Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    15-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe niet oud worden?

    Gelezen:

    " In het Westen, en vooral in de Verenigde Staten, dringt het angstwekkende probleem van het oud worden zich al te vroeg in het leven op. "Indien u het niet gemaakt hebt op 35 zal het u nooit meer lukken", zegt men. En als u het wel gemaakt hebt, kan u aannemen dat de rest van uw leven een anticlimax wordt. In beide gevallen bent u de verliezer! De reclame-industrie speelt hier handig op in door de jeugd in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen, door haar te overwaarderen, te verheerlijken en ja zelfs, te verafgoden. Onder de bekoring van de stralende goden en godinnen van het scherm en van de reclameborden streven moeders ernaar zusters van hun dochters te worden en willen vaders de jongere broers van hun zonen zijn. Opa's in korte broek en met de jongste haarsnit gaan kamperen, terwijl oma's een facelift ondergaan bij een plastisch chirurg. De begrafenisondernemers zorgen ervoor dat zelfs de lijken er jonger uitzien. Iedereen weet dat de levenscurve haar piek bereikt rond dertigjarige leeftijd, daarna moeten we ons best doen eruit te zien, ons te gedragen en te denken alsof we altijd op die piek kunnen blijven, om zo de afgang naar het bittere einde uit te stellen. En bitter zal het einde onvermijdelijk zijn. In de huidige samenleving heeft een hoge leeftijd geen waardigheid, geen opmerkelijke deugd om de vernederingen en de handicaps te compenseren. In elk opzicht is het een aftakeling. Hoewel het niet gaat om een ziekte kan de prognose niet onheilspellender zijn. Hoewel het niet gaat om een misdaad, is het vonnis niet meer of minder dan de doodstraf."
    Tot daar de korte versie van het verhaal...

    Wanneer we rekening houden met deze typisch Westers houding, is het helemaal niet verrassend dat oude mensen gefeliciteerd worden (indien ze dat geluk sowieso al hebben) om geen oude mensen te zijn. Integendeel, zij worden geprezen omdat ze wandelen, babbelen, met de wagen rijden, aan sport doen zoals iemand die half zo jong is. Net zoals men een kind complimentjes zou geven omdat het zich gedraagt als een volwassene op middelbare leeftijd. Is het niet triestig, om niet te zeggen beledigend dat men de ouderdom een kwaal noemt?
    Bij nader inzien is de ouderdom een kwaal indien ze geen eigen perspectieven, betekenis of activiteiten heeft. Natuurlijk is het duidelijk dat deze trieste pogingen om de jeugd te verlengen en om de harde realiteit van veroudering en sterven niet voor ogen te moeten zien geen resultaat hebben. Wat blijft er over van diegene die altijd actief geweest is? Nu de doelstellingen van de kindertijd en de jeugd verwezenlijkt zijn welke nieuwe en vergelijkbare doelstellingen dagen er op voor een oudere?
    Welnu, hij of zij kan altijd proberen een verzameling aan te leggen - van schelpen, postzegels, zilveren trofeeën, blonde en bruine haarlokken, dollars, kranteknipsels, titels, ere-voorzitterschappen,  goede daden - per slot van rekening komt het allemaal op hetzelfde neer: een steeds grotere ontgoocheling. Niets stelt een mens meer teleur dan een geslaagde verzameling want op niets anders laten de dikke lagen stof van de tijd zich meer opeenhopen. En indien hij er misschien in slaagt vanonder zijn verzameling weg te sluipen en te ontsnappen in een "Oord voor Oudere Burgers" (of brutaler gezegd, in een crèche voor gerimpelde zuigelingen) dan loopt hij nog steeds het risico opnieuw in de verzamelbusiness terecht te komen - nu stapelt hij misschien bingonummers of puntenscores bijeen. Om het even wat kan dienen om de tijd te doden en om het op de loer liggende spook van de dood te verdringen.

    Eén van de grootste ironische tegenstellingen van onze hedendaagse maatschappij bestaat hierin dat terwijl er zoveel inspanning gaat naar het "afweren" van de hoge leeftijd, er evenveel inspanning gaat naar het vroegtijdig naderbij brengen ervan. Wanneer een machine het werk van de mens overneemt en tegelijkertijd de zin en de waardigheid ervan wegneemt, wat blijft er voor hem dan over om te doen?
    In hoog geïndustrialiseerde maatschappijen is het niet alleen de bejaarde die teveel vrije tijd heeft: iedereen wordt vlug oud, zodat het leven doelloos wordt. Het heeft geen zin machines te vernietigen: zij zijn er gekomen om hier te blijven.
    Wat kan men dan doen aan gevoelens van zinloosheid en verveling wanneer de werkdag, de werkweek en het actieve leven steeds korter worden, om nog niet te spreken van de massale werkloosheid?
    Een mens die niets de doen heeft, heeft afgedaan. Tot zover de kwaal.

    Nu weet ik waarom ik er gisteren wat verloren bij liep, ik had niets gepland en stond oog in oog met een " lege" dag..en voelde me oud!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    15-10-2013
    dag blogmaatje
    Oud worden is fijn zolang je voor jezelf kunt blijven zorgen,afhankelijk worden van iedereen moet verschrikkelijk zijn.Bezig blijven is het beste,wordt er niet gezegd "rust..roest".Maar je eens laten gaan en niets te doen hebben of die indruk krijgen(haha) moet kunnen.Veel groetjes en een gezellige avond
    mhsi7s.jpg

    15-10-2013 om 21:06 geschreven door marcoen ria


    Groeten van Fjak@
    Wat is dat oud worden Ik noem oude mensen die zich volledig laten gaan ze vergeten zich zelfs te wassen. Je hoeft niet veel geld te hebben om er netjes bij te lopen
    neen geen  zeker geen medische ingrepen om er zogezegd beter uit te zien. Gewoon oud worden en profiteren van de dag dat komt, ja zelfs als je ziek bent kun je veel doen dat je medemensen niet altijd moeten horen van hier pijn daar pijn op den duur luistert daar niemand nog op. En Natoken je laatste zin was een leugentje voor goed wil , jij je vervelen hahaha.
    Groetjes van Fjak@ en likjes van Pucky

    15-10-2013 om 17:33 geschreven door Fjak@


    Lieve groetjes Nikki
    Nancy dit is onbetaalbaar he
    Image and video hosting by TinyPic
    Wie niet in vrede leeft met de ander,
     heeft geen vrede met zichzelf
    Nikki

    15-10-2013 om 17:02 geschreven door Nikki


    Lieve groetjes



    .


    .

    15-10-2013 om 14:21 geschreven door Erwin


    @ Ani
    Natuurlijk was het om die boom te doen Ani.. ik wil de paar bezoekers die echt langskomen even wakker schudden en erop wijze dat oud zijn geen last hoeft te zijn.. zolang we ons maar niet in een vakje laten steken. En inderdaad die geverfde haren blijven au fond grijs maar de gedachte alleen kan wonderen doen hé ,al is het maar illusie ( smile); Bedankt voor je reactie en . ik ben inderdaad aardig op dreef , je zal het wel merken haha!! Laatste stuiptrekkingen voor de winterslaap ?? haha

    15-10-2013 om 09:43 geschreven door Natoken


    En ja
    Ik ben er ook zo eentje die oud worden afschuwelijk vindt alhoewel ik er niets tegen kan doen of ga doen... geen kunstgrepen voor mij... allee enkele kleintjes toch wel... haha... nu ik dat heupprobleem heb voel ik me soms oud en dat is omdat ik me gebonden voel en niet meer kan doen wat ik wil... ken je dat?

    15-10-2013 om 09:42 geschreven door Myette


    oei je bent op dreef
    ik geloof niet dat je gisteren niets deed en je verveelde , als je dit allemaal bedacht hebt ?
    ik ( persoonlijke mening )al vind het wel een beetje flauwekul --... niet boos worden hé....-- over Amerika vb , ze doen er alles aan om jong te blijven ??? dat zal dan maar een " rijk " gedeelte zijn , want kijk maar eens naar het straatbeeld daar ---
    en hier , de machienen hebben de mensen vervangen , akkoord , maar ... als ik terug ga naar die tijd , dan leefden de mensen hoog uit tot de pensioen leeftijd van nu , zonder dat er ooit pensioen was !luxe was er ook niet , alleen voor de rijken en die ATEN zich dood !!
    en de tijd van nu ? iedereen is bezig over : jong te blijven ,sporten zich een breuk en zijn dan te moe om te werken en ... wat is er mis met er oud uitzien als je oud bent ? !de grijze haren , de rimpels kan je echt niet ontlopen , eender wat je doet , ok , je kan ze verven , maar ze blijven er wel
    neen , ik wil ik wel een boom over opzetten , of ging het daar niet over ???
    was het alleen dat dagje verveling ???? ach , Natoken , met wat geluk worden we allemaal ouder en .... trager en lelijker en DAT MOETEN WE GEWOON AANVAARDEN !!
    een warme groet van zo eentje , hahahaha die het AL aanvaarde !!

    15-10-2013 om 09:18 geschreven door ani


    Oud is onbetaalbaar mateke..alle goeie antiek toch...

    Ik wens je een supermooie dag toe
    geniet in alles wat je doet vandaag !



    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic

    Dikke knuff, veel liefs
    ikke

    15-10-2013 om 06:37 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!