Inhoud blog
  • Kerstmis 1914
  • Vriendschap is....
  • Mijmeren bij
  • 11 novemmber 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bezoek ook eens deze links
  • seniorennet.be
  • http://blog.seniorennet.be/lana/
  • Pierre GrandeGuerre
  • Ester en Leon
  • Derktje
  • charlotte
  • patty en freddy
  • trucker John
  • sloefke
  • maurits
    Bezoek ook eens deze links (vervolg 1)
  • Willy en Ria
  • Patty en Freddy
  • Corry Bosters
  • Paul Geyskens
  • met informatie over vliegtuigen
  • waaroemni
  • Over mijzelf
    Ik ben Letourneur Leo, en gebruik soms ook wel de schuilnaam spitfire.leo.
    Ik ben een man en woon in Wolvertem (Belgiƫ) en mijn beroep is met pensioen.
    Ik ben geboren op 22/01/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eerste en tweede wereldoorlog, geschiedenis en zo voort.....
    als een spitfire door de lucht
    mijmeringen en andere gedachten
    17-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 17 oktober van het onzalige jaar 2023

    Mijmering van de dag

    Vandaag opgestaan na een redelijk ongemakkelijke nacht. De vaccinatie voor covid heeft inderdaad mijn linkse arm wat ongemak bezorgd. De inspuitingsplek deed wat pijn en de arm werd echt wel wat stijf en op die kant slapen was niet aangewezen. Op de rechterkant draaien was ook niet zo'n goed idee. karpaaltunnelproblemen zorgen er voor dat mijn rechterarm en - hand in slaap vallen en dan word ik wakker van de pijn in de rechterhand die helemaal verkrampt aanvoelt. Het wordt dan schudden om de kramp er uit te krijgen en dat pikt enorm. Slechte nacht dus, verschillende keren wakker geweest en dat is niet optimaal om een vlotte wake-up mee te maken.  Een operatie lijkt zich stilaan op te dringen. We zien wel wat de huisarts daar over te vertellen heeft bij mijn volgende bezoek.

    Gisteren zapte ik even naar DIW, dat van start ging op VRT Canvas, en las op een lopende band dat het programma opgenomen was voor de aanslag in Brussel. Kon dat niet goed plaatsen en schakelde over naar het journaal laat. Daar vertelde Riad Bahri in woorden, begeleid door beelden van een aanslag door een gemotoriseerde schutter op twee Zweedse voetballiefhebbers, over de feiten en meldde nog dat er 2 doden gevallen waren. De dader was nog niet gevat, maar er was sprake van dat het om een Tsjetsjeen zou gaan die gekend was bij het OCAD. De op dat moment gespeelde voetbalmatch tussen de Rode Duivels en de Zweden werd stilgelegd en het wordt nu dus afwachten wat UEFA (en FIFA?) zullen beslissen over het sportieve gevolg. Terwijl kunnen we ons toch afvragen: wat bezielt een man om een oorlogswapen aan te schaffen en op een maandagavond uit de losse pols enkele mensen neer te knallen. Hoe kan men zo ver komen? Welke haat of wat dan ook van motivatie kan deze daad veroorzaakt hebben? Alle kranten en tijdschriften staan er nu vol van en de ene analyse na de andere wordt weer losgelaten op het publiek. Het is voorzeker koren op de molen van dezen die weer de onheilspellende hand van moslims en illegalen in het spel zien en nu moord en brand schreeuwen over immigratie, grenscontroles en de lakse houding van de westerse politici. Tom van Grieken, de voorzitter van Vlaam Belang, toeterde al dat hij het beu was, nog maar eens, al die (illegale) immigranten die de boel hier op stelten komen zetten. Ondertussen blijkt dat de dader toch gevonden was en neergeschoten werd door de politie bij de actie. Later zou hij overlijden aan de verwondingen in het ziekenhuis en blijkt het geen Tsjetsjeen te zijn, maar een Tunesiër. De reële reden van zijn daad zal nu wellicht nooit aan het licht komen. Vele Tunesiërs verlieten hun land omwille van het autoritaire regime aldaar en de mislukte lentebeweging voor meer vrijheid en democratie. Men kan zich uiteraard vragen stellen hoe deze mensen, die meestal zelf op de vlucht zijn en weinig geld hebben, aan die dure wapens geraken. Wie heeft er het geld voor en waar zitten de leveranciers. De controle op de wapenwetgeving vertoont dus zeker nog een heel aantal lacunes. Een oorlogswapen koop je niet op de legale markt, je moet niet alleen de verkopers of hun tussenpersonen kennen, maar ook een meer dan redelijke som geld neerleggen. Quod politie- en andere veiligheidsdiensten met deze controle?

    Ondertussen heeft ook de Zweedse eerste minister zijn verklaring afgelegd en het zal niet verwonderen dat België de volle laag krijgt en ook nog maar eens gewezen wordt op de gebrekkige controle van de Europese buitengrenzen. Frontex waar blijf je? Het is uiteraard gemakkelijk om nu met de vinger te wijzen naar ons land en de verantwoordelijk hier te leggen. Het OCAD had dit, het OCAD had dat, de man had een verleden van radicalisering, etc.… Het probleem is dat we leven - nog altijd al zijn er die het anders wensen - in een rechtstaat waar willekeurige arrestaties en gevangenzetting normaliter uit den boze zijn. Nara de laatste inlichtingen die ik bezit, had de man geen strafblad en was hij ondertussen al enkele keren op bezoek geweest in Zweden. Hallo Zweden, konden jullie hem dan niet aanhouden en in veiligheid opbergen? Neen dus, er was blijkbaar geen aanleiding en hier ook niet volgens de informatie waarover ik bezit.

    De best werkende inlichtingendienst ter wereld en de Mossad - een betonstevige reputatie op gebied van intelligentiediensten - konden niet vaststellen dat Hamasleden in groten getale zich aan het voorbereiden waren op een invasie van Israël. Hoe zouden onze OCAD en andere veiligheidsdiensten kunnen voorzien dat een individu het zot in zijn kop krijgt en beslist om een toertje op de moto te doen en daarbij maar wat rond te schieten.

    De dader is door de politie doodgeschoten tijdens hun interventie in een café. Hij zal geen gevaar meer betekenen voor de maatschappij, maar we moeten ons toch vragen stellen over zijn omgeving, zijn kennissen en eventuele vrienden. Wat gaat er in die milieus om, wat zijn de bedoelingen, hebben we nog gevaar te verwachten en zo meer. Vragen die door de bevoegde overheidsdiensten moeten onderzocht worden met de prangende vraag: wat kunnen we er tegen doen. Alle mazen van het net zijn niet even dicht en we moeten nu niet beginnen te panikeren en een vorm van paranoia ontwikkelen, maar laten we genieten van wat kan. We moeten zeker op onze controle- en veiligheidsdiensten blijven rekenen, want ook zij zijn mensen met familie, geliefden en vrienden die ze willen behoeden voor misdaad.

    Elk slachtoffer van geweld is er een te veel.

    Waarschijnlijk was het dat voor vandaag. Op naar een volgende dan maar.

    17-10-2023 om 16:31 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste dag van de nieuwe week

    De eerste dag van de nieuwe week - 16/10/23

    Het is de eerste dag van de nieuwe week, maandag 16 oktober. Deze morgen mijn zesde covid vaccin laten injecteren door een vriendelijke verpleegster in 'mijn' huisartsenpraktijk. Het is wel niet van mij, maar van mijn huisarts, die zo vriendelijk was de inentingen te organiseren en me hierbij niet vergeten is.
    'Een prikje' en het was zo weer voorbij. Geen 15 minuten wachten deze keer, na de inspuiting plakkertje er op en naar huis met de mededeling dat de arm wel een beetje stijf zou worden. Dat belooft voor deze nacht. Op de rechtse kant kan ik niet meer slapen sinds het karpaalsyndroom zich daar meer en meer manifesteert. Rechts slapen betekent in de nacht wakker worden van de pijn in een slapende hand. Links slapen betekent de stijfheid van de arm wat helpen opbouwen.  Het is een dilemma dat zichzelf wel zal oplossen, vermoed ik zo. Deze avond een rest van de hutsepot van gisteren opwarmen en we kunnen er weer tegen. Gelukzakken dat we zijn: weer lekker eten en drank er bij naar keuze, terwijl in de Gazastrook het water afgesloten is, het voedsel niet meer op de plaats geraakt en de brandstof op geraakt. Wat een crazy world is dat toch: een paar fanatiekelingen die denken dat ze oorlog moeten voeren en daarbij een heel eigen volk mee in de miserie sleuren. De geschiedenis is waarschijnlijk meer dan genoegzaam bekend, vele mensen van goede wil hebben getracht om een vreedzame oplossing te zoeken, maar telkens zonder resultaat. De betrokken partijen graven zich al die jaren in, in de loopgraven van hun eigen gelijk en komen zo nooit tot een vergelijk. Het resultaat is dat vele onschuldigen - waaronder veel vrouwen en kinderen - gedood of gekwetst geraken. Als collateral damage - nevenschade - kan dat wel tellen. De situatie blijft explosief, mensen van de betrokken partijen radicaliseren en het buitenland kijkt er naar en neemt posities in die variëren van tegen de een of tegen de ander of spuwt het uit als een ver-van-mijn-bedshow. Rare individuen menen dan een oplossing te brengen door anderen neer te steken of op een andere manier van het leven te benemen, zoals bijv. gisteren in Arras.

    Wie begrijpt dat nu toch allemaal? Gisteren gekeken en geluisterd in de Zevende dag naar wat een debat moest worden tussen de Israëlische ambassadrice en de Palestijnse vertegenwoordiger. Geen enkele toenadering gezien noch gehoord, beiden ingegraven in hun loopgraaf van eigen gelijk. Geen van beide die het over zijn lippen kreeg om te zeggen: 'oké, ook wij hebben vergissingen begaan. Kunnen we deze aub eens opzij leggen en aan tafel gaan zitten. Bij een kop koffie, thee op iets anders, en zoeken naar een oplossing die iedereen een kans en een plaats geeft, waar kinderen en hun moeders en vaders en grootouders en andere familie en vrienden, gelukkig en in vrede kunnen leven. Zonder angst voor raketten, bommen en kogels.' Dat is toch wat normale mensen hopen? Een plek om te leven op een rustige, veilige manier die gelukkig maakt. Daar wil ik nog wel eens een kaarsje voor branden, maar dan een elektrische want open vuur is hier in de residentie niet toegelaten. De brandveiligheid, weet u wel. Gelukkig gespaard van bom- en raketinslagen. Hier is de wereld nog oké. Voilà, voor de eerste dag van deze week, een einde aan het epistel: om het met de woorden van Arjen Lubach te zeggen: dit was de avond, op naar de morgen.

    16-10-2023 om 18:32 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opnieuw online

    Het is ondertussen een hele tijd geleden dat ik nog actief was op dit medium. Ziekte en ongemakken van mijn echtgenote gedurende een hele lange periode, hebben flink wat roet in het eten gestrooid en activiteiten beperkt en belemmerd. Haar overlijden tenslotte in augustus verleden jaar bracht verdriet en een zekere vorm van gelaten stilstand. Het leven tikt echter gewoon voort en een mens moet meestappen in de stroom, wil hij niet neervallen. Na wat problemen te hebben ondervonden om in te loggen, is het eindelijk gelukt en heb ik me voorgenomen om nog eens een poging te doen om met dit medium terug aan de slag te gaan, alhoewel TikTok en andere vlog-middelen tegenwoordig de overhand halen. Als je geïnteresseerd bent in wat hier te verschijnen staat, word je vriendelijk uitgenodigd om deze rubrieken nu en dan eens door te nemen. Je mening is in een tegenwoord altijd welkom, met uitsluiting van beledigingen en extreme standpunten, want deze zijn hier niet welkom. Vrijheid van woord, mag en moet zelfs en het debat is altijd welkom maar met respect voor elkaar en voor elkaars standpunten. In de loopgraven kruipen en daar blijven zitten tot in het oneindige om zijn gelijk te bewijzen, bewijst niemand een dienst en dan blijft alles status quo. 
    Een poging dus en we zullen dan wel zien wat het resultaat hiervan is. Je mag van alles verwachten zoals in het verleden en het dagelijks leven, zowel fictie als filosofie zullen zeker niet ontbreken.  Je mag ook altijd mijn blog doorverwijzen naar andere

    16-10-2023 om 15:10 geschreven door spitfireleo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 05/02-11/02 2024
  • 04/12-10/12 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!