Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouder worden
    In mijn vorig logje zagen jullie me al in een futuristisch bejaardentehuis Ik begrijp perfect dat sommigen het moeilijk hadden met mijn " cynische humor" maar soms is dat de enige manier om doomdenken wat vooruit te schuiven want eerlijk...Als je als senior vooruit durft te kijken is het niet altijd rozengeur en maneschijn en ik wil daar NU nog niet te diep op ingaan en al zorgen maken. Eens zover zie ik het wel, wat niet wil zeggen dat ik het negeer maar eerder met een vleugje cynisme benader of er luchtig over doe...Het leven is soms al ernstig genoeg en " humor" kan in veel gevallen de enig afscherming zijn .
    Sorry als mijn vorm van humor bij sommigen verkeerd overkwam maar soms moet je bepaalde toekomstmogelijkheden weglachen om niet depri te worden dus....
    Om toch nog even op die rusthuizen terug te komen...Om daar te geraken moet je ook oud of hulpbehoevend worden en laat juist daar het schoentje wringen. Iedereen wordt oud maar niemand wil het.:evil:
    Er worden miljarden verdiend aan mensen die het niet "gracieus" kunnen, ouder worden.

    Ik denk dat ik met mijn logje weer bij een paar mensen op de schopstoel zal terecht komen ( :lol:) maar beter zo dan dat men klakkeloos mijn blog voorbij gaat. Een pittig tegenwoordje af en toe moet kunnen zolang het maar goedbedoeld is!
    Dit plaatje staat ook op mijn blog en ik vind het goed passen bij mezellf



    Daar ga ik dan!
    I
    k vond het geen enkel probleem om dertig te worden, bij veertig dacht ik dat ik nog maar aan de helft was, alles lag nog open. Er zijn tal van mensen die op de helft van hun leven pas ontdekken dat ze kunnen schilderen, musiceren of schrijven. je moet maar denken dat de tweede helft van een voetbalmatch in vele gevallen spannender is dan de eerste. :-P.
    Goed beschouwd kan je de eerste tien jaar van je leven niet echt meerekenen. Als je je die jaren nog kan herinneren, dan deed je weinig meer dan wat iedereen in zijn of haar eerste tien jaar doet: eten, slapen, spelen, groeien m.a.w het leven oefenen. Veel initiatief was er dan nog niet bij.

    Na die veertig kwam de vijftig en die deed me even slikken en zestig dat wilde ik het liefst zo aan me laten voorbijgaan! Dat nu de zeventig nadert daar wil ik nog even niet te veel bij stilstaan.
    En toch is er ook iets positiefs aan ouder worden omdat je nieuwe ervaringen als makkelijker ervaart. Je bent minder angstig of zenuwachtig. Je weet al dat als je op je bek gaat, je daar overheen komt. Dat heb je al eens geleerd. Je weet ook dat je niet bang hoeft te zijn voor anderen, zij zijn net zo onzeker als jij. Dat leerde je uit  ervaring.
    Als alles bij het oude blijft is er weinig te ervaren.  Maar gek genoeg is verandering precies datgene waar mensen bang voor zijn. Voor sommigen vooral veranderingen in hun uiterlijke.
    Persoonlijk vind ik plastische chirurgie maar zozo tenzij het echt nodig is. Ik vind iemand mooi als die zichzelf is.  Ik kijk liever naar een doorleeft gezicht waaruit je kan opmaken dat die persoon geleefd en veel gelachen heeft wat beter is dan naar een strakke botoxkop. Een mens is niet lelijk als hij rimpels heeft want wie gelooft er nu in altijd jong te kunnen blijven?
    Met een volgespoten voorhoofd, weggesneden oogleden en strakgetrokken wangzakken kun je er misschien jong uitzien (al durf ik die discussie ook nog wel aan te gaan :wink:), je bent toch echt geen vijfentwintig meer.

    Wij kunnen maar beter het onvermijdelijke accepteren. Tegen alle mogelijkheden die het leven biedt, staat één heel groot onomkeerbaar feit: je wordt ouder en je gaat dood. Dat is de enige voorwaarde om mee te mogen doen. Als je daar niet mee akkoord kan gaan, heb je een probleem.
    Dus zeg ik heel optimistisch: kom maar op met dat laatste kwartaal, ik heb er nog steeds zin in.:!:


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    03-06-2013
    Hallo




    03-06-2013 om 23:12 geschreven door Athea


    Lieve groetjes



    .


    .

    03-06-2013 om 21:30 geschreven door Erwin


    Groeten van Fjak@

    neen Natoken ik ga niet discuteren want sterven doen we allemaal, en ik zet toeval of niet veel gedichten over de dood op men blog, maar met de zon die in men ogen schijnt (tof he) zeg ik je een nog een prettige avond.
     Dikke kus van Fjak@ en likjes van Pucky

    03-06-2013 om 20:00 geschreven door Groeten van Fjakk@


    Fijne nieuwe week gewenst vriendin
    Nancy daar denk ik nu op dit ogenblok nog niet aan,
    en ik vindt je schrijven helemaal mooi om te lezen
    Image and video hosting by TinyPic
    Laten we steeds meeleven met elkaar
    Elkaar tot steun zijn in dit leven
    Dat is wel de moeite waard, niet waar?
     En iedereen het goede te willen geven
    Groetjes Nikki

    03-06-2013 om 15:55 geschreven door Nikki


    Ik zie jammer genoeg regelmatig tegenwoordig hoe het er aan toegaat in die RVT's... Natoken, bij de meesten zouden ze die V moeten wegnemen....grrr.... elke keer kan ik daar ambras hebben ; onlangs nog met de grote Chef die bovendien nog veel moet leren..


    Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !
     

    Wie een goed humeur bewaart, wordt veel last en zorg bespaard.

    Matigheid met eten bevordert een gezond lichaam, matigheid met mensen bevordert de gemoedsrust


     

    paardenkoetspraha.jpg

    03-06-2013 om 13:32 geschreven door amorfati


    Elke rimpel kun je met ere dragen hoor Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Heb met veel genoegen je logje zitten lezen..enne..jong van hart blijven is het belangrijkste toch? Soms betrap ik me erop nog met laarsjes aan door de regenplassen te stampen..hihi.En ik ben de 70 al gepasseerd hoor..doet echt geen pijn , na je 35 ste levensjaar verandert je gevoel niet zo veel als je denkt lieverd. Toch is het een compliment als je veel jongere buurman denkt dat je pas 67 bent.Dat maakt veel goed...en ik hoef niet meer alles te weten...ik denk wel eens dat we nooit alles zullen weten...nou en wat dan nog? Leef elke dag met het idee dat het je laatste kan zijn.Ik zag ooit een interview met een prinses...ze vertelde..goed, je voelt hier en daar een pijntje, maar als je niets meer voelt...dan ben je dood.Doemdenken daar doe ik niet aan mee,dat doen de media wel voor me.Ik wens je nog veel vreugde en gezondheid toe...dan word je zeker 100.Een fijne week gewenst met lieve groet en een stevige knuff van Rozemarijn.

    03-06-2013 om 13:04 geschreven door Roze


    ach , zorgen voor later
    DAT zijn zorgen voor later , tenzij je plots sneuvelt !( kijk naar mijn vriendin )zucht , maar wel de realiteit !
    verder zou ik daar niet teveel bij stilstaan ....MEER GENIETEN VAN NU !! dikke zoen !

    03-06-2013 om 11:36 geschreven door ani


    zo is het....
    voor het slapen gaan vannacht wilde ik nog eventjes een paar blogjes lezen en begon bij jou... je sloeg de nagel op de kop, .... maar als ik dat ging lezen kon ik even goed niet naar bed gaan want van slapen ging er niets in huis komen... de harde realiteit...je drukt ons met de neus op de feiten... ook ik stap op tram 7 eind augustus...
    maar deze morgen heb ik je terug opgepikt.... ik zit in de dezelfde lijn...geen gemakkelijk onderwerp.....
    zullen we het er maar goed van nemen ?
    FIJNE DAG
    gaby 

    03-06-2013 om 11:17 geschreven door puntanerelijn


    Hallo, fijne maandag gewenst maatje ...

    Fijne start van de nieuwe week.
    Krabbelmaar.nl
    x_3b762aaa

    03-06-2013 om 06:47 geschreven door gita


    .
    ,

    03-06-2013 om 06:47 geschreven door gita


    Gelezen tot de laatste lettertjes beiden logjes...
    En het is zo uit het leven gegrepen....en je heb bij mij nergens opgetrapt zunne schoppende oma maar je doet me wel denken aan die verdoemde 6 met een 0   die zie ik liever niet...en dan toch weer wel ...want ik mag ze zien ...hopelijk krijg ik voor menne verjaardag nen tijdstopper dat zou het zijn he ...als dat er was ...ik zou hem direkt gebruiken ...wat kunnen wij toch fantaseren ...ga vandaag niet veel verrichtten peins ik... me wel laten inschrijven om in september nen update van fotoshop te doen met men vriendinneke...en nadien gaan we ...ik weet nog niet wat doen ...maar zeker envast nen koffieklets doen

    03-06-2013 om 06:32 geschreven door Jeske


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
    0knop20.jpg


    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel van onze vier rakkertjes

    03-06-2013 om 03:18 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Fijn weekend iedereen!
  • geniet van een mooie zondag ! (meeuw)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!