Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    11-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus moet verstopt.

    Tweede vakantieweek .. of de week voor Pasen.Voor onze jeugd een toffe periode...

    In mijn herinnering was de  week voor Pasen altijd een drukke week op internaat want het was de Goede Week... Wij werden haast elke dag naar de kapel " gesleurd" voor allehande diensten of bidoefeningen of wakes...Er was een tijd dat ik daaraan meedeed ...

    Nu zoveel jaren later heb ik die traditie naast mij gelegd om zoveel redenen die ik hier niet wil neerpennen al heb ik respect voor diegenen voor wie het zinvol is. Leven en laten leven is intussen mijn motto geworden en ieder heeft recht op een eigen levensvisie ..zolang ze die maar niet opdringen aan derden...

    Daarom is bij ons in huis sporadisch nog iets te vinden van de christelijke opvoeding die we van thuis meekregen. Er zijn nog een paar items die ik moeilijk kan wegstoppen of weggooien omdat ze herinneren aan mijn ouders of die van T. zoals het koperen kruisbeeld dat op de kist van mijn schoonvader lag en dat T als enige zoon meekreeg...en een  verdroogd palmtakje dat achter een schilderijtje hangt in de garage, een laatste takje dat ons ma voor mij bewaard had!

    Bij mijn schoonzus hangt Jezus nog in alle kamers denk ik. Zo ook tegen de muur van de logeerkamer. Onlangs kwam haar driejarig kleinzoontje overnachten. Een klein lichtje moest blijven branden. Op een bepaald moment rende schoonzus terug naar boven bij het horen van hysterisch gekrijs van de kleine. Wat bleek nu? Wel, dat dutske had Jezus in het visier gekregen, hoog tegen de muur aan het kruis genageld. Kleinzoontje vond dat hij er boos uitzag en vroeg waarom hij "vasthing". M'n schoonzus legde uit dat die meneer "Jezus" is, en dat hij heel goed zorgt voor iedereen die hem graag ziet!

    Over dat "vasthangen" denk ik niet dat zij veel heeft uitgelegd aan de peuter. Ze troostte de kleine met de woorden, "laat hem daar maar hangen, en je moet niet bang zijn, hij is lief voor jou!"

    Dat dutske had het toch niet zo begrepen en riep, "Jezus moet verstopt!" Hij mocht blijven hangen, maar oma moest hem maar verstoppen. En ja, sindsdien hangt Jezus daar aan het kruis met een keukenhanddoek over zijn hoofd.

    Het voorval heeft me doen lachen en doen nadenken over vroeger en nu. Gezegende palmtakjes rond Pasen en het Sint Hubertusbrood tegen dolle hond en het koperen kruis in de gang ... een vervlogen traditie die mooi was zolang ik erin geloofde ... 

    Ben ik nu een ketter? Neen , dat vind ik niet, want ik heb die vele tradities vervangen door andere waarden die me nu meer aanspreken dan wat mij 60 j geleden opgedrongen werd en zo vaak bang maakte! Als ik het nu bekijk dan was er weinig positiefs aan de godsdienst in onze kindertijd, bij elke fout hing het zwaard van Damocles onder de noemer "Hel" boven ons hoofd...  Je werd er als levenslustige kleuter/ tiener niet vrolijk van... alleen durfden we toen niet zeggen :"Jezus moet verstopt"



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    12-04-2017
    Goede avond Natoken, ik ben ook nog op de baan.

    Het wou vandaag weer niet lukken met de pc, maar dank zei de hulp van een blogger ben ik erin geslaagd alles terug op de rails te krijgen. Hopelijk duurt het nu langer, niet te vlug glorie kraaien.

    Wel Natoken de christelijke waarden in de prullenbak gegooid. Ik ben ook altijd bij de nonnen op school geweest en zowel daar als thuis werd alles met de paplepel ingegeven.

    Het is niet zo dat ik een kerkganger ben maar ergens in mijn achterhoofd is dat geloof wel gebleven. Zo kan ik het eigenlijk niet verdragen dat ze in media lachen met het katholieke geloof, dat zou eens moeten gebeuren met de islam. Ik heb daar moeite mee.

    Ieder zijn mening natuurlijk lieverd.

    Als mijn broer klein was had hij van wie ???? leren vloeken. Mijn moeder was daar boos om en ging met de peuter voor het kruisbeeld staan.

    Ze zei tegen mijn broer: "Als je nu nog eens vloekt zal Jezuske van zijn kruis komen".Waarop mijn broer antwoorde :"Dat hij er nossedoeme eens durft afkomen" hihihi

    Dat is iets wat mij altijd is bijgebleven. Lieverd ik ben ermee zunne, slaap wel en zie niet om. Dikke knuffel van mij xxx 

    2ywfh2waivw8k.gif
    Gezellige woensdag iedereen.

    Maak er een fijne dag van.

    Warme groetjes Dion.

    12-04-2017 om 20:45 geschreven door Dion


    JEZUS VERSTOPT

    MAAR NU ALLE MACHT AAN ALLACH EN ZIJN PROFEET ZEKER! Wij moeten juist in deze tijd opkomen voor onze christelijke waarden!

    Image and video hosting by TinyPic

    de waarden die je je nu beleeft kreeg je onbewust mee uit je kindertijd, en ik weet dat het toen vooral over een straffende God ging, maar dit is reeds lang bijgesteld. Al begrijp ik je volkomen; ook mijn vader had er toen geen goed woord over, maar er is een verschil tussen het instituut en het doorleefde geloven. Of word ik nu ook verbannen nu ik deze hint toch achterlaat? Vriendelijke groeten,

    Image and video hosting by TinyPic

    EROTIEK IS NATUURLIJK VEEL GEMAKKELIJKER

    Image and video hosting by TinyPic

    12-04-2017 om 12:14 geschreven door Maarten


    . . .

    Awel, hier bij ons hangt nog steeds een klein kruisje boven de deur waar je onze living naar binnen komt.  En dat komt omdat mijn schoonmoeder dat eens voor ons heeft mee gebracht van uit Lourdes, er zit nog steeds een verdroogd palmtakje tussen van toen mijn vader in het rusthuis was.  Zo zijn de mensen die ons dierbaar waren toch nog een beetje bij ons, tenminste, dat denken we dan.  Al zitten ze allemaal in ons hart maar ja, dat is niet zichtbaar.  'k Hou eraan om dat daar te laten hangen, de nagel waaraan het op hangt steekt er en die blijft steeds daar steken dus ja, waarom niet, het weg doen heeft ook niet veel zin, alleen is het handig als je gaat schilderen of behangen dat ook dat stukje muur glad is !

    Met de tijd verandert ook je idee over al die dingen, ik weet het, ook wij zijn zo stillekes aan vergroeid naar een soort van gelatenheid op dat gebied, laat de mensen maar doen zo lang ze anderen er niet mee lastig vallen en ook ons gerust laten.  Leven en laten leven, dat is een goed motto en het is nog goed voor je eigen gezondheid op gebied van geloven of niet.  Iederen op zijn of haar eigen manier gaat daar mee om en wat gerust is moet je gerust laten, dat doen we ook met onze kinderen, zij hebben hun eigen leven en wij respecteren dat, eender hoe ze op de dingen kijken die wij geloven en die zij niet geloven.

    Godsdienst, politiek, al die dingen moet je met een korrel zout nemen en niks aan anderen opdringen, daar kom je nooit ver mee.

    12-04-2017 om 11:53 geschreven door Chris


    midweekse groeten
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog
    Image Hosted by uploader.be

    12-04-2017 om 08:40 geschreven door noella


    Midweeksegroetjes
    paasplaatje234.jpg

    Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
     dat je het verdient. Als iemand hulp komt
    zoeken toon je dan een ware vriend.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze  kapoentjes.

    12-04-2017 om 02:23 geschreven door Patty_en_freddy


    11-04-2017
    Ook ik zie Jezus niet graag aan het kruis hangen Natoken

    Image and video hosting by TinyPic

    Al weet ik dat het gebeurd is, ik kan er slecht
    naar kijken. Iemand zien lijden vind ik verschrikkelijk.
    Jij bent ook druk om allrs rond te krijgen met de
    nasleep van het ongeluk dat je slaapgenoot
    overkwam, was toch een fikse klap die hij
    maakte en je moet hem maar weer mee naar
    de dokter nemen, om hem nog eens goed
    te laten nakijken, die hoofdpijn is niet normaal
    denk ik. Ik wens jullie beiden veel sterkte
    toe, met een hartelijke groet en steun_
    knuffel van Rozemarijn xx

    11-04-2017 om 16:58 geschreven door roze


    Lieve groetjes


    .


    .

    11-04-2017 om 16:28 geschreven door Erwin


    een mooie dag
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog
    Image Hosted by uploader.be

    11-04-2017 om 09:08 geschreven door noella


    Dag blogmaatje
    Krabbels voor Facebook

    Ik wens je een dolfijne dinsdag toe!
    Groetjes Rita

    11-04-2017 om 08:20 geschreven door Beverse Weetjes


    toch fijn je teksten te lezen mateke ...

    geniet nog van de mooie Paasdagen ,  hopelijk zonder regen en wind   !

    liefs meeuw

    easter chicks photo: Happy Easter easter2.jpg

    11-04-2017 om 08:14 geschreven door meeuw


    fijne dinsdag
    dinsdagplaatje145.gif


    In onze handjes hebben wij
    iets verborgen, het zijn zoentjes
    voor vandaag en morgen.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze   kapoentjes

    11-04-2017 om 02:41 geschreven door Patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!