Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winter nodigt uit...

    Raar maar waar hoe kouder het wordt hoe beter de zelfgemaakte pannenkoeken smaken of is het de geur die de keuken vult die de smaakpapillen extra prikkelt?
    Terwijl ik zaterdag namiddag pannenkoeken aan het bakken was, dacht ik hoe het vroeger thuis was! Veel tijd had ons ma niet maar af en toe was er toch een gaatje om ons te verwennen met heerlijke, goudgele pannenkoeken. Terwijl we ons huiswerk aan het maken waren, had ma ondertussen een stapel pannenkoeken gebakken die we dan opaten  met veel bleekbruine suiker en  daarbij een kop warme chocolade melk. Echte chocolademelk, geen  poeder in een glas melk.
    Als we al een paar keer pannenkoeken gekregen hadden, was het : "ma ga je ook nog eens wafels bakken?" .
    Zij zuchtte dan eens ,want daar was wel meer werk aan. Zij maakte meestal in het weekend wafeldeeg. In de namiddag werd het deeg klaargemaakt ( want het moest nog rijzen ) en tegen de vooravond werd het zwart, ijzeren wafelijzer uit de kelder gehaald en op het vuur gelegd en
    dan bedoel ik het letterlijk




    De kachels hadden een gat waarin de kolen gegoten werden en dat was afgesloten met een deksel. Als je het deksel afnam, paste het wafelijzer precies in dat gat. Soms wilden we ook wel eens een pollepel deeg op één kant van het wafelijzer gieten. Dat werd iedere keer een knoeiboel. Of we goten te weinig deeg in of teveel. En dan hadden we ofwel een halve wafel of in het andere geval liep het deeg sissend uit het ijzer.
    Ma bakte er telkens een hele stapel zodat we er 's anderendaags ook nog konden eten. Koud waren ze zelfs nog lekkerder , met bruine suiker en uit het vuistje .
    Later werd het oude wafelijzer vervangen door een elektrisch wafelijzer .Dat ging al stukken vlugger om een stapel wafels te bakken en met minder geknoei van onze kant want dat moest niet meer gedraaid worden..
    En de geschiedenis herhaalt zich. Als de kleinkinderen hier zijn wordt er ook al eens een pannenkoek of een wafel gebakken. Alleen is het niet meer met enkel bleekbruine suiker. Iedereen kiest wat hij graag eet: poedersuiker, witte, bleekbruine of donderbruine suiker. Een ferme dot slagroom daar bovenop en als er aardbeien zijn worden er op de wafels of op de pannenkoeken aardbeien gelegd. Dikwijls smeren ze ook wat van oma's confituur erop...

    Nog een tip voor wafels: als je geen zin hebt om een stapel wafels te bakken dan kun je in Aveve ( de boerenbond) uit de diepvries een pak rechthoekige wafels halen. Heb je een toaster waar een dikke boterham in kan ? Stop de bevroren wafel erin en die springt er na een tijdje warm en krokant uit! Succes verzekerd.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    15-12-2010
    hello Natoken
    dat herinner ik mij ook,nog altijd...de wafels bakken op de leuvense stoof bij mijn grootmoeder, maar ook thuis bij ons mama. Wat hadden de mensen toen een geduld he...ik herinner me nog dat mijn oma, langs vaders kant, wafels bakte voor de ganse familie met nieuwjaar en we waren met 19!! Het deeg werd klaargemaakt met mastellen, alles werd in grote verlakte emmers gegoten, die alleen voor dat deeg elke keer gebruikt werd. daar kwam dan een handdoek over én...owee als de deur openging, want dan zou het deeg inzakken...dus oppassen geblazen om geen boze oma te krijgen. De wafels werden nadien met heel veel geduld met dat speciale ijzer gebakken op de leuvense stoof...en smaken dat die deden. Ik persoonlijk vind en vond dit nog altijd dé beste wafels...(zal wel een fout idee zijn) Ik heb hier nog 2 zulke ijzers thuis...eentje van mijn oma en eentje van ons mama en heb het hier ook al uitgeprobeerd op een gasvuur (lang geleden hoor) als je het ijzer op 2 bakstenen plaatst lukt het je hihihi (maar het duurde veel te lang...dus maar opgegeven). In elk geval...dit zijn allemaal leuke herinneringen uit onze kindertijd.
    Ik stel me dikwijls de vraag hoe de mensen vroeger hun werk allemaal deden...ze hadden niks van comfort...geen electrische toestellen.. om van de was en de plas maar te zwijgen want water kwam toen nog niet uit het kraantje en moest met emmers aangehaald worden aan de "pomp" in het dorp...en toch...hadden die mensen nog heel wat tijd voor buren en familie...
    eguz5i1do0.gif
    Elke keer dat een hand
    naar een ander
    wordt uitgestrekt
    om te helpen
    Dat is Kerstmis

    15-12-2010 om 13:58 geschreven door klaproosje1


    14-12-2010
    geen wafels uit diepvriespakjes voor mij Natoken....
    leuvensestoof.jpg

    Een aangename namiddag toegewenst vanwege Amor Fati !

    Niet alles wat geteld kan worden telt,
    en niet alles wat telt kan geteld worden !


     

    xmaslights.jpg

    14-12-2010 om 12:34 geschreven door Amor Fati


    dat ijzer...
    wat een herinneringen aan zo'n ijzer , maar bij ons waren het lukken !! mijn glorie hielp steeds mee met zijn memé , en nu nog zou hij het proberen op een gasvuur lukt het nog !ach , dat zijn echt mooie dingen om terug te denken ..... die buzestove in de keuken .....

    14-12-2010 om 08:56 geschreven door ani


    Gek toch dat men dat nooit vergeet
    Fotoreportage over "Putteke Winter op mijn blog"Altijd welkom

    1fjz110c1.gif

    Groeten Marylou

    14-12-2010 om 00:50 geschreven door marylou


    13-12-2010
    Fijne avond uit Retie
    Ik ben ook terug in de tijd aan het denken gegaan
    in de tijd dat men vader pannekoeken bakte tegen de middag
    als we zen huisje een vrijdagse poetsbeurd gaven doen men moeder ziek was
    ons vadertje die voor dien nog geen koffie kon zetten ...

    ik kom gewoon effe binnen

    Om je een fijne start van de week te wensen

    ik ben zo verder heb weinig tijd

    Ik ga men manneke extra verwennen ik zag één grijshaartje meer in zen baardje

    op zen bolleke kan maar slecht want dat blinkt

    Image and video hosting by TinyPic

    En knuffel is een prachtig geschenk

    past altijd en t is een makkie om terug te geven

    lieve groetjes en knuff

    van ons voor jou

    13-12-2010 om 19:23 geschreven door Jeske


    oeps

    pannekoekoek. Het was weer op één regeltje te doen. Dat is mijn excuus hiervoor ;-)

    sffbc6.jpg

    13-12-2010 om 14:23 geschreven door Loewiesa


    Dag Na

    Ik bak nooit wafel, want ik heb er het geduld niet voor. Maar ik bak wel pannekoeken. In Nederland waren het dan weer poffertjes. Ik bak mijn pannekoekoek trouwens altijd zonder suiker. Zof dat men ze kan vullen met wat men wil. Pannekoeken met een beetje Roquefort kaas en dan laten smelten of met een knakworstje erin met een beetje tomatenpuree op warmen en jammie!!!

    Liev egroetjes van en hongerige Loewiesa

     

    13-12-2010 om 14:22 geschreven door Loewiesa


    ..
    Die dingen hadden we ook allemaal thuis. Maar het is ook zo heel heel heel lang geleden, dat ik er aan begin te twijfelen. Nu halen we Brusselse wafels diepgevroren uit de Makro. Als ze uit de oven komen zijn ze lekker krokant zoals recht uit Désiré De Lille, of toch bijna. Kuskes.

    13-12-2010 om 12:47 geschreven door ludovikus


    CHEERY ,
    Ja men week begint goed, alhoewel nog geen ontbijt genomen zal het na deze direct gebeuren. Dus Natoken jij bent nu verantwoordelijk voor men grote honger.
    Honger , ik denk ook terug aan vroeger de pannenkoeken en de wafels van ons ma waren de beste ,  maar de Chiro had ook jaarlijks zo'n driemaal pannenkoeken en wafelen bak en dat gebeurde telkens bij ons thuis , wel dat waren ook goei...
    Groetjes
    CHEERY

    13-12-2010 om 08:54 geschreven door CHEERY


    Lieve groetjes warme knuffel mijn grootmoeder heeft ook nog met zo een waffelijzer gebakken lieverd
    Image Hosted by ImageShack.us
    Groetjes Diana

    13-12-2010 om 08:11 geschreven door Diana


    *
    Tot over enkele jaren had ik nog een gietijzeren Croque Monsieur toestel. Ik gebruikte het wel niet meer, maar hield het bij uit pure nostalgie.  Op een dag werd ik het beu om het altijd van hier naar daar te moeten verleggen om aan mijn andere keukenhulpjes te kunnen komen, en zodoende verdween het in de container. Maar de herinneringen zijn ook gebleven, net als bij jou. Al was het dan niet mijn moeder die er mee bakte, maar iemand die me heel dierbaar was. En alle moderne en snelle elektrische toestellen ten spijt zullen die warme momenten nooit kunnen verdringen.
    Heb ook genoten van je leerrijke kerstballen verhaal. Zo zie je maar dat we vroeger op school bij lange na niet alles leerde. Tenzij natuurlijk ik net op die dag afwezig was!Wink
    Dikke en warme knufff, van mij voor jullie.

    13-12-2010 om 01:56 geschreven door Petra/Huismusje


    Lieve groetjes

    Mijn moeder bakte ook altijd wafels, maar wel al met een electrisch ijzer





    Ik wens iedereen een fijne week toe



    13-12-2010 om 00:28 geschreven door Ken









    Laatste commentaren
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!