Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    03-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval

    .
    19/8- Oosteeklo laatste overwinning van de ongelukkige Martin De Clercq

    Een zwaar verkeersongeval maakt een einde aan de koerscarriere van liefhebber Martin De Clercq, dit na 4 succesvolle seizoenen.

    De opgelopen verwondingen zijn van die aard dat fietsen er niet meer in zit.

    Droevige stopzetting van de Asseneedse amateur die steeds kon rekenen op een hele schare trouwe supporters, meer dan 800!.

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Wetteren werd reeds in de eerste ronde de basis gelegd van de beslissende ontsnapping. Walter Planckaert waagde een uitloper, doch spoedig pikten Loysch, Van Impe en Verreydt aan.

    In de vierde van de twaalf af te leggen ronden kreeg dit viertal het gezelschap van, Goossens, Scheers, Peirsman, Vrijders, Van Sweevelt en Hooyberghs en volgde het peloton op slechts 10”. Vooraan viel Roger Loysch door stuurbreuk weg en volgde groep nu op 25”. Naarmate de wedstrijd vorderde verloor het peloton meer en meer veld op de leiders waar Van Impe, Scheers en Peirsman wegens verschillende redenen wegvielen. Hun plaats werd ingenomen door, Van Vlierberghe, Van Malderghem en Steegmans, maar dit drietal was er een paar ronden voor het einde er niet meer bij.

    Het werd alzo een spurt met zes waarvan Walter Planckaert sneller was dan, Herman Vrijders, Louis Verreydt, Raf Hooyberghs, Eddy Goossens en Guido Van Sweevelt. Negen achtervolgers mochten 10” later spurten voor plaats 7. Daniël Verplancke was sneller dan Ludo Van Staeyen, Johny Soenens, Cees Priem (Ned), Roger Verschaeve, Michel Pollentier, Daniël Pauwels, Emile Bodart en Daan Holst (Ned). Op 1’15” won Willy Planckaert de spurt voor plaats 16 voor Dirk Baert, Willy Teirlinck e.a.

    Arendonk kreeg 31 renners aan de start die er een toeristische uitstap hebben van gemaakt. De Nederlander Tabak ging op premiejacht en bereikte een maximum voorsprong van 1’30”. In de elfde ronde kwam De Witte tot bij de leider en bouwde het duo een nieuwe voorsprong op van 1’20”. Toen in de ultieme kilometers enige renners in de groep ontwaakten kwamen ze te laat om Ronald De Witte nog bij te benen. Deze was erin geslaagd Tabak te lossen en kwam licht afgescheiden over de streep. Op 200meter volgden, Gert Harings (Ned), Roger Swerts, dan pas Tino Tabak (Ned) en Frans Mintjens. De groep die volgde op 300 meter mocht spurten voor plaats 6, Jos Van Beers (Ned) haalde het voor Louis Dierckx, Jos vander Vleuten (Ned), Yvan Benaets, Michel Van Vlierden e.a.

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    Anzegem kreeg Dirk Kosolosky na 108km als winnaar, in een spurt met twee was hij sneller dan Eddy Vantieghem. De derde Jacky Desmet bolde 2’ later over de streep.

    Douvrain een deelgemeente van Baudour kreeg na 108km Christian Dubois als winnaar voor Francesco Italia (It) en Marcel Louyet.

    Nadat hij op 16/6 te Edegem won heeft Leo Huysmans het vandaag overgedaan waardoor hij zijn aantal overwinningenop negen brengt. Plaats 2&3 waren voor Marc Roelands en Edmond Verbruggen.

    Voor André Coppers is overwinning 12 een feit, in Grimbergen verwees hij na 110km afgelegd in 2.41’ Luc Leman en Gustaaf Deproft naar de dichtste ereplaatsen.

    Te Hulst had Serge Vandaele na 110km 20” voorsprong op Donald Deras en werd Luc Callens derde.

    Zijn twaalfde overwinning behaalde Jos Gijsemans in Onze-Lieve-Vrouw-Waver voor zijn dorpsgenoot Marcel Laurens en Wim Schroyens.

    Sint-Gillis-Waas leverde een 9e overwinning op voor Ghisleen De Clercq die na 80km Ivan Van de Steene en Marcel Avonds vooraf reed.

    Sint Maria-Oudenhove kreeg na 110km die werden afgelegd in 2.37’ Benoni Michiels als winnaar wat zijn aantal overwinningen op 6 brengt. Plaats 2&3 waren voor Frans Mathys en Johan Van Uffel.

    Eric Jacques won in Zonnebeke met 55” voorsprong op Marc Deseyne en 1’15” op Gilbert Van Compernolle.

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Herhaling WK

    In het Olympisch Stadion van Amsterdam vond de zogenaamde revanche van de wereldkampioenschappen op de baan plaats.

    Zo werd het althans aangekondigd, maar op slechts één nummer, sprint voor profs, kon van revanches gesproken worden. Bij de prof-stayers liet Theo Verschueren die in San Sebastian niet was gestart wegens het konflikt UCI-gangmakers verstek gaan. Hij was 10 dagen geleden geopereerd aan een abces aan zijn zitvlak, dat hem ook reeds hinderde voor de wereldkampioenschappen. Theo had er echter niet zodanig last van gehad, maar toen hem werd medegedeeld dat hij niet achter Koch mocht rijden gaf hij er de brui aan. Hij stapte direkt naar de dokter en liet het laatste obstakel wegnemen, waardoor hij in Amsterdam niet kon rijden.

    Ook de revanche bij de profs-achtervolgers ging niet door omdat wereldkampioen Hugh Porter bij een ongeval een heupbreuk heeft opgelopen en nu in het ziekenhuis verblijft. René Pijnen kreeg nu onze landgenoot Ferdiand Bracke als tegenstrever. Halverwege de wedstrijd kreeg Pijnen een lekke band, waarna de race werd voortgezet op het punt waar de pech was opgetreden. Hierbij werd Bracke echter ernstig gedupeerd, omdat hij een achterstand opgelegd kreeg van ruim 20 meter, een marge die niet aanwezig was toen de Nederlander lek reed. Bracke was hierdoor dusdanig gedesillusioneerd dat hij in het verdere verloop vrijwel geen tegenstand meer bood. René reed 6’16”48 tegenover 6’22.00 voor Ferdinand.

    Bij de amateurs-stayers ontbrak de zilveren-medaillewinnaar de Duitser Rainer Podlesch, wiens echtgenote plotseling in het ziekenhuis was opgenomen.

    De eerste “revanche” tussen de amateur-achtervolgingsploegen van Engeland (zilver) en Nederland (brons) leverde een zege op voor het Britse kwartet.

    Gaby Minneboo die op het WK bezweek onder de druk van het favoriet zijn kreeg zijn revanche op de Duitse wereldkampioen 1/2 fond liefhebbers Horst Gnas. De Duitser, wiens vrouw enkele dagen geleden is overleden kreeg van de 7.000 toeschouwers een dankbaar applaus. Ook Lijn Loevesijn kreeg zijn revanche, in de beslissende rit tegen wereldkampioen Robert Van Lancker sprong hij 300 meter voor de eindstreep weg en ondanks de felle jump van onze landgenoot in de laatste meters won de Nederlander.

    Het slotnummer was de 50km 1/2 fond voor profs.Het werd een herhaling van het WK, tussen de twee Nederlanders die voor een daverend vuurwerk zorgden, waarbij het publiek op de banken ging staan. Wereldkampioen Cees Stam haalde het opnieuw nu met 3 meter van Piet De Wit, de Duitser Dieter Kemper volgde op 50 meter en werd onze landgenoot Romain De Loof vierde op 200 meter. De rest volgde op 1 of meerdere ronden.

     

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .
    Bernard Draux

    Te Bléharies kreeg na 105km afgelegd in 2.56’ Yvan Ronsse voor de twaalfde maal de zegebloemen. Op 20” volgde Norbert Dujardin en werd R. Callewaert op 2’40” derde.

    Te Boëlhe hebben na 109km twee Nederlanders voor de zege gespurt. Peter van Pol versloeg Johan Claessen. Op 10” was plaats drie voor Robert Saren. Dan werd er op 25” met 7 gespurt voor plaats 4, Francis Deminne haalde het voor Benny Schepmans, Gustaaf Put, Benny Paulissen, Jean Weber, René Vrancken en Guillaume Vossen. Voor plaats 11 was op 1’10” Alain Kaye de snelste.

    Daknam kreeg 54 renners aan de start. Na 105km die werden afgelegd in 2.53’ kwam Romain Vercauter met 45” voorsprong solo over de streep. Voor plaats 2 was Johny Vanderveken de snelste voor de Nederlander Henk Prinsen, Yvan Devriendt, Kamiel Dhooghe, Eric Vande Wiele, François Van Vlierberghe e.a.

    Duras-Wilderen kreeg 41 renners aan de start voor zes grote en zes kleine ronden af te leggen. Het werd een koers met meerder ontsnappingspogingen die echter niets opleverden. Bij het ingaan van de laatste ronde was het wel prijs, Roger Loysch kon zich loswerken en behield 10” over op vier achtervolgers. Marc Van Ouytsel werd tweede voor Albert Segers, Sylvain Van Hamel en Bruno Jaremko. Voor plaats 6 op 20” was Romain Bellis sneller dan Guy Duchamps, Luc Van Ouytsel, André Verbraeken e.a.

    Twee en een halve maand wass het geleden dat Roger Vanderavero nog eens gewonnen had.Te Erquelinnes werd iedereen op 30” gefietst en was zijn 4e zege een feit. Plaats 2 was voor Joël Chanoine gevolgd door Alex Prophète, Tullio Tezza (It), Freddy Misotten, Eddy Van Belle, Walter Dalgal (It), Yvan Raveydts, Rik Vandenbrande en op 10.Jean-Claude Buffet.

    Zijn 23e zege behaalde Jos Jacobs te Hulshout waar na 109km Roger De Beukelaer op 50 meter volgde met in zijn spoor, Willy Vonckx, René Van Gils, Jos Gijsemans, Marcel Laurens e.a.

    De top3 bestond te Lint na 110km uit, André Delcroix, Guido Bellens en August Van Looy.

    Linter-Heide kreeg Jean-Marie Coenen na 110km als winnaar. Leo Van Thielen en Paul Celis werden 2&3.

    Wondelgem kreeg 57 dapperen aan de start voor hun septemberwedstrijd. Westvlaming Daniel Deschrooder zette de westrijd naar zijn hand. Na 110km afgelegd in 2.25’ won hij voor Dirk Van Den Berghe, Hilaire De Cocker, Ghisleen De Clercq en Alain De Saever.

    De Ronde van Slovakije werd afgesloten met een individuele tijdrit. De zege was voor Milos Hrazdira die ook eindwinnaar werd. De Tsjech legde de 1358km af in 35.00’18”. Twee en drie op 2.14’ werden zijn landgenoten, Rudolf Labus en Lud. Pavela. Voor onze landgenoot Bernard Draux was er op 8’58” een 12e plaats, en was wel de beste in de bergprijs en de combiné. Plaats 37 op 30’02” was voor Raf Coene en werd Marc Renier 58e op 56’27”.

     

     

    02-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Voor de 25ste Bevrijdingsprijs van de stad Antwerpen kwamen slechts 37 renners opdagen. Reeds van bij de start schoot De Buysschere als een pijl uit een boog weg. Stelselmatig dreef hij zijn voorsprong op. In het peloton was niet de minste reaktie waar te nemen. Zelfs de rijke premiënbuit kon het peloton evenmin wakker schudden. Toen de inrichters echter de aanmoedigingspremie gingen opdrijven, omdat de koploper het peloton zou kunnen vervoegd hebben, duurde het amper enkele ronden, of de vluchter werd bijgehaald.

    In de 42ste ronde kwam er opnieuw schot in de wedstrijd. Vijf renners wisten zich los te rukken, lange tijd gaf Herijgers de indruk tot bij de vijf te geraken, maar strandde echter. Vooraan is Eddy Verstraetenzijn kans gegaan en bleef 8 ronden alleen voorop, ook zijn poging om de groep te dubbelen mislukte. Er volgden nog enkele ontsnappingspogingen maar uiteindelijk bleef alles samen en won Christian De Buysschere voor Eddy Verstraeten, Louis Dierckx, Harry van Leeuwen (Ned), Jos Van Beers (Ned), Willy Scheers, Gust Herijgers, Harm Ottenbros (Ned), Ludo Noels en sluit Flory Ongenae de top10 af.

    Herzele kreeg 45 renners aan de start, in een spurt met vier won André Dierickx verrassend van Eric Leman, Etienne Van Braekel en Jan Vandewiele. Op 20” werd er gespurt tussen de José’s en was voor plaats 5 Van Ackere sneller dan De Cauwer, verder volgden Roger Jochmans, Fernand Hermie, Maurice Dury,   Wilfried Wesemael die zijn eerste wedstrijd bij de profs reed, Romain Maes en Lucien Zelck

    02-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK - Profs

    .
    Gimondi wereldkampioen

    Op de omloop van Montjuich te Barcelona is een moordende strijd geleverd. Zwaar was de kamp, niet alleen omdat er zo hardnekkig door de huidige wilerelite werd gestreden, maar ook omdat de wedstrijd moest worden betwist in een verzengende hitte.

    In de vierde kwam Merckx in moeilijkheden, omdat zijn linkerknie door een wegspringend steentje werd geraakt, maar echt veel hinder heeft hij er niet van ondervonden. Het was trouwens Eddy die in de 11e van de 17 af te leggen ronden, tijdens de klim van El Castillo toesloeg. Slechts Ocana kon aanvankelijk reageren maar op de top kwamen ook Zoetemelk en Maertens aansluiten.

    In een allesgevende inspanning bracht Battaglin ook Gimondi en Perurena bij de vier leiders. Het zevental is daarna niet meer bedreigd geworden. Het werd tussen hen een afvallingswedstrijd, waarin Battaglin, Perurena en Zoetemelk het tempo niet meer aankonden, zodat de vier leiders tijdens de laatste drie ronden zouden kampen om de wereldtitel.

    Zelfs de ultieme aanval, die iedereen had verwacht van Eddy, is er niet meer gekomen. Merckx heeft de spurt afgewacht in de wetenschap dat hij Ocana toch niet te vrezen had. Dat hij wellicht ook Gimondi zou kunnen verslaan, omdat hij altijd nog Maertens als helper kon inschakelen. Zulks gebeurde ook. Vanop meer dan één kilometer van de meet ging Maertens, met Merckx in het wiel, een strak tempo aanhouden.

    Gimondi volgde evenwel elke beweging en toen Merckx zijn eindrush inzette, reageerde Felice zoals hij dat nooit voorheen heeft gedaan. Klasrijk als hij is, slaagde hij er in Merckx onmiddellijk in het verlies te dringen. Nadien remonteerde hij op de meet ook een bijzonder verrassend presterende Freddy. Merckx tenslotte, totaal ontgoocheld, werd nog door Ocana van de derde plaats gehouden.

    De nieuwe wereldkampioen Felice Gimondi (It) legde de 248,6km af in 6.31’26”, gevolgd door Freddy Maertens, Luis Ocana (Sp) en Eddy Merckx. Op 1’48” werd Joop Zoetemelk (Ned) 5e voor Pedro Torrès (Sp), Gérard Vianen (Ned), Herman Vanspringel, Roberto Poggiali (It) en op 10. Règis Ovion (Fr).

    Wat betreft onze landgenoten werd Walter Godefroot 11e, Rik Van Linden 23e en Roger De Vlaeminck 31e.

    Voor Nederland werd Hennie Kuiper 22e, Cees Bal 32e en Gerben Karstens 37e.

    Slechts 39 renners van de 87 die aan de start stonden hebben de wedstrijd uitgereden.

    Na de aankomst werd ook vernomen dat de Nederlander Joop Zoetemelk de overgang maakt naar de Gan-Mercier-Hutchinson ploeg waar Raymond Poulidor bij rijd. Met Joop komen ook Gérard Vianen en de nu nog liefhebber Gerrie Knetemann mee.
    .
    Slechts 1 die lacht

    02-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK - vrouwen

    .
    van Oosten-Hage -  Nicole Van Den Broeck - Valentina Rebrovskaia

    De Nederlandse Cornelia van Oosten-Hage was door iedereen vooropgezet als de nieuwe wereldkampioene op de weg. Daar zij in het seizoen een overweldigende indruk had gelaten, hebben de Russische, Italiaanse en Engelse deelneemsters hun wedstrijd op haar afgestemd, zeker toen Gambillon (Fr) de uittredende wereldkampioene, reeds na de eerste ronde op achterstand werd gereden.

    In de strijd om de wereldtitel hebben de Belgische meisjes ten volle kunnen profiteren van de onverbiddelijke en niet afgevende strijd der andere deelneemsters. Ondanks herhaalde pogingen kreeg Hage geen meter ruimte. Ook niet in de 7e ronde van de 9 af te leggen ronden toen zij ging voorop rijden met onze landgenote Mariette Laenen en slechts 10” bonus kon verwerven.

    Uiteindelijk werd alles beslecht in de spurt waar onze landgenote Nicole Van Den Broeck het haalde voot Cornelia van Oosten-Hage (Ned), de Russin Valentina Rebrovskaia, onze landgenote Christiane Goeminne e.a. Onze andere landgenotes plaatsten zich op 26.Linda Rombauts op 29 Marie-José Fontaine en Johanna Bosmans werd 31e.

    De Nederlandse meisjes plaatsten zich als 13e Gre Donker en op 17 Willy Kwantes.

     

    01-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Joost Voesenek

    In Nederland werd de Omloop van het Zuiden verreden. Na 155km afgelegd in 3.26’44” won Joost Voesenek met 2” voorsprong op Frits Pirard, Jan Raas, Henk Prinsen en op 5.Henk Smits.

    De Tsjech Emil Hekele won de voorlaatste rit in de Ronde van Slovakije.

    Op de Oerlikon-wielerbaan te Zurich won de Duitse wereldkampioen Horst Gnas een wedstrijd 1/2 fond voor zijn landgenoot Jean Breuer en de Nederlander Gabriel Minneboo.

    01-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK- liefhebbers

    .
    Szozda - Szurkowski - Bourreau

    De Polen die tijdens het huidige wielerseizoen alle internationale liefhebberswedstrijden beheersten, heeft dat meesterschap ook verder gezet in het wereldkampoenschap op de weg op de omloop van Montjuich.

    In de tweede van de elf af te leggen ronden begon reeds het Poolse wielerfestival, dat uiteindelijk eentonig zou worden omdat niemand in staat bleek het te verbreken. De Pool Mytnik ontsnapte uit de groep met de Chileen Salla. Hij effende de weg voor een vlucht die één ronde later tot stand kwam en 17 renners vooraan bracht, waaronder geen enkele landgenoot. De Nederlander Schür had aanvankelijk ook kunnen aanpikken, maar werd onmiddellijk weer teruggeslagen. In een minimum van tijd werden de achtervolgers op een onoverbrugbare achterstand gereden. Vier ronden van het einde reden Szurkowski en Szozda weg en dulden enkel het gezelschap van de Fransman Bourreau en de Deen Blaudzun, maar eens de meet in zicht kwam liet Ryszard Szurkowski hen achter en won met 31” voorsprong op Stanislas Szozda, Bernard Bourreau en Werner Blaudzun. Ook plaats vijf op 2’59” ging naar een Pool, Wojciech Matusiak liet Harry Hannus (Fin) en Gaetano Baronchelli (It) achter zich.De Duitser Algis Oleknavicius als 8e volgde op 3’26” voor de Deen JorgenEmil Hansen. Onze eerste landgenoot Willem Peeters werd 10e op 4’08”.Verder volgden, Georges Bortels als 36e op 6’15”, Lieven Malfait werd 41e op 6’26” en Leopold Verboven met 24’46 achterstand werd 65e. Voor Nederland werd Frits Schür 39e en Wim de Waal 42e beiden op 6’26”. Ad Gevers werd 57e op 10’29”. Van de 161 renners aan de start hebben er 84 de wedstrijd uitgereden waarvan het laatste viertal op 34’16” eindigde.

    Wat betreft onze andere landgenoten, een totaal uitgeputte Karel Rottiers verliet lang voor het einde de wedstrijd, en Paul Lannoo haalde evenmin het einde.

    Ook in het Nederlandse kamp was de ontgoocheling groot, Fedor Den Hertog stapte af nadat de eerste van de 11 ronden waren afgelegd. Hij had door een val eerst en door een lekke band nadien, waarbij hij geruime tijd op de materiaalwagen moest wachten, veel tijd verspild en was boven zijn krachten gegaan om het verloren terrein goed te maken.

    01-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    J.L. Vandenbroucke

    Hulsen een kerkdorp in de gemeente Balen kreeg 39 renners aan de inschrijvingstafel. Voor Leo Huysmans werd het een 8e overwinning. Na 110km afgelegd in 2.30’ vloerde hij een ganse groep. Plaats 2 was voor Jos Jacobs gevolgd door Guido Bellens, Wil van Helvoirt (Ned), Marc Verbeeck, Florimond Van Hooydonck, Frans Tilburgs, Roger Lemmens, Roger De Backer, Marcel Peeters e.a.

    Met André Coppers aan de start rijd de rest dikwijls voor plaats twee.Te Budingen waar 36 renners de start hadden genomen kwam hij na 110km afgelegd in 2.41’ met 15” voorsprong over de streep. Plaats 2 was voor de Nederlander Jacques Dekkers gevolgd door Louis Van Rompaey, Mathieu Buckx (Ned) en Luc Van Ouytsel. Romain Bellis als 6e volgde op 30” en volgden in zijn spoor, Gommaar Van Calster, Jean-Marie Coenen e.a. Henri Buckx(Ned) jongere broer van Mathieu werd 13e.

    Nummer 4 is binnen voor Wilfried Reyrouck te Eke verwees hij na 70km de Brit Terry Carroll en onze landgenoot Gilbert Eeckhout naar plaats 2&3.

    Na 2.37’ wedstrijd werd te Hemiksem waar 50 renners aan de start stonden de 105km afgelegd. Winst was er voor Marc Michiels voor Jozef Remers, Gery Verlinden, Walter Dingemans e.a.

    De wijk Laak te Houthalen kreeg 56 renners aan de start waarvan 42 landgenoten, 10 Nederlanders, 3 Italianen en 1 Fransman. De gesloten omloop op het industrieterrein diende 34 maal te worden afgelegd om de 95km vol te maken. Alle ogen waren gericht op de kersverse, plaatselijke renner Sylvain Vanhamel. In de tweede ronde koos Paulissen met Maquet het hazepad en kregen de volgende ronde het gezelschap van, Vanhamel, Lavreyssen en de Nederlander Geilenkirchen, zij hielden het 9 ronden vol. Pas was de hergroepering een feit of Agten en Claessen gingen aan de haal. Een ronde later kwamen 13 renners aansluiten. Bij het ingaan van de laatste ronde hebben Wellens, Verbraeken en Vanhamel geprobeertd te ontsnappen. In de spurt was Benny Paulissen de snelste voor, Ward Pels, Robert Camps, André Verbraeken, Anoon Agten, Hub Geilenkirchen (Ned). Vanaf plaats 7 werd de rest gelijk geplaatst, namelijkAndré Liekens, Sylvain Vanhamel, Paul Wellens, Jaak Lavreyssen, Ludo Taskin, Johannes Claessen, Jean-Marie Bonfond en Willy Wilms (Ned). Op 1 ronde volgde op 16 Frits Slüper (Ned).

    Hulste kreeg slechts 26 renners aan de start en kwam na 106km Lucien De Volder als eerste over de streep.Met drie werd er voor de 2e plaats gespurt, Roger Van De Maele haalde het voor Roger Beelaert en Eric Van Hoecke. Voor de vijfde plaats op 30” was Paul Vannieuwenhuyse de snelste voor Daniël Verschaeve, Luc Catry, Noël Pottier, Luc Callens e.a.

    In Ichtegem mocht Eddy Van Haerens zijn 3e overwinning vieren. Na 104km die werden afgelegd in 2.35’ was Eddy sneller dan, Alain Desaever, Dirk Ceuterick, Libert Mahieu, Danny Ameloot, Rudi Hesters, Freddy Vervaet, Eddy Ronquetti e.a.

    Voor Jos Gijsemans werd het te Linden zijn 11e overwinning. Waar hij normaal in de spurt wint kwam hij nu solo toe. Op 10” volgden Ludo Bruylandts en Wim Schroeyens als 2&3.

    Met zijn zege te Lokeren brengt Roger De Beukelaer zijn aantal op 13. De 106km werden afgelegd in 2.40’. Op 2 eindigde François Van Vlierberghe voor Rudy Heyns, Yvan Devriendt de Nederlander Hennie Gijsel e.a.

    Zijn 8e overwinning behaalde Ghisleen De Clercq te Nevele voor Eric Vande Wiele en Jacky Desmet.

    Van de 36 aan de start te Puurs was na 108km Alex Robberecht sneller dan de Nederlander Thijs Fase, Eric Van Lent, Marc Roelandts, August Van Looy de Spanjaard Manuel Santos-Castillo, Franky Franssen e.a.

    52 Renners zijn te Sint-Truiden vertrokken om op de côte de Bousalle (Andenne ) te eindigen. Na de 105km die hij heeft afgelegd in 3.10’ had Alain Kaye 1’30” voorsprong op Jean-Claude Rogge. Derde op 2’ werd Francis Deminne voor Guy Minsart en Willy Verschueren. Voor plaats 6 op 2’50” werd er met drie gespurt, Willy Sprangers was sneller dan, Jacky Frijns en Jean-Luc Yansenne. Nr 9 Gustaaf Put volgde al op 5’ en 1’ later kwam de Nederlander Bennie Ceulen over de streep gevolgd door Jean-Marie Brunclair, Christian Dubois e.a.

    De pas liefhebber geworden Jean-Luc Vandenbroucke (31/5/’55) behaalde te Warcoing zijn eerste overwinning in deze categorie. Van de 34 deelnemers was hij na 111km afgelegd in 2.50’ de snelste vier. Na hem volgden, Julien Dewaele, Eddy Vantieghem en Marc Deseyne.

    In Wetteren waar 68 renners aan de start stonden, kwam de Nederlander Ad Tak onze landgenoten aftroeven. Met 6 heeft men voor de zege gespurt Dirk Kosoloky werd tweede in zijn spoor volgden, Jean-Pierre Van Driessche, Johan Van Uffel, Emiel Coppens en Johny Scheerlinck. Op 15” volgden, Gustaaf De Proft, Frans Mathijs en Pierre Van Raemdonck die 9e werd.

    Nummer 6 is binnen voor Bertil Cael, te Zonnebeke legde hij de 106km af in 2’40”. Zijn naaste achtervolgers volgden op 100 meter, daarvan was Gery Bouttry sneller dan Eri Rosseel en Daniël Desloovere. De groep volgde op 250meter en was Eric Jacques de snelste voor de vijfde plaats voor Ronny Vandecandelaere, Noël Monteyne, Carlos Cuylle e.a.

    01-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Van de 71 renners aan de start te Ninove waren er 15 van Rik Van Looy zijn ploeg en hebben dan ook de wedstrijd beheerst. Van bij de eerste kilometers maakten zich zeven renners los en was het vooral Ward Janssens die aan de leiding reed. Veel steun kreeg Ward echter niet zodat zij na 50km hun 40” verworven voorsprong verloren.

    Vijf en twintig kilometer verder rukten 16 renners op die de scheiding maakten. Op 20km van de finish ging Verreydt uit de kopgroep weg en was het enkel Delaere die hem kon volgen. Op 200 meter van het einde heeft Aimé Delaere nog een wanhoopspoging ondernomen maar Louis Verreydt was te sterk. Op 150 meter volgde de groep en was Willy Teirlinck sneller dan Herman Vrijders, Jan van Katwijk, Gérard Hendrickx, Ward Janssens, Eddy Verstraeten, Léon Thomas en sluit Georges Barras de top10.

    Sint-Gillis-Waas mocht 10 rugnummers meer uitdelen dan Ninove en moesten er 14 ronden van 10km worden afgelegd. Na de gewone schermutselingen waren het twee Nederlanders, Prinsen en Koeken die tot 45” voorsprong konden nemen. Net voor het ingaan van de 8e ronden was alles opnieuw samen.

    Bij het ingaan van de 11e ronde kwam een nieuwe poging van 2 Nederlanders, opnieuw Koeken nu met Tabak en onze landgenoot Van Sweevelt, deze drie hadden bij het ingaan van de voorlaatste ronde nog 30” voorsprong maar werden nog voor het einde van die ronde ingelopen, zodat een kompakte groep de laatste ronde inging. Op 5km van het einde kon een drietal de beslissing afdwingen en liet in de laatste km Willy In’t Ven zijn 2 kompanen achter. Op 100m volgde Ronald De Witte en Lucien Willekens. Georges Pintens was ook nog de groep ontlopen en werd op 25” vierde. De groepsspurt voor plaats 5 op 30” ging naar Patrick Sercu voor Louis Dierckx, Roger Loysch, Vic Van Schil, Ludo Vander Linden, José De Cauwer e.a.

    01-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Henk Vogels

    Het Australisch wegkampioenschap te Nowra werd gewonnen door Kerry Hoole, hij reed 5.31'33" over de 200km. Op plaats 2 eindigde Henk Vogels, geboren te Haarlem (Nederland) en nu Australiër. Verder bestond de top5 uit, Vic Adams, Chris Salisbury en Grant Davis.

    01-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen-en buitenland

    In Dendermonde moesten de liefhebbers slechts 70km afleggen. Raf Nobels deed dat in 1.45" en verwees Roger Belaert en Ernie Blommaert naar plaats 2&3.

    Rit 9 in de Ronde van Slovakije ging naar J. Rybar

    31-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Willy Planckaert

    Rik Van Looy himself was naar Roeselare gekomen met een ploeg van twintig renners.

    Reeds kort na de start kwamen Pollentier, De Boever, Vermeeren en Bruggeman tot een akkoord, zij kregen 1'05" voorsprong. Toen werd er achtervolgd door eerst, Steegmans en Dierckx en daarna Van Vlierden en David en volgde kort daarna de hergroepering. Even later splitste de groep zich in drie, en ongeveer halfkoers werd er een kopgroep van 36 renners gevormd.

    Een 40km voor het wedstrijdeinde viel de beslissing, acht renners konden zich afscheiden, waarvan in de laatste ronde Willy Planckaert solo naar de meet reed. Op 35" werd Frans Van Looy tweede voor de Nederlanders Cees Priem en Jan van Katwijk. Verder volgden, Noël Vantyghem, Jaak Deboever, Johan Demuynck en Theo Fierens. Vervolgens kwamen op 1'12" Jos Abelshausen en Ronny Vande Vijver toe. Voor plaats 11 op 1'35" was Louis Dierickx sneller dan, Gust Herijgers, Willy Abbeloos, Jacky Coene, Johny Soenens, Michel Pollentier en Daan Holst (Ned).

    31-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    30-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Baardegem kreeg na 108km Rudy Brusselmans als winnaar, hij legde de 108km af in 2.49'. Op 1'55" werd Johny Vanderveken tweede voor de Nederlander Petrus Kuys.

    Voor Willy Verschueren uit Hallaar geen 2 op 2 te Huppaye. Na winst eergisteren moest hij het vandaag afleggen tegen Jos Gijsemans zijn gebuur uit Heist o/d Berg en werd Jean-Marie Coenen derde. De 108km werden afgelegd in 2.45'.

    Nederlandse zege te Moerbeke-Waas, Bert Broere was na 110km die hij aflegde in 2.40' sneller dan Roger De Beukelaer en Roger De Backer

    Zijn derde zege behaalde Eric Serlet te Vinkt, na 115km afgelegd in 3uur rond had hij 5" voorsprong op Ghisleen De Clercq en Eric Van Hoecke.

    In de Ronde van Slovakije won de Tsjech Rudolf Labus de achtste rit.

    30-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Een druipnatte Roger Swerts

    De Rummense Sportvrienden kregen 70 renners aan de start en gingen Leenen en de Nederlander van Midden voor de anderen uitrijden. Na amper 6km hadden de twee reeds 1' voorsprong, na een paar ronden werden ze opnieuw ingelopen.

    Vanaf dat ogenblik ging het tempo de hoogte in en heelwat renners staakten de strijd. Toen het na 80km begon te stortregenen was het voor velen het sein om te stoppen, en bleven amper 30 renners in koers.

    Na een poging van Loysch met Verhaegen en In't Ven die niets opleverde was het swerts die toesloeg. Bourguignon probeerde nog op zijn eentje Swerts bij te benen, zag dat zijn poging niets opleverde en liet zich opnieuw afzakken. Dan is Houbrechts op zoek gegaan naar de leider maar die kreeg Van Schil mee als waakhond.

    Roger Swerts won met 35" voorsprong op Tony Houbrechts en Vic Van Schil. Voor plaats 4 op 1' was de Nederlander Jan van Katwijk sneller dan Patrick Sercu, Roger Loysch, Eddy Verstraeten, Eric Leman, Frans Verhaegen, Bernard Bourguignon e.a.

    De beroepsrennerskoers te Haaltert waarvoor zich 47 renners aanboden kende het stereotiep verloop: enkele weinig betekende ontsnappingen in de eerste rond met een maximum voorsprong van 15" voor Van Braekel, Zelck en Tabak (Ned). Nadien een nieuwe poging van Van Braekel en De Cauwer die Abbeloos en Goossens meekregen.

    Deze vlucht liep wat verder vermits men tot 1'15" kon nemen. Halfkoers was echter het hele peloton kompleet en kon de beslissing afgewacht worden. Deze kwam in de 7e ronde, Janssens, Van Staeyen, Hordijk (Ned), Van Clooster, Laeremans, Van Rijmenant, Wuytack, Dillen en opnieuw Goossens geraakten aan een voorsprong van 1'45". Dat zou voldoende zijn om de groep op afstand te houden.

    Gilbert Wuytack verschalkte zijn medemaats in de ultieme kilometers en hield 11" over op Noël Van Clooster, Ludo Van Staeyen, René Dillen, Bas Hordijk (Ned), Paul Laeremans, Ward Janssens, Eddy Goossens en Fernand Van Rijmenant. De Colombiaan Giovani Jimenez werd op 3' 10e. De groepsspurt 15" later werd gewonnen door Richard Bukacki voor Leopold Vanden Neste e.a.

    Met 37 renners aan de start was Kortemark het minst bedeeld van de drie wedstrijden.

    Willy Van Malderghem leek bijzonder zijn zinnen gezet te hebben op een dikke premie, die over enkele spurten te verdienen viel. Die vette kluif van 5.000 fr. haalde hij, maar daarbij strekte hij zich met de gedachte iedereen uit de groep van 17, waarin hij rondenlang aan de spits reed, aan te kunnen. Enkele kms voor de eindstreep in het zicht kwam, waagde hij dan ook zijn kans.

    De eerste die reageerde was Jacky Coene en zijn voorbeeld werd gevolgd door Daniël Verplancke maar zij slaagden er niet in Willy te vervoegen. Jacky Coene werd 2e op 20" en volgde Daniël Verplancke op 32". De groepsspurt op 45" werd gewonnen door Noël Vantyghem voor Gerry Catteeuw, José Van Ackere, Willy Vanneste, Roger Verschaeve, Daan Holst (Ned), Fernand Bruggeman e.a.

    30-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .

    De Fransman Jean-Jacques Fussien heeft na gisteren nu ook de laatste rit gewonnen in de Vuelta a Cantabria. Rit 5 Polanco-Santander over 119km legde de winnaar af in 3.07'30". Opnieuw moest Domingo Perurena zich gewonnen geven. Plaats drie was voor Agustin Tamames gevolgd door José-Luis Abilleira en werd onze landgenoot Roger Rosiers 5e.

    Eindwinnaar Jesus Manzaneque legde de 772km af in 21.42'19" en had 47" voorsprong op Luis Ocana en 1'44" op Miguel-Maria Lasa. Verder bestond de top10 uit, 4.Bernard Labourdette (Fr) 2'02", 5.José-Antonio Gonzales-Linarès 2'09", 6.Alain Santy (Fr) 2'43", 7.José Pessarodona z.t., 8.Antonio Martos 2'49", 9.Domingo Perurena 2'53" en op 10.Francisco Galdos 3'06".

    30-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Reeds gedurende de eerste ronde te Geraardsbergen gingen van de 62 vertrekkers, Bruggeman en Vanspringel er vandoor, maar meer dan 200 meter kregen ze niet. In de derde ronde mochten, Janssens, Ebo, Van Braekel, Soenens en Deschoemaecker even wegrijden. Een goed rijdende Van Brakel ontliep in de zevende ronde de nogmaals de groep, nu met Vanryckeghem en opnieuw Vanspringel. Ritserveldt kwam tot bij de leiders maar bracht Merckx himself de groep tot bij de drie vooraan. Eddy ging dan zelf met Verbeeck, Maertens en De Witte. Onder impuls van Godefroot en Vanspringel viel de groep na een eerste hergroepering in twee stukken uit elkaar. We kregen aldus 15 renners aan de leiding tot 3km van het einde. Jos Huysmans ging solo naar de meet en hield 50 meter over op Eddy Cael, Jos Deschoenmaecker, Ronald De Witte, Etienne Van Braekel, Luc D'hondt, Daniël Vanryckeghem, Freddy Maertens, Herman Vanspringel, Frans Verbeeck, Walter Godefroot, Eddy Merckx en Franky Ebo. Op 5'30" werd Aimé Delaere 15e voor Lucien De Brauwere e.a.

    De druivenkoers te Overijse heeft een spetterende finale gekend toen, in de voorlaatste ronde der tien af te leggen ronden, Roger Swerts, Tony Houbrechts, Staf Hermans en Jos Van Olmen oprukten uit een kopgroep van dertien.

    Van Olmen bezweek echter onder het geweld van Swerts, zodat ze met drie naat de finish reden. Op de laatste beklimming van de Schaveiberg liet Swerts zijn medevluchters achter. Roger won met 5" voor Gustaaf Hermans en Tony Houbrechts. Op 45" werd Leon Thomas 4e voor Hervé Vermeeren, Ludo Noels, Roger Kindt, Jean Vanderstappen, Tino Tabak (Ned) Julien Van Lint e.a. Roger De Vlaeminck en Willy Planckaert hebben de wedstrijd niet uitgereden.

    Voor de 31ste uitgave van de G.P. van Putte namen 59 renners de start. Er was een massale belangstelling maar hebben de renners er geen denderend vertoon van gemaakt. In het eerste gedeelte heeft Eddy Verstraeten zich in de kijker gereden maar kreeg nooit meer dan 30". Ook enkele andere pogingen kenden geen succes, zodat twee ronden van het einde nog 47 renners samen waren.

    Het werd een massaspurt vrij vlot gewonnen door de Nederlander Richard Bukacki voor zijn landgenoot Jan van Katwijk, Frans Verhaegen, Jos Schoeters, Jos van Beers (Ned), Staf Van Roosbroeck e.a.

     

     

     

     

     

     

     

    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jean-Jacques Fussien

    De Fransman Jean-Jacques Fussien ploegmaat van Ocana heeft de 4e rit in de Vuelta a Cantabria gewonnen. Remosa-La Corrales over 212km heeft hij in 5.58'35" afgewerkt. Verder bestond de top5 uit, drie Spanjaarden, Domingo Perurena, Pedro Torres, José-Antonio Ponton en Alain Santy landgenoot en ploegmaat van de ritwinnaar.

    In Frankrijk werd de Route Nivernaise betwist, met start en aankomst te Cosne-sur-Loire. Na 260km werd er met 7 voor de zege gespurt.

    Jean-Pierre Danguillaume was na 6.33'08" wedstrijd de snelste van de koplopers. Na hem volgden Raymond Poulidor, Serge Lapébie, Michel Perin, Claude Tollet, Règis Ovion en Jean-Claude Meunier. De groepsspurt op 2'11" voor de 8e plaats werd gewonnen door Jean-Luc Molineris voor Cyrille Guimard, Règis Delepine e.a.

    29-08-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!