Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start
    Foto

      TRUIEN 1973

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    4O JAREN TERUG


    Image and video hosting by TinyPic
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnen- en buitenland

    .

    Boekhoute kreeg na 102km Alex Claeys als winnaar, op 30” was voor plaats 2 Kamiel Dfooge sneller dan Romain Vercauter.

    Met 33 stond men aan de start voor 10 ronden over Duras, Booienhoven, Zoutleeuw, het gehucht Osseweg en Runkelen. In de tweede ronde trok het duo Wuyckens, Van Ouytsel er uit en kregen 2 ronden later het gezelschap van Van Hoof, Rogge en Geeraerts en namen 40” voorsprong. Onder impuls van Verboven, Vanstraelen en Coenen kwam een groep van 12 bij de leiders.

    In de laatste ronde lieten 9 renners de rest van de kopgroep achter. In de eindspurt van ver ingezet behaalde Gustaaf Verboven zijn 11e zege. Na hem volgden, Jean-Marie Coenen, Robert Camps, André Verbraeken, Raymond Vanstraelen, René Wuyckens, Jean-Claude Van Hoof, Jean-Claude Rogge en René Vrancken.

    Te Embourg moest er 99km gekoerst worden en werd het een 15e zege voor Joseph Borguet. Op 20” waren plaats 2&3 voor Jos Vandermeulen en Alain Kaye.

    Met liefst 5’10” voorsprong won Eric Jacques te Handzame waar voor plaats 2 Luc Leman sneller was dan Frans Lambert.

    Zijn 4e zege mocht Pierre Sonnet te Hawy-Soumagne vieren waar hij na 108km met 1’ voorsprong won op Jean-Luc Yansenne en ging plaats 3 naar Maurice Bellet.

    In Itegem betsond het podium na 107km uit, 1.Théo Dockx, 2. Emiel Gijsemans en 3. Ludo Bruylandts.

    Henri Van Horenbeke kwam te Jumet met 1’50” voorsprong over de meet. Plaats 2&3 waren voor Yvan Raveydts en Francis Deminne.

    Kain kreeg na 100km afgelegd in 2.30’ Dirk Vandenberge als winnaar, op 30” was Roland Calewaert voor plaats 2 sneller dan Abel Holvoet.

    Nummer 14 is binnen voor Eddy Ronquetti die te Leffinge Dirk Ongenae en Raf Coene naar de dichtste ereplaatsen verwees.

    Merchtem kreeg na 104km afgelegd in 2.42’ Eddy Van Hoof als winnaar voor Rudy Brusselmans en Johan Van Uffel.

    Zijn 6e overwinning behaalde Alex Van Linden te Niel waar hij 10” voorsprong had op André Delcroix en werd Eric Van Lent 3e.

    Nieuwerken-Waas kreeg na 105km M          arc Steels als winnaar voor Rudy Heyns en Johny Vanderveken.

    In de wijk Nieuw van Tongeren kwamen 54 renners aan de start. Een onbewaakte overweg zette de boel al bijna op stelten in de eerste ronde maar gelukkig hadden de inrichters hun voorzorgen toch wel genomen. Een paar pogingen van Ward Pels brachten hem alleen de premies op maar buiten schot geraakte hij nooit.

    In de 8e van de 11 af te leggen ronden reden Hofman en Jaremko met 1’ voor de groep, in de volgende ronde kwamen 15 renners aansluiten, daarna kwam Hensen alleen en iets later nog een trio aansluiten. Op een boogscheut van de aankomst verraste de Nederlander Cor Tuit zijn medevluchters en hield 50meter over. Plaats 2 was voor Gustaaf Put voor Jacques Dekkers (Ned), Ludo Taskin, Henri Buckx (Ned), Georges Bortels e.a.

    Ook te Olmen een Nederlandse zege met Henk Smits die zijn eerste zege in België mocht vieren. De dichtste ereplaatsen waren voor Leo Huysmans en Marc Verbeeck.

    Nummer 19 is binnen voor Lieven Malfait te Oostduinkerke versloeg hij Marc Renier in een spurt met twee. Op 1’ werd Luc Callens derde.

    Voor Roger Vanderavero werd het te Pommeroeul een 5e overwinning, hij verwees Peter Deneef en Julien Dewaele naar plaats 2&3.

    Ook André Coppers deed er nog een overwinning bij te Ruisbroek waar Gommaar Van Calster en Jean-Pierre Schelfout plaats 2&3 innamen.

    De Ronde van de Achterhoek een wedstrijd voor liefhebbers in Nerderland over 204km werd na 4.48’09” gewonnen door Harry Lunenburg dit met 41” voorspong. Verder bestond de top5 uit, Ad Dekkers, Jan Lenferink, Jan Raas en Alfons van Katwijk.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Johny Soenens
    Men kreeg te Destelbergen 50 renners aan de start. Eerste aanvaller was Van Landeghem, vervolgens De Loof die het gezelschap kreeg van Demol, dit duo mocht met 2’30” de grote ronden afhaspelen, maar bij aanvang van de kleine ronden werden ze opnieuw ingelopen.

    Zeven renners gingen toen ten aanval waaronder opnieuw Van Landeghem die kaderbreuk kreeg maar toch weer kon aanpikken, zodat deze zeven voor de zege mochten spurten. Het werd een eerste zege voor Johny Soenens. Verder volgden, Frans Kerremans, Jean-Pierre Berckmans, Cees Bal (Ned), Robert De Guchtenaere, Ghislain Van Landeghem en Ronny De Bisschop. Drie minuten later mocht de groep voor plaats 8 spurten waarvan Albert Van Vlierberghe de snelste was. Verder bestond de top15 uit, Wilfried Wesemael, Fernand Hermie, Daniël Vanryckeghem, Michel Van Vlierden, André Demol, Romain & Marcel Maes. Ook veldrijder Albert Van Damme reed mee en eindigde op plaats 30.

    Koekelare kreeg 36 renners aan de start die 154km mochten afleggen. Zes renners hebben het wedstrijdbeeld getekend en beheerst. Het waren, Aerts, De Groote, Van Gossum, Pauwels, Omloop en Barras. De laatste twee verzeilden echter door bandbreuk naar de achtergrond. Toen de 4 zouden bijgehaald worden op circa 30km van het einde waagde Aerts opnieuw zijn kans en met sukses. Na hem volgde op 1’30” Jacky Coene die de groep nog was ontlopen. Eddy Cael won 10” later de groepsspurt voor Dirk Baert, José De Cauwer, Ludo Van Staeyen, Gustaaf Van Gossum, Julien Van Lint, Daniël Verplancke en is met Georges Claes de top10 volledig.
    .
    Louis Dierckx

    Sint Kathelijne-Waver mocht voor hun 7de Grote Prijs 42 rugnummers uitdelen, maar was er een geringe publieke belangstelling. De eerste ontsnapping vond plaats na 20km, Adolf Huysmans en Jos Van Olmen en hadden na 50km één minuut voorsprong. Na een poging van Ongenae, Herijgers, Meeus, Mintjens en Karstens (Ned) eerst en van Hendrickx, Verhaegen en Janssens daarna waren het uiteindelijk Fontaine en opnieuw Verhagen die vooraan konden aansluiten maar was na 77km alles opnieuw samen. Geen 10km verder ontsnapten, Kuiper (Ned), Willekens, Dierckx, In’t Ven en Vander Linden en haalden vlug 1’ voorsprong. Bruyère ging op zoek naar de leiders en kon hen ook bijbenen.

    In de laatste kleine ronde verschalkte Louis Dierckx zijn kompanen en zegevierde met 30” voorsprong op Lucien Willekens, Ludo Vander Linden, Hennie Kuiper (Ned), Willy In’t Ven en Joseph Bruyère. Op 50” werd Vic Van Schil 7e voor Frans Verhaegen, Jos Van Beers (Ned), Ludo Noels, Adolf Huysmans, Gerben Karstens (Ned), August Herijgers, Omer Meeus en is de top15 met Julien Verboven kompleet.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Pièmont

    .
    Felice Gimondi

    In Italië werd met de Ronde van Piémont de eerste najaarsklassieker verreden. Wereldkampioen Gimondi won de sprint van een ander Italiaan, Marcello Bergamo.

    Deze twee waren samen op 70km van de finish uit een groot peloton gevlucht, op de helling van de Mottarone, de moeilijkste berg uit het parcours. De wereldkampioen legde de 205km af in 5.03’, wat een gemiddelde van 40,594 km/uur is. Na Felice Gimondi en Marcello Bergamo werd op 1’50” Giancarlo Polidori derde. Dan volgden op 2’05” nog eens vijf Italianen, Franco Bitossi was daarvan de snelste voor Enrico Paolini, Wladimiro Panizza, Giuseppe Perletto en Giovanni Battaglin. Eerste buitenlander werd onze landgenoot Michel Pollentier die negende werd op 2’50” met in zijn spoor, Enrico Maggioni en de Zweed Gösta Pettersson. Van de 108 gestarte renners bereikten slecht 38 de finish. Wat betreft onze landgenoten werd Jos Deschoenmaecker 33e, Ronny Van Marcke 35e en Maurice Dury 38e.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Ole Ritter

    In de Ronde van het Noorden brengt onze landgenoot Willy Planckaert de stand met de Fransen op 2-2. Hij won rit 4 van Cambrai naar Anzin over een afstand 193km in 4.51’30” . Verder bestond de top5 uit onze landgenoten Walter Planckaert, Frans Van Looy, Willy Teirlinck en de Nederlander Cees Priem. De Fransman Robert Mintkiewicz blijft leider.

    In eigen land won de Fransman Michel Perin te Périgueux, in een spurt met twee versloeg hij Serge Lapébie en werd 15” later Raymond Poulidor derde.

    De Deen Ole Ritter heeft in eigen land te Ordrup een stayerswedstrijd gewonnen. Hij legde de 100 ronden of 37km af in een tijd van 36’04’3. Op 230 meter volgde de Duitser Dieter Kemper en moest de Nederlandse wereldkampioen Cees Stam 241 meter toestaan. Voor de tweede Nederlander Piet De Wit was er plaats 4 op 245 meter en gaf nr 5 de Deen Mogens Frey 480meter prijs. Na een jaar inactiviteit is deze laatste opnieuw als individueel gaan rijden.

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Rainer Podlesch

    Op de wielerbaan van Berlijn werd de wereldkampioen 1/2fond bij de liefhebbers Horst Gnas met 5 meter verslagen door zijn landgenoot Rainer Podlesch. De Nederlander Gaby Minneboo als derde volgde op 67meter.

    07-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Jean-Jacques Fussien

    Met Lillers-Cambrai is men in Frankrijk aan de derde rit in de Ronde van het Noorden. Na 187km die werden afgelegd in 4.49’17” was de Fransman Jean-Jacques Fussien de snelste van vier. Plaats 2&3 waren voor onze landgenoten Ronny Vande Vijver en Emile Bodart, de Fransman Jacques Botherel werd vierde. Voor plaats 5 o^1’12” was onze landgenoot Willy Planckaert de snelste. Robert Mintkiewicz blijft leider.

    Ruim 6.000 toeschouwers waren aanwezig op de “Nacht van Valkenburg” De Nederlander Gert Harings was na 100km verdeeld over 99 ronden de snelste van een grote kopgroep. De top10 betond uit, Rik Van Linden, Roger Swerts, Jos Van Beers, Klaas Balk, Eddy Merckx, Jan Krekels, Jos van der Vleuten, Gérard Koel en Jo Vrancken.

    07-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Leopold Vanden Neste

    Met 83 renners aan de start had men in Buggenhout niet te klagen. Na een ontsnapping van vier renners die tot 1’30” mochten nemen kwam na twee grote ronden de reaktie van het peloton.

    Op het laatste van de grote ronden ontsnapten 9 renners zij hielden op het einde slechts 200 meter over op de eerste achtervolgers. Leopold Vanden Neste won voor Frans Mintjens, Giovanni Jimenez (Col), Ludo Van Staeyen, Ferdinand Peersman, Gerry Catteeuw, Robert Fontaine, Ward Janssens en Romain Maes.

    Voor plaats 10 werd met vijf gespurt en haalde Fernand Hermie het voor José De Cauwer, Willy Scheers, Eddy Goossens en Jacky Coene. Lucien Willekens was de snelste voor de vijftiende plaats voor Ludo Vander Linden, Bernard Bourguignon, Frans Verhaegen, Herman Vrijders e.a.

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Robert Mintkiewicz

    Rit 2 in de Ronde van het Noorden werd verreden van Calais naar Lillers, over een afstand van 188km.

    Op 120km van de meet lag onze landgenoot Walter Planckaert aan de basis van de beslissende ontsnapping. Samen met de Fransman Sylvain Vasseur had hij de eigenlijke aanval op gang gebracht. Weinige minuten later hadden 29 renners zich van het grote peloton afgescheiden met Mintkiewicz als een van de laatste aanpikkers. Frans Van Looy, de winnaar van de eerste rit had de goede trein gemist en bleef in het peloton bengelen dat niets ondernam om de als maar groeiende schade te beperken, met het gevolg dat ze met grote achterstand te Lillers over de streep bolden.

    Voor onze landgenoot Gérard Hendrickx is de ronde gedaan. Hij kwam tijdens de rit in botsing met één van de motoren en werd naar het ziekenhuis te Bethune overgebracht. Hetzelfde lot was de Nederlander René Pijnen beschoren. Hij diende eveneens de strijd te staken na een valpartij. Vooraan viel de kopgroep nog uiteen en won Robert Mintkiewicz voor Alain Vasseur. Op 45” werd Guy Sibille (Fr) derde voor onze landgenoot Roger Rosiers, Alain Santy (Fr) en Jean-Luc Molineris (Fr). Voor plaats 7 op 59” was Willy Planckaert sneller dan zijn broer Walter, Jan van Katwijk (Ned), Aimé Delaere, André Dierickx, José Van Ackere e.a.

    Robert Mintkiewicz heeft in de stand 44” voorsprong op Alain Vasseur en Roger Rosiers op plaats 4 is nu onze eerste landgenoot, en voor Nederland is dat Cees Priem op plaats 6.

    De Spanjaard Luis Ocana won in Frankrijk het criterium van Biarritz met 27” voorsprong op zijn landgenoot José-Manuel Fuente en was plaats drie voor de Fransman Bernard Labourdette.

    .
    Felice Gimondi is opnieuw in Italië

    In het Italiaanse Voghera was er een tipo pista, winst was er voor Ercole Gualazzini 40 punten voor Gianni Motta 17p. en Felice Gimondi 12 punten.

     

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers

    .
    J.L. Vandenbroucke


    Blankenberge moest het stellen met 29 vertrekkers. Na 85km was Eddy Ronquetti de snelste van zeven. Na hem volgden, Marcel Laurens, Edmond Verbruggen, August Van Looy, Dirk Ongenae, Jacques Mean en Etienne Bundervoet. Voor  plaats acht op 9’ was Wilfried Reyvrouck sneller dan Daniël Deschrooder, Dirk Kosolosky e.a.

    Luc Demets behaalde te Koekelare waar men ook met 29 aan de start stond zijn 8e overwinning. Op 15” volgde Eric Jacques en op 25” werd Eric Serlet 3e. Voor plaats 4 op 40” was Willy Van De Moortele sneller dan, Gerry Boutry, Daniël Desloovere, Norbert Lesage, Frans Lambert, Alain Desaever en werd Gilbert Van Compernolle tiende.

    Oudegem had maar liefst 94 renners aan de start. Na 106km die werden afgelegd in 2.35’ werd er met een ganse groep voor de zege gespurt. Alex Robberecht was de snelste en bracht zijn aantal op zeven. Na hem volgden, Paul Clinckaert, Roger Beelaert, Theo Dockx, Jozef Six, Johny Vanderveken, François Van Beek en werd de rest op 8 gelijk geplaatst

    Ploegsteert waar men met 52 aan de start stond kreeg met Jean-Luc Vandenbroucke de winnaar die men wenste. Op 1’30” was Marc Renier sneller dan André Coppers, Willy Verschueren en Dirk Goeteyn. Plaats 6 op 2’20” ging naar Marc Roelandts voor Serge Van Daele, Jean-Claude Rogge, Marc Deseyne, Pierre Sonnet e.a.

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .
    Theo Verschueren


    Onze landgenoot Theo Verschueren, de grote afwezige van San Sebastian heeft te Frankfurt de “ revanche” van het wereldkampioenshap gewonnen. Voor 3.500 toeschouwers had Stam de eerste manche op zijn naam gebracht. Theo won de tweede reeks van telkens 30km. In de eindstand van deze open wedstrijd ging Theo Verschueren de wereldkampioen Cees Stam, zijn landgenoot Piet De Wit en de twee Duitsers Horst Gnas en Rainer Podlesch vooraf.

    De vierde zesdaagse van Groningen die van 10 t/m 16 oktober a.s. zou worden gereden gaat niet door. De organisatoren zijn er niet in geslaagd voldoende sponsors te vinden om de meer dan 20 miljoen frank, die dit evenement zou gaan kosten op tafel te leggen.

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste

    .

    Op de wielerbaan van Alkmaar won Lijn Loevesijn 14 punten het omnium voor Klaas Balk 12p., Gerard Koel 7p. en de Amerikaan Tim Mountford eveneens 7 punten.

    In de 1/2 fond nam Piet De Wit (Ned) weerwraak en won voor Theo Verschueren, de Nederlandse wereldkampioen Cees Stam en Romain De Loof.

     

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - Binnen- en buitenland

    .
    Milos Hrazdira

    Ferdi Van den Haute legde te Overboelare de 125km af in 3.03’. Op 15” werden Franky De Gendt en Yvan Ronsse 2&3.

    In Tsjechoslowakije werd te Brno voor de nationale titel gestreden. Milos Hrazdira onlangs nog winnaar van de ronde van zijn land volgde Petr Matousek op.

    De 168km werden afgelegd in 4.22’12” en had de winnaar 7” voorsprong op Pavel Cambal. Plaats drie op 1’43” was voor Jiri Hava. Verder bestond de top6 uit, Vlastimil Moravec 2’22”, Karel Vavra 2’23” en Milan Sel z.t.

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .
    Ronny Van Marcke

    De 42 renners die aan de start stonden te Melsele slaagden er niet in kleur te brengen in de wedstrijd. Er was slechts één ernstige ontsnapping, de voorloper van de definitieve ontknoping.

    De eerste aanvallers waren Depireux en De Geest, zij mochten 6 ronden voorop rijden waarbij zij 1’35” voorsprong verwierven. Na de hergroepering wipten in de 14e ronde, Verhaegen, Antheunis en Van Olmen weg. De aanvankelijke voorsprong van 40” kon niet worden overbrugd door De Bisschop en De Cauwer, twee lokale renners. Het leidersduo begon aan de voorlaatse ronde met een bonus van 1’50”. In de eindfase besloten Scheers en Houbrechts er nog iets aan te doen, maar de eindmeet lag te dichtbij om het trio te achterhalen.

    Frans Verhaegen liet zijn twee kompanen nog achter en won met 100meter voorsprong op Etienne Antheunis en Jos Van Olmen. Op 20” volgden Willy Scheers en Tony Houbrechts. De groepsspurt voor plaats 6 op 1’ ging naar Yvan Benaets voor Richard Bukacki (Ned), Gustaaf Van Gossum, Louis Dierckx, Ludo Van Staeyen, Jos Schoeters, José De Cauwer e.a.

     

    Iedereen prijs te Wingene want er kwamen slechts 29 renners een rugnummer afhalen. Reeds kort na het startsein ontliepen Catteeuw en D’Hondt hun gezellen, daar er geen reaktie kwam hadden zij vlug een voorsprong van 2’30”. Wie het toen lastig had was de toekomstige winnaar Van Marcke, bij iedere versnelling diende hij op de tanden te bijten om aan te haken. Van Vlierberghe, Masson (Fr) en Ritserveldt gingen op zoek naar de 2 leiders maar kwam het even later tot een algemene hergroepering. Niet zodra was dit echter een feit of 15 renners zonderden zich weer af. Op 25km van het einde ging Van Marcke met Kindt er vandoor en liet Ronny in de laatste kilometers ook Roger achter. Ronny Van Marcke legde de 150km af in 3.54’ wat 10” minder is dan Roger Kindt. Even later won Georges Van Coningsloo de groepsspurt voor de derde plaats voor, Leopold Vanden Neste, Roger Verschaeve, Daniël Verplancke, Urbain De Brauwer, Maurice Dury, Romain Maes, Luc D’Hondt, Jackie Coene, Gerry Catteeuw, Albert Van Vlierberghe, Franky Ebo en Jaak Zwaenepoel. Een volgend groepje had 5’30” achterstand en was Marcel Maes de snelste voor plaats 16.

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland

    .
    Frans Van Looy

    In Frankrijk is de rittenwedstrijd “Ronde van het Noorden” van start gegaan. De renners vertokken in Roubaix om na 193km te eindigen in Calais.

    Onze landgenoot Frans Van Looy was na een ontsnapping met veertien sneller dan de Nederlander Cees Priem, Guido Van Sweevelt, de Fransman Robert Mintkiewicz en is Willy Van Neste onze derde landgenoot in de top5.

    De Sint-Rosa Ronde een “bergcriterium” over 100km vond plaats te Sittard in Nederland. Vrijwel bij het begin van de wedstrijd nam Zoetemelk in gezelschap van Ocana (Sp) en Krekels een ronde voorsprong. Op 22km van het einde moest Krekels zijn kompanen laten rijden. In de eindspurt was Joop sneller dan Luis en werd op 2’15” Jan Krekels derde. Roger Swerts werd 8” later 4e voor Pedro Toorès (Sp), Hennie Kuiper en Bernard Thèvenet (Fr). Voor plaats 8 op 3’22” was Harry van Leeuwen sneller dan Harm Ottenbros, Jos Van Beers e.a.

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de rand

    .
    Gimondi & Merckx


    De gezondheidstoetstand van Freddy Maertens is toch niet zo schitterend als dat men enkele uren na zijn zware val in de “Acht van Brasschaat” heeft laten doorschemeren.

    Freddy verblijft nog in het ziekenhuis van Kortrijk waar vandaag zijn gebroken duim in het gips zal gelegd worden. Maar dit is nog niet het ergste. Een grondig onderzoek heeft inderdaad uitgewezen dat Freddy, die een 15cm. Lange vleeswonde in de arm opliep, aan zijn val een overgesneden spier in de elleboog heeft overgehouden. En het is juist die spier die een renner moet toelaten macht te ontwikkelen met de armen. Alvast zal Maertens een kruis mogen maken over het aangang zijnde seizoen.

    Eddy Merckx is moreel geknakt van Brasschaat naar huis teruggekeerd. De fluitjes aan zijn adres aldaar hebben hem zeer getroffen, ook al verwachtte hij er zich aan. Antwerpen is hem nooit zeer gunstig geweest.

    Een persagentschap vond het nodig een bericht te verspreiden volgens hetwelk Eddy een officiële klacht zou hebben ingediend tegen het optreden van de BOB, bij een dopingkontrole na de wedstrijd te Brasschaat.

    Daar is niets van, hebben ze in Kraainem laten weten. Eddy heeft zich voor de kontrole geleend, vond het wel niet prettig hoe het verliep, maar het bleef daarbij.

    Hij was zo diep ontgoocheld dat hij, thuis gekomen, zonder eten naar bed trok.

    Eddy heeft dezer dagen zeker de grootste ontgoocheling in zijn karrière opgelopen. Vooral dan wegens de opgeschroefde kommentaar van sommige persartikels.

    Het duurt nog wel een tijd, aldus in zijn familiekring, voor Eddy er weer zal bovenop zijn.

    05-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat

    .
    Freddy Maertens

    Na drie jaar onderbreking was er opnieuw de “Acht van Brasschaat”, een massa volk verdrong zich net als vroeger rond de omloop, het weder kon niet beter en het deelnemersveld bevatte alle namen die momenteel meetellen in de wielersport.

    Terwijl de renners tegen een erg hoog tempo hun rondjes bleven afmalen, werd op enkele honderden meters daar vandaan Freddy Maertens in het Vesalius-hospitaal op de operatietafel gelegd. De revelatie van Barcelona, die men voor de start nog zo triomfantelijk had ingehaald, was daar naar toe gebracht nadat hij in de 17e van de 40 ronden zwaar was ten val gekomen. Freddy reed op dat ogenblik in achtervolging op Huysmans en Van Roosbroeck, wilde net een drinkbus aannemen toen hij met volle geweld tegen een paaltje terecht kwam, dat het door het grote gewicht van de drummende menigte begeven had.

    Freddy was niet de enige die de wedstrijd verliet, drie ronden van het einde verdwenen achtereenvolgens Gimondi met een gebroken ketting en Godefroot stond te sakkeren om een lekke band.

    De ontgoocheling was voelbaar tussen de dichte rijen toeschouwers, die in ruil enkele boeiende nummertjes kregen van Merckx. Eddy heeft ontelbare keren geprobeerd maar kreeg geen meter vrijheid, wel bereikte hij dat in de voorlaatste ronde nog acht renners met hem wegreden.

    De spurt werd gewonnen Rik Van Linden die het vrij vlot haalde, de Nederlander Gerben Karstens zorgde ook nog voor een nummertje, hij ging op de vuist met Ronald Dewitte en werd ook prompt gedeklasseerd. Voor Ronald bracht dat de tweede plaats op met 2 lengtes achter Rik. Dan volgden Roger Rosiers, Flory Ongenae, Eddy Merckx, Herman Vanspringel, Luis Ocana( Sp) en Jos Huysmans. Voor plaats 9 op 25” was de Nederlander René Pijnen sneller dan, Frans Van Looy, Pedro Torrès (Sp), Jos Deschoenmaecker, Gérard Vianen (Ned), Jos Bruyère, Julien Van Lint, Joop Zoetemelk (Ned), Jos Spruyt, Ludo Delcroix, Staf Van Roosbroeck, Eric Leman, Engelebert Opdebeeck, Bernard Thèvenet (Fr), Roger De Vlaeminck en op 24 de Luxemburger Johny Schleck.

    Na de wedstrijd werd nog vernomen dat Freddy niet al te zwaar werd gewond en naar huis mag terugkeren.

    Freddy verloor heelwat bloed, wat aanvankelijk erger liet veronderstellen, hij zal verscheidene weken inaktief moeten blijven.

    Als voorspel op de herkansingswedstrijd van het profwereldkampioenschap mochten de liefhebbers 120 km rijden.

    Voor André Verbraeken uit Geel werd het een derde seizoenszege hij had 17” voorsprong op Marcel Peeters, Willy Verschueren, Roger De Beukelaer, Benny Schepmans, Luc Leman, Rudy Rijpens, Victor De Valckeneer, Eddy Geens, Ludo Peeters, Rene Van Gils, Walter Dingemans, Georges Van Looy, Ludo Bruylandts e.a.

    De talrijke Westvlamingen die onder de 57 profs aan de start van de 6e Grote Prijs van Izegem stonden zijn er niet in geslaagd de zegebloemen in de gouwgrenzen te houden.

    Pas in de 14de van de 20 af te leggen ronden kwam er enige afscheiding toen Soenens, Van Marcke en Cael aan de haal gingen, meer dan 45” kregen zij echter niet en was 4 ronden later hun liedje uitgezongen. Toen alles weer samenliep, sprongen Pollentier, Thomas, opnieuw Van Marcke, Lambrecht, Vanneste, Demets en was ook Soenens weer mee. Gans op het einde waagde Pollentier zijn kans maar Thomas was mee. In de spurt had Leon 10 meter voorsprong op Michel, 8” later werd Ronny Van Marcke 3e en nog 9” later was Emiel Lambrecht de snelste voor plaats 4. Dan volgden, Willy Vanneste, Johny Soenens en Eddy Demets. Van de drie die op 25” volgden was Gust Herijgers sneller dan Fernand Hermie en werden Hervé Vermeeren en Maurice Dury gelijk geplaatst op 10. De groepsspurt op 30” voor plaats 12 werd gewonnen door Marc Sohet voor Eric De Vlaeminck, Herman Vrijders, Noël Van Clooster en werd de rest gelijkgeplaatst op 16.

    04-09-2013 om 07:10 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    Romain Vercauter

    Te Bassevelde kwam Romain Vercauter voor de 11e maal als winnaar over de meet, plaats 2&3 waren voor Kamiel Dhooge en Marc Stofferis.

    Marc Renier behaalde met voorsprong zijn 9e zege te Hulste waar hij de 110km af heeft afgelegd in 2.37’. De tweede Ghisleen De Clercq volgde op 20” en was 5” later Eric Rosseel de snelste voor de derde plaats.

    Na gisteren Grimbergen werd het vandaag te Sint Maria-Oudenhove nog een zege voor André Coppers waar hij Benoni Michiels en D. Goeteyn naar plaats 2&3 verwees.

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    03-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval

    .
    19/8- Oosteeklo laatste overwinning van de ongelukkige Martin De Clercq

    Een zwaar verkeersongeval maakt een einde aan de koerscarriere van liefhebber Martin De Clercq, dit na 4 succesvolle seizoenen.

    De opgelopen verwondingen zijn van die aard dat fietsen er niet meer in zit.

    Droevige stopzetting van de Asseneedse amateur die steeds kon rekenen op een hele schare trouwe supporters, meer dan 800!.

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenland

    .

    Te Wetteren werd reeds in de eerste ronde de basis gelegd van de beslissende ontsnapping. Walter Planckaert waagde een uitloper, doch spoedig pikten Loysch, Van Impe en Verreydt aan.

    In de vierde van de twaalf af te leggen ronden kreeg dit viertal het gezelschap van, Goossens, Scheers, Peirsman, Vrijders, Van Sweevelt en Hooyberghs en volgde het peloton op slechts 10”. Vooraan viel Roger Loysch door stuurbreuk weg en volgde groep nu op 25”. Naarmate de wedstrijd vorderde verloor het peloton meer en meer veld op de leiders waar Van Impe, Scheers en Peirsman wegens verschillende redenen wegvielen. Hun plaats werd ingenomen door, Van Vlierberghe, Van Malderghem en Steegmans, maar dit drietal was er een paar ronden voor het einde er niet meer bij.

    Het werd alzo een spurt met zes waarvan Walter Planckaert sneller was dan, Herman Vrijders, Louis Verreydt, Raf Hooyberghs, Eddy Goossens en Guido Van Sweevelt. Negen achtervolgers mochten 10” later spurten voor plaats 7. Daniël Verplancke was sneller dan Ludo Van Staeyen, Johny Soenens, Cees Priem (Ned), Roger Verschaeve, Michel Pollentier, Daniël Pauwels, Emile Bodart en Daan Holst (Ned). Op 1’15” won Willy Planckaert de spurt voor plaats 16 voor Dirk Baert, Willy Teirlinck e.a.

    Arendonk kreeg 31 renners aan de start die er een toeristische uitstap hebben van gemaakt. De Nederlander Tabak ging op premiejacht en bereikte een maximum voorsprong van 1’30”. In de elfde ronde kwam De Witte tot bij de leider en bouwde het duo een nieuwe voorsprong op van 1’20”. Toen in de ultieme kilometers enige renners in de groep ontwaakten kwamen ze te laat om Ronald De Witte nog bij te benen. Deze was erin geslaagd Tabak te lossen en kwam licht afgescheiden over de streep. Op 200meter volgden, Gert Harings (Ned), Roger Swerts, dan pas Tino Tabak (Ned) en Frans Mintjens. De groep die volgde op 300 meter mocht spurten voor plaats 6, Jos Van Beers (Ned) haalde het voor Louis Dierckx, Jos vander Vleuten (Ned), Yvan Benaets, Michel Van Vlierden e.a.

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers - binnenland

    .
    André Coppers

    Anzegem kreeg Dirk Kosolosky na 108km als winnaar, in een spurt met twee was hij sneller dan Eddy Vantieghem. De derde Jacky Desmet bolde 2’ later over de streep.

    Douvrain een deelgemeente van Baudour kreeg na 108km Christian Dubois als winnaar voor Francesco Italia (It) en Marcel Louyet.

    Nadat hij op 16/6 te Edegem won heeft Leo Huysmans het vandaag overgedaan waardoor hij zijn aantal overwinningenop negen brengt. Plaats 2&3 waren voor Marc Roelands en Edmond Verbruggen.

    Voor André Coppers is overwinning 12 een feit, in Grimbergen verwees hij na 110km afgelegd in 2.41’ Luc Leman en Gustaaf Deproft naar de dichtste ereplaatsen.

    Te Hulst had Serge Vandaele na 110km 20” voorsprong op Donald Deras en werd Luc Callens derde.

    Zijn twaalfde overwinning behaalde Jos Gijsemans in Onze-Lieve-Vrouw-Waver voor zijn dorpsgenoot Marcel Laurens en Wim Schroyens.

    Sint-Gillis-Waas leverde een 9e overwinning op voor Ghisleen De Clercq die na 80km Ivan Van de Steene en Marcel Avonds vooraf reed.

    Sint Maria-Oudenhove kreeg na 110km die werden afgelegd in 2.37’ Benoni Michiels als winnaar wat zijn aantal overwinningen op 6 brengt. Plaats 2&3 waren voor Frans Mathys en Johan Van Uffel.

    Eric Jacques won in Zonnebeke met 55” voorsprong op Marc Deseyne en 1’15” op Gilbert Van Compernolle.

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007

    Inhoud blog
  • Zonder pc
  • Liefhebbers - binnen- en buitenland
  • Binnenland - PK-Oost-Vlaanderen
  • Buitenland
  • 1km vlegende start

    TRUIEN 1973


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!