans Verhaegen, Richard Bukacki (Ned), Tony Gakens, Maurice Dury, Cees Priem (Ned), Christian De Buysschere, Louis Verreydt, Georges Claes e.a.

    Voor de winnaar was het een grote opluchting, hij was enkele dagen ongesteld en met een tikkeltje vrees vroeg hij zich af hoe het in Detroit (Canada) waar hij aan verschillende koersen zal deelnemen zou verlopen. Maar met deze zege staat zijn moreel opnieuw op Zenith.

    Ook zonder de aanwezigheid van hun kopman Merckx hebben de Molteni’s vrijwel het ganse koersgebeuren gedomineerd in de garnaalgemeente Oostduinkerke, waar 53 renners aan de start stonden.

    Reeds kort na de start ging Bruggeman ten aanval en kreeg even later het gezelschap van Bens, Holst (Ned), Soenens, Vrijders, Van Braekel en Deschoenmaecker. Deze zeven mochten tot anderhalve minuut voorsprong nemen. Toen vooral Baert en Godefroot zich met de achtervolging gingen belasten werden de zeven bij het ingaan van de negen kleine ronden opnieuw vervoegd. Dit was echter niet naar de zin van Etienne Van Braekel die er opnieuw alleen vandoor ging en aan de basis lag van de beslissing. Toen de leider anderhalve minuut voorsprong had reden Thomas, Deschoenmacker en Detemmerman na een prachtige achtervolging tot bij Etienne.

    Tijdens de laatste ronde wist Jos Deschoenmaecker zich nog los te rukken. Op 18” volgden Etienne Van Braekel, Leon Thomas en Willy Detemmerman. Voor plaats 5 op 30” was Dirk Baert sneller dan Noël Van Clooster, Herman Vrijders, Julien Van Lint, Gust Herijgers, Daan Holst (Ned), Jos Van Beers (Ned), Willy Van Malderghem, Frans Van Looy, Jos Abelshausen en maakt Noël Vantyghem e.a.

    15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Walter Naegels 1971

    Een twaalfde zege behaalde Ghisleen De Clercq te Burcht waar hij na 104km Ludo Bruylandts en Leo Huysmans naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    Een elfde overwinning behaalde Marc Renier te Eernegem waar men met 38 aan de start stond. De 105km werden afgelegd in 2.32’. Dirk Ongenae werd tweede voor Eddy Van Haerens, Eric Jacques, Alain Desaever, Serge Van Daele e.a.

    Te Evergem-Belsele werd het een 10e overwinning voor Ivan Van de Steene die de 110km heeft afgelegd in 2.55’. Plaats twee was voor de Nieuw-Zeelander Richard Vaughan en werd Jacky Desmet derde.

    In Hevillers stond er weer geen maat op André Coppers. Met 52 is men vertrokken om 100km te koersen, André klaarde de klus in 2.37’ wat hem zijn 15e zege opbracht. Francis Deminne werd tweede gevolgd door Roger Vanderavero, Jos Vandermeulen, Freddy Libouton e.a.

    Walter Naegels in 1971 kampioen van België bij de Junioren won zijn eerste wedstrijd bij de liefhebbers te Merelbeke. In een spurt met twee was hij sneller dan Johan Van Uffel. Op 2’ werd Louis Marievoet derde.

    Te Puurs werd het een negende overwinning voor Florimond Van Hooydonck. Na 80km afgelegd in 2.03’ verwees hij Willem Peeters en de Nederlander Cor Tuyt naar plaats 2&3.

    Queque-de-Bois mocht 31 rugnummers uitdelen. Na 100km die Maurice Bellet aflegde in 2.40’ mocht hij zijn 4e zegebloemen in ontvangst nemen. De Nederlander Frits Pirard werd tweede en Gabriel Cardone derde.

    Zijn 7e zege behaalde Bernard Draux te Spy waar hij na 105km die werden afgelegd in juist 3 uur liefst 5’45” voorsprong had op Marcel Laurens en Wim Schroeyens

    Ook Frans Tilburgs liet een Nederlander achter zich. Te Turnhout waar de 100km werden afgelegd in 2.35’ reed hij Alfons van Katwijk op 30” en werd Marc Verbeeck derde.

    Een zesde zege was er voor Rudy Brusselmans te Waasmunster en stonden na 100km Rudy Heyns en de Nederlander Ad Tak mee op het podium.

    “Het Gouden Wiel” van Zepperen kreeg 59 renners aan de start om in 10 ronden 110km af te leggen. In de derde ronde gingen Vanhamel, Jaremko, Agten en Bemong aan de haal en hadden in 1 ronde een voorsprong van 30”. Pas in de zesde ronde ging een trio in de achtervolging maar slaagden niet in hun opzet. Bij het ingaan van ronde 8 waren de leiders al 1’25” uitgelopen. In deze ronde rukten 6 renners zich los nl., Verboven, Verbraeken, Wuyckens, Engelen, Ward Pels en Van Thielen. Zij geraakten in de voorlaatste tot bij de leiders. Voor Jaremko was dit het moment om weg te rijden en won Bruno met 1’10” voorsprong. Plaats 2 was voor Ward Pels gevolgd door Jean Bemong, André Verbraeken, René Wuyckens, Antoine Agten, Leonard Engelen en Sylvain Vanhamel. Leo Van Thielen had de rol moeten lossen en kwam als tiende op 1’40” over de meet. De groepspurt voor plaats 11 op 2’ werd gewonnen door Marc Van Ouytsel voor Gustaaf Put, Jean Maris, Roger Loysch e.a.

    15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Wim de Waal

    Onze landgenoot Alex Van Linden is in de eerste rit van de Ronde van Bulgarije, Pelin-Troyan 164km derde geëindigd. Winnaar werd de Rus Ivan Skosyrev voor de Bulgaar Iwan Wassilijew. Voor Joseph Borguet was er plaats 9, Romain Vercauter werd 15e, Georges Bortels 36e en Lieven Malfait 39e.

    In Oost-Duitsland ging de Radsport-week van start. Vanaf vandaag t/m 23/9 worden er 6 wedstrijden betwist.

    Vandaag was er de 57e Rund um Berlin of de G.P.Berliner Zeutung over een afstand van 199km. Na 4.58’50” was er winst voor de Oost-Duitser Michael Schiffner voor zijn landgenoot en kampioen Dieter Gonschorek, de Tsjech Jiri Hava, en werden de Oost-Duitsers Wolfgang Lötzsch en Erwin Raidt 4&5. Onze landgenoot Rik Van Horenbeke als 11e volgde op 3’4”.

    In Nederland was er te Wijk bij Duurstede het “Zilveren Domtournooi” een ploegentijdrit over 66km. Winnaar werd WV De Ijsselstreek met een tijd van 1.32’22”5. Hiervoor zorgden, Dries van Wijhe, Nidi Den Hertog, Wim Holstege en Piet van Lith. WC De Windmolens (A) uit Geffen reed 1’34’06” met het viertal, Harry Lunenburg, Herman Fransen, Henk Mutsaers en Jan Blokland.

    Derde ploeg op het podium was GRC Jan Van Arckel-Gorinchem hun tijd was 1.35’03”. De 4 renners waren, Gerry Muilwijk, Wim van Steenis, Jan de Groot en Jan Klomp.

    Nog in Nederland ging de Omloop van Zeeuws-Vlaanderen een tweedaagse van start en werd er elke dag twee ritten afgewerkt.

    Men begon met een tijdrit over 11,5km. Wim de Waal deed er 14’56” over en werden Peter Gödde op 1” en Roy Schuiten op 2” naar plaats 2&3 verwezen.

    De rit in lijn 143km lang werd gewonnen onze landgenoot Johny Vanderveken die na 3.22’36” wedstrijd Jan Raas 5” achter zich liet. En gaf de derde Gerry Knetemaan 2’11” prijs.

    15-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - Oost-Duitsland

    .
    Hans-Jürgen Geschke

    Te Leipzig Oost-Duitsland hebben de liefhebbers drie dagen voor de titels gestreden, de nieuwe kampioenen zijn:

    Sprint: goud voor Hans-Jürgen Geschke zilver voor Peter Eichstädt en het brons gaat naar Werner Otto.

    In de achtervolging was Wolfgang Lotzsch de beste voor Wolfgang Schrek en Herbert Richter.

    In de Olympische achtervolging won SC Karl-Marxstadt voor TSC Berlin en ASK Leipzig.

    De km werd gewonnen door Jürgen Schutze voor Emanuel Raasch en Klaus Grünke.

    Bij de tandems was het goud voor het duo Peter Eichstädt-Klaus Grunke, zilver  voor Wolfgang Rengert-Emanuel Raasch en brons voor Werner Otto & Hans-Jürgen Geschke.

    14-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Spruyt

    Het avondcriterium van Eernegem kende een zeer flinke opkomst. Was er heel wat applaus bij de voorstelling van wereldkampioen Felice Gimondi en Eddy Merckx, dan was toch ontegensprekelijk het meeste handgeklap voor Freddy Maertens, die vooraf een soort ereronde reed en daarna het startsein gaf aan de 33 deelnemers die 65 rondjes mochten afleggen. Een zieke Roger De Vlaeminck ontbrak.

    Eerste aanvaller was Joseph Bruyère die het een zestal ronden volhield. Even voor halfkoers waagde Wilfried David zijn kans maar kwam Merckx hem terughalen.

    Dan ging Merckx zelf met Vanneste, pistier Robert Van Lancker en Huysmans maar zorgden Houbrechts en Walter Planckaaert voor de hergroepering. De volgende die ging zonder succes was Demeyer die later nog pedaalbreuk zou lijden. Twintig ronden van het einde ging Godefroot en kwam drie ronden later Van Linden met Pollentier aansluiten. Deschoenmaecker en Merckx brachten de rest terug, ook Poulidor waagde even zijn kans.

    Tien ronden van het einde ging Verschaeve aan de haal en was Spruyt mee er werd getwijfeld en de twee mochten voor de zege spurten. Jos Spruyt haalde het van Roger Verschaeve en was 5” later Rik Van Linden de snelste voor Daniël Verplancke, Michel Pollentier, Eddy Merckx, Jos Huysmans, Walter Planckaert, Walter Godefroot en was plaats 10 voor André Mollet (Fr). Vanaf plaats 15 werd de rest waarbij Gimondi gelijk geplaatst.

    14-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

      .

    In de Ronde van Katalonië werd rit 2 verreden. De renners namen de start te Tarragona en kwamen na 159,7km toe te Manresa. De Spanjaard Antonio Martos deed er 4.39’04” over. Leider Domingo Perurena versloeg 21” later Frans Verbeeck voor plaats twee, verder bestond de top5 uit, Juan Zurano (Sp) en Wladimira Panizza (It). Luc D’Hondt werd in dezelfde tijd 28e. Op 25” was plaats 29 voor Paul Lannoo. Jean Vanderstappen 30e, Herman Vanspringel 31e en Jan Vandewiele 39e volgden op 5’20”.

    In Nederland werd er gekoerst te Reuver een Midden-Limburgs dorp, gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. Na 94,5km had Leo Duyndam 2” voorsprong op Wim Kelleneers en 5” op Gert Harings.

    14-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Luc Leman


    Zijn 10e overwinning mocht Marc Renier te Oostduinkerke vieren. Hij legde  107km af in 2.57’ en verwees Luc Demets en Roger Van De Maele naar de dichtste ereplaatsen.

    Nadat in het Tongers sportpark der Motten twee schiftingskoersen hadden plaatsgehad (afvallingskoersen) om zodoende met een minder groot aantal renners van start te gaan, begonnen de overgebleven renners aan de 90km lange wedstrijd. De wedstrijd is echter nooit echt op gang gekomen, enkel voor de premies aan de aankomstlijn was er strijd. Wel heeft Palmans het enkele keren geprobeerd net als Frijns, Motmans en Petry maar slaagden niet in hun opzet.

    Palmans die in de laatste ronde nog 100meter voorsprong nam kon het ook niet waarmaken. In de lange rechte lijn naar de eindmeet deed zich een valpartij voor met Jean-Pierre Sterckx en Ludo Palmans als meest gekwetsten.

    Raymond Vanstraelen won voor Luc Van Ouytsel die 10cm te kort kwam. Dan volgden Alain Kain, Jean Maris, Jean-Marie Coenen, Roger Loysch, Antoon Agten, Roamin Denis, Bruno Jaremko en werd Jean-Marie Bonfond 10e. De rest werd op 11 gelijk geplaatst.

    Te Westkerke mocht Luc Leman zijn 5e zegetuil in ontvangst nemen. Na 105km die hij heeft afgelegd in 2.39’ had hij 1’ voorsprong op Eric Jacques en 1’15” op Luc Callens.

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.58ste Kampioenschap van Vlaanderen

    .

    Gakens en Verplancke waren de eersten die iets probeerden maar zelfs met de bijstand van Bruggeman die even later kwam aansluiten vermochten ze niks. Ook Pollentier mocht een tijdje voorop rijden. Ernstiger werd het toen Planckaert, In ’t Ven en Delaere aan de haal gingen, eerst kwam Vanneste aansluiten en vervolgens, Karstens, Verplancke, Lievens, Spilleers, Huysmans en Holst.

    Nog erger werd het toen L.Dierckx, Soenens, Ebo, Coene, A.Dierickx, Vrijders, Leman, Vanryckeghem, Hermie en van Leeuwen mee vooraan kwamen, zodat zich een stevige kopgroep vormde. Vanzelfsprekend kwam de reactie los maar terwijl de hergroepering zich voltrok zorgden, Coene, Vrijders, Van Acker, Van Vlierberghe, Huysmans, Ebo, Spruyt, Meeus, Van Marcke, Rottiers en Romain Maes er voor dat ze lichtjes voorop bleven.

    Soenens, Pollentier, De Cauwer en Van Schil kwamen wat te laat om onmiddellijk aan te sluiten, want toen ze er in slaagden was Vrijders reeds bezig op de zege af te stevenen met in zijn spoor Van Ackere en Spruyt.

    Aan de streep had Herman 5” over op José Van Ackere en 7” op Jos Spruyt. Dan volgden op 10” Albert Van Vlierberghe, Jos Huysmans, Ronny Van Marcke, José De Cauwer, Karel Rottiers, Omer Meeus, Jackie Coene, Johny Soenens, Michel Pollentier, Vic Van Schil, Romain Maes en Franky Ebo. Verder op plaats 16 de Nederlander Cees Bal met 45” achterstand. Nog 3” later won Walter Godefroot de groepsspurt voor, Eric Leman, Eddy Merckx, Rik Van Linden, Daniël Vanryckeghem, Gerben Karstens (Ned), Jos Schoeters, Marc Demeyer op 25 Daniël Verplancke en kwam Roger De Vlaeminck als 39 e over de streep.

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    In de Ronde van Katalonië schijnen de renners zich te sparen voor de volgende ritten. Te Tarragona het eindpunt van de eerste rit, liepen 61 renners in dezelfde tijd over de streep. Slechts 3 deelnemers, 3 Spanjaarden, eindigden met een kleine achterstand.

    De 163,7km lange rit van Amposta naar Tarragona kende een monotoon verloop op een toch heuvelachtig parcours met de beklimming van een helling van derde kategorie op ongeveer 55km van de streep. Abilleira kwam eerst boven voor Agostinho en Lopez-Carril. Tijdens de rit werden tevens 5 vliegende spurten ingeschakeld. Onze landgenoot Eddy Peelman schreef er twee op zijn naam en werd een keer tweede. Dit geeft hem de leidersplaats in dit nevenklassement.

    In de spurt was Domingo Perurena de snelste en komt ook aan de leiding in het algemeen klassement. De Italiaan Pierino werd tweede voor Frans Verbeeck, de Spanjaarden, José-Luis Abilleira, Jesus Manzaneque en Juan Zurano. Plaats 7 was voor Eddy Peelman. Uitslag van onze andere landgenoten, 36.Herman Vanspringel, 41.Jean Vanderstappen, 42.Paul Lannoo, 43.Maurice Doyen, 44.Ludo Van Staeyen, 47.Luc D’Hondt, 56.Jan Vandewiele, 58.Paul Aerts, 59.Willy Abbeloos, 60.Ferdinand Peersman en 61.Yvan Benaets.

    De Fransman Charles Rouxel won in eigen land het criterium van Graignes. Na 80km die werden afgelegd in 1.56’52” verwees hij Daniël Leveau en en Cyrille Guimard naar plaats 2&3.

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Bernard Bourguignon is de snelste

    Met 68 stond men aan de start te Retie waar wielerclub “De Zonnestraal” instaat voor de herdenkingsprijs van de twee jaar geleden overleden Jean-Pierre “Jempi” Monseré.

    Tijdens de vier ronden van 17km was het enkel Herijgers die probeerde vaart in de groep te krijgen maar niemand scheen geneigd zo vroeg in de wedstrijd hem te steunen. Even leek het dat de Nederlanders met 22 aan de start met het trio van der Leeuw, Kelleneers en de Vlam de wedstrijd naar hun hand gingen zetten, maar kregen slechts 20km vrij spel.

    Twintig plaatselijke rondjes van 2,5km brachten de meeste spanning. Er werd gekoerst zoals in een criterium, de ene ontsnapping volgde op de andere en de talrijke premies en klassementsspurten werkten de strijdlust in de hand.

    Op 15 ronden voor het einde trok Abelshausen ten aanval en kreeg het gezelschap van Loysch en Hooyberghs. Het was Noels die alles opnieuw zou samen brengen. Abelshausen probeerde het nogmaals maar was het Swerts die de rest terugbracht. Ook Noels waagde zijn kans maar zijn vijf gezellen wilden niet meewerken. Het is 20km van het einde dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam van de 8 aanvallers waren er 4 van IJsboerke. Willy In’t Ven heeft nog gepoogd weg te muizen, maar mislukte in zijn opzet. Met zeven werd er dan voor de zege gespurt aangezien Houbrechts op het einde nog voeling verloor.

    Het werd een derde zege voor de pas sinds 7/5 prof geworden Bernard Bourguignon die met 2 lengten won voor Jos Van Beers (Ned), Jos Jacobs (1e wedstrijd bij de profs), Roger Loysch, Louis Verreydt, René Dillen en Willy In’t Ven. Even later werd Tony Houbrechts 8e. Op 54” werd er voor plaats 9 gespurt en werden de Nederlanders, Jan van Katwijk, Leo Duyndam en Wim Kelleneers 9,10 en 11. Plaats 12 was voor Michel Van Vlierden gevolgd door Willy Govaerts, Lucien Willekens, Walter Godefroot e.a.

     

    De 67 renners aan de start te Merelbeke mochten 142km afleggen verdeeld over, twee kleine, drie grote en vier klein ronden. Hervé Vermeeren trok onmiddellijk ten aanval maar werd in de 2e ronde al opnieuw bijgehaald. Dan was het de beurt aan Jacques Martin sinds 1/9 prof bij Merckx, zijn ploegmaat Bruyère en De Geest maar ook hun lied was rap uitgezongen. Het zag er op zeker moment naar uit dat de ontsnapping van Kindt, Berckmans, De Bisschop, De Brauwer en Masson (Fr) de goede zou worden. Op 20” volgden, Dury, Van Landeghem, Bukacki en Bracke en het peloton op 35”. Dury reed op zijn eentje tot bij de leiders. Achter de zes vooraan volgde nu een groepje van acht, maar liepen weldra een achterstand op van 2’. Plots viel het tempo vooraan stil en kwam het tot een algemene hergroepering. In het steekspel in de laatste ronden, werd de ultieme jump van Joseph Bruyère de goede. Richard Bukacki (Ned) won 20” later de groepsspurt voor Pol Vanden Neste, Willy Teirlinck, Maurice Dury, Emile Bodart, de Brit Michaël Wright, de Nederlanders Cees Priem en Daan Holst, Jean-Pierre Berckmans e.a.

    12-09-2013 om 06:42 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    Met een proloog van 4,755km begon in Amposta de Ronde van Katalonië. Jésus Manzaneque reed er 6’09”08 over en mag morgen met de leiderstrui starten. Op 4” werd Luis Ocana tweede gevolgd door José Pesarrodona z.t., de Portugees Joaquim Agostinho op 6” en werd op 7” onze landgenoot Herman Vanspringel vijfde.

    Te Manciano in Italië werd er een wedstrijd tipo pista verreden. Wereldkampioen Felice Gimondi 30 punten won voor Enrico Paolini 23p. en Franco Bitossi 9punten.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Henk Smits

    Te Sint Amands bestond na 140 km het podium uit Jos Gijsemans, Ludo Bruylandts en de Nederlander Henk Smits.

    Een elfde zege behaalde Ghisleen De Clercq te Sint Pauwels waar hij in de spurt twee Nederlanders het nakijken gaf. Op twee eindigde Ad Tak en drie werd Aad van den Hoek.

    Waarschoot liet de renners 92km afleggen en was Eddy Van Haerens die na 2.04’ wedstrijd won voor Johan Bollaerts en Wilfried Vyncke.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    .
    Norbert Dedeckere

    In Groot-Brittannië is men aan het crossseizoen begonnen, onze landgenoot Norbert Dedeckere verwees de Britten Chris Dodd en Keith Mernickle naar de dichtste ereplaatsen.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Javier Elorriaga

    In Spanje vond de Trofeo Masferrer plaats te Amposta een wedstrijd over 207km. Na 6.05’47” reed men met 4 naar de eindmeet. Javier Elorriaga haalde het voor José Gomez-Lucas, German Martin en Santiago Ayastuy. Op 6” volgde als 5e Luis Zubero voor J Perez, Francisco Galdos, Gonzalo Aja en Juan-Manuel Santisteban. Plaats 10 op 4’31” was voor Juan-Santiago Zurano allen Spanjaarden.

    Eddy Merckx won in Italië het wielercriterium van Roccastrade, op een halve lengte werd wereldkampioen Felice Gimondi tweede. Merckx en Gimondi legden de 45 ronden (101km) af in 2.59’. Twee andere Italianen Franco Bitossi en Giovanni Battaglin, eindigden als nummer drie en vier in dezelfde tijd.

    Fabrizio Fabbri (It) werd vijfde, Jos Huysmans zesde en Martin “Cochise” Rodriguez (Col) zevende, allen op 2’25” van de winnaar.

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Vic Van Schil

    Voor de Grote Prijs Briek Schotte kwamen 51 renners naar Desselgem afgezakt. Acht ronden lang bleef er geen enkel meldenswaardig feit te noteren. Dan kwam een aktie met Pollentier als bezieler en Frans Van Looy als sterke helper. Toen dit tweetal meer dan een minuut voorop lag reed Arthur Vande Vijver alleen tot bij de leiders. Nadien kwamen ook Godefroot, Leman en Scheers aansluiten. Walter Godefroot liet in de slotkilometers zijn kompanen in de steek en won met 30” voorsprong. Voor plaats 2 was Eric Leman sneller dan Frans Van Looy, Michel Pollentier, Arthur Vande Vijver en Willy Scheers. Op 45” volgde Johny Soenens en was 5” later Fernand Hermie de snelste van het peloton voor plaats 8. Verder volgden, Fernand Bruggeman, Dirk Baert, Willy Van Malderghem, Emiel Lambrecht, Bernard Bourguignon, Daniël Van Ryckeghem, Ronny Van Marcke, Roger Verschaeve en werd de rest 17 gelijk geplaatst.

    Waarschoot kreeg 53 renners aan de start die er een aantrekkelijke koers van gemaakt hebben met talrijke ontsnappingspogingen.

    In de tweede van de dertien af te leggen ronden wipten Bracke en Karstens weg en liepen tot 5’ uit. Onder impuls van Lannoo en Vanconingsloo kwam het in de zesde ronde tot een hergroepering. Na een korte adempauze werd het een opeenvolging van demarrages met als voornaamste de gezamenlijke poging van Bal (Ned), Goossens en Van Schil. Zeven renners zouden nog komen aansluiten. In de laatste kilometers liet Vic Van Schil zijn kompanen achter en won met 200meter voorsprong. Voor plaats twee was Emile Bodart sneller dan Harm Ottenbros (Ned), Willy Planckaert, Roger Rosiers, Daan Holst (Ned), Cees Bal (Ned), Eddy Goossens, Daniël Pauwels en Cees Priem (Ned). Op 1’10” was José De Cauwer de snelste voor plaats 11 voor, Herman Vrijders, Omer Meeuws, Marc Sohet, Romain De Loof, Paul Lannoo e.a.

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Theo Dockx

    Ghisleen De Clercq behaalde zijn 10e overwinning te Brakel waar hij de 109km heeft afgelegd in 2.43’. Plaats 2&3 waren voor Eric Vande Wiele en Franky De Gendt.

    Voor Daniël Desloovere werd het in Gits een derde seizoenszege en liet na 100km afgelegd in 2.30’ twee veelwinnaars Lieven Malfait en Eddy Ronquetti achter zich.

    Nummer 6 is een feit voor Theo Dockx te Hoegaarden had hij na 110km die werden afgelegd in 2.50’ een voorsprong van 15” op Jean-Marie Coenen en werd Ludo Bruylandts derde.

    Francis Deminne uit Malonne behaalde zijn derde overwinning in Tongrinne-Boignée. Daar volgden 20” later Bernard Draux en Georges Bortels die 2&3 werden.

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    De op 10/06/1922 in Amsterdam geboren Piet Ott is er op 51jarige leeftijd overleden. Hij reed van 1943 t/m 1949 als individueel bij de profs.

    In 1942 werd hij derde op het NK op de weg bij de liefhebbers.

    Bij de profs was er in 1946 een 2e plaats te Sainte Beaume en een 3e plaats in de Tour de Corrèze beiden in Frankrijk.

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    De nu 32jarige Provencaal uit Hyère Lucien Aimar hangt na dit seizoen de fiets aan de haak. Hij wordt handelaar in fietsen en sportartikelen en zal zich voorts onledig houden met de opleiding van jongeren

    Luis Ocana, ziet definitief af van het plan dit jaar het werelduurrekord aan te vallen. De in Frankrijk verblijvende Spanjaard is fietsmoe en zal waarschijnlijk verstek laten gaan in de G.P. der Naties en in de Ronde van Lombarije. De G.P. van Lugano blijft wel op zijn agenda.

    Bernard Thévenet, zal deelnemen aan de laatste grote wedstrijden van het seizoen: Parijs-Brussel, Parijs-Tours en de G.P. der Naties. Thévenet doet dit om zijn leidersplaats in de Franse Prestige Pernod-trofee veilig te stellen tegen de aandringende Poulidor. Zegt Thévenet: "deze trofee laat mij toe mijn nationale titel te bevestigen".

    De Italiaan Gianni Motta, denkt er ernstig over de wielersport te verlaten. Volgend jaar zal ik nog rijden (maar zeker niet in de ploeg van Merckx) en nadien zal ik mijn toekomstplannen verder uitwerken. Op 20-25/9 rijd hij met Patrick Sercu als ploegmaat de 6daagse van Londen.

    10-09-2013 om 06:18 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Wim de Waal

    La Calaminne kreeg 46 liefhebbers aan de start die 90km mochten afleggen. In een spurt met twee versloeg Robert Saren zijn medevluchter Joseph Borguet. Voor plaats 3 op 20” was de Nederlander Willie Wilms de snelste voor Georges Bortels, Bruno Jaremko, Marcel Laurens, de Nederlanders Henk Smits, Jacques  Roemermann, Jacobus Langen en was plaats 10 voor onze landgenoot Pierre Sonnet.

    Met zijn zege te Sint Amandsberg brengt de Nederlander Wim de Waal zijn aantal overwinningen in België op 17. Plaats 2&3 waren voor Walter Dingemans en Rudy Heyns.

    Wiers kreeg na 108km Luc Demets als winnaar en had 3’40” voorsprong op Marcel Louyet die Freddy Libouton naar plaats 3 verwees.

    In Italië werd de G.P. Cuoio te Croce sull’Arno na 190km gewonnen door de Italiaan Salvatore Ghiselinni die er 4.57’ over deed. In een spurt met twee versloeg hij de Nieuw-Zeelander Bruce-William Biddle. Op 50” werd Massimo Termolada (It)  derde.

    10-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!