Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (553)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    11-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help



    Lieve blogger. Ik hoop ten stelligste dat u op dit moment ergens kunt liggen braden en bakken onder een laag zonnecrème, tot u lichtjes begint te knetteren. In mijn biotoop schijnt de zon ook maar is het  koud en knettert alleen het hout in de kachel.

    Ik heb voor de gelegenheid even een bain de soleil aangetrokken, kwestie van wat inspiratie op te doen, maar het helpt uiteraard geen steek, wat had u gedacht. Ik ben bovendien modemoe en klerenmoe ja zelfs winkelmoe, maar aan mij zal dat niet liggen. Daar zijn verschillende redenen voor, maar de allerbelangrijkste reden, zeker op dagen dat er enige hormonale instabiliteit in het spel is ( ja dat kan ook op seniorenleeftijd hoor!!), is het gedrag van o zo behulpzame winkeljuffrouwen. Daar krijg ik krullende tenen van.

    Vorige week heb ik nog eens moeite gedaan om in een winkel binnen te stappen om uit te zien naar iets nieuws en tof voor de feestdagen . Helaas. De inkoopdames hadden wel voldoende materiaal in huis gehaald waar een mens al wat vrolijker zou kunnen van worden, maar alleen in brave coupes en kleine maatjes. Mooie feestbloesje en "ensembeltjes" hingen allemaal dwangmatig gerangschikt per kleur, zoals de vele boetieks wel eens durven te doen wanneer ze denken dat ze hun klanten bij het handje moeten leiden, zodat ze met een assorti outfit naar buiten wandelen.

    Geeuwend bladerde ik aldus door de rekken, van zolder tot gelijkvloers. Zo vlijtig ben ik dan weer, uit vrees dat ik net dat ene stuk per abuis zal overslaan dat in mijn maat is en wél iets in mijn hersenen teweegbrengt.

    Zoekt u iets speciaals?” klonk een vriendelijke maar argwanende stem achter mij.

    Het brandde op mijn tong om te antwoorden:

    Ja, ik zoek een speciale plooifiets en liefst op electriciteit,” maar in plaats daarvan glimlachte ik en probeerde ik moedig de wrevel uit mijn mondhoeken te halen.

    Nee hoor, mag ik gewoon wat rondkijken?”.

    Uiteraard mocht ik dat, maar alleen in de dwingende nabijheid van winkeljuffrouw Eén, die als een mestkever rond mij bleef cirkelen terwijl ze hier en daar een pluisje van de kleren plukte. Intussen begon het in mijn slapen te bonzen en ging het bladeren in de rekken steeds sneller, tot het reusachtige rek één ziedende vlek werd, vermits Juffrouw Twee kwam rondcirkelen en na een paar dodelijk stille minuten de vraag lanceerde:

    Als ik u kan helpen, moet u het maar vragen,” en daar, wijzend naar de broek die ik toevallig in de handen had, nog aan toevoegde “en die is heel mooi met die schoenen daar, weet u?”.

    Welnu, het rek is gelukkig blijven staan, de spiegel is niet in gruzelementen uiteengespat. Ik ben twee etages naar beneden gespurt tot ik in de eerste winterse koude stond. Nee, als ik mij door een dergelijke lijdensweg moet worstelen voor ik iets deftigs om het lijf krijg, dan hoeft de nieuwe wintermode niet voor mij. We zullen wel creatief zijn met wat we hebben of op vintagejacht gaan. Stukken spannender. Of misschien het interieur wat restylen? Kan ook veel doen voor het humeur.

    Rest mij nog de vraag: waarom doen winkeljuffrouwen soms zo  neerbuigend, alsof ze met modeanalfabeten te maken hebben? Doen ze het om mensen te tergen, meekijken over de rug? Suggesties geven hoe men dit en dat zus en zo dient te dragen terwijl de meesten het liefs rustig rondkijken?Jaja, het is hun job ik weet het....

    Ik vrees dat ik de volgende keer  bij het shoppen een vliegtuigstickertje op mijn rug zal plakken waarop staat “Please do not disturb”. Alleen dan, in volmaakte stilte, kan winkelen een perfecte therapie zijn. Even aan niets anders denken, vervuld worden van verlangen, aantrekken, kopen en koesteren. Een vluchtige vorm van zelfbeloning, jazeker, maar ook geluk is per slot van rekening altijd vluchtig.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (27)

    14-12-2013
    Fijne Zaterdag toegewenst vriendin
    Image and video hosting by TinyPic 
    Drie woorden
     Geloof hoop en liefde
    Ik hoop dat ze blijven bestaan
    Want anders zal het met de mensheid
    Gauw zijn gedaan
    Dus geloof hoop en liefde
     Voor ieder mens en dier
     Dan delen wij verdriet en liefde
     Met al wat in ons zit --------------
    En heel veel plezier!
     Nikki

    14-12-2013 om 11:07 geschreven door Nikki


    12-12-2013
    @ Klaproosje
    Dat is de nagel op de kop Cécile, met alle respect voor die mensen en hun job maar sommige zijn echt opdringerig en als je al gefrustreerd rondloopt omdat jouw maat er niet is dan kan dat danig op de heupen werken haha!!

    12-12-2013 om 19:55 geschreven door Natoken


    Groeten van Fjak@

    Goede avond Natoken, kom je nog een aangename avond wensen een goede nachtrust en morgen schijnt de zon.

    Fjak@ en likje van Pucky

    12-12-2013 om 19:34 geschreven door Fjak@


    grrr
    laat dit nu net iets zijn waar ik het totaal niet voor heb...en zeker niet als ze op je vingers staan kijken.. Vermits ik geen maatje "mannequin" heb ga ik meestal naar de winkel hier in de stad, waar wel passende kledij voor mij is...daar is alleen de eigenares van de winkel aanwezig en dat klikt echt wel, en zeker ook omdat die dame zelf volslank is. dit is aangenaam winkelen, zoveel is zeker...lieve avondgroet. Cécile

    12-12-2013 om 19:05 geschreven door Klaproosje1


    ..
    Ach lieve schat, die meisjes staan daar ook maar om hun boterham te verdienen. Als ze zelf op shoppen gaan vinden ze het waarschijnlijk even storend. Maar hier worden ze op hun vingers gekeken door een of andere baas/bazin en kunnen ze misschien niet anders. Het verwonderd me dat jij je daar druk in maakt. Ik doe of ik ze niet zie, of het moet er al een heel knappe zijn. Tot vrijdag en groetje ook aan Tony.

    12-12-2013 om 17:08 geschreven door Ludovikus


    Mor mor
    Dat jij je dat aantrekt verwondert me toch hoor... als zo'n verkoopster me komt lastig vallen zeg ik gewoon "ik kijk eerst even rond, bedankt" en dan kuier ik rustig rond tot ik iets gevonden heb, indien niet slenter ik even rustig naar buiten... geen probleem... die mensen moeten proberen te verkopen he... het probleem bij mij is dat ik tegenwoordig niks meer geschikt vind voor mij... TE jong... TE kleurrijk... TE smal... TE kort of TE bloot... ik zie dan iets hangen wat me wel aanstaat... probeer me voor te stellen met dat ding aan MIJN lijf en verlies de moed... wel zo goedkoop... ik koop minder nu dan vroeger!

    12-12-2013 om 16:54 geschreven door Myette


    *
    Ik heb meestal geen last van opdringerige winkeljuffrouwen. Zij bekijken mij enkel meewarig en ik lees in hun ogen:" ach lieve dame, hier gaat u niks vinden in uw maat!". Ik heb dan ook geen maatje "small". Bovendien vind ik nog maar weinig mijn gading, al wat nu in de kledingrekken hangt komt precies rechtstreeks uit de kleerkast van mijn bomma. Ik zal het dus ook maar doen met wat ik heb.
    Dikke kus x2 en tot in den draai!

    12-12-2013 om 14:19 geschreven door Huismusje


    Lieve Donderdaggroetjes vriendin
    Image and video hosting by TinyPic
    Echte vriendschap is een wonder,
    koester het diep in je hart,
    want je kunt niet zonder.
    Nikki

    12-12-2013 om 13:55 geschreven door Nikki


    De juiste Kerstsfeer zit niet in chique kledij lieve Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Er zal in je kast mss nog genoeg hangen wat je tot een nieuwe en verrassende combinatie kunt maken lieverd.Gelukkig had ik pasgeleden nog nieuwe broeken gekocht en er hangt nog veel moois in mijn garderobe kast wat ik heel weinig gedragen heb, dus daar maak ik me niet druk om.Maar ik zag je in gedachten wel in die winkel met een vraag, van hoe kom ik van die dame af die me als een schaduw volgt hihi.Ik dank je heel hartelijk voor je steun ...je bent een lieve schat.Het was zeker goed nieuws en manlief heeft alles in huis al in Kerstsfeer gebracht...ik hoefde bijna niets te doen.Weet je...er bestaan werkelijk engelen...maar we noemen ze vrienden.Jij bent zo een engeltje dat er steeds voor me is.Ik wens je heel veel goeds toe en maak er straks maar heel mooie dagen van.Heel veel liefs en een stevige knuffel van Rozemarijn.xx

    12-12-2013 om 12:57 geschreven door Roze


    Goedemorgen Jeske.Vanuit het koude Harelbeke wens ik Je een fijne en gezellige donderdag toe.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 12 december.Het ziet er niet goed uit met onze scheurkalender want hij wordt elke dag maar dunner en dunner.Het is koud buiten en het vriest lichtjes.Het wordt wel een héle zonnige dag na het optrekken van nevel en mist doch de temperaturen zullen rond de 6 graden blijven steken.Nog 1 week en dan is het zover.Wellicht mijn laatste grote verre reis.Stilaan zul Je me minder zien in bloggenland doch tot ik vertrek breng ik nog dagelijks een algemeen groetje en deze middag zet ik alle fotos van mijn vorige Thailandreis nog eens online.Ik wens Jullie een mooie en gezellige dag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    12-12-2013 om 09:41 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Fijne dag blog maatje(s)...

    6ea.gif

    k6f.gif

    12-12-2013 om 09:14 geschreven door gita


    ,
    ,

    12-12-2013 om 09:13 geschreven door gita


    Piepelou Biebieke

    Image and video hosting by TinyPic


     Mateke het is binnen en buiten vandaag om je 
    Een gezellige dagje te wensen  !
    het mijne zal ook zou zijn
    ik zal deze middag te vinden zijn bij de kaasboerin te Postel...
    met nen goeie Postel voor menne neus
    tot Morgen...we babbelen wel bij als ik je rinkeltje hoor ! 
    Dikke knuf !

    " Er zijn twee dagen per jaar
    waarop niks kan gebeuren.
    De ene noemt gisteren
    en de andere dag noemt morgen,
    dus vandaag is het de juiste dag om lief te hebben,
    te geloven,te handelen
    en vooral om te leven. "

    12-12-2013 om 06:27 geschreven door Jeske


    11-12-2013
    @fjak@
    Natuurlijk is het zo Fjak@ maar dat opdringende gedoe wordt niet altijd gewaardeerd.. Ik ben zeker dat veel mensen iets verkeerds kopen gewoon door die opdringendheid van de verkoopsters. Er zijn er maar weinig die eerlijk zullen zeggen dat iets jou niet staat want daar gaat hun bonus en sommige kopers laten zich helemaal inpalmen door die mensen zeker oudere mensen die niet meer zo zelfverzekerd zijn.. Je moet er eens op letten bij echt jong volk gaan ze minder aandringen omdat die absoluut weten wat ze  zoeken...En dat doet mijn maag ook draaien...maar soit , we hebben beiden onze visie gedeeld haha en die mag gerust verschillen!!

    11-12-2013 om 18:12 geschreven door Natoken


    Ik kan eindelijk weer even aan computer zitten.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Door medische rede kan ik nog steeds moeilijk aan computer zitten
    maar nu kom ik toch eens even langs om een woordje
    van dank te zeggen aan al mijn trouwe blogbezoekers
    het is toch fijn dat je weet dat je niet vergeten word.
    Lieve groetjes uit Hasselt.

    11-12-2013 om 17:14 geschreven door Jasmijn2


    Groeten van Fjak@

    Wel Natoken veel van die winkels hebben de verkoopsters een bonus op het einde van elke maand van die ene die het meest verkocht heeft. In sommige winkels verdubbelt hun maandloon.

    ik heb zo'n vriendin gehad die werkte in zo'n keten te Brussel Nieuwstraat en elke maand had ze de meest verkochte bonus. Het ging op de duur zover dat ze haar naar een andere keten in Leuven gezet hebben

    waar geen bonussen meer waren. Wat hield ze goed in 't oog, zelf was ze een echte goede verkoopster met veel geduld en ze kwam heel goed over bij de klanten, maar ondertussen zag ze dat er een verkoopster bezig was een bontmantel te verkopen, durfde ze daar wel voorbij gaan en tegen de klant terloops zeggen moet je altijd eens goed over nadenken mevrouw ga nog eens de frisse lucht in en dan weet je zeker welk model je kiest. Dat lukte en dan was het zo dat die klant recht op haar afkwam en zei je hebt gelijk ik neem de deze, waar de eerste verkoopster haar latijn had ingestoken liep zij met de eer weg , ja ze misdeed niks zeiden haar bazen dan.Op een dag kwam het zover dat men vriendin beginnen te vechten is want daar was een andere verkoopster die de truc ook door had en ja dan hebben ze haar naar Leuven gestuurd en de bonussen werden in Leuven niet meer gegeven en te Brussel werd het een ander systeem.

    Dit systeem bestaat nu nog in sommige van die ketens, niet in de kleinere boetieks waar het meestal duurder is maar je hebt minder kans dat je hetzelfde hebt gekocht dan je buurvrouw.

    Begrijp je nu waarom de verkoopsters in sommige winkels zo aandringen.

    Groetjes van Fjak@ en likje van Pucky

    11-12-2013 om 16:36 geschreven door Fjak@


    Fijne namiddag gewenst lieve vriendin xxxx
    Lieve Nancy ik zal onder mijne zonnebank moeten gaan liggen hahahah
    Image and video hosting by TinyPic
    Steeds wanneer je een kalenderblad afscheurt,
     moet je kunnen denken:
     Dat was een waardevol stukje tijd
    Liefs Nikki

    11-12-2013 om 16:06 geschreven door Nikki


    eventjes


    Image and video hosting by TinyPic

    eventjes komen kijken , ik ben nog " gien klutte fieg'n weard !" vreslijk , en niets voor mij , maar .... 'k kan alleen maar afwachten

    11-12-2013 om 15:10 geschreven door ani


    Lieve groetjes



    .


    .

    11-12-2013 om 12:26 geschreven door Erwin


    Lieve groetjes

    11-12-2013 om 12:25 geschreven door Erwin


    shoppen !!!
    daar slaag je de nagel op de kop...wel je geeft me inspiratie en straks ga ik mijn frustraties over dit onderwerp eens neerpennen....
    fijne dag... gaby

    11-12-2013 om 09:09 geschreven door puntandrelijn


    Goedemorgen Natoken.Nu nog niet maar wel volgende week een héle maand lang.Met een frisse neus kom ik Je een fijne en een aangename midweek toewensen.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag woensdag 11 december en deze middag zijn we alweer in het midden van deze werkweek.Het is koud en de daken van de huizen en autos zijn wit.Gelukkig komt het zonneke ons bijna gans de dag verwennen en het wordt een ideaal weertje om goedgekleed de gezonde lucht op te snuiven tijdens een fikse wandeling.Ik wens Jullie een fijne en een aangename midweek toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    11-12-2013 om 09:07 geschreven door Jos Vande Ghinste


    ..
    Awel,daar krijg ik nu ook de webbe van,zo krijgen ze aan mij ook niks verkocht,zeker als ze dan toch nog rond je blijven hangen! Ik ben sowieso al ni echt ne shopper,tegenwoordig nog meest via internet,geen gezeur(gelukkig heb ik nog niet veel miskopen gehad,anders ook ni plezant natuurlijk dikke kus voor een lieve dame!
    tipsvantantelips_zpsfb793549.gif
    En het vriest..
    dus ingeduffeld naar buiten
    voor je oren gaan tuiten!
    Knuffel van Nestje & Lipske
    dikke poot van Hoshi

    11-12-2013 om 09:06 geschreven door lipske


    ik mag hier ook 2 keer door de deur komen

    Image and video hosting by TinyPic


    Alles is wit zwart in de rekken
    zelfs de bonenstaken
    mijne spiegel zegt niks voor jou die 2 kleuren
    ik koop op den toeval ...als het van zoeken is vindt ik men keuze niet...
    men ventje is ook nog bezig met coniferen een kopje kleiner te maken...maar den deze was naar schooltje gisteren..
    al heb ik wel naar buiten getureluurt met dat zonneke buiten...ik heb men werkje bij de button ...ik ben er wel blij mee, de bol is helemaal zelfgemaakt op een spierwit velleke  ik stop ermee seffens moet ik nog om de koop om nieuwe kollekes (dikke nek )

    " Er zijn twee dagen per jaar
    waarop niks kan gebeuren.
    De ene noemt gisteren
    en de andere dag noemt morgen,
    dus vandaag is het de juiste dag om lief te hebben,
    te geloven,te handelen
    en vooral om te leven. "

     Een gezellige dagje wensen wij je toe !
    en een mooie aanloop naar de feestdagen !
    Dikke knuf !

    11-12-2013 om 06:25 geschreven door Jeske


    Awel ze rond deze tijd mij niet gezien in de kleding winkels
    ...

    11-12-2013 om 06:15 geschreven door Jeske


    die vendeuskes

    Jaja Natoken, ken dat die verkoopsterkes met maatje 40 denken dat ze ik weet niet wat zijn.

    Zal ik je eens wat zeggen, ze hebben meestal gene nagel om hun gat te krabben en staan daar voor een hongerloontje.

    Wij daarentegen Natoken zijn de ladies die centen hebben en ons alles kunnen permitteren alleen zij we volslank.

    Vroeger ergerde ik me daar ook aan maar gelukkig zijn er hier in Hasselt wel zaken waar je terecht kan voor vlotte mooie dingen en word je geholpen, als je dat wil door dames die goed in hun vel zitten, maar niet opdringen.

    Zeg nu zelf een volslanke vrouw (lees maatje 46) is toch veel knapper dan die planken met twee punaises.

    Een vrouw met mooie rok  en kousen is toch veel aantrekkelijker dan al dat gedoe in jeans waarvan er dertien in een dozijn zijn.

    De meeste vrouwen zijn echt niet vrouwelijk meer.

    We laten ons brainwashen door al die boekskes en die voorbeelden op tv, zeg nu zelf hoe zien ze eruit, trekt op niks.

    Voila se heb eens goed mijn geacht kunnen zeggen en voel me lekker in mijn vel ook met een maatje meer MAAR ik heb uitstraling en dat kunnen ze niet allemaal zeggen.

    Je blogmaatje uit Hasselt

    11-12-2013 om 06:05 geschreven door christiane


    Midweeksegroetjes....
    0knop30.jpg


    Tussen vriendschap en een roosje is
    er een heel groot onderscheid.
     Rozen bloeien slechts een poosje,
    maar vriendschap duurt een eeuwigheid.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze  vier kapoentjes

    11-12-2013 om 02:47 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • mooi zo -- terug naar huis -- in de startblokken --smile (ani)
        op Voor iedere passant
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Voor iedere passant
  • Niet meer op de blog komen? (Martin)
        op Voor iedere passant
  • WITTE DONDERDAG !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Voor iedere passant
  • Dag Natoken,, ik kom u zeker volgen en geniet die laatste dagen he , (Ingrid.)
        op Voor iedere passant
  • . . . (Chris)
        op Voor iedere passant
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Voor iedere passant
  • Dag Nancy kom je alvast een fijn Paasweekend toewensen (Roosje)
        op Voor iedere passant
  • de zegen en geniet van deze prachtige dag (pattyhoopt)
        op Voor iedere passant
  • Wij komen helpen de week door te zagen. (Jan en Elena )
        op Voor iedere passant
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!