Inhoud blog
  • Kerstmis 1914
  • Vriendschap is....
  • Mijmeren bij
  • 11 novemmber 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bezoek ook eens deze links
  • seniorennet.be
  • http://blog.seniorennet.be/lana/
  • Pierre GrandeGuerre
  • Ester en Leon
  • Derktje
  • charlotte
  • patty en freddy
  • trucker John
  • sloefke
  • maurits
    Bezoek ook eens deze links (vervolg 1)
  • Willy en Ria
  • Patty en Freddy
  • Corry Bosters
  • Paul Geyskens
  • met informatie over vliegtuigen
  • waaroemni
  • Over mijzelf
    Ik ben Letourneur Leo, en gebruik soms ook wel de schuilnaam spitfire.leo.
    Ik ben een man en woon in Wolvertem (België) en mijn beroep is met pensioen.
    Ik ben geboren op 22/01/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eerste en tweede wereldoorlog, geschiedenis en zo voort.....
    als een spitfire door de lucht
    mijmeringen en andere gedachten
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstvrede?

    Kerstvrede?

    Het is december 1915 en in de loopgraven in Vlaanderen en Frankrijk zijn soldaten mijmerend begaan met wat henzelf treft en hun dierbaren die ze achterlieten in de ‘heimat’. Alle politieke en militaire overheden, hierin gevolgd door een algemeen euforisch gevoel bij de bevolkingen, waren er van overtuigd geweest dat de oorlog vlug achter de rug zou zijn en wel voor kerstmis 1914. Het was dus wel even anders uitgedraaid. Het was nu een jaar later en de vooruitzichten waren niet zo denderend. Iedere dag haast bracht zijn doden, gewonden en vermisten en het uitgraven van de stellingen beloofde geen beterschap.

    Uit de loopgraven van de Duitsers klonken zachte kerstgezangen en de geallieerden luisterden – eerst met verwondering en later met heimwee – naar de eeuwenoude liederen die vertelden van vrede, vreugde en vervulling. Wie was de eerste? Wie deed de eerste stap? Was het een Duitser, was het een Brit, een Belg, een Fransman of een of ander exotische krijger uit een ver land? Het doet er weinig toe, maar opeens was er wel de wil tot verbroedering, de wens naar stilte en vrede. Duitsers spraken Engels en Belgen spraken Duits en zelfs zonder spreken verstonden ze elkaar. Het was haast een kopie van het Bijbelse pinksterverhaal. Drank, voedsel, sigaren en andere kostbaarheden werden uitgewisseld en men vertelde over de familie, de gewoontes en het vroegere leven. Beduimelde foto’s werden bovengehaald en men wees elkaar de ouders, de vrouw, de kinderen…aan. Men speelde zelfs voetbal in een vroege Europacupsfeer…Men droomde weer van vrede, men verzuchtte naar het gewone leven, naar de stilte! Men vroeg zich af wat men mekaar wel misdaan had om elkaar zo maar wild weg neer te maaien?....Het mocht allemaal niet baten…de hogere militaire leiding wou van geen verbroedering weten, de vrede was geen alternatief, hogere officieren bevolen terugkeer in de loopgraven en herneming van de oorlogsactiviteiten. Enkele van de officieren die het moment van vrede hadden toegestaan, werden gefusilleerd…als voorbeeld…als aanmoediging verder te strijden: DE VREDE KAPOTGESCHOTEN!

    We zijn nu vele jaren later en blijkbaar heeft  de mensheid nog niets geleerd. In Congo word lustig verder gemoord, verkracht, geroofd…en desondanks de gerechtvaardigde woede van onze Minister De Gucht, weigert Europa op te treden. In Azië liggen veel potentiële vuurhaarden zo niet te branden, dan toch te smeulen… In het Indiase Mumbay werd onlangs nog maar veel blind terreur oorzaak van vele – weeral – onschuldige slachtoffers…In de Gaza-strook heeft Hamas aangekondigt een einde te maken aan het wapenbestand en stuurde al onmiddellijk enkele raketten naar Israël, de reactie liet niet lang op zich wachten: helikopters maakten wat slachtoffers als weerwraak.
    DE PRILLE VREDE KAPOTGESCHOTEN!

    Onze regering is gevallen, gestruikeld over een blijkbare inmenging van de politici in de rechtsmacht. De oppositie roept om nieuwe verkiezingen…de aandeelhouders van Fortis zijn geneigd te triomferen omdat de rechter hen blijkbaar gelijk geeft en de beurzen? Die zijn stijgende! Joepie. Terwijl het land te lijden heeft onder de mondiale recessie, terwijl dagelijks bedrijven sluiten of herstructureren en werknemers op de straat worden gezet, terwijl de energieprijzen de pan uitswingen en de hoeveelheid aankopen in het mandje alsmaar verkleind tegenover een stijgend bedrag….terwijl mensen ongerust zijn over de toekomst van hen en hun familie, terwijl………terwijl van alles misgaat, spelen de politici spelletjes omwille van hun prestige of hun financiële vergoeding!

     

    Aan de vooravond van Kerstmis zal onze koning zijn kerstboodschap nog maar eens via de media verspreiden. Op de buis zal hij het waarschijnlijk hebben over solidariteit, compassie met de medemens en zal hij meer dan waarschijnlijk oproepen tot wat meer gemeenschap. De kroon mag niet ontbloot worden en ieder boodschap – ook die van kerstmis – moet gesteund worden door een of andere minister, zo niet zelfs door hem geschreven. Welke minister zal deze boodschap nu schragen? Er is immers geen regering meer, alleen een ontslagnemende die enkel het hoogstnoodzakelijke mag doen.

    Verkiezingen zijn eigenlijk onwettelijk omdat Brussel-Halle-Vilvoorde nog niet gesplitst is zoals dit door het Grondwettelijk Hof werd voorgeschreven. Politici zullen hier wellicht ook wel weer een achterpoortje vinden, want daarin vooral zijn het kampioenen.
    Door de arrogantie, de onkunde of de onwetendheid van politieke mensen zijn de verwachtingen van vele mensen nog maar eens de grond ingeboord.
    VERZUCHTINGEN EN VERWACHTINGEN VOOR VREDE KAPOTGEMAAKT!

    België is een land met veel ervaring van bezettingen en weet als geen een hoe ongelukkig dit allemaal is, maar we hebben er blijkbaar niets van onthouden. Het zal dus waar zijn wat de professor vertelde: we zijn slechts in staat om een periode van hoogstens acht jaar te onthouden!

    Terwijl worden de (e-)brievenbussen overladen door wensen van alle kanten en in alle vormen, kleuren en muziek. De mensen hunkeren dus naar vrede……maar te veel beleidsmensen zien het niet!

    De vrede wordt dus nog altijd letterlijk en figuurlijk kapotgeschoten……en de boer hij ploegde voort..

    Desondanks dit negatief gevoelen, met toch nog een beetje hoop in mijn hart, hoop in de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, niet alleen een wens, maar een gebed:

    Maak dat mensen met open ogen gemakkelijk in eigen hart kunnen kijken,
    maak dat mensen met een open hart gemakkelijk de weg vinden naar hun medemens,
    maak dat mensen in hun hart kunnen voelen hoe goed het met mekaar kan zijn,
    en maak dat ze daardoor werken aan een wereld waar iedereen zijn plaats kan vinden op de weg van geluk en vrede!

    Aan u beste lezer wens ik uit het diepste van mijn  hart
    dat je de meest menselijke warmte moge ervaren van mensen rondom jou,
    dat dagelijks iemand tegen je zegt – met woorden of in gebaar –
    IK HOU VAN JOU! Meer dan van mezelf: IK HOU VAN JOU!

    21-12-2008 om 03:19 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zaak Lhermitte is beoordeeld!

    De zaak Lhermitte is beoordeeld! 


    Vandaag sprak de jury van het Assisenhof van Nijvel zijn oordeel uit over moeder Lhermitte. Het is een harde uitspraak geworden! Schuldig aan moord van haar kinderen met voorbedachten rade!

    Even een poging tot samenvatting van de feiten. Geneviève Lhermitte is getrouwd met een man met Marokkaanse roots en heeft met hem vijf kinderen. De man werd door dokter Schaar naar hier gehaald om er te studeren, maar hij betaalt niet alleen zijn studies, maar blijkt tevens financiële sponsor voor het gezin waarbij hij na een tijd gaat inwonen. Hij betrekt er een eigen verdieping, maar loopt binnen en buiten bij het gezin alsof het zijn eigen woning betreft. Op geregelde tijdstippen slaapt hij zelfs in de echtelijke kamer zodat het paar geen enkele privacy meer heeft, maar dat is twistpunt voor de echtgenoot die het allemaal normaal vindt. Deze echtman verblijft meer in Marokko dan in zijn eigen gezin en tijdens zijn verblijven hier bezoekt hij geregeld de sauna, maar dan wel zonder zijn vrouw noch kinderen. Soms slaapt hij boven in het appartement van zijn ‘mecenas’.

    De aantijgingen dat hij homo zou zijn, ontkent hij in alle toonaarden, maar wordt toch betrapt in bed met dokter Schaar: maar ze deden toen niets verkeerd!
    Als tegenprestatie mag Geneviève Lhermitte de was en de plas doen van de eerwaarde dokter, maar dit blijkt ook al een onaangename karwei te zijn want de man is niet van de meest hygiëne mensen.
    Voor Lhermitte stapelt zich alles op en ziet ze de toekomst maar somber in, des te meer dat ze bij haar echtgenoot geen gehoor vindt. Ook de  psychiater die haar uiteindelijk moet begeleiden ziet blijkbaar niet in hoe erg het met haar is gesteld en zelfs een door haar geschreven briefje dat ze van plan is haar kinderen en zichzelf van het leven te beroven, schudt deze expert niet wakker en dus onderneemt hij geen actie met het noodlottige gevolg dat de moeder uiteindelijk tot de daad overgaat.

    De moeder koopt in een grootwarenhuis een scherp vleesmes, roept haar kinderen een voor een bij zich en snijdt ze uiteindelijk de keel over, waarna ze ze terug in bed legt. Zelf onderneemt ze een poging tot zelfdoding, maar deze mislukt. Over deze gruwelijke daad wordt uiteraard in de media uitvoerig geschreven en de nu gescheiden vader, net als dokter Schaar, krijgt tweemaal de gelegenheid op de beeldbuis bij EEN zijn mening te ventileren.

    De schok is groot en de meeste mensen die de zaak volgen vragen zich uiteraard af hoe een moeder haar kinderen dit kon aandoen. Een antwoord hierop kan waarschijnlijk niet gegeven worden, maar de vrouw reageert nogal op een labiele wijze op haar proces hetgeen zou kunnen wijzen op een geestestoestand die in de war is. Dit wordt blijkbaar ook zo begrepen door de voorzitter van Assisen die een nieuwe en grondig onderzoek vraagt vanwege psychiatrische experts waarbij degenen horen die een eerste advies hadden uitgebracht. Dit eerste advies – op basis van de verklaringen van de beschuldigde -  was tot de conclusie gekomen dat de vrouw op het ogenblik van de feiten toerekeningsvatbaar was, m.a.w. dat ze zeer goed wist wat ze deed en bijgevolg volledige verantwoordelijkheid draagt voor de feiten. Het tweede advies – dat volgt uit de observatie en de vaststellingen en getuigenissen tijdens de procesgang – geeft een totaal ander zicht. Vrouwe Lhermitte wordt nu ontoerekeningsvatbaar verklaart, hetgeen de jury de mogelijkheid verleent ze te laten interneren in een instelling eerder dan in een gevangenis.  Deze tegenspraak tussen de beide adviezen veroorzaken natuurlijk de invraagstelling van de experten, des te meer het om dezelfde personen gaat die nu een tegengestelde conclusie meedelen. Weten deze specialisten dan nog waarmee ze bezig zijn, is een vraag die velen zal bezighouden.

    De advocaten van de verdediging laten al vlug in hun kaarten kijken als ze aankondigen in eerste instantie te willen pleiten op de ontoerekenbaarheid van de beschuldigde zodat ze kan geïnterneerd worden. In tweede orde willen ze pleiten dat de feiten gepleegd werden onder een ‘onweerstaanbare dwang’ hetgeen de vrijspraak zou betekenen.

    De burgerlijke partijen pleiten uiteraard voor kindermoord met voorbedachten rade en deze stelling wordt ook gevolgd door het openbaar ministerie.

    Deze namiddag viel dus het verdict:moord met voorbedachten rade en na urenlang beraad volgt de strafmaat – levenslange gevangenisstraf.
    De jury bestond voor een groot deel (8 op de 12) uit vrouwen en dit kan in het nadeel van Lhermitte gespeeld hebben uiteraard.

    Bij een uitspraak door het Hof van Assisen is geen beroep mogelijk. Er zijn slechts twee mogelijkheden om een arrest te verbreken. Indien er eventueel procedurefouten zijn gebeurd dan kan een van de betrokken partijen dit betekenen bij het Hof van Cassatie. Dit rechtsorgaan spreekt niet ten gronde uit en zal dus niets aan het arrest wijzigen, maar moet bepalen of er procedurefouten werden begaan. Indien de voorziening in Cassatie ontvankelijk werd verklaar en er procedurefouten werden vastgesteld, dan zal het Hof van Cassatie het arrest verbreken en een nieuw assisenproces ordonneren. Uiteraard gebeurt dit dan met andere raadsheren en juryleden.
    Een tweede mogelijkheid is wanneer de beroepsrechters zouden vaststellen dat er onterecht gestraft werd of in overdreven maten, dan kunnen ze ook het arrest doen verbreken en een nieuw proces moet dan plaatsvinden. Naar mijn weten is dit in het verleden nog maal twee keer voorgevallen, de eerste keer in een ver verleden, de laatste keer enkele jaren terug waar een van de drie beschuldigden volgens de rechters onterecht schuldig werd verklaard en een strafmaat opgelegd kreeg.
    Dit zie ik hier niet gebeuren. Dat de advocaten van de verdediging in Cassatie zullen voorzien, kan men echter wel verwachten, maar dit zullen we binnen uiterlijk een vijftiental dagen te weten komen.

    Men kan zich uiteraard vragen stellen bij de uitspraak. Zijn er echt geen verzachtende omstandigheden? Is het onmogelijk dat een moeder in dergelijke situatie werd gebracht dat ze zulke gruwelijke en bijna ondenkbare daad stelt? Wat gezegd  over een psychiatrische rapportering die bij het tweede onderzoek volledig in tegenspraak is met het eerste? Waarom werd op TV EEN tot tweemaal toe aan de echtgenoot en de dokter Schaar, een forum aangeboden waar ze hun ‘waarheid’ konden bekendmaken? Is een proces voor Assisen geen proces op tegenspraak, zodat ook Geneviève Lhermitte een gelijkaardig forum zou krijgen?

    Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken omdat ik niet kan begrijpen dat een moeder dit zou doen zonder dat ze op het ogenblik van de feiten haar zinnen niet meer meester is, tenzij ze doorslecht zou zijn. En dat blijkt zeker niet uit de moraliteitsgetuigenissen waarin de moeder toch wel meestal positief tot zeer positief werd beoordeeld. Begrijpe wie het begrijpe kan en ik moet zeggen dat dit mijn petje te boven gaat.

    Dit is geen verwijt naar de jury toe, want het zijn ook maar mensen en de beelden die ze gezien hebben en het rapport dat ze hoorden over de feiten, moeten hun geest ook wel op een onmenselijke manier dooreen geschud hebben. Ik was er niet graag bij geweest!

    Misschien heeft moeder Lhermitte zelf wel de sleutel gegeven tot dit onmenselijke  en onbegrijpelijke drama. Bij het begin van het proces en op het einde, toen haar nog de gelegenheid kreeg laatste woorden tot de jury te spreken, sprak ze woorden van spijt en eindigde met te zeggen:

    ‘Een moeder doodt haar kinderen niet!’

    en dat besef dat ze de rest van haar leven moet meedragen, zal wellicht de zwaarste straf van alle zijn. Ik hoop voor haar dat ze ooit hiermee in het reine kan komen.

    20-12-2008 om 02:41 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zoon moet op de operatietafel
    Wat we eigenlijk hadden gevreesd, is bevestigd deze morgen door de specialist in de kliniek van Asse. Bij het nazien van de genomen scan blijkt dat een stuk van de meniscus inderdaad afgebroken is en nu losjes rond zweeft en als dusdanig de pijn veroorzaakt die Wim ondervindt.
    Dit wordt dus een zogenaamde kijkoperatie: twee gaatjes maken, cameraatje erin en stukje wegnemen, jongeman, en 's avonds kan je al een beetje rondkruipen zoals nu.
    Dit wordt dus dinsdagmorgen binnengaan om de ingreep te ondergaan en in principe - wanneer er zich geen complicaties voordoen - in de loop van de namiddag terug 'home'!
    Daarna een periode revalidatie met nodige bezoeken aan de kine in de hoop zo vlug als mogelijk terug aan de slag te kunnen. Een jong gezin met huislasten en twee kinderen kan zich heden niet meer permitteren langer thuis te blijven dan noodzakelijk of hoe het financiële altijd maar weer zijn impact bewijst op alle gebied.
    Opa zal dus nog wel een paar keren mogen voor vervoer zorgen, des te meer de kerstvakantie voor de  deur staat en waarschijnlijk nog wel wat activiteiten moeten gedaan worden met de kleinkinderen. Dit is toch wat oma en opa zo'n beetje hopen!
    De overgang van oud naar nieuw zal dus dit jaar een beetje in mineur verlopen, maar ook dat kan zijn charme hebben.

    20-12-2008 om 01:21 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De perikelen van een pc-panne
    Wel, wel, Vandaag was het een dag met een wel uitzonderlijke ervaring. Twee dagen (nu drie ondertussen) ontving ik bericht dat het anti-virusprogramma dat onze pc's beschermd een update terbeschikking had. Dus niet gelaten, de installatie onmiddellijk aangevat met goed resultaat op mijn machine, maar toch een beetje anders op het apparaat van mijn vrouw, waar de installatie verkeerd liep. De computer liep gewoon vast en telkens heropstarten bracht geen aarde aan de dijk. Uit pure miserie de Hitman pro maar eens laten lopen, maar ook dat was het Moriaantje gewassen!
    Opnieuw opstarten van de pc bracht al onmiddellijk de boodschap dat de plugin voor de antivirus fout zat. Alle mogelijke kuis- en andere dingen geprobeerd, allemaal onverrichterzake, de installatie lukte maar niet!!
    Via de technische ondersteuning dan maar, maar ook daar liep het fout, alles blokkeerde en bovendien kreeg ik de melding dat er geen virusbescherming meer was....mensen, mensen...om gek van te worden.
    Dan maar via mijn pc-tje geprobeerd en daar dan toch de technische ondersteuning aan de chat gekregen, maar ja, over en weer lopen was ook geen optie, dus even terug naar af.
    Ook vandaag de hele dag gesukkeld om uiteindelijk een bericht te zien dat Microsoft een invoegtoepassing had geïnstalleerd die er eigenlijk niet moest zijn. Deze dan maar via configuratiescherm er uit gehaald en zie .... het wonder geschiedde: ik kon contact maken met de technische ondersteuning van mijn anti-virusleverancier, de firma Symantec.
    Een eerste interventie lukte niet omdat ik telkens de boodschap kreeg dat het programma  niet kon geïnstalleerd worden omdat er nog een op de pc zat, hetgeen nergens te zien was, want geen onderdelen van het programma meer te zien.
    Wat dan gebeurde zal me toch wel een tijdje bijblijven. De technieker vroeg me toelating om vanuit zijn zetel zelf het nodige te doen op mijn pc, hetgeen ik uiteraard beaamde. Ik moest niks doen, de pc zou verschillende malen herstart worden en zo verder en we zouden permanent in verbinding blijven met een chatvenster.
    En dan ben ik met mijn eigen ogen in de 21ste eeuw gesukkeld, want van dan af zag ik de pijl allerlei bewegingen maken, files weghalen en opkuisen, patches verschijnen die van alles deden, maar zo snel dat ik amper kon volgen en inderdaad verschillende keren de pc heropstarten. Het is wat raar, want je hebt de neiging zelf op bepaalde boodschappen te antwoorden, maar ziet het pijltje dan voor je neus van de ene kant naar de ander gaan, regels ingevuld worden en zo verder...
    Uit het systeem en de register werden heel wat achtergelaten en verborgen onderdeeltjes gehaald om daarna tenslotte het programma te installeren, ieder onderdeel voorafgegaan door een check.....amazing thing was dat.
    Na een goed uur kreeg ik via de chatbox het signaal: probleem opgelost!
    En ja het was zo het ook. Ik kreeg de controle terug over de pc en klaar was kees!
    Een pak viel me van het hart en proficiat voor de deskundigheid van de dame aan de ander kant van de elektronische lijn!
    Als ik er al iets uit geleerd hebt, dan is het dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn met de bescherming van je machientje, want eenmaal iemand de controle erover krijgt, dan doet ie wat hij wil, met alle gevolgen van dien. Je moet het eens meemaken om het gevaar te beseffen dat je loopt indien een hacker er in slaagt zich meester te maken van je pc. Het is angstwekkend, hoor.
    De aanschaf voor een Symantec (Norton) bescherming heeft me verleden jaar wat geld gekost, maar ik heb er toch iets voor teruggekregen, de integriteit van mijn computer om te beginnen en de wetenschap dat aan de andere kant toch deskundige mensen zitten die er nu mee voor gezorgd hebben dat ik zonder zorgen kan mailen, internetten en bankieren. Dank je wel Stephanie van Symantec!

    18-12-2008 om 23:48 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Updaten van een pc levert soms meer problemen dan oplossingen
    Eergisteren ontving ik van Symantec Norton een berichtje dat ik mijn antivirus programma mocht updaten naar versie 2.0. Hieraan uiteraard dadelijk aan begonnen en op mijn pc-tje hiervoor geen enkel probleem ondervonden. Mijn machientje is nu goed beschermd door het vernieuwde programma.
    Alleen bij de installatie van de update op de pc van mijn vrouwtje liep het meer dan mis. Het begon al met een foutmelding bij het downloaden van het installatieprogramma. Ik moest o.a. mijn firewall van Windows uitschakelen om nog maar een begin te maken met het binnenhalen van de files. Daarna begon de installatie en de setup vanzelf te werken, te beginnen met het weghalen van de oude bestanden. Sindsdien is alles in het honderd gelopen want de setup begon met te zeggen dat er nog oude bestanden van de antivirus op de pc stonden en dat ik die eerst moest verwijderen en daarna terug opstarten. Ja, ik heb dat dus gedaan en waarschijnlijk dan weer te veel weggehaald met als resultaat dat ik al twee dagen zit te knoeien en er maar niet in slaag om de nieuwe versie te installeren. Uit grote miserie deze namiddag getracht via internet contact te leggen met Symantec, maar dat lukte maar niet, zodat ik ten einde raad maar met mijne pc dat contact gelegd heb...Joepie, gelukt...Maar op zeker ogenblik moest ik dan weer op de pc van mijn vrouwtje bepaalde handelingen stellen o.a. via het configuratiescherm en dat verplichtte me om naar boven te lopen en dan terug naar beneden, mensen om gek van te worden. Dan moest ik afbreken want de kleinzoon moest naar de judotraining en vermits de zoon met zijn meniscus zit te sukkelen, draaf ik met plezier rond voor de kleine man. M.a.w. het euvel is nog niet opgelost en vermits de pc van vrouwlief momenteel zonder virusbescherming staat, als je dit leest en je hebt een dringende boodschap voor mijn madam, stuur ze maar naar mijn peeceeke....we verwittigen wel als alles terug in orde is.

    18-12-2008 om 01:46 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportgala 2008 op EEN-tv
    Ik heb met veel spanning en nieuwsgierigheid gekeken naar het sporgala van dit jaar. Ik vroeg me af wie er nu eigenlijk eens in de prijzen ging vallen en of de keuze ingegeven zou worden door iets anders dan door spectaculaire evenementen.
    En ja, dit jaar vond ik het getuigen van wat mmer serieus en volwassenheid bij de keuzes van de verschillende gelauwerden, alhoewel soms de lijst van de genomineerden eigenaardige bokkesprongen maakte. Dit is eigenlijk momenteel van geen belang meer vermits de laureaten, naar mijn mening dit keer terecht gekozen werden.
    Om toch even op een ander spoor te beginnen, verwijs ik naar de aanwezigheid van Aagje Van Walleghem, die de genomineerde beloftes voorstelde en daarna de verkozene mocht kenbaar maken en hem de prijs overhandigen. Momenteel is dit meisje, samen  met nog andere turnsters en turners, trainers en ouders, verwikkeld in een dispuut met het overkoepelende orgaan dat haar trainer ontsloeg. De kennis en de vakbekwaamheid van deze man zijn van dergelijk allooi dat zijn ontslag betreurd wordt door bijna alle kenners en mensen die in het turnmilieu betrokken zijn, maar het overkoepelend orgaan wil in deze strijd zijn macht betonen en wil van geen wijken weten. Arme zielen!

    Vele jaren geleden waren onze twee jongens fervente turners en hun mama en papa fervente supporters uiteraard. Je rolt dan stilletjes aan in het wereldje in en na een tijdje kon ik mijn examen afleggen als provinciaal jurylid voor Olympisch turnen zoals dat toenmaals heette. De zonen trainden ondertussen alsmaar meer en langer en meer, zodat op zijn 17de de oudste aan gemiddeld 25 uur oefenen kwam. Ik kan u zeggen dat dit geen sinecure is, het enorm veel wilskracht, volharding en pijn verdragen is. Een van de pilaren in dit hele gebeuren is dan zeker de trainer, want die moet niet alleen het niveau van zijn pupillen verbeteren, maar ze bovendien gedurend kunnen motiveren om verder te gaan, de pijn te verbijten, alle andere plezante verlokkingen opzij te laten liggen om dat enen doel te bereiken: de oefening in de perfectie kunnen uitvoeren.Dat Aagje en haar omgeving, andere turnbeoefenaars en zelfs collega trainers tegen het ontslag van haar oefenmeester zijn, betekent dat deze man meer doet dan alleen oefeningen opleggen en doen uitvoeren, maar dat hij vooral in staat is zijn pupillen te motiveren....en dat is primordiaal voor een sporter. Haar oproep naar de jeugd om ook de sport aan te pakken, past dan ook volledig in dit kader.

    Dat Tia Hellebaut, sportatlete van het jaar zou worden, stond haast in de sterren geschreven. Ze verdient het dan ook. De inspanningen die ze - samen met haar partner coach- heeft moeten doen om dat niveau te bereiken zijn haast bovenmenselijk. Als je in dat wereldje niet bekend zijt, dan is het haats onbegrijpelijk, maar stel dat je dorst hebt of zin in een glaasje wijn, dan kan je dat normaliter zonder veel problemen drinken, maar als je tot de topsport behoort, moet dat meestal uitgesteld worden tot een beter moment. Voeding, drank, nachtrust, leven en doen zijn zo onder controle te houden dat het voor een bon vivant onmogelijk te realiseren is en toch slagen deze mensen er in om dit te doen en te oefenen daar waar een ander het plezier opzoekt. Chapeau, dame Tia. Je hebt de prijs verdient.
    Spijtig aan dit alles is uiteraard dat Kim Gevaert hiermee naast de prijs valt en ik vind dan eigenlijk wel dat men in zulke uitzonderlijke gevallen een dubbel prijs zou mogen uitdelen. Dat ze oprecht blij was voor Toa, daar twijfel ik geen moment aan, dat zit blijkbaar in haar karakter gebeiteld, maar ik vermoed dat binnen in haar diepste ik, het een beetje knagen zal om de verloren kans. Kim, meisje, in de ogen van alle atletiek- en sportminnende mensen, zeg ik je: voor mij heb je die prijs evenzeer gekregen!
    Dat jij en Tia, naast Kim Clijsters en o.a. Justine Henin een sterke groep vrouw waren, is buiten kijf en dat is voor ons landje een pluspunt. Voor jou en je collega's zal het zeker een stimulans geweest zijn om te volharden en toch langs de andere kant kan het de nodige teleurstellingen met zich meegebracht hebben, vooral als je een prijs aan je neus zag voorbijgaan, maar niet getreurd: je hebt voor heel wat jongeren atletiek terug mee op de kaart gezet en dat is je grootste verdienste! Blijf dus maar met je eigen waarden voor ogen in het wereldje werken om je opvolgers(ter)s voor te bereiden op het overnemen van de fakkel. Veel succes er mee!

    Hebben jullie Justine Henin gezien, zo ontspannen, zo mooi eigenlijk wel...ik ben er van overtuigd dat ze thans veel gelukkiger is dan ooit, nu ze kan werken op eigen tempo en met eigen projecten, nu ze verlost is van het dwangmatige keurslijf die de topsport haar oplegde. Dat ze trofee ontving voor haar loopbaan is dan ook meer dan verdiend. Proficiat Juju.

    Om dan uiteindelijk te belanden bij Sven Nijs. Eindelijk....kon ik me niet laten te roepen tijdens de bekendmaking van zijn naam. Eindelijk....heeft men gekozen voor de verpersoonlijking van een echte prof. Iemand die uiterst serieus bezig is met zijn vak, geen zijsprongetjes maakt, geen kapsones maakt met dure auto's en andere experimenten, maar zich beperkt tot het serieus uitoefenen van zijn vak, het zo veel mogelijk bezig zijn met zijn gezin en daarbij niet nalaat een spaarpotje opzij te zetten voor slechtere tijden. Dat hij zijn marktwaarde te gelde maakt, is niet meer dan normaal en het betekent ook dat inrichters van wedstrijden bereid zijn hem dit te betalen. Waarom zou hij het dan weigeren?
    Dat al die jaren de prijs van sportman van het jaar aan zijn neus voorbijging, is me steeds een raadsel gebleven en deed me vrezen dat een groot deel van de sportjournalisten eigenlijk niet goed wisten waarmee ze bezig zijn, maar nu dus, eindelijk. De vakman werd hier gelauwerd en zo moet het eigenlijk dus ook.
    Dat hij voor eenmaal met zijn mond vol tanden stond, is het beste bewijs dat hij er zelfs bijna niet op hoopte te winnen, maar rechtvaardigheid geschiedde en zijn woordenloosheid maakte van hem - in mijn ogen - nog een mooier atleet. Proficiat Sven Nijs!

    18-12-2008 om 01:34 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coke en XTC

    Coke en XTC

    Het is een beetje tussen de regels door geschreven geweest in de pers en verdwenen tussen de ongeregeldheden in de financiële wereld, maar vandaag kwam het toch nog even ter sprake tijdens het nieuws op EEN. Tom Boonen werd niet alleen betrapt op het gebruik van cocaïne, maar – blijkt nu – ook op het gebruik van XTC. Als je o.a. Lefevre hoort spreken – zijn sportdirecteur of ploegmanager of eender hoe die functie nu ook genoemd wordt – dan is het alsof de media fel overdrijven en van een mug een olifant maken. Ook het gerecht is in zijn communicatie niet zo heel duidelijk. Volgens de woordvoerder van justitie zal de procureur nu eerst vaststellen of vervolgingen wel noodzakelijk zijn.

    Ik wil deze uitspraken toch wel een beetje nuanceren, want tenslotte gaat het hier over meer dan het roken van een zogezegd onschuldig jointje of het verorberen van een soep hallucinogene paddenstoelen. We hebben hier immers te maken met verdovende producten die niet vermeld staan tussen de gedoogde stoffen, maar heel duidelijk opgenomen zijn in de lijst van de verboden drugs, met andere woorden: waar niet alleen verkoop, fabriceren en zo meer verboden zijn, maar tevens het bezit en het gebruik onafhankelijk van de hoeveelheid. Het gebruik van cocaïne en XTC – die tenslotte harddrugs zijn – moet wettelijk vervolgd worden, daar is geen weg naast hoe graag de sympathisanten van Tom Boonen dat ook zouden willen.

    Laten we wel wezen. Cocaïne wordt doorgaans gesnoven of puur aangebracht op weke lichaamsdelen zoals de binnenkant van de lippen, de tong en zo verder. Het effect is daar het grootst en dit kan niet bereikt worden door roken of drinken. Dat er sporen van de bovengenoemde producten in de haren van de renner werden gevonden, betekent niet meer of niet minder dat hij deze producten geconsumeerd heeft en dat ze bijgevolg werden opgenomen in de bloedbaan. Ik geloof bijgevolg niet in het fabeltje van een cocaïnehoeveelheid die per ongeluk door iemand anders in zijn drankje werd gemengd tijdens een terrasbezoekje.
    Voor de XTC liggen de zaken ietsjes anders. De meest voorkomende vorm van deze amfetaminederivaten is een pilletje dat men moet innemen. En als we van goede wil zijn, kunnen we nog geloven dat er eventueel eentje buiten weten van Tom Boonen in een van zijn drankjes gemengd werd, maar laten we toch niet naïef zijn. Als er al sporen van teruggevonden werden in de haren van de wielrenner, dan betekent dat meer dan waarschijnlijk dat het over meer dan een pilletje gaat, tenzij het gebruik bij de controle zeer, maar dan ook zeer, recent was. Benieuwd welke uitleg er nu aan gegeven zal worden.

    Cocaïne is een kristallijn poeder dat bekomen wordt na chemische bewerkingen van de bladeren van de erytroxylum coca. Zelfs na raffineren en uitzuiveren blijft er altijd wel een element van de gebruikte zuren in, die niet alleen een typische scherpe geur afgeven, maar bovendien het poeder het uitzicht geven van kristallen, wat dus niet vergelijkbaar is met een of ander soort meel en die daarenboven de bijtende eigenschappen van het zuur blijven behouden. Bovendien is de coke slecht oplosbaar in dranken.  Een van de bekendste nevenwerkingen van het middel is dat bij de gebruikers met ter tijd het neustussenschot doorgebrand wordt en dat bij langdurig gebruik zelfs de sinussen aangetast worden.
    De bewering dat het gebruik van cocaïne geen verbetering meebrengt voor de lichamelijke prestatie kan dan al juist zijn, feit is dat deze drug de gebruiker doorgaans stouter maakt, dat die meer aandurft, minder schrik heeft. Coke zal bij de meeste personen een verhoging van lef met zich meebrengen. Is dat niet wat een spurter in volle snelheid tussen een wriemelende massa renners best kan gebruiken? Het is maar een denkpiste!

    Wat XTC betreft, zitten we helemaal op een ander spoor omdat het hier handelt om een zuiver chemisch bekomen middel rond meta-amfetamine. Het is een vlag die vele ladingen dekt die honderden verschillende en afgeleide producten betreft. Het volstaat ergens een atoompje te verbinden met een ander chemisch element om een andere structuur te verkrijgen hetgeen uiteraard de bestrijding ervan niet eenvoudig maakt. Een tamelijk recente wetgeving is hieraan min of meer tegemoetgekomen zodat men minder gemakkelijk kan ontsnappen dan vroeger. In vroegere tijden volstond het om de structuur te veranderen zodat het bekomen product niet op de lijst van de verboden middelen voorkwam om aan vervolging te ontsnappen. Dit is nu haast onmogelijk omdat de wet de benamingen en de samenstellingen van de amfetaminederivaten geglobaliseerd heeft.
    Wat men zeker weet over het gebruik van XTC is, dat bepaalde hersencellen onherroepelijk beschadigd blijven na – zelfs – een minimaal gebruik!
    Het grootste gevaar echter schuilt in het fenomeen van de fabricatie. Daar waar binnen de farmaceutische verwerking van middelen de samenstelling exact gewaarborgd wordt en bijgevolg ieder pilletje van een bepaald middel exact een identieke samenstelling vertoont, is dit bij de illegale fabricatie, van wat ik hier verder XTC wil noemen, wel even anders.

    Drie onderscheiden fabricagemethodes worden gewoonlijk gebruikt. De eerste is gebaseerd op het verwarmen en opbouwen van druk in een drukvat, terwijl de twee andere grosso modo te maken hebben met chemische veranderingen onder diepvriestemperaturen. Het handelt zich hier om echte keukenchemie waarbij materiaal gebruikt wordt uit recyclage of uit eigen constructie of nog uit de gewone handel. Een van de resultaten hiervan is dat de personen die de productie van de basisgrondstof verzorgen werkelijk gevaar lopen tengevolge van ontploffingen, brand en andere sinisters.

    Een ander en niet minder gevaarlijk gevolg is de samenstelling van het product. Het gebruik van huis- tuin en keukenmateriaal garandeert allerminst dat de samenstelling van een pilletje conform de regels is. Het is best mogelijk dat een pilletje geen of zeer weinig werkzaam middel bevat, zodat ofwel het placebo-effect bij de gebruiker toch nog een minimaal effect genereert of dat hij geneigd is nog een volgend in te nemen. Met alle gevolgen van dien bij een accumulatie!
    Het is eveneens best mogelijk dat een pilletje een zeer grote hoeveelheid van de werkzame stof bevat zodat een overreactie niet onmogelijk is. Een vorm van overdosis dus. XTC veroorzaakt een versnelling van de bloedcirculatie waarbij uiteindelijk meer lichaamswarmte wordt geproduceerd, eigenlijk maakt men zichzelf koortsig! Het spreekt vanzelf dat deze lichaamstemperatuur onder controle moet gehouden worden want een teveel kan de dood als gevolg hebben. Gezond is toch anders! En het risico dus niet miniem!

    Om terug te komen op het geval van Tom Boonen wil ik toch nog even enkele bedenkingen kwijt , niet alleen over hem, maar ook over zijn omgeving die haar best doet om de zaken te minimaliseren. Een publieke figuur – zoals de renner Boonen er toch een is – heeft recht op privaat leven, maar in mindere mate dan eender welke modale figuur. Tenslotte is het een model waarnaar vele – vooral jongeren – naar op kijken en zich laten leiden in hun eigen levenservaringen. Het vergoelijken van drugs is mijn inziens dan ook verwerpelijk en totaal af te wijzen.
    De aanschaf van de producten is meer dan kostelijk en bijgevolg niet weggelegd voor de gewone verdiener, het is vooral voor mensen die beschikken over veel geld.
    Het bewijst alleszins dat jonge renners  - zoals o.a. Tom Boonen – te veel verdienen, te veel tijd hebben om te experimenteren met de verdovende en stimulerende middelen en waarschijnlijk ook te veel onder druk staan. Er zijn weinig werknemers die zo in de watten gelegd worden als de zogenaamde topsporters: verre reizen, luxe accommodatie, dokter en kine ter beschikking, keuken-, poets- en ander personeel ter beschikking; het kan allemaal niet op. Dit luxe leventje zorgt algauw voor routine en verveling en dan gaat men experimenteren.

    De fabrieks- en andere arbeider die zijn uren geklopt heeft en daarna thuis komt in zijn gezin, heeft nog wel andere dingen aan het hoofd dan het nemen van drugs voor de kick.

    Misschien moeten onze topsporters eens wat meer tijd doorbrengen op een echte ‘werkplaats’ om te begrijpen dat ze luxepaardjes zijn en dat ze bovendien een rolpatroon te vervullen hebben dat verheffend moet zijn en niet andersom.

    Alle drugs hebben bovendien op lange termijn nefaste nevenwerkingen voor de gebruiker, maar ja, wat baten kaars en bril als den uil niet lezen wil.

    15-12-2008 om 00:47 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 05/02-11/02 2024
  • 04/12-10/12 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!