Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour- 2 ritten

    .
    Vandaag 2 ritten op het programma van de Tour: 6 a)Roubaix-Amiens en 6 b) Amiens-Le Touquet. In het eerste gedeelte van Roubaix-Amiens gaat over het slotparcours van Parijs-Roubaix. Reeds kort na de start moet Godefroot die gekwetst is aan de hand hulp inroepen van de dokter. Gele trui drager Merckx heeft pech en dat is het moment van Karstens, Schutz en Crepaldi om weg te rijden maar Vanspringel stelt orde op zaken en na 28km te Carvin komt Merckx met enkele ploegmaten opnieuw aansluiten. De vliegende spurt te Lens is voor Motta voor Karstens en Nassen. Met een gesloten peloton komt men op de drafpiste van Amiens waar Eric Leman het haalt voor Gerben Karstens, Cyrille Guimard, Eddy Peelman, Roger De Vlaeminck en de rest van het peloton,de Italiaan Wilmo Francioni 126e komt met 1’24” achterstand binnen, de Nederlander Harry Steevens met 21’40” achterstand wordt uitgesloten.

    Voor rit 6 b) Amiens-Le Touquet kwamen de renners na 1uur en 45 minuten al opnieuw aan de start, de inrichters hadden aangezien het hoge tempo in de voormiddagrit beslist de renners een 8tal minuten vroeger te laten starten. Nu de renners hadden geen haast want te Buigny- l’Abbé na 41,5km had men al 20 minuten vertraging. Te Arry na 82 km won Barry Hoban de vliegende spurt voor Pieter Nassen en Christian Raymond. Even later viel de beslissende ontsnapping met 7 nam men een kleine voorsprong, de winnaar Mauro Simonetti haalde het met 3” voorsprong op zijn ploegmaat Wilmo Francioni, Frans Mintjens als 3e volgde op 5”, met in zijn spoor 4e Jos Vander Vleuten, 5e Rolf Wolfshohl, 6e Ventura Diaz, en 7e Jean-Claude Genty. Voor de 8e plaats in dezelfde tijd als Mintjens won Roger De Vlaeminck voor Gerben Karstens en de rest van het peloton. Enkel Bernard Guyot als 126e kwam met 2’39” achterstand binnen.

    Weer ereplaatsen voor de Belgen in de Ronde van Oost-Zwitserland (Liefhebbers) , Josef Fuchs wint de 2e rit Flawil-Lachen hij heeft 5” voorsprong na 143km op onze landgenoten Herman Beysens en Jan Vande Wiele.

     

    02-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde Provincie Luxemburg

    Voor de Liefhebbers begon de Ronde van de Provincie Luxemburg met de rit Freux-Arlon over een afstand van 138km, onze landgenoot Ludo Vander Linden haalde het voor 2 Nederlanders Toine Vanden Bunder en Johan Spetgens, werd Joseph Hensen 4e en Alfons Van Katwijk 5e.

    02-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour 5e rit

    In den Tour is Rit 5 Dinant-Roubaix maar pas gestart als Wagtmans, Zoetemelk, Van Impe, Merckx, Gösta Pettersson en Luis Ocana wegrijden en wat voorsprong nemen, te Sommiere na 6,5km wint Merckx de vliegende spurt, even later worden zij opnieuw bijgehaald. Agostinho geraakt weg en krijgt Huysmans mee en hebben te Herne na 115km een voorsprong van 5’50”, en op de Muur van Geraardsbergen komen zij in die volgorde door. Aimar ging in de tegenaanval en zou te Lessen aansluiten bij de twee. Maar te Lahamaide liep alles opnieuw bijeen. Enkele kilometers verder kwam de goede ontsnapping tot stand, Riotte en Guerra reden weg, nog 6 andere zouden aansluiten waarvan Reybroeck door pech nog wegviel. In de eindspurt was het de Italiaan Pietro Guerra die het haalde voor Julien Stevens, Robert Bouloux, Willy Vanneste, José Catieau, Albert Van Vlierberghe en Raymond Riotte die op 22” volgde. De broers Roger 8e en Eric De Vlaeminck 9e gingen Eddy Merckx10e en Walter Godefroot 11e vooraf in de pelotonsspurt. Leider Eddy Merckx komt In de “Points chauds” door zijn winst vandaag op gelijke hoogt van Pieter Nassen. Roger De Vlaeminck heeft nog steeds de groene trui. Er vielen vandaag wel wat boetes: Peelman, Delisle, Godefroot, Raymond, Martos en Tamames kregen 50 F.fr boete wegens het nalaten van de startformaliteiten. Swerts wegens het voortduwen vanuit de wagen, Vanneste droeg zijn rugnummer niet reglementair zij kregen eveneens 50F.fr boete. Rentmeester die moest 100F.fr betalen om achter een auto te hebben gereden. Bruyére, Bracke en Danguillaume moesten liefst 500F.fr betalen en kregen 30” straftijd wegens waterbevoorrading in het peloton. En tenslotte Ducreux die kreeg dezelfde boete om hulp te hebben ontvangen vooraan in het peloton.

    De Ronde van Oost-Zwitserland voor liefhebbers begon met de rit Altenrhein-Flawil na 137km won de Zwitser Bruno Hubschmid voor René Savary en onze landgenoot Willy Abbeloos.

     

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden-Limburg

    .
    Hendrik Mariën aan de leiding tijdens de voorbije Vuelta
    Net geen 100 deelnemers te Heusden (Limb.), het was de Nederlander Harm Ottenbros die aan de basis lag van de eerste ontsnapping, hij kreeg het gezelschap van zijn landgenoot Albert Van Midden, Eddy Vertsraeten en Robert Van Lancker, kwamen even later ook aansluiten: de Nederlander Ben Janbroers, onze landgenoten Johnny Pieters (een individueel), Georges Barras deze zou door pech wegvallen, André Poppe, Willy Scheers, Daniël Verplancke en Roger Loysch, alsook de Australiër Dave Watson.Met nog 40km te rijden bleven enkel Loysch, Janbroers en Verplancke voorop en kwamen Doyen en Vande Vijver aansluiten, maar deze konden het ook niet bolwerken. Met een 70tal renners reed men naar de meet waar Bukacki en Gérard David nog probeerden de groep te verschalken maar was het uiteindelijk Hendrik Mariën die verrassend won voor Frans Verbecck, Richard Bukacki, Alfons Debal en de rest. Englebert Opdebeeck kwam als 29e over de streep. In afwachting was er een wedstrijd voor Juniores waaraan 86 renners deelnamen. Hier was de man van de wedstrijd Jos Broux 3maal trok hij ten aanval, op 10km van de streep was het de goede en kreeg hij Jozef Gijsemans en Willy Sprangers mee, met 50meter voorsprong werd er voor de zege gespurt en was het de rappe Jos Gijsemans uit Heist-op-den Berg die het haalde voor Jos Broux en Willy Sprangers, Benny Schepmans was de rapste van de achtervolgers.

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben Juriaans overleden

    .
    Ben Juriaans

    In het criterium van Loosduinen (Den Haag) is de 19 jarige Ben Juriaans (22/12/1951)bij een val met zijn hoofd op de stoeprand terecht gekomen en is in het ziekenhuis van Leidschendam overleden. Wat betreft uitslagen heb ik gevonden: 1969- 3e plaats te Spoordonk- 1970- behaalde hij 5 zeges waaronder op 25/7 de Dorpenomloop te Drente, ereplaatsen:4/4-Omloop van de Braakman 3e - 19/4-Ster van Bladel 5e, 9/5-Flèche du Sud – Luxemburg : eindstand 2e -23/5-Ronde van Haarlemmermeer 3e, 14/6-Provinciaal Kampioenschap van Noord-Holland te Venhuizen 3e , 5/7-Alphen aan de Rijn 2e -  1971- had hij al 7 overwinningen geboekt waaronder de 5e rit in Olympia’s Ronde van Nederland en werd 10e in de eindstand. Ereplaatsen: 18/4 Ster van Bladel 4e, 13/6-Prov.Kamp. Noord-Holland te Hippolytushoef 2e. Met Klaas Balk werd hij tweemaal Nederlandskampioen Ploegkoers

    01-07-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Geen Belgische zege in de rit Nancy – Marche-en-Famenne die 242km lang was. De rivaliteit onder de Belgen heeft er voor gezorgd dat een eerste vlucht van 24 renners niet doorging, maar toen Jean-Pierre Genet en José Gomez-Lucas wegreden aan km200 werd er niet gereageerd. Op 20km van het einde bedroeg hun voorsprong 1’40” en is men aan de achtervolging begonnen maar kwamen 5” te kort. De zege was voor Jean-Pierre Genet, 2e werd José Gomez-Lucas en won Cyrille Guimard de spurt voor de 3e plaats voor Roger De Vlaeminck, Guido Reybroeck, Gerben Karstens, Walter Godefroot, Gert Harings, Eddy Merckx en 10e Jan Krekels,Gianni Motta 62e liep als laatste van het 1e peloton binnen. De tweede groep werd 63e gelijk gezet aangezien deze aan de aankomst werden opgehouden. Onderweg waren er 2 cols van 4e cat. waar telkens Joseph Bruyère als 1e doorkwam waardoor hij nu in de voorlopige stand op de 3e plaats komt. In de “Points chauds” moest Pieter Nassen het vandaag afleggen tegen Gerben Karstens maar heeft nu 6punten voorsprong op Merckx. In het Puntenklassement blijft Roger De Vlaeminck leider met 65punten tegenover 47 voor Gerben Karstens en 46 voor Cyrille Guimard. En Merckx blijft leider met 21” voorsprong op Vanspringel en 32” op Roger De Vlaeminck.

     

    30-06-2011 om 14:57 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waver

    .
    Frans Verbeeck
    Te Waver reed een vijftal enkele ronden voorop maar werden na 4 ronden opnieuw ingelopen, en was het Jos Abelshausen die solo wegreed maar werd 5 ronden voor het einde opnieuw bijgehaald. De goede ontsnapping kwam tot stand met Frans Verbeeck, Roger Rosiers, Tony Houbrechts, André Doyen en Staf Van Roosbroeck, de achtervolging van Michaël Wright, Johan De Muynck en Englebert Opdebeeck mislukte. Tijdens de laatste ronde reed Frans Verbeeck die zou winnen met Roger Rosiers weg van de 3 andere. Voor de 3e plaats op 20”versloeg Doyen, Van Roosbroeck en Houbrechts. Wright volgde op 35” en bleef natuurlijk Opdebeeck voor hun gewezen medegezel De Muynck kwam 10” later toe. Voor Frans Verbeeck was het zijn derde zege in drie jaar te Waver.

    30-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    Rit 4 Strasbourg-Nancy was 165,5km en moesten de renners over 2 cols van 3e cat., zowel op de Donon (736m.) als op de Chapelotte (446m.) kwam Joop Zoetemelk als 1e door voor Van Impe en Fuente. Het was pas na de laatste beklimming dat de wedstrijd op gang kwam. Elke poging om weg te rijden mislukt, Jos Spruyt en Genty rijden even voorop te Cirezy (km93) waar Jos de spurt wint van de “Points chauds” en pakt Vander Vleuten het laatste puntje, onze landgenoot Pieter Nassen 16p.is nog steeds leider in dit klassement voor Merckx 14p. De goede ontsnapping kwam tot stand langs het verbindingskanaal tussen de Marne en de Rijn, onze landgenoot Wilfried David was de aanstoker,kwamen bij hem Jimenez, Genty en Wagtmans even later sloten ook Hoban, Genet, Simonetti, Guerra en Van Schil aan. Met 2 ploegmaats van leider Merckx en geen enkel gevaar voor zijn trui kreeg dit groepje de vrijgeleide. Bij het binnenkomen van de assepiste nam Wagtmans resoluut de leiding en won voor Hoban Jimenez, Genet, Vanneste, Guerra, Van Schil, David, Simonetti (die de prijs van de beste jongere kreeg)en Genty. Op 2’19” won Gerben Karstens de spurt van het peloton. De Fransman Régis Delépine kwam na sluitingstijd toe en werd uitgesloten. Eddy Merckx blijft leider.

    In het Franse Sin-le-Noble reed na 148km Frans Verbeeck solo over de meet hij had 50” voorsprong op Philippe Crepel, Hugo De Haes werd 3e op 2’40”, 4e Pol Mahieu, 5e Gérard Besnard en 6e Daan Holst.

    De G.P. di Tarquinia een Italiaanse wedstrijd van 200km werd gewonnen door Fabrizio Fabbri die 1’24” voorsprong had op Arnaldo Caverzasi en 2’38” op de 3e Giancarlo Polidori, 4e Enrico Maggioni 2’43”, 5e werd Wladimiro Panizza op 3’ verder bestond de top10 uit Angelo Bassini,Mauro Vanucchi, Albert Della Torre, Pierfranco Vianelli en Roberto Sorlini.

    Te Utrecht was er in het Galgenwaardstadion voor 1500 toeschouwers een wedstrijd voor stayers,snelheid en tandem . Het onderdeel snelheid werd gewonnen door Lijn Loevesijn voor de Australiër Gordon Johnson, de Amerikaan Tim Mountford en onze landgenoot Robert Van Lancker. Lijn Loevesijn deed een geslaagde aanval 23”1 op het baanrecord van Jan Derksen die op 10/6/1947 een tijd had neergezet van 23”6. Bij de motoren werd in de 1e reeks Cees Stam winnaar met 1 banddikte voor Theo Verschueren. In de 2e reeks won Verschueren met 100meter van Stam. De eindstand was: 1.Theo Verschueren/Koch, 2.Cees Stam/Stakenburg op 100m., 3.Ehrenfried Rudolph/Walraeve op 450m., 4.Jaap Oudkerk/De Graaf op 500m., 5.Piet Dewit/Pelser op 695m. en 6. Norman Hill/Van Roey op 1300meter. Bij de Liefhebbers won Cor Groenewegen de 1/2 fond voor Nico Been en Bert Boom, met de tandem won Peter Van Doorn met zijn nieuwe kompaan Ben ten Tije van Mees Gerritssen- Anton Raaymakers.

    29-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruishoutem

    .
    Willy Planckaert
    Te Kruishoutem is de wedstrijd laat op gang gekomen, slechts na half koers kwam er de 1e ontsnapping met Etienne Buysse en André Dierickx die aan km 80 al een voorsprong hadden van 1’40”, maar toen men in het peloton wakker werd slonk hun in20km voorsprong tot 55”. De twee vluchters werden op 7km van de streep ingehaald, in de eindspurt won Willy Planckaert met een half wiel op Daniel Van Ryckeghem, Roger Jochmans, Willy Donie, Fernand Hermie, Hubert Hutsebaut, Roger Rosier, de Nederlander Jan Serpenti, Raymond Steegmans en sluit Vic Nuelandt de top10 af. Van Ryckeghem maakte nog wat kabaal daar hij dacht op een onsportieve wijze te zijn gehinderd in de spurt, maar heeft uiteindelijk geen klacht ingediend.

    De Antwerpse rappe man Rik Van Linden ging in West-Vlaanderen te Nieuwpoort winnen voor Michel Pollentier, 3e op 1’05” werd José Vanackere voor zijn metgezel Aimé Delaere, op 2’30” won Freddy Maertens de spurt voor de 5e plaats voor Ghislain Cael, Eddy Ronquetti e.a.

    29-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Vandaag reden de renners van Mulhouse naar Strasbourg waarvoor 144km was te overbruggen. Ferdinand Bracke en Lucien Aimar gisteren bij het naar hun hotel rijden,aangereden zijn ook op de afspraak. Na 10km reed Roger Swerts in gezelschap van Jesus Manzaneque weg, een gesloten overweg kon hen niet afremmen, te Merxheim na 24km won Roger de spurt voor de “Points chauds”, en kwam Merckx er als 3e door. De 2 vluchters lieten zich inlopen en was het de beurt aan Jos Bruyère met de Firstplan (2ecat-720m) in zicht die wegreed met daarbij Sanquer en Armani maar was het Schleck die de groep terug bracht. Zoetemilk kwam als 1e op de Firstplan voor Fuente en Van Impe. In de afdaling was het Christian Raymond die aanviel en kreeg 16 man mee, twee ervan vielen weg door pech,Mintjens en Zubero. Onder aanvoering van Merckx werd kloof aan de meet iets meer dan 9’. In een prangende spurt won Eddy voor Roger De Vlaeminck en Herman Vanspringel. Twee renners kwamen te laat binnen Paolo Zini en Jacques Botherel. Merckx blijft uiteraard leider met 21” op Vanspringel. De 16e Charly Grosskost heeft nu al 8’52” achterstand.

    28-06-2011 om 06:09 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Liefhebber Eddy Nijs winnaar in Duitsland
    Tweede dag in de Ronde en moeten de renners liefst 3 maal op de fiets. Men begon met a) Mulhouse-Bazel een ritje van 59,5km die van start ging onder een betrokken hemel. De eerste vluchters waren Zoetemelk, Gualazzini en Swerts maar zou Merckx er voor zorgen dat alles opnieuw samen kwam. Met een voltallige groep werd er voor de zege gespurt wat een volledig Belgisch podium opleverde: 1.Eric Leman, 2.Walter Godefroot en 3.Guido Reybroeck. Onderweg won Pieter Nassen de eerste spurt voor de “Points chauds”. De Nederlander Joop Zoetemelk was zowel op de Appach 3e cat.1040m als op de Notscherei 2e cat.1120m. als 1e doorgekomen. De verrassing kwam later toen bleek dat Eddy’s ploegmaat Rinus Wagtmans door het samentellen van puntenklassering waarbij hij 20 punten telde tegenover Merckx die er 49 had leider werd. B) Bazel-Friborg was 90km en eindigde op een sintelbaan. Een geprikkelde Eddy Merckx won te Rottech de spurt voor de “Points chauds” nam daarmee 5” bonus en was dus opnieuw virtuele leider. Tijdens de beklimming van de Mambach ging Zoetemelk in de aanval met Van Impe en Motta, op de 2e hindernis kwam een groepje met de meeste vedetten door waarbij Vanspringel en Agostinho samen gevallen ontbraken. Rinus Wagtmans die had al op de Appach moeten lossen. Uiteindelijk werd het weer een massaspurt waar het een spannend duel werd door Gerben Karstens die won en Roger De Vlaeminck als 3e stond Walter Godefroot op het podium. C) Fribourg-Mulhouse was 74,5km lang waarin de ontsnappingen elkaar opvolgden maar in het zicht van de meet reed de Italiaan Enrico Paolini weg kreeg nog het gezelschap van Van Vlierberghe die zou winnen en Erik De Vlaeminck die 2e werd. Op 2” won Cyrille Guimard de spurt van het peloton waarvan vijf renners later toekwamen. Merckx is leider met 5” op Vanspringel.

    Bij de liefhebbers won onze landgenoot Eddy Nijs uit Muizen en aangesloten bij de plaatselijke club Vlug en Vrij Muizen in West-Berlijn een wedstrijd van 120km over 63 ronden hij had 37” voorsprong op Peter Woltermann en 1’40” op Peter Vonhoff.

    De G.P.Frana in Groot-Brittannië 128,7km lang werd gewonnen door de Nederlander Cees Swinkels voor Ian Hallam (Gb) en werd R.Van Tright ook een Nederlander 3e.

    In Luxemburg streden de liefhebbers voor de Nationale titel te Kayl, kampioen werd Robert Treis na 157,2km had hij 4” voorsprong op Norbert Fischer en Valentin Langhegermann.

    27-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Liefhebbers

    .
    Provinciaal Kampioenschap voor Liefhebbers, te Saint-Hubert in de provincie Luxemburg werd de titel gewonnen door Joseph Hensen hij had na 100km 3” voorsprong op Jean Cleppe,Gaston Loyet, Willy Day en Jack Charlier. Voor de winnaar was het zijn 5e zege. Te Wanze streden de liefhebbers voor de Provinciale titel van Luik hier werd Leon Thomas de nieuwe kampioen, na 136km liet hij Pedro Pardo, Joseph Borguet,Dieudonné Depireux en Jean Pirnay achter zich.

    27-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    De Ronde is te Mulhouse gestart met een ploegentijdrit van 11km, die werd gewonnen door Molteni in een tijd van 13’03”3, op 22” werd Ferretti met Albert Van Vlierberghe 2e, en 3e was de ploeg Mars-Flandria op 27”1. Eddy Merckx start morgen in de gele trui.

    De inrichters van de Ronde hebben na overleg met verschillende sportbestuurders, Franse en buitenlandse renners, met Jacques Anquetil voorzitter van de “Union Nationale des Cyclistes Professionels” en de ondervoorzitter van de F.F.C.(Franse Wielerbond) beslist het prijzenbedrag per rit aan te passen. Aangezien de Ronde dit jaar wegens de nieuwe reglementering van de U.C.I. een 2tal ritten minder telt moest ook het prijzenbedrag in dezelfde verhouding verminderd worden.

    De G.P. St.Jean in La Couronne Frankrijk werd gewonnen door Joël Miljard een 1e jaars prof uit Mâcon, hij had 15” voorsprong op Yves Hézard, Charles Rouxel, Jacky Mourioux, J.C.Largeau en de Zwitser Erwin Thalmann

    26-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herenthout

    .
    Met 112 kwam men aan de start te Herenthout om 182km af te leggen. De 1e aanval kwam er na 15km, Julien Knockaert, Daniel Verplancke en Eddy Verstraeten reden een voorsprong van 2’ bijeen. Door pech van 2 van de 3 was na 70km alles opnieuw te herbeginnen. De basis van de beslissende ontsnapping werd gelegd door Englebert Opdebeeck en Roger Cooreman, waarna in verschillende fases een kopgroep van 12 werd gevormd, waarvan Willy Scheers door pech nog wegviel. Het was Fonske Debal 4e die lang de indruk gaf te winnen maar werd nog voorbij gespurt door de winnaar Tony Gakens die Frans Verbeeck met een banddikte versloeg en Roger Jochmans, 5e werd de Nederlander Jos Van Beers, 6e Roger Rosiers, 7e Englebert Opdebeeck, 8e Roger Cooreman, 9e Frans Verhaegen,10e Eddy Goossens en 11e Jos Abelshausen. Op 25” won Etienne Sonck de spurt van het peloton

    26-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Frankrijk

    Morgen gaat de 58e Ronde van Frankrijk van start, tijdens de oorlog en nog voor de Tour in 1947 opnieuw kon ingericht worden, werden twee soortgelijke wedstrijden verreden , in ’42 won onze landgenoot François Neuville de Omloop van Frankrijk en in ’46 was er Monaco-Parijs gewonnen door Apo Lazarides . Enkele speciale te verdienen prijzen in de Ronde’71: 1) Premie Henri Desgrange: in de 19e rit op de helling van Dourdan: 1e 90.000B.fr. en voor de 2e 45.000B.fr. – Elegantie: De elegantste renner van de dag krijgt 2.250B.fr. voor de elegantste renner van de Ronde ligt te Parijs 9.000B.fr. Strijdlust: Per dag is er voor de strijdlustigste 4.500B.fr. en krijgt de strijdlustigste over gans de Ronde 45.000B.Fr. Minzaamheid: De minzaamste renner van elke rit krijgt 10 tot 15kg vleeswaren en de minzaamste renner over gans de Ronde krijgt een aantal kg. hespen, worsten en andere bereide vleeswaren. Beste jonge renner: dagelijks een radio en de beste jongere op het einde ontvangt een TV. Na de speciale verdiensten is er ook werkelijk minder te verdienen in deze Ronde. Verleden jaar bracht een ritwinst 20.000Bfr. op, 10.000B.fr. voor de 2e en 7.500B.fr. voor de 3e. Dit jaar worden de bedragen verlaagd tot 7.500, 6.000 en 5.500 wat meebrengt dat waar verleden jaar per rit 110.000B.fr. werd uitbetaald men nu maar 60.000B.fr.zal uitbetalen. Ook in het klassement per ploeg en de strijdlust werd gesnoeid. In totaal zal er in deze Ronde ongeveer 1.349.250 B.fr. minder worden uitbetaald. Bedroeg verleden jaar het totaal aan prijzen 6.055.250B.fr. dan is dit nu 4.706.000 B.fr.

    25-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden

    .
    In Frankrijk te Colpo gelegen in het departement Morbihan (regio Bretagne) is Marcel Jezo overleden hij werd net geen 61 jaar, op 27/6/1910 is hij te Colpo geboren. In 1933 won hij bij de Junioren het NK Sprint voor Jo Kergoff en Maurice Chéron. Hij is drie jaar prof geweest 1934-35- en 36.


    24-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Andries-Brugge & BK-Rocourt

    .
    Net als gisteren in De Panne werd Rudy De Groote vandaag 2e te Sint Andries (Brugge) door het warme weer zijn slechts 26 van de 62 gestarte renners toegekomen. In de 13e ronde van de 26 die men moest afleggen reed een groep 15 renners weg waaruit op 2 ronden van het einde de Nederlander Richard Bukacki en Rudy De Groote wegsprongen en in deze volgorde over de streep kwamen. Op 35” volgde Jacky Coene als 3e. Tijdens de 12e ronde zijn liefst 10 renners afgestapt waaronder de broers Planckaert. Het peloton 11 man sterk en zeker van een prijs kwam toe op 4’45” van de winnaar.

    Op de wielerbaan van Rocourt waren er de Nationale kampioenschappen met ongeveer 110 toeschouwers : bij de beroepsrenners werd er voor 3 titels gestreden al is dat laatste een groot woord aangezien Theo Verschueren kampioen 1/2 fond werd zonder te rijden bij gebrek aan een tegenstander.

    In de snelheid won Robert Van Lancker van Willy De Bosscher in 2 reeksen zij waren ook de 2 enige deelnemers.

    Dan was er nog de achtervolging gelukkig had men 4 deelnemers, winnaar werd Paul Crapez voor Dirk Baert, voor plaats 3 won Herman Vrijders van Christian Brasseur.

    Bij de liefhebbers waren er wel wat meer deelnemers alhoewel er nog enkele niet kwamen opdagen. De Km zonder aanloop werd gewonnen door 1.Manu Snellinx 1’12”04-2.Raf Constant 1’12”92-3.Noël Soetaert 1’13”03-4.Henri Wats 1’13”35-5.Rik Van Linden 1’13”43- 6.Antoon Meirlaan 1’13”74-7.Benny Hoefs 1’15”00-8.Jean-Pierre Sterckx 1’15”14- 9.Lucien Zelck 1’15”64 en 10.Luc Hermans 1’15”95

    Achtervolging: 1.Julien Vermote 5’11”08-2.Donald Zeebroek 5’22”46-3.Jan Lindekens 5’15”03-4.Joseph Borguet 5’16”45

    Tandems: 1.Antoon Meirlan-Noël Soetaert- 2.Manu Snellinx-Benny Hoefs-3.Marcel Van Drom-Andries

    Snelheid: 1.Manu Snellinx-2.Antoon Meirlan-3.Raf Constant-4.Henri Wats

    Olympische achtervolging: 1.Oost-Vlaanderen ( Roland Boulard-Marc Vandeputte-Eric Demeyer-Wilfried Wesemael) 4km/ 5.02’85 – 2. Brabant ( Pierre Bellemans-Lucien Zelck-Freddy Misotten-Jean-Pierre Sterckx) 5’03”54 – 3.West-Vlaanderen (Marc Demeyer-Luc Demets-Donald Zeebroek-Julien Vermote) 5’04”11

    Net als bij de profs is Firmin De Vleminck kampioen 1/2 Fond geworden zonder te moeten aantreden.

    24-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berg & De Panne

    .
    Eddy Merckx als visser aan de vijvers van Lillebroeck te Berg
    Lomme Driesesens was de inrichter van de wedstrijd te Berg, dus was ook Eddy Merckx aanwezig. Dat Eddy niet alleen voor de show was gekomen liet hij onmiddellijk na de start zien. Hij reed weg met Roger Rosiers, Herman Vander Slagmolen en de Fransman Roger Desmarets, maar na 15km stond dit kwartet voor een gesloten overweg. Na dit voorval bleef Merckx 20km in het peloton om dan opnieuw in den aanval te gaan met de Belgische kampioen Herman Vanspringel, Christian Callens, Jos van Beers, Marc Sohet en en de Luxemburger Johny Schleck, 10km verder sloot ook Frans Verbeeck en 12 andere aan, deze konden echter niet meer dan 1’ voorsprong bijeenrijden. Nadien kwamen nog eens 13 renners aan sluiten waaronder Englebert Opdebeeck. Iets voor Neerijse was het met nog 50km voor de boeg dat Roger Swerts wegreed, Christian Callens reageerde maar de klim aan de kerk van Neerijse was er voor hem te veel aan en zou zelfs moeten lossen. Zelfs een lekke band heeft Roger niet kunnen afremmen, hij won met 3’15” voorsprong op zijn ploegmaat Frans Mintjens die de spurt van de eerste achtervolgers won voor Hendrik Mariën en Ward Janssens.

    Voor hun 2e koers kregen de inrichters van De Panne nu 57 deelnemers aan de start. Gilbert Wuytack en Harry Van Leeuwen waren de 1e aanvallers maar dit heeft niet lang geduurd net zoals de volgende poging van Daniel Verplancke, Jean-Marie Leblanc en Guido Vandamme. Dan kwam er een ontsnapping van Wilfried David, opnieuw J.M.Leblanc en Michel Coulon reden meer dan 3’ voorsprong bijeen, David viel weg door een lekke tube en de twee andere zijn slechts na 85km op kop te hebben gereden opnieuw ingelopen. Even na de hergroepering is de goede ontsnapping van 5 tot stand gekomen en werd er door hen gespurt voor de zege. Voor Eric De Vlaeminck werd het zijn 2e zege in 2 dagen, Rudy De Groote werd 2e, Marian Ploansky 3e, John Van Hemelrijck 4e en de Nederlander Daan Holst 5e. Op 25” won Daniël Van Ryckeghem de spurt voor de 6e plaats van drie renners die 10” voor het peloton toekwamen.

    23-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta a Menorca

    Tweede dag in de Vuelta a Menorca, in de voormiddag was er de rit van Mahon naar de Monte Toro die met zijn 375meter het hoogste punt van Minorca is. De zege was na 26km voor Juan Santiago Zurano Jerez hij had 50” voorsprong op Eduardo Castello en 59” op de leider José Gomez-Lucas. Na de middag  werd er nog 60km gekoerst in Mahon en was Zurano weer de beste voor Antonio Gomez del Moral die op 11” volgde. In de eindstand heeft José Gomez-Lucas 23” voorsprong op Antonio Menendez en 47” op Gabino Erenzoga.

    Leo Duyndam was de beste in het criterium van Arnhem hij won voor Cees Stam en Harry Van Leeuwen.

    22-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie wedstrijden

    .
    Liefst drie wedstrijden voor de beroepsrenners vandaag, Machelen (Bt), De Panne en Zomergem. We beginnen met de wedstrijd uit mijn buurt Machelen, waar men met 38 renners moest tevreden zijn om de 153km of 17 rondes van 9 km af te leggen. Het was op 45km van de meet dat de beslissende ontsnapping tot stand kwam, 3 renners reden weg: Jean Ronsmans, Herman Vrijders en Frans Maes hun voorsprong schommelde rond de minuut, op 30km van de streep zat een groep van 17 hun op de hielen. Julien Van Lint en Marian Polansky waagden de sprong naar de 3 leiders, Jean Ronsmans zag het gevaar en liet zijn metgezellen op 2km van de streep achter en won met 6” voorsprong op Julien Van Lint die nog tot bij de 2 andere was geraakt en hen in de spurt versloeg, Frans Maes werd 3e voor Herman Vrijders, en Marian Polansky werd 5e op 10”. Staf Van Roosbroeck klopte Eddy Verstraeten voor plaats 6 dit op 50”.

    De Panne kreeg 3 renners meer aan de start dan Machelen, na de gebruikelijke pogingen om weg te rijden viel hier de beslissing na 80km, Jaak De Boever ging voor een premie en kreeg zijn ploegmaat Willy Vanneste mee. Hun maximum voorsprong bedroeg 2 minuten, Jos Abelshausen ging op zoek naar de vluchters maar kreeg niet meer dan 20” voorsprong van de groep en liet zich dan maar opnieuw inlopen. In de spurt won Vanneste het van De Boever, als 3e op 55” kwam Noël Vantyghem binnen hij had 5” voorsprong op het peloton waarvan Willy Planckaert de spurt voor de 4e plaats won voor Guido Reybroeck, de lokale renner Bernard Vandekerckhove werd 16e.

    In Zomergem kwam de nieuwe Belgische kampioen Herman Vanspringel aan de start. Ernie Deblaere, Urbain De Brauwer,Rinus Wagtmans en Martin Vandenbossche hebben de eerste 2 ronden voorop gereden. Walter Godefroot die was lek gereden kon opnieuw aansluiten met de hulp van zijn teamgenoten Bracke en De Witte. Eric De Vlaeminck en de Brit William Bisland reden weg en enkel Herman Vanspringel zou nog kunnen aansluiten. Het was in de laatste kleine ronde dat Eric van achter Herman zijn rug wegsprong en met 15” won voor Bisland die Herman naar plaats 3 verwees. Willy Vanden Eynde werd 15e Englebert Opdebeeck 19e.

    22-06-2011 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!