Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geeuw , geeuw...

    Mijn maatje en ik hebben hier zaterdagnacht tot 4u30 zitten praten en al moesten we af en toe geeuwen toch kwam de slaap maar niet!
    Geeuwen , we doen het allemaal, maar waarom eigenlijk? De doodgewone geeuw is voor wetenschappers nog altijd een mysterie. Na een lange dag of een te korte nacht kunnen we er eigenlijk niet aan ontkomen we geeuwen ten passe en ten onpasse ! Maar ook op momenten dat we ons vervelen – tijdens een saaie vergadering bijvoorbeeld – kan de geeuw de kop opsteken. En dat begint al vroeg: uit onderzoek is gebleken dat mensen al in de baarmoeder geeuwen.
    Nochtans zijn wij mensen heus niet de enigen die eigenlijk een leven lang gapen. Ook honden en katten en chimpansees geeuwen regelmatig.
    Maar waarom geeuwen wij – en al die dieren met ons – nu precies? Dat is nog altijd een raadsel.

    Wetenschappers hebben er stuk voor stuk verschillende ideeën over.
    Zo is uit recentelijk onderzoek gebleken dat gapen iets te maken heeft met de temperatuur van het brein. Door te geeuwen zouden we ons hoofd (letterlijk!) koel houden. De onderzoekers baseerden die conclusie op het feit dat mensen ‘s winters vaker geeuwden. In de zomer is de temperatuur van de lucht hoog en heeft geeuwen weinig zin: warme lucht koelt het brein immers niet, zo stelden de onderzoekers.
    Een andere heel populaire theorie is dat geeuwen het resultaat is van een zuurstoftekort. Deze theorie gaat ervan uit dat mensen geeuwen om het zuurstofgehalte in het bloed te verhogen en het koolstofdioxidegehalte te verlagen. Geeuwen zou dan een reflex zijn als gevolg van een hoog koolstofdioxidegehalte in de lucht. Omdat iedereen in één ruimte dezelfde lucht inademt, gaat bij meerdere mensen deze reflex werken. Hierdoor lijkt het of gapen aanstekelijk werkt, terwijl het eigenlijk het gelijktijdig optreden van dezelfde reflex is. Maar lang niet alle wetenschappers zijn ervan overtuigd dat die theorie wel klopt.

    Recent onderzoek gooit het over een heel andere boeg en zoekt de verklaring voor geeuwen niet in de fysieke, maar in de sociale hoek. Misschien is het u al wel opgevallen tijdens het lezen van dit artikel: u moet ervan geeuwen. :wink: Dat is heel normaal: wanneer we anderen zien gapen (of plaatjes en teksten zien van geeuwende mensen) moeten we ook gapen. Geeuwen is namelijk besmettelijk. En dat zette onderzoekers aan het denken. Want hoe kan geeuwen nu besmettelijk zijn?

    Een aantal interessante experimenten is dat van onderzoeker Molly Helt. Het viel haar op dat haar autistische zoontje nooit meegaapte wanneer zij moest geeuwen. Toeval of niet? Ze verzamelde 120 kinderen en las ze voor uit een boek. Tijdens het voorlezen gaapte Helt regelmatig. Met behulp van camera’s werd gekeken hoe de kinderen daarop reageerden. De resultaten zijn opvallend. De éénjarigen geeuwden niet mee. Van de tweejarigen geeuwde er slechts één mee. Onder de driejarigen ging het om twee kinderen. Van alle vierjarigen geeuwde bijna de helft mee. En zo ging dat verder: hoe ouder de kinderen waren, hoe meer er ook geeuwden. Helt herhaalde het experiment daarop met 28 autistische kinderen die tussen de zes en vijftien jaar oud waren. De kinderen geeuwden ongeveer de helft minder vaak dan gezonde kinderen van dezelfde leeftijd. Kinderen met een zware vorm van autisme geeuwden zelfs nooit mee. Helt concludeert dan ook dat geeuwen een andere belangrijke functie heeft: binding krijgen met anderen.
    Samen geeuwen, schept een band. Dat autistische kinderen minder snel meegeeuwen zou komen doordat zij lang niet alle sociale signalen opvangen en kunnen verwerken.
    Mijn vraag echter:Als ongeboren al geeuwen hoe kan het dan een sociale bezigheid zijn?

    Dat geeuwen besmettelijk is, lijkt dus vast te staan. Maar wat maakt geeuwen nu zo besmettelijk? Is het echt empathie?, of eerder een onbewuste imitatie? Of is het een vast actiepatroon: automatisch gedrag dat volgt op een bepaalde prikkel (in dit geval: een ander zien gapen)?

    Conclusie:
    Men is het nog steeds niet eens, wat de reden is dat mensen geeuwen. Is het zuurstoftekort? Is het een vorm van communicatie?. Je kan hierbij ook denken aan lachen: door te lachen laat je andere mensen merken dat je iets leuk vindt of dat je blij bent. Het zou kunnen zijn dat mensen geeuwen ook gebruiken als zo’n communicatiemiddel. Door te gapen wanneer je iets saai vindt, laat je anderen weten dat je je verveelt en wat anders wilt gaan doen. Op deze manier kan je ook anderen aangeven dat je moe bent.
    Is het een overblijfsel uit de oertijd. We leerden dat geeuwen in de oertijd diende om aan te geven dat we honger hebben. Omdat het vroeger niet veilig was om alleen op jacht te gaan, gaven de mannen met geeuwen aan dat ze honger hadden en op jacht wilden. Andere mannen die ook honger hadden konden dan terug geeuwen om aan te geven dat ze ook honger hadden en mee op jacht wilden. Nu nog moeten mensen geeuwen als ze honger hebben.
    Blijkbaar heeft de wetenschap nog werk om dat geeuwprobleem te verklaren tot dan gapen en geeuwen we lustig op los en als je na dit logje bijna niet meer kan wakker blijven, geeuw dan gerust maar eens heel grondig, zeker weten dat het helpt! :-D





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (13)

    01-10-2013
    Tiens
    Nu heb je me aan het denken gezet en zo laat op de avond is dat te vermoeiend... van dat zuurstoftekort heb ik ook eens gelezen... maar hoe leg je het dan uit dan ik altijd... maar dan ook altijd... begin te geeuwen zodra ik in mijn bed lig maar ook in de auto... dan heb ik altijd prijs... vooral in de auto is vervelend want mijn mascara loopt er van uit... haha... slaap wel!!!

    01-10-2013 om 23:30 geschreven door Myette


    Groeten van Fjak@

    Pucky geeuw opvallend veel raar he, onze kwispel deed dat zelden. En Pucky heeft hier genoeg spelen met hem , kammen wat niet zo simpel is met zijn haarbos
    en dan al zijn wandelingen. Wat Pucky wel doet en dat heb ik nog maar weinig gezien als hij heel blij is lacht hij niet hard op hoor .
    Interessant je logje.
    Dikke knuf en likjes van Pucky
    Fjak@

    01-10-2013 om 19:23 geschreven door Fjak@


    hey Natoken
    dat kan ik goed geloven dat je moest geeuwen...een echt nachtmens? Ik heb jouw artikel helemaal gelezen (heb niet moeten geeuwen) maar er zit veel waarheid in. Als je iemand ziet geeuwen, gegarandeerd dat je enkele minuten nadien hetzelfde doet.
    ik heb ook altijd horen zeggen dat je makkelijker gaat geeuwen als je maag tegenwerkt en je last hebt van een slechte vertering...
    Allez, laat de wetenschappers nog maar een beetje verder zoeken.
    Zalig weertje vandaag he...van mij mag het zo nog wat verder duren.
    lieve groet. Cécile

    01-10-2013 om 19:21 geschreven door Klaproosje1


    'k verschiet er niet van dat jij geeuwt ....
    als jij de hele nacht op blijft
    ik moet hier niet van geeuwen , van je logje , ik las het met interesse , dan geeuw je niet
    al was ik de hele namiddag ferm met mijn kopje bezig , 'k ben nog fris hahaha ! 'tja , Natoken die wetenschappers hebben nog werk ....
    ga jij vanavond maar eens vroeg naar je bedde , 't geeuwen zal over zijn ( denk ik )
    prachtig weer hé , geniet je ook zo , ?

    01-10-2013 om 17:16 geschreven door ani


    Lieve groetjes lieverd
    Ne ik begin al te geeuwen Nancy hahaha
    Dit heb je hier weer mooi geschreven
    Image and video hosting by TinyPic
    Mijn mooiste platen
    Wat muziek betreft ben ik een mens
     die gauw tevreden is met zijn wens
    mooie muziek is zoals gedichten
    je gevoel erop richten
     dat is de wens van iedere dichter en muzikant
     en wordt gehoord in gans het land
     Nikki

    01-10-2013 om 16:49 geschreven door Nikki


    Dag Natoken.Ja er staan veel fotos op hé..Ik wens Je een heerlijke zonnige dinsdag toe.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 1 oktober.We zeggen de mooie septembermaand vaarwel en verwelkomen de maand ocober,de rozenkransmaand gewijd aan Onze-Lieve-Vrouwke.Het wordt terug een prachtige nazomerdag met temperaturen die om en bij de 20 graden zullen schommelen.Ik wens Jullie alhoewel ik ZEER WEINIG tijd zal hebben een mooie en zonnige dag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    01-10-2013 om 16:18 geschreven door Jos Vande Ghinste


    ..
    Nog niet gegeeuwd, niet tijdens het lezen, niet er voor, niet erna. Wat ik al wel heb opgemerkt is dat baby's zich tijdens het geeuwen ook uitstrekken. bij mij heeft het ook soms dat effect. Je hebt ook morgend geeuwen gepaard met je nog eens rekken en ontspannen, en avond geeuwen zonder rekken maar slap en slaperig worden. Nu gegeeuwd. Slaapwel.

    01-10-2013 om 15:53 geschreven door Ludovikus


    haha
    Ik zat al van bij de eerste regels onbedaarlijk te geeuwen en niet omdat het me verveelde ! alleen al erover praten doet een mens gapen...wij zijn pas terug uit de bergen en daar gebeurde het me ook vaak : bij het veranderen van hoogte (in de auto) moet ik ook altijd spontaan beginnen geeuwen om de druk in mijn oren op peil te brengen. xxx

    01-10-2013 om 11:15 geschreven door paz


    Lieve groetjes



    .


    .

    01-10-2013 om 09:49 geschreven door Erwin


    Hallo, bezoek ...

    h16m.jpg
    x1x.gif

    01-10-2013 om 08:53 geschreven door gita


    ,
    ,

    01-10-2013 om 08:53 geschreven door gita


    Nen goeie mergent uit Retie Biebieke !

    Image and video hosting by TinyPic

    Niet moeilijk dat je zit te geeuwen ..
    gij gaat slapen als de anderen ontwaken ...
    zitten er muizenissen in je brein mateke ?,
    hier wordt het een rustig dagske een bezoek aan de school
    en achteraf een koffieke met men schoolmakkertje
    we belonen ons zelf met een achterafje
    verder weinig nieuws uit retie ...
      
    Wat de dag ook brengen mag
    begin elke dag met een lach
    Met zonneschijn of regen
    een portie humor en je kan er weer tegen

    knuff &

     
    Image and video hosting by TinyPic
    van ons voor jou


    01-10-2013 om 06:17 geschreven door Jeske


    fijne dinsdag
    0knop40.jpg


    Een zachte blik,
     een blij gelaat,
    een vriendelijk woord,
    een goede daad.
    Al lijkt het weinig wat je schenkt,
    je geeft soms veel meer dan je denkt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel van onze vier rakkertjes

    01-10-2013 om 02:46 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Fijn weekend iedereen!
  • geniet van een mooie zondag ! (meeuw)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Fijn weekend iedereen!
  • allee je doet dus aan sport in je zetel , zou ik ook moeten doen , want buiten is er teveel wind voor het oudje --- (ani)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!