Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (553)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    21-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie iets durfde te zeggen, was een bange blanke man - Luckas Vander Taelen

    Toen ik eerder op de dag dit logje postte, had ik nooit gedacht dat het zo brandend actueel zou zijn maar spijtig genoeg wel en ik vrees dat het niet hierbij blijft .. de wereld gaat naar de kl... door al die idioten ....

    Normaal houd ik het bij een paar opmerkingen maar dit wil ik wel plaatsen en dat heeft niets met ophitsing of onverdraagzaamheid te maken  eerder met realisme!!

    Gelezen op opinieblog op 21maart 2016

    Luckas Vander Taelen, houdt van Brussel, maar nu denkt hij: "Ça suffit, j'en ai marre." Hij hoopt dat nu eindelijk iedereen de realiteit eindelijk onder ogen durft te zien en ootmoedig toegeeft dat men de problemen heeft laten verrotten.

    Zijn verslag:

    Ik heb vrijdagnamiddag de spectaculaire actie van de veiligheidsdiensten in Brussel gevolgd, zappend tussen vier zenders in twee talen. Een unieke ervaring: vanuit Vorst keek ik naar wat een paar kilometer verder gebeurde. Live from Molenbeek. Twee dagen eerder had ik ook al vreselijke beelden te zien gekregen, die keer vanuit mijn eigen gemeente dan nog. In een buurt waar ik af en toe winkel, had een Algerijn met een zwaar wapen op de politie geschoten en waren zijn gevaarlijke kompanen over de daken weggevlucht. En verdwenen. De hele nacht cirkelde een helikopter boven onze tuin. Een nare ervaring; een onbehaaglijk gevoel van bedreiging bekroop me. "Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaar voorgoed kapot te maken."

    Toen ik vrijdag naar de belegering keek in Molenbeek, steeg er op een bepaald moment rook op uit een appartementsblok. In een voor elke Brusselaar vertrouwde omgeving, een doodgewone straat met wat winkeltjes, een slager en een apotheek had de politie de grote middelen ingezet. Ik fiets wel eens voorbij in die Vier-Windenstraat. Nu zag ik dat banale huis in die banale straat met de ogen van de miljoenen kijkers die het te zien zullen krijgen en die denken: het is daar oorlog, in Brussel. Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaars voorgoed kapot te maken: ons gevoel van veilige geborgenheid in de stad. Ik werd overvallen door een gevoel van droefheid. Zo ver is het dus gekomen in mijn stad, dat is ervan geworden.

    Toen ik gebiologeerd naar die beelden zat te kijken, ging een vreselijke gedachte door mijn hoofd: we zullen met die extreme gewelddadigheid van terroristen moeten leren leven, ze zal deel uitmaken van ons nieuwe dagelijkse realiteit. "Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden." Drie dagen later werd in Molenbeek dus een man aangehouden, die in heel Europa gezocht wordt sinds de aanslagen van Parijs, maar de hele tijd ondergedoken zat in Brussel. Hij had gependeld van het ene naar het andere veilige appartement, tot men hem haast per toeval op het spoor kwam, dankzij vingerafdrukken die hij achtergelaten had in Vorst. Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden.

    Toen Jan Jambon zich een tijd geleden afvroeg hoe het kwam dat Abdeslam zo lang kon onderduiken, had hij gealludeerd op de rol van zijn onmiddellijke omgeving. Het leverde hem meteen kritiek op dat hij de Maghrebijnse gemeenschap stigmatiseerde. Maar nu blijkt dus dat een hele bende Brusselse vrienden én familieleden er geen probleem mee had om een man te helpen die in november betrokken was bij een van de vreselijkste aanslagen in West-Europa sinds het einde van de Tweede Oorlog. Nu vertellen mensen uit de buurt dat iedereen wel wist waar Abdeslam zat.

    Omerta?

    Zeiden mensen in deze buurt dat niet meteen aan de politie omdat ze geloven dat er zoiets bestaat als een oorlog die alle middelen heiligt, die gevoerd wordt in de naam van een god? Waren zij in naam van hun godsdienst bereid om een moordenaar uit de handen van het gerecht te houden? Of is het eenvoudiger: bestaat in de Maghrebijnse gemeenschap een heilige omerta, waar schuldbekentenis als verraad gezien wordt en een onaanvaardbare aantasting van de eer? Ik heb dat fenomeen vaak aan het werk gezien bij ouders van criminelen die tegen alle evidentie in blijven beweren dat hun zoons onschuldige lammetjes zijn. Dat die verkeerd begrepen solidariteit en principiële ontkenning bestaan, bleek gisteren helaas ook toen jongeren in de buurt van de Vier-Windenstraat politiewagens met stenen bekogelden en riepen dat de wijk van hen was. Dat is op zijn zachtst gezegd niet bepaald een opwekkende gedachte. Of zal het weer zo zijn dat men dit niet mag zeggen, omdat dit stigmatiserend zou zijn en men liever het gekoesterde idee van de harmonische multiculturaliteit levend houdt? Zucht.

    Zo gaat het nu al jaren. Jarenlang is het een Brusselse specialiteit geweest om te ontkennen, te minimaliseren en problemen te relativeren. Ik las het zaterdag meteen weer in een krantenartikel, waar mijn beschrijving van de sfeer in laag-Vorst werd “weerlegd”. Het is allemaal zo erg niet, schreef de journalist, de mensen zijn vriendelijk en het valt allemaal best mee met die islamisering: je kan er nog een pintje drinken. Zucht.

    Zo gaat het nu al jaren: feiten negeren en wegkijken om zijn ideologisch gelijk te halen. Een overval met oorlogswapens was een “fait-divers”. Scholieren die elke dag met wapens werden afgedreigd en beroofd, dan keek de burgemeester liever de andere kant op. Wijken waar zowat alles fout liep en de macht stilaan was overgenomen door plaatselijke bendes, daar praatte men liever niet te luid over. En moesten we het meer over de positieve kant hebben... Hoe gemakkelijk werden geweld, onveiligheid, islamitische radicalisering en toenemende religieuze druk in deze stad getolereerd! "Hoe gemakkelijk werd geweld, onveiligheid, Islamitische radicalisering en toenemende religieuze druk in deze stad getolereerd!"

    "Wie iets durfde zeggen was een bange blanke man."

    Wie iets durfde zeggen was een bange blanke man, een islamofoob of een provincialistische Vlaamse angsthaas die van het leven in de grootstad Brussel niets had begrepen. Maar nu heb ik het wél begrepen. Ça suffit, j'en ai marre. Ik ben het beu. Mijn gevoel van droefheid heeft plaatsgemaakt voor een van woede. Ik wil niet meer wegkijken en gewoon worden aan een gevoel van onbehagen in mijn stad. Ik ben het beu dat lafheid en electoraal opportunisme het blijven halen in de politiek en dat de realiteit wordt toegedekt met ideologische wishful thinking. Dat heeft er jaren voor gezorgd dat het zo moeilijk was om problemen bij hun naam te noemen en dat we uitgekomen zijn bij een rokend appartement in Molenbeek, waarvan zeer velen in de buurt wisten dat de meest gezochte terrorist van Europa er hokte. Wat moet er na Vorst en Molenbeek nog meer gebeuren in deze stad voor de behoeders ervan de realiteit eindelijk onder ogen durven te zien en ootmoedig toegeven dat men de problemen heeft laten verrotten?

    Mijn antwoord hierop?

    En dat wordt de maatschappij waarin onze kleinkinderen moeten leven..zucht

    21-03-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    20-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grapje van de dag

    Als iemand zich geviseerd voelt .. ik wil het ook veranderen in een dom bruintje hoor!! 

    Een dom blondje besluit een aquarium te kopen om zoutwatervissen te kweken. Ze besluit naar zee te rijden en daar zout water te halen. Op de pier van Oostende gekomen, ontmoet ze een visser. Ze spreekt hem aan en vraagt om zout water.

    “Da’s hier geen probleem!” zegt de visser.

    “Wat kost een emmer?” vraagt ze.

    “Vijf euro.” antwoordt hij.

    “Oké, doe mij maar een emmer.”

    De man schept een emmer vol met zeewater en ze betaalt hem 5 euro. Thuis gekomen kiepert ze het water in het aquarium. Dan ziet ze dat ze nog heel wat water tekort komt en bedenkt dat ze nog een aantal keren heen en weer zal moeten rijden naar Oostende. Terug bij de pier zit daar nog steeds datzelfde vissertje. Ze spreekt hem weer aan, maar ondertussen is het laag water geworden…

    “Amaaai,” zegt ze, “ge hebt goed verkocht vandaag!”

    20-03-2016 om 10:40 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (4)
    18-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele prachtige opstel-zinnetjes....

      Agenda:

    "Tegen morgen de postbode verder afmaken."

    "Ik herinner het mij niet meer zo precies, maar in elk geval: het was onvergetelijk." De vissen steken de handen uit de mouwen om eitjes te leggen.

    De vogels leggen eitjes en na enkele dagen beginnen ze al rond te fladderen.

    Het wordt stilaan warmer, ik voel dat aan de kleren die ik uitgelaten heb.

    Mijn vriend houdt parkieten, kippen, Spaanse ratten, vier zussen en een motorboot. We hebben een huis van ongeveer drie verdiepingen.

    Ik lees het liefst sprookjes die echt gebeurd zijn.

    Sommige mannen gaan naar het café om hun gestorven vrouw te verdrinken..

    Ik denk later ook te trouwen met een vrouw die veel houdt van beesten zoals ik.

    Een deel van de raket vliegt naar de maan en de rest is dan natuurlijk naar de maan. We gingen naar Oostakker met een hele bende bedevaartgangers en gangsters.

    De rijken komen met hun auto, maar de gewone mensen met een paraplu.

    Hij is uit het venster op de vierde verdieping gesprongen omdat hij te diep in de put zat.

    Gelukkig dat alle rode lichten groen waren.

     

    18-03-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (15)
    16-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijkheid ...

    Als antwoord op een paar reacties op mijn vorig logje..

    Eerlijkheid.. We zijn allemaal groot gebracht met die waarde dat eerlijkheid je het verst brengt in het leven en zowel thuis als op school stond eerlijkheid hoog in het logo… Intussen hebben we die waarde doorgegeven aan onze kinderen en kleinkinderen omdat we er nog steeds in geloven … Maar soms kan de maatschappij je aan het twijfelen brengen… Enkele jaren terug tijdens ons verblijf in Spanje vond ik een portefeuille op de openbare weg… Toen ik erin keek zag ik een identiteitskaart, bankkaarten en geld , hoeveel weet ik niet maar ik herinner me dat er wel een paar briefjes inzaten… Ik stelde me voor hoe ik me zou voelen bij het verlies van mijn portemonnee ( heb ik jammer genoeg dit jaar meegemaakt toen mijn handtas gestolen werd met alles erin!). Ik weet dat ik in dit geval de eerlijke vinder dankbaar zou zijn. Maar ik was in een vreemd land, het was tegen de avond en ik wist niet waar ik die persoon kon vinden . Dus besloten we alles naar een politiekantoor te brengen. Hebben jullie ooit al eens een politiekantoor gezocht in een vreemd land en onbekende stad? Het was dus niet eenvoudig maar na wat navraag wisten we ongeveer waar we naartoe moesten. Intussen was het al donker worden tot ik opeens het politiekantoor zag…We waren het juist voorbijgereden. T draaide op de baan om terug te keren maar dat was zonder de agenten die buiten stonden gerekend! We werden tegengehouden en moesten opzij gaan staan. T moest de papieren bovenhalen om een boete uit te schrijven wat omdraaien op een openbare weg is verboden! IK vertelde dat we op zoek waren naar het kantoor .. Ik kreeg geen tijd om uitleg te geven. Dat was er voor mij even teveel aan ik legde hen uit( gelukkig spreek ik Spaans) waarom we naar het kantoor kwamen en dat het straf was dat we nu een boete zouden krijgen terwijl we juist iemand wilden helpen! Er werd even heen en weer gediscuteerd maar finaal mocht ik naar binnen zonder dat we een boete kregen. Daar zaten twee dienstdoende agenten vervelend te kijken naar een vreemde dame die hun avondrust kwam verstoren. Op hun vraag wat ik kwam doen, zei ik dat ik een gevonden portefeuille wilde binnenbrengen om die aan de rechtmatige persoon terug te bezorgen.. Even keken die twee me aan of ze het hoorden donderen in Keulen… Stonden dan met een zucht recht om papieren te halen om in te vullen.. Intussen nam één van hen de vondst aan, keek niet naar de pas of zo maar gewoon of er geld in zat… Toen kon het opeens wel sneller… Er werden een paar notities genomen en ik kon gaan.. geen bedankt of we zullen zorgen dat de persoon alles terug heeft.. Ik kwam buiten met het gevoel dat die persoon in kwestie misschien zijn papieren en kaarten zou terug zien maar zijn geld … NOOIT!!

    Dat zet je toch aan het denken!

    16-03-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    13-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je ze nog?

    Ken je ze nog?

    Iedereen die op een katholieke school grootgebracht is heeft ze dagelijks afgedreund De zeven werken van barmhartigheid ?

    De hongerigen spijzen

    De dorstigen laven

    De naakten kleden

    De vreemdelingen herbergen

    De zieken bezoeken

    De gevangenen verlossen

    De doden begraven

    Waarom ik daar aan denk?

    We zaten de voorbije week samen met enkele bekenden en praatten wat over koetjes en kalfjes tot er eentje recente reiservaringen vertelde… ze waren het slachtoffer geweest van oplichting. Van het ene kwam het andere en in ons groepje van 5 waren we met 4 die op reis ofwel bestolen werden ofwel opgelicht ofwel problemen hadden bij geldafhalingen en zo ook geld door de neus geboord zagen….Jammer genoeg kunnen we daar ook over meepraten zowel over bestolen zijn als over problemen bij het geldafhalen… In de meeste gevallen gaat het over vreemdelingen die op een lepe manier toeristen of anderen viseren.. en dan denk je .. het wordt er niet beter op met al die vreemdelingen die denken dat ze hier in het westen van de vetpotten kunnen profiteren. Het vet is al lang van die potten al hebben we het nog steeds goed maar zoals de regeringen nu bezig zijn zal dat rap keren … en dan zou je als brave burger op zijn minst 4 of 5 van die werken van barmhartigheid moeten toepassen?

    Sorry, als je een paar keer te vaak slachtoffer geworden bent van onrechtmatigheden dan kunnen die werken je gestolen worden.. Niets dat frustrerender is dan het feit dat een ander op onwettige wijze gaat lopen met jouw duur verdiende centen.

    13-03-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie kan mij helpen?

    Normaal zet ik plaatjes en foto’s op mijn blog via Tinypic.com maar de laatste tijd lukt me dat niet meer ik geraak niet meer op die site en krijg ook geen contact om een nieuw wachtwoord op te vragen! Misschien gebruiken jullie een andere app voor het omzetten van plaatjes voor de blog? Vroeger had ik image shack maar dat is nu betalend denk ik.. Ik kan dus geen plaatjes meer plaatsen en dat vind ik spijtig… Misschien kan iemand van jullie mijn probleem oplossen of helpen om terug met plaatjes en of foto’s te kunnen werken. Alvast bedankt … en een dikke knuffel en avondgroet

    10-03-2016 om 19:25 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    08-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedenkingen van een "jongbejaarde"....

    Ik kreeg gisteren late verjaardgaswensen al ben ik intussen 71 + 1 week. Die cijfers deden me even in de spiegel kijken maar ik zie sinds vorige week geen veranderingen. Er zijn overnacht geen rimpels bijgekomen, geen extra kilo's, ook geen nieuwe wallen of kwalen. En toch ... sinds vorige dinsdag ben ik één en zeventig. Een mijlpaal. Nog heb ik niet het gevoel dat ik dingen niet meer mag doen.

    Conclusie: ik mag nog altijd dansen en swingen, ook als ik poets. Ik mag nog altijd luidkeels meezingen in de wagen als er een oude hit op de radio komt - en daarbij de vreemde blikken van andere chauffeurs aan de stoplichten negeren. Ik mag nog altijd leuke kleren dragen en ik hoef me niet af te vragen of dit jurkje, dat truitje, die laarzen of dergelijke ensembles niet meer kunnen. Nee, er is niets veranderd. Ik slaap nog altijd even goed, mijn appetijt is wat hij moet zijn, niet te veel, niet te weinig en ik geniet van een glaasje goede wijn.

    En toch ... als ik zeg dat ik 71 ben, dan krijg ik te horen dat ik er goed uitzie voor mijn leeftijd al wordt dat laatste niet uitdrukkelijk geformuleerd. Daar ligt het keerpunt, beste lezer.

    Zolang je jonger bent, zie je er goed uit. Punt. Vanaf zeventig zie je er goed uit - voor je leeftijd.

    Anderzijds: zolang iedereen denkt dat ik nog lang geen zeventig ben, mag ik mezelf een senior noemen en denken: tussen mijn oren voel ik me nu ongeveer 55.

    Een dierbare vriendin van me wordt al 81. Geen mens die het geloven wil. Ze ziet er amper 70 uit, heeft de dynamiek en de uitstraling van een vijftigjarige en de belangstelling en de agenda van een drukbezette veertiger. Elk gesprek met haar is een herbronning en een verruiming van je horizon. Spits, gevoel voor humor, wijs, de tijd vliegt voorbij.

    En goede oude vriend is er vierentachtig.. Zijn taal is nog steeds veerkrachtig, zijn blik nog voor geen greintje vertroebeld.. Uren kan hij filosoferen over "zijn" en "niet zijn", over de vrije wil, over zen en boeddha en de andere godsdienstmeneren.

    Twee "bejaarden" bekeken door de bril van een jongbejaarde, wat zeg ik, een piepkuiken - in hun ogen! Ik wil hun voorbeeld graag voor ogen houden! En intussen geniet ik van wat de dag me brengt.

    En nu zwijgen we over die zeven en co hé?

    08-03-2016 om 00:16 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    06-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelbeeld
    Spiegel der wijsheid
    Met het ouder worden komen de wijze jaren.
    Alles komt nu tot bedaren na al die wilde jeugdjaren.
    Zelfs de witte haren eisen hun rol.
    En mijn haarbos is niet meer zo glanzend en vol.
    Ik kijk in de spiegel en zeg.
    Spiegelke, spiegelke aan de wand
    wie staat daar aan de andere kant?
    Je lijkt zo op mij ,jij met dat grijzende haar
    en die lach op je gelaat wie ben je daar?
    mijn spiegel der wijze jaren...

    06-03-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (17)
    04-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is niets aan de hand

    Ik kreeg dit doorgestuurd ... lezen jullie even mee?

    Er is niets aan de hand !
    Er is niets aan de hand en ik voel me nog fris
    want ik ben nog zo gezond als een vis '
    t is alleen da'k wat jicht in mijn knieën krijg,
    en het praten gaat soms met een piepend gehijg.
    Mijn pols is wat zwak en wat dun wordt mijn bloed
    maar ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk goed
    Die steunzolen onder mijn voeten dat gaat,
    anders zou ik niet kunnen lopen op straat.
    Soms wordt de slaap me nachten lang niet gegund,
    maar ik merk dat je ook wel eens zonder kunt.
    Mijn geheugen wordt minder, soms duizelt mijn hoofd,
    maar dat valt niet op, geen mens die 't gelooft.
    Denk niet dat ik vaak daar in zorg over zit,
    want ik ben voor mijn leeftijd nog werkelijk fit.
    Ze zeggen dat je de oude dag
    als de gouden leeftijd beschouwen mag.
    Maar af en toe twijfel ik daar toch wel aan
    als ik 's avonds weer moe naar bed ben gegaan
    met mijn oren in de la en mijn tanden in een glas
    en mijn ogen op de tafel als ik uitgelezen was.
    En voor dat ik inslaap bedenk ik me dan:
    Zit er nog iets los dat ik wegleggen kan?
    Terwijl het mij zo slecht nog niet zit
    want ik ben voor mijn leeftijd nog tamelijk fit!
    Elke morgen stof ik mijn hersens wat af
    en ben blij met de dag dat God me weer gaf.
    Dan haal ik de krant en lees na mijn bad
    de overlijdensberichten in het ochtendblad.
    Als mijn naam er niet in staat, weet ik dat ik nog leef,
    het was dus de bedoeling dat ik nog wat bleef.
    Ik geloof dat er toch iets heilzaams in zit
    want ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk fit
    Wat is voor dit alles tot slot de moraal
    die te leren valt uit dit goedmoedig verhaal?
    Voor elk die het ouder zijn glimlachend draagt
    als een ander je weer eens "Hoe maakt je het?" vraagt
    is het beter te zeggen dat het best met je gaat
    dan die lui te vertellen hoe het echt met je staat!!!
    Groetjes van een gepensioneerde.
    Gedicht van prof J. Dequeker, prof. reumatologie U.Z. Pellenberg Leuven

    04-03-2016 om 00:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    02-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel erg bedankt ..

    Lieve blogvrienden en vriendinnen, jullie hebben samen met de familie en vrienden hier mijn dag tot een topdag gemaakt. Bedankt voor jullie wensen, het is zo hartverwarmend te zien dat er mensen zijn die met een kleine attentie laten voelen dat je er toch wat toe doet.. meer moet het echt niet zijn.

    02-03-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    01-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn selfie ....

    Vanaf vandaag zou ik mijn logje moeten tekenen met Natoken al 71 jaar een hoofd, een romp, twee armen, twee handen die hier af en toe iets zinnigs of onzinnigs neerpennen, twee benen, twee voeten die een amoureuze relatie hebben met gemakkelijk maar toch elegante schoenen en dito kledij, donker haar dat helaas de tand des tijds niet ontloopt en 50 tinten grijs krijgt , wat overtollige Michelinbandjes hier en daar, maar vooral met een gigantische liefde voor het leven en die zich steeds overal probeert aan te passen zelfs als ze een jaartje ouder is…

    01-03-2016 om 00:05 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    27-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grapje van de dag

    Een dom blondje ( daar gaan we weer ) koopt op de markt een hondje voor tien euro. Niks te veel zou je zeggen, maar thuis gekomen zet ze het hondje in de woonkamer op de grond en bekijkt het nog eens goed. Ze merkt dan pas dat het beestje maar drie pootjes en een oog heeft. Dat vindt ze maar zielig en ze besluit met het diertje naar de dierenarts te gaan. De arts laat het beestje op de onderzoektafel plaatsen. Hij onderzoekt het hondje, luistert naar zijn hartslag en zijn ademhaling, zet een stap terug en vraagt met een bedenkelijke uitdrukking op zijn gezicht aan het blondje:

    Er is heel wat mis met het beestje. Zal ik hem maar afmaken?”

    Het blondje vraagt daarop aan de arts hoeveel dat kost. Het antwoord in overweging nemend, zegt ze vervolgens tegen de arts dat dat goed is en vertrekt.

    Een week later staat ze opnieuw bij de dierenarts voor de deur en vraagt: “En, is mijn hondje al af?”

    Geniet van het weekend lieve vrienden en van het leven, je hebt het maar even!

    27-02-2016 om 12:11 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (17)
    25-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik blijf ervan genieten

    Grappige versprekingen

    Dit steekt er met kop en schotel bovenuit.

    Dat is niet tegen Dobermansoren gezegd.

    De zanger kreeg een staande ovulatie.

    Ik spreek vloeibaar Nederlands.

    Het is niet alles koek en ei wat er blinkt.

    Het escaleert helemaal uit de hand.

    Je brengt mij helemaal van mijn abrikoos.

    Iemand dood maken met een blije mus.

    Ik heb een leuke jas op de kip getokt.

    Ik heb een gespierde scheur.

    Ik zou niet naast zijn schoenen willen lopen.

    Ik kreeg een klap en was meteen Disney.

    Zij hebben een huis van een kast.

    Je imiteert me mateloos.

    Je hebt er geen hout van gegeten.

    Het kost een placenta, maar dan heb je ook wat.

    Mijn opa is gestorven aan oldtimer.

    25-02-2016 om 10:35 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    22-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderdroom
     Soms wil ik terug dat kind zijn
    met een handvol schelpen
    het strand oplopen
    glinsterende oogjes
    bewonderen de schat
    of luieren
    in mijn zelfgemaakte hangmat
    onder perenbomen
    woordjes eten
    grassprietjes fluiten
    een land
    vol dromen scheppen
    ver weg
    van wat volwassenheid heet.
    (Patricia De Corte)

    Maar die tijd is al zo lang voorbij.

    Op het strand durf ik nog schelpen rapen, met glinsterende ogen kan ik nog langs de waterlijn lopen genietend van de zee en en de rust die het ebben van het water met zich meebrengt.. maar in hangmatten hangen en op grassprietjes fluiten... die tijd is voorbij vrees ik ....Stel je voor dat ik niet meer alleen uit zo'n hanglat zou geraken

    22-02-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (19)
    19-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtpuntjes in donkere dagen

    Iedereen kent ze, de kleinkinderen dragen ze en dan heb ik het over die fluovestjes...een keerpunt in de geschiedenis van de mensheid. Ik zag ze hier in de buurt onlangs ook en masse verschijnen en dacht...

    Die kleurige hebbedingetjes  veranderden toch het uitzicht van de wereld of niet? Niets is ooit meer als voorheen! Vanaf nu is de mens immers zichtbaar in het donker, net als de glimwormen en de vuurvliegjes! Kortom, een doorbraak om u tegen te zeggen! En nu het vroeger donker wordt (of later licht) duiken ze dan ook weer op: vrolijke streepjes kleur in de duisternis, lichtpuntjes in donkere dagen. Het ziet er bijna feestelijk uit, zelfs het meest chagrijnige hoofd klaart ervan op! Ja, ja, héél blijmakend allemaal, maar dan wel van op afstand.

    Ooit vroeg een kleinkind waarom oma geen fluovestje draagt als ze fietst want fluovestjes zijn namelijk zo praktisch, zo verantwoord en vooral zo zichtbaar (daar was het ‘m ook om te doen natuurlijk). Die kleine had goed geluisterd en oma stond even zonder deftig antwoord

    Maar laten we er geen doekjes om winden: met een fluovest aan ziet biebie er in allerbeste omstandigheden uit als een vriendelijke glimworm, maar vaker nog heeft zij een treffende gelijkenis met een buitenissig ruimtewezen of een kabouter met profileringsdwang. Neen gehuld in deze lichtende kleurenpracht heeft ze zelden iets weg van een elegant vuurvliegje, helaas.

    Ik zit dus nog steeds in dubio, ga ik mee in de vooruitgang ? Laat ik de rede zegevieren boven de ijdelheid? Stapt ik in de toekomst verantwoord op de velo? We zullen het zien, zelfs in het donker!

    Voilà weer iets om over na te denken nu ik even de tijd heb

    19-02-2016 om 00:39 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    18-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige opstelzinnetjes

    We gaven haar een klein pakje met een grote theepot erin.

    Mijn zus was verkleed als verpleegster. Dat was gemakkelijk want ze is verpleegster.

    "En nu, beste vrienden, gieten we het glas uit op onze dierbare jubilarissen."

    We speelden een leuk spelletje en wie won ,was dan de winnaar.

    Ik vind dat het gymnastiekuurtje het rapst voorbijgaat. Dat komt misschien omdat het maar een half uurtje is.

    We mogen de speelplaats niet verlaten want we zouden onder een auto kunnen lopen en verongelukken en daarvoor moeten we toelating hebben.

    Hij vond de WC niet en gebruikte toen maar zijn zaklamp.

    Er waren veel Engelsen aan de kust, vooral Duitsers.

    Op een mooie dag in de vakantie toen het eens slecht weer was ........

    We zagen in de dierentuin apen, olifanten, giraffen en ook twee zustertjes waar ik nog bijgezeten heb in de kleuterschool.

    Het was een goede chauffeur. Met zijn ene hand stuurde hij en met zijn andere zong hij liedjes.

    Door de grote droogte zagen we overal lege plassen staan.

    Eerst vulden we onze buik en toen onze emmertjes met zand.

    18-02-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    16-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben je ook éen van hen?

    Ik had dit logje al vroeger geplaatst maar door een onbekende reden was het even weg en nu terug ...

    Wij zijn de spruiten nog uit liefde gemaakt,

    meestal in het donker of met het licht uit...

    Geboren in de jaren 1940- 1960 ,

    of sommigen (die nog taaier zijn) nog iets vroeger.

    Die nog meer onze kluit Aarde trouw zijn......

    Wij waren de sterken uit de jaren '40 , 50 en 60

    Vooreerst hebben wij een normale geboorte overleefd,

    met moeders die rookten, en of dronken gedurende hun zwangerschap.

    Zij namen aspirines, aten vinaigrettesaus, mayonaise

    en desserten en zij werden

    niet getest op suikerziekte of cholesterol.

    En na dat trauma werdenwij op onze buik

    te slapen gelegd in kinderbedden

    geverfdmet mooie blinkende loodverf

    Er waren geen kindersloten op de deuren

    en als wij met de fiets reden hadden wij

    basketbalpetten op en geen helmen.

    Als baby of kind reden wij mee op de schoot van moeder

    in auto’s zonder gordels, noch kinderstoelen of opblaasbare kussens.

    In de bak van een camionnette zitten,

    of op het paard van Boer Zutter, op een zonnige dag,

    was altijd een belevenis en iets héél speciaal.

    Wij dronken putwater of water van de kraan

    en geen water uit een plastic fles.

    Wij aten taartjes, wit brood, echte boter, spek met eieren

    en beukennootjes en walnoten die al op de grond lagen.

    Wij dronken warme chocolademelk met echte suiker erin.

    We hadden geen last van obesitas.

    WAAROM ?

    Omdat wij steeds buiten speelden.

    Daarom!!

    Wij verlieten de woning ’s morgens vroeg om naar school te FIETSEN

    (er waren toen geen moeders die ons met de auto even konden brengen),

    of om heel de dag te spelen in de frisse lucht

    en dit op voorwaarde dat we ‘s avonds bij donker thuis waren.

    (of als de straatverlichting begon te branden)

    Onze ouders wisten helemaal niet waar we uithingen.

    We hadden geen gsm maar we hadden ook Dutroux nog niet meegemaakt.

    We hadden "vuile kleren om te spelen"

    en "schone kleren" om op bezoek te gaan.

    Wij hadden uren nodig om ons speelgerief zelf te maken.

    Wij hadden geen Playstations, Nintendos, X-box, iPod enz.

    Er waren geen videospelen,

    geen 150 tv kanalen, geen videofilms of Dvd’s, geen stereoketens.

    Voor 18 uur keek je alleen naar het 'testbeeld'

    Er waren geen computers of internet.

    WIJ HADDEN NOG VRIENDEN en wij gingen buiten om met hen te spelen.

    Wij vielen uit bomen, sneden ons,

    braken af en toe een arm, been of een tand,

    We gingen appels en peren "plukken"

    en er waren daar geen gerechtelijke vervolgingen voor,

    om iemand daarvoor de schuld te geven.

    Als we dan toch gepakt werden,

    dan kregen we een pak slaag en thuis hielden wij wijselijk onze mond.

    Wij kregen voor onze 12de verjaardag een grote fiets,

    speelden met stokken als degen, een deksel van de vuilbak als schild,

    katapulten, slingers, boog en rieten pijlen met vooraan een grote nagel...

    We maakten van oude messen, goede werpmessen

    en oefenden ons op een boomstam of een oude vogelpikdoel uit het café.

    Ondanks dat men ons vertelde dat wij ons ogen konden verliezen

    of ons gingen kwetsen met die dingen hebben wij dat allemaal overleefd.

    Wij reden met de fiets of gingen te voet

    tot aan de woning van een vriend en gingen gewoon langs achter binnen.

    Wij waren er van harte welkom

    en schoven soms mee aan tafel voor het middagmaal.

    Het idee dat onze ouders ons uit de gevangenis

    dienden te halen, was absurd, dat bestond gewoon niet.

    Zij waren Met en Voor de wet, en Met de leraars.

    Als we op school een straf kregen, kregen we thuis nog eens extra straf erbij!

    Onze generaties hebben enkele van de beste ondernemers, denkers en uitvinders

    van alle tijden en van heel de wereld voortgebracht.

    Deze jaren brachten een explosie van nieuwigheden en nieuwe ideeën.

    Wij hadden de vrijheid om te proberen, de schrik voor het falen,

    het succes en de verantwoordelijkheid die er mee gepaard ging

    . Wij hebben geleerd om dat te beheersen en om daar mee om te gaan.

    Als U één van hen bent?

    PROFICIAT!

    Misschien wilt U dit delen met anderen

    die het geluk hebben gehad groot te worden

    voor dat de advocaten en politici

    alles kwamen regelen en reglementeren?

    Wat was het leven mooi, simpel en helder.

    Soms wat ruw maar klaar en duidelijk

    maar mét regels

    en wat waren we gelukkig!

    16-02-2016 om 00:36 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (14)
    14-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen oud worden

    Als je het geluk hebt om samen oud te worden dan heb je alle redenen om gelukkig te zijn.. Vandaag op Valentijn maak ik even een bedenking...

    Samen oud worden

    Jaren gaan voorbij en het wordt vaak stil

    het huis is leeg, maar je hart is zo vol

    zo vol herinneringen.

    Je vreugde en genieten met elkaar

    zijn stiller geworden, maar niet minder intens.

    Diep in je binnenste leeft door alles heen de liefde,

    maar de kleuren van de liefde

    zijn zachter en dieper geworden

    zoals de herfst.

    Je bent elkaar graag blijven zien

    misschien ben je elkaar blijven plagen,

    maar je kunt elkaar steeds minder missen.

    Er komt een tijd,

    dat je niet zoveel woorden meer hebt,

    om dat tegen elkaar te zeggen.

    Dat hoeft ook niet.

    Je samenzijn is zo vanzelfsprekend geworden.

    Je kan je leven niet meer indenken zonder die ander.

    Als dan ooit één van de twee

    naar de andere oever zal gaan,

    dan wordt het pas zwaar.

    Ik zag een man wenen

    bij de grote foto van zijn overleden vrouw.

    Er stond een kaars te branden

    en ik hoorde hem zeggen:

    'ik had haar meer moeten laten voelen,

    dat ik van haar hield.

    ik had haar nog wat meer en inniger moeten vastpakken.'

    14-02-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    10-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vastencampagne

    Breekt het angstzweet je uit bij het idee dat je veertig dagen geen steak of hamburgers mag eten? Geen nood, dat hoeft ook helemaal niet. Maar wie af en toe vlees of vis laat staan, kan een paar euro's besparen, wat gezonder gaan leven en vooral: het klimaat een handje helpen. “We willen vooral dat wie deelneemt, zich bewust is van de impact van vlees eten op het milieu”.

    Dat las ik op google naar aanleiding van de campagne die nu gelanceerd is.

    Of je nu al dan niet meedoet , speelt geen rol , hoofdzaak voor mij is dat er variatie in mijn eten zit, veel groenten en afwisselend vlees of vis. Vasten zoals vroeger is nu bijna ondenkbaar omdat de maatschappij is geëvolueerd. Vroeger gingen de mensen minder vlees eten en stopten ze met snoepen. Alleen op zondag mocht het iets meer zijn. Dat is nu allemaal niet meer van toepassing. Die katholieke traditie is nogal vervaagd, als je het mij vraagt. Vroeger was dat een onderdeel van het geloof en werd het opgedrongen door de kerk.

    En dan ga ik natuurlijk terug in de tijd toen we gedurende de vastenperiode op woensdag en zeker op vrijdag nooit vlees aten. Bij ons thuis was dat in ieder geval de gewoonte, dan stonden er eieren, kaas of vis op het menu en dat was ook lekker! Maar in mijn geheugen staat vasten eerder gelijk met niet snoepen , 40 dagen lang werd elk stukje snoep opzij gelegd tot paaszaterdag .. dan mocht de doos terug open om de plakkerige snoepjes en karamellen aan te vallen!!

    Intussen is die traditie al lang vervlogen en zijn visschotels of eiergerechten ook vaak delicatessen…en in hoever dat nog naar vasten verwijst , weet ik niet hoor! Ja tijden kunnen veranderen hé

    10-02-2016 om 19:58 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij gebrek aan inspiratie

    Gelukkig bestaan er nog "dwaze" grapjes of hoe je ze ook wil noemen , dan kan ik daar gebruik van maken als de muze even niet thuis is.

     In een winkelstraat vroeg iemand aan een bejaarde vrouw of ze mee wilde doen aan een enquête.

    Eén van de vragen luidde: ‘Vindt u dat er te veel seks te zien is in de cinema?’

    ‘Ik weet het niet’, antwoordde de vrouw. ‘Ik ga altijd zo op in het verhaal dat ik niet in de gaten heb wat er om me heen gebeurt.’

    08-02-2016 om 10:48 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)







    Laatste commentaren
  • mooi zo -- terug naar huis -- in de startblokken --smile (ani)
        op Voor iedere passant
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Voor iedere passant
  • Niet meer op de blog komen? (Martin)
        op Voor iedere passant
  • WITTE DONDERDAG !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Voor iedere passant
  • Dag Natoken,, ik kom u zeker volgen en geniet die laatste dagen he , (Ingrid.)
        op Voor iedere passant
  • . . . (Chris)
        op Voor iedere passant
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Voor iedere passant
  • Dag Nancy kom je alvast een fijn Paasweekend toewensen (Roosje)
        op Voor iedere passant
  • de zegen en geniet van deze prachtige dag (pattyhoopt)
        op Voor iedere passant
  • Wij komen helpen de week door te zagen. (Jan en Elena )
        op Voor iedere passant
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!