Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.April, mei communietijd!

    Het is weer volop communietijd. April, mei klinken als Heilige maanden als je overal de communiefeesten ziet. Dat doet mij denken aan mijn communietijd.
    Ja, mijn communie heb ik moeten doen met de nadruk op moeten. Sommigen stonden te springen om hun communie te doen maar eerlijk gezegd voelde ik mij al heilig genoeg.!:lol:


    Ja, in die tijd waren we katholiek, punt. ’t Was nog niet genoeg dat ik in mijn kinderjaren mijn slaap of speeltijd moest onderbreken om naar de mis of lof te trekken ze staken mij dan ook nog eens op internaat bij de nonnen en dat was ook van moeten. Ik heb het toen zelfs een paar keer tot misdienaar ( es) gebracht. Maar met het offeranderinkelen of wijn inschenken zou ik nooit het Belgisch kampioenschap winnen, want heb een paar keer verkeerd gerinkeld ( heel onschuldig hoor haha) tot grote hilariteit van mijn klasgenoten zodat ik terug naar de “ lekenstand” gedegradeerd werd! Oef, dat was echt niets voor mij, ik sliep liever nog wat verder uit, en er was steeds iets dat mijn aandacht afleidde!!
    Natuurlijk moest ik ook mijn communie doen ..Mijn eerste communie om te trainen en daarna mijn plechtige communie om alles plechtig te laten verlopen.
    Mijn plechtige communie herinner ik mij nog alsof het gisteren was. Dat moest allemaal tot in de puntjes geregeld zijn en er mocht zeker niets fout lopen op de weg naar de heiligheid, dus moesten we naar de lering. Daar werd ons een jaar lang van alles ingepompt , werd de catechismus van achter naar voor en omgekeerd geleerd en moesten we er zelfs een examen over afleggen.
    En dan was er de dag van de communie.
    Wij meisjes in een lang wit kleed en de jongens in een schoon en spiksplinternieuw kostuum. Maar het schoonste was dat ze er een lang wit kleed moesten over aan trekken zodat er van dat kostuum niks meer te zien was. Iedereen had plaats genomen in de kerk en op psalm ik weet niet meer hoeveel ,moesten we twee aan twee onze intrede doen. De jongens rechts en de meisjes links. In de ene hand hielden we de kaars die we gratis en voor niks kregen omdat onze ouders ze al hadden afbetaald. In de andere hand onze “ missaal” een gebedenboek met gouden snee verpakt in een lederen zakje .



    Dat lang, wit kleed stond ons meisjes beter dan de jongens want sommigen van hen struikelden af en toe over de boord van dat kleed dat vaak te lang was voor die jongensbeentjes en dat was al reden om bijna de slappe lach te krijgen .Nochtans meenden we het zo toen we onze handen in bidhouding gevouwen hielden en tevens schoon recht voor ons keken. En serieus dat al dat volk daar in de kerk was om nog niet te spreken van die vier of vijf pastoors en die ene hogere in graad die zeker al kolonel of generaal van de pastoors was want hij had ook een ander kleur van rok aan.

    En daar zaten we dan op onze knieën zoals ik vaak als straf al op mijn knieën had gezeten maar dan zonder lange jurk aan. Op zeker moment moesten we dan allemaal vooraan voor het altaar gaan staan en daar zouden we gezalfd worden.
    Dat had je moeten zien! Er liep daar zo'n "heilige met een kommeke zalf " en iedereen kreeg op zijn voorhoofd een kruis getekend met die zalf. Voilà, we  waren al ingeënt tegen de pokken en nu ook tegen al het kwaad dat ons "heilig lijf " ook maar zou proberen te betreden.

    Nadat iedereen aandachtig naar de preek had geluisterd over goed en kwaad en dat we onze honger hadden gestild met "het lichaam van Christus" mochten we eindelijk naar buiten waar de familie klaar stond met felicitaties om dan naar de fotograaf te gaan waar je verplicht was ernstig te kijken want het ging toch om een serieus gebeuren. Hier en daar klonken nog wat felicitaties en dan moesten we ons haasten om rap in de auto te zitten zodat de familie niet te lang moest wachten op het feestetentje. In feite was dat het interessantste moment van de dag want dan kreeg je geschenken. Ik herinner me nog dat schoon doosjes, met een vulpen omdat ik graag schreef .. Die vulpen , daar was ik heel blij mee al vroeg het wel even wat wennen om er mee te schrijven want als je dat niet gewoon bent om met verse inkt te schrijven en je zit wat te lang te zabberen dan zagen je lippen binnen de kortste keren blauw alsof je met blauwtong opgescheept zat.

    Och ja…er was dan ook nog die “ show” tournée!. Een gewoonte in die tijd dat je je bij familie en bekenden ging ” tonen”, een prentje afgaf om te heugelijke dag te herinneren en daarvoor dan een centje in de handen gestopt kreeg! Maar bon…we zaten later aan een lange tafel ik als eregast in het midden tussen ma en pa. Het eten was gewoon lekker maar dat lang stilzitten was er bijna teveel aan. Maar een eregast mag zomaar niet de tafel verlaten en ’t was maar na veel zagen dat mijn ma het goed vond dat ik even de tafel verliet erg tegen de zin van mijn pa. Ik mocht niet naar buiten maar wel met de andere snotters die hun communie nog niet gedaan hadden wat rondlopen maar niet vooraleer ik de tweede preek van den dag kreeg dat ik moest opletten en mijn kleed niet mocht vuil maken ..

    Er was toen ook nog een tweede dag waar we opnieuw naar de kerk moesten. De jongens hadden nu volop de kans om hun nieuw pak te showen en wij meisjes staken ook van boven tot onderen in iets nieuws dat dan de volgende jaren enkel op zondag mocht gedragen worden!

    Ja, ik kan nog uren tetteren over mijn communie en als we nu naar een communiefeest moeten, gaat het er waarschijnlijk anders aan toe. De kinderen hebben wat meer in de pap te brokkelen en die moeten hun communie niet meer doen voor de cadeautjes want de meesten hebben al alles!
    Ja, de communie is prachtig maar eerlijk gezegd heb ik liever dat het anderen overkomt. Maar…had ik mijn communie niet gedaan dan had ik nu dat logje niet kunnen schrijven ,niet?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    24-05-2011
    Dag Na
    Hier geen communies en andere kerkelijke toestanden. Als kind eens mijn vinger verbarnd toen ik een kaarsje moest aansteken in de kerk. En dat was genoeg

    Groetjes van mij
     n38aci.png

    24-05-2011 om 17:31 geschreven door Loewiesa


    22-05-2011
    zit je nog aan de feestdis ?


    Image and video hosting by TinyPic

    22-05-2011 om 10:19 geschreven door ani


    Mooie zondag gewenst van Mia

    Image and video hosting by TinyPic

    In mijn vriendin vind ik

    een tweede zelf.

    Geniet van je dag

    dat ga ik ook doen...

    LIEFS MIA

    22-05-2011 om 01:05 geschreven door Mia


    21-05-2011
    Oei oei.... Communiefeesten ? Show ? communievieringen zijn infantiel en ergerlijk zegt Tertio ( christelijk opinieweekbald .... kan al tellen hé Natoken

    Een aangenaam weekend toegewenst vanwege Amor Fati !

     

    De waarde van een geschenk, wordt niet bepaald door de prijs.

     

    Maak je geen zorgen over verleidingen, die verdwijnen bij het ouder worden vanzelf

    bruggetje.jpg

    21-05-2011 om 23:37 geschreven door Amor Fati


    Wens je een fijne zaterdag lieverd
    zeer prachtig verhaal
    die kerkboek heb ik ook nog liggen ja die plechtige communie dit was me wat de eerste dag in het lang wit en de dag daarna weer in het nieuw met gewone kleren,maar wat had ik een hekel aan die hoed,dan moesten we ons gaan tonen aan de mensen die dit hadden gevraagt ami zenne,en kregen dan 5 of 10 frank
    Image and video hosting by TinyPic
    Een fijne dag gewenst
    Ontmoet de dag weer met het mooie
     en haal je krachten uit een lach
    zie sterren die stralen in ogen
    wat je zal warmen in wat je zag
    leef je dagen en geniet van alles
    sla armen om dierbare heen
    voel het knuffelige in die knuffel
    en je weet ik ben niet alleen
    doe eens iets wat je zal verbazen
    zodat je morgen terugkijkt met een lach 
    ik wens jullie allen een heerlijke
    en fijne super nieuwe dag
    Nikki

    21-05-2011 om 10:55 geschreven door Nikki


    Je doet me terug denken...
    Ja in mijn tijd in de franstalige gevangenis (internaat) wel ja dat was dan wel in het Nederlands afdeling godsdienst dus.
    Maar ik denk hierbij terug aan de tijd dat onze zoon zijn eerste communie deed , hij vroeg of zijn lief mocht naar de feest komen tenslotte gingen ze toch meteen trouwen. Echt hij meende het maar zij ook. Nu de dag zelf moesten ze samen teksten voorlezen en ja het was precies een echt koppeltje (7 jarige) als ze samen uit de kerk kwamen vroeg hij het ons nog eens of ze nu mee naar de feest mocht komen en zij wilde dat wel maar haar ouders moesten er ook om lachen maar zeiden ieder zijn feestje en punt uit. Later is ze verhuisd niemand wist waar dat gezin eigenlijk naartoe was maar onze zoon wist het toen wel haha.
    Zijn plechtige communie heeft hij niet meer gedaan wat ik daar van onthouden heb was dat de familie heel katholiek trouwens niet bekommerd was dat hij zijn communie niet deed maar wel iedereen vroeg daar is toch een feest en ja dat was er zonder zijn groete liefde dus.

    21-05-2011 om 10:23 geschreven door Fjak@


    ..
    Hier in de parochie is't vandaag eerste communie.  Nu doen ze dat in het tweede.  Onze kleinzoon kreeg een feest maar omdat ze niet gelovig zijn wordt er niet naar de mis gegaan etc.
    Mijn eerste communie deed ik het jaar dat we hier in België aankwamen en ik begreep er heel weinig van.  Ik herinner me wel dat ons moeder voor de eerste keer mijn fijn stijl haar een permanent gaf en op de enkele foto's die er zijn sta ik met een afro kapsel!  Ik schaamde me rot.    Plechtige communie : ik kreeg een prachtig kleed (afdragertje) van mijn 7 jaar oudere nicht.  Ik vond het machtig ...tot ik aan de kerk kwam en besefte dat al die andere pracht jurken wit waren en het mijn geel.  Weer een domper erop.   Tijdens het lof viel ik van mijne sus en ik werd buiten wakker op een stoeltje.  Gevolg : niks te feesten, ons ma dacht dat ik doodging en terwijl de familie beneden zat te feesten moest ik in mijn bed  
    Straks naar het schoolfeest van de kinderen van zoon 2 en dan ... dan hopen dat we even terug op adem kunnen komen want ik moet nog verder inpakken voor onze vakantie aan zee.
    Dag lieverd.  dikke kus.

    21-05-2011 om 10:12 geschreven door bojako


    Nanneke een kei goed weekend ...wens ik je toe
    Dat was den tijd dat ze ons leerde liegen...braaf geweest...den bichtstoel in...en dan liegen...want het kon niet dat je niks verkeerd gedaan had !

    21-05-2011 om 09:48 geschreven door Jeske


    in een ver verleden ....
    ik zit bij mezelf te zingen , zo vroeg in de morgen , over een ver verleden , want met jou schrijfsels , ga ik terug in een ver verleden , en eerlijk ? ik weet er niets meer van 't zal dus op mij geen impact gehad hebben ! ik denk dat ik altijd nogal een " eenling " geweest ben ....
    een fijne zondag natoken !

    21-05-2011 om 07:49 geschreven door ani


    Veel liefs en een mooi weekend gewenst

    Image and video hosting by TinyPic


    Graag wens ik  u

    een super gezellig weekend toe...

    heel veel lieve groetjes...

    LIEFS MIA

    21-05-2011 om 01:20 geschreven door Mia









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!