Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philemon en Baukis



    Philemon en Baukis waren een godvruchtig koppel. Het waren arme maar zeer gastvrije mensen. Ze hielden zielsveel van elkaar en hun vurigste wens was samen lang te mogen leven, de goden te dienen en samen te sterven.

    ’t Was in de tijd dat de goden plachten neer te dalen op aarde om na te gaan hoe de stervelingen het stelden. Op een dag had de oppergod Zeus zich voorgenomen om de gastvrijheid en de naastenliefde van de mensen te testen. Samen met zijn zoon, de god Hermes, begaf hij zich naar de aarde – beiden in mensengedaante en gehuld in armoedige klederen. Teneinde de mensen op de proef te stellen klopten zij aan bij iedere woning die zij tegenkwamen, met de bedoeling te bedelen om voedsel en onderdak voor de nacht. Maar alle deuren bleven gesloten. Dit bedroefde de oppergod zeer en het wekte zijn woede op:
     - "Ik zal dit onbarmhartige, ongastvrije mensenras uitroeien", zo sprak hij in zijn toorn.
    - "Laten we nog éénmaal onze kans wagen", stelde Hermes voor," daar in dat kleine huisje met het strooien dak".
    Het was inderdaad een schamel huisje, een hutje, waar zij een laatste maal aanklopten. Maar er woonden lieve vriendelijke mensen: een bejaard echtpaar, Philemon en Baukis. Ze lieten de goden binnen in hun nederige woning en onthaalden hen allerhartelijkst. Een gemakkelijke zitplaats werd klaargemaakt bij de haard en er werd gezorgd voor een lauw voetbad voor de vermoeide gasten. Het vrouwtje Baukis spande zich in om met de karige mondvoorraad die in het huisje aanwezig was, een lekkere maaltijd te bereiden: vijgen, noten, druiven, kaas en… de gerookte ham die de oudjes bewaarden voor heel bijzondere gelegenheden.
    Ondertussen deed Philemon zijn best om de vreemdelingen op hun gemak te stellen met een aangenaam gesprek. Ook de enige kruik wijn waarover hij beschikte werd bovengehaald. Philemon en Baukis verontschuldigden zich dat zij niets beters te bieden hadden, maar het vervulde hun oude hart met vreugde toen zij zagen hoe het eten in de smaak bleek te vallen en evenzeer de wijn.
    De wijn? Zou die ene kruik wijn wel toereikend zijn? vroeg Philemon zich beangstigd af. Toen de glazen leeg waren, schonk hij een tweede maal in, en een derde maal, en een vierde maal, maar… de kruik bleef steeds even vol. Toen besefte Philemon dat een wonder zich aan ’t voltrekken was. Vol ontzag keek hij nu zijn hoge gasten aan en door emotie overmand, sprak hij met bevende stem:
    -" U beiden zijt onsterfelijke goden, nietwaar? Alleen goden zijn in staat om zo’n wonder te verrichten".
    De goden lachten fijntjes en ze knikten bevestigend. Daarop knielden Philemon en Baukis in opperste verering neder voor de goden en ze verontschuldigden zich omdat ze hen geen rijkelijker maal hadden kunnen voorzetten.
    Toen sprak Zeus:
    - "Vreest niet, goede lieden. Uw gastvrijheid en uw godsvrucht zullen beloond worden. Maar dat zal er mij niet van weerhouden al die anderen, waar wij te vergeefs hebben aangeklopt, te vernietigen. Komt mee naar gindse heuvel. Daar zal ik u een teken geven van mijn almacht".

    Toen zij de top van de heuvel bereikt hadden en achterom keken zagen de oudjes hoe de hele vlakte waar zij gewoond hadden, overstroomd was. Geen gebouw was nog te bekennen, tenzij, op de plaats waar hun huisje gestaan had, een schitterende tempel met gouden dak en witte marmeren zuilen, die oprees boven het wateroppervlak.
    - "En nu moogt ge een wens doen", sprak Zeus. "Wat ge ook begeert, uw wens zal in vervullig gaan".
    Na een kort overleg onder elkander, formuleerden Philemon en Baukis deze wens:
    - "Laat ons dienaren zijn van de goden in die schitterende tempel, tot aan het einde van ons leven. En laat alstublieft dat einde voor ons beiden op hetzelfde uur komen, opdat wij niet de pijn zouden moeten ervaren het graf van de ander te moeten bezoeken".

    De goden lieten de wens in vervulling gaan en het bejaarde koppel leefde nog ettelijke jaren gelukkig als bedienaars van de tempel van Zeus. Tot zij op een dag, in de buurt van de tempel, hand in hand stonden te mijmeren over hun gelukkig levenseinde. Philemon zag hoe de armen van Baukis veranderden in takken, hoe er bladeren groeiden aan die takken en op haar hoofd en hoe zij tenslotte helemaal veranderde in een boom. En tezelfdertijd zag Baukis hoe zich bij Philemon hetzelfde proces voltrok. Beiden schoten wortel en werden alzo in de grond verankerd, dicht bij hun tempel en met hun kruinen in elkaar verstrengeld. Baukis was een lindeboom geworden, Philemon een stoere eik.

    Ligt deze mythe aan de basis van het feit dat de poort bij de oprit van menig boerenerf vaak geflankeerd werd door twee statige bomen, een linde en een eik?


    Sfeerfoto’s



    Bron in de bergen met drinkbaar water.

     

     Typisch straatje in het bergdorpje Tarbena


     
    Onze pokerfaces in het pokerstraatje :lol:

      


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (18)

    29-10-2011
    Fijne thuis komst mateke !

    Alle dagen van de week hebben hun charme,
    Maar de zaterdag wil ik speciaal omarmen.
    Het begint al in de ochtend als je wakker wordt
    Geen schreeuwend geluid van de wekker die je stoort.
    Rustig je ogen open doen en je strekt je nog eens lekker uit,
    Dan langzaam opstaan en je bedje uit.
    Als eerste een bakkie koffie en daarna de computer aan,
    Even mn mail checken, 
    en kijken hoe zou het met mijn vrienden gaan?

    Image and video hosting by TinyPic 

    Warme weekendgroetjes ...
    knufke van ikke voor jou

    29-10-2011 om 18:19 geschreven door Jeske


    Wat een prachtig verhaal lieve Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Het ging weer even fout hier dus loop ik weer achter lieverd. Dat verhaal...zo zou ik het ook graag willen. Ik heb zitten bijlezen en zag dat je zoon jarig is geweest...heb ik dus gemist...alsnog mijn welgemeende gelukwensen met die grote jongen..nee optillen zal lastig worden he? Ach hij kan beter zijn mams optillen...Ik wens jullie alle goeds en een fijn weekend verder. Lieve groetjes en een dikke knuff van Rozemarijn.

    29-10-2011 om 17:34 geschreven door Roze


    hopelijk kom je beter thuis dan ik !


    de vissersbootjes in puerto

    29-10-2011 om 15:45 geschreven door ani


    mooi verhaal...
    en we beginnen jullie te missen in de straat hoor, Natoken! Bovendien hebben wij hier stralend herfstweer. Ik dacht dat jullie nu ongeveer op de terugweg moeten  zijn? Hopelijk kan je hier thuis nog wat van het zonneke genieten, er wordt toch nog de hele week zacht weer voorspeld. Straks komt onze hele ploeg mijn ventjes verjaardag vieren, ik heb dus nog wat voorbereidingen te doen. Dikke kus aan jou en T!

    29-10-2011 om 10:11 geschreven door paz


    28-10-2011
    Goedemorgen Natoken
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 28 oktober en weerom bijna weekend.Het wordt een aangename dag met vooral zonnige periodes en een aangename temperatuur die plaatselijk tot 19 graden kan klimmen en dat houden we zo voor het ganse weekend.Is dit de stilte voor de storm?Ik wens Jullie ALLEN een verukkelijke mooie en zonnige herfstvrijdag met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    28-10-2011 om 10:26 geschreven door Jos Vande Ghinste


    ...
    Wat een prachtige mythe! De moeite waard om ooit nog eens ergens te vertellen misschien.

    28-10-2011 om 08:55 geschreven door thea


    ...
    kreeg er zowaar tranen van in mijn ogen..dat is liefde he Natoken,en weer mooie foto's ,je zult weer veel te vertellen hebben bij de volgende,maar niet de eerstvolgende ,dacht ik?
    Hotlips1-1.gif
    Prettig weekend,geniet van het zonnetje
    en een dikke knuffel uit Deurne
    van Nestje & Lipske

    28-10-2011 om 06:56 geschreven door lipske


    Hoi Na
    Even weer bijkomen lezen. Je zit in de Griekse Mythologie. Mooie verhalen oms. Mooie foto's ook. Sta jij daar bij? in dat pokerstraatje?

    Fijn vervolg van je reis
    Lieve groetjes van Loewiesa

    sffbc6.jpg

    28-10-2011 om 06:07 geschreven door Loewiesa


    Groetjes op vrijdag

    Image and video hosting by TinyPic

    Hallo Hier ben ik weer
    om u een super mooie
    griezelvrijdag te wensen
    maakt er maar het beste van
    T'is haast weekend



    LIEFS MIA

    28-10-2011 om 00:42 geschreven door Mia


    27-10-2011
    Alweer vrijdag.

    Mooi eind van de werkweek en een rustige nacht.
    Warme groetjes uit Hasselt.

    Image Hosted by ImageShack.us

    mgv bompa Harry.

    27-10-2011 om 23:17 geschreven door bompa Harry


    Knap het verhaal ...was aan het denken dat dorpstraatje

    en dan naar de winkel zoals hier...
    voor de hele week inslaan ..
    wat zouden ze hier honger moeten lijden !

    Twee vampiers hebben elkaar in geen honderd jaar meer gezien.
    Na een hartelijk ontvangst vraagt de één: "
    Wat voor 'n werk doe jij behalve bloedzuigen?"

    "Nou, ik ben tandboorimitator"
    Een wat ???
    "Tandboorimitator ".
    Ik maak met mijn hoektanden gaatjes in nieuwe meubelen,
    zodat ze voor antiek door kunnen gaan!"


    Image and video hosting by TinyPic 
    Fijne donderdag ....knufke van ikke

    27-10-2011 om 16:59 geschreven door Jeske


    wens fijne Donderdag Natoken
    Wat een mooi verhaal weer en mooie foto's
    Image and video hosting by TinyPic

    Zo zie je maar door samen te leven
    en alles samen delen zou
    heel de wereld gelukkiger kunnen leven.
    Je kunt er naar streven dat de mensen de
    wereld omkeren maar is helaas
    nooit te verwezelijken
    Nikki

    27-10-2011 om 14:38 geschreven door nikki


    ..
    Moest weer een trukske doen, kreeg geen wit blad.
    Hoe kom je nu zo op een verhaal uit de mythologie, toch niet van plan om met de Tony ergens wortel te gaan schieten. Wel een mooi verhaal. Ik heb vroeger geleerd dat Hermes ook de god van de handel en de dieven was. Veelzijdig ventje. Tot vrijdag achtdagen baby.
    115f75f104vsf2.gifVan Ludovikus&Lea.

    27-10-2011 om 14:28 geschreven door ludovikus


    ..
    ..

    27-10-2011 om 14:21 geschreven door ludovikus


    Mooi verhaaltje die afstamt van Ovidius 'Metamorfosen"die meer dan 2000 jr geleden leefden en veel fantasie had.... was niet schuw van publiciteitsstunten Natoken
    philemonenbaucis.jpg

    Philemon & Baucis met bezoek van de Goden ?
    zou dat toen die foto al genomen zijn met Digitale camera ???


    Een aangename namiddag toegewenst vanwege Amor Fati !


    Alles is gewoont bij de mens, zelfs de deugd !


     
    waterval.jpg 

    27-10-2011 om 14:07 geschreven door Amor Fati


    Groeten van Fjak@,
    Mooi verhaal Natoken en ja ik wou dat ik ook zo aan men einde kwam, ik een lindeboom en mijn man een stoere eik hihi ik zie hem daar al staan te blinken op mij. De zon is hier ook maar de temperatuur schilt een serieus pak. Groeten Fjak@


    27-10-2011 om 14:00 geschreven door Fjak@


    Goedemorgen Natoken
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 27 oktober.Het wordt een aangename dag vandaag met veel zonneschijn.Ik wens Jullie ALLEN een mooie en plezante donderdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    27-10-2011 om 08:13 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Mooi gedaan ik wens je een mooie donderdag

    Image and video hosting by TinyPic

    Lieve groetjes en knuffels
    op deze mooie griezel donderdag.



    LIEFS MIA

    27-10-2011 om 00:27 geschreven door Mia









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!