Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers buitenland

    .
    Ian Hallam

    Rit 2 in de Vredeskoers werd verreden tussen Pardubice en Brno over een afstand van 135km. De zege was voor de Italiaan Fiorenzo Ballardin voor de Bulgaar Vesko Mikhailov die leider word, de Brit Phillip Griffiths, de Rus Valeri Lichatchev, en op vijf de Tsjech Antonin Bartonicek.

    Amsterdam-Dongen over een afstand van 163km was de tweede rit in de Olympia’s Ronde van Nederland. Voor de Tsjech Michal Klassa gisteren 4e werd het een noodlottige rit. Na een bandbreuk was hij opnieuw komen aansluiten bij de kopgroep van 14 maar kwam in ’s Gravenmoer bovenop een wagen terecht en werd met een open beenbreuk en zware verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Uiteindelijk reed men met zes naar de eindmeet en won Cees Priem voor Piet van Katwijk, Ian Hallam (Gb), Harry van Groezen, Arie Hassink die leider blijft, Aad van den Hoek en onze landgenoot Roger Verschaeve.

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Willy Planckaert

    Met Saint Quentin-Valenciennes over een afstand van 177km is men in de Vijfdaagse van Duinkerken aan rit drie. Na enkele schermutselingen was het de Nederlander Vianen die op kop ging rijden en tijdens zijn 25km en tot 3’ mocht uitlopen op 4 achtervolgers en toen hij door hen werd bij gebeend was de groep aan km 114 al tot 1’20” genaderd. Na 140km koers kwam alles opnieuw samen. Op het einde hebben Van Malderghem en later de Nederlander Vianen het nogmaals geprobeerd maar was het Verhaegen die het gat dicht reed voor zijn kopman Willy Planckaert. Voor Freddy Maertens werd het nogmaals een tweede plaats voor René Pijnen (Ned), Frans Verbeeck en Jacky Mourioux (Fr). De zege van Willy kost hem wel een varken aangezien hij aan Verhaegen had beloofd dit na ritwinst te schenken.

    In de G.P.Wills in Groot-Brittannië is men aan de 4e rit Plymouth-Bournemouth die over een afstand van 254km werd verreden. Winst was er voor onze landgenoot Gérard David in een tijd van 6.45’08” voor de Britten Bill Bilsland en Brian Tadman. Gary Crewe begint morgen als leider aan de laatste rit.

    In de Ronde van Romandië hebben drie landgenoten met een ontsnapping van 120km de macht genomen in de 3e rit van Moutier naar Sainte Croix 175km lang. Reeds kort na de start ging Van Impe een eerste maal in de aanval en kreeg een 15tal renners mee, zij bleven slechts 17km voorop. Een tweede poging aan km 23 mislukte eveneens. Derde keer goede keer te Chaumont aan km 59 was poging drie de goede, enkel David en Pollentier volgden hem. Op de laatste beklimming was hun voorsprong opgelopen tot 4’22”. Lucien Van Impe won voor Wilfried David die leider werd en volgde Michel Pollentier op 9”. De groepsspurt voor plaats 4 op 2’39” werd gewonnen door Cyrille Guimard (Fr) voor José Granse (Sp), Felice Gimondi (It), André Dierickx, Willy Vanneste, Ole Ritter (Den) en werd de Fransman Alain Nogues tiende. Wilfried David heeft in de stand 1’54” voorsprong op Lucien Van Impe en volgt Michel Pollentier op 2’29”.

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Peelman

    In de Vuelta was er de rit in lijn Bilbao-Torrelavega en werd daarna een rit tegen het uurwerk afgewerkt. Tweemaal kwam Eddy als winnaar over de meet. In de voormiddag Peelman en na de middag Merckx. In de ochtendrit reden Manzaneque, Catieau, Gonzales Linares en Janssens voorop toen Peelman van Karstens de wenk kreeg het erop te wagen. In één ruk reed Peelman tot bij de leiders. Op 7km van het einde moest Peelman tijdens de klim van de La Montana lossen, maar kwam na het nemen van enorme risico’s bij het dalen op 1km van het einde opnieuw vooraan aansluiten. Bij een aanval van Janssens reageerde Eddy gepast en won onbedreigd. Na Eddy Peelman werd Jesus Manzaneque (Sp) tweede voor José Catieau (Fr), José Antonio Gonzales Linares (Sp) en Ward Janssens vijfde.

    In de tijdrit over 17,4km won Eddy Merckx met 32” voorsprong op zijn ploegmaat Roger Swerts en kreeg Luis Ocana 36” aangesmeerd. Op vier eindigde Bernard Thevenet (Fr) 38” en reed José Pesarrodona (Sp) reeds 53” trager dan Eddy. De Nederlander Gerben Karstens gaf op. Merckx is nu leider met 1’48” op Pesarrodona (Sp).

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- & buitenland

    .
    Arie Hassink

    Liefst 116 deelnemers voor de eerste wedstrijd van de tweedaagse te Wondelgem. Het was de Nederlander Toine Van Den Bunder die met 10” voorsprong won. Na hem waren de mooiste ereplaatsen voor Dirk Ongenae, Godfried Pirard (Ned), Karel Sels en Rudy Rijpens.

    De Olympia’s Ronde van Nederland ging te Mijndrecht van start met een proloog van 12,2km. Gerrit Mohlmann als derde vertrokken heeft met zijn tijd van 17’25” een lange periode aan de leiding gestaan, en zou uiteindelijk op plaats 20 eindigen. Albert Scheffer 17’23” was de eerste die onder de tijd van Mohlmann kwam en werd 16e. Het duurde daarna een hele poos eer Aad van den Hoek (10e) 17’16” zou rijden, wat ook Piet van Katwijk (9e) en een tegenvallende Fedor den Hertog (11e) deed. Toen kwam Gerard Kamper die dank zij een sterke wind 17’01” liet afklokken. De verrassing kwam er van Arie Hassink die won met een tijd van 16’28”. Tweede werd Roy Schuiten met 16’53”voor Gerard Kamper 17’01, de Tsjech Michal Klasa eveneens 17’01” en werd Gerrie Knetemann vijfde met 17’09”. Eerste Belg werd Pol Lannoo op plaats 14 met een tijd van 17’20”.

    De eerste rit in de Vredeskoers werd verreden tussen Nehvizdy een voorstad van Praag en Pardubice en moest er slechts 90km gekoerst worden. Er werd aan een hoog tempo gekoerst zodat het beperkt bleef bij enkele korte ontsnappingen, die nooit ver droegen. De aankomstlijn werd bereikt met een gemiddelde van 47,6 km per uur. Het was de Rus Judin die als eerste de assebaan opkwam, maar spijtig genoeg ten val kwam. De zege ging naar zijn landgenoot Valeri Lichatchev voor de Tsjechen Antonin Bartonicek en Jiri Prchal. Op vier eindigde de Pool Lucjan Lis en werd onze landgenoot René Dillen vijfde. De Pool Szurkowski blijft leider.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Frans Verbeeck

    In de tweede rit van de Vijfdaagse van Duinkerken Saint Omer-Saint Quentin zat het echt niet mee voor leider Demeyer. Toen al van bij de eerste kilometers er een hoog tempo werd op nagehouden was Marc de eerste pechvogel. Een ploegmaat bracht hem terug maar erger was het voor Marc toen hij op enkele kilometers van de bevoorrading voor de tweede maal bandbreuk leed. Zijn sportbestuurder was reeds naar het bevoorradingspunt gereden, waardoor hij veel tijd verspeelde en daardoor ook de ontsnapping miste van 14 renners die bij de vluchter Cadiou aansluiting kregen, die aan km 45 was ontsnapt. Met 12 werd er voor de zege gespurt want Abbeloos, Tabak en Danguillaume hadden de rol moeten lossen. In een spurt bergop was het Frans Verbeeck die met een halve lengte won van Freddy Maertens, Alain Santy (Fra), Joop Zoetemelk (Ned), de Fransen Robert Mintkiewicz, Règis Ovion, Raymond Poulidor, Yves Hezard, René Pijnen (Ned) en verder nog 3 Fransen, Daniël Rebillard, Jacques Cadiou en Sylvain Vasseur.Willy Abbeloos werd 13e op 51”, Tino Tabak (Ned) 14e op 1’02” en Danguillaume (Fr) 15e op 1’14”. Het peloton mocht voor plaats 16 spurten op 5’52” en was Willy Teirlinck de snelste. Frans Verbeeck is de nieuwe leider.

    In Groot-Brittannië was men in de G.P. Wills aan de derde rit toe. Penzance-Plymouth over een afstand van 125,5km werd in een tijd van 3.06’37” gewonnen door Leslie West die 7” voorsprong had op Sid Barras en was plaats drie voor Collin Lewis. Er is ook een nieuwe leider Gary Crewe.

    Rit twee in de Ronde van Romandië werd verreden van Les Diablerets naar Moutier over een afstand 210km. De eerste uitval in de langste rit van deze Ronde vond plaats na 30km. Er waren 14 renners bij betrokken, die te Freibourg na 80km wedstrijd 2’ voorop reden. Even later reed Aerts alleen aan de leiding en werd vervoegd door Verstraeten, Giuliani, Hubschmid en Suter. Na 110 ontsnapte Donato Giuliani en was het enkel Verstraeten die meekon deze kreeg echter last met zijn achterwiel en kon alzo de Italiaan alleen naar de zege rijden. Op 54” werd Cyrille Guimard (Fr) tweede voor Wilfried David, Lucien Van Impe, de Deen Ole Ritter, Willy Vanneste, Albert Zweifel (Zwit), Gabriele Mugnaini (It), José Grande (Sp) en is met de Zwitser Joseph Fuchs de top10 volledig. De Italiaan Polidori blijft leider. Voor de bergprijs staat Wilfried David aan de leiding.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Juan Zurano

    Rit 14 Irache-Bilbao bracht een derde Spaanse zege in een rit die voor het eerst in de regen werd verreden. Onderweg moest men 4 cols overwinnen waar telkens Abilleira als eerste doorkwam. Op enkele tientallen kilometers van de meet leek het erop dat ook op de vierde sintelbaan de groep zich voor een massaspurt zou gaan aanbieden. Maar in de afdaling van de laatste col heeft Juan Zurano zijn leven geriskeerd om zijn eerste zege van het seizoen te behalen. Tweede op 35” werd José Luis Uribezubia (Sp). Op 1’20” was Gerben Karstens (Ned) de snelste van de groep voor, Jacques Esclassan (Fr), Pieter Nassen, Roger Swerts en verder in de top10 de Spanjaarden Domingo Perurena, Félix Gonzales, Andres Oliva en Pedro Torres. Leider Eddy Merckx werd achttiende.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    09-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Ryszard Szurkowski

    De Vredeskoers ging te Praag van start met een proloog van 19km. Het was groot favoriet de Pool Ryszard Szurkowski die won met een tijd van 25’22”. Verder bestond de top5 uit, 2.Rinat Szarafaulin (Urss) 8”, 3.Wolfgang Wesemann (Ddr) 15”, 4.Aleksander Judin (Urss) 36”, 5.Lothar Gruner (Ddr) 37”. In de top10 geen Belg of Nederlander te vinden.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- en buitenland

    .
    Carlo Lafranchi
    Te Forêt-Trooz kwam na 110km afgelegd in 2.54’ Joseph Borguet met 10” voorsprong op Willem Peeters over de streep. Plaats drie op 15” was voor André Coppers in zijn spoor volgden, Jean Maris, Raymond Vanstraelen, Jos Jacobs, Gaston Louwet, Etienne Van Braeckel, Florent Van Kerckhove, Emiel Gijsemans, Guy Minsart, Erwin Derlick (Duits), Jean-Luc Yansenne, Jean-Marie Coenen, Alain Kaye, Georges Bortels, Hub Geilenkirchen (Ned), Jean-Pierre Essers, Willy Verschueren en op plaats 20. Jean-Pierre Sterckx.

    In Zwitserland won Carlo Lafranchi Orwin-Magglingen een klimwedstrijd over 6km in een tijd van 15’07”6. Plaats 2&3 waren voor Markus Hemberger op 52” en Hans Wüthrich vplgde op 1’10”.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .

    In de Vijfdaagse van Duinkerken is de eerste rit Duinkerken-Duinkerken gewonnen door onze landgenoot Marc Demeyer. De eerste 40km waren een maat voor niets, al waren er enkele demarrages ondermeer van Danguillaume en Opdebeeck maar die brachten het niet verder dan 20”. Dan ging aan km 61 de Nederlandse eerstejaars prof Theo Vander Leeuw en bereikte een maximum voorsprong van 4’20” dit bij de doortocht te Boulogne aan km 81. Maar dan ging het vlug bergaf met hem en werd opnieuw ingelopen. Toen kwam Demeyer tot bij Maertens en vroeg of hij mocht aanvallen en kreeg de zegen van Freddy.Toen even later Bouloux demarreerde was Marc onmiddellijk mee en ook Guy Santy, welke later zou moeten afhaken. Marc Demeyer haalde het in de spurt van Robert Bouloux (Fr). Voor plaats 3 op 10” was Frans Verbeeck sneller dan Freddy Maertens, Willy Teirlinck, Willy Planckaert, Daniël Ducreux (Fr), Ludo Van Staeyen, Ben Janbroers (Ned) en sluit Noël Van Clooster de top 10 af.

    Rit 2 Barnstaple-Penzance in de G.P. Wills (G.B.) werd gewonnen door Keith Lambert die 5.38’18” deed over de 186km en werd tevens leider. Sid Barras werd vandaag tweede op 1’11” en was plaats drie net als gisteren voor Colin Lewis. Onze landgenoot Maurce Dury eindigde vierde. De vier overige Belgen werden op de zevende plaats gelijk geklasseerd.

    In de Ronde van Romandië /Zwitserland werd de 1e rit verreden tussen Genève en Les Diablerets over een afstand van 199km. Er kwamen 71 renners aan de start aangezien de gisteren in de proloog gevallen Zwitser Fritz Wehrli niet meer aan de start verscheen. Reeds na 43km koers ging de Italiaan Polidori voorop rijden, aan km 60 kreeg hij het gezelschap van onze landgenoot Wilfried David. Na 111km was hun voorsprong opgelopen tot 6’10”. Bij de eerste doortocht te Les Diablerets (km127) hadden zij nog een bonus 4’04” op het peloton. Op de col du Pillon kwam David als eerste door, in de afdaling kreeg Wilfried af te rekenen met defect, maar kon opnieuw aansluiten. In de eindspurt won Giancarlo Polidori vrij vlot van Wilfried David. Plaats 3 op 1’22” was voor de Fransman Martin Martinez en volgde het eerste gedeelte van het peloton 9” later. Hiervan was Cyrille Guimard (Fr) de snelste voor Michel Pollentier, Wladimiro Panizza (It) leider Felice Gimondi (It) die zijn leiderstrui aan de ritwinnaar moest laten. Landgenoten in de kopgroep, 11: Willy Vanneste, 20: Michel Coulon en Lucien Van Impe op plaats 29.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .

    Nadat Eddy Merckx gisteren met de vuist op tafel had geslagen en zijn klacht door iedereen gesteund was geworden, werd besloten de rit van vandaag met ruim 15km in te korten. De start werd van Zaragoza naar Mallen verplaatst wat achteraf gezien de hevige wind een goede beslissing was. De renners reden wel door een haag van gewapende militairen door het Baskenland. De wedstrijd kwam pas op 30km van het einde op gang. Op de Echauri 1e cat. kwamen Torrès, Abillera en Merckx licht afgescheiden in deze volgorde over de top, maar werden in de eerste bochten van de afdaling weer bijgehaald. Op dat moment ging Domingo Perurena (Sp) in de aanval en zou het tot aan de streep volhouden. Plaats 2 op 20” was voor Eddy Merckx die met 1” voorbleef op Joaquim Agostinho (Por), Luis Ocana (Sp), Roger Swerts, Andres Oliva (Sp), Vic Van Schil, Javier Elorriaga (Sp), Pedro Torrès en sluit José Pesarrodona (Sp) de top10 af. Eddy Merckx blijft leider.

    09-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    Eddy Ronquetti

    In Hooglede was er na 110km een eerste seizoenszege voor Franky De Gendt die 15” voorsprong had op Eddy Ronquetti en was Jean Maris de derde renner op het podium.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olsene

    .
    Roger De Vlaeminck

    De 20e Nijverheidsprijs te Olsene kreeg 107 renners aan de start. In een koers over elf ronden werd bij een daverend tempo een vroegtijdige schifting voltrokken. Niet minder dan 30 renners mochten reeds in de derde ronde alle hoop laten varen op een ereplaats. Bij aanvang van de vierde ronde viel de beslissing, 10 renners reden weg en zouden niet meer bijgehaald worden. Vooraan viel Alfons De Bal door een bandbreuk weg. Delaere kon op zeker ogenblik tot 400 meter voorsprong nemen en kwamen enkel De Vlaeminck en Van Vlierberghe nog aansluiten. Roger De Vlaeminck liet zijn metgezellen nog achter en won met 20” voor Albert Van Vlierberghe en Aimé Delaere. Op 45” werd Lucien Willekens vierde voor Louis Verreydt, Ghislain Van Landeghem, Bernard Delchambre, Wim Prinsen (Ned) en Jaak Deboever. De ongelukkige Alfons De Bal werd op 1’10” nog tiende. De groepsspurt voor plaats 11 op 2’05” werd verrassend gewonnen door Theo Verschueren voor Patrick Sercu e.a.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie rittenwedstrijden

    De vijfdaagse van Duinkerken is vandaag van start gegaan met een proloog en moeten de renners van 9/5 t/m 13/5 zes ritten afwerken zodat men 6 dagen koerst. Winnaar van de proloog werd de Nederlander René Pijnen hij deed er 6’05”4 over. De Fransman Yves Hézard werd op 1” tweede. De Nederlander Joop Zoetemelk als derde volgde op 3”. Eerste landgenoot werd Freddy Maertens op plaats vijf op 4”. Morgen mag Pijnen met de leiderstrui van start gaan.

    In Groot-Brittannië begon de vijfdaagse rittenwedstrijd G.P. Wills. De eerste rit Bristol-Barnstaple over 158km werd gewonnen door Sid Barras in een tijd van 4.31’15”. Verder bestond het podium uit John Kerr en Colin Lewis.

    In Zwitserland begon de Ronde van Romandië, te Genève (Balexert) met een ploegenproloog over 4,4km. Het was Bianchi met Felice Gimondi die wonnen voor Scic en Kas.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    4de plaats voor Leider Merckx

    Vandaag werd de langste rit in de Vuelta verreden, Manresa – Zaragoza gaat over een afstand van 259km. Manresa werd een vermaard bedevaartoord omdat de stichter van de Jezuïeten, Ignatius van Loyola er heeft geleefd. Zaragoza is al even bekend om zijn beroemde kathedraal Laseo en de even oude moskee waar volgens de legende Maria aan Jacobus zou zijn verschenen. Tussen deze twee toeristische pleisterplaatsen wordt immers de klassieke marathonrit in de Vuelta verreden. De ganse dag hebben de renners tegen een echte stormwind moeten vechten. Met ruim twee uur achterstand werd de eindeloos wachtende mensenzee beloond voor haar geduld. In de eindspurt werd Eddy Merckx door zijn ploegmaats in een ideale positie gebracht, zodat hij als eerste de bocht kon nemen op 200 meter van de streep. Eddy nam echter minder risico’s en kwam Karstens goed gepiloteerd door Nassen hem langs links voorbij. De Rokado’s Gerben Karstens en Pieter Nassen namen plaats 1&2 voor hun rekening. Verder bestond de top10 uit Javier Elorriaga (Sp), Eddy Merckx, Jacques Esclassan (Fr), Andres Oliva (Sp), Roger Swerts, Félix Gonzales (Sp), Frans Mintjens en Segundo Coicoechea (Sp). De 259km warden afgelegd in 8.46’08” wat een gemiddelde is van 29,536km. Eddy Merckx blijft uiteraard leider.

    08-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .

    Voor de liefhebbers was er een wedstrijd te Alken en Bocholt twee gemeenten in Limburg wat heel wat Nederlanders aan de start bracht. Tweemaal verhuisden de bloemen naar Nederland.

    Alken kreeg 78 renners aan de start zij dienden 25 ronden af te leggen op een gesloten omloop. Omstreeks half koers trok Coppers ten aanval en kreeg het gezelschap van Louwet en Aling (Ned). Een ronde later gingen Vanstraelen, Claessens en Slüper op zoek naar de leiders. Vooraan kreeg men 6 leiders en kwam er nog een reactie van een viertal echter zonder succes. De spurt werd van ver ingezet door Louwet, Vanstraelen ging gepast over hem doch werd op de meet geklopt door Jan Aling (Ned). Op een ½ wiel sneuvelde Raymond Vanstraelen, verder volgden, André Coppers, Frits Slüper (Ned), Gaston Louwet en E. Claessens. Van de achtervolgers op 1’35” was voor plaats 7 Staf Verboven de snelste voor Wilfried Wesemael, Karel Sels e.a.

    Bocholt kreeg 63 renners aan de start waaronder maar liefst 44 Nederlanders. De wedstrijd werd dan ook gedomineerd door de Nederlanders. Van bij het begin reden 7 noorderburen weg, Loysch, Verbraeken en Rommens gingen om de beurt in de tegenaanval waardoor na 12 ronden alles opnieuw samenkwam. Rommens kwam ten val en brak zijn sleutelbeen. Er ontstond een nieuwe kopgroep 25 man sterk, waaruit uiteindelijk 6 renners wegreden waaronder 1 landgenoot. In de spurt was het Piet van Katwijk die het haalde voor onze enige landgenoot Marc Verbeeck, Wim de Vlam, Piet van der Kruys, Bas van Lamoen en Cees van Bragt. Op 20” was onze landgenoot Gustaaf Van Looy de snelste van het peloton.

    07-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy geklopt door Thevenet

    Met Ampuriabrava – Manresa zitten de renners in de Vuelta aan rit 11. Onderweg moest men drie cols van 1e categorie overwinnen. Aanvankelijk leek het dat Ocana de wedstrijd in een bepaalde richting wilde sturen. Zijn ploegmaten Palka en Rosiers gingen van bij de eerste kilometers aanvallen. Na 60km kwam het trio In’t Ven, Catieau en Esclassan aan de leiding. Aan km 100 kwam de Piedralarga waar onze landgenoot Willy In’t Ven als eerste doorkwam. Na een voorsprong van circa 4’ bij elkaar te hebben gereden werden ze in de afzink aan de voet van de Formic gegrepen. Het was een verrassende Thévenet die met 20” voorsprong op Merckx e.a.de top bereikte. Het groepje Merckx kwam vrij vlug tot bij de leider en op 30km van het einde kwam de derde beklimming, de Pullosa waar Eddy als eerste doorkwam, en door de bonificatiepunten opnieuw leider werd, en even later nog de beste was bij een knelpunt en verhoogde alzo nog zijn voorsprong. In de spurt voor de zege moest hij verrassend de duimen leggen tegen Bernard Thévenet (Fr). Verder volgden, Agustin Tamames (Sp), Luis Ocana (Sp), Joaquim Agostinho (Por), Pedro Torres (Sp), José Pesarrodona (Sp) en Luis Balague (Sp). Op 6’03” volgde als negende Antonio Martos (Sp). De pelotonsspurt op 6’30”voor plaats elf van een 40tal renners werd gewonnen door de Nederlander Gerben Karstens. Het volgende groepje had 15’19” achterstand. Onze landgenoot Ferdinand Peersman volgde als laatste op 30’48”. Eddy Merckx heeft nu 17” voorsprong op de vorige leider Pesarrodona.

    07-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    De Duitser Hermann Jungbluth heeft in eigen land de Rund um Köln gewonnen na 170km afgelegd in 4.22’ had hij 1’15” voorsprong op Fenner en werd Rudi Michalsky derde.

    In Italië won te Frascati Daniele Mazziero de Giro del Lazio een wedstrijd over 153km. Na 4.03’ versloeg hij in een spurt Salvatore Ghisellini en volgde de derde Giampaolo Flamini op 4”.

    In Zweden won Jörgen Johansson te Tidaholm en wedstrijd over 190km waarvoor hij 4.32’15” nodig had. Op 2” werden Leif Hansson, en Bernt Johansson 2&3.

    Het kampioenschap van Zürich werd gewonnen door Roland Salm hij had na 175km afgelegd in 4.29’13” en voorsprong van 10” op Beat Greub en Werner Fretz. Als vierde op 1’17” eindigde Martin Bitterli. Op 5 & 6 kwamen met 1’22” achterstand Bruno Schöni en René Ravasi over de streep.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Rosmeer, Nederlanders aan het feest
    Voor Leo Van Thielen werd het te Averbode zijn eerste zege van het seizoen waar hij 3” voorsprong had op August Van Hoof, Luc Van Ouytsel, Luc Vreys, Marcel Pauwels, Freddy Mees, Ortaire Goossens en August Vloemans. Voor plaats 9 op 15” was August Van Bouwel van de groep.

    Bossuit kreeg na 100km wedstrijd Luc Demets als winnaar met 55” voorsprong op Eric Jonckheere en was voor plaats 3 op 1’15” Eddy Ronquetti de snelste.

    Tweede overwinning dit weekeinde voor Freddy Libouton, nu was hij de beste van 57 deelnemers te Grand-Rechain. Na 110km afgelegd in 2.50’ bestond de top5 verder uit, 2.Jean-Luc Yansenne, 3. Alain Kaye, 4. Paul Petit en 5. De Italiaan Joseph Civatone.

    Herchies kreeg na 110km Paul Van Nieuwenhuyse als winnaar en volgde Jean-Claude Hannot op 1’ en was de derde man op het podium de Italiaan Luigi Delbergiolo.

    De vijfde sterrit vond plaats te Hombeek, winnaar na 139km werd Edmond Verbruggen die er 3.32’ over deed. Op 2” volgde, Karel Sels, Jan Raas (Ned), Luc D’Hont en had Paul Teughels als vijfde 8” achterstand.

    Te Korbeek-Lo behaalde Jozef Gijsemans zijn eerste zege van dit seizoen, plaats 2&3 waren voor Ernie Blommaert en André Dewolf.

    Mal gelegen aan de Jeker kreeg 32 renners aan de start die 17 rondjes mochten draaien. De beslissing viel reeds in de vierde ronde toen 7 renners wegreden, waarvan er vijf voor de zege zouden spurten. Benny Paulissen haalde het voor Albert Segers, Jackie Frijns, Hendrik Broosen en Lambert Zegers. Op 1’30” werden de twee vooraan geloste renners Hugo Gevers en Jean Joorissen 6&7.

    Nandrin kreeg 35 renners aan de start en mochten 145km afleggen. Bernard Bourguignon had daarvoor 4.5’ nodig.De nummers 2&3 Michel Willems en Jacques Main deden er 20” langer over. De groepsspurt voor plaats 4 op 1’35” werd gewonnen door Gilles Bodson voor Robert Michotte, Jean-Claude Buffet e.a.

    In Overijse bestond het podium na 120km uit 1.Hilaire Decocker, 2.Willem Peeters en 3.Jean Vander Stappen.

    Pollare kreeg na 96km Benoni Michiels als winnaar voor Arthur Vanden Neucker en Gerard De Clerck.

    In Ronse reed men een criterium en een tijdrit. De rit in lijn werd gewonnen door Yvan Ronsse hij had 1’05” voorsprong op Jean-Pierre Spileers en Luc Valepijn.

    Tegen het uurwerk was Raf Constant de snelste hij reed 3’40”8 over de 2km. Yvan Ronsse deed er 3’44”2 over en de derde Antoine De Meyer 3’44”9.

    Schaal Frans Theelen te Rosmeer kreeg slechts 35 renners aan de start, waarschijnlijk zit het PK van gisteren bij enkele renners in de benen. Het is wel een levendige wedstrijd geworden en hebben 22 renners het einde gehaald. Een kopgroep van 13 begon aan de laatste ronde en was het Jean-Marie Bonfond met Staf Verboven die nog een uitval waagden, echter zonder succes. Waar iedereen een spurt verwachtte was het eerst de Nederlander Smeets en even later zijn landgenoot Maessen die met lichte voorsprong over de meet kwamen. Michel Smeets hield Mathijs Maessen op 30 meter en was op 100meter Ludo Noels de snelste voor plaats drie. Verder volgden, Gustaaf Verboven, Raymond Vanstraelen, Jan Ubachs (Ned), Pierre Sonnet, Jos Schuer, Roger Loysch, Jean-Marie Bonfond, Tonny Daenen, Frans Van Vlierberghe en op 13 Jean Bemong.

    Ruisbroek kreeg na 112km de Italiaan Lorenzo Alaimo als winnaar voor Roland Hellebaut en Adrien De Leeuw.

    Te Schelle zat René Dillen in de tang van twee Nederlanders. Het werd nogmaals een zege voor Wim de Waal en werd Gerrie van Gerwen derde.

    Te Zonnegem was Etienne Van Braekel na 110km sneller dan Alain Desaever en Yvan Devriendt.

    Te Zoutleeuw bestond het podium uit, 1.Romain Bellis, 2.August Van Looy en 3.Jean-Marie Coenen.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    In Frankrijk waren er twee wedstrijden, Règis Ovion won te Pogny een criterium van 67,5km voor de Nederlander Joop Zoetemelk die op 43” volgde en Raymond Poulidor.

    Te Saint Just moest er 100km gekoerst worden en was na 2.51’ wedstrijd Cyrille Guimard sneller dan zijn vluchtgezel Michel Perin. Op 45” werd Raymond Riotte derde.

    In Italië won Davide Boifava na 102km wedstrijd te Gavardo met 16” voorsprong op Franco Bitossi en Michele Dancelli.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulebeke

    .

    Vandaag is Meulebeke het mekka van de wielersport. De beroepsrenners zijn er aan de slag voor de wedstrijd Ganshoren-Meulebeke achter derny’s en is er ook Mandel-Leie-Schelde. En ook de liefhebbers beëindigen er hun 3 daagse met Roubaix-Meulebeke.

    Het eerste gedeelte van Ganshoren-Meulebeke 96km dat zonder gangmaking verliep, was meer een gevecht tegen de wind dan tegen elkaar van de 25 renners die waren gestart. Bij het aantikken achter de derny’s ging Dirk Baert in de aanval, maar counterde Freddy Maertens onmiddellijk. Dirk Baert probeerde het een tweede maal maar ook nu weer tevergeefs. Het was Freddy Maertens die met een kleine voorsprong te Meulebeke doorkwam waar men nog 10 ronden van 6km moest afleggen. Ludo Vander Linden was tot in het wiel van Freddy geraakt, wat de Nederlander Bal niet lukte. Een tempoversnelling van Freddy Maertens volstond om met 30” voorsprong te winnen van Ludo Vander Linden. Voor plaats drie op 3’15” was Willy Teirlinck sneller dan Dirk Baert, Frans Verhaegen, Daniël Rebillard (Fr) en Tino Tabak (Ned). Plaats 8 op 3’50” was voor Robert Bouloux (Fr) die Willy Van Malderghem achter zich liet. Voor plaats 10 op 6’15” was Robert Mintkiewicz (Fr) sneller dan Marc Demeyer, Tony Gakens e.a.

    In de tweede wedstrijd te Meulebeke werd er onmiddellijk de pees opgelegd. Met nog 130km voor de boeg kwam de beslissende ontsnapping op gang. Vier renners Abbeloos, Reyniers, Van Sweevelt en de Nederlander Kelleners reden tijdens de beklimming van de Tiegemberg weg. Toen er een tegenreactie kwam van Verbeeck, Willy Planckaert, Dury, Vanclooster, Vande Vijver en Vanden Bossche (die nog zou wegvallen) hadden de koplopers reeds 4’ voorsprong. Vooraan is na enkele pogingen het Willy Abbeloos met steun van zijn ploegmaat Van Sweevelt gelukt van solo naar de streep te rijden. Op 35” werd zijn ploegmaat Guido Van Sweevelt tweede voor Wim Kelleners (Ned) en Eddy Reyniers. Plaats 5 op 2’20” was voor Noël Vanclooster die 10” voorsprong had op zijn medemaats in de achtervolging. Willy Planckaert werd zesde voor Ronny Vande Vijver, Maurice Dury en Frans Verbeeck. Het peloton op 3’30” mocht voor plaats 10 spurten, Richard Bukacki (Ned) haalde het voor Jan van Katwijk (Ned), Daniël Pauwels, Jos Vander Vleuten (Ned), Jaak Zwaenepoel en maakt Raf Van Bruwaene de top15 volledig. Kenmerkend voor de zwaarte van de wedstrijd is dat amper 26 renners van de 67 die aan de start stonden de wedstrijd hebben uitgereden.

    Bij de liefhebbers werd Roubaix-Meulebeke na 105km gewonnen door Roger De Beukelaer voor Theo Dockx en Lieven Malfait. Op 27” werd Marcel Laurens vierde en Marc Meernhout als vijfde had 1’18” achterstand.

    De driedaagse werd gewonnen door Theo Dockx in 11.13’01” voor Lieven Malfait op 31”, Roger De Beukelaer op 34” Willy Govaerts op 2’02” en Bertil Cael als vijfde volgde op 3’02”.

    06-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!