Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    13-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleren maken de man of de vrouw. Akkoord?

    De soldenperiode zit er weer op. Voor sommigen is dat het moment om voor een redelijk prijsje de kleerkast een ander uitzicht te geven, voor anderen het ideale moment om dat ene dure bloesje of zo voor een aanvaardbare prijs op de kop te tikken.

    Ik hoorde onlangs nog iemand zeggen:"Je kunt echt aan iemands kleding zien wat voor persoon het is."

    Daarop stelde ik mij de vraag kan je echt iemands persoonlijkheid in zijn/haar kleding zien?

    Er is een gezegde .. aan de kleren herkent men de man….of aan de veren herken je de vogel het is maar hoe je het bekijkt

    Ons ma zei altijd:" Aan de das en de col herkent men de vrouw.." dat was van de tijd toen mannen nog hemden met stijve, losse cols droegen! Waarmee ik wil zeggen dat het uiterlijke van een persoon al altijd een rol gespeeld heeft.

    Wat denk jij? Maken kleren de man/ vrouw? Kun je echt zien hoe iemand is aan wat hij draagt? En als dat zo is, denk jij dan ’s ochtends na over welke delen van je persoonlijkheid je in de spotlight wil zetten als je je aankleedt?

    Spijtig genoeg trekken we te vaak conclusies gebaseerd op de buitenkant – een persoon in een bepaald hokje plaatsen door wat hij aan heeft – zelfs al doen we nog zo hard onze best om het niet te doen. Het is nu eenmaal de eerste indruk en daar kun je hoe dan ook niet omheen.

    Daarom mijn vraag: maken de kleren de man/vrouw?

    ps. Voor diegenen die belang hechten aan morgen "Valentijnsdag"... hopelijk word je verrast en is dat niet zo .. verras dan gewoon jezelf met dat hebbedingetje dat je zo graag wilde kopen....



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    15-02-2017
    . . .

    Toen ik vertrok scheen de zon dus niet meer maar eens dat ik halfweg was van mijn wandeling kwam ze er opnieuw door.  Ik zet meestal echt wel een forse tred in om mijn wandeling te doen, toen begon ik echt wel te zweten.  Niet alleen van het stappen maar ook gewoon omdat het zo warm was geworden.  En of ik veel beelden heb geschoten, neen, er was te veel volk op de been, hier en daar een boom, die ik dan weeral mooi vond, staat erop maar verder helemaal niks speciaal te zien.  Ik ben zelfs voor mijn ventje terug thuis, die is nog niet binnen van te gaan "markten" maar ik denk dat die onderin de garage nog wel zit want ik heb hem al van ver gezien toen hij op straat een sigaret stond te roken !!!  Hij zal het wel weer aan het uitleggen zijn tegen iemand die daar ook beneden is aangekomen in de garage . . . !

    Zo krijg je hier een levensechte update op het moment dat ik hier binnen ben gekomen ! 

    15-02-2017 om 15:13 geschreven door Chris


    . . .

    We zijn al woensdag en het zou vandaag mooi weer zijn maar het zonnetje steekt zich hier al een tijdje weg, al zijn de temperaturen wel echt mooi.  Jammer van die zon, ik had zin om te gaan wandelen maar of ik dat nu ga doen is nog maar de vraag.  Seffens moet mijn ventje naar de markt om wat voedsel aan te kopen, vis en vlees, ook groenten, en dan zou ik mischien toch beter mijn saus daarvoor maken ?!  Het staat nog niet vast maar ik sta echt wel op twijfel.  Eigenlijk kan ik later die saus ook nog maken, zo heb ik na de wandeling nog iets te doen.  Dus ik ga op pad, ben klaar om te vertrekken.  Nog groetjes van hieruit en tot een volgende keer.

    15-02-2017 om 14:11 geschreven door Chris


    Kleding

    Ach ik hou wel van verzorgde mensen maar wat ze aan hebben vind ik niet belangrijk... hier is het nog altijd niet gedaan met de zorgen... even 1 dag rust gehad... ging door mijn rug en man zit met blafhoest... blijkbaar is ons geen rust gegund... de gezinshulp van zoon is met slaande trom vertrokken... ze wilde niet naar de winkel gaan en hij werd kwaad... zodoende... ach die mannen van mij zijn allebei uit dezelfde stof gesneden... direct kwaad en brullen en dat valt niet overal in goede aarde... dus seffes weer op weg om hem uit de penarie te helpen.

    Ik ga nu want weinig tijd om te bloggen of wat anders.

    15-02-2017 om 13:48 geschreven door Myette


    goedemorgen
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog : jullie zullen misschien al gemerkt hebben dat dit blog veranderd is Op dit blog kom zomeractiviteiten en bezienswaardigheden van mijn stad op te staan Een kijkje komen nemen mag altijd Iedereen is van harte welkom Hopelijk mag ik jullie ook verwelkomen op dit blog
    Image Hosted by uploader.be

    15-02-2017 om 08:24 geschreven door noella


    Midweeksegroetjes
    woensdagplaatje021.gif


    In onze handjes hebben wij
    iets verborgen, het zijn zoentjes
    voor vandaag en morgen.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze   kapoentjes

    15-02-2017 om 01:35 geschreven door Patty_en_freddy


    14-02-2017
    . . .

    We hebben hier echt wel mooi weer deze dagen dus ja, dat is een echt meevaller.

    Maar nu over wat anders : die uploaders, wel die ik eerst gebruikte die werkt weer prima.  Ik had in de week wel 20 afbeeldingen opgeladen langs de site en toen ik het te zien kreeg waren er daarvan 6 goed gelukt.  En wilt ge nu wat weten, vandaag staan die er allemaal goed op, volgens mij heeft er daar ergens wat gescheeld, het kan bijna niet anders.

    Vandaag heb ik er gebruik van gemaakt om die alsnog op mijn blog te zetten met een klein tekstje erbij, gelukkig maar.  Zou het hier nu verholpen zijn, ik heb niks veranderd aan mijn computerinstellingen of zo ?!

    Een fijne Valentijn, al is de dag al heel wat gevorderd . . .!

    14-02-2017 om 15:54 geschreven door Chris


    Fijne Valentijnsdag lieve bloggers.

    Natoken ik wens je veel geluk en liefde, dooor jou zelf in te vullen.....

    Wat die kleren betreft, persoonlijk vind ik niet dat je dat altijd kan zien aan iemand. Ik herinner mij nog goed op mijn werk kwamen er soms binnen regelrecht uit de koestal hihihi (bij manier van spreken) maar met hun zak vol biljetten en geen centjes zunne.

    Je kan je daarin flink vergissen. Tegenwoordig is het nog verstandig om er niet te mooi uit zien zien of je krijgt van de één of de andere een lap tegen je oren hahahah.

    Maatje ik moet nog weg, ga mij zo klaar maken en optutten, de kleren maken de vrouw ........

    4iph5tnjxmnel.png


    Ik wens jullie van ganser harte

    een fijne Valentijn.

    Geniet ervan.


    Valentijnknuffel van Dion.

    14-02-2017 om 10:11 geschreven door Dion


    fijne valentijn
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog : jullie zullen misschien al gemerkt hebben dat dit blog veranderd is Op dit blog kom zomeractiviteiten en bezienswaardigheden van mijn stad op te staan Een kijkje komen nemen mag altijd Iedereen is van harte welkom Hopelijk mag ik jullie ook verwelkomen op dit blog
    Image Hosted by uploader.be

    14-02-2017 om 09:05 geschreven door noella


    Fijne Valentijnsdag.
    liefdesplaatje454.gif

    Een zachte blik, een blij gelaat,
    een vriendelijk woord, een goede daad.
    Al lijkt het weinig wat je schenkt,
    je geeft soms veel meer dan je denkt.
    Veel liefs van Freddy en Patty en een dikke
     knuffel van onze vier lieve rakkers.

    14-02-2017 om 02:36 geschreven door Patty_en_freddy


    13-02-2017
    Lieve groetjes


    .


    .

    13-02-2017 om 12:21 geschreven door Erwin


    . . .

    Of de kleren de vrouw maken, geen idee eigenlijk.  Is het niet zo dat iedereen zich kleedt in kledij waar men zich goed in voelt. En meestal is dat dan ook wel de kledij die het beste bij je past, het is even ontdekken waarmee je het beste staat en de kleuren die je kan hebben en daarna is het uitkiezen tussen al die soorten kleuren en kleren . . .

    Als je dan ook nog ziet welk figuur je zelf hebt en hoe je dat het beste kan aankleden, met hulp van de ene of andere, wel dan ben je al een heel stuk op de goede weg.  Of je ook daaraan de "goede" of "slechte" mensen kan herkennen, ik denk het niet, er zijn er die meestal goed gekapt, gekleed en verzorgd erbij lopen maar die ook echte feeksen zijn, zijn dat de mensen waarmee je omgaat, wel dan hoor je volgens mij een beetje daarbij.  Dat herkennen ligt moeilijk, je kan je echt wel ferm vergissen in de mensen, ik let op wat ze zeggen en hoe ze dat zeggen, welke lichaamstaal ze gebruiken, die lezen is niet eenvoudig maar eens je dat door hebt dan weet je ook wie je kan vertrouwen en wie niet.

    Voor mijn part mogen ze heel mooie kleren dragen maar als ze geen "goede aard" uitstralen zal ik ze toch proberen te mijden, geloof me vrij, ik vertrouw daarvoor op mijn intuïtie en die heeft me nog maar zelden in de steek gelaten.  Ik voel aan hoe mensen zijn, eender welke kledij ze dragen, die welke je echt vertrouwd kunnen soms ook raar uit de hoek komen wegens jaloezie, dat heb ik zelf wel meegemaakt en ben sinds die tijd veel voorzichtiger geworden in mijn oordeel over mensen.

    En zelf loop ik er soms wel bij alsof ik geen cent heb om aan mijn . . .  te krabben, wel, dan ben ik aan het poetsen en nadien gaan die kleren uit en wissel ik ze voor iets fleuriger of deftiger . . . ziezo, zo doe ik dat dan, dan zijn er geen plastieken handschoenen meer nodig, dan ben ik de madam die thuis het huis op orde houdt maar die er ook wel deftig kan voor komen !

    13-02-2017 om 10:35 geschreven door Chris


    je mist me ?????

    dan kan ik niet anders dan reageren hé .

    ik kwam eens kijken , denk dat het 3 weken geleden is en ik ga een paar blogs langs ....

    aan de kleren zie je  ? niet altijd , denk ik dan ! zo ken ik een heel lieve , verstandige  , meevoelende vrouw die héél nodig " restyled " zou mogen zijn , maar er niets om geeft . en een andere die altijd " uit een doosje komt " en geen gevoel heeft voor een ander ,  een"  bitch " is !

    haha , je ziet het hé , ik ben er weer !

    jammer daar van het weer , hier ook veel dagen zeer koud en mistig en zelfs sneeuw , vandaag  zon !!!

    een dikke knuffel

     

    13-02-2017 om 09:38 geschreven door ani


    goedemorgen
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog : jullie zullen misschien al gemerkt hebben dat dit blog veranderd is Op dit blog kom zomeractiviteiten en bezienswaardigheden van mijn stad op te staan Een kijkje komen nemen mag altijd Iedereen is van harte welkom Hopelijk mag ik jullie ook verwelkomen op dit blog
    Image Hosted by uploader.be

    13-02-2017 om 09:06 geschreven door noella


    ...

    ik geloof daar in elk geval niet zo in,wat je de ene dag tof vindt,vind je de andere dag je gewoon niet staan,zal van de mood afhangen,en wat betreft :de kleren maken de man...er zijn er die zelfs met een jutezak goed staan,maar een warme persoonlijkheid is toch veel meer waard(iemand zoals jij bv.)vind je ook niet? dikke zoen van je kapoenxxx

    valentine-1_zps515c5bed.jpg
    Liefde is..een werkwoord
    water bij de wijn,zo wordt het geen azijn!
    Liefdevolle groetjes en knuff van Nestje&Lipske!

    13-02-2017 om 07:18 geschreven door lipske


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
    maandagplaatje134.gif

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze  kapoentjes.

    13-02-2017 om 02:10 geschreven door Patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!