Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    costadoestorilportugal
    blog.seniorennet.be/costado
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    viadelaplata
    blog.seniorennet.be/viadela
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    3979
    blog.seniorennet.be/3979
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ninneke44
    blog.seniorennet.be/ninneke
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mon001
    blog.seniorennet.be/mon001
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    21-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozart
     

     Wolfgang Amadeus Mozart

    Wolfgang Amadeus Mozart
    Mozart, detail van portret door Johann Nepomuk della Croce, 1780
    Mozart, detail van portret door Johann Nepomuk della Croce, 1780
    Achtergrondinformatie
    Volledige naam Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart
    Bijnaam Amadé, Amadeo (zo noemde Mozart zichzelf vaak)
    Geboren 27 januari 1756
    Overleden 5 december 1791
    Land Flag of the Habsburg Monarchy.svg Oostenrijk
    Jaren actief 32
    Genre(s) Klassiek
    Beroep(en) Componist
    Pianist
    Dirigent
    Violist
    Portaal     Muziek

    Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 27 januari 1756 – Wenen, 5 december 1791), eigenlijk Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart, was een uit het Prinsaartsbisdom Salzburg (in het tegenwoordige Oostenrijk) afkomstige componist, pianist, violist en dirigent

    Mozart was een wonderkind, dat op uitzonderlijk jonge leeftijd een aantal instrumenten uitstekend bespeelde en kwalitatief hoogstaand werk componeerde. Hij wordt als een van de belangrijkste componisten beschouwd, die latere componisten diepgaand beïnvloedde, vooral Beethoven. Hij werd en wordt door vele componisten bewonderd. Zijn werk wordt nu gerekend tot de muziek van de klassieke periode. Samen met Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven behoort hij, muziekhistorisch gezien, tot de Eerste Weense School.
    Wikipedia

    21-04-2012 om 17:06 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zus van Mozart
     

    Maria Anna Mozart

    Maria Anna Mozart als kind
    Maria Anna Mozart als volwassene

    Maria Anna Walburga Ignatia (Nannerl) Mozart (koosnaam Nannerl) (Salzburg, 30 juli 1751 - aldaar, 29 oktober 1829) was de vijf jaar oudere zus van Wolfgang Amadeus Mozart.

    De ouders van Wolfgang kregen zeven kinderen. Twee bleven in leven: Nannerl en Wolfgang.

    Evenals haar broer was Nannerl muzikaal getalenteerd. Toen ze jong was, trad ze samen met haar broer Wolfgang op; beiden werden door hun vader Leopold gepresenteerd als wonderkinderen. Tussen 1763 en 1766 was het gezin drieënhalf jaar op tournee, waarbij broer en zus een groot aantal concerten gaven.

    Later stopten deze optredens, niet alleen omdat de kinderen ouder werden en niet langer als wonderkinderen geafficheerd konden worden, maar ook omdat vader Mozart een muzikale carrière ongepast vond voor een vrouw. Ze speelde nog wel klavecimbel en fortepiano. Viool mocht ze echter niet meer spelen van haar vader, omdat dat 'geen instrument voor vrouwen' was.

    Nannerl gaf muziekles aan kinderen in Salzburg. Ze trouwde in 1784 met Johann Baptist Reichsfreiherrn von Berchtold zu Sonnenberg (1736-1801). Het echtpaar kreeg drie kinderen. Na de dood van haar man onderhield ze zichzelf weer door het geven van muzieklessen.

    Toen haar broer Wolfgang op 5 december 1791 in Wenen stierf, heeft zij er mede voor gezorgd dat zijn nalatenschap bewaard is gebleven. Ze stierf op 29 oktober 1829 te Salzburg

    21-04-2012 om 16:45 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.literatuur
    DE ZUS VAN MOZART ( rita Charbonnier)

    Fascinerende roman over het verborgen leven van Mozarts onbekende zus.
     
    Iedereen kent Wolfgang Amadeus Mozart, de beste componist aller tijden. Maar dat hij een zus had, die net zo getalenteerd was als hij, weet bijna niemand.
    Als kind trad Mozart altijd samen op met zijn zusja Maria Anna, koosnaam Nannerl.
    Maar plotseling verdween het meisje volledig van het toneel. wat gebeurde er met dit wonderbaarlijke talent? Waarom verdween zij uit de schijnwerpers?
    Maria Anna Mozart was een begaafd musicus wier talenten werden overschaduwd door het succes van haar jongere broer.

     

    21-04-2012 om 16:41 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges
    Bereiding

    Bij de bereiding van asperges is het van groot belang om ze voldoende te schillen. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig. Ook is het belangrijk dat asperges niet uitdrogen. Bij aanschaf moet hierop gelet worden; thuis kan de asperge enkele dagen bewaard worden door ze in een afgesloten plastic zak en/of overdekt met een natte handdoek in de koelkast te leggen. Wil men asperges langer bewaren, dan kunnen ze geschild en ongekookt ingevroren worden. Als ze uit de vriezer worden gehaald, dienen ze niet ontdooid te worden, maar ingevroren aan de kook te worden gebracht.

    Asperges worden, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten gaargekookt. Het beste gaat dit in een speciale aspergepan, waarin de asperges staande gekookt worden zodat de koppen niet onder water komen, maar een gewone kookpan (met voldoende water zodat de asperges net onder water liggen) werkt ook goed. Men gebruikt een aspergeschep om deze te laten uitlekken. Een traditionele wijze van serveren is met ham en een gekookt ei. Er kan het beste witte wijn, bijvoorbeeld Elzas (Pinot gris), bij gedronken worden.

    17-04-2012 om 14:44 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges

    Volksgeneeskunde

    Traditioneel worden aan de asperge geneeskrachtige werking toegekend als medicijn tegen bijensteken, hartproblemen, duizeligheid en tandpijn. Ook werd het toegepast als urineafdrijvend middel of laxeermiddel, en het is nu bekend dat het in asperges voorkomende aminozuur asparagine inderdaad de nierfunctie stimuleert[ Ten slotte worden asperges (vanwege het fallische uiterlijk) ook aangeprezen als afrodisiacum. Tegenwoordig worden asperges vaak gewaardeerd door patiënten met een zoutarm dieet, daar de asperge zonder verdere toevoegingen een duidelijke eigen smaak heeft.

    17-04-2012 om 14:42 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges

    Geschiedenis

    De eerste tekenen van aspergeconsumptie zijn gevonden in de piramide van Sakkara in Egypte, gebouwd rond 2750 v.Chr. Ook de Romeinen wisten de groente twee eeuwen voor Chr. al te waarderen. Na de val van het Romeinse Rijk is ook de aspergeteelt in Europa teloor gegaan. De kennis werd wel levend gehouden in de Levant. Vanaf de 15e eeuw kwam de aspergeteelt terug in Europa, vanuitSpanje (meegebracht door de Moren) via Frankrijknaar het Noorden. Sinds de 17e eeuw werd de asperge in Frankrijk en sommige andere West-Europese landen weer gekweekt.

    In Nederland worden sinds de 19e eeuw op grotere schaal asperges geteeld. Het oudste nog bestaande gebied is dat rond Bergen op Zoom, maar sinds de Eerste Wereldoorlog is Noord-Limburg het belangrijkste productiegebied voor asperges. De aspergeveiling in Grubbenvorst is daarvan het centrum. De afgelopen decennia is het gewas ook in andere delen van het land (bijvoorbeeld SallandTwente en Groningen) doorgedrongen. Een groot deel van de in Nederland gekweekte asperges wordt geëxporteerd naar Duitsland. In 2003 werd inWoerden een mes gevonden met de afbeelding van een asperge, waardoor wordt aangenomen dat de asperge in Nederland al in de Romeinse tijd werd gegeten.

    In België worden asperges gekweekt in de streek rond Mechelen en de streek rond Bornem/Puurs (Kalfort) en levert een beperkte oogst. Vooral Kalfort is hier zeer bekend om. Vandaar ook vieringen als 'de aspergeworp' eind augustus, en 'aspuurge' in het 'Bos van Coolhem' in Kalfort. De asperge groeit ook nu nog wild in sommige Europese streken, zoals Polen.

    Asperge

    16-04-2012 om 11:35 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges
    ASPERGES
    De 
    asperge (Asparagus officinalis subsp. officinalis) is een plant waarvan de jonge 
    scheuten geteeld worden als groente. Er bestaan witte asperges engroene asperges. De eerste zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de tweede hebben wel de zon gezien. In Noordwest-Europa zijn de witte asperges het meest gebruikelijk, in landen als Italiëde groene asperges. Ook komt de asperge in het wild voor in duinstruweel en langs rivieren.


    Botanische tekening

    16-04-2012 om 11:34 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    De asperges zijn er weer!

    Griet met asperges
    Ingrediënten
    4 grietfilets
    1 bundel asperges
    15 cl room
    muskaatnoot
    een klontje boter
    peper en zout
    Bereidingswijze
    1. Snijd de kopjes (5cm) van de handgeschilde aspergestengels en houd ze apart
    2. Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes. Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe. Breng aan de kook en laat 10 min sudderen onder deksel. Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
    3. Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende 10 tot 12 min. in de stoompot of
    -oven.
    4. Schep de griet op de borden. Laat Laat een klontje boter smelten in de saus.
    5. Overgiet de vis met de saus en leg er de aspergepunten bij.

    16-04-2012 om 11:30 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yuzu
    YUZU: smaakmaker in de topkeuken
    De yuzu is een vaste smaakmaker  in topkeukens, gebruikt in marinades voor vlees en vis en in desserts. De kleine onreglmatig gevormde citrusvrucht uit Japan smaakt minder hard en scherp dan de Eurpese citroen. Door de hoge zuurtegraad wordt hij niet als vrucht gegeten. Het sap versevigt de smaak van de andere ingrdiënten. De olie uit de schil wordt ook gebruikt om je ctrusbad te parfumeren

    14-04-2012 om 15:23 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culi-nieuws
    Gebak zonder eieren
    In heel wat bereidingen kan je eieren vervangen door plantaardige producten. zo bak je ook lekkeren pannenkoeken met rijpe, geprakte bananen. Eén rijpe banaan vervangt 4 eieren.
    In taarten en gebak is maïszetmeel gemengd met water een goed alternatief. Voor muffins of vloeibaar beslag kan je dan weer appelmoes gebruiken-na het bakken merk je nauwelijks nog iets van de appelsmaak. Er bestaat ook eiervervangpoeder of "egg replacer", een bindmiddel voor licht gebak en taarten, te koop in de natuurwinkel.
    Omdat legbatterijen verplicht vervangen worden door verrijkte kooien of scharrelstallen, dreigt er
    immers een tekort te ontstaan aan eieren. Het opdoeken van de legbatterijen betekent een pak minder dierenleed, maar er blijft een groot verschil tussen kippen in verrijkte stallen en die met een
     vrije uitloop. waar je eitjes vandaan komen, vertelt het eerste cijfer van de code op elk ei: 3 staat voor legbatterij, 0 voor vrije uitloop. Hoe lager, hoe gelukkiger de kippen.

    14-04-2012 om 15:17 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuken
    SPREUKEN OVER LENTE EN VOORJAAR.

    Uit de dromen van de lente wordt in de herfst jam gemaakt.
    Peter Bamm

    Eén lente per jaar, en in het leven slechts één jeugd.
    Simone de Beauvoir

    De winter sterft in de lente om in de herfst opnieuw geboren te worden.
    Marche Blumenberg

    Geen enkele winter duurt eeuwig. Geen enkele lente slaat een beurt over.
    Hal Borland

    ‘Min 20 graden’, sprak de eskimo, ‘de lente hangt in de lucht.’
    Wiet van Broeckhoven

    Eeuwige liefde is even absurd, even ondraaglijk als eeuwige lente of eeuwige muziek. Juist de wisseling van de seizoenen maakt het jaar boeiend, en voor de muziek zijn de stilten even belangrijk als de klanken.
    Marc Callewaert

    De lente wordt eerder herkend door de planten dan door de mens.
    Chinees spreekwoord

    Lente is de terugkeer van de verloren zoon.
    John Conway

    Lente in de grote stad: men hoort ‘s morgens de vogels hoesten.
    Cédric Dumont

    De eerste dag van de lente is één ding, de éérste lentedag is een ander. Het verschil tussen beide is soms zo groot als een maand.
    Henry van Dyke

    Eén vogel maakt nog geen lente en een brutale puber nog geen staatsman.
    Jan Greshoff

    Het is lente: de tijd van de jeugd en van gemakkelijk geluk.
    René Gysen

    De winter is een ets, de lente een aquarel, de zomer een olieverfschilderij en herfst is een mozaïek van al deze.
    Stanley Horowitz

    De winter is in mijn hoofd, maar de eeuwige lente is in mijn hart.
    Victor Hugo

    Met liefde is het net als een bloemenperk in het voorjaar; Je vraagt je af wat er uit komt, en uiteindelijk is het hetzelfde als vorig jaar.
    Tom Jones


    Spring flower

    12-04-2012 om 16:42 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerspreuken
    WEERSPREUKEN

    Als het in januari mistig is, dan wordt de lente fris.
    Weerspreuk

    Als in de winter en in het begin van de lente de vliegen zo dansen, krijgt ongunstig wee kansen.
    Weerspreuk

    Een veel te vroege lente, geeft brood zonder krenten.
    Weerspreuk

    Februari is nooit zo fel, of ze geeft drie lentedagen wel.
    Weerspreuk

    In het najaar veel wind uit het westen, evenlang zal hoge wind ons in ‘t voorjaar pesten.
    Weerspreuk

    Is het koud in maart, dan nadert de lente met een vaart.
    Weerspreuk

    Op de lentedag (21 maart) de wind in noord, dan blaast deze nog zeven weken voort.
    Weerspreuk

    Op een milde januari, volgt vaak een gure lente, en een warme zomer.
    Weerspreuk

    Schaarse lentebloei, honger voor de koei.
    Weerspreuk

    Zo koud het met het begin van de lente is, zo koud is het met het begin van de zomer.
    Weerspreuk

    12-04-2012 om 16:30 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasbloem

    Paasbloem

    Een paasbloem is de volksnaam voor een bloem die rond de Pasen bloeit. Vaak wordt hier de narcis mee bedoeld, maar ook de sleutelbloem en de overbekende madelief dragen deze naam soms. Paasbloem of paasblom is ook de aanduiding voor het fleurige jurkje dat meisjes met de Pasen aankregen. De drager van het jurkje werden ook paasbloem genoemd.

     

    09-04-2012 om 17:36 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gepocheerd ei florentine (op een andere manier)

    Ingrediënten

    8    Gepocheerd ei
    500 gram    Spinazie
    1 recept    Mornaysaus - Eenvoudige kaassaus
    1 el    Boter
       Geraspte kaas
       Peper
       Zout
       Nootmuskaat - Muskaatnoot

    Bereidingswijze

    De spinazie ontnerven en spoelen, daarna kort blancheren in een weinig kokend water.
    Snel afkoelen onder stromend water (Rafraichir).
    De spinazie laten uitlekken en uitpersen.
    Maak het recept mornaysaus.
    Maak het recept gepocheerde eieren.
    Na het pocheren de eieren met een schuimspaan uitnemen en in ijswater laten afkoelen.
    Pareer de eieren - de loshangende stukjes eiwit afsnijden.
    Bak de spinazie in de boter en kruidt met peper, zout en muskaatnoot.
    Leg een bedje spinazie.
    Plaats daarboven op de gepocheerde eieren.
    Oversaus met mornaysaus en overstrooi met geraspte kaas.
    Gratineer onder de salamander (Grill).

    Eens iets anders om Pasen te vieren dan alleen maar chocladeeitjes.

    07-04-2012 om 17:04 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
    VROLIJK PAASFEEST

    leuke en gratis avatars pasen animaties

    leuke en gratis avatars pasen animaties

    07-04-2012 om 16:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Gepocheerd ei florentine (P Goossens)

    Nodig
    - 4 eieren
    - azijn
    - peper en zout
    - 1 sjalot, fijn gesneden
    - 450 g jonge spinazie
    - boter
    voor de bladerdeeg:
    - kant-en-klaar bladerdeeg
    (8 stukken van ca.9 bij 9 cm)
    - 1 eierdooier
    voor de mousselenesaus:
    - 3 eierdooiers
    - 2 el water
    - 45 g koude boter in klontjes
    - witte peper en zout
    - 2 el citroensap
    - 50 ml room, half opgeklopt
    zo maak je het
    Rol de bladerdeeg uit op het werkblad en snij er 8 vierkanten uit van ongeveer 9 bij 9
    Leg ze op bakpapier op de bakplaat, bestrijk met een losgeklopte eieredooier en bak bruin in ca
    10 min. in een voorverwarmde oven op 200°.
    Klop voor de mousseline de eierdooiers met met het water tot een gladde saus op een laag vuur. Neem de pan van het vuur zodra de dooiers willen gaan stollen.
    Roer de koude boter stukje per stukje voorzichtig onder de saus tot ze helemaal gesmolten is.
    Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Doe de room bij de saus.
    Was de spinazie en laat uitlekken.
    Stoof de sjalot in wat boter zonder deze te laten kleuren, doe de spinazie erbij en laat het vocht lichtjes verdampen.
    Kruid naar smaak met peper en zout
    .
    Breek de eieren één voor één in een kop. Breng water aan de kook met een scheutje azijn en wat peper en maak met een klopper een spiraalvormige beweging in het kokende water. Laat de eieren één voor één voorzichtig in het water glijden en pocheer ca. 3 min. -afhankelijk van de grootte van het ei- tot het eiwit gestold is maar de dooier nog mooi lopend.
    Leg een stuk bladerdeeg op een bord, bedek met spinazie, leg daarop een gepocheerd ei, giet er wat suas over en sluit af met nog een stuk bladerdeeg.
    Werk het geheel af met wat waterkerscoulis
    .

    07-04-2012 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade
    Geschiedenis
    Twee chocola drinkende Mixteekse koningen uit de Codex Zouche-Nuttall

    De Azteken verbonden cacao met Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid. Zij dronken een chocoladedrank, xocoatl, vaak op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. De drank zou vermoeidheid tegengaan, een resultaat van de cafeïne die een bestanddeel van de cacao is. Een Spaanse jezuïtische missionaris, Jose de Acosta, die aan het eind van de 16e eeuw in Peru en Mexico woonde, schreef al over dat effect. De drank werd onder andere gebruikt aan het hof van keizer Montezuma.

    In 1585 werd chocolade voor het eerst op commerciële schaal van Veracruz naar Sevilla vervoerd. Chocolade werd toen alleen gedronken, waarbij de Europeanen er suiker aan toevoegden en de chilipeper weglieten. In 1615 werd de chocoladedrank bij officiële audiënties bij de Franse koning ingevoerd, totdat het gebruik door bezuinigingen weer werd afgeschaft. In de 17e eeuw was chocolade een luxeproduct dat vooral gebruikt werd door de adel.

    De Spanjaarden die in Amerika woonden ontdekten dat ze lekkere chocoladekoekjes konden bakken door suiker aan de cacaopasta toe te voegen. Ze konden de bereidingswijze van chocolade bijna een eeuw lang geheimhouden.

    De eerste chocoladefabriek verrees in 1728 in Engeland. In 1760 kwamen er fabrieken in Duitsland en Frankrijk. In 1819 werd voor het eerst Zwitserse chocolade gefabriceerd. In 1813 begon Blooker met de productie van cacao en chocolade in Nederland, en in 1828 deed Casparus van Houten sr. een belangrijke uitvinding waarmee op eenvoudige wijze het vet van de cacaomassa kon worden gescheiden. Deze techniek kreeg wereldwijd navolging. Eind 18e eeuw begon chocolade in prijs te dalen, zodat ook gewone mensen het konden betalen.

    De eerste eetbare chocolade zou in 1847 zijn gemaakt door de Britse Quaker Joseph Fry. De Quaker-families Fry, Cadbury en Rowntree waren twee eeuwen in de chocolade-industrie actief wikipedia


    04-04-2012 om 16:26 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    CHOCOLADEMOUSSE
    recept van P. Goossens

    Nodig
    - 275 g donkere chocolade (70%)
    - 275 g melkchocolade (50%)
    - 550 g room (40%) opgeklopt
    - 100g kristalsuiker
    - 80 g eierdooiers
    - 100 g volle melk
    - 2 grote of 4 kleine blaadjes gelatine, geweekt in water en dan uitgeknepen
    - sinaasappelzestes
    - stukjes meringue
    voor de chocoldecoulis:
    - 110 g water
    - 20 g honing
    - 40 g room (40%) 35 ml koffie
    - 25 g cacaopoeder
    - 20 g griessuiker
    Zo maak je het
    Los de gelatine op in melk. Giet over de beide chocolades en laat smelten au bain marie. Laat een beetje afkoelen.
    Klop de eierdooiers op met de suiker, voeg toe aan de chocolade en spatel er de room onder. Zet tot gebruik in de koelkast.
    Breng voor de coulis het water met de cacaopeder aan de kook, neem van het vuur en meng er de acerige ingrediënten onder. Laat afkoelen. Voeg wat sinaasappelzeste toe.
    Verdeel de mousse over de borden en werk af met de coulis en de merengues.

    04-04-2012 om 16:20 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade
    Chocolade gezond?

    De grote verleidingskracht van chocolade zit niet alleen in de smaak, maar ook in de chemische reacties die het doet ontstaan. Chocolade bevat namelijk phenylethylamine, een natuurlijk antidepressivum. Hierdoor gaan we ons gelukkig voelen, krijgen we meer energie en worden we alerter.

    Chocolade staat ook gekend als een lustopwekker. En inderdaad, dokters uit Milaan hebben ontdekt dat vrouwen die regelmatig zondigen aan deze zoetigheid een beter seksleven hebben dan zij die er geen eten. Bovendien zou chocolade ook goed zijn tegen stemmingswisselingen tijdens de menstruatiecyclus

    A chocolate a day... keeps the doctor away

    Verrassend genoeg is chocolade een van de voedzaamste en best verteerbare levensmiddelen. Het bevat meerdere vitaminen (A1, B1, B2, C, D en E) en mineralen (calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer, zink, koper, chroom en fosfor), die heilzaam zijn voor het lichaam. Dat wisten ook de soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, die steeds een reep bij zich hadden.

    Volgens recent onderzoek blijkt dat een stukje zwarte chocolade per dag goed is tegen een hoge bloeddruk, trombosen en beroerten. Dat komt door de flavonoïden die erin zitten, een bestanddeel dat je ook terugvindt in rode wijn. Dat betekent echter niet dat we ons nu mogen gaan volproppen met chocolade. Het blijft immers een caloriebom.

    02-04-2012 om 17:16 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen
    MMMMM!!! zoveel lekkers
    Heerlijk die lekkere chocolade. Met mate gebruikt is het zelfs niet slecht voor de gezondheid. Het is zelfs goed voor het geheugen.

      

    02-04-2012 om 17:12 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maarten1955
    blog.seniorennet.be/maarten
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luc_en_rina
    blog.seniorennet.be/luc_en_
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    anders_bekeken
    blog.seniorennet.be/anders_

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!