Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neen, shoppen is niet echt mijn ding...
    Ik ben eigenlijk niet geschikt om te winkelen in een supermarkt, dat slenteren van rek naar rek... niet echt iets voor mij!
    We hebben in de keuken een bord hangen, waarop ik netjes alles noteer wat ik nodig heb en dat schrijf ik dan mooi op een
    papiertje over. Maar pas daarna gaat alles gegarandeerd mis.
    Het begint vaak al op de parking. Het vergt vaak heksentoeren, apentrucjes en eindeloos gevloek om een parkeerplaats te zoeken tussen de auto's die "galant" twee plaatsen hebben ingepalmd.
    Meestal neem ik geen winkelkar. Niet alleen ben ik ervan overtuigd dat die meegerekend wordt aan de kassa :-P, het is ook vaak zeer onhandig om met die vaak dwarsliggende wagentjes tussen de mensen te laveren die zelf met hun kar aan de hand een koffieklets tussen de winkelrekken houden. Dat ik toevallig dat ene merk van koffie wil hebben, precies op de plaats waar zij hebben halt gehouden, doet me bijna vragen of ze er soms een koekje bij willen? Maar ik vrees dat ze me dan zullen bekijken alsof ze net een buitenaards wezen hebben gezien. :wink:
    Om die reden beperk ik me in vele gevallen tot een winkelmandje met mijn lijstje in de hand. Je weet wel, dat lijstje van daarnet. Alleen staat niets in de juiste volgorde. Mijn lijstje gaat van tomaten over waspoeder naar vlees, suiker en cornflakes, zonder het keuken en - toiletpapier te vergeten.
    Maar de winkel denkt daar anders over, heeft een eigen logica die mij vreemd is. Zo gebeurt het vaak dat ik thuis kom en dan pas zie dat ik twee zaken vergeten ben, terwijl er maar zeven dingen op mijn lijstje stonden en toch meer mee had dan ik plande om te kopen!
    Daarom ga ik af en toe ook zonder lijstje winkelen als ik er de tijd voor heb. Dan struin ik elke gang door, probeer niet luidkeels te roepen als iemand zomaar tegen me aan loopt en doe ik keihard mijn best om niet al te kwaad te kijken naar iedereen die met de kar tegen mijn hielen rijdt en gooi ik alles wat thuis ontbreekt in het mandje. Alleen volgt ook mijn geheugen een logica die mij soms vreemd is. Want soms kom ik dan terug met 3 tubes tandpasta, omdat ik echt wel zeker weet dat er geen meer is om dan te constateren dat de badkamerkast ineens zelf tandpasta heeft geproduceerd en zes tubes tevoorschijn tovert. De shampoo werd dan weer gretig opgedronken blijkbaar: daar vind ik niets meer van terug en die ben ik toch wel vergeten zeker?
    Vroeger waagde ik het nog om datgene dat ik vergeten was, met of zonder lijstje, toch nog diezelfde dag te gaan halen. Het is echter beschamend om na de tweede supermarkt rit te moeten constateren dat je dan nog iets vergeten bent.
    Ik zou bijna zeggen dat ik niet zo erg van supermarkten houd. Ik koop er zaken die ik niet nodig heb, vergeet soms wat thuis ontbreekt en aan de kassa is mijn rekening altijd veel te hoog.
    En dan te bedenken dat ik na een paar weken van weggeweest te zijn toch maar best even een supermarkt binnenloop!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    11-04-2013
    Groeten van Fjak@
    Dat heb ik op mijn eerste job geleerd, een briefje maken voor op het eind van de week naar de supermarkt te gaan. Elk artikel dat ik in de kar leg een vinkje op het briefje en zo overloop ik nog even of we alles hebben, en ja dat komt telkens goed uit. Nu weet ik van mijn vroegere collega's dat zij dat ook nog altijd zo doen , het werd er ingebakken geloof ik.Ik ben, nog maar tweemaal verhuisd eerst van thuis uit naar onze huurwoning en dan enkele jaren later naar het huis waar we nu nog wonen. Op die zelfde werkplaats is er ons ook goed aangeleerd, vul de grote doos of koffer of bak schrijf alles onmiddellijk op wat er in zit en nummer de doos en ook maak je dan een lijst aan met de nummers van de doos, de lijst zelf is op de dood geplakt. Neen dat neemt niet zoveel werk in beslag want bij het uitpakken weet je welke doos je moet hebben om naar boven of moet naar de keuken , de kelder enz. en ja dat ook doen mijn vroegere collega's nog altijd. Een transporteur in het Brusselse had dit nog nooit gezien bij een particuliere verhuis wan ja de doos dat op de vrachtwagen gezet werd een vinkje op de lijst.Eens dat je dat doet wordt je wel door vrienden gevraagd je komt me toch helpen he, vroeger deed ik dat nu niet meer door omstandigheden, maar echt Natoken het was praktisch.
    groetjes van Fjak@ en likjes van Pucky waarvan ik vandaag zijn haar geknipt heb, want in de zomer als die er ooit komt moet hij best langer haar hebben voor de bescherming van zijn huid. 

    11-04-2013 om 18:02 geschreven door Fjak@


    Lieve groetjes Vanwege Nikki
    Hier zit nog zo iemand Natoken ,
    ik krijg er de kriebels van
    Image and video hosting by TinyPic

    'n Groet met een glimlach is als een  zachte klop
    Die meer deuren opent dan welk Breekijzer ook.
    Nikki

    11-04-2013 om 16:04 geschreven door Nikki


    tegenwoordig is de rekening aan de kassa meestal te hoog Natoken..... er ligt bijna niks in je tas en je bent 100 euro kwijt....

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !


    We moeten bereid zijn om het leven wat we voor onszelf hadden gepland, los te laten om het leven te kunnen leiden wat op ons ligt te wachten


    Je bent bang om controle kwijt te raken waar het enige wat je werkelijk kwijt raakt, angst is.


     

    budapest.jpg

    11-04-2013 om 12:05 geschreven door Amorfati


    Omake warme regengroetjes uit Retie...onder tussen wil het zonneke er door komen mateke ...heerlijk !
    het weekje zit alweer over de helft
    ik wens je een heel toffe gezellige donderdag
    geniet van het dagje  
    Vriendschap is als een plant,
    als je er niet naar om kijkt vergaat het.

    Image and video hosting by TinyPic

     
    dikke knuf Jeske

    11-04-2013 om 09:25 geschreven door Jeske


    Goede morgen blogmaatje ...

    Een hele fijne donderdag.

    Photobucket
    x_3b7dd6bc

    11-04-2013 om 09:18 geschreven door gita


    ,
    ,

    11-04-2013 om 09:18 geschreven door gita


    Lieve groetjes !


    Image and video hosting by TinyPic

    Niets heeft meer waarde dan vandaag !!

    Groetjes en knuffels op deze dag..

    LIEFS


    11-04-2013 om 01:06 geschreven door mia


    10-04-2013
    Lieve groetjes



    .


    .

    10-04-2013 om 22:50 geschreven door Erwin


    Lieve groetjes

    10-04-2013 om 22:50 geschreven door Erwin


    Helaba
    Niet erg een spiekbriefje...erger is in de winkel staan ...en alles afzoeken waar is dat verdomd briefke ...alles anders goed daar mateke ? hier wel ...we zijn in de tuin aan de slag gegaan...ik ga nu mijne slag in se zetel doen ze DIKKE knuf ikke

    10-04-2013 om 20:19 geschreven door Jeske


    ..
    Ik maak nooit een lijstje, ik vergeet ook nooit iets, kom nooit met iets te veel terug, zeker nooit iets dat ik niet nodig heb. Ik ga ook niet dikwijls alleen naar de supermarkt, daar heb ik mijn Lea'tje voor. Dan heb ik ook iemand om op te foeteren als ze iets vergeten is, of als de rekening te hoog oploopt.  En als ze toch iets vergeten is, stuur ik haar direct terug.

    PS: Dromen zijn bedrog he!!!!

    10-04-2013 om 16:00 geschreven door ludovikus


    ..
    héhé ... blij dat jullie veilig en wel terug thuis zijn!
    Nu snel even hier een reaktie pennen, want ik verwacht kleindochter en hondje Bobby voor twee dagen, dus weer geen tijd voor mezelf ... lap de bel !!   sorry xxx

    10-04-2013 om 10:57 geschreven door BOJAKO


    ...
    Ik ken dat fenomeen,ik schrijf ook alles netjes op een 'briefke'..om dan in de supermarkt te constateren dat ik het thuis heb laten liggen,maar...dat opschrijven helpt dan toch..al vergeet ik wel eens iets,TIP:al ooit eens aan gedacht om in gedachten eerst de rijen af te gaan terwijl je opschrijft,vergeet je niet zo makkelijk iets en is de volgorde op je briefje beter,haha ..of ze moeten weer alles herschikt hebben natuurlijk tot vrijdag en een dikke kus van ikke!

    10-04-2013 om 07:53 geschreven door lipske


    Midweeksegroetjes....
    1a4ca7b617de4bc49de4959.jpg


    ik kan niet rijmen
    ik kan niet dichten
    ik kan aleen maar
    mijn vriendschap naar jou toe richten.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
     en een dikke knuffel van onze vier kapoentjes.

    10-04-2013 om 03:10 geschreven door Patty en Freddy


    *
    Welkom terug thuis. ik hoop dat jullie erg genoten hebben van jullie vakantie.
    Je relaas over de trip naar de supermarkt zal voor velen heel herkenbaar zijn. Dat is het althans voor mij. Van het ene een voorraad hebben liggen van hier tot ginder en van het andere tot de conclusie komen, net op het moment dat je het nodig hebt natuurlijk, dat je het vergeten bent. Bij zijn dat vooral zaken zoals koffiefilters en witte vuilzakken. Die laatste vooral omdat je ze moet vragen aan de kassa en die kassadame razendsnel is, zodat je zelf ook probeert even snel alles in te pakken wat de scanner gepasseerd is. Dit om de zuchtende en nors kijkende lange rij wachtende na mij niet te irriteren met mijn traagheid.
    En toch...sinds mijn knieoperatie doet Dochterlief de boodschappen, en geloof het, ik mis de supermarkt!

    Dikke kus x2 en hopelijk tot in den draai.rykv


    10-04-2013 om 01:03 geschreven door Huismusje









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!