Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn huis is mijn thuis




    Nu de winter straks aanklopt, voelt het goed aan als je een plaats hebt waar je goed, veilig en warm kunt vertoeven.
    Waarom ik hierover begin?
    Maandag waren de twee van de dochter hier want er was pedagogische studiedag op school. We hebben samen even gefietst en kleindochtertje vroeg na een tijdje: " Wanneer zijn we thuis , oma?"
    Het deed me deugd dat onze kleinkinderen ook ons huis als een thuis aanvoelen en zo ontstond dit logje!!

    We zijn eigenlijk allemaal met een baksteen in de maag geboren, zoals ze dat noemen. Iedereen wil zijn eigen huis in een poging er een thuis van te maken waar we naar toe kunnen gaan na een drukke dag of om naar terug te keren na een weldoende vakantie.
    Binnen de muren van de opeengestapelde stenen voelen we ons veilig. Dat is toch het oorspronkelijke idee ervan geweest. Een plaats te hebben waar niets ons kan raken waar we onszelf kunnen zijn. Als we er zin in hebben, kunnen we in onze onderbroek op de salontafel dansen.( zie ik deze oma niet meer direct doen maar je weet maar nooit!!):wink:. De kat kijkt er misschien van op, maar je bent in huis en het kan je niet schelen. Je mag 's ochtends verfomfaaid, slecht gehumeurd en in een veel te kleine pyjama uit je bed struikelen, alleen de spiegel protesteert, ( je slaapgenoot heeft dan zijn bril nog niet op !!) maar het deert je niet. Je bent binnenskamers. Het is een plaats waar je denkt en hoopt dat niets of niemand, behalve de eventuele huisgenoten, je kan treffen. Je voelt je veilig tussen die stenen die met grijze cement aan elkaar gevoegd zijn met enkel een paar vensters op de buitenwereld en een deur als toegang.
    We denken het allemaal nodig te hebben, of het nu een groot huis is of een klein appartement of omgekeerd. Toch is het niet voldoende, die opeengestapelde stenen. Een huis is maar een huis. Een verzameling koude materialen, vakkundig tot een geheel verwerkt. Het zijn geen zaken die er een thuis van maken.
    Thuis is voor mij een gevoel. Het is niet per se plaatsgebonden, al associeer je het woord 'thuis' al wel snel met de plaats die je dat gevoel geeft. Het is voor mij de plek waar ik mezelf kan zijn. De plaats waar ik, als ik binnenkom, omringd word door warmte en een gevoel van veiligheid. Waar ik niet op mijn tenen hoef te lopen, me niet hoef te verdedigen, maar waar ik gewoon gelukkig kan zijn.
    Thuis is daar, bij die ene, waar je bent wie je bent.
    Thuis is bij degene die je beter kent dan jezelf.
    Thuis is geborgenheid, vertrouwen en respect.
    Thuis is zijn wie je bent, waar je niet anders moet zijn dan hoe je echt bent. En ik weet wel heel erg zeker dat je daar in je onderbroek op de tafel mag dansen. Ook al zie je er verfomfaaid uit in die te kleine pyjama. :-D


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    16-11-2012
    Lieve vrijdagsgroetjes met veel liefs

    Image and video hosting by TinyPic

    De goede oude tijd !

    De meeste mensen verkiezen
    de oude tijd toen waren
    ze namelijk jonger.



    Een mooie vrijdag gewenst
    Blogmaatje.
    Groetjes en knuffels


    LIEFS

    16-11-2012 om 00:29 geschreven door Mia


    15-11-2012
    *
    Thuis is thuis, waar je helemaal jezelf kunt zijn. Bij die ene? Als die ene fijn voelt in mijn huis, mag hij blijven. Past hij er niet dan mag hij gaan. Simpel.
    Ik heb een verjaardag gemist. Wat een schatjes nog van harte proficiat en en dikke knuffel

    Fijne avond
    Loes


    15-11-2012 om 22:22 geschreven door Loewiesa


    dag Natoken

    ik wens jou een heel mooie en rustige avond toe  ...

    groetjes van meeuw


    011.jpg

    15-11-2012 om 17:25 geschreven door meeuw


    Lieve groetjes Vanwege Nikki
    Mij zien ze ook niet veel buiten als het koud is zenne,
    mooi geschreven
    Image and video hosting by TinyPic
    Het zingen van het lied
    het is een lied zonder titel
    een lied zonder woord
    een lied zonder geluid
    een lied in onze ogen
    een lied in onze oren
    een lied in onze handen
    een lied in onze voeten
    We zingen het lied
    zonder titel
    een naamloos nummer
    Het is een verre lied
    Het is een toekomst lied
    Nikki

    15-11-2012 om 15:49 geschreven door Nikki


    mijn thuis is . . .

    Ja, vul maar aan, waar mijn bed staat, dat is voor mij de definitie en dan mag daar mijn Stella ook staan en mijn klokje mag daar ook tikken !  En zo kan ik er nog wel enkele opdiepen maar genoeg daarvan.  Ik las ook dat van de bijbel, wel ik las die verhalen graag.  Raar zal je zeggen, neen, helemaal niet, mijn grootouders hadden er een oud exemplaar liggen van het oude testament en al die verhalen, wel die deden mijn al te grote verbeelding op hol slaan.  Dan droomde ik daar 's nachts van, van de oude verhalen over die en gene die wel wat te maken hadden met zondig gedrag en zo van die dingen.  Ze werden dan wel onthoofd, of vochten het uit in allerlei toestanden.  Ik zag er draken en feeën in, ik haalde alles dus door mekaar maar ik vermaakte mij daar mee.  En als ik later moest over dit of dat vertellen dan diepte ik één van die verhalen op en liet iedereen ervan mee genieten, en dat deden ze, geloof me vrij.  Zelden kreeg ik een "onvoldoende" of een "kan veel beter" bij de opstellen of latere verhandelingen, ik deed ze raar opkijken met mijn verhalen.  En vaak vroegen ze zich af waar ik dat alles haalde, wel ik zocht oude boeken op die op zolder in kisten lagen, ik las alles wat onder mijn ogen kwam, ik vrat letterlijk ieder woord op dat in kranten of bladen gedrukt werd . . . en ik voelde mij er goed bij.
    Zo zie je maar dat ook daar mijn thuis wel was, dat het niet steeds stenen moeten zijn die een thuis vormen.  Tenslotte is een huis maar een toevallige verblijfplaats.  Dat deed mensen vreemd opkijken toen ik bij de verkoop van ons eigen gebouwde huis opmerkte : "Het zijn toch maar stenen !"  Ze dachten allemaal dat ik me daar aan gehecht had, neen dus, ik woonde er wel graag maar ja, eens is een mens toch wel aan verandering toe.  Moet je weten : ik heb me die verhuis nooit beklaagd, ik ben blij dat ik het heb gedaan.  Nu pas, op ons appartement, heb ik mijn leven terug gevonden.  Voordien stond alles in het teken van dit onderhouden, van de tuin proper te maken, van koken, van voor de kinderen zorgen.  Nu ben ik wel een beetje aan het doordraven maar nu heb ik gevonden waar ik mijn hele leven naar zocht.  Hier heb ik mijn echt thuis en daar zal ik misschien wel blijven tot mijn laatste snik . . . alleen weet je dat nooit zeker !
    Tot zover dit epistel, tot een volgende keer.

    15-11-2012 om 13:43 geschreven door Chrisje


    wie weet hoe die kat reageert als je daar zo op die tafel staat te dansen Natoken.....

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

    Beslissingen zijn gemakkelijk als je waarden duidelijk zijn !


     
     

    15-11-2012 om 11:15 geschreven door Amor Fati


    Groeten van Fjak@
    Ja OOst West thuis best.Je kunt van je thuis altijd zelfs met kleine middelen iets gezellig maken , iets dat jij graag ziet en kunt van genieten.
    Heb jij dat ook Natoken als je ergens binnen komt ofwel voelt het koud aan mag zelfs in een stik hete zomer zijn en daar zijn er andere waar je ook de gezelligheid voelt.En ik hou van orde maar dan op een gezellige manier, sommige voorwerpen mogen rondslingeren en niet altijd op dat zelfde plaatje staan waar alle daen het stof wordt afgedaan. Ook bij mij is het proper zelfs met Pucky in huis maar ik zit niet alle dagen te kuisen of het stof af te doen dat hoeft niet.
    Gezellige groetjes en dikke knuf
    Fjak@

    15-11-2012 om 11:14 geschreven door Fjak@


    thuis
    thuis is : bij die ene ...en gelijk heb ik weer een krop in de keel
    want thuis bij die ene ,( alleen die ENE ) is wat ik nog altijd zo mis ... ik dacht dat het zou slijten ... maar niet dus ...
    en ONS huis , dat is mijn toevlucht , de enige plek waar ik "goed " ben ...
    ik hoop dat jij het nooit moet ervaren Natoken

    15-11-2012 om 08:55 geschreven door ani


    ...
    Home..sweet home..hoe dikwijls ik dat zeg als ik terug in ons nestje bij mijn Nestje kom..want al ga ik graag eens op trot,niets is beter dan 'thuis komen',enne die veel te kleine pyama,mag dat ook in mijn nakie,je weet ,zelfs in de vrieskou bloot,als ik nu Marilyn Monroe was zou ik zeggen ,alleen met chanel nr 5,haha .en..home is where the heart is...dat was vroeger mijn lijfspreuk!
    21sept.gif
    Herfstgroetjes uit Deurne
    met een warme knuffel van Nestje & Lipske
    en een flinke poot van Hoshi!

    15-11-2012 om 08:11 geschreven door lipske


    Goedemorgen Natoken.Het is erg fris deze morgen.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 15 november.Het wordt terug een frisse dag vandaag met temperaturen die nauwelijks de 9 graden zullen halen.Messchien komt het zonneke ons wat gezelschap houden.Ik wens Jullie een mooie en aangename dag met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    15-11-2012 om 08:06 geschreven door Jos Vande Ghinste


    omake een ochtend groeteke uit Retie
    het weekje is over de helft
    nog een dagje achter het deze ...
    en we zitten weeral aan het weekend
    super goei je logje mateke...
    ik zit dat te lezen in mijn veel te kleine Pyjama
    ik zal me een nieuwe droogkast moeten aanschaffen..alles krimp
    maar dat heeft niks te maken met mijn thuis
    maar ik ben ook wreed gelukkig
    als onze mannekes zeggen dat ze naar huis komen...
     en weer naar huis gaan
    Vriendschap is als een plant,
    als je er niet naar om kijkt vergaat het.

    Image and video hosting by TinyPic

     
    Image and video hosting by TinyPic

     

    15-11-2012 om 06:33 geschreven door Jeske


    omake een ochtend groeteke uit Retie
    .

    15-11-2012 om 06:28 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!