225 gram bloem een snuifje zout 4 eieren 200 ml melk 100 ml water 2 eetlepels gesmolten niervet of spekvet of rundvet enkele eetlepels lekkere jus van rundvlees
Met deze ingrediënten maak je ongeveer 10 gebakjes.
Pudding Pudding moet niet altijd zoet zijn. Neem de nostalgische Yorkshire pudding. Een zout receptje met enkel tarwebloem, half melk en water, hele eitjes, peper, zout en spekvet : opkloppen zoals pannenkoekenbeslag, in speciale vormen (zoals een grote 'poffertjes' pan )gieten en afbakken in een gematigde oven .De roasted beef waar je ze traditioneel bij serveert wordt dan het laatste kwartier van de baktijd in dezelfde oven op een rooster boven de Yorkshire pudding geplaatst , het rundvet druipt op de gebakjes en, alle healthfood-plannen opzij geschoven, is dit, samen met een mierikswortelsaus en roasted potatoes, één van de betere momenten van de Engelse keuken.
Bereiding Maak een beslag met de bloem, zout, losgeklopte eieren, melk en water. Verrijk met het gesmolten vet en doe over in ingevette puddingvormpjes (pofferpan, muffinschaal, timbaaltjes verzin iets) Bak af in de oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten of totdat de puddinkjes stevig zijn. Druppel er de laatste 5 minuten van de baktijd de rundjus over.
Reacties op bericht (2)
04-02-2010
Dit neem ik even mee dit ziet er lekker uit
Ik kwam een glimlach tegen, die hadt iets van een lied, en éven dacht ik mensen, zijn alleen en toch ook niet