Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Italië werd de semi-klassieker Nice-Genua betwist. Even na de start toen men de “Corniche Moyenne” opreed, gingen 20renners aan de haal, alles kwam echter opnieuw samen en was het op de “Mortola” dat de Portugees Agostinho ten aanval trok, bleef ongeveer 80 km vooruit maar werd te Albenga opnieuw gegrepen. Bij het uitrijden van Savona, ging de Fransman Labourdette aan de haal, zijn landgenoot Delisle kwam aansluiten en zorgde een gesloten overweg dat het tweetal een ruime voorsprong kreeg. Het peloton reageerde en bij het binnenrijden van Genua werden de Fransen opnieuw gegrepen. Rt kwamen nog enkele uitvallen, maar ging een peloton van een 110-tal renners naar de finish. In de spurt won wereldkampioen Marino Basso voor de Spanjaard Miguel-Maria Lasa, Daniel Ducreux (Fr), Michèle Dancelli (It) e.a.

    In Portugal won Firmino Bernardino te Lisboa met 3’49” voorsprong op Frencisco Miranda en 3’59” op Vitor Rocha.

    Nog in Portugal was Custodio Gomes de beste te Porto voor Joaquim Leite en Manuel De Soussa.

    04-03-2013 om 01:50 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Ettore Rinaldi

    In Italië te Novate Milanese reed Pietro Algeri zijn tweede wedstrijd en werd het een tweede overwinning. Na 138km afgelegd in 3.08’ was hij sneller dan Ettore Rinaldi en Giuseppe Rodella.

    04-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jean-Marie Coenen

    Liefst 109 liefhebbers waren afgezakt naar Sint-Truiden, hiervan was na 30km al de helft uit de koers verdwenen, en te Zepperen waar men 4 ronden moest rijden waren na de tweede ronde nog slechts 44 renners in koers. Toen de renners opnieuw in Sint-Truiden kwamen waar men nog 9 plaatselijke rondjes moest afleggen kon een 6tal wegrijden. De leiders mochten voor de zege spurten en was het Jean-Marie Coenen die het haalde voor Bernard Bourguignon, Antoine Agten, Ludo Noels, Richard Lagasse en Roger Loysch. De groep eindigde op 30”.

    Brussel-Opwijk werd na 140km beslecht in een spurt met twee. Het was Pol Lannoo die het haalde van Edmond Verbruggen zij hadden 30” voorsprong. Voor plaats drie was Eric Van Lent de snelste voor René Dillen, Roger De Beuckelaer, Karel Sels, Jean Vander Stappen, Alex Robbrecht, Jean-Pierre Sterckx en sluit Willem Peeters de top10 af.

    Gent-Staden kreeg 110 renners aan de start zij mochten voor 105km de weg op. Hier moest Michel Pollentier het opnemen tegen twee Nederlanders. Het was Toine Van Den Bunder die het haalde met 2 lengten van Michel en moest Gérard Kamper 5” prijsgeven. Op 1’05” kwam Lieven Malfait over de streep, en volgde 5” later een tiental renners, waarvan Eddy Vanhaerens de snelste was voor plaats vijf. Verder in de top 10 volgden, 6.Danny Moenaert, 7.Eric Serlet, 8.Romain Vercauter, 9.Norbert Lesage en 10.Wim de Waal (Ned). Voor Eddy Ronquetti was er plaats 19 op 4’25”.

    Voor Luik-Nandrin kwamen 90 renners afgezakt zij moesten maar 93km afleggen. Roger Vanderavero deed het in 2.38’ met in zijn spoor, Jean-Luc Yansenne, Robert Michot, de Nederlanders Frits Slüper,Mathieu Maessen en Henk Botterhuis e.a.

    Vosselaar mocht 74 rugnummers uitdelen, hier was na 105km Leo Huysmans 5cm rapper over de meet dan Marc Verbeeck en werd Charles Palman derde. Verder volgden, Johny Vanderveken, Roger De Backer, Gustaaf Van Bouwel, Willem Baeten, Frans Tilburgs, Urbain Van Der Flaas, Melchior Avondts en werd op plaats 11 een groep van 25 renners gelijk geplaatst.

    04-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Van Looy

    Vandaag eindigde de Ronde van Levante met een criterium van 60km of 50 rondjes van 1,2km te Valencia. Het werd een wedstrijd zonder geschiedenis, die uiteindelijk eindigde op een massaspurt gewonnen door onze landgenoot Frans Van Looy. Verder volgden op 2. Yvan Benaets, 3. Wim Prinsen (Ned), 4. Domingo Perurena (Sp) en waren plaats 5&6 voor onze landgenoten Eddy Peelman en Pieter Nassen. In de eindstand worden plaats 1 t/m 10 ingenomen door Spanjaarden. Eindwinnaar is José-Antonio Gonzalez-Linares dan volgen op 2. José-Manuel Fuente 6”, 3. José-Luis Abilleira 8”, 4. Andrès Oliva 12”, 5.Pedro Torrès 14”, 6. Juan Zurano 18”, 7. José-Luis Uribezubia 19”, 8. Segundo Goicoechea 20”, 9. Jesus Manzaneque en 10. Domingo Perurena 22”. Eerste buitenlander is de Nederlander Theo Vander Leeuw op 23”. Eerste landgenoot werd Ferdinand Peersman op plaats 15 met 31” achterstand. De beste ploeg was la Casera-Bahamontes. De bergprijs ging naar José-Luis Abilleira. Uit handen van de plaatselijke burgemeester kreeg Eddy Peelman een speciale prijs voor de beste spurter van deze Ronde.

    04-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - buitenland

    De laatste cross is verreden in Spanje te Archanda en was de zege voor de Zwitser Peter Frischknecht die de 23,5km heeft afgelegd in 1.11’14”. Zijn voorsprong was 1’04” op de Spanjaard José-Maria Gonzales Perez en werden onze landgenoten Albert Van Damme en Norbert Dedeckere 3&4.

    04-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In de Ronde van Levante is er na de ploegenproloog op de openingsdag opnieuw een Spaanse zege. De vijfde rit Silla-Vilareal over een afstand van 178km werd gewonnen in een groepsspurt door Domingo Perurena (Sp) voor de Nederlander Jo Vrancken, Jesus Manzaneque (Sp), Cees Koeken (Ned) en werd Emile Cambré met zijn zesde plaats eerste landgenoot. Gonzales-Linares mag morgen in de laatste rit met de leiderstrui starten.

    03-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    Buiten Gent-Gent werd er bij de liefhebbers nog gekoerst te Nijlen en Rollegem-Kapelle.

    In Nijlen was de zege voor Albert Segers die 2.37’ deed over de 105km. Plaats 2&3 waren voor Wim Schroyens en Urbain Vander Flaas.

    Rollegem-Kapelle mocht 59 renners inschrijven om 105km te koersen. Het werd een voorsprongzege voor Marc Meernhout die 15” voor had op de groep. Het was Ronny Vande Kendelaere die daarvan de spurt won voor Albert Delrue, Geert Malfait, Eric Van Hoecke, Georges Windels, Claude De Baveye, Daniel Desloovere, Jack Vercaemer en sluit Wim Myngheer de top10.

    03-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent-Gent voor liefhebbers

    .
    Omer Meeus

    Gent-Gent voor liefhebbers kreeg voor zijn drie wedstrijden van telkens 120km 381 renners aan de start. Bij de wedstrijd voor de renners van Brabant-Antwerpen en Limburg waren het er 117. De zege was voor Omer Meeus uit Roosbeek-Boutersem. Plaats twee was voor Jos Jacobs, verder bestond de top5 uit, Florimond Van Hooydonck, Roger De Beuckelaer en René Dillen. Winnende club was de Stoempers uit Leuven.

    Voor de wedstrijd Oost- en West-Vlaanderen kwamen 118 renners afgezakt. Deze wedstrijd kreeg met Wim de Waal een Nederlandse winnaar voor Daniël De Schrooder en nog een Nederlander Cees Priem en werden Michel Pollentier en Rino Van Dromme 4&5. De beste club was Torhout.

    De individuelen zijn met 146 van start gegaan, waaronder een pak Nederlanders, waardoor Ludo Noels als 2e de enige Belg in de top5 is. Winnaar werd net als verleden jaar Gerrie Knetemann. Plaats 3 was voor Ad Dekkers, op 4. Louis Westrus en 5. Hans Koot. Ook plaats 6-7 & 8 was voor Nederlanders en werden onze landgenoten Bernard Bourguignon en Lucien Tavernier 9 &10.

    03-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop Het Volk

    .
    Eddy en Roger

    Het was op de stenen van Geluwe (km67) dat Walter Godefroot (die deze avond start in de 6d. van Antwerpen) demarreerde met de steun van zijn 2 ploegmaats De Witte (rijd eveneens in Antwerpen) en Vantyghem. Het was Eddy Merckx die reageerde met Roger De Vlaeminck, Eric Leman en de jeugdige Eddy Moreels die al blij was het tempo te kunnen volgen. Achter hen waren het vooral de ploegmaats van Verbeeck (gevallen) en Vanspringel die de achtervolging leiden, en waaruit op de Kluisberg een twaalftal wegreed en aan de voorsprong knaagden. Aan de voet van de Volkegemberg voelde Merckx het gevaar verdapperde en was het enkel Roger die meekon en liepen opnieuw 55” uit. Waar iedereen Roger als winnaar zag was het evenwel Eddy die in de allerlaatste kilometers het meeste werk opknapte en in de spurt Roger vlot versloeg. Op1. Eddy Merckx die de 198km aflegde in 4.37’ en kreeg Roger De Vlaeminck nog 2” aan zijn broek. Bij de achtervolgers was op 1’03” Albert Van Vlierberghe de snelste voor Noël Vantyghem, Walter Godefroot, Herman Vanspringel, Eric Leman, Walter Planckaert, Frans Verbeeck (die na een val 20km heeft moeten jagen, en kwam aansluiten op het ogenblik dat vooraan de beslissing viel, en even moest herstellen van de geleverde inspanning), de Nederlander Cees Bal sluit de top10 af.
     .
     Onder vrienden

    03-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportpaleis Antwerpen

    .

    Vandaag gaat in Antwerpen de 6daagse van start met ploegen van 3 renners. Volledig Belgisch zijn de ploegen: Theo Verschueren-Norbert Seeuws-Walter Godefroot, Julien Vermote-Isidoor Weemaes-Robert Maveau, Frans Kerremans-Clement Van Ransbeeck-Gilbert Wuytack, Dirk Baert-Willy Debosscher-Ronald De Witte. Roger Swerts vormt ploeg met de Duitsers Wolfgang Schulze en Sigi Renz. Eddy Demedts en Eddy Reyniers hebben de Amerikaan Tim Mountford als derde man. Voor Nederland rijden drie volledig Nederlandse ploegen: Leo Duyndam-Gerard Koel-Rene Pijnen, Lijn Loevesijn, Cees Stam-Piet De Wit en Gerben Karstens-Harry Van Leeuwen en Albert Van Midden. Nog een Nederlander Klaas Balk vormt ploeg met de Duitsers Albert Fritz en Klaus Bugdahl. Opmerkelijk is dat zowel Walter Godefroot (5e),Isidoor Weemaes (28ste) en Ronald De Witte (opgave)deze namiddag de Omloop Het Volk hebben gereden. Ook de liefhebbers zijn van de partij met ploegen van twee renners.

    Bij deze gelegenheid werden de finales van de “Medaille” koersen betwist. Bij de liefhebbers won Paul Hereng voor François Caethoven. Herman Van Gansen was de beste bij de juniores voor Maurice Petry en bij de nieuwelingen won Roger Cuypers voor Daniel Vandenbroeck.

    03-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Patrick Sercu wint Sassari-Cagliari

    In de Ronde van Levante blijven de Belgen aan de winst. Na tweemaal Yvan Benaets is het nu Eddy Peelman die zijn tweede ritzege oprij behaald. Re rit werden verreden bij uitstekend weder en hielden de renners er een toeristentempo op na. Wanneer er een renner het in zijn hoofd haalde om het tempo op te drijven waren de ploegmaats van de leider er als de kippen bij om het tempo te breken. Alzo kwamen de Rokado’s in een zetel naar de meet en was het Eddy Peelman die het haalde voor Yvan Benaets, de Spanjaarden Francisco Esclapes en Javier-Francisco Elorriaga en de groep. J.A. Gonzalez-Linares blijft leider.

    In Italië was er Sassari-Cagliari waar zich bij de 78 vertrekkers 1 Belg bevond: Patrick Sercu. In de uitslag hoeft men niet ver te zoeken. Hij won. Patrick die naar Sardinië (24/2-1/3) was gekomen met amper 300km in de benen heeft zich daar niet kunnen doorzetten. Vandaag was dat allemaal vergeten. Een eerste ontsnapping was er tussen km 5 en 25. De tweede duurde eventjes 185km, en bezorgde de leiders een max. voorsprong van 9’ en sneuvelde pas 9km voor het einde. In de eindspurt waren het Basso en Sercu die door hun ploegmaats in stelling werden gebracht. Patrick Sercu haalde het vlot voor de Italianen Marino Basso en Franco Ongarato, Miguel-Maria Lasa (Sp), en verder in de top10 de Italianen Walter Avogardi, Pierino Gavazzi, Francesco Moser, Romano Tumellero, Marino Conton en Italio Zilioli.

    02-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy Peelman

    In de Ronde van Levante is na tweemaal Benaets nu Eddy Peelman die de 173km tussen Alecante en Novelda in 5.02’18” aflegde en voor een derde Belgische zege zorgde. Het is wel een verrassing dat Eddy deze rit met 3 cols (2 van 1e en 1 van 3e cat.) wint, er werd meer aan een Fuente of Zurano gedacht. Na de drie beklimmingen kwam het telkens tot een hergroepering, tot op het einde 10 renners wegreden. In de einspurt haalde Eddy Peelman het voor Staf Van Roosbroeck,José-Luis Abilleira (Sp), Mat De Koning (Ned), Theo Vander Leeuw (Ned),de Spanjaarden Pedro Torres, José-Antonio Gonzales-Linares, José-Manuel Fuente en Andres Oliva. 19” later was Domingo Perurena (Sp) de snelste van de groep. J.A. Gonzales-Linares is de nieuwe leider.

    In de Ronde van Sardinië moesten de renners de laatste dag twee ritten afwerken. Rik Van Linden die enkele dagen geleden een tand liet trekken en hiervan veel hinder ondervind is niet meer van start gegaan. Na vijf dagen en 6 zeges voor een Belg hebben de Italianen op de laatste dag de stand op 6-2 gebracht. Reeds om 5 uur moesten de renners uit de veren want het startschot weerklonk al om 7.30uur wat niet naar hun zin was. Om hun ongenoegen te laten blijken hebben zij het van het eerste ritgedeelte een wandeltocht gemaakt. Ercole Gualazinni won voor Frans Mintjens, Patrick Sercu, Franco Bitossi, Marino Basso, Eddy Merckx en het peloton. In de namiddagrit hebben Ponton (Sp) en Michelotto (It) 30km voorop gereden, maar was het vooral onder druk van Julien Stevens dat de leiders opnieuw werden gegrepen. Op de laatste helling 5km voor het einde is Van Vlierberghe gegaan en nam 100 meters. Op 1km van het einde werd hij bijgehaald en achtergelaten door Franco Bitossi die won met 4” voor Albert die Michele Dancelli en Wladimiro Panizza nog juist voorbleef. Op 10” was Patrick Sercu de snelste van de groep voor Basso en de rest. In de eindstand heeft Eddy Merckx 41” voorsprong op Herman Vanspringel en volgt de Zweed Gösta Pettersson als derde op 2’21”.

    01-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Dirk Baert

    Tijdens de 6daagse van Antwerpen (3-9/3) gaat Dirk Baert proberen een vijftienjarig rekord te verbeteren. Het betreft dit der 10 kilometer op overdekte piste, op naam van de Fransman Roger Rivière, die indertijd 12’26”8 deed over de afstand. Dirk zal tegen een schema fietsen, dat hem moet toelaten een tijd te verwezenlijken van 12’20”.

    01-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .
    Roger haalt het vrij vlot
    In Italië spreken de kranten van de “Giro Flamengo” door het overwicht dat onze landgenoten tonen in de Ronde van Sardinië. Wat zeker niet misplaatst is nu Roger De Vlaeminck voor de zesde zege op rij zorgt. De rit van vandaag tussen Lanusel en Nuoro over een afstand van 118km was bijzonder zwaar. Roger won daarmee de twee zwaarste ritten. In de spurt versloeg Roger zijn vroegere ploegmaat de Deen Ole Ritter en Eddy Merckx die enkel op de eerste dag niet in de top 3 eindigde, en uiteraard leider blijft.

    Yvan Benaets als neoprof blijft een bijzonder goed debuut maken in de Ronde van Levante. Na gisteren was hij ook nu weer de snelste in de ochtendrit van Murcia naar Alicante. De enige moeilijkheid in deze rit was een klim van 2de categorie, waar de Nederlander Mathieu Pustjens eerst boven kwam. In de eindspurt eindgde Yvan Benaets voor de Nederlander Cees Koeken, Eddy Peelman, Julian Cuevas (Sp), Frans Van Looy en een groep van 53 renners. De klimtijdrit was een Spaans festival met 8 reden zij in de top10. Winnaar werd Juan Zurano die tevens leider werd, voor José-Antonio Gonzalez-Linarès, José-Luis Uribezubia, Jesus Manzaneque, Domingo Perurena, José-Manuel Fuente, Javier-Francisco Elloriaga en José-Luis Abilleira. De Nederlander Mathieu Pustjens werd negende en op 10 eindigde de Portugees Fernando Mendes. Eddy Peelman met zijn elfde plaats was de eerste landgenoot.

    28-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Rik klopt nogmaals Eddy

    In de Ronde van Sardinië moesten de renners twee ritten afwerken. Rit 4a was een klimtijdrit van 10km te Campu Omu. Onmiddellijk na de start moest Eddy al van de fiets. Hij was met zulke kracht vertrokken dat hij zijn voorwiel had los gereden en het zelf opnieuw moest aanspannen, dit heeft 12” geduurd. Leider Eddy Merckx deed er 19’56” over wat 1” beter is dan Herman Vanspringel en gaf de Spanjaard Santiago Lazcano 18” prijs, derde landgenoot in de top10 is Tony Houbrechts op de tiende plaats met 57” achterstand.

    Rit 4b werd verreden tussen Cagliari en Lanusel over een afstand van 140km. Door de zware klimtijdrit in de voormiddag hebben de renners na de middag het kalm aan gedaan. De laatste 10km ging het steeds lichtjes bergop waardoor op 1km van het einde Merckx aan de spurt begon met Van Linden en De Vlaeminck in zijn wiel. Roger viel aan en kreeg een minieme voorsprong, maar werd er nadien afgereden en zou op plaats 28 eindigen met 37” achterstand. Rik Van Linden won afgetekend voor Eddy Merckx, Herman Vanspringel, Marcelo Bergamo (It), en kregen 5&6 Roberto Poggiali (It) en Wladimiro Panizza (It) 3” aangerekend. Op 9” eindigde Willy De Geest als zevende en bestond de top10 verder uit, Ole Ritter (Den), Davide Boifava (It) en Gösta Petterson (Zwed). Eddy blijft uiteraard leider.

    27-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neo-prof wint

    .
    Yvan Benaets

    De 21jarige neo-prof Yvan Benaets heeft reeds zijn eerste overwinning beet. De eerste rit van de Ronde van Levante verreden tussens Gandia en Murcia was 196km. Eerste aanvaller was de Spanjaard Zurano en liep tot 30” uit, een kleine tegenreactie uit de groep volstond om de vluchter tot de orde te roepen. De mannen van ploegleider Florent Van Vaerenbergh hielden nu de groep onder controle. In de eindspurt plaatsten zich liefst vier Belgische Rokado renners in de top5. Op 1. Yvan Benaets dan volgden, 2. Eddy Peelman, 3. Javier-Francisco Elorriaga (Sp), 4.Emile Cambré en vijf Gustaaf Van Roosbroeck. Yvan Benaets neemt ook de leiderstrui over van de Spanjaard Torrès.

    27-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Roger wint voor Herman en Eddy

    In de derde rit in de Ronde van Sardinië tussen Macomer en San Antioco over een afstand van 193km kregen de renners het hard te verduren. Men moest in slechte weersomstandigheden rijden, hagel, sneeuw en regen alles hebben de renners gekregen. Na 104km kwam de eerste hindernis van een bijzonder moeilijk tweede wedstrijdgedeelte. Eddy Merckx trok al op de eerste klim er op uit met de steun van vier ploegmaats, en volgden tien tegenstrevers. Deze vijftien bleven niet samen, Deschoenmaecker werd gelost, Bruyère en De Vlaeminck haakten in elkaar en schoven in een ravijn. Roger vlug geholpen door zijn sportbestuurder kon opnieuw aansluiten, Jos die moest de strijd staken. Als klap op de vuurpijl won Roger De Vlaeminck ook nog de rit voor Herman Vanspringel,Eddy Merckx, Wladimiro Pannizza (It), Albert Van Vlierberghe e.a. Eddy Merckx neemt de leiderstrui over van Rik Van Linden, en komt Herman Vanspringel tweede te staan op 10”.

    In Spanje begon de Ronde van Levante met de gebruikelijke proloog, deze werd per ploeg gereden. De winnende ploeg was La Casera en mocht Pedro Torrès de leiderstrui aantrekken. Plaats 2 &3 was voor Kas en Rokado.

    26-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland-profs & liefhebbers

    .
    Staf Van Roosbroeck

    De rit van vandaag in de Ronde van Sardinië werd aan een ontzettend snel tempo verreden, dit door de wind die meestal in het voordeel blies. Hierdoor ontstonden verschillende waaiers met de mannen met de beste konditie vooraan. Op een eerder smalle weg raakte de eerste waaier lichtjes voorop en was de beslissing gevallen. Twee renners uit de tweede waaier, Simonetti en Pettersson konden nog aansluiten bij Fuchs, Van Linden, Merckx, Poggiali, Vanspringel en De Geest. Het was Eddy Merckx die van heel ver de spurt begon maar door Rik Van Linden naar plaats twee werd verwezen. Verder eindigden: 3.Roberto Poggiali (It), 4. Herman Vanspringel,5. Willy De Geest, en kregen vanaf plaats 6 met Josef Fuchs (Zwits) 3” bijgerekend, 7. Mauro Simonetti (It), 8. Gösta Pettersson (Zw). Op 2’08” won Roger De Vlaeminck de spurt van de geklopten voor plaats 9 voor Michele Dancelli (It). Plaatsen van andere landgenoten: 19. Joseph Bruyère, 20. Julien Stevens, 23. Georges Pintens, 25. Tony Houbrechts, 26. Albert Van Vlierberghe allen z.t. Op 5’21” eindigden Jos Huysmans, Frans Mintjens, Jos Deschoenmaecker en Willy In’t Ven.

    In Spanje werd de Grote Prijs van Valencia die geld als inleiding van de Ronde van Levante gewonnen door onze landgenoot Staf Van Roosbroeck die de snelste was van een 7koppige leidersgroep bestaande uit 6 Spanjaarden en 1 Belg. Na 195km afgelegd in 5.34’51” versloeg hij Domingo Perurena, Andrès Olivia, Juan Cuevas, Ventura Diaz, Luis Balagué en José-Antonio Gonzales-Linarès. Ook plaats 7 op 1’43” ging naar een landgenoot, Daniël Van Ryckeghem voor Jaime Huelamo, José-Luis Abilleira e.a. Het gros van het peloton had ruim acht minuten achterstand.

    Ook de Nederlander Tino Tabak dit jaar uitkomende voor het Franse Sonolor, is reeds goed op dreef, na eergisteren te Menton was het vandaag opnieuw prijs te Cannes. De eerste aanvallers waren onze landgenoot Robert Van Lancker en de Nederlander Gerben Karstens. Twintig kilometer verder kregen zij het gezelschap van Tabak, Delcroix, Delisle, Tollet, Ocana, Genty en Doyen. Aan de voet van de Gourdon (km60) gaf Van Lancker er de brui aan,toen de voorsprong van de leiders 2’45” was en reed Tabak tijdens de klim van de anderen weg. De achtervolgers kregen nog het gezelschap van Mortensen en Rebillard. Tijdens het laatste klimmetje moesten Rebillard, Genty, Doyen en Karstens lossen. Tino Tabak won met 2’30” voorsprong op de Deen Leif Mortensen, Claude Tollet (Fr), Raymond Delisle (Fr), Ludo Delcroix (Bel) en Luis Ocana (Sp). Op 3’10” werd onze landgenoot André Doyen zevende. Acht werd Frans Campaner (Fr) op 3’35” voor Michel Perin (Fr) en sluit Roland Berland de top10 af.

    In Portugal te Lissabon won Firmino Bernardino een wedstrijd over 160km met maar liefst 5’15” voorsprong op de tweede Emiliano Dionisio en werd 3” later Vitor Rocha derde.

    In Italië zijn ook de liefhebbers van start gegaan en had men de keuze uit twee wedstrijden. Te Lissone was er de Coppa San Geo en werd gewonnen door Alfiero Di Lorenzo die na 139km zijn medevluchter Livio Mazzola vloerde. Plaats drie was voor Adriano Brocardi op 7”.

    Montecarlo-Alassio over 126km werd gewonnen door Pietro Algeri voor de Brit Phil Edwards, de Zwitsers Roland Salm en Fausto Stiz werden 3&4. Plaats vijf was voor de Spanjaard Fernando Plaza.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld - binnenland

    .
    August badts

    In de A-cross van Bellem was André Geirland de beste na 25km afgelegd in 1.02’ had hij maar liefst 1’25” voorsprong op Marc De Block en 1’40” op Eric De Bruyne.

    Ottenburg kreeg voor zijn A-cross 22 renners aan de start zij moesten 25km in het veld rijden. Na 52’ kwam August Badts als eerste over de streep en had 58’ voorsprong op Leo Arnouts en Henri (Rik) Arnouts. Net als gisteren te Erpe eindigde Maurits Engels op plaats 4 nu met 1’40” achterstand en edward Lievens op 1’49” vijfde. Lucien Goossens op 2’50” werd zesde voor Leon Scheirs 3’19” en was plaats 8 voor Jan Teugels op 2’30”.

    Rebecq had de C-renners uitgenodigd en ging de zege na 14,5km naar Jan Knors voor Ronny De Vos en L. Orlans.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrijden - WK profs

    .
    Wolfshohl-De Vlaeminck-Van Damme

    Voor Rolf Wolfshohl werd het zijn laatste WK, en heeft er waardig afscheid van genomen. Reeds na één van de acht ronden was het duidelijk dat de winnaar moest gezocht worden bij de vier leiders, Van Damme, De Vlaeminck, Wilhelm (Fr) en de Duitser Wolfshohl. De Fransman had het meeste last om het tempo te volgen maar gaf nooit meer dan 20” prijs. Wanneer Wolfshohl in de vijfde ronde lek rijd lijkt de wedstrijd gereden met de 2 Belgen op kop. De Duitser met de Fransman in zijn wiel vliegt naar voor, Van Damme moet Eric laten rijden die alzo alleen aan de leiding komt. In de voorlaatste ronde kwamen de Duitser en de Fransman vooraan aansluiten. Het was Eric die van ver de spurt aantrok en het ook volhield, de Fransman André Wilhelm werd tweede en Rolf Wolfshohl derde. Op 38” werd Albert van Damme vierde en werd Michel Baele op 2’37” vijfde. Voor onze vierde landgenoot Julien Vanden Haesevelde was er op 3’56” plaats 9. België won ook het landenklassement.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!