Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    De eerste wegwedstrijd voor liefhebbers van het seizoen in West-Duitsland, Keulen-Schuld-Frechen is geëindigde in een complete Nederlandse triomf. Achter de winnaar Willie Wilms die de 150km aflegde in 2.45’50”, bezetten de Nederlanders ook de plaatsen 2 tot 5, Bruns, Johan van der Meer, Jan Langen allen in de z.t. als de winnaar en Scholten op 20”. Voor onze landgenoot Ludo Noels was er plaats 9.

    In het Bulgaarse Plowdiw won de Pool Ryszard Szurkowki een criterium over 30km.

    In Italië werd te Milaan de Coppa Santagostino verreden over een afstand van 142km. Winst was er voor Guido Lussignoli (It) die er 2.05’2” over deed. De Brit Phil Edwards werd tweede en Aurelio Zacchi (It) derde.

    In Zwitserland werd het wielerseizoen geopend te Lugano waar de zege was voor René Leuenberger die de 112km afgelegde in 2.59’28” .Roland Salm werd tweede op 5” en stond Fausto Stiz mee op het podium.

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Harelbeke kreeg een gans Nederlands podium. Na 106km die werden afgelegd in 2.41’ bestond het podium uit: 1.Wim De Waal, 2. Johnny Verbeke en Gerrie Knetemann.

    Ichtegem had ook de liefhebbers uitgenodigd en kreeg 54 renners aan de start. Na 122km was het de Nederlander Bas Hordijk die het haalde in een tijd van 2.55’. Verder bestond de top10 uit: 2. Michel Dagrin, 3. Lieven Malfait, 4. Rino Vandromme, 5.Noël Pottier, 6. Hilaire De Cocker, 7. Eric Van De Wiele, 8. Johannes Blok (Ned), 9. Patrick Geldhof en 10. Luc D’Hont.

    Kruiseike-Wervik kreeg vandaag 34 renners minder aan de start dan gisteren, al is 53 nog een mooi aantal. Na 108km was de zege voor José Verschaeve hij had 1’ 10” voorsprong op Ronny Demeyere en volgde de derde Paul Vannieuwenhuyse op 1’30”, hij ging Raoul Lecluyse vooraf. Vijfde op 1’40” werd Patrick Salomein.

    Celles een deelgemeente van Faimes kreeg maar liefst 119 renners aan de start, waaronder heel wat Nederlanders, en gingen de bloemen ook naar daar. Johannes “Hans” Koot had na 109km 1’ voorsprong op Gustaaf Verboven, Luc Van Ouytsel, de Nederlander Frits Slüper, Romain Bellis, Benny Schepmans, Antoine Agten, Bernard Bourguignon, Omer Meeus e.a. Vanwege de Nederlandse winnaar een wel opmerkelijke stunt, want het is nog maar 14 dagen dag hij zijn militair plunje aan de haak heeft gehangen.

    Namen-Grand Leez kreeg Freddy Liboton als winnaar voor de Nederlander Cees van Dongen en Christian Dubois.

    Oud-Turnhoutkreeg ook een pak renners aan de start, met 128 werd er vertrokken. Hier was de zege voor Jos Van Nijlen voor Constant Rommens die op 15” volgde. Plaats drie op 20” ging naar Victor De Valckeneer voor Leo Huysmans, Jos Jacobs, Karel Sels, Frans Tilburgs, Hugo Thijs, Franky Franssen,Frans Caethoven, Winoc Flebus, Richard Lagasse, Marc Verbeeck, Alex Dockx en op plaats 15 werden 51 renners gelijk geplaatst.

    In Vollezele had men ook niet te klagen, liefst 125 renners kwamen een rugnummer afhalen. Na 107km die werden afgelegd in 2.42’ had Yvan Ronsse 15” voorsprong op Alex Robberecht, Pierre Van Ransbeeck, Joseph Henikenne (opnieuw liefhebber geworden), Edmond Verbruggen, Benoni Michiels, Nico van Hest (Ned), Jos Van Ransbeeck, Eddy Van Hoof en is met Johan Van Uffel de top10 rond.

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Joaquim Andrade

    Na gisteren was het vandaag opnieuw prijs voor Danny Horton nu was hij de beste in Little Acres (Gb) waar hij na 86,8km opnieuw alleen toekwam. Op 30” werd Geoffrey Dutton tweede en Reginald Smith als derde volgde op 1’10”.

    In Portugal had men opnieuw twee wedstrijden te Coelima werd er 145km gekoerst. Winnaar was Joaquim Andrade in een tijd van 3.59’47”, en stonden Antonio Castro en Joaquim Leite mee op het podium.

    Wedstrijd twee was nog maar eens te Lisboa en mocht Fernando Vieira de zegebloemen ontvangen. De 145km werden afgelegd in 3.50’46” en werden Fernando Mendès en Firmino Bernardino 2&3.

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Frans Verbeeck

    Te Ichtegem in de Omloop der Vlaamse Ardennen is het tot een tweestrijd gekomen tussen Frans Verbeeck en Freddy Maertens. Tot driemaal toe ging de benjamin van onze beroepsrenners veteraan Frans terughalen. Een eerste maal op de Kemmelberg, waar een kopgroep van 22 renners de 160-koppige groep al op bijna 2’ had gefietst. Frans en Roger De Vlaeminck gingen zij aan zij over de top en gaven de indruk te zullen doorgaan. Met Fernand Peersman in het wiel stormde Freddy naar de twee leiders, slechts 12 renners konden terugkomen. Op 30km van het einde ging Frans nogmaals en kreeg Freddy zijn ploegmaat David als waakhond mee, en kwam even later Freddy zelf met Berckmans in het wiel aansluiten. Op 5km van het einde was er poging drie van Frans, en was het opnieuw Freddy die aansloot, maar geen van beide wilde nog echt doorgaan. Het werd dus een spurt met vier en won Frans met 1 lengte voor Freddy, werd Jean-Pierre Berckmans derde en de uitbollende Wilfried David vierde op 4”. Bij de achtervolgers was Ludo Van Staeyen nog weggereden om op 1’ vijfde te worden. Voor plaats zes op 1’37” was Roger Loysch de snelste voor Daniël Vanryckeghem, Lucien Willekens, Willy Van Neste, Emiel Cambré en Christian Callens.

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs - Nice

    .
    Eddy Merckx

    Vandaag ging Parijs-Nice van start te Ponthierry met een tijdrit van 7,2km. De inrichters hadden zelfs 4 kikvorsmannen voorzien. Om te vermijden dat renners bij een razendsnelle afdaling in een haarspeldbocht hulpeloos in het water van de Seine zouden terechtkomen. Winst was er voor Eddy Merckx die 9’42”1 reed, verder in de top5. 2. Charly Grosskost (Fr) 12”, 3. Leif Mortensen (Den) 16”; 4. Raymond Poulidor (Fr) 18”, 5. Herman Vanspringel 20”. Voor Willy Scheers die zich te laat aan de start aanbood was er de laatste plaats.

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het veld

    In Stene werd de laatste veldrit gereden, Eric Desruelle haalde het na 25km afgelegd in 1.03’ met 10” voor Robert Vermeie en volgde Norbert Dedeckere als derde op 1’15”.

    11-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    In Nederland werd voor de dertiende maal de Ster van Zwolle verreden. Groot favoriet was Gerrie Knetemann die verleden week in België “Het Volk” had gewonnen. Wel heeft Knetemann in de aanval geweest met Gerrie Sint-Nicolaas en Tonny Huyzen, maar in de eindfase schoot hij te kort. Het waren Wim Nooren, Fedor en Nidi den Hertog met Cees Priem en enkele anderen die de finale ingingen. In de spurt werd winnaar Cees Priem wel wat geholpen door het feit dat zijn felste belager Evert Diepenveen op een leegloper moest spurten. Plaats drie was voor Wicher Vlot, vier werd Gerard Kamper, 5. Arie Hassink, 6. Wim Nooren, 7. Fedor den Hertog, 8. Egbert Koersen en op 9. Nidi den Hertog die 3” prijsgaf en op 10. volgde Piet van Katwijk met 36” achterstand en de rest van de eerste groep achtervolgers. Voor het rugnummer 13 (Cees priem) was er de overwinningskus van miss Lola Chanowski.

    10-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Van Helvoirt wint

    Te Houthalen-Laak kreeg de wielerclub Hoop op Zege maar liefst 163 renners aan de start. De Nederlanders kwamen met circa 50 renners aan de start en waren er ook 6 Fransen. Op de gesloten omloop van het industriepark moest men 44 rondjes van 2,5 km rijden om aan110km.te komen. De beslissing leek gevallen toen op 7 ronden van het einde een 20-tal renners zich konden afscheiden, maar de lokale renner Roger Loysch zorgde voor de hergroepering. Toch werd het geen massaspurt, Van Hoof en Maessen (Ned) ontsnapten enkele ronden van het einde, zij kregen in de laatste ronde nog het gezelschap van Van Bouwel en Van Helvoirt. Het waren de Nederlanders die 1&2 werden. Wil Van Helvoirt won voor Mathieu Maessen, stonden niet op de foto Gust Van Bouwel en August Van Hoof. Op 5” won Gustaaf Verboven de groepsspurt voor Joost Voesenek (Ned), Benny Schepmans, Marc Verbeeck, Willy Van Ouweland en sluit de Nederlander Frits Slüper de top10 af.

    Te Kruiseike een gehucht van Wervik zijn zowel vandaag als morgen de liefhebbers uitgenodigd. 87 Renners hebben zich voor de eerste wedstrijd ingeschreven. Er moest 108km worden gekoerst, net als verleden week in Gent-Staden ging het in de spurt tussen Toine Van Den Bunder en Michel Pollentier. Het was de Nederlander die het opnieuw met 2 lengten haalde. Plaats drie was voor Berthil Cael, gevolgd door Lieven Malfait, Raf Coenen, en op 5 Wim de Waal (Ned) allen in dezelfde tijd als de winnaar. Van de 8 achtervolgers was op 2’35” Michel Dagrin de snelste voor Patrick Geldhof, Norbert Lesage, Johny Verbeke, Gino Carlier, Romain Vercauter, Luc Valepijn en Eric Van Hoecke.

    Te Sint-Joris-Weert werd de G.P.Bodson verreden over een afstand van 124km. De winnaar Edmond Verbruggen deed er 2.57’ over en versloeg met 10 meter Eric Van Lent, Alex Robberecht, Omer Meeus, Willem Peeters en werd Marcel Laurens zesde.

    In afwachting was er een wedstrijd voor juniores over 70km waarvoor 85 renners kwamen opdagen. Die werd met 1 banddikte gewonnen door Frans De Koninck uit Leuven voor E. Vandormael uit Diepenbeek en C. Wouters

    10-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Danny Horton

    In Groot-Brittannië werd er gekoerst in Leeds waar Danny Horton de 75,6km aflegde in 1.53’18”. Sid Barras werd tweede op 15” en was Trevor Bull derde.

    10-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6Daagse - Antwerpen

    De 6daagse van Antwerpen is gewonnen door de Nederlanders Leo Duyndam-Gerard Koel-Rene Pijnen hun totaal aan punten was 713. Plaats twee was voor Klaus Bugdahl (Duit)-Graeme Gilmore (Aus)-Cyrille Guimard (Fr) met 820 punten maar 1 ronde achterstand. Op 3 eindigde de Belgische ploeg Walter Godefroot-Norbert Seeuws-Theo Verschueren 649p. ook op 1 ronde. Plaats 4 op 2 ronden was voor de Nederlandse ploeg Lijn Loevesijn-Cees Stam-Piet De Wit 614p. De Belgische ploeg Dirk Baert-Willy Debosscher-Ronald De Witte als vijfde volgde op 6 ronden en hadden 403 punten. Plaats 6 was voor de Nederlanders Gerben Karstens-Harry Van Leeuwen-Albert Van Midden met 615punten en op 9 ronden. Sidi Renz (Duit) en Roger Swerts eindigden met twee op 11 ronden en 392 punten. Klaas Balk (Ned)-Robert Maveau-Isidoor Weemaes 763 punten en 14 ronden achterstand eindigden op 8. Plaats 9 was voor onze landgenoten Eddy Demedts-Eddy Reyniers met de Amerikaan Tim Mountford met 600 p. en 19 ronden achterstand. Op 10 nog een Belgische ploeg Frans Kerremans-Gilbert Wuytack-Clement Van Ransbeeck 537p. en op 22 ronden. Als 11de eindigden de Italianen Ezio Cardi-Giorgio Morbiato-Alberto Della Torre 492p. en 23 ronden minder gereden. Verschillende ploegen zijn door de opgave van een of meer renners nieuw samengesteld.

    Bij de liefhebbers ging de zege met 1 ronde voorsprong naar Perkins (Aus)- Hermann (Licht.) Plaats twee was voor de Nederlanders Block-Raas en werden onze landgenoten Van Loo-De Valckeneer derde.

    09-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .

    In de Antwerpse 6daagse rijd de Nederlander Gerben Karstens wel rond in een Rokado-trui, maar behoort althans volgens de leiding van zijn ploeg, al enige tijd tot de Ha-Ro kern. Men zou dus kunnen zeggen dat Gerben het eerste slachtoffer is geworden van de onverkwikkelijke geschiedenis, die op gang werd gebracht, de dag dat Robert Kahl besloot maar meteen twee wielerploegen te gaan sponsoren. Tot die dag was er voor Karstens geen donkere wolk aan de hemel. Hij had immers vorig jaar voor twee seizoenen bij Rokado getekend. Maar dan kreeg hij plots een aangetekende brief, drie dagen voor de voorstelling van het Ha-Ro team, om daarbij aanwezig te willen zijn. Het kwam aan als een donderslag zegt Gerben. Ik werd plots verplicht in de B-ploeg van Rokado te gaan rijden. En dat neem ik niet. Het betekent immers dat ik zo aan veel minder grote wedstrijden kan deelnemen, dat ik in een zwakkere ploeg kom, en daardoor heel wat minder zal verdienen. Toen hij om een onderhoud vroeg, werd hem gezegd dat er bij Rokado voor hem nog slechts af en toe koersgelegenheid zou zijn. Voor Gerben is dat geen probleem, en zou hij zich dan toch echt renner voelen, terwijl hij zich bij Ha-Ro altijd minderwaardig zal voelen. Verder is Gerben bereid om toch de Ha-Ro trui te dragen als hem voor 1974 een contract bij Rokado zou aanbieden, maar deze garantie kreeg hij tot heden nog niet, zodat hij zijn standpunt niet wijzigt. “Ik heb een reglementair contract voor Rokado en die trui wil ik dan ook dragen”. Afwachten dus.

    08-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan - Turijn

    .

    De 50ste editie van de semi-klassieker Milaan-Turijn heeft voor de eerste maal dit seizoen, aanleiding gegeven tot ernstige incidenten tijdens de massaspurt. De voornaamste slachtoffers hiervan zijn Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Grote winstmaker Marcello Bergamo, die als het ware de zege uit de lucht zag vallen. Het was Eddy Merckx goed wetende dat hij het van een lange spurt moet hebben, maakte zich op de wielerbaan op zowat 200meter van de meet klaar om zijn aanval in te zetten. Eddy werd hierbij gehinderd door Bitossi, die daarvoor eveneens Roger moest wegduwen. Daardoor lag de weg open voor Marcello Bergamo(It) die won voor Franco Bitossi(It), onze landgenoten Roger De Vlaeminck en Eddy Merckx en werd de Spanjaard Mifuel-Maria vijfde.

    Door een orkaanwind waren de slachtoffers talrijk, voornaamste slachtoffer was Jos Spruyt die werd overgebracht naar het ziekenhuis van Biela. Voor Jos is het de tweede zware val in een goed half jaar, na verleden jaar in de Tour waar hij zijn sleutelbeen brak.

    Voor de start had men al een uur vertraging opgelopen toen de renners zich naar de start begaven en werden opgehouden door stakende metaalarbeiders. Voor Eddy Merckx kwam er nog bij dat hij ontelbare handtekeningen moest uitdelen.
      .

    07-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Koch-Verschueren

    In de 6daagse van Antwerpen heeft Theo Verschueren zich moeten aanpassen aan de eisen van zijn tegenstrevers. Theo mag achter de derny’s zijn gewone grote gearing niet gebruiken. Toch rijd hij in zijn specialiteit nog even gezwind rond zijn tegenstrevers als anders. Voor de dernyreeks van Verschueren stond Swerts met zijn twee Duitse ploegmaten met 1 ronde voorsprong aan de leiding. Na de 20 minuten achter de derny stond Verschueren-Seeuws-Godefroot met 1 ronde aan de leiding en volgden Swerts-Rens-Schulze op niet minder dan 4 ronden. Theoke had even doorgeduwd.

    06-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Leif Mortensen

    De Deen Leif Mortensen die reeds een hele tijd goed aan het rijden is heeft eindelijk zijn eerste overwinning behaald. Te Aix-en-Provences kwamen slechts 63 renners aan de start. Een eerste aanval kwam er van een 20tal renners die tot 3’ uitliepen, vooral Poulidor en Aimar hebben er voor gezorgd dat alles opnieuw samenkwam. Op 30km van het einde bij het begin van een colletje ging Leif in de aanval en had op de top al 1’30” voorsprong. Aan de streep was het opgelopen tot 2’. De 152km legde Leif Mortensen af in 4.02’. De groepsspurt werd gewonnen door Jacques Esclassan (Fr) voor Bernard Labourdette (Fr), Michel Coroller Fr), onze landgenoot Roger Rosiers, Robert Bouloux (Fr), Guy Sibille (Fr) en werd vanaf plaats acht 13 renners gelijk geplaatst.

    06-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Merckx

    .
    Eddy Merckx

    Eddy Merckx heeft het contract ondertekend waarin hij zijn deelname aan de Ronde van Spanje bevestigt. Molteni zal zijn sterkste ploeg afvaardigen naar Spanje, waar Eddy een Spaanse overwinning aan zijn blazoen wil toevoegen. Daarnaast deelde zijn manager de heer Van Buggenhout ook mee dat Eddy zeker deelneemt aan de “Giro” en hoogstwaarschijnlijk niet aan de Ronde van Frankrijk.

    05-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    De Nederlander Joop Zoetemelk won met Nice-Seillans zijn eerste wedstrijd van het seizoen, en werd het meteen een dubbelslag, want hij won tevens de Azurenkusttrofee. Bij een heerlijk weertje kwamen nog een honderdtal renners aan de start. Na 65km tijdens een beklimming geraakten 21 renners voorop. Daar was Ocana niet bij maar zou in de afdaling dit euvel evenwel herstellen. Aan km 82 reden Zoetemelk en Vasseur van hun medevluchters weg en kwam enkel Ocana nog aansluiten. Dit drietal leek buiten schot maar kwam plotseling op 1km van de streep Roger Rosiers aansluiten. In de eindspurt moest Roger zijn inspanning bekomen en kwam 3 lengten te kort tegen Joop. Luis Ocana (Sp) kreeg 4” en Sylvain Vasseur (Fr) 5” aangesmeerd. Jean-Pierre Parenteau (Fr) eindigde vijfde op 19”. Michel Perin (Fr) als 6e volgde op 1’36”. Voor plaats 7 op 2’08” hebben 3 Fransen gespurt, Guy Santy haalde het voor Pierre Martelozzo en Ferdinand Julien. Op 2’21” won de Deen Leif Mortensen de spurt voor de tiende plaats.

    05-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Jos Abelshausen

    In eigen land kon men kiezen tussen Kuurne-Brussel-Kuurne en de Ronde van Limburg te Sint Truiden. In de wedstrijd te Kuurne viel de beslissing op de Kluisberg na 142km wedstrijd. Een kopgroep van 17 begon er aan met 7’ voorsprong. Het waren Planckaert, Demeyer en de Nederlander Tabak die het tempo bepaalden, Roger Kindt kon het tempo niet aan waardoor er een kleine gaping ontstond, enkel Maertens kon nog bij de drie aansluiten. Vanaf dan werd het een razendsnelle tocht over de Kwaremont en Vossehol waar Demeyer moest afhaken. In de spurt na 205km was het Walter Planckaert die het haalde en zichzelf opvolgde. Op 1 lengte werd Freddy Maertens tweede en werd Tino Tabak (Ned) derde. Op 2’05” was Guido Van Sweevelt de snelste van de achtervolgers voor, Daniël Vanryckeghem, Willy Abbeloos, Willy Van Neste, Marc Demeyer, Gerry Catteeuw, Roger Kindt, Christian De Buysschere en Jos Schoeters. De spurt voor plaats 14 op 9’32” werd gewonnen door José De Cauwer.

    Ook in de Ronde van Limburg volgde winnaar Jos Abelshausen zichzelf op. Grote afwezige was Jos zijn concurrent bij de jeugd Rik Van Linden, met een ontsteking aan de hand. Een eerste poging van Verbeeck werd gecounterd door Van Vlierberghe. Dan ging Gakens en kreeg eerst het gezelschap van Barras en Opdebeeck, later kwamen Dury, Loysch, Thomas, Vandewiele, Fierens en Van Beers (Ned) aansluiten. Dit negental geraakte echter niet uit de greep van de groep. Evenmin werd Verbeeck, Van Vlierberghe en Dierickx een voorsprong gegund toen ze na de beklimming van de Hallembaye in de aanval waren gegaan. Een poging van Berckmans, Omloop, Steegmans en opnieuw Dury slaagde evenmin. Te Lanaken reed Van Staeyen weg en kreeg het gezelschap van Menten, Berckmans en Opdebeeck. Even later kwamen Verhaegen, Abelshausen, Collard,Willekens, Loysch,Omloop, Van Lancker en Vanconingsloo vooraan aansluiten. Op dat ogenblik moest Opdebeeck afrekenen met een lekke band en konden de overige elf tot 4’ uitlopen. Vooraan moest André Menten lossen en bij het ingaan van de acht plaatselijke ronden was de voorsprong herleid tot 2’. Dit was het sein voor Abelshausen om een eerste prik uit te delen, en konden enkel Berckmans, Omloop en zijn ploegmaat Verhaegen mee. Bij zijn tweede uitval moest Omloop onmiddellijk lossen, en werd de tegenactie van Berckmans door Jos zijn ploegmaat Verhaegen gecounterd. Jos Abelshausen haalde het met 1’ voorsprong op Frans Verhaegen en Jean-Pierre Berckmans. Voor plaats 4 op 1’45” was Ludo Van Staeyen de snelste voor Paul Collaer, Georges Vanconingsloo, Lucien Willekens, Roger Loysch en Marcel Omloop. De groepsspurt op 2’30” voor plaats 10 werd gewonnen door Jean Ronsmans voor André Dierickx, Alfons Debal,Frans Verbeeck en werden 25 renners als 14e geplaatst door het uitvallen van de foto-finish.

    04-03-2013 om 01:51 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Italië werd de semi-klassieker Nice-Genua betwist. Even na de start toen men de “Corniche Moyenne” opreed, gingen 20renners aan de haal, alles kwam echter opnieuw samen en was het op de “Mortola” dat de Portugees Agostinho ten aanval trok, bleef ongeveer 80 km vooruit maar werd te Albenga opnieuw gegrepen. Bij het uitrijden van Savona, ging de Fransman Labourdette aan de haal, zijn landgenoot Delisle kwam aansluiten en zorgde een gesloten overweg dat het tweetal een ruime voorsprong kreeg. Het peloton reageerde en bij het binnenrijden van Genua werden de Fransen opnieuw gegrepen. Rt kwamen nog enkele uitvallen, maar ging een peloton van een 110-tal renners naar de finish. In de spurt won wereldkampioen Marino Basso voor de Spanjaard Miguel-Maria Lasa, Daniel Ducreux (Fr), Michèle Dancelli (It) e.a.

    In Portugal won Firmino Bernardino te Lisboa met 3’49” voorsprong op Frencisco Miranda en 3’59” op Vitor Rocha.

    Nog in Portugal was Custodio Gomes de beste te Porto voor Joaquim Leite en Manuel De Soussa.

    04-03-2013 om 01:50 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Ettore Rinaldi

    In Italië te Novate Milanese reed Pietro Algeri zijn tweede wedstrijd en werd het een tweede overwinning. Na 138km afgelegd in 3.08’ was hij sneller dan Ettore Rinaldi en Giuseppe Rodella.

    04-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Jean-Marie Coenen

    Liefst 109 liefhebbers waren afgezakt naar Sint-Truiden, hiervan was na 30km al de helft uit de koers verdwenen, en te Zepperen waar men 4 ronden moest rijden waren na de tweede ronde nog slechts 44 renners in koers. Toen de renners opnieuw in Sint-Truiden kwamen waar men nog 9 plaatselijke rondjes moest afleggen kon een 6tal wegrijden. De leiders mochten voor de zege spurten en was het Jean-Marie Coenen die het haalde voor Bernard Bourguignon, Antoine Agten, Ludo Noels, Richard Lagasse en Roger Loysch. De groep eindigde op 30”.

    Brussel-Opwijk werd na 140km beslecht in een spurt met twee. Het was Pol Lannoo die het haalde van Edmond Verbruggen zij hadden 30” voorsprong. Voor plaats drie was Eric Van Lent de snelste voor René Dillen, Roger De Beuckelaer, Karel Sels, Jean Vander Stappen, Alex Robbrecht, Jean-Pierre Sterckx en sluit Willem Peeters de top10 af.

    Gent-Staden kreeg 110 renners aan de start zij mochten voor 105km de weg op. Hier moest Michel Pollentier het opnemen tegen twee Nederlanders. Het was Toine Van Den Bunder die het haalde met 2 lengten van Michel en moest Gérard Kamper 5” prijsgeven. Op 1’05” kwam Lieven Malfait over de streep, en volgde 5” later een tiental renners, waarvan Eddy Vanhaerens de snelste was voor plaats vijf. Verder in de top 10 volgden, 6.Danny Moenaert, 7.Eric Serlet, 8.Romain Vercauter, 9.Norbert Lesage en 10.Wim de Waal (Ned). Voor Eddy Ronquetti was er plaats 19 op 4’25”.

    Voor Luik-Nandrin kwamen 90 renners afgezakt zij moesten maar 93km afleggen. Roger Vanderavero deed het in 2.38’ met in zijn spoor, Jean-Luc Yansenne, Robert Michot, de Nederlanders Frits Slüper,Mathieu Maessen en Henk Botterhuis e.a.

    Vosselaar mocht 74 rugnummers uitdelen, hier was na 105km Leo Huysmans 5cm rapper over de meet dan Marc Verbeeck en werd Charles Palman derde. Verder volgden, Johny Vanderveken, Roger De Backer, Gustaaf Van Bouwel, Willem Baeten, Frans Tilburgs, Urbain Van Der Flaas, Melchior Avondts en werd op plaats 11 een groep van 25 renners gelijk geplaatst.

    04-03-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!