Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Geschiedenis! Nele en Tine Gilis leiden België naar historische Europese squashtitel
  • VIDEO. Leandro Trossard is in bloedvorm: Rode Duivel schuift de 2-0 knap binnen, Arsenal houdt titelkansen gaaf na zege tegen Bournemouth
  • Deze ‘Swifties’ zijn klaar voor de start van ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift in Europa: “Speciaal een spaarpotje aangelegd om erbij te kunnen zijn”
  • MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “Het is duidelijk dat we het niet nog eens zo kunnen doen”
  • Real-trainer Carlo Ancelotti houdt woord: Thibaut Courtois staat officieel opnieuw onder de lat tegen Cadiz
  • Paul-Henry Gendebien, oprichter van Waalse partij die bij Frankrijk wil aansluiten, overleden
  • Peter Maes na de promotie met Willem II: “Dit is het hoogtepunt van mijn carrière”
  • Kunnen Alaphilippe, Vansevenant of Bardet in eerste Giro-rit topfavoriet Pogacar te snel af zijn?
  • Vakbond dient nieuwe stakingsaanzegging in voor gevangenissen in Limburg
  • Hij dwong zijn zoontje op een loopband en dreef de snelheid steeds verder op: vader staat terecht voor overlijden van Corey (6)
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pierre1951
    blog.seniorennet.be/pierre1
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kwbekerendonk
    blog.seniorennet.be/kwbeker
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    04-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpachio van eendenborst met eendenkaantjes en frambozenvinaigrette (voorgerecht)

    Ingredienten:

    200 gr eendenborst
    Het vet van de eendenborst

    dressing:

    1 mespunt suiker
    4 eetlepels frambozen azijn
    4 eetlepels hazelnootolie
    2 eetlepels olijfolie
    peper en zout


    20 gr rucola
    12 parmezaankrullen

    Bereiding:
    Snijd het vet van de eendenborst in piepkleine blokjes.
    Bak het vlees rosè en snij het in zeer dunneplakjes.
    Bak de vetblojes ui op een zacht vuur, schep uit de pan en zet appart.
    Klop wat peper en zout door de frambozenazijn en voeg dit met de ingredienten voor de dressing, uitgezonderd de oliesoorten, toe aan het vet in de pan.
    Roer alles goed door en de aanbaksels los, laat 5 min. zachtjes koken en schenk alles door een zeef in een maatbeker
    Klop met een staafmixer de oliesoorten erdoor tot een lobbige dressing.
    Verdeel de rucola over 4 bordjes, leg de plakjes eendenborst als een waaier in het midden.
    Verdeel de kaantjes over het vlees en schenk de vinaigrette over en om het vlees.
    Verdeel de kaaskrullen over de borden.


     

    04-06-2005 om 14:13 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonbon van rund en kruiden (hapje)
    Ingredienten:

    150 gr. gemalen of gehakt rundvlees
    mayonaise, worcestersaus
    3 eetl. fijngehakte groene kruiden.(peterselie.bieslook,kervel dragon, basiligum,munt,....)
    12 plakjes gerookt rundvlees.(filet d' Anvers)
    2 aardappelen (bintje))
    1eierdooier
    1 sjalot fijgehakt
    wat gedroogde tomaten
    enkele augurken in azijn

    Bereiding:

    Kruid de filet Americain met peper, zout,1/2 eetl. mayonaise.worcestersaus, gehakte sjalot en de fijn gehakte groene kruiden.
    Meng grondig.
    Leg de plakjes filet open en leg in het midden een koffielepel americain.
    Vouw mooi dicht.
    Snijd de aardappelen in schijven van 1 cm. dik.
    Steek er circels ui met een doorsnede van 3 cm.
    Was dep droog en leg 3 min in frituurvet van 160°
    Laat 15 min. rusten en leg nog eens 3 min . in de frituur, dit keer 200°.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
    Leg de vleesbonbons op de aarappelenen garneer met zure augurk en gedroogde tomaat.

    Tip van de chef:

    Dit hapje is zonder aardappel en gepresenteerd in een lepel ook schitterend

    04-06-2005 om 13:48 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursje van gerookte zalm met zeevruchtjes,oude balsamico en notenolie (voorgerecht)
    Benodigdheden (10 personen)

    10 mooie plakjes gerookte zalm; 350g rivierkreeften staartjes; 350g gerookte palingfilet; 350g gepelde garnaal; 10 gekookte rivierkreeftjes; broodkorstjes, liefst pikant; bot dragon; bot bieslook; 10 soeplepels yoghurt; oude Balsamico; notenolie


    Bereiding:

    Leg de plakjes gerookte zalm open.
    Meng de staartjes met de fijn gesneden rivierpaling en de garnaaltjes.
    Snipper bieslook en dragon fijn.
    Voeg de yoghurt en de kruiden toe.
    Als laatste de broodkorstjes en dan eventueel wat bijkruiden.
    Leg op elke snede gerookte zalm twee soeplepels vis.
    Dek voorzichtig toe zodat je een pakketje vormt.
    Leg in het midden van het bord.
    Voeg wat Balsamico en notenolie toe als garnering en om de smaak te verhogen.
    Het is wel raadzaam om een oude Balsamico te gebruiken daar die veel zachter zijn.

    04-06-2005 om 13:43 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursje van gerookte zalm met noordzeegarnaal en meloenvinaigrette (voorgerecht)
    Benodigdheden (4 personen)
    4 mooie sneden gerookte zalm; 200g grijze garnalen; 1 kleine meloen; bieslook; wijnazijn, olijfolie, dille, pezo, mosterd; gemengde sla; 1 radijsje per persoon; 1 keizergarnaal per persoon.


    Bereiding:

    De meloen schillen en van zijn pitten ontdoen, het sap opvangen !!
    ¾ van de meloen in kleine dobbelsteentjes snijden, de rest ( ¼ ) in kleine bolletjes.
    De overschot van de meloen + het sap fijn pureren in de milkshake (blender) en door een fijne zeef doen.
    De vinaigrette maken : wat mosterd, wijnazijn, olijfolie, het sap van de meloen, peper en zout en de dille in de blender goed mengen.
    De D's van de meloen, de garnalen alsook de fijngesneden bieslook met een weinig vinaigrette mengen.
    Dit alles verdelen in de snede gerookte zalm en op een bord schikken.
    Aan de onderzijde doet men een weinig vinaigrette en de bolletjes meloen
    Afwerken met een weinig gemengde sla (pezo + wat olijfolie).
    Roosje van radijs en de keizergarnaal toevoegen.
    Roosje van radijs : 4 x 2 inkepingen en in koud water in frigo laten open komen.

    04-06-2005 om 13:38 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurre blanc ''De Swaen'' (saus)

    Ingredienten:


    500 gr fijngesneden sjalotten
    1 fles droge witte wijn
    1 kg roomboter

    Bereiding:


    Kook de sjalotten in de wijn helemaal gaar (dit is belangrijk, omdat een saus met een 'rauwe uiensmaak' niet lekker is).
    Pureer ze met de staafmixer en laat de puree afkoelen.
    Klop de boter luchtig en romig en klop de sjalottenpuree erdoor.
    Vries de boter in kleine porties in.
    Verwarm een portie bevroren boter voor het gebruik, zonder erin te roeren.
    Neem de pan van het vuur en klop de boter op.
    Verwarm ze weer even en klop ze met de staafmixer weer op.
    Breng de beurre blanc op smaak met peper, zout en eventueel peterselie, mosterd, kerrie enz.

    04-06-2005 om 13:12 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beignet van zoetwatergarnaal met dille mayonaise
    Benodigdheden (6 personen)
    200 gr bloem; circa 3 dl bier of water; 2 scampi per persoon
    Voor de saus : 2 eieren; soeplepel mosterd; scheutje azijn; ¾ liter olie; bosje dille


    Bereiding

    Maak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vloeibaar is, kruid met peper en zout.
    Laat de scampi in lauw water ontdooien en ontdoe hen van de schaal, laat eventueel een tukje aan het staartje, dit maakt het dippen makkelijker.
    Haal ze door het beslag en frituur ze dan een 4 tal minuten in een frituurpan aan 190 graden.
    Dip ze droog op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
    Doe de eieren met mosterd en azijn in een hoge pot en klop met behulp van de mixer de mayonaise door beetje per beetje de olie toe te voegen.
    Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

    04-06-2005 om 13:07 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!