Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gelukkig
    blog.seniorennet.be/gelukki
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    britt
    blog.seniorennet.be/britt
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    07-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroepoek met scampi (hapje)

    Ingredienten: voor 15 personen


    8 rauwe scampi’s
    2 dl visbouillon
    1 rijpe avocado
    2 limoenen
    2 eetlepels olijfolie
    peper, zout
    rode koolscheuten
    sprieten bieslook


    Bereiding:


    bak voldoende kroepoek in hete frituurolie
    laat ze uitlekken op keukenpapier en haal er daarna de diepste schaaltjes uit

    pocheer de scampi’s in de visbouillon (1 à 2 minuten)
    laat ze afkoelen en pel ze

    snij in stukjes

    schil de avocado, haal er kleine bolletjes uit en snij de rest in kleine stukjes en besprenkel met limoensap
    roer er 2 eetlepels olijfolie door en kruid met peper en zout

    meng de avocado’s met de scampi’s
    leg in elk schaaltje een hoopje rode koolscheuten en daarop een lepeltje van het scampi-avocadomengsel
    garneer met sprietjes bieslook
    de rest van de kroepoek zet je gewoon op tafel .

    Sorry voor de lijntjes!!!

    07-06-2005 om 19:06 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude erwtensoep met eiermimosa (hapje)
    Ingredienten:

    Voor 20 hapjes:
    1 el olijfolie
    2 sjalotten
    ¾ dl Noilly Prat
    450 g diepvrieserwtjes
    3 dl groentebouillon
    2 eieren
    sprietjes bieslook
    zout en witte peper


    Bereiding:


    Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalotten. Blus de pan met Noilly Prat en laat even inkoken. Voeg de erwtjes en bouillon toe, en kook de erwtjes gaar. Pureer de soep, voeg eventueel wat extra bouillon toe als de soep te dik is en giet door een zeef. Laat afkoelen. Kook de eieren 12 minuten en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel de eieren en duw ze door een fijne zeef. Kruid met zout en peper. Verdeel de soep over glaasjes of espressokopjes en werk af met de eiermimosa en sprietjes bieslook.

    07-06-2005 om 19:00 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn op grootmoederswijze in bruine Leffe( Hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    1 konijn van ong. 1200 g, versneden
     250 g vers spek, ontzwoerd en in dobbelsteentjes (niet gerookt)
     2 flinke uien, in ringen
     2 takjes verse tijm
     1 laurierblad
     een bosje peterselie
     enkel zwarte peperkorrels
     1 fles Leffe bruin (75 cl)
     boter
     zwarte peper uit de molen en zout


    Bereiding:

    Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en hou opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.
    - Voeg vervolgens de ui-ringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruidt flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.
    - Neem de konijnenstukken uit de pan en hou warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.
    - Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes.

    06-06-2005 om 19:20 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn in kriekbier (hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    1 panklaar konijn
     1 el reuzel (varkensvet)
     bloem
     2 uien, in ringen gesneden
     1 snee wit brood, met mosterd bestreken
     tijm, laurier, selderie
     1/2 l kriekbier "Mort Subite"
     250 g gedroogde pruimen
     1/2 glas gedroogde abrikozen
     peper en zout


    Bereiding:

    Snij het konijn in stukken, wentel ze door het bloem en laat ze samen met de uiringen op hoog vuur kleuren in de reuzel.
    - Draai het vuur lager en voeg tijm, laurierblaadje en enkele blaadjes selder toe. Leg een snee wiitebrood (zonder korst) en bestreken met mosterd op het konijn. Voeg een scheutje bier toe en laat zachtjes sudderen. Doe het kriekbier beetje bij beetje bij het gerecht het konijn mag niet "baden" in het bier, kruid met peper en zout en laat uurtje stoven.
    - Voeg vervolgens de vooraf in lauw water geweekte pruimen en abrikozen bij en laat gaarstoven.
    - Seveer met gestoomde aardappeltjes.

    06-06-2005 om 19:11 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn a' la Dijonnaise (hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    1  konijn
    2 uien, in stukken gesneden
    3 teentjes knoflook, in stukjes
    3 el Dijon mosterd
    2,5 dl droge witte wijn
    1/2 l kippenbouillon
    bloem
    enkele takjes tijm
    1 laurierblad
    boter
    peper en zout


    Bereiding:

     Haal de stukken konijn door wat bloem en laat ze licht kleuren in wat boter.
    - Stoof ondertussen in een andere (ruime) pan de uien en knoflook even aan. Doe er de stukken konijn en de mosterd bij en overgiet met de wijn en bouillon.
    - Voeg tenslotte nog de tijm en laurier toe, draai het vuur laag en laat in zo'n uurtje zachtjes gaar pruttelen.
    - Neem het vlees uit de pan en doe in in serveerschaal, hou warm. Breng de saus terug aan de kook en laat ze wat indikken naar wens met maïzena. Giet over het vlees, bestrooi met wat vers gehakte peterselie en dien onmiddelijk op.

    Tip van de chef:

    Lekker met gekookte aardappelen en zelf gemaakte appelmoes.

    06-06-2005 om 19:07 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsnootjes met pesto (hoofdgerecht)

    Ingredienten:

    4 kalfsnootjes
    2 eetlepels amandelpoeder
    olijfolie, boter
    2 tomaten
    basilicum
    peper en zout

    Pesto:
    1 bosje basilicum
    2 eetlepels pijnboompitten
    4 teentjes knoflook
    peper en zout
    10 cl extra vierge lijfolie
    30 gr. gemalen parmezaan


    Bereiding:

    Maak eerst de pestosaus: versnipper de basilicum, voeg de pijnboompitten, de grof gehakte knoflook, goed wat peper uit de molen, een klein beetje zout en olijfolie toe. Mix met de handmixer tot een glad groen papje is ontstaan. Laat dan de Parmezaanse kaas erbij schuiven. Meng even.

    Draai dan de ingepeperde en gezouten kalfsnootjes in het amandelpoeder. Bak ze in een mengsel van olie en boter op een atig vuur. Laat het vlees dan een tiental minuten in de oven staan. Stel de oven af op 95° Celcius.

    Was de tomaten en snij ze horizontaal in twee. Snij er de bolle onderkanten van af en grill ze twee keer 3 minuten.

    Serveer met aardappelen en boontjes, leg een schijfje tomaat op het vlees. Giet de pestosaus rondom het vlees.






     

     

    06-06-2005 om 18:56 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsmedaillon op een bedje van schorseneren en aardappelmousse met een sausje van druive . (hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    800 G KALFSMEDAILLONS
    4 AARDAPPELEN
    1 KG SCHORSENEREN
    10 G MORILLES (Gedroogd )
    1 CL RODE PORTO
    1 CL COGNAC
    1 BOSJE BIESLOOK
    3 DL ROOM
    2 EL BLOEM
    1 CITROEN
    NOOTMUSKAAT
    250 G BLAUWE DRUIVEN
    75 G GRIESSUIKER
    4 DL KALFSJUS
    PEPER
    ZOUT

    Bereiding:


    Was de aardappelen, kook ze in de schil, pel en pureer ze (of draai ze door een zeef). Marineer de morilles in cognac en porto, snij bieslook fijn, voeg samen met de room toe aan de aardappelpuree en meng alles goed. Kruid met peper en zout. Was de schorseneren, schil ze en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Kook ze in water met bloem en citroen. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Bak de medaillons roze. Kruid met zout en peper van de molen. Halveer de druifjes en ontpit ze, laat inkoken met de griessuiker tot een compote, voeg de lichtgebonden kalfsjus toe. Om te serveren plaatst u de schorseneren in een ring en de aardappelmousse erbovenop; warm op in de oven. Schik de medaillons rond de garnituur en overgiet lichtjes met druivensaus. Garneer het gerecht met enkele druiven en takjes bieslook


    Tip van de chef


    Vlees aanbakken in de pan en afbakken in de oven op 180° gaat veel gemakkelijker voor een grotere groep eters.













    06-06-2005 om 18:50 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!