Ingredienten:
4 aardappels van gelijke grootte 4 witte asperges 12 reuzenscampi 2 limoenen 8 eetlepels olijfolie 1 sjalot (fijngesneden) 1/2 eetlepel mayonaise 1/2 eetlepel zure room 1/2 eetlepel piccalilly 1/2 eetlepel mosterd 4 eetlepels verse groene pesto 2 sneetjes zuurdesembrood 12 slablaadjes of kleine spinazieblaadjes 4 plakken serranoham (in reepjes) Een weinig notensla (rucola)
Bereiding
Aardappels in de schil gaar koken. Asperges goed schillen, houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges beetgaar koken in gezouten water. Intussen scampi ontdooien. pellen, en darmkanaal verwijderen. Scampi droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Gare asperges en aardappels laten uitlekken. Limoen raspen (1 theelepel), limoenen uitpersen. In kom dressing kloppen van helft van limoensap, 4 el olie, peper en zout. Asperges in dressing leggen. Aardappels pellen en er 12 gelijkmatige plakjes van snijden
Saus maken van sjalot, mayonaise, room, piccalilly, limoenrasp en rest van limoensap, mosterd, 3 el olie, peper en zout. Aardappelrondjes voorzichtig door saus mengen.
Brood licht roosteren in broodrooster, 4 rechthoeken van 12 x 4 cm uit sneetjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en scampi op matig vuur in 5 min. gaar bakken, halverwege keren. Op elke scampi wat pesto scheppen. Aardappelplakjes tegen elkaar op vier borden leggen. Achtereenvolgens beleggen met scampi, slablaadjes, zuurdesemtoast en serranoham. Asperges uit dressing nemen en elk in 5 stukjes van oplopende grootte snijden. Borden garneren met asperges ,overgebleven dressing en pesto
Tip van de chef:
Het meeste werk hieraan is de borden garneren.Dit kan natuurlijk ieder op zijn eigen manier. Zoals ik het doe is het wel mooi als dit op een rechthoekig bord gebeurd Zelf heb ik ooit een tegel gebruikt
|