Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    04-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een update

    De zomervakantie zit er op. De kleinkinderen zijn allemaal goed gestart en zien het " voorlopig" zitten Hier komt de rust ook stilaan terug! Gisteren mochten we nog eens de voeten onder tafel steken om een 50j huwelijk te vieren. Volgende week hebben we nog een bijeenkomst met de mensen met wie we in Nigeria gewoond hebben en op het einde van de maand nog een feestje en dan kunnen we stilaan uitblazen want van al dat feesten word je ook niet fitter! Ikzelf heb daar niet zoveel last van maar mijn slaapgenoot verwerkt al dat gefeest en speciaal eten en drinken minder goed! 

    Toen ik gisteren aan de oudste kleinzoon vroeg wat hem het meest bijgebleven is van zijn vakantie ( die tussen haakjes eivol zat!!) was zijn spontane reactie Senegal. Hij vond dat een enorme confrontatie en merkte op dat iedereen daar eens zou moeten meedraaien om een idee te krijgen hoe luxueus en rijkelijk we hier in het Westen leven. Een wijze opmerking van een 15 j en dat was uiteindelijk ook de bedoeling van de zoon toen hij die reis boekte. Wij hebben 8 jaar in Afrika gewoon en geleefd en kennen het verschil, maar de jonge mensen van vandaag vinden hun leventje normaal terwijl veel jongeren een totaal andere jeugd hebben!

    De natuur begint stilaan ook tekenen van een nakende herfst te vertonen en mijn vingers kriebelen om terug orde en lucht in mijn bloementuin te scheppen maar nog even geduld zeker want veel planten staan nog in bloem!

    Over het wereldnieuws zullen we het niet hebben want dat wordt er maar niet beter op.. . en als dan nog eens de natuur ook voor ellende zorgt dan word je er niet vrolijker van wat de toekonstverwachtingen betreft.

    Maar we gaan door, we blijven ons vasthouden aan dat sprankeltje geloof dat niet iedereen zot of onverantwoordelijk is en dat voor onze nakomelingen toch nog een mooie toekomst kan weggelegd zijn!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (22)

    07-09-2017
    ben je niet thuis geraakt van Lissewege ?

    was er weer een kunst route dit jaar ? vroeger gingen wij elk jaar , maar ja .. nu kan dat niet meer , ik heb er zo'n mooie herinneringen aan !

    mooi dorpje en er waren veel mensen die tentoonstelden die ik kende .. maar alles gaat voorbij ( daar ga ik weer op nostalgische toer ! )

    ook Watou deden we elk jaar ..... ach , ach ... (smile ) liefs

    07-09-2017 om 11:25 geschreven door ani


    . . .

    Eindelijk ook eens een rustige dag zo tussendoor, dat mag ook wel eens.  Wat we vandaag gaan uitspoken is nog maar de vraag, ik meen dat mijn ventje wel iets zinnens is maar dat zie ik straks wel.  Zelf ga ik wat alles in orde zetten en eens zien of er niet te veel was ligt om nog even te wachten tot in het weekend.  En verder zal het echt wel rustig blijven, tenminste dat vermoed ik dan toch.

    Nog een fijne dag verder en het weekend staat weer voor de deur, het mag ook wel eens warmer worden maar ik twijfel nog of we de verwarming moeten aan zetten, we zien wel, tot de volgende keer.

    07-09-2017 om 11:21 geschreven door Chris


    een mooie dag
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog
    Image Hosted by uploader.be

    07-09-2017 om 08:21 geschreven door noella


    een heel goedemorgen wil ik jullie wensen op deze donderdag
    shu9y9mkdv1qz.jpg

    07-09-2017 om 08:08 geschreven door seniorenwebradio


    Lieve groetjes


    .


    .

    07-09-2017 om 01:49 geschreven door Erwin


    06-09-2017
    . . .

    Ook ik zou wel eens weer naar een dermatologe moeten want een mens krijgt dan vaak van die vlekjes waar je toch niet zo gerust over bent.  En ondertussen zit jij dan met wijsheidsvlekjes, ik wou dat die van mij ook zo zouden noemen maar dat is nog afwachten, even uitstellen toch nog totdat we van vakantie terug zijn en daarna pas laten controleren.  Een mens zou dat wel eens wat meer mogen doen maar ja, je stelt dat dan weer uit en daar blijft het bij.

    Mijn stoomgenerator doet goede werken moet ik zeggen, 'k was wel moe na wat ermee gestreken te hebben maar die rugpijn liet zich achteraf niet echt meer voelen, ik voel wel dat die spieren ook moe waren maar verder niets, dus dat is heel goed.  'k Bedenk me dan weer dat ik toch wat te lang gewacht heb om er eentje aan te schaffen.  Niet dat ik altijd zoveel strijk heb maar toch, alles telt mee en waarom het moeilijk maken als het gemakkelijk ook gaat, nu nog afwachten hoe lang deze machine het hier uit houdt want we zitten hier echt met kalkrijk water ?!

    Nog een fijne dag en geniet nog maar van die zonnedagen nu ze er nog zijn, hier zijn ze in ieder geval !

    06-09-2017 om 13:31 geschreven door Chris


    verdorie !



    k4pfs8xecekri.jpg

    06-09-2017 om 09:56 geschreven door ani


    hallo

    .

    <BR><BR><center><a href='https://blog.seniorennet.be/ani/ target='_blank'><img src='https://www.mupload.nl/img/k4pfs8xecekri.jpg' border='0'></a><BR><BR> en van platte vlekjes moet je nooit bang zijn  ( smile ) maar nu ben je gerust ? ! <BR> de kinderen passen zich gauw weer aan hé , zo waren wij toch ook ? !

    06-09-2017 om 09:55 geschreven door ani


    groetjes op woensdag
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog
    Image Hosted by uploader.be

    06-09-2017 om 08:23 geschreven door noella


    Midweeksegroetjes
    animaatjes-woensdag-45913.jpg

    Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
     dat je het verdient. Als iemand hulp komt
    zoeken toon je dan een ware vriend.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze  kapoentjes.

    06-09-2017 om 01:56 geschreven door Patty_en_freddy


    goedemorgen vrienden het is alweer woensdag
    ylg8j3ccwdqpp.jpg

    06-09-2017 om 01:00 geschreven door seniorenwebradio


    05-09-2017
    . . .

    Ondertussen is de week weer bijna half en is het al bijna een week terug school, voor de meeste toch van de schoolgaande jeugd.  Hier zie ik ze nu nog met de fiets door rijden, zowel 's morgens als 's avonds en ze zijn nogal luchtig gekleed lijkt me dan.  Al zijn er ook anderen natuurlijk.  Binnenkort is dat weeral voorbij, dan komt de regen en wind hen teisteren en kiezen ze vermoedelijk voor de bus of trein, het hangt er maar vanaf waar ze naartoe moeten en/of er een station in de buurt is.

    Zo moest ik steeds een paar kilometers met de fiets rijden tot ik aan een halte van de bus was.  Als het dan glad was of gesneeuwd dan geraakte die bus nooit op tijd aan de halte, of kwam gewoon er niet door, ook dat hebben we ooit meegemaakt.  Dan trokken we te voet tot aan het treinstation in Wezemaal om daar op de trein te stappen . . . maar die zat dan meestal zo stampvol dat je er nog amper kon in recht staan en dan nog op mekaar gepakt als sardienen in een doosje.  Zo moesten wij dan tot in Leuven geraken, van aan het station nog een dikke halve kilometer stappen om in de school te geraken, en dat dan ook nog in sneeuw of met gladde wegen.  

    Dat we dan soms wel iets te laat in de school kwamen kan je wel geloven, maar wie nog later dan ons binnen kwam, dat waren die welke in de stad zelf woonden, die waren steeds de laatste.  Dat vond ik dan zo oneerlijk, ook wij moesten vroeger uit ons bed als zij dus waarom moesten die dan telkens zo laat zijn ?  Was het dan niet mogelijk om wat vroeger uit de veren te komen en vroeger thuis te vertrekken zodat ze toch op een deftig uur in de school waren, over eerlijkheid gesproken ?!  'k Was er zelf verdorie voor 6u uit en moest al vrij vroeg vertrekken en kwam pas rond 17u30 thuis, van afstand gesproken, nu is dat niet meer zo erg natuurlijk maar toen . . . !

    05-09-2017 om 17:47 geschreven door Chris


    weeral dinsdag

    en een slimme kleinzoon heb je , die zal leren " denken " !!! verder ben ik nog steeds nostalgisch , maar in de positieve zin smiley-wink.gif

    al dat feesten maakt je toch ook van streek , zoals jou T ?

    mo ja , ik ben nooit een feestbeest geweest , weet het dus niet echt ,

    hoe dat hier ineens veranderd van leetertype ? dat weet ik dus ook niet = sennet zeker , die werkt bijzonder traag vandaag ! liefs en tot gauw !

    05-09-2017 om 09:47 geschreven door ani


    een mooie dinsdag
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog
    Image Hosted by uploader.be

    05-09-2017 om 08:23 geschreven door noella


    op deze dinsdag morgen kom ik jullie een mooie dag wensen
    wpr0okwn1mpqk.jpg

    05-09-2017 om 07:42 geschreven door seniorenwebradio


    fijne dinsdag
    animaatjes-dinsdag-22092.jpg


    In onze handjes hebben wij
    iets verborgen, het zijn zoentjes
    voor vandaag en morgen.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze   kapoentjes

    05-09-2017 om 02:13 geschreven door Patty_en_freddy


    04-09-2017
    . . .

    Ook hier herneemt het normale leven zich een beetje moet ik zeggen.  Zo kochten we in de voorbije week een stoomgenerator om te strijken en daar ben ik op dit moment mee bezig, al zit ik nu wel even uit te blazen en mijn rug wat rust te gunnen.  'k Had immers steeds rugpijn na het strijken en in de hoop dat dit zou beteren hebben we ons dat spul aangeschaft.  Er lag nog wat strijk van na onze vakantie en ook dat geraakt nu stillekesaan van de baan.  Een deel ligt weer mooi op hoopjes te wachten op de volgende vakantie, we zien er alweer naar uit want nu komen de donkere dagen eraan als de herfst haar intrede doet.

    Na wat perikelen met onze vaatwasser en last van de rug zal alles wel eens terug in zijn normale plooi vallen zeker, als ook dat nog mocht opgelost geraken dan ben ik al blij maar ja, ge kent dat, een mens stelt zichzelf gerust en als je steeds maar blijft uitstellen komt er niks van in huis.  Dus vandaag wil ik toch weer enkele stapeltjes terug in de kast krijgen en daarna weer even uitblazen totdat de volgende lading zich aandient.  De linnenmand begint weer rustig aan gevuld te geraken en ook dat moet er dan weer aan geloven maar zover zijn we nog niet.  Eerst dit uit de voeten helpen en daarna pas aan het volgende beginnen.

    En dat zullen dan de viooltjes worden voor in de bakken op ons balkon, dan ziet het er hier weeral wat fleuriger uit, maar dat is voor de volgende dagen.  Nog een fijne dag verder en geniet nog maar ervan.

    04-09-2017 om 15:32 geschreven door Chris


    we beginnen een nieuwe week
    Image Hosted by uploader.be
    Mijn 2 blog
    Image Hosted by uploader.be

    04-09-2017 om 08:24 geschreven door noella


    ...

    slimme gast ,die kleinzoon van jou,jeugd zou er meer moeten mee geconfronteerd worden om te beseffen hoe gelukkig we hier zijn!,En nu maar hopen dat die spleetoog zijn vinger van 't knopke houdt,want die is nog zotter dan zot,in elk geval,carpe deum,schatteke,dikke kus van ikke!xxxx

    <Fall 2009
    imikimi - ">
    Je bent nooit volledig gekleed tot je een glimlach draagt.
    Prettige week gewenst
    met een dikke knuffel van
    Nestje&Lipske!

    04-09-2017 om 08:00 geschreven door lipske


    Eindelijk is de Rebecca terug lieverdje....
    fj0mhikvhzdug.png11.png

    Een leuke gezellig week kom ik je wensen en ik vond het heel fijn
    hier te zijn. Hartelijk dank voor de zo lieve reactie's
    en trouwe bezoekjes. Een dikke knuf geef ik jou en

    tfthbsdurwurm.gif

     Heb hier gezellig alles bijgelezen en ja, men leeft mee met de kleinkinderen als die terug
    naar school moeten. Las dat jullie ook 9 jaar in Afrika hebben gewoond en ja hoor, je kleinzoon
    heeft 100% gelijk, we zijn hier zo rijk in het Westen, maar de meesten "beseffen" dit echt
    niet. Hier kunnen we alles kopen van eten en kleren en wat nog meer, maar niet iedereen heeft
    dit geluk. Blij te lezen ook lieve Natoken dat je rug zich voorlopig (stil) houdt, ik hoop echt van
    harte dat dit zo mag blijven. Enorm veel heb ik hier genoten van al je zo mooie woorden, die
    je schrijft, recht uit je hart, een "gouden pen" heb je lieveke. xxxxxxxxxxx

    04-09-2017 om 07:46 geschreven door Rebecca


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
    animaatjes-plaatjes-maandag-lammetjes-animatie-77711.jpeg

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze  kapoentjes.

    04-09-2017 om 02:12 geschreven door Patty_en_freddy


    We beginnen weer aan een nieuwe week. Fijne maandag vrienden
    gsq5zdzrh0mly.jpg

    04-09-2017 om 00:19 geschreven door seniorenwebradio









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy ja het werk moet ook gebeuren he en nu het weer mooier word doet me ook andere dingen he is hier ook zo (Roosje)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Ik vier mijn moeder die straks 95 jaar wordt! (Martin)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Moederdag !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • mams ... (meeuw)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Fijne Moederdag (Jan en Elena )
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • ja , zo gaat dat he , er vallen elke dag wel een of andere kennis of vriend weg ---- ik denk soms , nu is t bijna aan mij , maar --- zolang er leven is , ga ik profiteren ! doe jij t ook maar , dikke zoen (ani)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • een lieve moederdag voor jou (François)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • moet ook gedaan worden Natoken,morgen verwendag voor de mama's (mariska)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Zonnige groetjes op deze heerlijke zaterdag aan al mijn blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!