Inhoud blog
  • Kerstmis 1914
  • Vriendschap is....
  • Mijmeren bij
  • 11 novemmber 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bezoek ook eens deze links
  • seniorennet.be
  • http://blog.seniorennet.be/lana/
  • Pierre GrandeGuerre
  • Ester en Leon
  • Derktje
  • charlotte
  • patty en freddy
  • trucker John
  • sloefke
  • maurits
    Bezoek ook eens deze links (vervolg 1)
  • Willy en Ria
  • Patty en Freddy
  • Corry Bosters
  • Paul Geyskens
  • met informatie over vliegtuigen
  • waaroemni
  • Over mijzelf
    Ik ben Letourneur Leo, en gebruik soms ook wel de schuilnaam spitfire.leo.
    Ik ben een man en woon in Wolvertem (België) en mijn beroep is met pensioen.
    Ik ben geboren op 22/01/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eerste en tweede wereldoorlog, geschiedenis en zo voort.....
    als een spitfire door de lucht
    mijmeringen en andere gedachten
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje van maandag naar dinsdag

    Oeps,

    Gisteren pech gehad. Mijn bloedmooie vampier was wel aanwezig, maar met andere dingen bezig en het bloedtrekken werd dan maar overgenomen door de endocrinoloog. Ditmaal steeg mijn bloeddruk in eerste instantie naar een ongeziene hoogte, maar dat was meer aan de teleurstelling te wijten dan aan wat anders. Het verschil is dan ook immens! Mijn bloed is niet van kleur veranderd noch gekabbeld, dus op dat vlak is alles oké! Mijn nieuwe pillenvoorraad gekregen en drie potjes om binnen drie maanden  gevuld terug te bezorgen. Een troost is wel dat de mevrouw die alles in goede banen leidt en het dossier met zorg behandelt eveneens een prettige verschijning is en dan nog vriendelijk ook; het is wel een verademing in vergelijking met sommige andere personeelsleden. Is het u ook al opgevallen dat het medisch personeel – en ik bedoel dan diegenen die verzorgen en begeleiden – in de meeste gevallen vriendelijker is dan het administratief personeel – en ik bedoel dan diegenen die de patiënten inschrijven en zo?
    Zou dat komen doordat de eersten meer geconfronteerd worden met de ellende en de ziekten en de laatsten meer in routine vervallen?

    Ondertussen zijn we nu dinsdagavond en ben ik in Mechelen gesukkeld. De oudste zoon heeft nachtwerk en zijn vriendin is naar de oudervergadering voor de eerste communie. Oma is thuis naar de oudervergadering als parochieel medewerker voor de eerste communie en zo zit opa dan maar op verplaatsing voor de pc. Het is eigenlijk geen babysitten meer maar ‘kind-sitten’. De kleindochter is er zeven geworden en kon met wat moeite in bed gemotiveerd worden. Wat een opa lijden kan!

    Ondertussen staat de teevee nu op 2BE, het vroegere Kanaal Twee en gaat opa zich klaar maken om naar de voetbal van de Championsleague te kijken. Het Spaanse Real Madrid tegen het Italiaanse Juventus,dat belooft toch wel wat te worden, als de Italianen zich niet bezondigen aan catenaccio uiteraard.

    Zo tot een volgende blog dan maar!

    Ciao

    21-10-2008 om 20:43 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t was een tijdje geleden

    Hallo lezer(s),

    Het is nu weeral een tijdje geleden dat ik mijn toetsten bespeelde voor een blogje. ’t Is nogal druk geweest de laatste tijd en dat is natuurlijk verschrikkelijk om te moeten zeggen. Als toekomstige gepensioneerde droom je er van om eindelijk eens wat rust te krijgen en je tijd te mogen besteden aan al wat je tijdens je actieve carrière droomde te ondernemen. Nu je in dat gepensioneerden tijdperk belandt, moet je gewoon vaststellen dat leven weliswaar een andere wending neemt, maar dat de tijd niet stilstaat. Integendeel, met de dag lijkt de secondewijzer sneller te lopen en bovendien geeft de dag zelf de indruk alsmaar verder in te krimpen. Een paar nachten geleden  droomde ik dat ik een vaas kapot liep en dat er een geest uit te voorschijn kwam. Ik mocht echter maar een wens doen en dat was om te beginnen al een ferme tegenspoed. Verdorie: in de meeste verhaaltjes mag je drie wensen uiten!

    Ik moest me uiteraard bij de feiten neerleggen en vroeg dan maar om dagen van 48 uur, in de hoop zo wat meer tijd te krijgen. Maar dat was zonder de vrouw en de jongste gerekend. Het antwoord van mijn goede geest was niet uitgesproken als ‘ons’ vrouw me wakker schudde met de telefoon in de hand. Jongste had me dringend nodig! Weg mijn 48 uren dagen!!!

    Misschien maar goed ook. Het was me wat de laatste tijd, hoor. Werken bij de jongste zoon aan de kamers, werken thuis aan een deur (afbijten – opschuren – primer – gelijkmaken met staalwol – eerste laagje lakverf – terug wat gelijkmaken en tweede laagje voorzien). Een muur volledig afkrabben en voorzien van een grondlaag, aanbrengen van een dunne laag isomo om daarna nog even te behangen met vlies. Ondertussen het vuur uit de schouw genomen en weggebracht naar containerpark wegens ‘kapot meneer en herstellen kost veel geld’. Het weer slaat om en ’s morgens is het soms niet al te warm in de keuken, zegt mijn madam en voel ik zelf trouwens ook wel. Maar niet getreurd alles komt in orde, geloof me (doet je dat niet denken aan dat tuinspotje?).

    Rampzalige week ook wegens de verkoudheden en de honderden virussen die daardoor de lucht in gezwierd worden. Eerst de schoondochter, gevolgd door de jongste zoon, daarna de oma en tenslotte de opa – uw dienaar dus.  Je kent dat ook wel, h酅 keelpijn want de keel voelt als een rasp, koorts (bij het minste dat je doet vloeit het zweet in beken van je hoofd over je ruggengraat tot tussen de spleet van je kont)  hoesten doet je niet alleen naar adem happen, maar je krijgt er barstende hoofdpijn van en slapen dat je kan…..in stukjes en brokken dan toch…activiteiten naar een zeer laag pitje geschoven en de mogelijkheid onderzocht om zoveel mogelijk contact te maken met mijn matras. Er loopt echter ook nog zo een 11- jarige Mechelse scheper rond die om aandacht schreeuwt (bij wijze van spreken nietwaar)en die zich graag laat vertroetelen als een klein kind! Planning was er, maar kon helaas niet altijd gevolgd worden.

    In onze planning voor vandaag hadden we voorzien om een bezoekje te brengen aan Oud-Rekem waar nog wat activiteiten doorgingen in het kader van hun verkiezing als mooiste dorp van Limburg.  Daar is dan spijtig genoeg geen gevolg aan gebreid omdat we beiden – oma en opa dus – slappe benen en een zere kop (plus de rest) hadden door die dekselse verkoudheid. Het zal dus maar moeten verschoven worden naar een latere datum. Een van dezer dagen moeten we echter dringend naar de Westhoek…… ieder jaar probeer ik met een vriend (en de vrouw als ze mee wil) om een bezoekje te brengen aan de wereldoorlog 1 plaatsen. Je kan dat beter in de herfst of in de winter doen omdat de bladeren van de bomen gevallen zijn en je zo een beter inzicht krijgt over het landschap. Je begrijpt dan beter de strategische inzichten van de legers van toen en de moeilijkheden die de geallieerden ondervonden bij hun offensieven omdat ze in de meeste gevallen altijd wel bergopwaarts moesten (voor wat een berg dan hier voorstelt, maar toch niet te onderschatten als je met volle uitrusting moet optrekken). Dit jaar ligt zeker Boesinghe op onze weg en verder stippel ik nog wel wat uit. Rond Ieper liep die tijd een spoorweg en in sommige bermen zijn nog overblijfsels terug te vinden van bunkers of andere schuilplaatsen. Het bezoek aan een zoveelste militaire begraafplaats is dan ook altijd wel indrukwekkend  en een mogelijke ‘last post’ met een of andere delegatie die bloemen neerlegt aan de Menenpoort doet nog altijd mijn haren op mijn  armen trillen!

    Straks om 10 uur wordt ik verwacht in de kliniek voor mijn driemaandelijks bezoekje. Nuchter aanbieden a.u.b. om bloeddruk te laten meten (driemaal) en bloed te laten trekken. Eerste meting is altijd wat hoger dan gewoonlijk, zegt de specialist me telkens weer. Hoe wil je dat anders, repliceer ik dan, als zo’n jonge, ferme, blonde poes naast je komt zitten, je arm vast neemt en er de band voor meting rond legt. Hoe zou je zelf zijn en dan vooral op een nuchtere maag. Hola, zeker. Een echte marteling is het soms…vooral als ze je arm nemen, die even op hun  dij doen rusten om dan de naald ‘met een klein prikje’ in je ader te duwen! Om maar te zeggen dat het levenspad van een ouwe vent zo vol met wolfijzers en schietdinges…geplaveid is. Mag dan ook niet vergeten mij plaspotjes mee te nemen. In de week voorafgaand aan mijn doktersbezoek moet ik immers driemaal mijn eerste  -ochtend- plasje opvangen in een plastiek potje met een bewaarpil er in. Daarna goed dicht, zorgvuldig afvegen en in de frigo maar eerst niet vergeten op te schrijven: datum en uur van de collectie! Telkens weer er aan denken om ze op tijd uit de frigo te halen en te verpakken zo dat ze niet kunnen uitlopen…ik heb het geluk en fantastische madam te hebben die van verpakken heel wat kaas gegeten heeft….en dat is dus altijd wel een pluspunt voor een handige Harry als ik.

    Zie zo, voor vandaag hebben we het weer gehad. Ga nog een koortspilletje pakken en dan bedje inkruipen. Mag een beetje langer slapen want een nuchtere aanbieding bij de ‘bloedmooie vampier’ sluit een ontbijt uit….en dus mag ik mijn oogjes even langer dicht houden voor zover de telefoon, de bel, de postbode, de madam noch de hond wat eten in het roet smijten, want dan zal de nacht toch nog kort genoeg zijn.

     

    Tot blogs dan maar weer.

    Leo

    20-10-2008 om 02:39 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 05/02-11/02 2024
  • 04/12-10/12 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!