Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een verhaaltje?

    't Is hier al na elf uur 's avonds en tijd om mijn logje voor morgen te schrijven. Eerst ben ik langs verschillende blogjes geweest want soms doe je daar inspiratie op! Op bloggenronde bedacht ik hoe sennet een groep van mensen samenbrengt die allemaal zo verschillend zijn en toch kan het klikken. Misschien eens de mens vergelijken?
    Euh.......vroeger was de mens een mens en dat is euh......euh........nu nog zo, denk ik. Potverdikke een ingewikkeld thema, ik kan maar beter over iets anders schrijven ... Misschien een verhaaltje?

    Er was eens een tak en ze hadden die in de grond gestoken. Nu wou dat toch wel lukken zeker dat die tak wortel begon te schieten, groeien dat die tak deed! Hij werd een boom die je niet overal zag. Er bestond zo maar ene! De geleerden noemden hem  De Boom zonder wetten.


    Op den duur begon die boom zo te groeien, dat er na een paar maanden al ik weet niet hoeveel takken aanstonden. Al de geletterde vogels van uit de buurt kwamen aangevlogen. Vogels van alle pluimage streken neer op de takken van die boom. Er zaten er tussen die verhaaltjes floten van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Er waren anderen die over hun snavel turend verhaaltjes konden lezen.  Er zaten lettervinken en woordlijsters, papegaaien en beo's bij.
    Na enige tijd kon men in de boom verschillende nesten zien. Maar in sommige nesten zaten vogeltjes met gebroken vleugels. Iets verder zelfs een nest met zieke vogels. Sommige vogels zaten daar eenzaam op hun tak. Maar de welgebekte vogels die zongen elke dag hun verhaal voor al deze die rond hen op de takken zaten.

    Er waren ook schrijfspechten en die klopten de teksten van de verhalen in de schors en de zwakkeren trokken er zich aan op. De eenzamen kropen stilaan uit hun schelp en al vlug werd de boom bevolkt door een hechte groep vogels. Er was geen onderscheid tussen bek of pluimen. Iedereen droeg zijn takje bij om het nest mooier en mooier te maken. De vogels trokken zich aan elkaar op en vlogen al fluitend door elkaar. Van 's morgens tot 's avonds was het een heen en weer gevlieg van tak tot tak, een gezellige bende.

    Maar op een dag zat daar zoveel volk in die boom dat er een koekoek in  een ander zijn nest viel en gewoon bleef liggen. Ze keken allemaal van op hun takken naar beneden en ieder floot zijn commentaar. Er moesten maar eens wetten komen om iedere vogel op zijn eigen tak en nest te houden.


    Daarom gingen de leesvogels aan de ene kant van de boom zitten en de schrijfvogels aan de andere kant! Vermits de schrijfvogels met veel minder waren, hadden ze veel plaats en konden ze die nieuwe wetten aan hun tak hangen. Maar nu was die "wet-tak" toch ook wel beginnen te groeien zeker! Het werd zo'n wet-tak met enorm veel stekels op. Er was geen schrijfvogel die zich daar nog op kon rechthouden.
    De schrijfvogels begonnen het daarom zeer moeilijk te krijgen. Op den duur waren er al een paar weggevlogen en anderen vlogen met hun klikken en klakken op de grond. Ze moesten iets ondernemen want er zaten er daar een paar tussen die stonden te fladderen en te fluiten dat het zo niet meer verder kon.
    Terwijl ze daar uit volle vogelborst aan het manifesteren waren, brak opeens die tak af. Al de schrijfvogels lagen gekwetst op de grond. Boven hun hoofd werd er geroepen dat ze maar niet zo wild hadden moeten staan springen op die tak!

    Maar nu al die schrijvers op de grond lagen en de leesvogels nog steeds aan één kant in de boom zaten, begon die boom gevaarlijk over te hellen. Ze moesten er daar boven iets aan doen om die schrijfvogels weer in die boom te krijgen om hem weer in evenwicht te krijgen.
    Ondertussen begonnen de jonge, zieke en trieste vogeltjes al om letterkes te fluiten. Er moest dringend een oplossing komen.
    Na een ganse tijd rond de pot te vliegen werd er besloten een nieuwe tak te enten op die boom. Die tak groeide echter niet zo snel omdat hij van een andere soort boom kwam. De schrijfvogels lagen ondertussen nog steeds gekwetst op de grond. Sommigen zouden niet meer tot boven geraken en anderen hadden schrik om terug plaats te nemen op de geënte tak. Ja een ent is nooit zo sterk als een echte tak hé?
    Misschien moet die tak ook maar een paar bladeren krijgen om stevig genoeg te zijn? Maar ik heb altijd gehoord dat een vogel nooit terugkomt naar de plek waar hij gekwetst geweest is behalve als je een lokvogel hangt.
    Maar lokvogels bestaan ook uit twee soorten. Men heeft de lokvogel die de andere lokt met zijn gefluit, maar men heeft ook de lokvogel die men dood ondersteboven aan een koord hangt. De wind doet hem dan bewegen en het lijkt dan voor de anderen alsof hij vliegt....

    Waarom ik dat vertel?...

    Als je een vogeltje in een boom ziet zitten dan moet je het zijn vrijheid laten. Soms kan je er ééntje in een kooi steken, maar daar zit het dan eenzaam en verlaten te fluiten. In volle vrijheid fluit het wanneer het hem past en veel mooier dan in gevangenschap.
    Soms zijn er teveel van een bepaalde soort vogels. Men stemt dan wetten om ze te vangen. Maar al vlug ziet men dat de wetten vlugger vliegen dan de vogels zelf. Ze worden dan een zeldzame soort en de jacht wordt gesloten. Het is op dat moment dat de vogel terug moet kunnen kweken en niet door een stroper mag gevangen worden.

    Hebben jullie kunnen volgen? Aan jullie om het vertelselke te ontrafelen...

    Allé, ik ga nu een nachtuiltje vangen en dromen dat morgen elk vogeltje weer zingt zoals het gebekt .



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    23-04-2012
    jawatte
    Jawatte, wat een verhaal... Dat denk ik toch.. Alhoewel : een sprookje lijkt het niet want je krijgt toch wel de indruk dat het ook enigszins moraliserend is. Dus is het bijna een parabel..
    Maar welke parabel dan ? De parabel van de blogboom ?...
    Ik denk dat het een wilgentak was : die gaan gemakkelijk wortel schieten en die breken ook gemakkelijk..
    Gosh, wat moeilijk om de dag mee te beginnen.
    En de moraal van het verhgaal ?
    Steek nooit een wilgentak in de grond want wat er dan allemaal kan gebeuren...
    Groetjes!!
    Doeiiiiii!!
    Folion
    (die hopelijk weer wat meer aan de pc geraakt want mijn dagen zijn weer een beetje té goed gevuld...).

    23-04-2012 om 10:56 geschreven door folion


    Gezelige week gewenst Mateke

    Image and video hosting by TinyPic

    Streef naar rust in zichzelf
    door evenwicht, niet door
    stilstand van uw werkzaamheid.


    Mooi begin van de week
    lieve blogvriend(in).


    LIEFS MIA

    23-04-2012 om 08:27 geschreven door Mia


    Hé mateke zware kost in de morgen zunne ...ieder vogelt zingt zoals het gebek is zeker ... en ene vogeltje heeft al wat meer geluk dan het ander hé !.

    Image and video hosting by TinyPic
    Nanneke ik kom je een fijne week wensen
    en lieve groetjes op deze maandag
    knufke ...ikke
    goei weer vandaag peins ik om de binnen wat op orde te brengen
    ...alle ben er toch niet voormiddag naar scholeke ...
    en na te noen ?
    De ideale maten van een man ?
    80 - 20 - 42
    (80 jaar,
    20 miljoen euro op de bankrekening
    en 42 graden koorts)

    < body>

    23-04-2012 om 06:56 geschreven door Jeske


    22-04-2012
    Lieve groetjes

    Na een bezoek aan een nat en winderig Haspengouw ,waar de
    de fruitbloezems er maar beteuterd bijstonden kom ik jou een
    fijne nieuwe week wensen en hopelijk beter weer.
    Lieve en warme avondgroetjes en een zalige nachtrust gewenst van...

    Image Hosted by ImageShack.us.

    Bompa Harry

    22-04-2012 om 23:27 geschreven door bompa Harry


    ik zie een gelijkenis
    Ik zie het zo--- Die boom is Belgie  en  de beleidsmensen ,zoals de vigels, ieder hun eigen zin willen doen en elkander overschreeuwen ( fluiten) Zo doen de politiekers het hier ook .Wetten maken en regeltjes stellen . Waardoor men geen kant meer uitkan.----
    Met algehele ontreddering als gevolg.
    --Ze zijn goed bezig ! !

    22-04-2012 om 17:07 geschreven door martje


    Goedemiddag Natoken.Zie mijn intro voor een serie fotos.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zondag 22 april.De meimaand begint stilaan nader te sluipen doch we zoeken nog met zijn allen naar de lente.Het wordt wel geleidelijk warmer maar de hemelsluizen worden maar niet hersteld.Niettegenstaande dit alles wens ik Jullie een mooie en héél aangename zondagnamiddag toe en wie weet met een zonnetje.Vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    22-04-2012 om 13:43 geschreven door Jos Vande Ghinste


    ja ja ja
    Wat een lap. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. En zingt zijn eigen lied. Ik het mijne jij het jouwe. Samen zingen wij in harmonie, of niet.

    Fijne zondag ik tel af....

    liefs
    Loes 2igej53.jpg

    22-04-2012 om 12:30 geschreven door Loewiesa


    Groeten van Fjak@
    Oei ik dacht Natoken gaat voluit voor de politiek, want daar werkt dat ook zo. Hopelijk heeft je nachtuiltje je terug gefloten, dikke knuffel Fjak@

    22-04-2012 om 11:56 geschreven door Fjak@


    Een fijne zondag kom ik je wensen lieve vriendin
    Hier je hele verhaal zitten lezen,
    ja de vogeltjes moeten hun vrijheid hebben he
    dit hebben we ook graag ons vrijheid he
    Image and video hosting by TinyPic
    Vrienden zijn er niet zomaar
    Die ontmoet je in je leven.
    Mensen die jou verkiezen.
    Om vriendschap aan te geven.
    Vrienden zijn er niet zomaar.
    Ze zijn er voor dag en nacht.
    Vrienden vind je op een plaats.
    Waar je ze nooit verwacht.
    Nikki

    22-04-2012 om 10:37 geschreven door nikki


    ik ..
    zal het nog eens herlezen , eer ik wat zeg te vroeg en te veel ..... om over na te denken maar alvast een zondagse groet , nog geen knuffel voor 't geval dat 'k nog besmet ben ....

    22-04-2012 om 07:48 geschreven door ani


    Fijne zondag kom ik u wensen

    Image and video hosting by TinyPic
    Veel verlangt en wenst
    zich de mens
    en toch heeft hij
    slechts weining nodig.

    Mooie gezellige zondag
    wens ik u heel graag


    LIEFS MIA

    22-04-2012 om 01:34 geschreven door Mia









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy ja het werk moet ook gebeuren he en nu het weer mooier word doet me ook andere dingen he is hier ook zo (Roosje)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Ik vier mijn moeder die straks 95 jaar wordt! (Martin)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Moederdag !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • mams ... (meeuw)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Fijne Moederdag (Jan en Elena )
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • ja , zo gaat dat he , er vallen elke dag wel een of andere kennis of vriend weg ---- ik denk soms , nu is t bijna aan mij , maar --- zolang er leven is , ga ik profiteren ! doe jij t ook maar , dikke zoen (ani)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • een lieve moederdag voor jou (François)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • moet ook gedaan worden Natoken,morgen verwendag voor de mama's (mariska)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Zonnige groetjes op deze heerlijke zaterdag aan al mijn blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!