Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    10-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar lieten we elkander los?
    Als jullie nu denken om pikante of intieme ontboezemingen te krijgen over onze relatie, dan moet ik jullie teleurstellen. Hier is alles nog  kits achter de rits.:lol:
    Ik wil het wel hebben over onze jaarlijks klassebijeenkomst op tweede Paasdag.
    Al sinds we de deuren achter onze humaniora-jaren (1963) dichttrokken, komen we jaarlijks bijeen. Dan herbeleven we die sfeer van toen en volgen we mekaar in lief en leed. Er wordt nogal wat gebabbeld en gelachen op die dag en geloof mij niemand moet onderdoen. Als jullie weten dat er van de 25 die toen afstudeerden naast tolk, geneeskunde, verpleging, licentiate en ingenieur 18 mensen kozen voor regentaat dan moet ik er geen tekeningetje bij maken zeker? Het is een publiek geheim dat onderwijzend personeel nogal van de tongriem gesneden is, maar die enkelingen die iets anders kozen staan ook hun mannetje hoor!
    Ieder jaar neemt iemand de organisatie van de dag voor zich en meestal is het ergens in West Vlaanderen. Omdat ik sinds maart van een seniorentarief kan genieten, besloot ik met de trein naar Kortrijk te tuffen en daar zou ik dan opgehaald worden samen met nog iemand vanuit Brussel, om dan naar Geluwe ( Wervik) te rijden.
    Ze waren er weer, de oude getrouwen van het eerste uur, 14 in 't totaal, ééntje had 's morgens afgebeld omdat haar broer ( 63j) in de nacht overleden was. Van dat groepje heeft er nog nooit ééntje ontbroken tenzij ik gedurende die 13 jaar dat we in het buitenland woonden!
    We hebben bijgepraat, gelachen, herinneringen opgehaald en even stilgestaan bij het recente overlijden van een klasgenote, reeds de derde van onze klas en we hebben geluisterd naar mekaar...
    Iedereen draagt zijn eigen rugzak : een zwaar ongeval met enkele dagen coma en blijvend letsel, het verlies van een partner, een echtscheiding, een minder valide zoon, een te vroeg geboren tweeling waarbij één kleinkindje  het niet haalde, ziekte, alleen gebleven klasgenoten bewust of niet... de zelfmoord van één van de klasgenoten, de nonchalante sloddervos van toen die uiteindelijk voor het klooster koos en nog steeds achter haar roeping staat.. zoals jullie zien ,we hadden wat bij te praten en dat allemaal bij een " natje en een droogje".
    Meestal kiezen we een afgelegen hoekje in het restaurant waar we veilig zitten want we willen niet gevraagd worden om niet meer terug te komen!!( is ons één keer overkomen omdat we teveel decibes produceerden!!):oops: Maar nu drijf ik af.
    Onze klas was altijd een ongelooflijke hechte blok die mekaar bijstond en steunde door dik en dun en dat 6 jaren lang, soms tot wanhoop van de nonnen!! We voelden gelijk, we "ondergingen" samen de spartaanse internaatsjaren van de jaren '50/'60, we weigerden te verklikken en vonden de strafstudies die daarop volgenden zelfs hilarisch , we werden niet zomaar " de berenklas" genoemd!! Ons doel was om met zijn allen de eindstreep te halen en daar gingen we heel ver in. Zo trokken we de punten van dagwerk van de hekkensluiters op door opstellen en verhandelingen uit te wisselen, opgeloste, ingewikkelde wiskundige vraagstukken te laten circuleren, wetenschappelijke proeven uit te testen en aan de reftertafels  ellenlange woordenlijsten en naamvallen erin te rammen zonder ooit betrapt te worden!!
    En toch... blijkbaar heeft het leven voor een barst in dat gelijkgestemd zijn gezorgd want het was heel confronterend om vast te stellen hoe de levens-en doodsvisie van een paar onder ons grondig verschilde zodra we het over ouder worden, waardig sterven, dementie en euthanasie hadden. Gelukkig zijn die onderwerpen geen taboe hoewel sommige standpunten heel erg verschilden
    Waar hadden we mekaar losgelaten?
    Was het de  invloed van de nog steeds ingeburgerde West Vlaamse katholieke mentaliteit in de meeste scholen waar men had lesgegeven? Was het de confrontatie met de realiteit van het leven? Was het door het afzetten van die " paardenbril" waarmee we in onze tienerjaren opgroeiden? Was het de confrontatie met de andere culturen of was het gewoon de persoonlijke verandering en ontwikkeling die ieder van ons doormaakte na het afgooien van die 6 jaar strenge internaatsjaren? Het zal een mix van dat alles zijn, denk ik.
    De luchtige toon werd echter snel teruggevonden, er werden  plannen gemaakt voor volgend jaar en even aan een alternatief gedacht voor de bijeenkomst over 3 jaar wanneer we 50 jaar afgestudeerd zijn. Maar eerst duimen dat we dat nog allemaal samen mogen vieren!
    Het afscheid was weer heel joviaal met een grap en een grol en " tot volgend jaar" klonk weer heel gemeend.
    We hebben mekaar in de voorbije 47 j misschien wat losgelaten maar die oeroude internaatslijm houdt nog steeds stand  en ik kijk nu al uit naar volgend jaar al zijn we dan een beetje ouder en een beetje grijzer ...hierop rijmt nu wijzer maar dat laat ik in het midden!!





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    11-04-2010
    nee hoor
    ik heb dat nooit gekend, bij het eindexamen waren we nog maar met 7 van de 30 eersteklassers, een raar mengelmoesje, volledig uiteen gewaaid, was dan ook geen internaat, daarin zul je wel
    meer banden smeden veronderstel ik, trouwens ik hou er meer van nieuwe vrienden te maken dat houdt je meer alert.
    Dikke smak van mij voor jou en de groetjes aan Toni.

    11-04-2010 om 20:06 geschreven door Myette


    piepelou
    ik luister iederdag naar het weerbericht ik heb salade plantjes tussen men bloemekes gezet en zet er als ze vries voorspellen pet flessen over verdorie heb van alles gepobeert om dat fotoke van die reunie te vergroten om dat ene manneke eens te zien

    Het onopvallend groen,

    dat houdt zich "van het dome".

    Toch is het onkruid af en toe

    veel mooier dan de "blomme".

    Image and video hosting by TinyPic

    warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    11-04-2010 om 16:35 geschreven door Jeske


    ..
    Bewonderenswaardig dat die bijeenkomst het reeds zolang volhoud. 47 jaar samenkomen is niet weinig. Hoeveel van die loze beloften werden niet gemaakt en nooit gehouden., Woorden in de wind. Maar West Vlamingen zijn gekend om hun taaie vasthoudendheid. 't Zal dat wel zijn zeker.
    Kuskes.

    11-04-2010 om 15:59 geschreven door ludovikus


    Aantrekken en afstoten

     

    mensen groeien van elkaar weg of naar elkaar toe

    het hangt er dikwijls van af

    hoeveel men om elkaar gaf

    sommige geven je energie van andere word je moe



    Winderige groetjes, Uilenspiegel

    11-04-2010 om 15:20 geschreven door Uilenspiegel


    Hi Natoken
    Gelukkig maar dat mensen af en toe loslaten en hun eigen pad gaan volgen. Stel dat we allemaal hetzelfde zouden zijn? Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen leven zijn eigen bagage.

    Fijne zondag,
    Virtueel knufje van mij
    Loewiesa
    2n82aae.jpg

    11-04-2010 om 09:07 geschreven door Loewiesa


    zo'n fijne bijeenkomst had ik nooit !
    ik ben dan ook maar twee keer geweest , 'k voelde me er een " boerentrien " tussen al die stadsmensen en antwerpenaars ! probeer te genieten van deze dag !

    klik hier !

    11-04-2010 om 08:58 geschreven door ani


    10-04-2010
    je had misschien een plaatje met het verschil kunnen plaatsen ook Natoken.... konden we die bende tetteraars eens bewonderen

    reunie.jpg

     

    Een aangenaam weekend toegewenst vanwege Amor Fati ! 

    Als iemand zegt: "Wilt ge mijn gedacht weten?", dan is het altijd iets negatiefs.

    Denken, is zo buitengewoon vermoeiend dat velen de voorkeur geven aan oordelen.



    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    10-04-2010 om 16:57 geschreven door Amor Fati


    ..
    Het moet zalig zijn ,die bijeenkomsten,kan me voorstellen met al jullie herinneringen,dat er serieus gelachen zal worden,bij mij is het nooit zo ver gekomen,als je op je 14de moet gaan werken en dan op je 18de tussen potten en pannen beland zoals CHEERY het zo plastisch uitdrukt..ik heb nergens spijt van...maar toch..had het ook wel eens anders gewild,dikke kus van moi!
    weekend.gif
    Verbeelding is ons gegeven voor wat we niet zijn,
    zin voor humor om ons te troosten voor wat we wel zijn.
    Knuffel van Nestje en Lipske!

    10-04-2010 om 09:01 geschreven door lipske


    Fijn weekend
    Dat is toch schoon he die bijeenkomsten en alles terug te boven halen van toen en nu ...onze reunie is 29 mei maar wel van onze lagereschool en we zijn met zen 6 van de 12 het kliekje van toen ik kijk daar ook ieder jaar naar uit

    10-04-2010 om 07:27 geschreven door Jeske


    Altijd fijn elkaar terug te zien
    Ook vaststellen dat sommige er nooit meer kunnen bijzijn..minder prettig natuurlijk
    Fijn weekend

    vlindertuinzeeland052.jpg

    10-04-2010 om 01:41 geschreven door marylou


    Waar lieten we elkander los ?
    Heb genoten van je verhaal, en het is waar wij met onze klas hebben dat ook ondervonden. Wat ik opmerkte bij onze laatse bijeenkomst was dat er sommige
    ergens blijven steken zijn tussen kookpotten en pannen .
    Het waren dan zelfs nog geen kookprinsen, maar een dag dagelijkse sleur hadden
    opgebouwd met volgens mij een kleurloos leven. Neen zelfs waren er bij een boek lezen daar geen tijd meer voor hadden , als hun huisje maar blonk en nog naar bruine zeep rook.Natuurlijk was gelukkig het grootste deel de tijd goed meegevolg, en ja gelachen dat we gedaan hebben, toch plezant.
    Groetjes van CHEERY

    10-04-2010 om 00:39 geschreven door CHEERY









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy toch fijn dat ze aan je denken he en aan je lijn moet je nu maar niet denken (Roosje)
        op nagenieten
  • Goedemorgen blog vrienden ('t Vosken)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Zonnige groetjes op deze heerlijke maandag aan al mijn blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Lieve groetjes (annie)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Dag Nancy ja het werk moet ook gebeuren he en nu het weer mooier word doet me ook andere dingen he is hier ook zo (Roosje)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Ik vier mijn moeder die straks 95 jaar wordt! (Martin)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Moederdag !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • mams ... (meeuw)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Fijne Moederdag (Jan en Elena )
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!