Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonneflux / zonne -activiteit en veel meer...

    Wordt na 21/12 onze blauwe knikker weer bedreigd?
    We hebben pas de schrik van vorige maand overleefd of daar zijn ze al met een nieuw doomdenken…

    Mijn slaapgenoot, die zendamateur is, kijkt uiteraard elke dag naar de zonneflux en de zonne-activiteit omdat beide bepalend zijn voor goede of minder goede zendcondities. Sinds een paar dagen weet hij te vertellen dat beide heel hoog liggen wat goed is voor de zendamateurs maar bij nog hogere activiteit wel eens nefast kan zijn voor onze blauwe knikker, te is nooit goed.
    Ik heb zoals steeds een grondige uitleg gekregen en wilde ook op internet eens nagaan welk ander kaartje daar eventueel aan vast hangt.
    Zonneflux is het geheel van zonneactiviteit in de ionosfeer die daardoor allerhande stralingen goed of slecht weerkaats. Die flux verloopt in cyclussen van +- 11 jaar en blijkbaar zitten we nu in het einde van een cyclus met een hoge flux. Die ligt vandaag op 169 SF  en wordt gecreëerd door de zonne-activiteit of de zonne-uitbarstingen.



    Hier zie je een vb van zo'n uitbarsting. Momenteel zijn er dus zo’n 156 van dergelijke uitbarstingen, wat relatief hoog is.
    Die verhoogde activiteit zagen niet enkel de zendamateurs.
    Afgelopen dagen is een enorme zonnevlek aan de westelijke rand van de zon verschenen, die op 11 januari al een zonnevlam heeft uitgespuwd van de M-klasse, de één-na hoogste klasse van vlammen .Zoals je kan zien op de foto is de vlek – AR 1654 geheten, AR staat voor ‘active region’ – een paar keer groter dan de aarde. Zo’n vlek steekt donker af omdat z’n temperatuur met 3300 °C koeler is dan de omgeving, die pakweg 5500 °C heet is. Vergelijk de vlek maar de aardbol onderaan.



    De zon zal naar verwachting half 2013 haar maximum bereiken in de elfjarige cyclus van zonneactiviteit en dat zal betekenen dat we dit soort vlekken komende tijd vaker zullen gaan meemaken, met de daarbij behorende uitbarstingen . Het gevaar dat een gigantische zonnestorm de energiehuishouding en elektrische infrastructuur op aarde volledig in de war stuurt is dus niet denkbeeldig.
    ( Gazet van Antwerpen)

    Normaal zou ik -zoals de meesten - daar niet van wakker liggen omdat ik er weinig over hoor. Maar met mijn slaapgenoot–zendamateur die daar dagelijks mee bezig is, ligt dat wat anders. Wanneer beide hoog zijn dan is de propagatie ook beter wwz dat bv de USA en Zuid Amerika goed te ontvangen zijn terwijl dat op andere momenten problematisch kan zijn!
    Maar er is meer.

    Ik neem jullie even mee als jullie interesse hebben!

    De zon kent een cyclus, de zonnecyclus. Deze zonnecyclus kent een periode van 11 jaar. De zonnecyclus is van grote invloed op het klimaat op aarde. Tijdens de cyclus van de zon komen op de oppervlakte van de zon activiteiten voor, zonneactiviteit. Deze zonneactiviteiten bestaan uit zonnevlekken. Als er veel zonne-activiteit op de zon waarneembaar is, is dat te zien door zonnevlekken. Deze zonnevlekken zijn niet waarneembaar met het blote oog! Volgens de wetenschappers zal de zonne-activiteit in 2013 een hoogtepunt bereiken omdat de zon dan op haar top in een 11-jarige cyclus komt.
    Wetenschappers houden rekening met een uitbarsting die energienetwerken ontwricht, communicatiesystemen - het internet wellicht nog het snelst - plat legt, vliegtuigen aan de grond houdt en de voedselbevoorrading in het gedrang brengt. Ook huishoudtoestellen zoals diepvriezers en gps-systemen zouden niet meer te vertrouwen zijn. Teveel zonne-activiteit zou slecht zijn voor alle elektrische en elektronische apparatuur, voor GSM verkeer en alles dat door straling tot bij ons komt.
    Daarvoor verwijzen ze naar een gigantische zonne-uitbarsting in 1859 . Toen werden de telegraaflijnen in Europa en de Verenigde Staten verbrand, kleurde de hemel over twee derden van het aardoppervlak bloedrood en werd verschrikkelijk veel averij aangericht. Er zijn verhalen bekend van mijnwerkers en arbeiders die in het midden van de nacht aan hun ontbijt begonnen omdat ze dachten dat het ochtend was.

    Dergelijke uitbarstingen komen eens om de honderd jaar voor.
    Een kleinere zonne-uitbarsting in 1989 legde energiebedrijven in het Canadese Quebec volledig lam.
    Een uitbarsting zoals die van 1859 echter zou nu "onbecijferbaar" veel schade zou aanrichten. Een geomagnetische storm kan hele naties ontredderen. De millenniumbug bug zou wel eens met vertraging tot stand kunnen komen als die uitbarstingen blijven toenemen…
    We weten dus weeral naar wat uit te kijken!! ( wordt vervolgd)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (13)

    14-01-2013
    *

    Oh jeetje, Gisteren al natuurkundeles van mijn neef gehad. (Het is zijn vak) en toen ging het over bacteriën. Maar nu is het al laat en ik ben moe en het is vast vreselijk interessant. Maar nu even niet, morgen weer

    Slaap lekker,µliefs

    Loes

     

    14-01-2013 om 22:26 geschreven door Loewiesa


    Lieve groetjes



    .


    .

    14-01-2013 om 20:25 geschreven door Erwin


    Lieve groetjes

    14-01-2013 om 20:25 geschreven door Erwin


    Groeten van Fjak@
    Heel intrigant Natoken, ik wacht al op het vervolg nu het nog kan.Wat dan met al die zonnepanelen!!!!oeps huis afgebrand mag er allemaal niet aan denken, want ik ben realistisch en dit is iets gevaarlijk, maar we zullen dat wel overleven zeker of barst België dan toch dat zou ik spijtig vinden, enfin laat ons nu nog maar wat genieten van de sneeuw en de zon.Maar ja ik ben echt nieuwsgierig. Fjak@

    14-01-2013 om 18:24 geschreven door Fjak@


    Groetjes Nikki
    hier kom ik deze avond zeker teug om alles
     eerst even op mijn gemak te kunnen lezen
    Image and video hosting by TinyPic
    Vriendschap is als een kristallen kroonluchter
    Elk kristal vertelt zijn eigen verhaal,
    maar enkel in zijn totaliteit
    zie je haar ware schoonheid
    Groetjes Nikki

    14-01-2013 om 17:03 geschreven door Nikki


    lieve natoken....
    ik wil me niet slimmer voor doen dan ik ben,maar lieve schat dit gaat mijn petje en mijn kortgeknipt kopje te boven... mijn grijze massa kan dat niet aan toch heb ik alles gelezen en moet je feliciteren met je opzoekwerk....) zal ik eens iets heeeeeeeel stout zeggen " dat interesseert mij niet "  .... schaam me om het te zeggen maar verder dan de maan de sterren enz... ga ik niet.... toch zal ik mijn liefste deze blog laten lezen... hij is wel gepassioneerd !!!!
    fijne avond
    gaby
      

    14-01-2013 om 16:53 geschreven door puntanderelijn


    hoi blogmaatje,
    11958065.gif

    Ik wens jullie een gezellige week ,groetjes Rudy

    14-01-2013 om 15:17 geschreven door rud


    Fijne start van een nieuwe week
    <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <link href="http://www.wilfriedrobert.be/css/blogstyle.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    <title>Crisis</title>
    </head>
    <body style="width: 500px; background-color: #000; text-align:center">
    <CENTER>
      <div style="width: 500px; text-align:center; background-color:#000; border:5px solid #FFF; padding:10px; color:#FFF">
        <p>De crisis slaat zo hard toe,<br>
          Dat mijn computermuis ligt te verhongeren!<br>
          <br>
          <a target="_blank" href="http://www.wilfriedrobert.be"><img alt="muis" src="http://i195.photobucket.com/albums/z276/friedje/BLOG/muis.jpg" width="437" height="415"></a></p>
        <p style="text-align:right; color:#F33; font-family:'Lucida Handwriting Italic'">Groeten,
          Mia en Wilfried<br>
        </p>
      </div>
    </CENTER>
    </body>
    </html>

    14-01-2013 om 14:40 geschreven door Wilfried


    Dag Natoken.Daar zal het zeker warmer zijn en ik wens Je een goed begin van alweer een nieuwe maar nu koude week toe.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 14 januari.We starten terug een kersverse nieuwe zeer koude week.Het wordt vandaag een lichtbewolkte zonnige dag met vriesteperaturen van om en bij de - 1 graden.Naar de avond toe valt er terug witte miserie uit de lucht en wordt het zeer gevaarlijk op de weg.Ik wens Jullie een mooie gezellige dag,goed gekleed of dicht bij het haardvuur toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos met een héél goede start van deze nieuwe zeer koude winterse week.

    14-01-2013 om 10:55 geschreven door Jos Vande Ghinste


    probleem opgelost !!!!!!!
    nu heb jij toch wel MIJN probleem opgelost zeker !!!!!
    ik moet dus niet meer bellen naar Belgacom , wanneer er weer storing is op mijn TV , dat komt zonder twijfel van dat ( ben even kwijt wat de juiste term was ) maar ik ben nu dus gerust en " doemdenken " daar doe ik niet aan
    'k heb echt gisteren genoten van de koude en het zonnetje !!!
    fijne dag Natoken met " zunne" en ol dat'r bie komt kiek'n " !!

    14-01-2013 om 08:35 geschreven door ani


    Goedemorgen op deze verdorie koude morgen !

    Amaai wat nen boterham op nen maandagmorgen
    en zonder koffieke gehad te hebben
    daar moet ik strakjes nog eens voor terug komen
    om te weten wat ik lees...
    nu weet ik waarom jullie de kerstverlichting zo hoog en droog
    kunnen hangen
    Daar heb je hem weer die maandag
     weer vroeg opstaan
    het leven begint weer
    iedereen weer de toer op
    de ene naar hier
    den andere naar daar
     we gaan ons niet laten doen
    we nemen de maandag zoals het moet
    Gewoon bij de blogmatekes effe binnen lopen
    om de groetjes te brengen
    en goede start van het weekje te wensen...
    en het weertje kan alleen maar beter worden

     

    Image and video hosting by TinyPic

    Ik wens je van harte een fijne maandag
     geniet ervan
    Veel liefs & knuffie Jeske

    14-01-2013 om 07:06 geschreven door Jeske


    Maandaggroetje met een goede start van de week

    Image and video hosting by TinyPic

    14-01-2013 om 05:53 geschreven door annelien


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
    009knop.jpg


    Twijfel aan de zon en de maan...
    twijfel aan sterren in hun baan...
    twijfel aan de waarheid en de trouw...
    maar twijfel nooit aan m'n vriendschap voor jou!
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
     en een dikke knuffel van onze vier rakkertjes

    14-01-2013 om 02:32 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!