Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    21-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    De twee Limburgse liefhebbers Ludo Noels en Roger Loysch zullen als gastrenner bij Union Cycliste Seresien deelnemen aan de Ronde van Luxemburg (België) die doorgaat van 29/6 t/m 3/7.

    Het Onafhankelijk Wiel uit Ronse betaalde 751.111 frank voor het Bk voor liefhebbers dat zal plaatsvinden op 15/7. Het circuit is 7,888km met telkens een helling van 4km met een stijgingsgraad van 10%, zodat meer dan de helft van de wedstrijd moet geklommen worden. De aankomst ligt op de Glorieuxlaan waar het jaarlijks criterium plaatsvind.

    21-06-2012 om 04:28 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    In Lochristi was na 106km de zege voor Marc Steels die zijn vierde zege behaalde, voor de Nederlander Bas Hordijk en Marc Verbeeck.

    In de Giro delle Regioni is men aan de 6de rit, Citta di Castello – Perugia over een afstand van 133km. De zede was voor Luciano Borgognoni voor Giorgio Tagliente, Enzo Brentegani, Alessio Peccolo en Walter Riccomi. Battaglin blijft leider.

    21-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Giancarlo Polidori

    Met Lugano-Schaan is men in de Ronde van Zwitserland al aan de 6de rit dewelke met 234km ook de langste van deze ronde is. Hebben de renners in het begin van de rit wat strijd geleverd, eens de eerste col in zicht kwam viel het stil. Op de Malojapass 1815meter kwam Agostinho als eerste door gevolgd door een langgerekt peloton. Met ruime achterstand op het tijdschema werd aan de tweede col begonnen. Het was Polidori die als eerste de top van de Julierpass 2284m. bereikte, in de afdaling kwam alles opnieuw bijeen. Behalve Polidori die vooruit bleef en nog het gezelschap kreeg van Schneider. Dit tweetal was geen enkel gevaar voor de leiderstrui en kwamen 1.Schneider en 2.Polidori met 6’ voorsprong door op de derde col, de Lenzerheide 1476m. Polidori liet daarna Schneider achter endeze werd zelfs nog door het peloton gegrepen.Aan de streep had Giancarlo Polidori nog 4’21” voorsprong op Enrico Paolini en Donato Giuliani. 6” later werd Tino Tabak vierde. De groepsspurt werd gewonnen door Gerben Karstens die 2’ achter zijn landgenoot binnenkwam, verder in de top10 eindigden, Michele Dancelli, Walter Godefroot, Wilfried Peffgen, Erich Spahn en leider Louis Pfenninger. Heel wat opgevers in deze rit, Georges Pintens en André Doyen, Ugo Colombo, Wim Prinsen, Jan Krekels, Pierfranco Vianelli en Leslie West.

    Vijf dagen voor het nationaal kampioenschap te Bornem heeft Roger De Vlaeminck bewezen er klaar voor te zijn. In de Grote Prijs van Camaiore/ Italië 226,8km versloeg hij zijn vier Italiaanse medevluchters, in deze volgorde, Wilmo Francioni, Wladimiro Panizza, Mauro Simonetti en Italo Zilioli,deze vijf hadden een voorsprong van 1’11”. Voor plaats zes was Sigfrido Fontanelli sneller dan, Antonio Salutini, Giuseppe Perletto, Vittorio Cumino en Ottavio Crepaldi als 10de.

    Te Boulogne in Frankrijk heeft Eddy Merckx op een verbluffende wijze het criterium des Remparts gewonnen. Het was voor de eerste maal dat Eddy hier aan de start kwam, en heeft bijna alle renners gedubbeld, w.o. Jan Janssen, Yvés Hezard, Raymond Riotte en de broers Vasseur. Enkel Poulidor, Van Marcke, Matignon en Alain Santy bleven in de zelfde ronde. Ronny Van Marcke als 2de bleef nog het langst bij Eddy maar moest ook in de laatste ronde Eddy laten rijden. Dan volgden Raymond Poulidor, Pierre Matignon en Alain Santy.

    21-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Maaseik winnaar Raymond Vanstraelen

    Het achtste avondcriterium van Maaseik kreeg 60 renners aan de start, zij mochten 72km afleggen in het centrum van de stad. Het startsein was maar pas gegeven of Put, Vanstraelen, Van Elderen en Bortels gingen op premiejacht en hielden het enkele ronden vol. Na halfwedstrijd is de wedstrijd in zijn plooi gevallen. Opnieuw Bortels en Van Elderen gingen voorop rijden en liepen tot 15” uit. De Nederlander Vanvenrooy kwam als eerste aansluiten en kwamen wat later nog 5 anderen mee vooraan. Vooral Vanstraelen en Vrancken zorgden er voor dat de voorsprong van het achttal slonk. Toch was het de Nederlander Jaak Deckers die als eerste bij de vluchters kwam en hen terplaatse liet. Met een geweldige inspanning zijn de Nederlander Boersma en Vanstraelen bij de leider komen aansluiten. In de eindsprint was Raymond Vanstraelen de snelste voor de twee nederlanders, Jaak Deckers en Cor Boersma. Op 15” won de Nederlander Jo Vrancken de groepsspurt voor Gustaaf Verboven, André Verbraecken, Frits Sluper (Ned),Gustaaf Put en de Duitser Rolf Wissfeld. Vanaf plaats tien werden de reners gelijk geplaatst.

    Te Bassevelde domineerde een kopgroep van vijf de wedstrijd. Het was Roger Van Den Eede uit Meldert (O.Vl) die zijn 6de zege binnenhaalde. Plaats twee was voor Erik Serlet dan volgden Jozef Meynzer, Alfons Van Parijs als eerste streekrenner en Rudy Reybroeck. Voor plaats zes was Karel sels sneller dan Yvan Van De Steene, Daniel Pauwels e.a.

    Geluwe kreeg Robert De Guchtenaere als winnaar voor Michel Degrin en Noël Pottier.

    In Koningshooikt was de zege voor Bernard Bourguignon die Lieven Malfait en Flory Van Hooydonck mee op het podium kreeg.

    Eddy Moreels was de beste te Peruwelz hij had 30” voorsprong op Willy Jonckers en Jean-Claude Buffet.

    In Romsée-Stavelot-Romsée was Willem Peeters na 110km sneller dan liefst drie Nederlanders, Ben Koken, Jan Spetgens en Hennie Kuiper. Op 20” werd Benny Paulissen vijfde.

    Rit vijf in de Giro delle Regioni was een tijdrit van 29km tussen San Seplocro en Citta di Castello. Giovanni Tonoli deed er 38’52” over wat liefst 32” beter is dan Giovanni Dalla Bona, op 44” werd Pasqualino Moretti derde, plaats vier was voor Franco Ongarato en werd Fausto Bertoglio vijfde op 56”. Battaglin blijft leider.

    20-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Liefst drie wedstrijden vandaag voor de profs in België, De Panne, Machelen (Bt) en Zomergem.

    Te De Panne waar 41 renners aan de start kwamen kregen de toeschouwers een bewogen wedstrijd te zien. Men was maar pas vertrokken als vier renners wegreden, Van Damme, Pagé, Van Bruwaene en Mahieu, toch het peloton liet niet begaan en werden eerst Mahieu en Van Bruwaene ingelopen en moesten ook iets later de andere twee zich gewonnen geven. Na verschillende pogingen kwam uiteindelijk 30km van het einde de goede ontsnapping tot stand. Verplancke en Bruggeman reden uit de groep weg, een reaktie kwam er nog van Will Planckaert maar zou de laatste paar honderd meter niet dicht krijgen. In de spurt won Daniël Verplancke met 2 lengten van Fernand Bruggeman en werd op 10” Willy Planckaert derde. De spurt van een groepje achtervolgers op 1’ werd gewonnen door Michel Van Vlierden voor Pol Mahieu dieeveneens was ontsnapt en pas op de meet werd ingehaald. Verder volgden, Jackie Coenen en Gerard David. 13” later kwam Adri Duycker (Ned) als achtste toe. 5” later werd José Van Ackere negende voor Willy Van Neste en Rudy De Groote.

    Met 62 begon men er aan te Machelen bij Vilvoorde. Aan km 35 is de beslissing gevallen acht renners reden weg, Frans Brands zou door pech vooraan wegvallen, en bleven de 7 anderen samen tot 4km van het einde Kindt een aanval plaatste en Debal reageerde. Toen deze twee 100meter voorsprong hadden heeft Teirlinck tot de laatste kilometer gewacht om naar de twee te rijden. Toen Roger dit zag is hij van ver de spurt begonnen. Debal in het wiel van Roger is even gehinderd door de aanstormende Willy Teirlinck die won voor Alfons Debal en Roger Kindt. Voor plaats vier was de Nederlander Jan Van Katwijk de snelste voor Emile Cambré, Georges Claes en Fernand Van Rijmenant. Op 3’ werd Harm Ottenbros 8ste. Van een volgend groepje op 3’30” was Tony Gaekens de snelste.

    In Zomergem is de wedstrijd gekontroleerd door de ploeg Merckx en Zoetemelk. Enkel voor een premie mocht men even voorop rijden. Het was na een spurtje voor een premie dat Dirk Baert doorging. Jos Spruyt kon het gat niet dichtrijden en kwam Eddy Merckx dan maar zelf naar voor. Toen men aan de achtste kleine ronde van 2500meter begon had Eddy 800meter achterstand op Dirk, bij het einde van die ronde lag Eddy al met 200meter voorop. Eddy won met 35” voorsprong op Walter Planckaert en Joop Zoetemelk. Voor plaats vier op 55” was Eric Leman de snelste voor Fernando Mendes (Por), Jos Spruyt, Louis Dierickx, Jos Huysmans , Tony Houbrechts, Jan Janssen (Ned), Herman Vanspringel, Dirk Baert, Frans Verbeeck, Romain Maes als 15de e.a.

    20-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland


    .
    Micele Dancelli
    Eindelijk is voor Sepp Vögeli zijn wens uitgekomen, de vijfde rit Mörel-Lugano met de Nufenenpas 2480m., de hoogste pas in Zwitserland die voor het verkeer toegankelijk is, reeds tweemaal was deze col voorzien maar moest telkens door hevige sneeuwval het parcours gewijzigd worden. Reeds van bij de eerste bochten was het de Italiaan Schiavon die de leiding nam, boven had hij 40” op Agostinho en kwam Ward Janssens als derde op 1’45” door met acht anderen in zijn wiel. In de afdaling is Caverzasi als een gek naar beneden gereden, haalde eerst Agostinho en dan Schiavon in en liet hen ook in de steek. Het heeft een hele tijd geduurd eer het peloton reageerde, een 9tal ging in de achtervolging en zouden aan km 89 bij de leider aansluiten, terwijl een tweede groep van 27 op 3’30” volgde. Na 116km te Bellinzona had de kopgroep al 7’10” voorsprong op het peloton die de achtervolgers hadden ingehaald. Op de Monte Ceneri 554meter kwam Lanzafame als eerste door. In de laatste vijf kilometers moesten Harrison, Spahn, Lanzafame en Werhli vooraan de rol lossen. Verwarring was er nog op het einde toen de grote groep aan de laatste ronde begon als de leiders begonnen te spurten. Michele Dancelli werd winnaar voor Arnaldo Caverzasi, Roger Pingeon, Joaquim Agostinho, leider Louis Pfenninger en Silvano Schiavon. Op 9” werd Mario Lanzafame 7de dan volgde op 14” Erich Spahn, op 16” Fritz Wehrli en op 1’34” Derek Harrison als 10de. Opgave was er van onze landgenoot Flory Ongenae en de Italiaan Franco Mori. Gisteren stond Wilfried David nog als tweede op 14” vandaag is hij weggezakt naar plaats 10 met bijna 21’ achterstand.

    20-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .

    In Beigem behaalde Jean Van Der Stappen zijn derde zege voor Grégoire Van Moer en Staf Hermans.

    Een tweede overwinning in België was er voor de Nederlander Gerrie Knetemann te Huizingen had hij 1’05” voorsprong op Guido Verheyden en Freddy Renson.

    Zijn vijfde zege behaalde Marc Van De Putte te Moerbeke-Waas voor Ribert Ferket en Victor De Valckeneer.

    Georges Windels zit met zijn zege te Peruwelz ook al aan zes en zijn tweede in een week in dezelfde gemeente. Nu had hij 10” voorsprong op Willy Jonckers en Albert Delrue.

    Rit vier in de Giro delle Regioni in Italië tussen Cattolica en Sepolcro over een afstand van 142km werd gewonnen door Marcello Osler die in een spurt met twee Gianpaolo Flamini versloeg. Op 19” werd Giafranco Pala derde voor de Tsjech Pavel Krejci en de Italiaan Walter Riccomi. Battaglin behoud de leiding.

    19-06-2012 om 03:26 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    De wedstrijd in Ottignies kreeg slechts 40 renners aan de start, waarschijnlijk door het zware parcours waarbij nogal veel moet geklommen worden en ligt ook de eindmeet op het einde van een lange klim. De Luxemburger Gilson en onze landgenoot Sohet zijn na 25km ontsnapt, maar aan km 40 werden zij door Peirsman vervangen, welke het een 30tal kms volhield. Van Vlierberghe heeft dan voor de schifting gezorgd, werd eerst bijgehaald door Bellemans en Beyssens en kwamen later ook Van Schil, Bruyère en de Nederlander Pustjens aansluiten. Bij de tweede aanval van Albert is enkel Van Schil nog komen aansluiten. Albert Van Vlierberghe won vrij vlot van Vic Van Schil. Op 2’30” werd Ghislain Van Landegehem derde, als vierde op 2’50” kwam Jan Pustjens over de meet met in zijn wiel, de Fransman Robert Mintkiewicz, Herman Beysens, Martin Vanden Bossche, André Peirsman, Gilbert Wuytack, Ferdinand Van Rijmenant, Ludo Vander Linden, Marc Sohet en Etienne Antheunis als 15de en laatste van het eerste groepje.

    Met 40 nam men de start te Erembodegem-Terjoden en hebben er een saaie boel van gemaakt. Reeds in de eerste ronde ontliep Jaak Zwaenepoel het peloton, en kreeg even later het gezelschap van Seeuws. Aan km 50 kwam De Geest aansluiten,vooraan begaf eerst Zwaenepoel en daarna Seeuws, alhoewel de groep tot 15” was genaderd bleef Willy nog alleen verder strijden. Na 70km begon Vrijders aan de achtervolging samen met Maes, Teirlinck, Dury en de Fransman Cadiou en werd De Geest bijgebeend. Alhoewel de zes nog tweemaal voor een gesloten overweg stonden bleven zij voorop, in de laatste kilometers heeft Herman Vrijders zijn kompanen verschalkt en won met20” voorsprong. Voor plaats twee was Jacques Cadiou sneller dan Maurice Dury, Willy Teirlinck, Frans Maes en Willy De Geest. Door het uitvallen van de fotofinish konden enkel Arthur Vande Vijver als 7de op 1’, Hervé Vermeeren 8e en Pol Mahieu als 9de gerangschikt worden.

    De inrichters van Neeroeteren moesten het zonder Roger Swerts stellen, die na zijn zege gisteren te Castrocaro door heel wat plichtplegingen niet op tijd uit Italië kon vertrekken en pas deze avond in Heusden zou toekomen. Tijdens de tweede van de vijf grote ronden gingen de Nederlander Wagtmans en Jos van Olmen in den aanval, zij werden op het einde van de laatste grote ronde opnieuw gegrepen en gaven even later beiden er de brui aan. Roger Loysch trok er in de eerste kleine ronde op uit en zou in de vierde bijgehaald worden door, Vanspringel, Bens, Debal, Willekens en Nassen. Het Nederlandse duo Duyndam, Vander Vleuten is dan met een geweldige inspanning vooraan komen aansluiten. Op 4km van het einde heeft Duyndam een tweede serieuze inspanning geleverd en won met 150meter voorsprong. De rest van de kopgroep werd nog door enkele bijgehaald en was Ernest Bens sneller dan Fonske Debal, Jan Janssen (Ned), Roger Jochmans, Pieter Nassen, Lucien Willekens, Jos Van Beers (Ned), Jos Vander Vleuten (Ned), Alfons Scheys, Georges Claes (Binkom), de Nederlander Jules Bruessing, Willy In’t Ven, Roger Loysch en Herman Vanspringel. Op 20” won Georges Claes (Zonhoven)de spurt voor plaats 16. Voor Duyndam was het zijn tweede zege in evenveel dagen op Belgische bodem.

    19-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De vierde rit in de Ronde van Zwitserland Gstaad-Mörel met drie beklimmingen is in barre weersomstandigheden verreden. Na een 30tal kilometers begon men al aan de Col des Mosses 1445 meter. De Zwitser Rub kwam als eerste door met het langgerekt peloton achter zich. Tijdens de afdaling is een kopgroep van 23 ontstaan en begonnen met 55” voorsprong aan de Col de la Croix 1752m. Tijdens de beklimming nam Michelotto 30” voorsprong en kwam als eerste boven. In de afdaling werd de Italiaan ingelopen door Rub en Fuchs, deze laatste ging onderuit en reden zijn medevluchters er alleen vandoor. Achter hen vormde zich twee groepen, de eerste 26 man sterk volgde op 30” en de tweede met 16 man op 1’45”. Alhoewel deze twee groepen bij elkaar kwamen dreven onze twee leiders hun voorsprong op tot 2’15”. Op de laatste klim de Montana 1495m. kwam Rub als eerste door en was hun voorsprong al 3’45”. De Italiaan Claudio Michelotto won de rit met 2” voorsprong op Kurt Rub. In de laatste kms zijn enkele renners nog uit het eerste achtervolgen groepje ontsnapt. Op 2’49” werd Ugo Colombo derde voor Michele Dancelli. 5” later werd Franco Balmamion 5de voor Georges Pintens. Nog 4” later kwam Ward Janssens over de meet, dan volgde op 3’11” Enrico Maggioni, Wilfried David, Erich Spahn en als 11de André Poppe. Louis Pfenninger blijft leider met 14” op onze landgenoot Wilfried David. Opgevers waren Brian Jolly,Jean-Claude Largeau, Firmino Bernardino die na een val naar het ziekenhuis is afgevoerd, Dave Rollinson, Pete Smith, Marcello Bergamo die ziek was en Dino Zandegu.

    19-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    18-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Michele Dancelli

    Onder een stralende zomerzon zijn de renners in de Ronde van Zwitserland begonnen aan rit drie, van Solothurn naar Gstaad over een afstand van 214km. Het is pas na 77km dat de eerste aanval op gang kwam. Dancelli, Rub en Millard waren de aanstokers, en kregen even later het gezelschap van Bellone. Te Payerne na 99km liet de Italiaan zijn gezellen achter, en werden even later zijn medevluchters door het peloton ingelopen. Te Bulle aan km 151 was zijn voorsprong al 6’30” en was virtueel leider. In de klim van de Jaunpass 1.509meter, ging Pingeon in de achtervolging. Op de top kwam Dancelli als eerste door maar was zijn voorsprong nog slechts 1’55” op Pingeon en 4’20” op Bergamo, Schiavon en Pfenninger. Op de top van de tweede beklimming de Saanemöser 1268m., kwam hij nog als eerste door maar zat Pingeon al in zijn wiel. Op het einde heeft Michele Dancelli zijn medevluchter nog achtergelaten en won met 13” voorsprong op Roger Pingeon. Van de eerste achtervolgers op 2’42” was Marcello Bergamo de snelste voor Enrico Paolini, Silvano Schiavon, Raymond Delisle, een sterk rijdende André Doyen, Louis Pfenninger die de nieuwe leider is, onze 2de landgenoot Wilfried David, Joseph Fuchs, Erich Spahn en als laatste en 12de van dit groepje Enrico Maggioni. Twee renners kwamen binnen na het sluiten van de kontrole, de Brit Philip Marrows en onze landgenoot Jan Ronsmans.

    Vandaag eindigde de Vuelta a Asturias met twee ritten. Eerst was er een rit in ljn over 135km, verreden tussen Cangas del Narcea en Gijon, waar na de middag op de wielerbaan Las Mestas een tijdrit was van 4km. De rit in lijn werd gewonnen door Domingo Perurena voor José-Manuel Lopez-Rodriguez, Juan Zurano, José-Luis Abilleira en Felix Gonzales. De tijdrit ging naar Augustin Tamames voor Antonio Martos, Francisco Galdeano, José-Manuel Lopez-Rodriguez en Luis-Pedro Santamarina. De tijd van die twee ritten werd samengeteld en kreeg men: 1. Agustin Tamames, 2. Antonio Martos 4”, 3. Francisco Galdeano 5”, 4. J.M. Lopez-Rodriguez 6” en vijf L.P. Santamaria.

    In de eindstand heeft Agustin Tamames 7” voorsprong op Luis-Pedro Santamarina, 15” op José Grande, 16” op Ventura Diaz en werd Andres Oliva die op de laatste dag zijn leiderstrui verloor 5de op 23”.

    De laatste rit in de Midi-Libre werd verreden tussen Millau en Mende over een afstand van 206km. Reeds van bij de start reed de Portugees Andrade met Poulidor en Ocana uit het peloton weg. Maar aangezien Ocana een gevaar betekende voor de eindzege en Poulidor zijn ploegmaat Guimard beschermde heeft Andrade ook niet verder aangedrongen. Het peloton bleef rustig de rit afwerken tot aan de laatste helling. Opnieuw was het de Joaquim Andrade die aanviel, kwam met 1’30” over de top en mocht met 2’40” de ritzege nemen. Voor plaats twee was Raymond Poulidor de snelste van de eerste achtervolgers. De eindzege was voor Cyrille Guimard voor Joop Zoetemelk en Yves Hezard.Eerste landgenoot is Lucien Van Impe op plaats vijf.

    18-06-2012 om 06:03 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Playo de Aro

    .
    Rik Van Looy

    De Escalada al Mas Nou te Playo da Aro is een klimwedstrijd voor liefhebbers die vandaag in aanwezigheid van Rik Van Looy werd betwist. Het zijn Catalaanse supporters die op deze wijze hulde willen brengen aan onze landgenoot die in deze streek destijds meerdere wedstrijden won. De zege was voor Jésus Lindez voor Carlos Ocana Crespo en J.M.Robles.

    18-06-2012 om 05:55 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-Liefhebbers

    .
    Dieter Gonschorek

    In de G.P. Tribüne een tweedaagse te Blankenburg Oost-Duitsland werd vandaag nog een criterium van 72km betwist. De zege was voor Wolfgang Wesemann voor Wolfgang Fiedler en Dieter Gonschorek die ook de eindzege op zak stak. Tweede werd Wolfram Kühn voor Wolfgang Lötzsch, Karel-Heinz Oberfranz, Bernard Fielsch en onze landgenoot René Dillen.

    Derde dag in de Giro delle Regioni, te Misano Adriatico was na 144km de zege voor Guido Lussignoli die ook de eerste rit had gewonnen,verder zag er de topvijf als volgt uit. 2.Alfredo Chinetti, 3.Giovanni Dalla Bona, 4.Ottorino Benedetti en vijf Pietro Gambarotto. Giovanni Battaglin blijft leider.

    18-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland-Liefhebbers

    .
    Pechvogel Kelleneers

    Te Binderveld-Nieuwerkerken moesten de 51 vertrekkers 4 kleine een 11 grote ronden afleggen. Reeds in de tweede kleine ronde namen de Nederlander Kelleneers en Put wat voorsprong, en werden twee ronden later bijgebeend door een vijftal. Tien renners kwamen kwamen in de tweede grote ronde aansluiten. Marx voor wie het te snel ging en Kelleneers pech vielen vooraan weg. De vijftien anderen bleven tot achtste ronde samen, toen moesten 7 renners hun kompanen laten rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde reed Gustaaf Verboven solo naar de meet en won met 20” voorsprong op Alain Buckinx, Raymond Van Straelen, Frans Lemmens, Robert Reeckmans, Paul Vanelderen, Gustaaf Put en Benny Paulissen. Op 3’ was Romain Bellis de snelste van de achtervolgers.

    Deux-Acren kreeg Henri Wats als winnaar voor Arthur Vande Neucker en Mario Wittenberg.

    In Edegem was de zege voor Luc Crauwels die zijn medevluchter Hugo Moreel versloeg in een spurt met twee. Plaats drie was voor de Nederlander Hans Pels.

    Koningshooikt kreeg Victor De Valckeneer als winnaar hij had 20” voorsprong op François Van Beeck en Jos Gijsemans.

    Georges Rogiers mocht te Kortrijk-St. Jan juichen waar hij met Luc Lannoo 5’15” voorsprong had op Luc Demets.

    In Mol-Gompel mocht Constant Rommens de bloemen in ontvangst nemen, werd Willy Vanden Ouwenland tweede en Robert Van England derde.

    Roger Vanden Eede uit Meldert (O.Vl.) won in Poeke zijn 5de wedstrijd voor Martin Lameire en Dirk Van Speybroeck.

    Scherpenheuvel kreeg 43 renners aan de start en had Guy Minsart na 107km 30 meter voorsprong op Leonard Engelen en volgde 10meter verder Gomaar Van Calster, met in zijn wiel de Nederlander Jan Spetgens, Luc Van Uytsel, Florent Vos, P.Bijlaerts, Johan Hendrickx, Paul Laeremans, Paul Wellens en Alex Stroobants als 11de.

    In Sint-Niklaas kwam de Nederlander Cees Priem met 20” voorsprong op zijn landgenoot Aad Vanden Hoek en Franky De Gendt.

    De wedstrijd Strijpen-Zottegem voor de trofee “Het Volk” werd na 180km gewonnen door Freddy Maertens voor Theo Dockx, Rino Van Dromme, Lucien De Brauwere, Staf hermans, Ludo Delcroix, Lucien Zelck, Robert De Guchtenaere, Louis Verreydt en Ludo Noels.

    Te Thimougies had Valère Vandecasteele na 98km een voorsprong van 10” op Bernard Rasseneur en G. Mathon.

    Wezembeek mocht 62 renners ontvangen, na 110km was André De Bilde sneller dan de 19jarige Jean-Pierre Sterckx uit Elsene, Freddy Missotten, Paul Vander Mercken, Jacques Martin e.a.

    Jackie Vercamer was te Woesten de beste voor Hugo Vermeersch en Norbert Lesage.

    De Luxemburger Ernie Kirchen kwam onze landgenoten aftroeven te Xhendelesse waar men met 53 was vertrokken. In een spurt met drie versloeg hij Jean-Luc Yansenne en Joseph Civatone (Ita). Voor plaats vier op 30” was de winnaar zijn landgenoot Jean Becker sneller dan Marc Leppers, Robert Michotte, Norbert Fischer, Roger Loysch, de derde Luxemburger Lucien Didier e.a.

    Zijn derde overwinning behaalde August Van Laethem te Zellik waar men slechts 20 renners aan de start kreeg. Benny Hoefs als tweede volgde op 25” en bestond de topvijf verder uit G.Deproft, L.Van Riet en Xavier Van Zaelen.

    18-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK voor korporatieven


    .
    Aan het BK te Flémalle-Grande voor korporatieven kwamen 37 renners aan de start. De beslissing viel al in de 4de ronde toen vijf renners ontsnapten. Hieruit viel Jos Smits voor wie het tempo te hoog lag na 3/4 wedstrijd weg. In de spurt haalde Jan Boonen het voor Christian Lecluyse, Christian Vande Guchte en Marc Roelandt. Op 2’30” won Jos Hennikenne de spurt voor plaats vijf voor Marc Michiels, René Stradiot, Alfons Van Parijs en Eric Windey. Winnaar Jan Boonen was verleden jaar nog prof. Bij Flandria reed hij in 1962-1963 tot 24/5/1964 als onafhankelijke. Werd op 25/5 prof en reed ook in 1965 bij Flandria. Dan volgden vijf jaren bij Mann en heeft verleden jaar als individueel het seizoen afgewerkt.

    18-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Duyndam wint

    Te Boorsem-Kotem waar 176km moest worden afgelegd, begonnen de 64 deelnemers met 10 plaatselijke ronden, vervolgens een grote toer door de kempen, en werd de finale betwist in 17 plaatselijke rondjes. Het is pas bij het ingaan van de laatste plaatselijke rondjes dat een ernstige ontsnapping op gang kwam. Hiervoor zorgden de Nederlanders Van Beers en Duyndam en onze landgenoot Abelshausen. Zeventien renners gingen in de achtervolging, kwamen vooraan aansluiten en kregen even later nog het gezelschap van Vandenbossche, Reyniers, Steegmans, Nassen, Gakens en de Duitser Puschel. Na drie pogingen is Houbrechts vooraan toch weggeraakt en zou nog het gezelschap krijgen van een vijftal. Van Roosbroeck had van sportbestuurder Jossart de opdracht gekregen niet uit Tony zijn wiel te komen. Wat Jossart had verwacht gebeurde, op 3km van de streep viel Tony nog eens aan en kreeg Staf in zijn wiel die niet overnam, en Tony zich dan ook maar heeft rechtgezet. Hiervan profiteerden twee Nederlanders. Leo Duyndam begon van ver de spurt, scheen op 100 meter van de streep te zullen geremonteerd te worden, dreef zijn rivaal tegen het publiek, en won voor Harry Jansen. Op enkele meters volgden, Staf Van Roosbroeck, Jos Van Beers, Frans Verhaegen en Tony Houbrechts. Van de groep was op 10” Joseph Bruyère de snelste.

    In Assebroek kreeg man 44 renners aan de start en werd gewonnen door Dirk Baert in een spurt met twee versloeg hij Ludo Van Staeyen. Deze laatste diende na de wedstrijd een klacht in tegen Dirk, omdat hij op 150meter van het einde zou gehinderd zijn. De uitslag bleef: 1. Dirk Baert de 195km in 4.48’ voor Ludo Van Staeyen. Op 45” werd de Nederlander Cees Koeken derde voor zijn landgenoot Harm Ottenbros. Ook Theo verschueren en Eddy Goossens eindigden in de zelfde tijd als de twee Nederlanders. Op 1’40 werd de groepsspurt voor plaats 7 gewonnen door René Pijnen (Ned) voor Harry Van Leeuwen (Ned), Herman Vander Slagmolen, Willy Abbeloos, Jean Pagé (Ned), Isidoor Weemaes, Marc Lievens, André Hendryckx en maakt Jaak De Boever de top15 volledig.

    18-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdrit

    .
    Roger Swerts

    Te Castrocaro in Italië werd een tijdrit 76,020km verreden. De inrichters hebben echter het zonder Eddy Merckx moeten stellen, die om zijn seizoen niet al te zeer te belasten forfait gaf. De druk kwam nu op zijn ploegmaat Roger Swerts die met een tijd van 1.54’35” of een gemiddelde van 39,806km deze wedstrijd met een verpletterend meesterschap won. Felice Gimondi kreeg 1’14” aan zijn broek, de broers Tomas en Gösta Pettersson volgden op 2’17 & 4’07”. De Deen Ole Ritter en de Italiaan Davide Boifava hebben de strijd gestaakt.

    18-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Oost-Duitsland begon vandaag de G.P. Tribüne een tweedaagse te Blankenburg. De eerste rit over 160km bracht een zege voor onze landgenoot René Dillen voor Dieter Gonschorek, Gunther Bertram.

    De Kersenronde in Nederland vond plaats in Mierlo waar 182,3km moest worden gekoerst. De zege was voor G. Hoogedoorn voor Wil De Vlam, Dick Groen, S.Schuitemaker en M. Rietveld.

    Lido di Savio-Cattolica is de tweede rit in de Giro delle Regioni, na 144km was Valerio Lualdi sneller dan Gabriele Mugnaini. Op 4” werd Giovanni Battaglin derde en is ook de nieuwe leider. Plaats vier was voor Efren Dall’Anese en werd Luciano Conati vijfde.

    17-06-2012 om 05:05 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerbaan

    .
    Hugh Porter

    Het Omnium op de wielerbaan van Brighton werd gewonnen door Hugh Porter (Gb)-Gordon Johnson (Aus) met 48,5 punten voor Tim Mountford Usa)-Reg Barnett (Gb) 38,5p. Plaats drie was voor de ploeg Robert Van Lancker (Bel)-Reg Smith (Gb) 37,5 punten.

    17-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jean Van Horebeeck
    21 Renners kwamen aan de start te Brakel en versloeg na 110km Abel Holvoet zijn metgezel Willy Michiels. 25” later was Yvan De Vriendt voor plaats drie de snelste voor Rudy Bauwens e.a.

    Een pak meer renners te Erembodegem waar men met 70 de start nam. Voor August Van Laethem werd het met 25” voorsprong zijn tweede zege. Op 25” was Pierre Van Ransbeeck sneller dan Ferdinand Dewael. De spurt van de groep op 50” werd gewonnen door André DeMol voor Roger Vanden Eede e.a.

    Te Huissignies werd er met vier van de 34 vertrekkers voor de zege gespurt. Albert Delrue haalde het voor Jean-Pierre Baert, Benny Hoefs en Arthur Vanden Neucker.

    In Huizingen waar 39 renners aan de start kwamen mocht Jean Van Horebeeck uit Wolvertem de bloemen meenemen. Op 45” werd Luc D’Hoekers tweede voor André De Bilde, W.Meganck, J.Vergucht en Fr.Moyson.

    In Koningshooikt was de zege vor Alfons Van Camp voor Frans Van Beeck en Ludo Bosch.

    Te Montegnée zijn 65 renners gestart om 102km te koersen. In een spurt met twee haalde Georges Bortels het van de Nederlander Cor Boersma. Op 20” was voor plaats drie Roger Loysch de snelste voor de Nedrerlander Frits Sluper, Wally Willemen e.a.

    Het criterium van Oeselgem kreeg na 70km Albert De Cuyper als winnaar, voor Lucien De Volder en J Prinzie.

    Tweede thuiszege in een week voor Eddy Ronquetti, in Oostende versloeg hij in deze volgorde vijf medevluchters, Noël Pottier, Etienne Mattheus, Raf Coene en M.Deseyne.

    De Belgische Spanjaard Pedro Pardo behaalde te Ottignies al zijn achtste overwinning. Stonden mee op het podium Jos Vonckx en Pierre Vander Mercken.

    Paal mocht 81 renners inschrijven die in 13 ronden 108km moesten afleggen. De voetriempjes waren nog maar pas aangetrokken of zes renners kozen het hazepad en werden pas in de achtste ronde opnieuw door het peloton ingelopen. Onmiddellijk reageerden Verboven en Saenen die na een achtervolging van 4km het gezelschap kregen van acht achtervolgers. Deze bleven tot 3km van het einde samen, toen heeft Raymond Vanstraelen ze achtergelaten en won met 10” voorsprong. Gustaaf Verboven werd tweede voor, Frans Lemmens, Jos Saenen, Joseph Civatone (It), Jo Vrancken, Alfons Van Houdt, Hugo Gevers, Constant Rommers en Benny Paulissen. Op 50” was Ludo Noels de snelste van de groep.

    In Rekkem kwamen 44 renners aan de start en werd na 103km Ronald Rosseel winnaar met 15meter op Ludwig Verstraete en Claude Coppieters. Op 25” werd Frans Ligneel 4de.

    17-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Zaterdagmiddag zijn 59 renners te Ledegem vertrokken voor de 4de omloop van de grensstreek. In de omgeving van Diksmuide vonden Knockaert en Bruggeman dat het tempo wat hoger mocht zijn en lieten de groep in de steek. Zij kregen het gezelschap van Van Bruwaene, Demeyer, Dury en Van Landeghem. Na de Kemmelberg kwam ook Vanspringel met Hendrickx en Maes aansluiten. Ghislain Van Landeghem is vooraan nog wegereden en won met 1’32” voor Raf Van Bruwaene, Herman Vanspringel, Maurice Dury, Marc Demeyer, André Hendryckx, Frans Maes, Julien Knockaert en Fernand Bruggeman. Voor plaats 10 op 2’15” was Guido Reybrouck de snelste.

    Voor zijn eigen Grote Prijs e Wilsele te kunnen rijden is Frans Verbeeck niet in de Midi-Libre vertrokken. Van de 67 renners die zijn vertrokken hebben er slechts 24 de wedstrijd uitgereden, waarvan er 10 de ganse afstand hebben afgelegd. Verbeeck die met een pak ploegmaats aan de start kwam heeft reeds in de grote omloop te Gelrode de kloof gemaakt. Nieuw in het parcours was de Meesberg en het was daar dat Frans in de voorlaatste ronde aanviel en enkel Ludo Vander Linden en Maurice Eyers mee waren, maar nog voor ze boven waren moesten lossen. Aan de streep had Frans 1’20” voorsprong op Ludo Vander Linden. Op 1’40” werd Fonske Debal derde voor Vic Van Schil. Dan volgden op 1’50” Staf Van Roosbroeck, Maurice Eyers, Jos Spruyt en Frans Mintjens. Eddy Peelman werd op 2’10” negende. En de 10de plaats was voor Ferdinand Van Rijmenant hij volgde op 2’30”.

    17-06-2012 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!