Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    elvis
    blog.seniorennet.be/elvis
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    quo
    blog.seniorennet.be/quo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    engelen
    blog.seniorennet.be/engelen
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mon001
    blog.seniorennet.be/mon001
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    janoan
    blog.seniorennet.be/janoan
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardperen

    Aardperen

    Aardperen lijken op gemberwortels. Maar onder hun knobbelige schil zit romig, wit, krokant en zoet vruchtvlees. De nootachtige smaak heeft wat weg van artisjok en schorseneer. Aardperen bevatten insuline, een suiker die bij vertering geen glucose vormt en daardoor bijzonder geschikt is voor diabetici. Voor gebruik moeten ze worden gewassen en schoongeboend of geborsteld. De schil is perfect eetbaar. Onder de schil zitten de meeste voedingsbestanddelen. Als je de schil toch wil verwijderen, en dat is vooral bij oudere aardperen aangewezen, kook of stoom ze eerst. Verwerk ze dan in hun geheel, in schijfjes, blokjes, of als puree.


     

    09-02-2012 om 12:08 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn
    VALENTIJN

    Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes,
     bloemen, of kaarten.
     Valentijnsdag wordt gevierd op 
    14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

    Commercie

    In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het
    verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar 
    liefde.
    Valentijnsdag is in
    België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels en bloemenwinkels
     profiteren hiervan.
    Ook de Nederlandse posterijen deden hieraan mee door een valentijns
    postzegel
     uit te geven.(wikipedia)



    08-02-2012 om 15:40 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn

    Liedje

    'n dag zonder jou
    is een tuin zonder bloemen
    een dag zonder jou
    kun je geen dag meer noemen
    een dag zonder jou
    is een dag zonder licht
    en dáárom is zo'n dag
    geen gezicht

    het huis is leeg en koud
    als ik je stem niet hoor
    de tafels, stoelen en het bed
    het stelt geen moer meer voor
    een boom zonder takken
    'n hemel zonder blauw
    m'n lief - dat is een dag
    zonder jou

    Toon Hermans                                                                                     

    06-02-2012 om 11:34 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citaten

    Citaten

    Sommige mensen leven om te leven.
    Anderen om te proberen zo laat mogelijk dood te gaan.


    Menigeen vindt zijn hart pas als hij zijn hoofd verloren heeft.

    De wereld is als een spiegel:
    kijk er boos in
    en zij kijkt boos naar je terug;
    glimlach en zij glimlacht ook

    * Luisteren betekent voor velen: wachten totdat de ander is uitgesproken.
    * Houd van de mensen zoals ze zijn; er zijn geen anderen.
    * De zegen van een goede gezondheid is dat je keuzes maken kunt,
    terwijl je bij een minder goede gezondheid keuzes maken moet.
    * Je kunt wachten tot je perfect bent, maar je kunt ook nu al van jezelf houden.
    * Oud en wijs wil niet zeggen dat je alle antwoorden weet;
    je hebt alleen niet zoveel vragen meer.
    * De rijke is niet gelukkiger dan hij die genoeg heeft.
    * Voordat je tot een ander kunt gaan, moet je tot jezelf gekomen zijn.
    * Vergeet wie je dacht te zijn, en accepteer wie je bent.
    * Bergen verzet je door elke dag kleine keien te verplaatsen.
    * Een stap terug doen brengt je soms verder dan een dozijn stappen vooruit.
    * Wat is haasten als er geen tijd bestaat? (Stef Canters)
    * De belangrijkste dingen in het leven zijn geen dingen.

    06-02-2012 om 11:29 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot en spicy
    HOT EN SPICY

    Kafir-limoenblaadjes
    De milde citroensmaak is perfect voor curry's, soepen en roerbakgerechten. Altijd eerst wassen
    .



    Citroengrasstengel
    Deze tropische plant geeft een citrusaroma aan sauzen en marinades uit de Aziatische keuken.
    Ook ideaal voor in soepen, stoofpotjes of als thee.



    Thaise aubergine
    Bestaat in grote en kleine varianten. Wordt meestal rauw gegeten. Als je hem stooft, moet er altijd nog wat beet op zitten.



    Kleine verse chilipepers
    De goene onrijpe zijn het zachtst van smaak. De rode zijn heel pikant: na het snijden was je beter meteen je handen.


    Galangawortel
    Lijkt sterk op gember maar heeft een sterkere smaak. Let op voor het sap, want het maaky vlekken die zeer moeilijk te verwijderen zijn.



    Thaise bieslook
    Ziet en smaakt helemaal anders dan de bieslook die wij kennen. De Thaise variant is veel houteriger en straffer. Wordt vooral gebruikt in curryschotels.


    Wing-beans
    Of goabonen, een decoratieve boon die qua smaak te vergelijken is met onze groene bonen. Rijke bron van vitamine A,C, ijzer en calcium.

    05-02-2012 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag
    IK WENS JULLIE ALVAST EEN

    01-02-2012 om 16:25 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Scampi's

    Nodig voor 2pers

    - Kook de diepgevroren scampi's en pel ze. (14 stuks)
    - Kuis 1 stengel prei en en snij hem in keine stukjes
    - Kuis 1 teentje look en maak hem fijn in de lookknijper
    - 1 à 2 tomaten (hangt af van de grootte)
    - mascarpone
    - droge witte wijn
    - peper, zout, paprika, 1 kl lepeltje sambal (opgepast is pikant) en wat kurkuma (voor de kleur)
    - 1 lepeltje groentebouillon (pasta)

     Zo maak ik het
    - Prei stoven in een klont boter
    - tomaten en look bijvoegen en wat kruiden met peperen zout
    - voeg je scampi's bij dit alles
    - laten stoven en wat wijn toevoegen.
    - Na enkele min de mascarpone eronder mengen
    - Alle kruiden nu toevoegen
    - Als je saus te dik is doe er nog een scheutje wijn bij. Als ze te dun is, voeg er nog wat mascarpone bij.
    - De hoeveelheid kruiden hangt af van je eigen smaak. Regelmatig proeven!
    - Dien op met spirelli's of met stokbrood.

    01-02-2012 om 15:35 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goede avond
    Iedereen een heel gezellige maandagavond

    30-01-2012 om 17:28 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden

    ABSINT of shiba
    Heeft een bittere smaak en wordt gebruikt voor het op smaak brengen an saus en gebraad



    BONENKRUID
    Heeft een knoflooksmaak en wordt rauw gebruikt voor soepen, salades, sausen, eieren en aardappelen



    HYSOP
    Heeft een aangename geur, maar een beetje wrange smaak en wordt gebruikt voor groenten, soep, salades, wild, gebraden vees en vullingen


    LAVAS
    Heeft een geur en smaak van selderij en wordt gebruikt voor soepen, salades, sausen en vlees.


    PIMPERNEL
    Heeft de geur en smaak van gezouten augurk en wordt gebruikt voor salades, soepen, vis en kruidenboter

    GROENE ANIJS
    Heeft een aromatische geur, warme, zoet smaak en wordt gebruikt voor wildmarinades, gebak,
    banket en anijsdranken



    KARDEMON
    Heeft een peperachtige, aromatische smaak en wordt gebruikt voor marinades met azijn, inmaak van groente, noordelijk gebak, recepten uit het verre oosten

    RAS EL HANOUT
    Heeft een aromatische geur,gekruide smaak en wordt gebruikt voor alle Noordafrikaanse gerechten, tajine, couscous, schapenvlees, kip 
     
    Dit zijn enkele niet zo gekende kruiden die toch lekker zijn indien men ze op de juiste manier en
    in de juiste hoeveelheid gebruikt. Met kruiden mag men trouwens nooit overdrijven want als je het kruid in een gerecht te veel doorsmaakt dan is heb je overdreven en dan is je gerechtje mislukt.

    29-01-2012 om 17:41 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    GLAASJE MET BANAAN, LIMOEN EN MASCARPONE

    Nodig
    Voor de compote:
    - 2 rijpe bananen
    - 1 el rietsuiker
    - sap van 1 limoen

    Voor de mascarponemousse:
    - 500 g mascarpone
    - 3 eierdooiers
    - 50 g rietsuiker
    - 2,5 bl gelatine geweekt in koud water
    - scheutje rum
    - 3 eiwitten, opgeklopt
    - enkele gedroogde merengues

    zo maak je het
    Plet voor de compote de bananen met suiker en breng op smaak met limoensap en -rasp.
    Klop de suiker en de eierdooiers wit. Smet de gelatine in de rum, voeg samen met de mascarpone toe aan de eierdooiers, klop goed los en spatel er eiwit onder.
    Vul de glaasjes voor 1/3 met de compote van de bananen, erop de mousse van mascarpone en werk af met merengue en wat limoenzeste
    . (recept van P. Goossens)


    26-01-2012 om 12:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bananen
    Weetjes over bananen
    - Zeg nooit zomaar banaan tegen een bakbanaan.
     Wat wij in het westen bedoelen met banaan is de gele, zoet dessertbanaan, maar in Afrika en Zuid-Amerika staat de bakbanaan veel hoger in aanzien.

    - Gebruik voor dessertbereidingen altijd de gewone dessertbanaan. Bakbananen zijn zo'n 30 tot 40 cm lang en worden net als aardappelen gebakken of gekookt omdat de vrucht rauw moeilijk verteerbaar is.

    - Groene, onrijpe bananen zijn
    stevig en bevatten 20 keer zoveel zetmeel als suiker. Na rijping is dat omgekeerd: hoe rijper, hoe zoeter.

    - Waarom bananen krom zijn? Een banaan krijgt zijn kromme vorm omdat de bloemtros door de zwaartkracht naar beneden gaat hangen, maar de kleine banaantjes koppig naar boven blijven groeien.

    Bakbananen


    Gewone bananen


    24-01-2012 om 12:05 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bach

    Johann Sebastian Bach

    Johann Sebastian Bach
    Portret van Bach in 1748 door de Duitse schilder Elias Gottlieb Haussmann (1695-1774) (tweede versie)
    Achtergrondinformatie
    Geboren 21 maart 1685
    Overleden 28 juli 1750
    Land Saksen-Eisenach
    Banner of the Holy Roman Emperor with haloes (1400-1806).svg Heilige Roomse Rijk
    Genre(s) Klassiek
    Beroep(en) Organist, componist, klavecinist, violist, muziekpedagoog, dirigent
    Instrument(en) Orgel

    Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 - Leipzig, 28 juli 1750) was een Duits organist, componist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent van barokmuziek. Hij wordt door de meeste musicologen beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

    22-01-2012 om 17:56 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bach
    AIR VAN BACH

    22-01-2012 om 17:50 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend
    WEEKEND

    De tijd vliegt snel gebruik hem wel!

    20-01-2012 om 15:32 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroenmelisse
    Citroenmelisse
    Smaak
    Citroenmelisse heeft zoals de naam al aangeeft een uitgesproken citroensmaak
    Gebruik
    Om de frisheid en de zachte smaak te behouden, kan u de blaadjes beter niet koken met andere ingrediënten.
    Voeg ze toe net voor het serveren.
    Geslaagde combinaties
    Citroenmelisse wordt vooral gebruikt in patisserie: in bereidingen die ook sinaasappel of citroen bevatten; ze wordt bv gebruikt in koekjes, taarten en desserten.
    Fijngehakte citroenmelisse is ook heerlijk in soepen, salades en kruidensausjes en zowel bij vis als bij vlees

    19-01-2012 om 15:22 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    TROPICAL FRUITSOEPJE

    Ingrediënten (8 borden)
    - 6 nectarines
    - 6 sinaasappelen
    - 6 passievruchten
    - 1 citroen
    - 1 à 2 dl bloedsinaasappelsap
    - 8 takjes citroenmelisse
    - 8 koekjes met amandelen of nootjes

    Voorbereiding
    - pers de citroen en de sinaasappelen
    - snij 1 nectarine in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Zet apart voor de versiering.
    - snij de overige 5 nectarines in blokjes en besprenkel met citroensap. Voeg toe aan het sinaasppelsap.
    - snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees uit. Zeef, verwijder de pitjes
    en voeg bij het sinaasmengsel.
    - verkruimel de koekjes.

    Bereiding
    1. Mix het sinaasmengsel tot een glad soepje.
    2. Verdeel het soepje over 8 kommetjes.
        Versier met blokjes nectarine, een straalje bloedsinaasappelsap, koekjeskruimels en een takje
    citroenmelisse

    TIP
    In de winter kan u nectarines vervangen door rijpe peren.



    19-01-2012 om 15:14 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    17-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht
    DIEN AVOND EN DIE ROOZE

    ‘k Heb menig menig uur bij u
    gesleten en genoten,
    en nooit en heeft een uur met u
    me een enklen
    stond verdroten.
    ‘k Heb menig menig
    blom voor u
    gelezen en geschonken,
    en, lijk een
    bie, met u, met u,
    er honing uit gedronken;
    maar nooit een uur zo lief met u,
    zoo lang zij duren koste,
    maar nooit een uur zoo droef om u,
    wanneer ik scheiden moste,
    als de uur wanneer ik dicht bij u,
    dien avond, neêrgezeten,
    u spreken hoorde en sprak tot u
    wat onze zielen weten.
    Noch nooit een blom zo schoon, van u
    gezocht, geplukt, gelezen,
    als die dien avond blonk op u,
    en mocht de mijne wezen!
    Ofschoon, zoo wel voor mij als u,
    - wie zal dit kwaad genezen? -
    een uur bij mij, een uur bij u
    niet lang een uur mag wezen;
    ofschoon voor mij, ofschoon voor u,
    zoo lief en uitgelezen,
    die rooze, al was ‘t een roos van u,
    niet lang een roos mocht wezen,
    toch lang bewaart, dit zeg ik u,
    ‘t en ware ik ‘t al verloze,
    mijn hert drie dierbre beelden: u
    dien avond - en - die rooze!

    GUIDO GEZELLE

    17-01-2012 om 18:14 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baantjer

    Acteur Piet Römer is overleden

    Piet Römer was een bekend Nederlands acteur.  Römer werd op 2 april 1928 geboren in Amsterdam als helft van een eeneiïge tweeling. 

    Sinds 1956 speelde hij in vele televisieseries, zoals het legendarische "Stiefbeen en Zoon" en "'t Schaep met de vijf poten". Hij was volgens de NOS ook te zien in meer dan zestig theaterproducties en een twintigtal films.

    Vanaf 1995 tot 2006 speelde hij de rol van de Amsterdamse rechercheur Jurriaan de Cock (met C-O-C-K) in de immens populaire serie "Baantjer", die ook op de Vlaamse openbare televisie te volgen was en is.  Hij speelde er naast de Belgische acteur Serge-Henri Valcke die Commissaris Buitendam gestalte gaf.

    Römer grossierde in televisie- en theaterprijzen, onder andere voor "Baantjer" waarvan de titelmuziek mede door Toots Thielemans is ingespeeld en waarin ook Michael Pas in een maandagavond op de VRT uitgezonden aflevering acteerde. Het acteren in Baantjer leverde de overleden acteur het ereburgerschap van Amsterdam op. Ook was Römer als zanger actief, bijvoorbeeld in het liedje "Het zal je kind maar wezen".

    Eind 2010 en begin 2011 lag Römer zeven weken in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Een deel van die periode lag hij in coma. In juli 2011 kondigde Römer aan dat hij hersteld was en opnieuw wilde gaan acteren. Hij zag een rol in één of andere televisiereeks wel zitten, zei hij toen.  Dit alles volgens het Nieuwsblad

    17-01-2012 om 17:43 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    14-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede avond
    ...

    14-01-2012 om 17:43 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor
    ...

    14-01-2012 om 17:36 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lieve_dany
    blog.seniorennet.be/lieve_d
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maryvanpelt
    blog.seniorennet.be/maryvan
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alix
    blog.seniorennet.be/alix

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!