Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herftsgekleurde gedachten...

    Ik had het in één van mijn vorige logjes over mijn voorliefde om in de herfst te gaan wandelen in de natuur. Zo´n wandeling door het bos doet een mens deugd. Nochtans las ik in reacties dat sommigen daar een totaal ander gevoel bij hebben. Dat maakt ons zo uniek! Maar aan alle mensen die met een herfstdepressie zitten, zou ik willen aanraden om eens een goede natuurwandeling te maken als het weer meezit natuurlijk.
    Zo even in de natuur... daar bekomt je dan als mens van de pijnlijke aanvaringen met de maatschappij, waarin mensen als gekken rondspringen om de beste, de mooiste, de geniaalste te zijn, een wereld waarin mensen alles doen om maar rijk, beroemd en gelukkig te worden op andermans nek, maar integendeel van gelukkig te zijn, ´s avonds als gestresseerde konijnen doodmoe in bed te vallen. Een wereld waar mensen in haat en nijd "vooruit" willen komen, een wereld waarin door oorlogen dood, verminking en vernieling wordt gebracht om de heerschappij van olie, geld en macht, waarin baby-zeehondjes levend gevild worden, waarin kinderen, zwakkeren, minderbegaafden verhongeren, verwaarloosd en/of mishandeld worden, waar in het idiote verkeer alle dagen tientallen verkeersdoden vallen, waar de ijskappen smelten, de ozonlaag verdwijnt en het milieu naar de vaantjes gaat. Een wereld waar de ministers ons dagelijks aanmanen om nog harder te werken om de economie aan te zwengelen, om nog meer belastingen te betalen ...
    Moet ik nog verder gaan? Daarom ook ga ik graag even doelloos wandelen...


    Maar ik denk dat ik beter terugkeer naar het gevoel dat ik kreeg als ik zag hoe de penselen van de herfst  de struiken in de mooiste herfstkleuren geverfd hadden. Ik liep er tussendoor en ik genoot van de geuren en kleuren. De lage zonnestralen deden de bladeren intens rood gloeien. Het was alsof de struiken in brand stonden. Omdat ik nog steeds de naweeën heb van mijn katholieke opvoeding en die door de kleinkinderen af en toe terug opgeroepen worden, kwam de gedachte aan het Bijbelverhaal met het brandende braambos waarin Abraham God zag verschijnen zomaar naar boven. Misschien hoopte ik ook zo´n verschijnsel te mogen meemaken...Maar nee, hoor ik behoor niet tot de geroepenen en daarom verdween de zon  onder een pak wolken en zagen de struiken er ineens een stuk minder flamboyant uit.

    En nu bedenk ik dat een mens toch steeds voor een deel een product van zijn opvoeding blijft. Als kind kreeg ik een katholieke opvoeding. We zongen religieuze liederen en luisterden naar de Bijbelverhalen en het evangelie. Af en toe moesten we ook voor de klas komen om over Jezus te praten en een Bijbelverhaal na te vertellen. Het zag er toen allemaal zo vrolijk uit als ik er nu over nadenk. Waarom vraag ik me dan af, hangt er in de katholieke kerken altijd een gruwelijk gefolterde Jezus aan dat afschuwelijk kruis, terwijl er bloed uit zijn zijde en handen en voeten drupt? Is dat de blijde boodschap?

    Naarmate je ouder wordt , worstel je je door de jaren van volwassenheid heen met een wrang gevoel over alles wat men jou ingeprent heeft over die God en kerk.
    Iedere Godsdienst hangt van bloed en gruweldaden aan elkaar. Mensen gooien bommen naar elkaar, doden onschuldige mensen en kinderen en dat allemaal ter ere van die God die toevallig hun God is door cultuur en opvoeding.
    Moest ik als klein kind in een stam van de Indianen zijn opgegroeid, ik had van de hele Jezus historie niets gehoord en ik zou dan waarschijnlijk één of andere totempaal aanbidden...
    Moest ik als klein kind in een moslimland geboren zijn, dan droeg ik nu wellicht een hoofddoek en was ik hardvochtig door de ouderen van mijn gemeenschap besneden....Dat kon je onlangs nog op TV zien!
    Oh mens toch, ik mag er niet aan denken....
    Maar ik ben vandaag wel weer mijn ei kwijt en wil nog even stilstaan bij een paar foto's van mijn wandeling


    Mijn brandend braambos!



    Prachtige kleurvariaties

     
    Ook de varen verliest zijn kleur








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (18)

    23-11-2012
    Zeker weten
    Nou Natoken,
     zeker weten dat het nu wel heel mooi is buiten... De sterke reuk van rottende bladeren, de grillige vormen van naakte twijgen, beschimmelde schors en grove kluiten van omgevallen bomen. Soms kan het zonnetje de grijze, grauwe nevelslierten nog verjagen en alles met een verblindende gloed in de lage najaarszon haast tot een haast bovenaards niveau optillen...
    We konden er gisteren een korte fietstocht uitpersen langs het antitankkanaal en door het Zoerselbos. Genieten is het !
    Zeker weten.
    Groetjes !!!!!
    Doeiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Folion 

    23-11-2012 om 21:41 geschreven door folion


    Een winderige regengroet uit Hasselt en geniet alvast van een lui weekendje.
    Image Hosted by ImageShack.us
    Lees met je hart,
    lees met je ziel,
    niet met je verstand
    Ik hoop dat je met veel plezier
    mijn blogje af en toe eens bezoekt.
    Lieve groetjes
    en bedankt voor je bezoekjes.

    23-11-2012 om 18:00 geschreven door Jasmijn2


    druk ?



    heb je het zo druk ???
    een prettig weekend en tot ziens !

    vele groetjes

    23-11-2012 om 17:06 geschreven door ani


    bos
    Wat zijn de foto`s mooi geworden. Had je bij de eerste foto de zon in de lens? Of heb je zitten shoppen. lekker het bos in.  Tot gauw. Joke

    23-11-2012 om 16:09 geschreven door Joke Leegwater


    *
    God? blaadjes? uuuh Adam... Nee dat is een ander verhaal. Ik vind de herfst lekker ruiken!


    Fijne middag
    warme groet


    2igej53.jpg

    23-11-2012 om 14:03 geschreven door Loewiesa


    Goedemiddag Natoken.Je waart er zeer vroeg bij deze morgen en door alle regen heen kom ik Je graag een fijne vrijdag toewensen.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 23 november.Als ik even door het raam kijk ziet het er niet al te best uit.Regen en wind en zo zullen we het weekend moeten inzetten en doormaken.Vandaag halen we nauwelijks de 7 graden,doch morgen wordt het een 4 graden warmer maar blijft het even nat.Morgen is het terug mijn voetbalweekend en we trekken met onze -14 jarigen naar onze Waalse buren R.Mouscron-Peruwelz.Niettegenstaande het gure weer wens ik Jullie een plezante en gezellige dag toe met vele lieve groetjes vanwege Jos.

    23-11-2012 om 13:12 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Groeten van Fjak@
    Wel ik was dinsdag met Pucky zo aan het genieten van een mooie wandeling met het zonnetje erbij, kom ik op een plaats waar twee huizen staan wel op een hoek, dus zelfs vroeger met men vorige hond zei ik Kwispel hier naast mij. Nu Pucky ligt wel aan de leiband zeker daar want de twee huizen die er staan hebben ook tractors en auto's en je ziet werkelijk niets dat er iets gaat afkomen, dus Pucky mooi aangelijnd naast mij. Ja een sorry voor het woord maar een wijf komt daar met twee loslopende honden af de ene blijf staan de andere vliegt op Pucky af duwt dat beestje volledig onder het slijk dat wijf begint te roepen op mij slaagt erop want mijne hond die bijt...eerst en vooral was ik bezorgd om Pucky bijna niet meer zichtbaar maar ik keek vooral vlug naar zijn snuit en ogen bleek toch ok te zijn dat die hond op mij springt maar niks deed dan wat ik zag een droevige blik in zijn ogen. Dat wijf sleurt die hond van me af begint erop te slagen met een ijzeren kettingleiband en tevens te stampen zo hard ze maar kon op haar eigen hond. Ik zei mevrouw 1. als je weet dat je hond bijt dan laat je hem niet loslopen en 2 je bent geen dierenvriend maar een dierenhaatster wie slaagt en stampt er nu zo hard tegen zijn hond jij dus je moet nog veel leren hoe je met dieren moet omgaan.
    Natoken ik moest verder 1 niet Pucky of ik waren zienbaar vol slijk en 2 ik wou zo vlug mogelijk naar huis om te zien dat Pucky niks had.En 3 ik zou haar geroep en getierd bijna de keel toegeknepen hebben. Na een bijna een 20 tal minuten het slijk uit zijn lange vacht te halen hem gewassen te hebben met shampoo om te zien dat er werkelijk niks mis was ben ik vlug van de kou in de garage want ik had natuurlijk eerst men vest, jeans en botinnen uitgedaan.
    Gelukkig was er niks met Pucky, maar tewijl we zo volledig onder het slijk het dorp nog door moesten het mooi weer was ja we hadden beziens , één ding was ik vergeten met men gsm een foto te nemen zoals deze op haar eigen hond sloeg en neen ik ken ze niet.
    Dus onze mooie gezellige dag kreeg een serieuze deuk met gevolg ik lag al om 17uur in mijn bed.
    Gisteren hebben we terug een wandeling gedaan, maar ik had ze goed uitgestippeld, daar is nog een stukje natuur waar geen mens komt je moet enkel weten hoe je er geraakt en we hebben zalig genoten van onze wandeling.
    Vandaag rustdag en voor jou een stivge knuf en een proper likje van Pucky

    23-11-2012 om 12:35 geschreven door Fjak@


    ...
    Prachtfoto's Natoken,en ja,denk daar ook dikwijls over na,zonder godsdiensten zou er niet zoveel bloed vergoten worden,maar als je in de krant leest,..ze rammen op straat iemand zomaar zonder enige reden in elkaar..in wat geloven die dan? Ach...geef mij ook maar een totempaal Prettig weekend en dikke knuffel!
    fridaysexy.gif
    Fijne vrijdag en een prettig weekend!
    knuffel uit Deurne van Nestje&Lipske

    23-11-2012 om 06:42 geschreven door lipske


    Op nen wip en nen flip was ik hier ....
    door jefke wind en we hebben de vrijdag bij
    Menne strijk zit in de kast ..en al dat mooi's
    is opgeruimd...spijtig eigelijk want ik vond het mooi
    maar gazonneke wilde ook wat lucht zien
    ben eens benieuwt of dat seffens ook nog is als de nacht plaats gemaakt heeft...want verdorie manneke wind blaast er niet naast..hopelijk blaast hij de goeie kant op
    mijn buurvrouwtje heeft toch nen tuinmaan
    arondskelken die kan ik niet in leven houden
    denk dat die hier te nat staan in de winter   
    ik wens je fijne dagje met alles erop en eraan  !
     

    Image and video hosting by TinyPic

    In de koekjes van het leven
    zijn je vrienden de stukjes chocola

    knuffs ikke

    23-11-2012 om 06:39 geschreven door Jeske


    .
    .

    23-11-2012 om 06:32 geschreven door Jeske


    22-11-2012
    sorry veel te lezen
    Wat je daar zo mooi en duidelijk schrijft is dus die Grote Hamvraag waar ik het eens over had. Nu wij ouder geworden zijn en meer nadenken , geloven wij niet meer in die ingelepelde vertelsels, maar ze blijven toch in je achterhoofd rondspoken. Willen of niet.Zo is dat met al die religieuze oude en nieuwe verenigingen (of wat het ook zijn) Die kinderen krijgen  eveneens de volle lading te slikken.En leven er naar.
    Maar al bij al kan men niet ontkennen dat 'wij' er hier zijn.
    Buiten alle lelijke zijn er toch ook mooi dingen waar wij vol bewondering bij stilstaan. Bijzonder in de natuur---Weinig bij mensen !
    Er moet een superbrein zijn die dat allemaal gemaakt heeft. Dat kan niet anders......... Maar tot wat doel ?
    Waarom?----Men kan het gewoon negeren en zeggen   " en dan, pffffft"      Zie daar breek ik mijn koppeke nu dikwijls over, en heb er al veel over gelezen. Maar al dat leesvoer zijn toch ook maar gissingen van iemand.
    Dus wat is de einde van mijn betoog.
    Dat ieder mens maar moet geloven wat het aannemelijkste voor hem is.Maar altijd indachtig zijn te leven volgens zijn eigen geweten.
    Pfffff 't is er uit.
    groetjes van Tilde
    (als mijn schrijfsels te lang zijn, gelieve het dan te zeggen aub)

    22-11-2012 om 12:32 geschreven door Tilde


    ..
    vandaag, nu de zon zo prachtig schijnt, is het idd. weer om een wandeling te maken naar het park en de hondenwei met ons Molly, dan kan ik er ook van genieten, maar niet wanneer het grijs en mistig is ... dan is het om depressief van te worden.   
    Zo zie je maar hoezeer we allemaal die broodnodige vitamine D nodig hebben die de zon ons schenkt.
    Heel warme knuffel! xx

    22-11-2012 om 12:27 geschreven door bojako


    het is altijd genieten van de gloed van die prachtige herfstkleuren Natoken.... en over die religie zullen we maar zwijgen

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

    Vrouwen zijn gek op zwijgende mannen... Ze denken dat die luisteren !


     
    Image and video hosting by TinyPic
     

    22-11-2012 om 11:30 geschreven door Amor Fati


    zeer fraai verwoord!!!
    inderdaad t geloof.............................
    walgelijk wat uit naam des Heren allemaal al niet om zeep gebracht is!!!!!!!


    ik vind t prachtig hoe jij t verwoord hebt!!!!!!!!!!
    Petje af!!!!!!

    Ik las t boek wie God verlaat heeft niets te vrezen...
    n echte aanrader ook!!!!!!!


    Groetjes
    Elou
    Afbeelding8hibis.jpg

    22-11-2012 om 10:44 geschreven door elou


    Goedemorgen Natoken.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 22 november.Normaal wordt het een héle mooie en zonnige dag doch de temperaturen zullen echter rond de 9 graden blijven schommelen.Warm gekleed wordt het een uitgelezen dag om een fikse wandeling te maken.Ik wens Jullie een prettige en hopelijk een zeer zonnige dag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    22-11-2012 om 09:02 geschreven door Jos Vande Ghinste


    meisje toch ...
    hier hebben ook wij een zeer mooi bos , het is het eerste jaar dat ik er niet heen kan ..
    maar ik geniet als 't even kan van ons park , midden in 't dorp !
    en over opvoeden of opvoeding , 'tja , wij zijn TOCH zonder al die agressie groot geworden ....
    en voor mezelf ben ik heel blij dat ik ook zonder al die "dreig" waarden van hel en verdoemenis ben opgegroeid !
    ik heb altijd mezelf kunnen zijn , zelf heb ik dat ook voor onze kinderen gekozen en .. tot nu : met ZEER GOED RESULTAAT , zelfs geen totempaal hebben ze vandoen gehad om mens te worden

    22-11-2012 om 08:14 geschreven door ani


    Wij genieten daar ook enorm van Omake ...maar de laatste zinnetjes bezorgen mij kippenvel !


    Ik ben graag en met veel plezier
    hier eens komen piepen ,
    ik kom je tevens nog een aangenaam fijn donderdag toewensen ... 
    mezelf geef ik een koffiepauze  ...
    zolang ik wil vandaag..goed he
    na dat mijne strijk in de kast ligt enz...
    want ik heb deze week nog niet veel verricht  


    Image and video hosting by TinyPic

    Het was fijn om hier te zijn...
     met een warme groet en een dikke knuff
    ikke

    22-11-2012 om 07:58 geschreven door Jeske


    *
    Zo een natuurwandeling doet wonderen. Je hoofd eens helemaal leeg maken, nergens aan denken en genieten van al die pracht om je heen. Helaas keer je nadien weer terug in de harde werkelijkheid. Een werkelijkheid die jij hier weer eens voortreffelijk beschrijft. Zal het ooit nog anders/beter worden? Ik geloof daar niet meer in. Net zo min als ik geloof in de kerk en al wat daar rond hangt. Als ik vandaag zou moeten kiezen, dan kies ik voor die totempaal.
    Dikke kus x2

    22-11-2012 om 05:52 geschreven door Huismusje/Petra









    Laatste commentaren
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Fijn weekend iedereen!
  • geniet van een mooie zondag ! (meeuw)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Fijn weekend iedereen!
  • allee je doet dus aan sport in je zetel , zou ik ook moeten doen , want buiten is er teveel wind voor het oudje --- (ani)
        op Fijn weekend iedereen!
  • fijn weekend (Bernward DF6JL)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!