Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    07-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Sinterklaasfeest in mineur...

    Hoewel de kleinkinderen niet meer tot de " believers" behoren, komt de Sint toch nog langs met een kleinigheid. Bij de kinderen van de dochter was de Sintvreugde maar in mineur...De dag voordien hebben ze hun hondje Chappie , een Jack Russeltje van 16j moeten laten inslapen en daarom hadden ze echt geen zin om te feesten.

    Het beestje leed al een tijdje aan ouderdomskwaaltjes zoals niet meer goed horen en zien en andere ongemakjes. Onlangs hebben ze haar zelfs in allerijl naar de spoed van de dierenarts moeten brengen met hartproblemen.. maar met de nodige medicatie leek het te lukken tot ze eergisteren 's morgens een zware epileptische aanval kreeg. De dochter bracht haar direct naar de dierenarts die na een grondig onderzoek vaststelde dat ze een hersentumor had ... Ze kreeg een spuitje om te stabiliseren en aanvankelijk leek alles nog mee te vallen maar toen de dochter terug thuis was, kreeg ze nogal snel een tweede aanval en jankte ze zodanig dat de dierenarts er terug bijgehaald werd..Die heeft alles geprobeerd wat enigszins mogelijk was maar uiteindelijk bleek een spuitje de enige goede beslissing te zijn...

    Het was dan ook een groot drama toen de kinderen van school kwamen en Chappie er niet meer was. De dierenarts had beloofd de hond nog bij te houden zodat de kinderen nog afscheid konden nemen voor ze gecremeerd werd! Toen ik later op de avond even telefonnerde met de kleinkinderen zei de kleinzoon dat zijn zus al gans de avond aan het wenen zat in de zetel en dat hij het ook moeilijk had. Ik heb hem dan gezegd dat hij gerust mag wenen, dat daar niets mis mee is en dat zijn  mama en papa dat ook gedaan hebben en dat oma een paar jaar terug ook geweend heeft toen ze de poes hier een spuitje moest laten geven...

    Begrijpelijk dat het Sintfeest gisteren in het water is gevallen .. de groten noch de kinderen hadden er veel zin in... Spijtig dat het juist op zo'n moment  gebeurde maar aan de ander kant.. volgende week beginnen de examens voor de kleinzoon, voor de eerste keer in het middelbaar en het zou een ramp geweest zijn mocht het dan gebeurd zijn want concentreren zit er nu eventjes niet in!

    Mijn hart gaat uit naar hen alle 4 want Chappie was het 5e lid van de familie. Ze ging overal mee, zelfs op reis en juist om haar hebben ze nog nooit een vliegtuigreis gemaakt want dan zouden ze haar moeten achterlaten en dat was geen optie! Ook op haar verjaardag waren er cadeautjes en onder de Kerstboom lagen elk jaar een paar pakjes voor haar en of ze het wist!! Het was telkens een dolle pret om haar die pakjes te zien openscheuren ...

    Hier lagen er ook al weer 3 pakjes te wachten om dit jaar onder de boom te leggen .. de speeltjes zullen ditjaar niet voor de nodige lol zorgen..

    Nu weet ik weer waarom we enkele jaren gelden toen we ook een tweede poes moesten laten inslapen, besloten om geen huisdier meer te nemen.. Ofwel sterft het beestje en dat doet pijn ofwel overleeft het beestje jou en dat is ook miserie...

    Ik denk dat diegenen die zelf een huisdier hebben of hadden begrijpen wat ik bedoel...

    07-12-2016 om 00:37 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    06-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Piet

    Vandaag kloppen weer veel hartjes sneller want voor hen is het de dag van de Sint en zijn Zwarte Piet, noch meer noch minder!

    Natuurlijk hebben vandaag de dag ook de meeste ouders helemaal geen racistische bedoelingen als ze Sinterklaas vieren en alternatieve verklaringen voor Zwarte Piet worden dan ook verzonnen, waarbij Zwarte Piet bijvoorbeeld zwart zou zijn geworden door roet in de schoorstenen. Tradities kunnen natuurlijk evolueren. Gelukkig maar. Als de traditie nooit was aangepast geweest, dan had de Sint helemaal geen helper(s) gehad, dan kwam hij nog steeds uit Myra (in het huidige Turkije) en niet uit Spanje en dan was er van een stoomboot geen sprake. Dan zou Zwarte Piet nog steeds een boeman zijn die kinderen de daver op het lijf jaagt en bedreigt met zijn roe en met deportatie in niet bepaald humane omstandigheden nl in een grote jute zak. Onverantwoord naar hedendaagse opvoedkundige normen.

    Zwarte Piet die zwart ziet door de roet in de schoorsteen is een goed begin, maar dat de cadeautjes via de schoorsteen zouden geleverd worden is een beetje moeilijker vol te houden. Lang niet iedereen heeft nog een werkende open haard met voldoende brede schouw. De aardgas-condensketel op veel zolders heeft wel een uitlaatpijpje, maar ik kan me niet voorstellen dat zelfs een hele slanke Piet daar in past en dan nog, hoe raakt hij uit die verwarmingsketel? Krijg dat maar eens uitgelegd aan een kritische kleuter! Nee, dan is het nog aannemelijker dat de Sint beschikt over een magische sleutel, een passe-partout die op alle voordeuren past en gewoon langs de voordeur de cadeautjes komt afzetten.

    In elk geval, voor kinderen van “sinterklaasgerechtigde” leeftijd, maakt het volgens mij weinig uit hoe die Pieten er precies uitzien, als het maar een vrolijke en kleurrijke bedoening is en vooral, als ze maar mandarijntjes, speculaas, marsepijn , chocolade en cadeautjes krijgen.

    06-12-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    04-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder commentaar!!

    Mijn brief aan de Sint!

    Image and video hosting by TinyPic

    04-12-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    02-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van alles een beetje..

    Mijn idee was om hier over van alles en nog wat te schrijven, maar van alles  is zo allesomvattend.. en waar begin je dan... want alles is alles.. en alles is veel.. dus ga ik het niet over van alles hebben. Waarover dan wel.. ik zou het begot niet weten.. want ik heb momenteel nog pruttekes in m'n ogen zitten.. en mijn badjas heeft een ochtendhumeur.. en mijn pas aangekochte croqs met een pelske zijn nog niet goed wakker..

    Ergens in de buurt daarentegen zijn ze wel al wakker … en dat op een uur dat er bij ons ten huize hier meestal nog met de ogen halfopen rondgelopen wordt.. .. buitenwerken in december op een koude winterdag, moet kunnen zeker?

    De zon is er nog niet doorgekomen als ik de gordijnen opentrek.. en laat er nu juist in mijn zicht een vieze streep mijn raam verdoezelen... maar ik laat het niet aan m'n hart komen, straks komt de ruitenwasser ...en achter mij staat de thee te trekken en wacht het suikerklontje ongeduldig om in de kruidige massa te springen..

    December is begonnen. het lijkt wel of de maanden steeds korter en korter worden.. Afgelopen weekend zijn er links en rechts al enkele kerstdecoraties tevoorschijn gekomen. Dat is vroeg, ik weet het.. want de zakken van de Sint staan ook nog te wachten.. en zo wordt het een mengelmoes van feestdagen.. want ook de pompoenen liggen er nog te pompoenen.. ne mens zou voor minder in de war geraken...

    "Hoor de wind waait door de bomen.. " nee het is nog te vroeg om te zingen voor de Sint.. ik weet het.. maar het is wel zo.. de wind waait hier door de bomen..langs de gevel.. tussen m'n billen. Wat, dat telt niet.. wind is wind.. neh.. kortom het waait overal..

    02-12-2016 om 09:58 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    30-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik vrees dat die eerste winterprik me parten speelt...
    Ik heb geen zin
    om geconcentreerd te werken vandaag.
    Ik heb geen zin.
    om met serieuze dingen bezig te zijn.
    Ik heb zin.
    Om andere dingen te doen,
    iets wat niet gepland staat.
    Ik heb zin
    om te genieten van alles,
    van het leven.
    Maar soms ben ik gebonden
    door de dagelijkse sleur!
    Alleen mijn gedachten
    kunnen steeds vrij zijn.
    Ik wens jouw van harte een fijne dag
    Natoken

    30-11-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (13)
    27-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zag ik het toen en zo zie ik het nog....

    Dat is wat ik schreef  op 6/11/2009

    Gisteren las ik bij Ani dat ze er straks voor een paar dagen uit trekt en daarna nog even zal weg zijn omwille van een ingreep dus zullen we haar op termijn een tijdje missen al beweert ze van niet!! Daar wil ik nu precies eventjes over verder bomen.

    Kan je blogvrienden missen? We zijn toch meestal onbekenden voor elkaar die via deze weg binnengedrongen zijn in mekaars leven, of niet? Zijn we niet gewoon "passanten" die even een goede dag zeggen en verder niet te lang stilstaan bij wat er rond die andere gebeurt? Is bloggenland niet eerder een medium waar je het één en ander kwijtgeraakt zonder er iets meer achter te zoeken of schuilt er toch meer achter?

    Heel in het begin dacht ik ook dat het gewoon een venster naar buiten was waardoor je iedereen wel liet binnenkijken maar het toch veilig gesloten hield. In veel gevallen is het ook zo. Als je iedereen binnenlaat, krijg je op den duur beduimelde ramen waardoor je zelf niet meer helder ziet.

    Maar af en toe zet je dat raam toch open en laat je iemand binnen om je gedachten, gevoelens en je wereldje te delen en... ontdek je zo de warmte van die bezoeker/ster. Die enkelingen worden belangrijk, je kijkt uit naar hun grol, hun bemoedigend woord, hun eigen visie op bepaalde van je logjes en je geniet van hun dagelijks schrijven. Ze zijn die welgekomen gasten voor wie je raam geen hinder meer vormt om even goede dag te zeggen en.. je mist ze als ze een tijdje wegblijven om welke reden dan ook! Dat is hoe ik dit bloggenwereldje ervaar .. maar iedereen zal er wel een eigen kijk op hebben zeker....

    Waarom ik daarnaar teruggrijp?

    Een paar dagen geleden verwees Ani daarnaar en ook naar het feit dat we mekaar hier al zo lang ontmoeten. Ik ben gaan zien wat ze bedoelde en stel vast dat ik nog steeds dezelfde mening heb als toen wat bloggen betreft...

    Welcome to my world .. denk ik dan maar....

    27-11-2016 om 10:17 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    26-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste in de rij...?

    Vandaag verjaart ons jongste prinsesje, ons glutenkindje wordt ook al 9 .

    Als ik terugkijk van waar ze komt met de problemen toen ze als baby op vaste voeding overschakelde .. dan heeft ze al een lange weg afgelegd maar omdat ze heel streng haar glutenvrij eten volgt, is ze opengebloeid en herkennen we haar niet meer qua energie en levenslust! Ze zal dat wel haar leven lang moeten volhouden maar eigenlijk is het voor haar de gewoonste zaak van de wereld. Ze eet nooit iets dat ze niet kent zonder dat ze zeker is dat het glutenvrij is want in het andere geval moet ze het na een uur al bekopen van de pijn en ongemakken! Op school of verjaardagsfeestjes is dat al lang geen probleem meer! Koekjes of cakejes die ze op school krijgt, brengt ze mee naar huis voor grote broer en die zegt geen neen ! . Op feestjes vraag de dochter altijd op voorhand wat er gegeten wordt en indien nodig neemt onze schat glutenvrije pannenkoekjes of cakejes mee die de moeder van de jarige dan voor haar opwarmt of opdient en zo geniet ze mee met de rest van haar klasje. Bij familiefeesten wordt er altijd met haar rekeing gehouden, ik heb een speciale frituurpan voor haar om daar zelfgemaakte glutenvrije kroketjes of frietjes en zo in klaar te maken en er is altijd wel een glutenvrij taartje voor haar voorzien al is niet bepaald een taartensnoepertje.Familie, kennissen en vrienden kennen haar probleem en houden er rekening mee en zo kan onze schat mee genieten zoals de rest.

    Dus.. lieve Kitiara een heel dikke kus en knuffel van oma en opa!

    Image and video hosting by TinyPic

    En is het feesten dan gedaan ten huize Natoken? Neen, want op 24 december is onze dochter jarig... wij blijven dus feesten!!

    26-11-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    24-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leef alsof je leven er van afhangt
    Image and video hosting by TinyPic

    We zijn onlangs naar een begrafenis geweest en dan sta je toch even stil bij je eigen leven en dat is wat ik ook deed.

    Een kleine terugblik op mijn leven:

    Ik heb gelachen, geknuffeld en gehuild. Ik heb geschreeuwd van plezier en van pijn. Ik heb mijn liefde geuit, maar ook gevloekt. Ik heb dingen goed gedaan en fouten gemaakt. Ik heb vriendschappen gesloten en mensen losgelaten. Ik heb keuzes gemaakt, de vruchten geplukt, maar ze soms ook betreurd. Vaak zag ik kansen, soms gooide ik het bijltje erbij neer maar stond daarna weer recht.

    Met andere woorden: Ik heb GELEEFD en ik ben van plan om dit - hopelijk- nog vele jaren te doen 

    Alles wat ik nu zeg

    Is nu alles wat ik zei.

    De kracht van het verleden

    Het is alweer voorbij.

    24-11-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    22-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterklaar

    Als ik de beelden van TV mag geloven dan hebben we hier nog " chance " gehad met die storm .. geen zonnepanelen of daken die eraf vlogen alleen een paar tuinstoelen die op wandel gingen ( ik had ze eigenlijk al moeten binnen gezet hebben) en ook een grote bloembak die voor een andere plek opteerde  voor de rest .. bladeren, bladeren , bladeren.. we zagen ze zo over de gazon vliegen en zich opstapelen onder het afdak achteraan in de tuin en vooraan tegen de voordeur!! Maar nu zijn de bomen -op een paar eikenbomen na - kaal!!

    De brandweer moest wel een paar keer uitrukken want een paar bomen in het bos sneuvelden en vielen op de rijweg ( het zijn dan  ook mastadonten van bomen!!) maar met een paar zaagsneden was het euvel snel verholpen. Ben benieuwd wanneer ze nu de rest opruimen want die mannen zullen het weer eventjes druk hebben .

    Vandaag dan maar als eerste werk alles terug gezet of beter binnen gezet want die stoelen zullen we nu weer een tijdje niet nodig hebben. Daarna zijn we met zijn tweetjes in gang geschoten om die stapel bladeren bijeen te rijven en op de composthoop te gooien. We hadden zomaar eventjes 7 bomvolle kruiwagens, gelukkig waaide het vandaag niet zodat we ze gemakkelijk konden bijeenharken.

    Ons huis is een wit, geschilderd huis en tegen het einde van het jaar begin je zo hier en daar wat groene aanslag op de muren te zien. En al is groen een rustgevende kleur .. op de muren is dat geen optie 

    Vroeger - toen we jong waren-  schilderden we gemakkelijker het huis opnieuw maar dat wordt stilaan een corvée en Biebie heeft daar een prima oplossing voor gevonden. Benevelen met javel!

    Daarom ging ik 4 5l bussen javel halen, trok ik een versleten werkplunje aan en ben ik eraan begonnen. Vermits alles plat is bij ons, waren mijn " armpjes" juist lang genoeg om met "de benevelslang " tot aan de dakrand te geraken .. Voor het opstaande gedeelte van huis kon ik via een ladder op het plat dak klimmen en van daar was het een kleinigheid om de opstaande muren van het zoldergedeelte te besproeien... Ons buurvrouwtje kwam wel even piepen en riep .." pas maar op dat je er niet afvalt..". Lief toch dat ze bezorgd is!!

    Van dat plat dak vallen is niet direct een gevaar en die ladder ernaartoe stond stevig vast... Gelukkig was ik er vroeg aan begonnen want tegen de middag begon het terug te regenen maar dat was precies wat ik nodig had.. de javel werd afgespoeld en het huis ziet er weer sneeuwwit uit.. Dus voor diegenen die met hetzelfde probleem kampen, geloof me dit is de oplossing...

    Ik heb dan na de regenbui even de toer rond het huis gedaan vanop straat de bovenkant gekeurd en .. ik zag dat het goed was . We kunnen weer een jaartje verder...

    Intussen ligt de tuin ook al winterklaar, heeft mijn slaapgenoot nog voor een laatste keer misschien de gazon afgereden en kunnen we aan onze winterslaap beginnen hoewel... ik vind echt nog wel een paar klusjes die ik persé nog voor het einde van het jaar afwil... bij leven en welzijn

    Omdat het bleef miezeren heb ik in de namiddag maar pannenkoeken en wafels gebakken. Ja, bij ons is dat altijd dubbel feest want mijn slaapgenoot smult naast pannenkoeken ook heel graag wafels, vandaar...

    Zin in een kopje koffie met een lekker pannenkoek met bruine suiker of een wafel met witte bloemsuiker?  Zet je maar bij ik heb er genoeg!

    22-11-2016 om 00:43 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen...de kleur die ons laat hopen

    Niet direct mijn kleur tenzij pastel, maar toch speelt groen af en toe een grote rol in mijn dagelijks "bestaan"!! Wat een woord!

    Wil je een voorbeeld?

    Het is een regenachtige dag. De regen komt met bakken uit de lucht. Al dagen. Net wanneer ik begin te twijfelen of ik het ooit zo hard, veel en vaak heb zien regenen, begint het weer. De regendruppels glijden als dikke, trage tranen tegen de ramen naar beneden en storten zich op ons plat dak. Ik word zelf altijd een beetje onrustig van dit weer. Het liefst zou ik dan  terug in mijn warm bed kruipen, de dekens tot net onder mijn neus trekken en de regendruppels volgen op hun weg naar beneden tot ze verdwijnen in de mini-zee in de dakgoot. Op zo'n moment wil ik even niet denken, ik wil niets moeten, ik wil gewoon even niets, alleen maar luisteren en kijken.

    Toen ik eergisteren tussen de buien door ging boodschappen, zag ik nog een paar koeien die demonstratief met hun kont naar de regen stonden, het gras kleurde nog steeds een beetje groen. Ik wilde de ramen open doen maar de regen baande zich een weg naar binnen. Snel weer dicht dus. De bomen langs de kant van de weg staan er bijna kaal bij tegen de donkere hemel en lijken te zeggen: hou vol, het komt wel goed.

    Dat beetje groen van het gras maakt me rustig. Ik word er niet perse blij van, maar ook niet verdrietig. Ik word er rustig van! Ik herhaal het nog maar een keer want de mensen die mij kennen weten hoe gek het is dat ik mezelf rustig noem. En toch is het zo. 

    Groen geeft me het gevoel dat alles wel weer in de plooi valt want ondanks dat het herfst is, worden de weilanden en de bomen ooit weer groen. Ondanks de winter die eraan komt, krijgen de bomen wel weer groene blaadjes. Ondanks dat het een zomer is geweest die op zich liet wachten maar uiteindelijk uitliep en zelfs de natuur droog achterliet, komt het groen wel weer terug. Het houdt niet op. Groen komt altijd terug. Daarom zegt men dat groen de kleur van de hoop is!

    Straks zal ik even in mijn kleerkast snuffelen en misschien doe ik morgen toch nog wel een dagje groen aan gewoon, om te zeggen dat uiteindelijk alles wel weer in de plooi valt.

    21-11-2016 om 11:50 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neen, ik hoor geen stemmen ...

    Je zou denken dat op dat trammetje 7 alles wat rustiger gaat en dat het ook in je bovenkamertje wat kalmer aan toe gaat maar niets is minder waar .Met de regelmaat van de klok duikt er een stemmetje op tussen mijn oren en dat fluistert me van alles in. Af en toe iets handigs zoals het feit dat ik de vuilniszakken nog moet buitenzetten of niet mag vergeten om iemand een berichtje te sturen met een reminder. Maar even vaak zaken die me doen wegdromen, dingen die me doen piekeren of waar ik stressstuipen van krijg. En dan doe ik wel eens van *adem in - adem uit* waardoor het stemmetje wat verbaasd opkijkt en na vier seconden weer verder kwebbelt. De aard van het beestje zeker?

    Als mijn slaapgenoot dan zegt .. wanneer ga jij het eens wat rustiger aan doen, dan zeg ik terug.. als ik stilval dan deugd het niet dan sla je best alarm… en zo gaat dat ook in mijn bovenkamertje vrees ik! Maar soms moet ik het wel een halt toeroepen, een moment van “ genoeg is genoeg” influisteren, of dat stemmetje luistert, is dan maar de vraag want helemaal weg is het nooit en misschien ook gelukkig maar, of ik zou er nooit meer aan denken om de vuilnisbakken buiten te zetten.

    Maar ik heb de volumeknop gevonden. En heel soms kan ik "per ongeluk" al eens op de muteknop drukken. Voor heel even, maar dat is vaak ook genoeg.

    Heb jij ook soms last van dat stemmetje dat je maar aan het denken of doen zet?

    18-11-2016 om 18:06 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    17-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euthanasie

    Op FB zag ik een paar reacties ivm euthanasie .. Ik heb er mijn mening over gezegd al is het een delikaat onderwerp. Even zien of er hier iemand durft uit de kast komen?

    Hoewel ik er achter sta voor bepaalde gevallen en vind dat inderdaad op een bepaald moment een individu zelf moet kunnen beslissen of het genoeg geweest is of niet , was ik het toch niet helemaal eens met de manier waarop men schrijft ,, geef me maar een spuitje ,ik wil zelf beslissen enz.".Ik voelde me wat ongemakkelijk bij de manier waarop er zo losjes met dit thema wordt omgegaan .

    Vandaar mijn reactie

    Het lijkt alsof we gewoon op koffieklets gaan, een spuitje bestellen en klaar is Kees! Ik heb ook alle papieren in orde gebracht voor het geval dat.. maar anderzijds ben ik er mij goed van bewust dat het allemaal niet zo simpel is als het soms wordt verwoord.. Ik heb het van dichtbij meegemaakt met ons ma... .. Zeggen dat je een spuitje wil, er zelf wil uitstappen enz als het nog een ver van mijn bed show is, geen probleem.. maar echt de stap zetten als het niet meer gaat... daar heb je de juiste motivatie en karakter voor nodig en NU kunnen we nog niet zeggen hoe we ons zullen voelen op dat moment. Ik probeer het mij soms voor te stellen maar geraak nog niet op dat punt van afhaken omdat je er eerst moet voorstaan voor je kan weten hoe je zal reageren.. Maar het is een pluspunt dat in veel gevallen de persoon zelf mag beslissen wat er moet gebeuren .. dat is een hele opluchting voor de nabestaanden en het verzorgend personeel. Maar geloof me , de stap zetten zal nooit zo simpel zijn als het door sommigen beschreven wordt.. Mijn papieren liggen er voor het geval ik zelf niet meer zou kunnen beslissen en ik wil de kinderen niet met een schuldgevoel opzadelen, maar of het voor mij nu gemakkelijker lijkt om eventueel te gaan... neen!

    17-11-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    16-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een spel van geuren en kleuren

    Hoewel mijn blog onder de categorie dagboek verschijnt, heb ik meer iets met bedenkingen en beschouwingen nu ook weer vandaag!

    In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst hebben veel mensen last van een zwaarmoedig gevoel. De blaadjes vallen van de bomen, het wordt steeds vroeger donker en de dagen lijken onbestemder dan in de zomer. Alles wat je doet lijkt meer moeite te kosten dan voorheen, waardoor je overal tegenop ziet en het liefst thuis in de zetel zou blijven zitten. Je krijgt meer behoefte aan slaap en eet veel meer dan gewoonlijk, waardoor je ook nog eens een paar kilo aankomt. Die herfstperikelen zijn schijnbaar heel normaal maarals als het echt erg wordt spreekt men van een winterdepressie.

    Gelukkig heb ik daar nog niet veel last van! Maar aan de andere kant, voelt u het ook al? Het wordt kouder, de dagen korten. De herfst is er volop met de geur van vochtige bruine bladeren en mistbanken in de vroege morgen. Een waterig zonnetje, overal spinnen en paddenstoelen ze vormen een prachtig samenspel van kleuren en geuren. Langzaam kleurt de wereld van groen naar geel, oranje en bruin. Een vlammende finale van kleuren aan de boom. Regen maakt de bladeren aan de bomen zwaar en in combinatie met een lichte wind dwarrelen ze snel naar beneden vervelend, maar zeker ook nuttig.

    Sommigen zeggen dat het zonde is om alle bladeren weg te gooien. Egels bijvoorbeeld houden er van om lekker te wroeten (en te slapen) in hoopjes bladeren. Ik ben hier regelmatig bezig met de bladblazers om de bladeren bijeen te garen en ze ofwel in de voorziene manden te gooien langs de straat ofwel op de composthoop zodat ik na een paar maanden dan mijn eigen compost heb waarmee ik de planten een groot plezier doe.

    Vruchtbare grond is in het voorjaar hard nodig.Tot daar ga ik mee in het verhaal om bladeren te verzamelen maar ik veeg me werkelijk suf om de kastanjes en de reuzebladeren van de enorme kastanjebomen langs de straatkant bijeen te vegen, die boom raakt gewoon nooit leeg..

    Eerst heb je die honderden prachtige kastanjes die met vele tegelijk naar beneden storten. Ik heb overal al schalen vol gezet met deze leuke herfstvruchten, maar de bladeren van die kanjer, dat is wat minder. Als je niet uitkijkt val je er midden in… al glijdend naar de brievenbus vervloek ik de kastanjebomen zo af en toe..

    Gelukkig kan ik af en toe met mijn cameraatje in aanslag wat sfeerfotootjes trekken van een andere zijde van de herfst..zodat ik verzoend blijf met deze periode van het jaar...

     

    Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

    Maar goed, aan de andere kant hou ik ook wel van de charmes van het herfstseizoen, de aanloop naar een sfeervolle decembermaand met als start Sint en Zwarte Piet, daarna  Kerst en als afsluiter  oud & nieuw..Maar meer daarover een andere keer .. daar is het nu  nog veel te vroeg voor!

     

    16-11-2016 om 10:32 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    14-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een jaartje bij...

    Stilaan worden al onze kleinkinderen tieners.. Vandaag zet onze Tweeling een 11 op hun tellertje...We hebben het gisteren gevierd want op een schooldag is daar geen tijd voor al mogen ze wel alletwee hun klas verrassen met een zelfgemaakte taart van hun mama.

    Toen ze klein  waren was het uitkijken dat je hen alletwee evenveel in de bloemetjes zette. De eerste jaren stuurde ik 1 kaartje voor beiden maar dat leidde altijd tot discussies en dat is nu opgelost , ieder krijgt haar eigen kaart .. trouwens ze verschillen zo erg van karakter dat het niet moeilijk is om daar een ander accent aan te geven. Ze hebben hier tijdens de herfstvakantie even gelogeerd en oma is met hen samen op " zwier" gegaan om hun verjaardagscadeautje te kiezen.. een dag Shopping Center .. heerlijk maar vermoeiend al dat geslenter!

    November heeft nog eentje in petto om te vieren ... maar dan horen jullie wel op tijd en stond!

    14-11-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    12-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijs, grauw en koud buiten maar binnen is het heerlijk warm..

    Het is stilaan koud en nat aan het worden buiten maar gisteren gelukkig niet te koud. Je kan aan alles merken dat de winter in aantocht is. In de straat kunnen we weer ijverig de toevloed van herfstbladeren ruimen.


    We maakten een wandeling en genoten van het milde weer, van de kruidige geur die onder de bomen hangt en van een dun herfstzonnetje dat de herfstkleuren warmer maakte.
    Het was stil in de straat, de vogels kwetterden niet meer zoals in de lente en de zomer, de kinderen genoten van een vrije dag naar aanleiding van 11 /11.
    We waren niet de enigen die nog snel even van wat herfstweer genoten. We zagen een eenzame, oudere man zitten op een bank in een prieeltje op de hoek van het bos. Eén enkele jonge moeder haastte zich en duwde driftig een kinderwagen over de ruwe straat. Ze had kennelijk haast. Het deed mij aan vroeger denken.. ik had ook altijd haast..
    Nu als seniorendame probeer ik op mijn dooie gemakse door het bos te wandelen. Onze kinderen hebben een eigen leven en ik sta aan de kant en kijk toe, zoveel mogelijk zwijgend, al is dat af en toe moeilijk. Ik zie hoe ze worstelen met dezelfde problemen die wij hadden toen we zo jong waren en ik zou niet graag meer in hun schoenen staan, want het is er niet gemakkelijker op  geworden. Het lijkt me dat het leven vroeger toch iets rustiger was zonder al die moderne communicatiemiddelen. Dat wil niet zeggen dat ik er ook niet van geniet. Televisie kijken doe ik graag en ik pik af en toe een interessant programma mee. De GSM, tsja dat heeft zo zijn voordelen  hé maar ook zijn nadelen. Het is zoals met alles en iedereen: aan alles zijn twee kanten. Zo ook met het ouder worden.
    Het is niet altijd leuk om stilaan te merken dat je lichaam verandert, dat de jaren sporen nalaten, dat die prachtige machine die ons lichaam toch is hier en daar mankementen vertoont. Ook de uiterlijke zintuigen zijn stilaan wat minder van kwaliteit geworden, maar de innerlijke werken nog op volle toeren.. Geuren en kleuren worden mooier met de jaren en het mijmeren... menslief ik kan gewoon door de tuin wandelen en luisteren naar de geluiden rondom mij en kijken naar een groep ganzen of vogels die in V- vorm naar warmere landen trekken en naar een eerste spin die haar glanzend web in de zon hangt te drogen...wat een luxe!

    12-11-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    10-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feuilles mortes….de kleuren van een été Indien en meer...

    Het is koud, regenachtige en somber weer buiten en ik weet echt niet waarover te schrijven , dus ging ik gewoon even in de foto's bladeren di e ik de laatste tijd genomen heb en die nog steeds de herfst typeren want daar kan ik van genieten zie van het kleurenpallet en de variaties van de herfst...

    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic

    10-11-2016 om 09:47 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    08-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag... in 1969

    Toen ik deze morgen wakker werd terwijl mijn slaapgenoot nog “luidruchtig” naast mij lag te slapen , heb ik hem mij voor één keer niet een duwtje gegeven of op zijn neus geduwd ( heel efficiënt als de decibels teveel de hoogte ingaan) maar gewoon geluisterd en gedacht dat niettegenstaande het irritante geluid naast mij , ik toch in mijn handen mag wrijven dat we na zoveel jaren nog naast elkaar mogen wakker worden want vandaag zijn we 47j getrouwd…

    Het maakte mij een beetje weemoedig toen ik de tijd even terugdraaide en dan in versnelling door de jaren vloog naar dit moment.. Ik heb me gewoon nog even gedraaid en lepeltjeswijze genoten van dit moment en de wens uitgesproken dat we hopelijk nog veel jaren samen mogen verder gaan in ons verhaal...

    Image and video hosting by TinyPic

    08-11-2016 om 08:34 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    06-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van een glimlach...

    Toen ik vandaag in de supermarkt rondliep , viel het me op hoeveel zuur kijkende mensen er rondlopen... éen enkeling glimlachte in het voorbijgaan en spontaan glimlachte ik terug en dat voelt goed aan...

    Geloof jij in de kracht van een glimlach? Ik wel en weet je waarom? 

    Een glimlach kost niets maar geeft veel.

    Hij verrijkt degene die haar ontvangt zonder degene die haar schenkt te verarmen.

    De glimlach ontstaat in een fractie van een seconde en toch duurt haar herinnering dikwijls een heel leven.

    Niemand is rijk genoeg om er afstand van te nemen en niemand is arm genoeg om er zich niet mee te verrijken.

    De glimlach brengt vreugde in het huis, vergroot het plezier in het werk en is het universele teken van vriendschap.

    De glimlach is rust voor wie vermoeid is, licht voor wie terneergeslagen is, zonnestraal voor wie bedroefd is en het beste natuurgeneesmiddel voor problemen.

    Men kan de glimlach niet kopen, niet afsmeken, niet lenen, niet stelen, want de glimlach heeft alleen waarde wanneer die aangeboden wordt.

    Een glimlach is besmettelijk en je loopt het op als een verkoudheid. Toen iemand vandaag tegen mij glimlachte, ben ik ook begonnen te glimlachen. Ik heb de "rangé" van de supermarkt afgelopen en iemand heeft mijn glimlach gezien en glimlachte terug. Ik heb over deze glimlach nagedacht en ik werd me bewust van de waarde ervan. Zo kan een simpele glimlach, zoals die van mij.

    Daarom : wanneer u de behoefde voelt om te glimlachen, houdt u niet in, toon je glimlach !

    Laten we een epidemie laten uitbreken en de wereld besmetten.

    06-11-2016 om 00:34 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    04-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.November , een speciale maand voor ons...

     Er wordt veel over geschreven en gelogen.. maar November is de maand voor de feestvreugde losbarst.. Sinterklaas.. Kerstmis..  Oud en Nieuw..

    November is voor ons ook een maand met reflectie.. Allerheiligen en Allerzielen zijn voorbij ,ook de dag van het afsterven van ma ligt weer achter ons .. ik heb die dagen niet nodig om mij een beetje verloren te voelen.. of mij "ineenhoekjewillenzettenendewereldvoorbijlatengaan" te voelen.. maar het zijn toch dagen waar je even onbewust bij stilstaat.. Slijt het verdriet en het gemis dan toch..? Misschien wel.. maar ik denk eerder dat het meer gewoon worden is.. het onwennige rond die dagen is weg.. ik weet het hoe gaat aanvoelen.. maar of het daarom ook slijt?

    Intussen -en gelukkig-  gaat het leven verder. Vandaag is  kleinzoon 2 jarig, hij wordt 12j en halfweg de maand wordt onze tweeling 11j en tegen het einde van de maand wordt ons glutenkindje 9j ,redenen genoeg om van het leven te genieten denk ik dan maar. 

    Maar vandaag staat met rode stip onze tiener zijn dag aangeduid! !

    Een dikke proficiat en knuffel lieve schat!

    04-11-2016 om 14:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    02-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid nemen, na al die jaren steeds opnieuw...

    Vandaag is het dag op dag 8 jaar geleden dat we haar los moesten laten. We hadden ons ma liever nog vele jaren bij ons gehouden, maar het lot, of zo je wil het noodlot, besliste daar anders over. En 8 jaar later mis ik haar nog steeds.

    Er passeerden familiefeestjes, verjaardagen, communies, uitstapjes en zoveel ontelbare gewone belevenissen,... allemaal zonder haar. En dat gaat ook hoor, maar nog steeds voel ik die leegte als ik aan haar denk.

    "Het leven gaat door" krijg je vaak toegeworpen, maar niets is minder waar. Dàt leven, met haar er bij, dàt is 8 j geleden opgehouden. Daar en dan, dat ene ogenblik verplichtte ons een totaal nieuw leven te beginnen, ééntje zonder haar. 't Was dat of niks, meer keuze is er niet. Maar het gemis blijft.

    We lachen wel eens als we onder mekaar een uitdrukking van ons ma gebruiken.. een dierbare herinnering...

    Soms zeg ik tegen mijn slaapgenoot .. ons ma zit nu waarschijnlijk op een wolkje in de hemel met al haar overleden, goeie vriendinnnen een goddelijke " geuze met" te drinken en naar ons te kijken. Da's wel geen realiteit maar 't idee is leuk en 't troost.

    Alleszins - hoewel zij het tijdelijke voor het eeuwige ingeruild heeft - helemaal verdwenen is ma zeker en vast niet. 'Ons ma dit, en ons ma dat', te pas en te onpas valt het nog uit m'n mond, heel vertrouwd, alsof zij nooit weg gegaan is.

    Zij is en blijft voor altijd Mijn ma en  haar aanwezigheid zindert in duizend-en-één dingen verder. En dat is goed zo. 

    02-11-2016 om 07:40 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)







    Laatste commentaren
  • Dag Nancy wat een weer regen en veel wind hier (Roosje)
        op Historisch!
  • CLUB (Martin)
        op Historisch!
  • Regengroetjes op vrijdag !!! Maak er toch een gezellige dag van !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Historisch!
  • Het was gezellig op je blogje Natoken (sylvain)
        op Historisch!
  • fijne nieuwe dag ! (meeuw)
        op Historisch!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Historisch!
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Genieten van creatievelingen
  • Keramiek (Martin)
        op Genieten van creatievelingen
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • fijne dag Nancy ! (meeuw)
        op Genieten van creatievelingen
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!