Inhoud blog
  • Wegomlegging
  • Een beeld, een woord...
  • Keuken
  • Twijfelen
  • Strontvlieg
    Laatste commentaren
  • Ruststraat (Joke)
        op Vlindertjes
  • ZOMER VAN MAXIM GORKI (JOKE)
        op Zomercursus Nederlands
  • ONZE NIEUWJAARSWENS...dan maar via hier... (huismusje)
        op Wegomlegging
  • @ Camille (Zabrila)
        op Wegomlegging
  • ? (camillefox)
        op Wegomlegging
  • Raar maar waar (camille)
        op Wegomlegging
  • Dit blog... (Lieve)
        op Wegomlegging
  • .. (bojako)
        op Wegomlegging
  • Nu wil ik geen spelbreker zijn maar... (Ernst)
        op Een beeld, een woord...
  • 'België' (Griet)
        op Angst
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zabrila en Konstantijn
    en hoe het hun nakomelingen verging...
    16-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klussen

    Een paar dagen mooi weer, half oktober… Ik MOET de koe bij de horens vatten. Mijn ramen schreeuwen al een tijdje om een likje olie. In juli gaf ik hen van repliek: véél te warm. En in augustus suste ik hen: véél te nat. In september was ik te moe. Afkicken van de vakantie, ander ritme. Maar nu kan ik er met goed fatsoen niet onderuit.

    Zondag had ik er me al mentaal op voorbereid. In gedachten zette ik een werkplan uit. Heel rudimentair, aangezien ik een weinig ordelijke geest heb. Voor dergelijke klusjes is dat een handicap, een zegen voor creatieve invallen, troost ik mezelf dan.

    Maandag is lunchpakkettendag voor mijn schoolgangers, een service die ik nog steeds verleen en waarvoor ik dus vroeg uit de veren moet. En dat is mooi meegenomen, want de toon is gezet: actie!
    Eerst douchen, ik begin graag fris en proper aan een karwei. Dan ontbijten en onderwijl de gazet lezen. Energie opdoen en mijn venster op de wereld openzetten.

    Hup hup, keuken opruimen, handdoeken opplooien, de kat van eten voorzien, in een oogwenk de routine klusjes afhaspelen. Alhoewel, routine, er is geen vaste volgorde, ik moet mijn imago van chaotische huisvrouw hooghouden.

    Diep ademhalen. Ik bestijg de trap naar de eerste verdieping, met een grote variëteit aan schuurpapier, een emmer en vodden. Eerst moet ik de geraniums, eigenlijk pelargoniums, binnenhalen. Hiervoor heb ik mijn eigen veiligheidssysteem bedacht. Lange vijzen in de vensterbank, dwars door de bakken en de aarde, houden hen, onzichtbaar, op hun plaats.
    Ik vertroetel mijn bloemetjes. Dat mag wel, want ik heb ze schromelijk verwaarloosd.

    Gordijnen verwijderen. In de was. Schuren. Vegen. Vensters kuisen, ’t is de moment. Stofzuigen. Soppen. Laten drogen. Vlug naar de Hubo om olie. Sikkens maar, dat ken ik, en laat de Sadolin staan. Al kan ik het niet laten het etiket te lezen, zodat ik weet wat ik achterlaat. Functioneel winkelen. Ik geef mezelf een pluim. Op 5, ja vijf, minuten sta ik aan de kassa. Misschien waren het er wel tien, maar naar mijn gevoel: vijf…

    Vier huizen verder staat een buurvrouw haar auto te kuisen. Altijd gevaarlijk voor oponthoud, maar ik laat me graag afleiden. Nadat de gelijkvloerse geraniums verwend en tijdelijk naar het terras verhuisd zijn, en het voetpad gebezemd en van onkruid ontdaan is, slaan we een babbel. Het is ook zàlig weer.

    Tijd voor de lunch, gazpacho met een boterham.
    En dan weer naar mijn ramen. Halsbrekende toeren om het vaste raam van de badkamer te oliën. Het open raam is laag bij de grond, het geeft me een onveilig gevoel. Ik heb visioenen, zie me te pletter vallen. Hoor de plof. Ik heb hoogtevrees.
    Het raam op de tweede verdieping is een makkie, ik kan in de vensterbank zitten.

    Nu is mijn slaapkamer aan de beurt. Het voorbereidende scenario herhaalt zich. Ik voel me een held. Met één voet sta ik op de vensterbank, buiten dan, de andere op de ladder. Lustig borstel ik erop los. Met de laatste borstelstreek komt mijn dochter thuis. Wat een timing!

    Terwijl ze Samson consumeert, ruim ik op en geef de voordeur en het raam een beurt en besluit dat het oliën kan uitgesteld worden tot het voorjaar. Want daar wachten me - morgen heeft ze een G.O., dat is een grote overhoring - algebraïsche vergelijkingen. Njam njam, oefeningen voor de geest, ik ben er dol op. We maken ze apart om zo te kunnen vergelijken en verduidelijken.

    Voeren naar atletiek. Warme maaltijd bereiden. Nog eens rijden. Schoolwerk begeleiden. Ik heb mijn avondlijk vertier gehad, morgen wacht de tweede oliebeurt…


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    19-10-2006
    puf...
    Ben ik even blij dat wij aluminium ramen hebben.   Ik vond ze nooit mooi maar ze zaten nu éénmaal vast aan het huis dat we kochten.  Lang hebben we gedacht om houten ramen te laten steken, maar nu we een dagje ouder worden hebben we beslist om alles maar te laten zoals het is.
    Jij bent net zoals ik, je passeert jezelf soms op de trap nietwaar?
    Alhoewel, ik moet eerlijk zijn, ventje - een heel handige Harry trouwens - doet nu hij op pensioen is flink zijn best.   Hij kan zelfs een vuile pamper verschonen!
    Kusje van Hoho aan Juju

    19-10-2006 om 12:53 geschreven door bojako


    18-10-2006
    Even rekenen
    Allé Lieve, tel nu ne keer mee. Ik ben begonnen in september 79. Dus vanaf dan zijn wij collega's geworden. Eerst 7 jaar op Sint-Aloïs, wat een chaotische tijd met al die jonge veulens. Maar we gingen er dikwijls samen een pint drinken in de toen nog gezellige Overpoortstraat, maar "Functioneel winkelen " zat er toen nog niet in. Dus 27 - 7 = 20 jaar geleden zijn we samen naar Borgwal getrokken, maar jij op de Eend en ikke op Weegbree. Ook in die periode hebben we dus Niet functioneel gewinkeld. Wel zeer uitgebreid ontbeten en uuuurenlang Triple Yahtzee gespeeld. En toen kwam 1988 en "De Reiger". En dan zijn we enige jaren samen met onze bewoners gaan winkelen in de GB van Sint-Denijs-Westrem. En dat is dus 18 jaar geleden. Een frustrerende periode voor mij, want ik was na 10 minuten wel klaar om net dat ene pakje tabak te kopen. En jij kon zo lekker lang rondkuieren in de GB. Maar vandaar dus de 18 jaar, gesnopen ?
    Een gezellige avond nog,

    Een "functionele slapengaander" Rein

    18-10-2006 om 23:18 geschreven door rein


    18 of 28?
    18 jaar slechts? Welke jaren ben ik ontsnapt aan jouw toeziend oog, dierbare collega?

    18-10-2006 om 09:19 geschreven door Lieve


    @Titi
    Trouwens Titi, je lijkt al een even groot genie als onze Milo...

    18-10-2006 om 02:01 geschreven door Lieve


    Afschuren...
    Ten doet ten doet, ik heb wel geschuurd. In dienen rayon heb ik kostbare minuten gespendeerd, om uiteindelijk huiswaarts te keren met een fijne korrel 150 en 100 en een iets grovere korrel schuurpapier, aangevuld met een soort schuursponsje dat nooit "vol"geraakt... Of ik goed geschuurd heb is een andere zaak. Wat meer is, ik heb zelfs nà de eerste laag licht geschuurd, en als test bij mijn volgend venster niet geschuurd, om het verschil te kennen...<br>
    Ik ben een ongeduldig pietje precies, en soms haalt het één de bovenhand.<br>
    Bij een vorige oliebeurt heb ik Cetol HLS gebruikt en afgewerkt met de Filter 7...<br>
    Ik moet mezelf dwingen voldoende tijd aan het voorspel te besteden, en het "naspel" is al helemaal een ramp.

    18-10-2006 om 01:58 geschreven door Lieve


    Proficiat, mevrouw, u heeft juist gekozen!
    Sikkens Cetol Filter 7?  UV-werend? Fantastisch product. Jouw instinct is fabuleus, Lieve, olie nooit gebruiken boven de 25° C  (blaarvorming)en liefst niet bij vochtig weer, weersomstandigheden die niet zo evident zijn in Belgie. Nooit "borstelen" maar een dun laagje aanbrengen. Om een perfect resultaat te bekomen vooraf (dat heb je niet gedaan) houtwerk opschuren, dan een Cetol grondlaag en daarover de eindlaag.Met lakverf (synthetisch of waterverdunbaar) moet de verf "getrokken" worden,  van onder naar boven om afdruppelen te voorkomen. Duurt wel wat langer maar het resultaat is verbluffend. Vergeet niet: het voorbereidend werk is de basis van het resultaat, altijd eerst opschuren, indien nodig stopverf aanwenden, hard laten worden en opnieuw schuren.
    Steeds goed de gebruiksaanwijzingen lezen en vooral het uitstrijkvermogen. Je zal versteld staan hoe weinig je in feite nodig hebt per vierkante meter, toch met die olie. Ruiten aftapen, meid, veiligheidshalve, die olie op de glazen is een echte smeerlapperij om van de lakverg niet te spreken.

    Een gouden raad wat de pub. ons ook mag wijsmaken: goeie degelijke verf moet je kunnen ruiken, die zogenaamde reukloze troep is kwa duurzaamheid inderdaad troep. Laat je ook niets wijsmaken over milieuvriendelijke verf: elke verf is schadelijk!
    Titipoes
     

    18-10-2006 om 00:53 geschreven door Titipoes


    17-10-2006
    @Reintje Konijntje
    Ik ga anders op dinsdag om de veertien dagen uitermate FUNCTIONEEL winkelen, Rein, we maken er teamwork van. Het gebeurt zelfs heel GESTRUCTUREERD, wat ik dan ook ongelooflijk flink  van mezelf vind. En ik had het kunnen denken dat dit jou een reactie zou ontlokken!

    17-10-2006 om 22:29 geschreven door Lieve


    Klussen
    Pffff, blij dat ik een huurappartement heb. De ramen zijn voor de huisbaas,hihihi.

    17-10-2006 om 18:55 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Eindelijk geleerd Lieve
    Al 18 jaar probeer ik het je te leren, al 18 jaar. Wat ? FUNCTIONEEL WINKELEN. En eindelijk is het gelukt. Ik wens je een heel dikke proficiat,

    Rein

    17-10-2006 om 16:13 geschreven door rein


    ..
    Verdorie meisje toch, je doet me er aan denken dat onze ramen ook weer een likje verf nodig hebben. Zal voor volgende lente zijn denk ik. Als ik tegen die tijd nog een borstel kan vasthouden.

    17-10-2006 om 13:36 geschreven door Ludovikus




    Over mijzelf
    Ik ben Lieve
    Ik ben een vrouw en woon in Gent () en mijn beroep is woonbegeleider bij volwassenen met een mentale handicap.
    Ik ben geboren op 18/04/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lezen, computeren, muziek....

    Ik ben een laatbloeier wat maakt dat ik me nog jong voel! Mijn kinderen (17 en 15) zijn mijn lust en mijn leven, maar toch werd het tijd dat ik iets helemaal voor mezelf deed. Mijn zoon vond dat ik mijn droom moest waarmaken, dat gaf hem namelijk hoop voor ZIJN droom. Dus waarom zou ik de draad uit mijn tienerjaren niet weer opnemen en een blogje schrijven hé!
    Archief per maand
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Als je niet weet
    waar naar toe te surfen:

























    Foto

    Mijn broer "Boontje"

    Foto

    Mijn schone zus Leen

    Foto

    Lisa (20)

    Foto

    zus "Sesje"

    Foto

    Ellen en Jimmy

    Foto

    Nick en vriendin

    Foto

    zus "Koekske"

    Foto

    David en Gwendolyn

    Foto

    Sofie

    Foto

    Annelien (18)

    Foto

    zus "Steentje"

    Foto

    schone broer Benny

    Foto

    Kim (20)

    Foto

    Kaat (18)

    Foto

    Bart (17)

    Foto

    Nele (12)

    Foto

    zus "Bietje"

    Foto

    schone broer Armand

    Foto

    Boris

    Foto

    Ruben en Vanessa


    zoek naar goede websites in vlaanderen of belgie





    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cattleannie
    blog.seniorennet.be/cattlea




    Click for Douala R.S., Cameroon Forecast
    Literaire gastronomische hoogstandjes

    Stadeus
    Hugoo

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!