Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    13-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Fedor den Hertog

    In de Olympia’s Ronde van Nederland is men aan vierde dag toe, met de rit Ulestraten-Brunssum over een afstand van 143km. De renners namen de start onder een stralende zon, maar een strakke wind maakte het evenwel toch lastig. Reeds van bij de start ging Bennie Ceulen in de aanval, uit het peloton kwamen na een massale valpartij den Hertog, van den Hoek, van Dongen en Willy Wilms tot bij de leider. Zij kregen nog het gezelschap van een groepje met o.a. van Hest, de Boer, Kamper en leider Hassink. Na 57km trok den Hertog er vandoor weer was Ceulen mee maar moest op de Vijlerberg (km 80) afhaken. Den Hertog dreef zijn voorsprong verder de hoogte in en won met 6’16” voorsprong. Plaats twee was voor Aad van den Hoek voor Mathieu Dohmen, Wim de Waal, Bennie Ceulen, Frits Sluper en Cees van Dongen. In het algemeen klassement is Fedor den Hertog nu leider met 3’17” op Aad van den Hoek.

    Gianbattista Baronchelli won te Viaccia in Italië een wedstrijd over 142km, plaats 2&3 waren voor zijn landgenoot Marzio Mezzani en de Nieuw-Zeelander Bruce William Biddle.

    In Luxemburg behaalde onze landgenoot Jacques Martin uit Vezin zijn tweede buitenlandse overwinning. In de Ronde van de XII Kantons versloeg hij na 125,3km in een spurt met drie, Nico Neyer (Lux) en Francis Deminne (Bel). Op 2’20” volgde Jürgen Siegel (Lux) en als vijfde op 2’30” kwam Lucien Didier (Lux) over de meet.

    In Zwitserland te Locarno was ereen rit in lijn van 137km en een tijdrit over 40km. De rit in lijn werd gewonnen door Fausto Stiz voor Hans Wütrich en Richard Trinkler. De tijdrit was voor Walter Baumgartner voor Albert Knobel en Gabriele Landoni (It)

    In de eindstand heeft Richard Trinkler 3” voorsprong op Walter Baumgartner, 33” op Albert Knobel, 56” op Gabriele Landoni (It) en 1’59” op Alain Haldimann.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Stanislaw Szozda

    Waren er gisteren drie landgenoten mee in de goede ontsnapping vandaag in de zwaarste rit van de Vredeskoers met drie cols van 1e categorie was geen enkele landgenoot mee in de goede vlucht van zes. De renners vertrokken te Dubnica om na 174km Banska Bystrzyca te bereiken. Na 64km wedstrijd was de goede ontsnapping met 6 tot stand gekomen en zij mochten met 2’29” voorsprong voor de zege spurten. De Pool Stanislaw Szozda haalde het voor de Tjech Jaroslav Poslusny, de Pool Andrzej Kaczmarek, de Hongaar Tibor Debreceni, de Roemeen Vasile Selejan en de Brit Phillip Griffiths, die de nieuwe leider is. Een drietal volgde op 2’29” en daarvan was de Rus Valeri Likatchev sneller dan de Pool Lucjan Lis en onze landgenoot René Dillen, die de beste man van onze ploeg blijkt te worden. De grote groep volgde op 3’56” en daarvan was onze landgenoot Alex Robberecht de snelste voor plaats 11.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK-Brabant voor Juniores

    Te Neerlinter namen 107 renners deel aan het Brabants kampioenschap. Nadat een ontsnapping van zeven uit de eerste koershelft teniet was gedaan, viel onmiddellijk de beslissing. Alhoewel er nog fel gejaagd werd bleven de acht voorop. In de eindspurt was het Jean Weemaels uit Anderlecht die het haalde voor Hendrik Debondt, Roger Schoepen, Jean-Pierre Meeus, Paul Lameir, Antoine De Cabooter, Chris Wouters en Willem De Bruyn. Twee achtervolgers mochten op 22” spurten voor plaats negen, het was Jean-Pierre Nijs die het haalde voor Stan Tourné. Plaats 11 was voor Paul Celis op 27”. Op 39” werd er gespurt voor plaats 12 en was Jos Boon sneller dan Eddy Schepers, Jos Herings, Danny Valleys e.a.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Theo Heremans
    Bassevelde, dit criterium werd verreden op de wijk landsdijk. Van de 46 gestarte deelnemers boden er zich 15 aan voor de eindspurt. Een late uitval van Martin De Clercq werd op het nippertje verijdeld en Wilfried Reybrouck trok het laken naar zich toe. Hij klopte de snelle Assenedenaren Ivan Van De Steen en Romain Vercautere.

    Boelhe mocht 63 rugnummers uitdelen en behaalde de Nederlander Louis Meyers zijn eerste seizoenszege in een spurt met zes. Omer Meeus werd tweede voor Benny Paulissen, Alain Kaye, Flor Hamers en Roger Milder.

    Bonheiden kreeg na 108km Karel Sels als winnaar voor Jean Maris, Ludo Peeters, Martin Bierebeek, Willy Govaerts, August Van Looy, Rudy Rijpens, Jos Remes, Emiel Gijsemans en Freddy Mees.

    Te Deinze-Astene was er een criterium over 70km, na 1.51’ wedstrijd won Eric Vande Wiele voor Gérard Declercq en Willy Jonckheere.

    Grimbergen mocht 79 rugnummers uitdelen. Na 106km afgelegd in 2.47’ was Adrien De Leeuw sneller dan Karel Rottiers, Luc De Croock, Benoni Michiels, Edward Bogaerts e.a. Plaats 20 was voor Roland Van Den Berghe uit Machelen.

    De 10de wedstrijd tellend voor de Schaal Theelen te Groot-Gelmen kreeg 54 renners aan de start. Zij moesten 7 ronden van 15km afleggen, waarvan het er drie kalm bleef. In de vierde ronde kwam de goede ontsnapping tot stand toen 3 renners wegreden. Eerst vier en dan twee renners gingen in de achtervolging, kwamen samen en zouden bij het begin van de vijfde ronde vooraan aansluiten. Van de 9 leiders moesten er 4 de rol lossen, bij het aanzetten van de spurt moest Hubert Janssen door een afspringende ketting de laatste 200 meters al lopend afleggen en strandde op de vijfde plaats. Winst was er voor Theo Heremans uit Mortsel voor Jean Jorissen, Valère Reekmans en Jacky Fryns. Op 15” won Benny Schepmans de spurt voor plaats zes. Raymond Van Straelen als 8e is de nieuwe leider met 12 punten op Gustaaf Verboven die afwezig was.

    Marcel Laurens hield te Honsem-Willebringen de bovenhand over twee Nederlanders, Johan Adriaans en Wil de Vlam.

    Hoogstraten moest het met 49 renners stellen die slechts 70km moesten afleggen. De top10 bestond uit: 1.Herman Van Gansen, 2.Leopold Verboven op ½ wiel, 3.Frans Van Beeck, 4.Gerry Verlinden, 5.Melchior Avond, Jos Jacobs, Willy Sprangers, André Delcroix, Frans Tilburgs en Willy Baeten.

    Te Koekelare was er winst voor Eric Jacques die zijn medevluchter Alain Desaever versloeg. Op 1’ werd Eddy Ronquetti derde.

    Kortrijk-Dutsel kreeg na 108km Jos Gijsemans als winnaar voor Willem Peeters en Flory Van Hooydonck.

    Moerzeke mocht de bloemen aan John Vanderveken geven die Marc Steels en de Nederlander Leon Strobbe mee op het podium kreeg.

    Nadrin waar men met 35 de start nam kreeg Gabriel Cardone als winnaar die sneller was dan zijn twee medevluchters, Joseph Civatone en Michel Fripiat.

    Gustaaf Verboven was de beste te Paal, na 104km won hij voor Jean-Marie Coenen en Guido Verheyden.

    Rumbeke liet de renners 106km koersen, Marc Meernhout die er 2.50’ over deed had 10” voorsprong. Plaats 2&3 waren voor Eric Serlet en Daniël Desloovere.

    Sint-Denijs kreeg Lieven Malfait als winnaar voor Luc Demets en Paul Vannieuwenhuyse.

    Waver-Horion-Hozémont kreeg 44 renners aan de start, de zege was voor Tony Agten voor Richard Lagasse, Marc Van Ouytsel, Bernard Draux, Jean-Luc Yansenne, Jacques Mean, Daniël Parmentier, Maurice Belet, Freddy Libouton en is met Christian Dubois de top10 volledig.

    Christian Despierre was de beste te Wiers waar Jean-Pierre Baert en Theo Van Cauwenberghe op de dichtste ereplaatsen eindigden.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coppa Placci

    .
    Italo Zilioli

    De Italiaan Italo Zilioli heeft de 22ste Coppa Placci op zak gestoken, een wedstrijd over 220km. Zilioli die 5.43’ in het zadel zat won met 3’50” voor zijn landgenoten Fabrizio Fabbri, Enrico Maggioni, Tino Conti en Walter Riccomi. Een zestal volgde op 4’50” en daarvan was Roger De Vlaeminck de snelste. Roger is ook de enige buitenlander die bij de 28 aangekomen renners behoord van de 74 die zijn vertrokken.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampenhout - Relst

    .
    Walter Godefroot

    De profkoers te Kampenhout-Relst of de Omloop van Midden-Brabant met 127 vertrekkers werd met lichte voorsprong gewonnen door Walter Godefroot, één van de weinige A-renners, die niet in één van de buitenlandse ronden aanzette. Na 165km afgelegd in 4.03’ wat toch een gemiddelde is van 40,740/uur had Walter 12” voorsprong. Voor plaats 2 werd er met 3 gespurt, Dirk Baert haalde het voor Alfons De Bal en Johan Demuynck. Plaats 5 op 15” was voor José Van Ackere. Vervolgens kwamen op 30” Herman Vrijders en Ghislain Van Landeghem over de streep. Van het volgende 7tal op1’ dat mocht spurten voor plaats acht was Raf Van Bruwaene de snelste voor Adolf Huysmans, Louis Verreydt, Julien Van Geebergen Daniël Verplancke, Robert De Guchtenaere en 14.Jean-Pierre Berckmans.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Romandië

    .
    Eindwinst voor Wilfried David
    Met zijn eindwinst is Wilfried David de vierde Belg die deze rittenwedstrijd wint. De eerste editie in 1947 werd gewonnen door Désiré Keteleer. Dan was het wachten tot 1963 toen Willy Bocklant won en in 1968 was het Eddy Merckx. De laatste rit werd verreden van Charmey-Lancy over een afstand van 189,1km. De dagzege was voor Gérard Moneyron (Fr) voor zijn landgenoot Mariano Martinez, Lucien Van Impe, Marcello Bergamo (It), Ole Ritter (Den), Cyrille Guimard (Fr), Michel Pollentier, Claude Tollet (Fr), Gabriele Mugnaini (It) en was plaats 10 voor de Zwitser Albert Zweifel.

    In de eindstand heeft Wilfried David 2’52” voorsprong op Lucien Van Impe en volgt Michel Pollentier op 3’44”. Wilfried David won eveneens het bergklassement en de Combiné.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Vijfdaagse Duinkerken

    .
    Eindwinnaar Freddy Maertens

    Laatste dag in de vijfdaagse van Duinkerken waar de renners ook een rit in lijn en een tijdrit moesten afwerken. In de rit in lijn moest men 5x over de Casselberg waar telkens 3”,2” en 1” bonificatie te verdienen viel. Onmiddellijk na de start was het Frans Verbeeck die ten aanval trok, die met het oog op de tijdrit zijn klassement wou verbeteren. Bij de 13 die met Frans mee waren zijn de bijzonderste, Maertens, Zoetemelk, Pijnen, Hézard en Ovion. Twee die ontbraken maar na 40km koers kwamen aansluiten waren Poulidor en Santy. Bij de eerste beklimming nam Verbeeck de 3” voor Santy en Zoetemelk. Na de tweede beklimming waar Aimar als 1e doorkwam zette deze door en had bij de derde doortocht van de Casselberg 25” voorsprong, en werd Verbeeck tweede en sprokkelde nog 2”. Lucien Aimar (Fr) die 4 van de 5 Casselbeklimmingen won bleef maar de toon aangeven maar kreeg op 12km van de meet het gezelschap van Gilbert Bellone (Fr) welke hij in de spurt versloeg. Op 2’11” was den “Engel” Opdebeeck derde voor André Mollet (Fr), Ludo Van Staeyen, Sylvain Vasseur (Fr), Jean-Pierre Genet en Ben Janbroers (Ned). Op 3’17” werd Willy Teirlinck die door pech achteruit was geslagen negende en 1” later werd Willy Van Malderghem tiende. De groep volgde op 3’38” en was de Brit Barry Hoban voor plaats 11 sneller dan Willy Planckaert en de rest van de groep.

    In de afsluitende tijdrit over 21,6km was Freddy Maertens de beste voor Joop Zoetemelk 5”, Raymond Poulidor 7”, Frans Verbeeck 10” en op 5.René Pijnen 38”.

    In de eindstand heeft Freddy Maertens 3” voorsprong op een ontgoochelde Frans Verbeeck. Verder in de top10: 3.Joop Zoetemelk (Ned) 13”, 4.Raymond Poulidor (Fr) 17”, 5.René Pijnen (Ned) 46”, 6.Alain Santy (Fr) 49”, 7.Regis Ovion (Fr) 1’, 8.Yves Hézard (Fr) 1’03”, 9.Daniel Rebbillard (Fr) 1’33” en op 10 Willy Abbeloos 3’46”. Plaats 14 was voor den “Engel” Opdebeeck op 5’53”.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Vuelta

    .
    Eindwinnaar Eddy Merckx

    Net als 2 dagen geleden werd er een rit in lijn en een tijdrit verreden en telkens won Eddy. Nog straffer sinds 11/5 tot nu hebben Eddy Peelman en Eddy Merckx onder hun beiden de vijf ritten gewonnen. Vandaag werd er begonnen met Miranda de Ebro – Tolosa. Buiten Ferdinand Bracke die als 62e op 43” volgde werd er met een voltallige groep voor de zege gespurt en werd er vanaf plaats 16 de rest gelijk gezet. Op het podium stonden drie landgenoten, 1.Eddy Peelman, 2.Pieter Nassen en 3.Roger Swerts. Andere landgenoten die in de top15 eindigden: 6.Herman Vanspringel, 8.Frans Mintjens en op 14.Jan Van de Wiele.

    De afsluitende tijdrit Hernani-San Sebastian over 10,5km was nog enkel een formaliteit voor Eddy Merckx die met 24” voorsprong won op zijn ploegmaat Roger Swerts. Luis Ocana (Sp) als derde gaf 25” prijs. Verder volgden, 4.Bernard Thévenet (Fr) 41”, 5.Joaquim Agostinho (Por) z.t., 6.Ferdinand Bracke 43”, 7.Vic Van Schil 45”, 8.Agustin Tamames (Sp) 46”, 9.Domingo Perurena (Sp) 47” en op 10.Herman Vanspringel 50”. Als laatste op 4’08” eindigde Eddy Peelman.

    In de eindstand heeft Eddy Merckx een voorsprong van 3’46” op de Spanjaard Luis Ocana en werd Bernard Thévenet (Fr) op 4’16” derde. Nog drie landgenoten plaatsten zich in de top15. Op 9 Roger Swerts 13’27”, 11.Herman Vanspringel 15’06” en 13. Vic Van Schil op 15’31”. De rode lantaarn Ferdinand Peersman heeft 1.05’34” langer gereden dan Eddy. Van de 80 die zijn vertrokken hebben er 62 het einde gehaald. Buiten de eindzege won Eddy ook op punten en was de beste in de “Metas volantes”. De bergprijs moest hij laten aan de Spanjaard José-Luis Abilleira die vandaag nog als eerste doorkwam op de Echegarate. La Casera was de beste ploeg en werd Molteni derde.

    13-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .

    In de Olympia’s Ronde van Nederland werd er vandaag een ploegentijdrit en een rit in lijn betwist. De Ketting-Shimano ploeg won de ploegentijdrit met met Aad van den Hoek, Roy Schuiten, Frits Schur, Jan Aling, Albert Scheffer en Piet van Katwijk zij legden de 29km van Dongen over Tilburg Loon op Zand, ’s Gravenmoer, Oosterhout en Dongen af in een tijd van 37’02”. Plaats 2 op 1’06” was voor Frisol met Fedor den Hertog, Cees Priem, Co Giling, Louis Westrus en Albert Hulzebosch en achterblijver Harrie van der Groezen. Op 3 eindigde met 1’10” de ploeg Amstel, met Arie Hassink, Jan Bakker, Gerrit Mohlmann, Gerard Kamper, Ad dekkers en Gerie Knetemann. België 39’55” moest tevreden zijn met een 13e plaats op 20 deelnemende ploegen

    De rit in lijn werd verreden tussen Dongen en Ulestraten over een afstand van 168km. Reeds vrij vroeg was er een ontsnapping van 22 die vrij vlug tot 3’ uitliepen. Hiervan zouden er vier voor de zege spurten en was het Jan Aling die het haalde voor Wim de Waal, Anton van der Spiegel en Piet van Leeuwen. Op 37” was Jan Raas de snelste van de eerste achtervolgers. Arie Hassink die 14e werd blijft leider.

    In eigen land heeft de Luxemburger Lucien Didier de G.P. Nangeroni gewonnen. Er waren 55 deelnemers om de 125km te overbruggen. De winnaar had 3.00’26” nodig en had 5” voorsprong op zijn landgenoot Robert Treis en 7” op de derde Luxemburger Nico Neyer die de Nederlander John van der Meer achter zich liet. Drie landgenoten staan in de uitslag, op 13 Alain Clausse, op 19 Arthur Bonaventure en op 22 Jean De Coster.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredeskoers

    .
    Ryszard Szurkowski

    In de Vredeskoers stond er voor het eerst een landgenoot mee op het podium, Ludo Noels werd tweede achter de Pool Ryszard Szurkowski. De rit van vandaag werden verreden tussen Brno en Dubnica over een afstand van 156km. Met vier werd er voor de zege gespurt, de Tsjech Petr Matousek werd derde en de Fransman Georges Talbourdet vierde. Op 7” werd de Hongaar Imre Gera vijfde en werd onze landgenoot René Dillen op 21” zesde voor de Italiaan Salvatore Ghisellini, de Tsjech Jiri Prchal, de Roemeen Vasile Teodor en sluit onze landgenoot Theo Dockx de top10 af. De uitslag van onze andere landgenoten, Edmond Verbruggen 22, Alex Robberecht 52, en Victor Devalckeneer 93. Onze landgenoten wonnen het dagklassement. Ritwinnaar Szurkowski is opnieuw leider, en eerste landgenoot is Ludo Noels op plaats 6.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    De Omloop der Vlaamse Gewesten te Kampenhout-Relst kreeg 135 renners aan de start, zij moesten 175km afleggen. De zege was voor André Coppers die na 4.01’ solo over de streep kwam,15” later was Jean-Pierre Sterckx de snelste voor plaats twee. Verder bestond de top10 uit, 3.Guido Verheyden, 4.Roger De Beukelaer, 5.Raf Constant, 6.Willem Peeters, 7.Eric Vande Wiele, 8.Marcel Laurens, 9.Raymond Vanstraelen en op 10.Lieven Malfait.

    In Drongen bestond het podium uit 2 Nederlanders en een Brit. De zege was voor Godfried Pirard die 1’25” voorsprong had op zijn landgenoot Ad Tak en de Brit Terry Carrol.

    Jemappe sur Sambre kreeg na 110km wedstrijd Georges Bortels als winnaar die zijn 3 medevluchters versloeg. Op 2. Volgde Willy Sprangers, Jean-Claude Rogge werd 3e en op 4.François Lamoline. Op 2’ won Benny Paulissen de spurt voor plaats vijf van de eerste achtervolgers.

    Te Merchtem-Peisegem waren heel wat Nederlanders onder de 111 die de start namen. Slechts 6 renners konden geplaatst worden het waren allen Nederlanders. Petrus De Jong won voor Petrus Van Hasselt, Bas Hordijk, Jos Remes, Anthonis Damen en Jaak Debruyne. Op plaats 7 werden 50 renners gelijk geplaatst.

    Ottignies mocht 103 rugnummers uitdelen en moest er 107km worden gekoerst. Na 2.27’ wedstrijd was het Hugo Gevers die de zegebloemen mocht in ontvangst nemen. Met hem stonden Jacques Mean en Gaston Louwet mee op het podium.

    Luc Demets versloeg te Peruwelz na 108km in een spurt met twee Abel Holvoet. Op 25” werd Eddy Vantieghem derde. Op 30” werd er voor plaats 4 gespurt en was het Willy Van Elsuwe die het haalde voor Raf De Clerck, Albert De Cuyper e.a.

    Vlamertinge moest het met 41 inschrijvingen stellen en was het Ronny De Meyere uit Rumbeke die zijn metgezel Dirk Vandenberghe geen schijn van kans gaf. Op 45” mocht er voor plaats 3 gespurt worden, Norbert Lesage haalde het voor Noël Pottier, Erik Vanhoecke e.a.

    Wondelgem kreeg precies de helft van het deelnemersveld van de wedstrijd 2 dagen geleden. Maar wel dezelfde winnaar. De Nederlander Toine Van Den Bunder toonde zijn bloedvorm door met 2’ voorsprong te zegevieren. En zeggen dat hij soms startte op een fiets zonder versnellingen om zodoende met eenzelfde verzet toch de maat van zijn tegenstrevers te nemen. Thuisrenner Yvan De Vriendt werd 2e en Willy Jonckheere 3e. Voor plaats vier op 3’ won Wilfried Reybrouck de spurt voor Jacky Grorymans en Johan Van Waas.

    De Nederlander Johny Verbeke was te Zele de sterkste van de 84 deelnemers. Na hem volgden, Hans Hellemans (Ned), Benoni Michiels, Raf Nobels, Franciskus Van den Enden (Ned), Frans Van Vlierberghe, Leonard Strobbe, Jan Bakker (Ned), Aimé Van Avermaet en Antonius Janssen (Ned).

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Rik Van Linden

    Te Ulestraten in Nederland werd in afwachting van Olympia’s Ronde van Nederland een criterium voor profs betwist de 45 deelnemers moesten een afstand 100km overbruggen. Halverwege de koers reden 11 renners uit de groep weg waaruit op ongeveer 22km van het einde Rik Van Linden wegreed. Rik behaalde zijn 11e seizoenszege met 1’13” voorsprong op Leo Duyndam (Ned) die eveneens uit de groep was weggereden. 4” later won Albert Van Vlierberghe de spurt voor plaats 3, op 4. Harm Ottenbros (Ned), 5.Ronald Dewitte, 6.Jos van Beers (Ned), 7.Wim Schepers (Ned), 8.Ben Koken (Ned), 9.Julien Stevens, 10.Staf Van Roosbroeck en 11.Tony Houbrechts. Voor plaats 12 op 2’ haalde Patrick Sercu het van Walter Godefroot en de Nederlander Jan Serpenti.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Den "Engel" Opdebeeck

    Op de voorlaatste dag van de Vijfdaagse van Duinkerken reden de renners van Valenciennes naar Duinkerken over een afstand van 205km. Eerste aanvallers zonder succes waren Van Malderghem en Mintkiewicz en later Hézard. Daarna ontstond er een kopgroep 20 man sterk, op 10km van het einde viel de beslissing met Abbeloos, Opdebeeck en de Fransman Vasseur. Het was den Engel Opdebeeck die met 18” voorsprong won voor zijn ploegmaat Willy Abbeloos die nog 5” wegreed van Sylvain Vasseur. Op 30” won Régis Delépine (Fr) de groepsspurt voor Frans Verbeeck die leider blijft. Verder volgden, Willy Planckaert, Freddy Maertens, Bernard Bourguignon, Régis Ovion (Fr) en is met Willy Teirlinck de top10 volledig.

    In de G.P.Wills in Groot-Brittannië was de laatste rit van Bournemouth naar Weston-super-Mare over een afstand van 177km. De zege ging naar de Brit Bill Bilsland die na 5.01’16” koers 3” voorsprong had op zijn landgenoot Nigel Dean en werd onze landgenoot Maurice Dury op 42” derde. . Als 7e eindigde nog een landgenoot Eddy Goossens die 9’28” achterstand had. Verdere uitslagen van onze landgenoten, Arthur Vande Vijver werd 8e op 22’02”, Gérard David als 10e volgde op 22’04” en Eric Wijckaert 14e z.t.

    In de eindstand heeft Gary Crewe een voorsprong van 20” op Phil Bayton, 1’31” op Nigel Dean allen Britten. Dan volgde op 2’07” onze landgenoot Maurice Dury, plaats 5 was voor de ritwinnaar van vandaag Bill Bilsland die op 3’06” volgde. Eindstand van de andere Belgen: op 6 Eddy Goossens 9’28”, 11.Arthur Vande Vijver 23’50”, 13.Eric Wijckaert 24’03”en op 16.Gérard David 38’20”.

    Op de voorlaatste dag in de Ronde van Romandië werden twee ritten afgewerkt, in de voormiddag een rit in lijn en na de middag een tijdrit.

    De rit in lijn Sainte-Croix-Fribourg over een afstand van 90,6km werd gewonnen door de Italiaan Marcello Bergamo die 6” voorsprong had op zijn landgenoot Felice Gimondi, verder volgden Lucien Van Impe op 9” met in zijn wiel Michel Pollentier. Op 10” werd de Fransman Mariano Martinez 5e. Verder bestond de top 10 uit de Zwitser Albert Zweifel 16”, Santiago Lazcano (Sp) 21”, Raymond Martin (Fr) 23”, Lino Farisato (It) en op 10. Josef Fuchs. Leider Wilfried David die in de beklimming naar de eindmeet toe gehinderd door een val van Cyrille Guimard werd 21e op 35” van de winnaar en moest 26” prijsgeven aan Lucien Van Impe die nu op 1’28” volgt.

    Na de middag werd de tijdrit verreden tussen Fribourg-Charmey over een afstand van 27km. Hier heeft Wilfried David de puntjes op de i gezet door de tijdrit te winnen in een tijd van 39’02” wat 10” beter is dan Mariano Martinez (Fr), Ole Ritter (Den) als derde had 27” aan zijn been. Verder bestond de top10 uit, 4.Gosta Pettersson (Zwed) 34”, 5.Gonzalo Aja (Sp) 35”, 6.Felice Gimondi (It) z.t., 7.Lucien Van Impe 1’01”, 8.Eddy Verstraeten 1’06”, 9.Giovanni Cavalcanti (It) 1’13” en op 10.Michel Pollentier 1’18”. Gimondi bracht als verontschuldiging in dat hij een bronchitis had, Ritter had last van een voetkwetsuur en Pettersson dat hij nog steeds last heeft van een val in de Tireno. Wilfried David heeft nu een bonus van 2’49” op Lucien Van Impe en volgt Michel Pollentier op 3’42”.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Merckx

    De 2e koninginnerit in de Vuelta werd verreden tussen Torrelavega en Miranda over een afstand van 203km. Luis Ocana sloeg toe nadat Merckx en zijn ploegmaats de wedstrijd gedurende het grootste gedeelte hadden geneutraliseerd. De Spanjaard kwam als 1e door op de Puerto de Alisas maar op de volgende beklimming de Puerto de Los Tornos was het Eddy die eerst doorkwam. Op 40km van het einde kwam er een tweede aanval van de Spanjaard, kwam met 30” voorsprong over de Orduna voor Thévenet en Merckx die het lastig had. Na een achtervolging van een 20tal kilometers kwam het duo Thévenet-Merckx opnieuw bij Ocana aansluiten. In een spurt met 3 was Eddy de snelste voor Luis Ocana (Sp) die nog 1” kreeg aangesmeerd en werd Bernard Thévenet (Fr) derde. Verder bestond de top10 uit: 4.Herman Vanspringel op 2’35” gevolgd door 5.Vic Van Schil, 6.Joaquim Agostinho (Por), 3 Spanjaarden Andres Oliva, Fernando Ferreira en Antonio Martos, en op 10.Ward Janssens. Eddy Merckx blijft uiteraard leider.

    12-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers buitenland

    .
    Ian Hallam

    Rit 2 in de Vredeskoers werd verreden tussen Pardubice en Brno over een afstand van 135km. De zege was voor de Italiaan Fiorenzo Ballardin voor de Bulgaar Vesko Mikhailov die leider word, de Brit Phillip Griffiths, de Rus Valeri Lichatchev, en op vijf de Tsjech Antonin Bartonicek.

    Amsterdam-Dongen over een afstand van 163km was de tweede rit in de Olympia’s Ronde van Nederland. Voor de Tsjech Michal Klassa gisteren 4e werd het een noodlottige rit. Na een bandbreuk was hij opnieuw komen aansluiten bij de kopgroep van 14 maar kwam in ’s Gravenmoer bovenop een wagen terecht en werd met een open beenbreuk en zware verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Uiteindelijk reed men met zes naar de eindmeet en won Cees Priem voor Piet van Katwijk, Ian Hallam (Gb), Harry van Groezen, Arie Hassink die leider blijft, Aad van den Hoek en onze landgenoot Roger Verschaeve.

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Willy Planckaert

    Met Saint Quentin-Valenciennes over een afstand van 177km is men in de Vijfdaagse van Duinkerken aan rit drie. Na enkele schermutselingen was het de Nederlander Vianen die op kop ging rijden en tijdens zijn 25km en tot 3’ mocht uitlopen op 4 achtervolgers en toen hij door hen werd bij gebeend was de groep aan km 114 al tot 1’20” genaderd. Na 140km koers kwam alles opnieuw samen. Op het einde hebben Van Malderghem en later de Nederlander Vianen het nogmaals geprobeerd maar was het Verhaegen die het gat dicht reed voor zijn kopman Willy Planckaert. Voor Freddy Maertens werd het nogmaals een tweede plaats voor René Pijnen (Ned), Frans Verbeeck en Jacky Mourioux (Fr). De zege van Willy kost hem wel een varken aangezien hij aan Verhaegen had beloofd dit na ritwinst te schenken.

    In de G.P.Wills in Groot-Brittannië is men aan de 4e rit Plymouth-Bournemouth die over een afstand van 254km werd verreden. Winst was er voor onze landgenoot Gérard David in een tijd van 6.45’08” voor de Britten Bill Bilsland en Brian Tadman. Gary Crewe begint morgen als leider aan de laatste rit.

    In de Ronde van Romandië hebben drie landgenoten met een ontsnapping van 120km de macht genomen in de 3e rit van Moutier naar Sainte Croix 175km lang. Reeds kort na de start ging Van Impe een eerste maal in de aanval en kreeg een 15tal renners mee, zij bleven slechts 17km voorop. Een tweede poging aan km 23 mislukte eveneens. Derde keer goede keer te Chaumont aan km 59 was poging drie de goede, enkel David en Pollentier volgden hem. Op de laatste beklimming was hun voorsprong opgelopen tot 4’22”. Lucien Van Impe won voor Wilfried David die leider werd en volgde Michel Pollentier op 9”. De groepsspurt voor plaats 4 op 2’39” werd gewonnen door Cyrille Guimard (Fr) voor José Granse (Sp), Felice Gimondi (It), André Dierickx, Willy Vanneste, Ole Ritter (Den) en werd de Fransman Alain Nogues tiende. Wilfried David heeft in de stand 1’54” voorsprong op Lucien Van Impe en volgt Michel Pollentier op 2’29”.

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta

    .
    Eddy Peelman

    In de Vuelta was er de rit in lijn Bilbao-Torrelavega en werd daarna een rit tegen het uurwerk afgewerkt. Tweemaal kwam Eddy als winnaar over de meet. In de voormiddag Peelman en na de middag Merckx. In de ochtendrit reden Manzaneque, Catieau, Gonzales Linares en Janssens voorop toen Peelman van Karstens de wenk kreeg het erop te wagen. In één ruk reed Peelman tot bij de leiders. Op 7km van het einde moest Peelman tijdens de klim van de La Montana lossen, maar kwam na het nemen van enorme risico’s bij het dalen op 1km van het einde opnieuw vooraan aansluiten. Bij een aanval van Janssens reageerde Eddy gepast en won onbedreigd. Na Eddy Peelman werd Jesus Manzaneque (Sp) tweede voor José Catieau (Fr), José Antonio Gonzales Linares (Sp) en Ward Janssens vijfde.

    In de tijdrit over 17,4km won Eddy Merckx met 32” voorsprong op zijn ploegmaat Roger Swerts en kreeg Luis Ocana 36” aangesmeerd. Op vier eindigde Bernard Thevenet (Fr) 38” en reed José Pesarrodona (Sp) reeds 53” trager dan Eddy. De Nederlander Gerben Karstens gaf op. Merckx is nu leider met 1’48” op Pesarrodona (Sp).

    11-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    10-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers binnen- & buitenland

    .
    Arie Hassink

    Liefst 116 deelnemers voor de eerste wedstrijd van de tweedaagse te Wondelgem. Het was de Nederlander Toine Van Den Bunder die met 10” voorsprong won. Na hem waren de mooiste ereplaatsen voor Dirk Ongenae, Godfried Pirard (Ned), Karel Sels en Rudy Rijpens.

    De Olympia’s Ronde van Nederland ging te Mijndrecht van start met een proloog van 12,2km. Gerrit Mohlmann als derde vertrokken heeft met zijn tijd van 17’25” een lange periode aan de leiding gestaan, en zou uiteindelijk op plaats 20 eindigen. Albert Scheffer 17’23” was de eerste die onder de tijd van Mohlmann kwam en werd 16e. Het duurde daarna een hele poos eer Aad van den Hoek (10e) 17’16” zou rijden, wat ook Piet van Katwijk (9e) en een tegenvallende Fedor den Hertog (11e) deed. Toen kwam Gerard Kamper die dank zij een sterke wind 17’01” liet afklokken. De verrassing kwam er van Arie Hassink die won met een tijd van 16’28”. Tweede werd Roy Schuiten met 16’53”voor Gerard Kamper 17’01, de Tsjech Michal Klasa eveneens 17’01” en werd Gerrie Knetemann vijfde met 17’09”. Eerste Belg werd Pol Lannoo op plaats 14 met een tijd van 17’20”.

    De eerste rit in de Vredeskoers werd verreden tussen Nehvizdy een voorstad van Praag en Pardubice en moest er slechts 90km gekoerst worden. Er werd aan een hoog tempo gekoerst zodat het beperkt bleef bij enkele korte ontsnappingen, die nooit ver droegen. De aankomstlijn werd bereikt met een gemiddelde van 47,6 km per uur. Het was de Rus Judin die als eerste de assebaan opkwam, maar spijtig genoeg ten val kwam. De zege ging naar zijn landgenoot Valeri Lichatchev voor de Tsjechen Antonin Bartonicek en Jiri Prchal. Op vier eindigde de Pool Lucjan Lis en werd onze landgenoot René Dillen vijfde. De Pool Szurkowski blijft leider.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rittenwedstrijden

    .
    Frans Verbeeck

    In de tweede rit van de Vijfdaagse van Duinkerken Saint Omer-Saint Quentin zat het echt niet mee voor leider Demeyer. Toen al van bij de eerste kilometers er een hoog tempo werd op nagehouden was Marc de eerste pechvogel. Een ploegmaat bracht hem terug maar erger was het voor Marc toen hij op enkele kilometers van de bevoorrading voor de tweede maal bandbreuk leed. Zijn sportbestuurder was reeds naar het bevoorradingspunt gereden, waardoor hij veel tijd verspeelde en daardoor ook de ontsnapping miste van 14 renners die bij de vluchter Cadiou aansluiting kregen, die aan km 45 was ontsnapt. Met 12 werd er voor de zege gespurt want Abbeloos, Tabak en Danguillaume hadden de rol moeten lossen. In een spurt bergop was het Frans Verbeeck die met een halve lengte won van Freddy Maertens, Alain Santy (Fra), Joop Zoetemelk (Ned), de Fransen Robert Mintkiewicz, Règis Ovion, Raymond Poulidor, Yves Hezard, René Pijnen (Ned) en verder nog 3 Fransen, Daniël Rebillard, Jacques Cadiou en Sylvain Vasseur.Willy Abbeloos werd 13e op 51”, Tino Tabak (Ned) 14e op 1’02” en Danguillaume (Fr) 15e op 1’14”. Het peloton mocht voor plaats 16 spurten op 5’52” en was Willy Teirlinck de snelste. Frans Verbeeck is de nieuwe leider.

    In Groot-Brittannië was men in de G.P. Wills aan de derde rit toe. Penzance-Plymouth over een afstand van 125,5km werd in een tijd van 3.06’37” gewonnen door Leslie West die 7” voorsprong had op Sid Barras en was plaats drie voor Collin Lewis. Er is ook een nieuwe leider Gary Crewe.

    Rit twee in de Ronde van Romandië werd verreden van Les Diablerets naar Moutier over een afstand 210km. De eerste uitval in de langste rit van deze Ronde vond plaats na 30km. Er waren 14 renners bij betrokken, die te Freibourg na 80km wedstrijd 2’ voorop reden. Even later reed Aerts alleen aan de leiding en werd vervoegd door Verstraeten, Giuliani, Hubschmid en Suter. Na 110 ontsnapte Donato Giuliani en was het enkel Verstraeten die meekon deze kreeg echter last met zijn achterwiel en kon alzo de Italiaan alleen naar de zege rijden. Op 54” werd Cyrille Guimard (Fr) tweede voor Wilfried David, Lucien Van Impe, de Deen Ole Ritter, Willy Vanneste, Albert Zweifel (Zwit), Gabriele Mugnaini (It), José Grande (Sp) en is met de Zwitser Joseph Fuchs de top10 volledig. De Italiaan Polidori blijft leider. Voor de bergprijs staat Wilfried David aan de leiding.

    10-05-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!