Ingredienten:
200 gr eendenborst Het vet van de eendenborst
dressing:
1 mespunt suiker 4 eetlepels frambozen azijn 4 eetlepels hazelnootolie 2 eetlepels olijfolie peper en zout
20 gr rucola 12 parmezaankrullen
Bereiding: Snijd het vet van de eendenborst in piepkleine blokjes. Bak het vlees rosè en snij het in zeer dunneplakjes. Bak de vetblojes ui op een zacht vuur, schep uit de pan en zet appart. Klop wat peper en zout door de frambozenazijn en voeg dit met de ingredienten voor de dressing, uitgezonderd de oliesoorten, toe aan het vet in de pan. Roer alles goed door en de aanbaksels los, laat 5 min. zachtjes koken en schenk alles door een zeef in een maatbeker Klop met een staafmixer de oliesoorten erdoor tot een lobbige dressing. Verdeel de rucola over 4 bordjes, leg de plakjes eendenborst als een waaier in het midden. Verdeel de kaantjes over het vlees en schenk de vinaigrette over en om het vlees. Verdeel de kaaskrullen over de borden.
|