Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    21-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie iets durfde te zeggen, was een bange blanke man - Luckas Vander Taelen

    Toen ik eerder op de dag dit logje postte, had ik nooit gedacht dat het zo brandend actueel zou zijn maar spijtig genoeg wel en ik vrees dat het niet hierbij blijft .. de wereld gaat naar de kl... door al die idioten ....

    Normaal houd ik het bij een paar opmerkingen maar dit wil ik wel plaatsen en dat heeft niets met ophitsing of onverdraagzaamheid te maken  eerder met realisme!!

    Gelezen op opinieblog op 21maart 2016

    Luckas Vander Taelen, houdt van Brussel, maar nu denkt hij: "Ça suffit, j'en ai marre." Hij hoopt dat nu eindelijk iedereen de realiteit eindelijk onder ogen durft te zien en ootmoedig toegeeft dat men de problemen heeft laten verrotten.

    Zijn verslag:

    Ik heb vrijdagnamiddag de spectaculaire actie van de veiligheidsdiensten in Brussel gevolgd, zappend tussen vier zenders in twee talen. Een unieke ervaring: vanuit Vorst keek ik naar wat een paar kilometer verder gebeurde. Live from Molenbeek. Twee dagen eerder had ik ook al vreselijke beelden te zien gekregen, die keer vanuit mijn eigen gemeente dan nog. In een buurt waar ik af en toe winkel, had een Algerijn met een zwaar wapen op de politie geschoten en waren zijn gevaarlijke kompanen over de daken weggevlucht. En verdwenen. De hele nacht cirkelde een helikopter boven onze tuin. Een nare ervaring; een onbehaaglijk gevoel van bedreiging bekroop me. "Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaar voorgoed kapot te maken."

    Toen ik vrijdag naar de belegering keek in Molenbeek, steeg er op een bepaald moment rook op uit een appartementsblok. In een voor elke Brusselaar vertrouwde omgeving, een doodgewone straat met wat winkeltjes, een slager en een apotheek had de politie de grote middelen ingezet. Ik fiets wel eens voorbij in die Vier-Windenstraat. Nu zag ik dat banale huis in die banale straat met de ogen van de miljoenen kijkers die het te zien zullen krijgen en die denken: het is daar oorlog, in Brussel. Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaars voorgoed kapot te maken: ons gevoel van veilige geborgenheid in de stad. Ik werd overvallen door een gevoel van droefheid. Zo ver is het dus gekomen in mijn stad, dat is ervan geworden.

    Toen ik gebiologeerd naar die beelden zat te kijken, ging een vreselijke gedachte door mijn hoofd: we zullen met die extreme gewelddadigheid van terroristen moeten leren leven, ze zal deel uitmaken van ons nieuwe dagelijkse realiteit. "Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden." Drie dagen later werd in Molenbeek dus een man aangehouden, die in heel Europa gezocht wordt sinds de aanslagen van Parijs, maar de hele tijd ondergedoken zat in Brussel. Hij had gependeld van het ene naar het andere veilige appartement, tot men hem haast per toeval op het spoor kwam, dankzij vingerafdrukken die hij achtergelaten had in Vorst. Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden.

    Toen Jan Jambon zich een tijd geleden afvroeg hoe het kwam dat Abdeslam zo lang kon onderduiken, had hij gealludeerd op de rol van zijn onmiddellijke omgeving. Het leverde hem meteen kritiek op dat hij de Maghrebijnse gemeenschap stigmatiseerde. Maar nu blijkt dus dat een hele bende Brusselse vrienden én familieleden er geen probleem mee had om een man te helpen die in november betrokken was bij een van de vreselijkste aanslagen in West-Europa sinds het einde van de Tweede Oorlog. Nu vertellen mensen uit de buurt dat iedereen wel wist waar Abdeslam zat.

    Omerta?

    Zeiden mensen in deze buurt dat niet meteen aan de politie omdat ze geloven dat er zoiets bestaat als een oorlog die alle middelen heiligt, die gevoerd wordt in de naam van een god? Waren zij in naam van hun godsdienst bereid om een moordenaar uit de handen van het gerecht te houden? Of is het eenvoudiger: bestaat in de Maghrebijnse gemeenschap een heilige omerta, waar schuldbekentenis als verraad gezien wordt en een onaanvaardbare aantasting van de eer? Ik heb dat fenomeen vaak aan het werk gezien bij ouders van criminelen die tegen alle evidentie in blijven beweren dat hun zoons onschuldige lammetjes zijn. Dat die verkeerd begrepen solidariteit en principiële ontkenning bestaan, bleek gisteren helaas ook toen jongeren in de buurt van de Vier-Windenstraat politiewagens met stenen bekogelden en riepen dat de wijk van hen was. Dat is op zijn zachtst gezegd niet bepaald een opwekkende gedachte. Of zal het weer zo zijn dat men dit niet mag zeggen, omdat dit stigmatiserend zou zijn en men liever het gekoesterde idee van de harmonische multiculturaliteit levend houdt? Zucht.

    Zo gaat het nu al jaren. Jarenlang is het een Brusselse specialiteit geweest om te ontkennen, te minimaliseren en problemen te relativeren. Ik las het zaterdag meteen weer in een krantenartikel, waar mijn beschrijving van de sfeer in laag-Vorst werd “weerlegd”. Het is allemaal zo erg niet, schreef de journalist, de mensen zijn vriendelijk en het valt allemaal best mee met die islamisering: je kan er nog een pintje drinken. Zucht.

    Zo gaat het nu al jaren: feiten negeren en wegkijken om zijn ideologisch gelijk te halen. Een overval met oorlogswapens was een “fait-divers”. Scholieren die elke dag met wapens werden afgedreigd en beroofd, dan keek de burgemeester liever de andere kant op. Wijken waar zowat alles fout liep en de macht stilaan was overgenomen door plaatselijke bendes, daar praatte men liever niet te luid over. En moesten we het meer over de positieve kant hebben... Hoe gemakkelijk werden geweld, onveiligheid, islamitische radicalisering en toenemende religieuze druk in deze stad getolereerd! "Hoe gemakkelijk werd geweld, onveiligheid, Islamitische radicalisering en toenemende religieuze druk in deze stad getolereerd!"

    "Wie iets durfde zeggen was een bange blanke man."

    Wie iets durfde zeggen was een bange blanke man, een islamofoob of een provincialistische Vlaamse angsthaas die van het leven in de grootstad Brussel niets had begrepen. Maar nu heb ik het wél begrepen. Ça suffit, j'en ai marre. Ik ben het beu. Mijn gevoel van droefheid heeft plaatsgemaakt voor een van woede. Ik wil niet meer wegkijken en gewoon worden aan een gevoel van onbehagen in mijn stad. Ik ben het beu dat lafheid en electoraal opportunisme het blijven halen in de politiek en dat de realiteit wordt toegedekt met ideologische wishful thinking. Dat heeft er jaren voor gezorgd dat het zo moeilijk was om problemen bij hun naam te noemen en dat we uitgekomen zijn bij een rokend appartement in Molenbeek, waarvan zeer velen in de buurt wisten dat de meest gezochte terrorist van Europa er hokte. Wat moet er na Vorst en Molenbeek nog meer gebeuren in deze stad voor de behoeders ervan de realiteit eindelijk onder ogen durven te zien en ootmoedig toegeven dat men de problemen heeft laten verrotten?

    Mijn antwoord hierop?

    En dat wordt de maatschappij waarin onze kleinkinderen moeten leven..zucht



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    23-03-2016
    . . .

    Dat artikel heb ik ook gelezen, waar precies weet ik niet meer maar vermoedelijk ergens op internet.

    Ja, het is ver gekomen met onze hoofdstad en omgeving, veel goeds komt er blijkbaar niet uit zo te lezen.  We zullen er in ieder geval voorlopig moeten mee verder doen zoals we bezig zijn en "zij" zullen zich moeten beteren denk ik dan.

    We hebben vandaag met onze dochter gesproken die in Gasthuisberg werkt en ze vertelde ons wat ze zoal had gezien en wat anderen over de slachtoffers vertelden, ze zijn zo lelijk toegetakeld dat voor sommigen het einde nadert en anderen zijn voor hun leven getekend.  Ze verliezen een deel van hun ledematen die getroffen zijn door die nagelbommen, dat zijn vreselijke wonden.

    Als we nu moesten reageren met "oog om oog en tand om tand" dan zou er van die mannen niet veel meer overblijven.  Al hebben een aantal van hen de eer aan zichzelf gehouden en zijn "gesneuveld op het veld van eer" . . . maar tegen welke prijs !  Zovele levens vernield en nog een groter aantal mensen voor hun leven verminkt en misschien zijn er nog bij die binnen dit en enkele dagen of weken overlijden aan hun verwondingen.

    Het voelde gisteren net of de oorlog was uitgebroken, ik heb dat niet geweten dat het oorlog was maar ik kan me er wel wat bij voorstellen . . .

    23-03-2016 om 19:19 geschreven door Chris


    dag Natoken

    gruwelijk en zinloos ,  meer kan ik niet zeggen vandaag    ...

    white rose photo: ROSE rose-1.jpg

    23-03-2016 om 08:18 geschreven door meeuw


    Midweeksegroetjes
    a0l8yf.jpg

    uit eerbied voor de slachtoffers,
    een stille groet.

    23-03-2016 om 00:59 geschreven door Patty_en_freddy


    22-03-2016
    We willen niet in angst leven Natoken

    Maar niemand kan ons zeggen hoe we dat moeten doen. Wat er gebeurde
    hebben wij in Holland kunnen volgen, en mij bekroop toch een lichte angst dat die terrorist niet alleen was en er wellicht verdere acties zouden komen en helaas werd mijn voorgevoel waarheid. Iedereen spreekt zijn afschuw uit...zijn die idioten op welke manier dan ook uit te rangeren?
    Nu zijn er weer gruwelijke aanslagen gepleegd...zoveel onschuldige mensen werden uit het leven gerukt. Mijn innige deelneming gaat uit naar ieder die getroffen is. Nu is overal bezorgdheid , ook hier in het land is iedereen in de hoogste paraatheid uit angst voor aanslagen die ook hier niet uit te sluiten zijn. Onze landen zijn verenigd door de terreur dreiging van een stel gekken die zeggen moslims te zijn, maar hebben hun Koran ook niet begrepen dus nep- moslims zijn en dood en verderf zaaien in plaats van vrede en liefde zoals hun geloof voorschrijft.
    Toch willen we niet in angst leven...maar hoe?
    Allles draait nog slechts om macht. Zullen we de strijd ooit winnen?
    Mijn hart doet pijn...maar bang wil en kan ik niet zijn.
    Veel sterkte gewenst voor jou en mij..en ieder die van goede wil is met een
    lieve groet en steun knuffel van Rozemarijn xxxxxxx

    22-03-2016 om 15:12 geschreven door roze


    goedemorgen
    Image Hosted by uploader.be
    Ik heb een nieuw blog geopend
    Een kijkje komen nemen mag altijd
    Iedereen is van harte welkom
    Image Hosted by uploader.be

    22-03-2016 om 08:57 geschreven door noella


    leven in angst ... moet verschrikkelijk zijn !

    een heel fijne dag wens ik jou Natoken    ...  maak er iets moois van   !

    liefs meeuw

    bike with flowers photo: Pink with teacups.. Flowers-4.jpg

    22-03-2016 om 08:34 geschreven door meeuw


    Dag blogmaatje
    BEDANKT VOOR DE VERJAARDAGSWENSEN
    NAAR AANLEIDING VAN MIJN TIENJARIG BLOGJE
    Krabbel Plaatjes
    Heel fijne dinsdag
    Groetjes Rita

    22-03-2016 om 08:11 geschreven door Beverse Weetjes


    fijne dinsdag
    53pn5d.gif


    In onze handjes hebben wij
    iets verborgen, het zijn zoentjes
    voor vandaag en morgen.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze   kapoentjes

    22-03-2016 om 03:07 geschreven door Patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!