Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste - Gouden Wiel

    .
    Cyrille Guimard

    Op de betonnen baan van het Bois de Vincennes te Parijs vond het “Gouden Wiel” plaats vooraf was er eerst het omnium der kampioenen dat werd gewonnen door Walter Godefroot 3punten voor Cyrille Guimard eveneens 3p. Bernard Thévenet 6p. en Luis Ocana 8p.

    De Fransman Alain Van Lancker won de puntenrit over 10km en totaliseerde 32 punten. De Italiaan Gianni Motta 26p. werd tweede dan volgde Daniël Rebillard (Fr) 22p. gevolgd door zijn landgenoot Lucien Aimar 18p. en de Nederlander Joop Zoetemelk eveneens met 18punten.

    Dan werd er aan het hoofmenu begonnen Het Gouden Wiel een wedstrijd over 50km achter derny.

    Na een voorzichtige start kwam Guimard in aktie ongeveer half wedstrijd. Op dat ogenblik leidde Godefroot ruim met de punten. Voor Guimard reeds 2 maal winnaar was er slechts een mogelijkheid om te winnen: een ronde nemen op Walter. Met nog 22km voor de boeg slaagde hij er in al zijn rivalen op 1 ronde te rijden. De zege was binnen, en won hij net als Jacques Anquetil voor de derde maal. Grote pechvogel was Lucien Aimar die afscheid nam van het Parijse publiek. De tourwinnaar van 1966 stopt er mee, hij moest tweemaal van de fiets. Eerst met een lekke band en dan met een technisch defekt. Het debuut van Luis Ocana begon goed maar moest wegens een spierscheuring in de linkerkuit afstappen 18km voor het einde. Ook de Brit Barry Hoban en de Fransman Enzo Mattioda verlieten vroegtijdig de wedstrijd.

    Cyrille Guimard 20punten legde de 50km af in 52’25”5 dan volgden op 1 ronde, Walter Godefroot 47p. die een fel aandringende Régis Ovion 22p achter zich kon houden. Dan volgden, op 4 Bernard Thévenet en op 5 Joop Zoetemelk beiden met 17p. Voor Gianni Motta 10p. was er op 2 ronden plaats 6. Daniël Rebillard 9p. en op 7 en Alain Van Lancker op 8 met 4p hadden 3 ronden aan hun been. Laatste of negende werd Lucien Aimar met 12p. en 4 ronden achterstand.

     

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - buitenland

    .
    Willem Peeters

    In Duitsland werd de Rund um Berlin verreden. Na 171lm was onze landgenoot Willem Peeters de snelste voor de Duitser Burkhard Bremer de Zweed Lundquist en was plaats 4 voor de Nederlander Gerrie van Gerwen.

    In Italië te Castelsangiovanni werd de Giro del Medio Po betwist. Na 185km won Gabriele Landoni voor Gianfranco Foresti en Angelo Tosoni.

    De Zwitser waren van de partij te Hägglingen waar de Malengrün Rundfahrt werd betwist. Na 163,2km ging de zege naar Iwan Schmid die 18” voorsprong had op Toni Stocker. Dan volgden op 1’22” het duo Hans Rudolf Keller en Robert Thalmann. Plaats vijf was voor Ernst Nyffeler die op 2’07” volgde.

    In Tsjechoslovakije won Jiri Hava te Budejovice een wedstrijd over 155km. Op 5” volgde Milan Sel en kwam de derde Z. Kublas pas na 3’46” over de streep.

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Edward Pels

    Alken kreeg 35 renners aan de start, in de 3e ronde gingen Put en Verheyden voorop rijden en liepen tot 40” uit. In de 14e ronde kwamen zes renners aansluiten terwijl door pech Verheyden wegviel. Acht ronden voor het einde ontsnapte de lokale renner Palmers uit de kopgroep en kreeg Bortels als gezel mee en namen 40” voorsprong. In de allerlaatse ronde werd het vluchtersduo ingehaald en ter plaatse gelaten. Terwijl de 5 leiders zich klaar maakten voor de spurt demarreerde Ward Pels onweerstaanbaar en won met lichte voorsprong. Op 10” werd Staf Put tweede voor Jean-Marie Bonfonf en de broers Jacob en Jan Langen (Ned). Georges Bortels werd op 20” zesde en was 5” later Ludo Palmers 7e.

    In Betekom bestond het podium na 99km wedstrijd uit, 10René Vrancken, 2.Willy Vonckx en 3. André Corthout.

    Te Binche behaalde Bernard Draux zijn 6e zege met 3’ voorsprong op Jean-Pierre Schelfhout en Alain Censier.

    Flory Van Hooydonck verwees te Boechout Leo Huysmans en Gerry Verlinden naar plaats 2&3. Voor Van Hooydonck was het zijn 8e overwinning.

    Budingen mocht de zegebloemen overhandigen aan Rudy Hendrickx die na 123km Jules Van De Wyere en André Coppers achter zich liet.

    Voor de pas liefhebber geworden Jean-Luc Vandenbroucke werd het te Forest-lez-Anvaing al zijn 3e zege deze maand. Na de 108km die hij aflegde in 3.05’ had hij maar liefst 7’55” voorsprong op Roland Calewaert en werd Albert Delrue derde.

    Halle mocht de zegebloemen overhandigen aan Michel Eyckmans en werden Roland Tourwe en A.Peeters 2&3.

    Voor Eric Van Lent is zege 11 een feit, te Heindonk kwam hij 25” voor Gustaaf Van Steenwinckel en de Nederlander Henk Smits over de streep.

    Hofstade kreeg na 110km Hedwig Bloem als winnaar, 25” later werden Johny Vanderveken en Rudy Brusselmans 2&3.

    Kluisbergen bracht een derde overwinning op voor Marc Deseyne stonden mee op het podium, Eric Jacques en Ghisleen De Clercq.

    Ook Ludo Bruylandts komt door zijn zege te Kumtich aan 3 stuks. Op 1’ was Jean-Marie Coenen voor plaats 2 sneller dan Jozef Janssens.

    Laken Kreeg na 100km een spurt met twee, Franky De Gendt haalde het av Etienne Vanden Hauwe. Plaats 3 was voor de Nederlander Fr. Heyde.

    Jos Jacobs bracht te Lille zijn aantal overwinningen op 24. Na 104km verwees hij Guido Bellens en Leopold Verboven naar plaats 2&3. Voor Jos zal het daar bij blijven want op 12/9 start hij te Retie in de herdenkingsprijs Monseré voor profs.

    Zege 20 behaalde Lieven Malfait te Meulebeke, na 100km wedstrijd waarover hij 2.26’ deed had hij 25” voorsprong op Luc Callens die Roger Van De Maele naar de derde plaats verwees.

    Te Montenaken waar 42 renners de start namen, trok na 10km Loysch reeds ten aanval, in het gezelschap van Schepmans, Prohète, Scialdoni en Engelen. Slechts 6 renners zouden na 40km wedstrijd nog tot bij de koplopers geraken. Deze kopgroep liep tot 3’ uit.

    Op 14km van het einde plaatste Roger Loysch zijn beslissende jump en won met 15” voorsprong op de eerste achtervolger Jean Bemong. De 9 overigen mochten 45” na de winnaar spurten voor plaats 3, Alex Prophète haalde het van Staf Verboven, Marc Van Ouytsel, Pascal Scialdoni, Benny Schepmans, Leonard Engelen, Raymond Vanstraelen, Robert Camps en Eric Vandormael. Plaats 12 op 3’ was voor Jean-Claude Rogge voor Roland Troonbeeckx e.a.

    Te Oosterzele zag men François Van Vlieberghe met 10” voorsprong winnen. Voor plaats 2 was Jan Lauwereyns sneller dan de Nederlander R. Foghen.

    In een spurt met twee versloeg Alain Desaever te Poesele Dirk Goeteyn. Op 45” werd Frans Lambert derde.

    In Sint Jan-in-Eremo kwam Kamiel Dhooge solo over de meet. Na 105km afgelegd in 2.30’ had hij 20” voorsprong op Ivan Van de Steene die Wilfried Reybrouck naar plaats 3 verwees.

    Norbert Dujardin liet te Stasegem Luc Leman 15” achter zich en werd Luc Demets derde.

    Dirk Ongenae kwam te Wijnendaele na 105 km solo over de meet. Voor plaats 2 op 35” was Jacky Vercaemer sneller dan Eddy Ronquetti.

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Eddy en Felice op zoek naar Bitossi

    Te Mendriso in Zwitserland werd de “herkansing” van het WK betwist. Vele duizenden toeschouwers hebben de grote hitte getrotseerd om de renners op de 12km lange omloop van Medriso te komen toejuichen.

    Het is Eddy Merckx die in de 13e ronde de beslissende aanval op gang bracht, op 3km van het einde ging Franco Bitossi uit de kopgroep weg en hield 5” over Eddy Merckx. Voor plaats 3 op 7” was Michel Pollentier sneller dan Felice Gimondi (It), Ronald De Witte, Italo Zilioli (It), Gösta Petterson (Zweden), en de Italiaan Enrico Maggioni. Op 38” volgden Giovanni Dalla Bona (It) en Jos Deschoenaecker die 10e werd. Nog twee landgenoten in de top20, Jos Huysmans op 12 en Maurice Dury op 13 zij volgden in een groepje op 2’03”.

    Onze landgenoot Rik Van Linden won in Spanje het criterium van Fuenterrabia, na 90km die werden afgelegd in 2.28’12” verwees hij de Spanjaarden Miguel-Maria Lasa en Domingo Perurena naar plaats 2&3.

    Het criterium van Jurançon in Frankrijk kreeg Raymond Delisle als winnaar voor Bernard Labourdette en kreeg Serge Lapebie 3” aangesmeerd.

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Gerry Catteeuw

    De wedstrijd in Essen kreeg een levendig verloop. Eerste onruststoker was Christian De Buysschere reeds kort na de start begon hij aan zijn premiejacht. Aanvankelijk in gezelschap van de Nederlanders van der Leeuw, Ottenbros en onze landgenoot Herijgers. Na 30km toen In’t Ven en Van Landeghem aansloten was dit festival voorbij. In de zevende ronde toen De Buysschere nogmaals een premiespurt won, replikeerde Karstens met een oorvijg en werd door de officiëlen uit koers genomen. Halfweg de vijftiende ronde trok Verbeeck ten aanval enkel de Nederlander Bal was mee. Frans kreeg 3km verder een lekke band en zijn metgezel realiseerde pas het wegvallen van zijn kompaan toen hij vroeg om over te nemen. Voor de Nederlander begon nu een solotocht van ruim 20km, even vreesde hij voor de goede afloop toen een sterkrijdende Louis Dierckx aan de achtervolging begon. Cees Bal hield 30” over op Dierckx en volgde even later Roger Swerts. Voor plaats 4 op 1’ was Harm Ottenbros (Ned) sneller dan Ludo Noels, Lucien Willekens, de Nederlanders Harry van Leeuwen en Gert Harings, Yvan Benaets, Jos Van Beers (Ned) e.a.

    De Ronde van de Vlasstreek te Heule kreeg 37 renners aan het vertrek waarvan Marc Demeyer reeds na 5km de lont in brand stak met de bedoeling enkele premiën op te halen. Iets voorbij het Vossenhol kreeg hij het gezelschap van Zelck, Spileers en Demets, maar was aan km 25 hun liedje uitgezongen. Te Waregem aan km 45 ging Zelck opieuw ten aanval nu met Demol, het peloton reageerde niet wat betekende dat de vluchters 10km verder al 45” voor lagen, 15km verder was het al 1’15” geworden. Toen echter, Hermans, Demeyer, Vrijders en Verschaeve zich met de tegenaanval bemoeiden werden de vluchters in de derde kleine ronde van de zeven die moesten worden afgelegd bijgebeend.

    De beslissing viel in de vierde kleine ronde, 4 renners konden zich afscheiden, op 5km van het einde waagde Gerry Catteeuw alles of niets en werd beloond met de zege. Op 30” was Giovanni Jimenez (Col) sneller dan Emiel Lambrecht en Gustaaf Hermans. Met 1’20” achterstand werd Gustaaf Van Gossum vijfde voor Roger Kindt. De groep volgde op 1’25” en mocht voor plaats 7 spurten, Roger Volckaert haalde het voor Marc Demeyer, Eddy Peelman, Noël Van Clooster, Fernand Hermie, Herman Vrijders, Adolf Huysmans, Eddy Cael, Flory Ongenae, e.a.

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van het Noorden

    .
    Winnaar laatste rit

    In Frankrijk was rit 5 tevens de laatste in de Ronde van het Noorden. De renners reden van Anzin naar Roubaix waar zij 5 dagen geleden aan de start stonden. Het werd een derde ritzege voor onze landgenoten. Zes renners namen bijna een kwartier voorsprong en was na 187km onze landgenoot Willy Abbeloos de snelste. Nog 2 landgenoten Emile Bodart en René Dillen werden 2&3.Voor de Fransen  Jean-Jacques Fussien en Michel Roques die Mintkiewicz onttroond was er plaats 4 en 5.

    In de eindstand heeft Michel Roques 9’12” voorsprong op zijn landgenoot Robert Mintkiewicz en 10’05 op Guy Sibille (Fr). Eerste landgenoot is Roger Rosiers op plaats 4 met 10’08” achterstand met dezelfde tijd werd Alain Santy 5e. Plaats 6 op 10’15” was voor de Nederlander Cees Priem. Verde eindigden onze landgenoten op, 7.Guido Van Sweevelt 10’17”, 8.Willy Vanneste 10’19”, 10.Willy Planckaert 10’46”, 11. Walter Planckaert 10’51”, 12. André Dierickx 10’56”, 13. Ludo Delcroix z.t., 14. Louis Verreydt 10’58” en 15. Jean Vanderstappen.

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Boekhoute kreeg na 102km Alex Claeys als winnaar, op 30” was voor plaats 2 Kamiel Dfooge sneller dan Romain Vercauter.

    Met 33 stond men aan de start voor 10 ronden over Duras, Booienhoven, Zoutleeuw, het gehucht Osseweg en Runkelen. In de tweede ronde trok het duo Wuyckens, Van Ouytsel er uit en kregen 2 ronden later het gezelschap van Van Hoof, Rogge en Geeraerts en namen 40” voorsprong. Onder impuls van Verboven, Vanstraelen en Coenen kwam een groep van 12 bij de leiders.

    In de laatste ronde lieten 9 renners de rest van de kopgroep achter. In de eindspurt van ver ingezet behaalde Gustaaf Verboven zijn 11e zege. Na hem volgden, Jean-Marie Coenen, Robert Camps, André Verbraeken, Raymond Vanstraelen, René Wuyckens, Jean-Claude Van Hoof, Jean-Claude Rogge en René Vrancken.

    Te Embourg moest er 99km gekoerst worden en werd het een 15e zege voor Joseph Borguet. Op 20” waren plaats 2&3 voor Jos Vandermeulen en Alain Kaye.

    Met liefst 5’10” voorsprong won Eric Jacques te Handzame waar voor plaats 2 Luc Leman sneller was dan Frans Lambert.

    Zijn 4e zege mocht Pierre Sonnet te Hawy-Soumagne vieren waar hij na 108km met 1’ voorsprong won op Jean-Luc Yansenne en ging plaats 3 naar Maurice Bellet.

    In Itegem betsond het podium na 107km uit, 1.Théo Dockx, 2. Emiel Gijsemans en 3. Ludo Bruylandts.

    Henri Van Horenbeke kwam te Jumet met 1’50” voorsprong over de meet. Plaats 2&3 waren voor Yvan Raveydts en Francis Deminne.

    Kain kreeg na 100km afgelegd in 2.30’ Dirk Vandenberge als winnaar, op 30” was Roland Calewaert voor plaats 2 sneller dan Abel Holvoet.

    Nummer 14 is binnen voor Eddy Ronquetti die te Leffinge Dirk Ongenae en Raf Coene naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    Merchtem kreeg na 104km afgelegd in 2.42’ Eddy Van Hoof als winnaar voor Rudy Brusselmans en Johan Van Uffel.

    Zijn 6e overwinning behaalde Alex Van Linden te Niel waar hij 10” voorsprong had op André Delcroix en werd Eric Van Lent 3e.

    Nieuwerken-Waas kreeg na 105km M          arc Steels als winnaar voor Rudy Heyns en Johny Vanderveken.

    In de wijk Nieuw van Tongeren kwamen 54 renners aan de start. Een onbewaakte overweg zette de boel al bijna op stelten in de eerste ronde maar gelukkig hadden de inrichters hun voorzorgen toch wel genomen. Een paar pogingen van Ward Pels brachten hem alleen de premies op maar buiten schot geraakte hij nooit.

    In de 8e van de 11 af te leggen ronden reden Hofman en Jaremko met 1’ voor de groep, in de volgende ronde kwamen 15 renners aansluiten, daarna kwam Hensen alleen en iets later nog een trio aansluiten. Op een boogscheut van de aankomst verraste de Nederlander Cor Tuit zijn medevluchters en hield 50meter over. Plaats 2 was voor Gustaaf Put voor Jacques Dekkers (Ned), Ludo Taskin, Henri Buckx (Ned), Georges Bortels e.a.

    Ook te Olmen een Nederlandse zege met Henk Smits die zijn eerste zege in België mocht vieren. De dichtste ereplaatsen waren voor Leo Huysmans en Marc Verbeeck.

    Nummer 19 is binnen voor Lieven Malfait te Oostduinkerke versloeg hij Marc Renier in een spurt met twee. Op 1’ werd Luc Callens derde.

    Voor Roger Vanderavero werd het te Pommeroeul een 5e overwinning, hij verwees Peter Deneef en Julien Dewaele naar plaats 2&3.

    Ook André Coppers deed er nog een overwinning bij te Ruisbroek waar Gommaar Van Calster en Jean-Pierre Schelfout plaats 2&3 innamen.

    De Ronde van de Achterhoek een wedstrijd voor liefhebbers in Nerderland over 204km werd na 4.48’09” gewonnen door Harry Lunenburg dit met 41” voorspong. Verder bestond de top5 uit, Ad Dekkers, Jan Lenferink, Jan Raas en Alfons van Katwijk.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Johny Soenens
    Men kreeg te Destelbergen 50 renners aan de start. Eerste aanvaller was Van Landeghem, vervolgens De Loof die het gezelschap kreeg van Demol, dit duo mocht met 2’30” de grote ronden afhaspelen, maar bij aanvang van de kleine ronden werden ze opnieuw ingelopen.

    Zeven renners gingen toen ten aanval waaronder opnieuw Van Landeghem die kaderbreuk kreeg maar toch weer kon aanpikken, zodat deze zeven voor de zege mochten spurten. Het werd een eerste zege voor Johny Soenens. Verder volgden, Frans Kerremans, Jean-Pierre Berckmans, Cees Bal (Ned), Robert De Guchtenaere, Ghislain Van Landeghem en Ronny De Bisschop. Drie minuten later mocht de groep voor plaats 8 spurten waarvan Albert Van Vlierberghe de snelste was. Verder bestond de top15 uit, Wilfried Wesemael, Fernand Hermie, Daniël Vanryckeghem, Michel Van Vlierden, André Demol, Romain & Marcel Maes. Ook veldrijder Albert Van Damme reed mee en eindigde op plaats 30.

    Koekelare kreeg 36 renners aan de start die 154km mochten afleggen. Zes renners hebben het wedstrijdbeeld getekend en beheerst. Het waren, Aerts, De Groote, Van Gossum, Pauwels, Omloop en Barras. De laatste twee verzeilden echter door bandbreuk naar de achtergrond. Toen de 4 zouden bijgehaald worden op circa 30km van het einde waagde Aerts opnieuw zijn kans en met sukses. Na hem volgde op 1’30” Jacky Coene die de groep nog was ontlopen. Eddy Cael won 10” later de groepsspurt voor Dirk Baert, José De Cauwer, Ludo Van Staeyen, Gustaaf Van Gossum, Julien Van Lint, Daniël Verplancke en is met Georges Claes de top10 volledig.
    .
    Louis Dierckx

    Sint Kathelijne-Waver mocht voor hun 7de Grote Prijs 42 rugnummers uitdelen, maar was er een geringe publieke belangstelling. De eerste ontsnapping vond plaats na 20km, Adolf Huysmans en Jos Van Olmen en hadden na 50km één minuut voorsprong. Na een poging van Ongenae, Herijgers, Meeus, Mintjens en Karstens (Ned) eerst en van Hendrickx, Verhaegen en Janssens daarna waren het uiteindelijk Fontaine en opnieuw Verhagen die vooraan konden aansluiten maar was na 77km alles opnieuw samen. Geen 10km verder ontsnapten, Kuiper (Ned), Willekens, Dierckx, In’t Ven en Vander Linden en haalden vlug 1’ voorsprong. Bruyère ging op zoek naar de leiders en kon hen ook bijbenen.

    In de laatste kleine ronde verschalkte Louis Dierckx zijn kompanen en zegevierde met 30” voorsprong op Lucien Willekens, Ludo Vander Linden, Hennie Kuiper (Ned), Willy In’t Ven en Joseph Bruyère. Op 50” werd Vic Van Schil 7e voor Frans Verhaegen, Jos Van Beers (Ned), Ludo Noels, Adolf Huysmans, Gerben Karstens (Ned), August Herijgers, Omer Meeus en is de top15 met Julien Verboven kompleet.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Pièmont

    .
    Felice Gimondi

    In Italië werd met de Ronde van Piémont de eerste najaarsklassieker verreden. Wereldkampioen Gimondi won de sprint van een ander Italiaan, Marcello Bergamo.

    Deze twee waren samen op 70km van de finish uit een groot peloton gevlucht, op de helling van de Mottarone, de moeilijkste berg uit het parcours. De wereldkampioen legde de 205km af in 5.03’, wat een gemiddelde van 40,594 km/uur is. Na Felice Gimondi en Marcello Bergamo werd op 1’50” Giancarlo Polidori derde. Dan volgden op 2’05” nog eens vijf Italianen, Franco Bitossi was daarvan de snelste voor Enrico Paolini, Wladimiro Panizza, Giuseppe Perletto en Giovanni Battaglin. Eerste buitenlander werd onze landgenoot Michel Pollentier die negende werd op 2’50” met in zijn spoor, Enrico Maggioni en de Zweed Gösta Pettersson. Van de 108 gestarte renners bereikten slecht 38 de finish. Wat betreft onze landgenoten werd Jos Deschoenmaecker 33e, Ronny Van Marcke 35e en Maurice Dury 38e.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ole Ritter

    In de Ronde van het Noorden brengt onze landgenoot Willy Planckaert de stand met de Fransen op 2-2. Hij won rit 4 van Cambrai naar Anzin over een afstand 193km in 4.51’30” . Verder bestond de top5 uit onze landgenoten Walter Planckaert, Frans Van Looy, Willy Teirlinck en de Nederlander Cees Priem. De Fransman Robert Mintkiewicz blijft leider.

    In eigen land won de Fransman Michel Perin te Périgueux, in een spurt met twee versloeg hij Serge Lapébie en werd 15” later Raymond Poulidor derde.

    De Deen Ole Ritter heeft in eigen land te Ordrup een stayerswedstrijd gewonnen. Hij legde de 100 ronden of 37km af in een tijd van 36’04’3. Op 230 meter volgde de Duitser Dieter Kemper en moest de Nederlandse wereldkampioen Cees Stam 241 meter toestaan. Voor de tweede Nederlander Piet De Wit was er plaats 4 op 245 meter en gaf nr 5 de Deen Mogens Frey 480meter prijs. Na een jaar inactiviteit is deze laatste opnieuw als individueel gaan rijden.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Rainer Podlesch

    Op de wielerbaan van Berlijn werd de wereldkampioen 1/2fond bij de liefhebbers Horst Gnas met 5 meter verslagen door zijn landgenoot Rainer Podlesch. De Nederlander Gaby Minneboo als derde volgde op 67meter.

    07-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jean-Jacques Fussien

    Met Lillers-Cambrai is men in Frankrijk aan de derde rit in de Ronde van het Noorden. Na 187km die werden afgelegd in 4.49’17” was de Fransman Jean-Jacques Fussien de snelste van vier. Plaats 2&3 waren voor onze landgenoten Ronny Vande Vijver en Emile Bodart, de Fransman Jacques Botherel werd vierde. Voor plaats 5 o^1’12” was onze landgenoot Willy Planckaert de snelste. Robert Mintkiewicz blijft leider.

    Ruim 6.000 toeschouwers waren aanwezig op de “Nacht van Valkenburg” De Nederlander Gert Harings was na 100km verdeeld over 99 ronden de snelste van een grote kopgroep. De top10 betond uit, Rik Van Linden, Roger Swerts, Jos Van Beers, Klaas Balk, Eddy Merckx, Jan Krekels, Jos van der Vleuten, Gérard Koel en Jo Vrancken.

    07-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Leopold Vanden Neste

    Met 83 renners aan de start had men in Buggenhout niet te klagen. Na een ontsnapping van vier renners die tot 1’30” mochten nemen kwam na twee grote ronden de reaktie van het peloton.

    Op het laatste van de grote ronden ontsnapten 9 renners zij hielden op het einde slechts 200 meter over op de eerste achtervolgers. Leopold Vanden Neste won voor Frans Mintjens, Giovanni Jimenez (Col), Ludo Van Staeyen, Ferdinand Peersman, Gerry Catteeuw, Robert Fontaine, Ward Janssens en Romain Maes.

    Voor plaats 10 werd met vijf gespurt en haalde Fernand Hermie het voor José De Cauwer, Willy Scheers, Eddy Goossens en Jacky Coene. Lucien Willekens was de snelste voor de vijftiende plaats voor Ludo Vander Linden, Bernard Bourguignon, Frans Verhaegen, Herman Vrijders e.a.

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Robert Mintkiewicz

    Rit 2 in de Ronde van het Noorden werd verreden van Calais naar Lillers, over een afstand van 188km.

    Op 120km van de meet lag onze landgenoot Walter Planckaert aan de basis van de beslissende ontsnapping. Samen met de Fransman Sylvain Vasseur had hij de eigenlijke aanval op gang gebracht. Weinige minuten later hadden 29 renners zich van het grote peloton afgescheiden met Mintkiewicz als een van de laatste aanpikkers. Frans Van Looy, de winnaar van de eerste rit had de goede trein gemist en bleef in het peloton bengelen dat niets ondernam om de als maar groeiende schade te beperken, met het gevolg dat ze met grote achterstand te Lillers over de streep bolden.

    Voor onze landgenoot Gérard Hendrickx is de ronde gedaan. Hij kwam tijdens de rit in botsing met één van de motoren en werd naar het ziekenhuis te Bethune overgebracht. Hetzelfde lot was de Nederlander René Pijnen beschoren. Hij diende eveneens de strijd te staken na een valpartij. Vooraan viel de kopgroep nog uiteen en won Robert Mintkiewicz voor Alain Vasseur. Op 45” werd Guy Sibille (Fr) derde voor onze landgenoot Roger Rosiers, Alain Santy (Fr) en Jean-Luc Molineris (Fr). Voor plaats 7 op 59” was Willy Planckaert sneller dan zijn broer Walter, Jan van Katwijk (Ned), Aimé Delaere, André Dierickx, José Van Ackere e.a.

    Robert Mintkiewicz heeft in de stand 44” voorsprong op Alain Vasseur en Roger Rosiers op plaats 4 is nu onze eerste landgenoot, en voor Nederland is dat Cees Priem op plaats 6.

    De Spanjaard Luis Ocana won in Frankrijk het criterium van Biarritz met 27” voorsprong op zijn landgenoot José-Manuel Fuente en was plaats drie voor de Fransman Bernard Labourdette.

    .
    Felice Gimondi is opnieuw in Italië

    In het Italiaanse Voghera was er een tipo pista, winst was er voor Ercole Gualazzini 40 punten voor Gianni Motta 17p. en Felice Gimondi 12 punten.

     

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    J.L. Vandenbroucke


    Blankenberge moest het stellen met 29 vertrekkers. Na 85km was Eddy Ronquetti de snelste van zeven. Na hem volgden, Marcel Laurens, Edmond Verbruggen, August Van Looy, Dirk Ongenae, Jacques Mean en Etienne Bundervoet. Voor  plaats acht op 9’ was Wilfried Reyvrouck sneller dan Daniël Deschrooder, Dirk Kosolosky e.a.

    Luc Demets behaalde te Koekelare waar men ook met 29 aan de start stond zijn 8e overwinning. Op 15” volgde Eric Jacques en op 25” werd Eric Serlet 3e. Voor plaats 4 op 40” was Willy Van De Moortele sneller dan, Gerry Boutry, Daniël Desloovere, Norbert Lesage, Frans Lambert, Alain Desaever en werd Gilbert Van Compernolle tiende.

    Oudegem had maar liefst 94 renners aan de start. Na 106km die werden afgelegd in 2.35’ werd er met een ganse groep voor de zege gespurt. Alex Robberecht was de snelste en bracht zijn aantal op zeven. Na hem volgden, Paul Clinckaert, Roger Beelaert, Theo Dockx, Jozef Six, Johny Vanderveken, François Van Beek en werd de rest op 8 gelijk geplaatst

    Ploegsteert waar men met 52 aan de start stond kreeg met Jean-Luc Vandenbroucke de winnaar die men wenste. Op 1’30” was Marc Renier sneller dan André Coppers, Willy Verschueren en Dirk Goeteyn. Plaats 6 op 2’20” ging naar Marc Roelandts voor Serge Van Daele, Jean-Claude Rogge, Marc Deseyne, Pierre Sonnet e.a.

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Theo Verschueren


    Onze landgenoot Theo Verschueren, de grote afwezige van San Sebastian heeft te Frankfurt de “ revanche” van het wereldkampioenshap gewonnen. Voor 3.500 toeschouwers had Stam de eerste manche op zijn naam gebracht. Theo won de tweede reeks van telkens 30km. In de eindstand van deze open wedstrijd ging Theo Verschueren de wereldkampioen Cees Stam, zijn landgenoot Piet De Wit en de twee Duitsers Horst Gnas en Rainer Podlesch vooraf.

    De vierde zesdaagse van Groningen die van 10 t/m 16 oktober a.s. zou worden gereden gaat niet door. De organisatoren zijn er niet in geslaagd voldoende sponsors te vinden om de meer dan 20 miljoen frank, die dit evenement zou gaan kosten op tafel te leggen.

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .

    Op de wielerbaan van Alkmaar won Lijn Loevesijn 14 punten het omnium voor Klaas Balk 12p., Gerard Koel 7p. en de Amerikaan Tim Mountford eveneens 7 punten.

    In de 1/2 fond nam Piet De Wit (Ned) weerwraak en won voor Theo Verschueren, de Nederlandse wereldkampioen Cees Stam en Romain De Loof.

     

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Binnen- en buitenland

    .
    Milos Hrazdira

    Ferdi Van den Haute legde te Overboelare de 125km af in 3.03’. Op 15” werden Franky De Gendt en Yvan Ronsse 2&3.

    In Tsjechoslowakije werd te Brno voor de nationale titel gestreden. Milos Hrazdira onlangs nog winnaar van de ronde van zijn land volgde Petr Matousek op.

    De 168km werden afgelegd in 4.22’12” en had de winnaar 7” voorsprong op Pavel Cambal. Plaats drie op 1’43” was voor Jiri Hava. Verder bestond de top6 uit, Vlastimil Moravec 2’22”, Karel Vavra 2’23” en Milan Sel z.t.

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Van Marcke

    De 42 renners die aan de start stonden te Melsele slaagden er niet in kleur te brengen in de wedstrijd. Er was slechts één ernstige ontsnapping, de voorloper van de definitieve ontknoping.

    De eerste aanvallers waren Depireux en De Geest, zij mochten 6 ronden voorop rijden waarbij zij 1’35” voorsprong verwierven. Na de hergroepering wipten in de 14e ronde, Verhaegen, Antheunis en Van Olmen weg. De aanvankelijke voorsprong van 40” kon niet worden overbrugd door De Bisschop en De Cauwer, twee lokale renners. Het leidersduo begon aan de voorlaatse ronde met een bonus van 1’50”. In de eindfase besloten Scheers en Houbrechts er nog iets aan te doen, maar de eindmeet lag te dichtbij om het trio te achterhalen.

    Frans Verhaegen liet zijn twee kompanen nog achter en won met 100meter voorsprong op Etienne Antheunis en Jos Van Olmen. Op 20” volgden Willy Scheers en Tony Houbrechts. De groepsspurt voor plaats 6 op 1’ ging naar Yvan Benaets voor Richard Bukacki (Ned), Gustaaf Van Gossum, Louis Dierckx, Ludo Van Staeyen, Jos Schoeters, José De Cauwer e.a.

     

    Iedereen prijs te Wingene want er kwamen slechts 29 renners een rugnummer afhalen. Reeds kort na het startsein ontliepen Catteeuw en D’Hondt hun gezellen, daar er geen reaktie kwam hadden zij vlug een voorsprong van 2’30”. Wie het toen lastig had was de toekomstige winnaar Van Marcke, bij iedere versnelling diende hij op de tanden te bijten om aan te haken. Van Vlierberghe, Masson (Fr) en Ritserveldt gingen op zoek naar de 2 leiders maar kwam het even later tot een algemene hergroepering. Niet zodra was dit echter een feit of 15 renners zonderden zich weer af. Op 25km van het einde ging Van Marcke met Kindt er vandoor en liet Ronny in de laatste kilometers ook Roger achter. Ronny Van Marcke legde de 150km af in 3.54’ wat 10” minder is dan Roger Kindt. Even later won Georges Van Coningsloo de groepsspurt voor de derde plaats voor, Leopold Vanden Neste, Roger Verschaeve, Daniël Verplancke, Urbain De Brauwer, Maurice Dury, Romain Maes, Luc D’Hondt, Jackie Coene, Gerry Catteeuw, Albert Van Vlierberghe, Franky Ebo en Jaak Zwaenepoel. Een volgend groepje had 5’30” achterstand en was Marcel Maes de snelste voor plaats 16.

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Van Looy

    In Frankrijk is de rittenwedstrijd “Ronde van het Noorden” van start gegaan. De renners vertokken in Roubaix om na 193km te eindigen in Calais.

    Onze landgenoot Frans Van Looy was na een ontsnapping met veertien sneller dan de Nederlander Cees Priem, Guido Van Sweevelt, de Fransman Robert Mintkiewicz en is Willy Van Neste onze derde landgenoot in de top5.

    De Sint-Rosa Ronde een “bergcriterium” over 100km vond plaats te Sittard in Nederland. Vrijwel bij het begin van de wedstrijd nam Zoetemelk in gezelschap van Ocana (Sp) en Krekels een ronde voorsprong. Op 22km van het einde moest Krekels zijn kompanen laten rijden. In de eindspurt was Joop sneller dan Luis en werd op 2’15” Jan Krekels derde. Roger Swerts werd 8” later 4e voor Pedro Toorès (Sp), Hennie Kuiper en Bernard Thèvenet (Fr). Voor plaats 8 op 3’22” was Harry van Leeuwen sneller dan Harm Ottenbros, Jos Van Beers e.a.

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!